RealMadridFIN::foorum

Real Madrid => Keskustelua Real Madridista => Aiheen aloitti: Redondo - 02.03.2017, 12.01.11

Otsikko: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 02.03.2017, 12.01.11
Allekirjoittaneen perinteisesti avaama topikki jälleen tulille. Zidanea en missään nimessä ole vielä potkimassa ulos, mutta tätä spekulaatiota aletaan varmasti viime viikkojen jälkeen käymään Madridissa, joten suotakoon se myös meille. Zizoun poppoolla on vielä kaikki omissa näpeissä tuplaakin ajatellen, mutta mikään viime aikainen kentällä tapahtunut asia ei tue sitä, että Realin palkintokaappiin mitään tältä keväältä ilmestyisi.

Lainaan tähän alle osan omaa aloituskirjoitustani Ancelottin vastaavasta topikista:
Lainaus käyttäjältä: Redondo
Carlo oli se käskyttäjä joka viimein kantoi himoitun La Deciman Valkoiseen Taloon. Siitä jokainen Madridista on ikuisesti kiitollinen Don Carlolle. Mutta mihin asti tämä kiitollisuus riittää? Tällä kaudella La Ligan piti olla katettuna Realille. Siinä samassa Realin piti taistella 5 muustakin pytystä. Jos ei nyt ihan luuta ole jäämässä käteen, niin hirmuinen pettymys ainakin. La Liga möhlittiin jo turvalliselta tuntuneen johdon jälkeen, UCL:n pudotuspelit olivan enemmän tai vähemmän tuskien taivalta, vaikka pitkälle Real etenikin. Parissa muussa kilpailussa Atletico syötti karvasta kalkkia. Pelillisesti kaksi helpointa pystiä Real sentään sai palkintokaappiinsa.

En ole ikinä pitänyt Carloa mitenkään pelin kehittäjänä ja edelleenkään mikään ei puhu sen puolesta. Pukukopin Carlo tuntuu pitäneen tyytyväisenä, mutta se ei tässä vaiheessa enää riitä. En mitenkään näe, että Carlo saisi enää puhallettua eloa Real-laivaan. Siitä syystä olen sitä mieltä, että kesällä on päävalmentajan vaihduttava...
Jos verrataan Zizoun aikakauteen:
Aika paljon samankaltaisuuksia Ancelottin ja Zizoun tarinasta löytyy. Molemmat tulivat lisäksi "palauttamaan ilon" pukukoppiin sen vähän raskaamman valmentajan jälkeen(Mourinho & Benitez).

Yksi mahdollisuus(johon en tosin Real Madridin tapauksessa usko) on se, että Zizoulle palkattaisiin apuriksi joku modermin futiksen taitaja. Samaan tyyliin kuin Carlos Queiroz oli Manchester Unitedissa Sir Alexin apurina. Zizou on karismaltaan loistava koutsi Realin perään ja oletettavasti pelaajien suuresti arvostama, joten eihän se hassummalta kuulostaisi, jos joku taktinen nero saataisiin Zizoun taustalle opettamaan jotain muutakin kuin keskittämistä.


Innoittajana tämän topikin tekoon oli myös Luis Enriquen eilinen ilmoitus, että ei ole jatkamassa Barcelonan valmentajana ensi kaudella. Vedonlyöntitoimistojen ykkössuosikki Barcelonan tulevaksi valmentajaksi on Sevillassa fantastista työtä tehty Jorge Sampaoli. Vähän pelkään, että Real tullaan ensi kaudella syömään elävältä, jos jotain merkittävää muutosta Realin peräsimessä ei tehdä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 02.03.2017, 13.47.13
Itse nään, että Zizousta on pakko päästä eroon, jos ja kun sinne ei ketään enää avuksi palkata. Pelaaminen on mennyt koko ajan alaspäin, mitä nyt pieniä väläyksiä on nähty. Vain Modricilla tuntuu olevan käsitys kuinka peliä viedään eteenpäin. Tuntuu, ettei valmennuksessa edes tiedetä, miten joukkueen kuuluisi pelata.

Tämä näkyi hyvin viime ottelussa, kun esim. Kovacicillä ei ollut mitään hajuakaan, miten sijoittua ja minne juosta kun Real lähti hyökkäykseen.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 02.03.2017, 18.38.38
Aika nopeasti lähti tämäkin keskustelu sitten käyntiin. No, keskustellehan toki aina voi, mutta mitenkään en kyllä itse näkisi tätä ajankohtaisena. Sarjaa (periaatteessa) johdetaan edelleen ja tsämppärissä toinen jalka puolivälierässä. Ja pelin suunta on toki viime aikoina ollut huolestuttava, mutta en silti sanoisi etteikö peli olisi kehittynyt. Zidane oli valmentaja joka oivalsi tuoda Casemiron keskikentän pohjalle puolustavampaan rooliin ja tämä oli mielestäni selvästi suurin yksittäinen tekijä viime kevään tsämppärimestaruuden suhteen. Tuloksena tasapainoisempi Real Madrid kuin mitä pitkään pitkään aikaan ja aivan timanttinen keskikenttä (Case, Kroos, Modric) molempiin suuntiin. Edes Carlon La Decima -keskikenttä (Di Maria, Alonso, Modric) ei ehkä ollut yhtä monipuolinen, vaikka timanttinen toki sekin. Tässä osa-alueella ollaan mielestäni menty Zidanen aikakaudella selvästi eteenpäin, pelin tasapainossa ja joukkueena puolustamisessa. Toki tämä ei aina ns. rutiinipeleissä näy, koska joukkue on epätasapainoisesti rakennettu ja kun lähdetään soitellen sotaan, niin sitten tulee huonoja tuloksia.

Suurin kritiikin aihe, jonka itse Zizoulle antaisin on juuri tuo edellämainittu eli henkinen valmistautuminen noihin ns. helpompiin otteluihin. Ei ollut todellakaan eilen ensimmäinen kerta Zizoun aikakaudella kun joukkue tuntui olevan hyvin ylimielisellä, laiskalla ja huolimattomalla ilmeellä liikenteessä ennakkoon selkeästi heikompaa vastustajaa vastaan. Toki pelaajilla itselläänkin tästä vastuu ja ennenkaikkea kapteenistolla, mutta kyllä Zizoullakin. Ja kuten sanottu, toki tuo viimeaikainen pelillinen suunta on ollut huolestuttava ylipäätään.

Lisäksi vielä asioita, jotka ovat hankaloittaneet Zidanen työtä:
- epätasapainoisesti rakennettu joukkue. Liian vähän puhtaita keskikenttäpelaajia ja liikaa hyökkääviä keskikenttäpelaajia / hyökkääjiä sekä Casemiron korvaajan puute --> vaikea toteuttaa ykköstaktiikkaa viikosta toiseen ja sitä kautta kehittää peliä.
- Ronaldon aivan selkästi laskenut taso viimeisen vuoden sisällä.
- Benzeman vaisu tämä kausi.
- Balen pitkä loukkaantuminen.
- Erittäin epätasaisesti pelaava kapteenimme Sergio Ramos. Varsinkin helpompia vastaan jatkuvia ohipelejä ja ihmeellisiä möhläyksiä. Huippumatseissa yleensä toki mies paikallaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Peruna - 02.03.2017, 22.20.38
Kiinnitin syksyllä huomiota siihen, että nykyiselle rungolle on tehty todella laajalla rintamalla jatkosopimuksia ulottuen noin vuoteen 2020 (Ramos, Ronaldo, Bale, Kroos, Modric, Marcelo ainakin). Se on selvää, ettei Zidane ole se henkilö joka alkaa uudistamaan ja jälleenrakentamaan Real Madridia, mutta juuri tällä hetkellä hän vaikuttaisi olevan sopiva auktoriteetti näille tähdille.
Otsikko: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Cristiano7 - 12.01.2018, 14.25.14
Nostellaanpas tätä topikkia ylöspäin kerta on äänestystäkin laitettu pystyyn Zidanesta...

Joachim Löw La Stampan mukaan ykkösehdokas Zidanen korvaajaksi mikäli Real tippuu Mestarien Liigassa...

https://en.as.com/en/2018/01/12/football/1515748588_504918.html

Toki Zidane teki vasta jatkosopimuksen (jota ei kylläkään ole julkaistu)...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 12.01.2018, 15.11.30
Toki Zidane teki vasta jatkosopimuksen (jota ei kylläkään ole julkaistu)...
Itse koen koutsien jatkosopimukset aika merkityksettömiksi työsuhteen kestoon nähden. Koutsit ovat seurassa hyvin pitkältä aina niin kauan, kuin seurajohto niin haluaa tai kunnes koutsi itse haluaa muualle.

Nythän olisi oikeastaan Pereziltä hyvää pelisilmää tehdä Zizoulle jatkosopimus, jolloin saataisiin kenties edes vähän julkinen keskustelu rauhoittumaan Zizoun asemasta. Siihen en usko, että Zizou on seurassa yhtään sen kauempaa kuin vanhallakaan sopimuksella.


e.
Lueskelin muutan viime keväänä/kesällä tuplan jälkeen tuota omaa aloituskirjoitustani ja tuli melkoisen hölmö olo. Nyt sitten ollaankin taas syvässä ja tällä kertaa vielä paljon syvemmässä kuilussa. On tämä Zizoun aikakausi melkoista vuoristorataa  :-\
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Chris - 18.01.2018, 15.35.50
Marcalla on kissanpäivät tällä hetkellä, kun peli sakkaa, tammikuun siirtoikkuna on auki ja ensi kesän valmentajavalinnat ovat ajankohtaisia.

Tämän päivän Marca huhuilee, että Zizou alkaa olla väsynyt paineeseen päävalmentajan paikalla ja olisi jättämässä tehtävänsä kesäkuussa  - huolimatta siitä, että uusi sopimus on allekirjoitettu, tai vähintään lähellä allekirjoitusta.

Jogi Löw ja Spurs-luotsi Mauricio Pocchettino ovat tällä hetkellä vahvimmat nimet uudeksi päävalmentajaksi.

Marcan uutinen (http://www.marca.com/blogs/tribuna-y-tribuneros/2018/01/18/zidane-y-la-maquina-de-picar-carne.html)
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 18.01.2018, 20.35.22
Jogi Löw ja Spurs-luotsi Mauricio Pocchettino ovat tällä hetkellä vahvimmat nimet uudeksi päävalmentajaksi.
Mauricio on oma ehdoton suosikkini Zizoun seuraajaksi. Tapahtui se sitten jo kesällä tai vasta myöhemmin...

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 20.01.2018, 23.05.42
Jos nyt tammikuussa ei tule ketään (Kepan lisäksi) niin mun mielestä se tarkoittaa vain yhtä asiaa. Seuraavalle valmentajalle säästetään kunnon siirtopotttia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 20.01.2018, 23.52.43
Jos nyt tammikuussa ei tule ketään (Kepan lisäksi) niin mun mielestä se tarkoittaa vain yhtä asiaa. Seuraavalle valmentajalle säästetään kunnon siirtopotttia.
Ei taida tulla edes Kepaa, mikäli Zidaneen on uskominen.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: RMadrid - 25.01.2018, 19.48.14
Hetken lueskeltuani Zidane-otsikoita, tuli mieleeni eräs asia.

Enemmän tai vähemmän olen joskus kuullut madridistojen huokailevan turhautuneesti, kun Perez ei tahdo antaa koutseille minkäänlaista aikaa tuoda omaa systeemiä joukkueeseen, vaan heti ekalla kaudella pitäisi saada kaikki pokaalit. Jos näin ei käy, ovi käy.

Allekirjoittanut on ainakin päästellyt voimasanoja etenkin Carletto-potkujen jälkeen, mielestäni herra sai aivan liian vähän aikaa.

Zidane on saanut tulosta ja siitä voidaan olla montaa eri mieltä, onko kyse Zidanen valmennustaidoista vai vapautuneesta tunteesta joukkueessa Benitezin jälkeen.

Nyt, tilanne on fiasko, katastrooffi, u name it.

Mutta, onko vika kokonaan Zidanen? Herra urheasti ottaa syyt niskoillensa, niinkuin pitääkin. Ja suurin osa syytöksistä voidaankin jättää hänen harteilleen, mutta ei kaikkea. Päästämmekö turvallisuuden tunteessa makoilevat pelaajat helpolla, jotka nautiskelevat pokaalisateen tuomasta yltäkylläisyydestä.

Itse antaisin Zidanelle vielä aikaa. Mutta ottaisin kausikorttien omaavat jätkät puhutteluun ja alkaisin todenteolla miettimään nälkäisiä sekä nuoria jätkiä valmiina ottamaan paikan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Chris - 25.01.2018, 22.54.43
Laitan tänne topiciin, kun kahdesta eri viestistä lainauksia.

Jos maailmasta ylipäätään löytyy valmentaja, joka voi selvitä tästä sekasorrosta ilman Mestarien liigan, La Ligan tai Copa del Reyn voittoa ja vielä jatkaa Real Madridissa niin se on juuri Zidanen kaltainen persoona. Seuralegenda, joka on tuonut seuralle satumaista menestystä niin pelaajana kuin valmentajana. Jos Real Madridissa aiotaan koskaan rakentaa jotain kolmen vuoden ajanjaksoa pidempikestoista, niin uskon sen tapahtuvan tämän valmentajan johdolla.

Todennäköisesti maailmasta ei löydy valmentajaa, joka tämän sekasorron selvittää - monessa muussa joukkueessa kyllä, mutta ei Real Madridissa. "Zidanen kaltainen persoona" on ilmaisu, joka ei nyt varsinaisesti meinaa enää mitään, siinä kohtaa kun takki alkaa olla tyhjä, taktisesti ei ole mitään annettavaa eikä joukkuetta ole saatu iskostettua enää siihen voittamisen nälkään tai pelillisesti siihen muottiin, jota se maailmanhuipulla kuuluisi olla. Jos huhut pitävät vähääkään paikkansa siitä, että pelaajien luotto valmennusta kohtaan on häilymässä, alkaa peli olla menetetty. Koska kyseessä on seuralegenda, se tekee tilanteesta huomattavasi vaikeamman ja raskaamman - niin seurapresidentille, kuin myös kannattajille. Kukapa haluiaisi työntää Zizoun bussin alle kaikkien näiden vuosien jälkeen? Niin tulee tätä menoa käymään vielä pahemmin mitä nyt, ellei jotain todellisia hernekeittoja keksitä. Aikaa ei enää ole eikä kenenkään kuulu sanoa, että "jospa se tästä vielä."

Copasta putoaminen on valtava pettymys kaikille, mutta uskon Zidanen silti jatkavan vähintään niin kauan kuin toivo elää Mestarien liigassa. Jos miehen takki olisi täysin tyhjä, niin todennäköisesti hän eroaisi itse. Kuvitellaan, että Real Madrid lopulta häviäisikin PSG:lle. Mitä järkeä olisi potkia Zidane pihalle siinä vaiheessa, kun kaikki kilpailut on jo menetetty? Kausi suljettaisiin väliaikaisen valmentajan johdolla ja kesällä seuraan tuotaisiin uusi nimi, joka ottaisi ohjakset haltuunsa. Uusi nimi, kuka hän ikinä olisikaan, saisi luultavasti herätettyä joukkueen ja alussa tulokset näyttäisivät taas sellaisilta, miltä niiden pitääkin näyttää.

Todennäköisesti kyllä eikä se olekaan enää merkittävää, lähteekö Zizou nyt vai kesällä. Luultavasti enemmän kaaosta tulee, mikäli Zizou lähtee nyt, joten lähtö saa tapahtua puolestani kesällä.

Mikäli ZZ jatkaisi ensi kaudella ja tulokset ovat edelleen samaa sontaa, Madridissa joudutaan todennäköisesti viettämään toinen kuiva kausi putkeen. En väitä, että uusi valmentaja toisi automaattisesti pokaaleita, mutta se aloittaisi uuden ajanjakson. Nykyjalkapallossa - kuin myös muussa huippu-urheilussa -  pidemmät managerikaudet ovat kuitenkin harvinaisia ja kun joukkue pysyy vuodesta toiseen pitkälti samana ja kun olet tarpeeksi voittanut, suurin liekki voittamiseen himmenee. Poikkeuksia on, mutta esimerkkejä vielä enemmän.


Enemmän tai vähemmän olen joskus kuullut madridistojen huokailevan turhautuneesti, kun Perez ei tahdo antaa koutseille minkäänlaista aikaa tuoda omaa systeemiä joukkueeseen, vaan heti ekalla kaudella pitäisi saada kaikki pokaalit. Jos näin ei käy, ovi käy.

Zidane on saanut tulosta ja siitä voidaan olla montaa eri mieltä, onko kyse Zidanen valmennustaidoista vai vapautuneesta tunteesta joukkueessa Benitezin jälkeen.

Mutta, onko vika kokonaan Zidanen? Herra urheasti ottaa syyt niskoillensa, niinkuin pitääkin. Ja suurin osa syytöksistä voidaankin jättää hänen harteilleen, mutta ei kaikkea. Päästämmekö turvallisuuden tunteessa makoilevat pelaajat helpolla, jotka nautiskelevat pokaalisateen tuomasta yltäkylläisyydestä.

Itse antaisin Zidanelle vielä aikaa. Mutta ottaisin kausikorttien omaavat jätkät puhutteluun ja alkaisin todenteolla miettimään nälkäisiä sekä nuoria jätkiä valmiina ottamaan paikan.

Ensinnäkin urheilu on bisnestä. Se on bisnestä etenkin aivan absoluuttisella huipulla. Real Madrid ei ole tullut tunnetuksi kärsivällisyydestään, mutta olisiko esim Guardiola ollut Barcan peräsimessä ne kaikki vuodet, vaikka joukkue olisi ollut kausi toisensa perään sarjakakkonen, mutta "peli oli vain niin kivaa ja eteenpäin menoa tapahtui koko ajan." Ei olisi ollut.

Zidane on saanut tulosta, kyllä. Zidane on vapauttanut joukkueen Benitezin rautakauden jälkeen ja sai pelaajat voittamaan. Ja pelaajathan voittivat. Mutta onko Zizoun paletti tosissaan ollut niin monipuolista, jatkuvasti kehittyvää, että miehelle pitäisi antaa edelleen loputtomasti aikaa? Viime kaudella Madrid oli sarjassa myös onnekas. Joukkue taisteli viimeiseen sekuntiin asti, jotta se teki voittomaalin, usein otttelun viimeisillä hetkillä. Mikäli Sergio Ramos tai kuka tahansa olisi jättänyt yhdenkin viime hetken osuman tekemättä, mestaruutta olisi juhlittu jälleen kerran Kataloniassa. Tällä kaudella peliesitykset ovat usein myös realisoituneet pistemenetyksinä. Joukossa on ollut paljon pistemenetyksiä, josta sitä ei olisi ansaittu, mutta tuurin taakse on kuitenkin turha mennä. Karkeasti todettuna voisi sanoa, että viime kaudella Real sai kenties enemmän pisteitä mitä ansaitsi.

Viime kaudesta tottakai myös rosteri on heikentynyt selkeästi, joten paljon saadaan katsoa myös kesän siirtoikkunan taakse. Joukkuetta vahvistettiin nuorilla pelaajilla, jotka eivät loppupeleissä kuitenkaan olleet valmiita vielä isoihin saappaisiin. Tammikuun siirtoikkuna on ollut jälleen katastrofi: se, kenet piti hankkia, jätettiin hankkimatta. Kuten jo totesin, pelaajat ovat kylläisiä. Zizoun tehtävä olisi motivoida kylläiset pelaajat pelaamaan tasollaan. Toki paljon on myös pelaajien omasta asenteesta kiinni, mutta loppupeleissä Zizou kantaa suurimman vastuun tuosta lammaslaumasta, joka on viimeiset viisi kuukautta kentällä esiintynyt. Siinä kohtaa, kun valmentaja ei saa motivoitua enää pelaajia, on pitkälti kyse "pukukopin menettämisestä." Zizoun toiminta on ollut erittäin paljon "hyvä veli" -asennetta ja kun voitot kääntyvät tappioksi, joukkue turhautuu ja lopulta joukkue menettää niin itseluottamuksensa, kuin myös luottonsa valmentajaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 26.01.2018, 11.47.29
Pochettino ei omien sanojensa mukaan tule valmentamaan Barcaa tai Arsua johtuen historiastaan. Nyt Perez ja kumppanit hereillä ettei argo päädy Atletiin ensin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 26.01.2018, 16.48.51
Oikeastaan kaikesta samaa mieltä Chrisin kanssa - kiteytyen tähän virkkeeseen:

Toki paljon on myös pelaajien omasta asenteesta kiinni, mutta loppupeleissä Zizou kantaa suurimman vastuun tuosta lammaslaumasta, joka on viimeiset viisi kuukautta kentällä esiintynyt.

Ei tässä loputtomiin riitä kärsivällisyys katsella vierestä, kun Zidane ei tunnu edes yrittävän saada hommaa toimimaan. Copasta tippuminen oli viimeinen silaus, jossa oma uskoni loppui.

Enemmän tai vähemmän olen joskus kuullut madridistojen huokailevan turhautuneesti, kun Perez ei tahdo antaa koutseille minkäänlaista aikaa tuoda omaa systeemiä joukkueeseen, vaan heti ekalla kaudella pitäisi saada kaikki pokaalit. Jos näin ei käy, ovi käy.

Nämäkin kuitenkin pyritään katsomaan aina tapauskohtaisesti. Jos valoa näkyy tunnelin päässä, kuten esimerkiksi Pellegrinin kohdalla oli, niin antaisin jatkaa. Jos peli ei kehity mihinkään ja menee vain koko ajan enemmän masentavammaksi, eikä päävalmentaja missään vaiheessa tee muuta kuin latele korupuheita lehdistölle, on aika ryhtyä toimiin.

Pellegrini esimerkiksi ei saanut keskikentälle haluamiaan pelaajia ja kesän siirrot toteutti sataprosenttisesti seuraan palannut Perez. Manuel suoritui siihen nähden todella hyvin kaudesta ja pelillinen anti oli pääosin hyvää, vaikka Lyonille ja Alcorconille (:D) putoaminen aika karmeaa olikin.

Zidane sen sijaan päätti olla käyttämättä kassaa kesällä ja luotti pelaajiin, joihin ei myöhemmin luottanut yhtään. Nämä nyt on käyty jo niin monesti läpi...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 31.05.2018, 23.03.35
Löw, Pochettino, Klopp, Conte, Wenger, Guti...

Siinä on ensimmäiset kandidaatit uudeksi päävalmentajaksi. Ottaisin mieluummin vaikka Antsan takaisin, vaikka en siis todellakaan toivo italialaisen paluuta. Se kertoo mitä mieltä tällä hetkellä olen näistä vaihtoehdoista. Pettymys on päällimmäinen tunne, jos joku näistä todella valitaan Real Madridin päävalmentajaksi.

Älkääkä edes mainitko sanoja "uudelleenrakentaminen", "jälleenrakentaminen", "remontti" tai tiettyjen keskinkertaisten Valioliigapelaajien nimiä. Kaikkia näitä on jankutettu osan toimesta kaikkien siirtoikkunoiden ja jokaisen vaikean jakson aikana. Aika monta mestaruutta olisi jäänyt voittamatta, jos yksikin näistä Ancelottin lähdön jälkeisistä jälleenrakennustoiveista olisi toteutettu. Kolmen vuoden jälkeen nämä alkavat tulla jo korvista ulos.

Ps. Pohtikaa ihan vapaasti mitä haluatte. Tämä nyt on pelkkä Zidanen lähdön seurauksena syntynyt lyhyt avautuminen. :police:
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 31.05.2018, 23.18.38
Löw, Pochettino, Klopp, Conte, Wenger, Guti...

Siinä on ensimmäiset kandidaatit uudeksi päävalmentajaksi. Ottaisin mieluummin vaikka Antsan takaisin, vaikka en siis todellakaan toivo italialaisen paluuta. Se kertoo mitä mieltä tällä hetkellä olen näistä vaihtoehdoista. Pettymys on päällimmäinen tunne, jos joku näistä todella valitaan Real Madridin päävalmentajaksi.

Itselläkään mainitut herrat eivät saa aikaan hurraa-huutoja. Zidanen aika on kuitenkin ihan ymmärrettävästi ohi ja tankki tyhjä.

Takuuvarmaa menestyjää ei Realin puikoissa ole olemassakaan, mutta ei kyllä tule tällä hetkellä mieleen ketään, jonka erityisesti haluaisin. Toivottavasti toimistolla tämä päätös tehdään harkiten, ettei tule "Beniteziä" tai muunlaista katastrofia.

Älkääkä edes mainitko sanoja "uudelleenrakentaminen", "jälleenrakentaminen", "remontti" tai tiettyjen keskinkertaisten Valioliigapelaajien nimiä. Kaikkia näitä on jankutettu osan toimesta kaikkien siirtoikkunoiden ja jokaisen vaikean jakson aikana. Aika monta mestaruutta olisi jäänyt voittamatta, jos yksikin näistä Ancelottin lähdön jälkeisistä jälleenrakennustoiveista olisi toteutettu. Kolmen vuoden jälkeen nämä alkavat tulla jo korvista ulos.

Aivan samaa mieltä tästä. Itse heitin uudelleenrakentamisen tällä viikolla ilmoille, mutta osalle se tuntuu olleen jo todella pitkään se ykkösratkaisu. Siis hyppääminen tuntemattomaan. Muun muassa CR olisi heitetty jo ajat sitten bussin alle, jos foorumistit saisivat päättää. Sitten olisi ihmetelty, kun 200 miljoonan Hazard ei loppujen lopuksi ratkokaan pelejä toivottuun tahtiin. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella.

Myös keskinkertaisista Valioliigapelaajista olen samoilla linjoilla. Joku Dele Alli keskikentälle on ihan sulaa hulluutta. Jos siellä ei Jamesin ynnä muiden tapaisille oikeasti maailmanluokan pelaajille löydy roolia, niin ei sitä löydy Allillekaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: RMadrid - 01.06.2018, 06.18.42
Aivan samaa mieltä tästä. Itse heitin uudelleenrakentamisen tällä viikolla ilmoille, mutta osalle se tuntuu olleen jo todella pitkään se ykkösratkaisu. Siis hyppääminen tuntemattomaan. Muun muassa CR olisi heitetty jo ajat sitten bussin alle, jos foorumistit saisivat päättää. Sitten olisi ihmetelty, kun 200 miljoonan Hazard ei loppujen lopuksi ratkokaan pelejä toivottuun tahtiin. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella.

Myös keskinkertaisista Valioliigapelaajista olen samoilla linjoilla. Joku Dele Alli keskikentälle on ihan sulaa hulluutta. Jos siellä ei Jamesin ynnä muiden tapaisille oikeasti maailmanluokan pelaajille löydy roolia, niin ei sitä löydy Allillekaan.
Samaa mieltä  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 01.06.2018, 10.47.58
Löw, Pochettino, Klopp, Conte, Wenger, Guti...

Siinä on ensimmäiset kandidaatit uudeksi päävalmentajaksi. Ottaisin mieluummin vaikka Antsan takaisin, vaikka en siis todellakaan toivo italialaisen paluuta. Se kertoo mitä mieltä tällä hetkellä olen näistä vaihtoehdoista. Pettymys on päällimmäinen tunne, jos joku näistä todella valitaan Real Madridin päävalmentajaksi.

Niin no tuosta joukosta ainakin Pochettino, Klopp, ja Conte ovat ihan sitä aika lailla kuuminta hottia valmentajamarkkinoilla, niin enpä tiedä mistä se valmentajavelho sitten löytyy, jos nuo ovat sietämättömiä vaihtoehtoja. En ainakaan itse näin äkkiseltään keksi parempiakaan vaihtoehtoja. Toki ymmärrän vitutuksen tällä hetkellä.

Aivan samaa mieltä tästä. Itse heitin uudelleenrakentamisen tällä viikolla ilmoille, mutta osalle se tuntuu olleen jo todella pitkään se ykkösratkaisu. Siis hyppääminen tuntemattomaan. Muun muassa CR olisi heitetty jo ajat sitten bussin alle, jos foorumistit saisivat päättää. Sitten olisi ihmetelty, kun 200 miljoonan Hazard ei loppujen lopuksi ratkokaan pelejä toivottuun tahtiin. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella.

No en mä ny tiedä. Ei täällä mun mielestä nyt niin älyttömästi ole mitään uudelleenrakennusta vaadittu. Toki vaikeina jaksoina joskus vähän, mutta aika maltillisesti mielestäni kuitenkin. Ja esim CR:n kohdalla, niin kaikki ovat nähneet että pelityyli on muuttunut ja fysiikka on tullut alaspäin, joten onhan se ihan järkeenkäypääkin, että pohdiskellaan kauanko miehellä vielä bensaa riittää.

Tuo uudelleenrakentaminen on vähän sellainen juttu, että riippuu mitä sillä tarkoitetaan. Jos sillä tarkoitetaan jotain pakan räjäyttämistä ja isoja uudistuksia läpi kokoonpanon, niin silloin en kannata sitä missään nimessä. Ei Realin kokoonpano ole mikään vanha ja meillä on paljon nuoria hyviä palasia. Ei ole tarvetta millekään jättiuudistukselle. Mutta sitten taas toisaalta: jos pitäisi valita puolustuksen tärkein pelaaja, kk:n tärkein pelaaja ja hyökkäyksen tärkein pelaaja viime vuosilta, niin omat valinnat olisivat Ramos, Modric ja CR. Ja juuri nämä ovat ne pelaajat, jotka ovat reilusti yli 30. Eli kolme aivan ydinpalasta joukkueessa ovat vanhenemassa käsiin. Tämän kolmikon korvaaminen (joko kokoonpanon sisältä tai hankinnoilla) on se lähitulevaisuuden isoin juttu ja jokainen ymmärtää, että kyseessä ei ole kovin helppo tehtävä. Siinä mielessä on perusteltua puhua uudelleenrakennuksesta, että näiden ydinpalasten suhteen on alettava tekemään peliliikkeitä. Joko luotetaan kokoonpanossa olevaan pelaajan kykyyn nousta niihin saappaisiin, hankitaan nuori lupaus nousemaan niihin saappaisiin tai sitten laitetaan rahaa haisemaan ja hankitaan maailmantähti. Siinä vaiheessa kun tällä kolmikolla alkaa peli sakkaamaan oikein kunnolla, niin kusessa ollaan, jos ei ole varauduttu.

Oma henk. kohtainen mielipiteeni on, että vaikka Mateo ei olekaan vielä täysin vakuuttanut, niin uskoisin että hänellä on kyllä edelleenkin potentiaalia nousta Modricin saappaisiin, joten sen suhteen näyttää ihan ok:lta. Ramosin korvaajan suhteen taas katsoisin ainakin toisen kauden ajan vielä Vallejon kanssa. Hän on väläytellyt korkeaa potentiaaliaan vaikka taso vielä heitteleekin. Hyökkäyosastolla tilanne on kaikkein hankalin. Saa nyt nähdä ketä lähtee. Edelleenkin kannatan isoa hankintaa tälle osastolle, koska nykyiset isoimmat vastuunkantajat ovat joko vanhoja, loukkaantumisherkkiä tai 2 uran surkeinta kautta alla.

Mutta malttia kyllä sinänsä kannatan minäkin. Jokaisen hankinnan pitää olla laadullisesti tarpeeksi korkea ja pitkälle tulevaisuuteen katsova.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 01.06.2018, 11.12.01
Itse olisin valmis myymään Ronaldon jo tänä kesänä. Tekee hirvittävän määrän maaleja keväällä, mutta niitä maaleja tarvittaisiin myös syksyllä ja sitä joukkueelle pelaamista. Tänä vuonna hävittiin liiga osittain Ronaldon huonon maalivireen takia, sitten tuli se spurtti, jolla päästiin chämppärissä aina finaaliin asti ja finaalissa pelasi jo Portugalin majulle. Ei vaan ole edellenkään varaa pelata yhden vajaalla. Nyt kävi vähän tuuri Kiovassa, vaikka olisi Poolin koneesta loppunut bensa muutenkin toisen puoliajan alun jälkeen. Tosin ei Ronaldo mihinkään lähde, joten hieman turhaa spekulaatiota.

Salahin mä haluaisin..

Jotenkin tuntuu, että seuraava valmentaja on Guti. Saa samanlaisen mahdollisuuden, mitä Zizou. Perezin perse ei pala, jos epäonnistuu.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 01.06.2018, 15.07.32
Löw ja Pochettino ASn mukaan ulkona.

https://en.as.com/en/2018/06/01/football/1527840863_760868.html
https://en.as.com/en/2018/06/01/football/1527851187_352190.html

Marca tosin rummuttaa yhä Pochettinon puolesta.

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/05/31/5b105cdd268e3eb0618b45ce.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 01.06.2018, 16.23.01
Nostetaan pari uutta nimeä tilalle, koska Löw sulki itsensä pois tästä kisasta, eikä Wengeriä voi ottaa täysin tosissaan. AS:n mukaan Laudrup on käynyt keskusteluja Real Madridin kanssa ja Allegri olisi toinen uusista kandidaateista.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Chris - 01.06.2018, 19.21.37
Älkääkä edes mainitko sanoja "uudelleenrakentaminen", "jälleenrakentaminen", "remontti" ..

Miksi ei?

Kyse on siitä, miten tuo uudelleenrakennus tehdään ja mitä sillä tarkoitetaan. Tuon termin pystyy karkeasti laittamaan kahteen kategoriaan:

A) Koko homma täysin uusiksi, 90% pelaajista hiuksista vittuun ja nuoria sisään ja toivoa, että hedelmät poimitaan viiden vuoden päästä.
B) Hidas uudelleenrakennus, jossa vanhimmista päästä pelaajia aletaan karsimaan ja tuodaan sisään uusia, nuorempia, mutta ennen kaikkea jo tasonsa osoittaneita pelaajia.

Real harrasti kohdan A jälkimmäistä lausetta jo tällä kaudella, mutta se epäonnistui, sillä nuoret pelaajat eivät pystyneet ainakaan debyyttikaudella nousemaan odotetulle tasolle. Samaan aikaan joukkueen runko on vuoden vanhempi ja pakostakin katseet on käännettävä kohtaan B. Toki voitaisin luottaa siihen, että ceballosit, theot ja kovacict tulevat nousemaan avauksen pelaajiksi muutaman kauden sisällä, mutta jos tuo epäonnistuisi, oltaisiin kusessa. Ja rehellisesti, uskooko joku, että nämä llorentet, ceballosit yms voisivat pelata 3-4 vuoden päästä Real Madridin ykkösavauksessa? Minä en usko.

Nykyjoukkueessa Ramos, Modric ja Ronaldo ovat jo muutaman vuoden päälle 30, Navas pian 32. Marcelo, Benzema ja Bale ovat 30v tai hilkulla 30. Missään nimessä ei puhuta vielä vanhoista pelaajista, mutta väistämättä heidänkin prime time on tulossa pikkuhiljaa tiensä päähän.


Siinä vaiheessa kun tällä kolmikolla alkaa peli sakkaamaan oikein kunnolla, niin kusessa ollaan, jos ei ole varauduttu. (

Mutta malttia kyllä sinänsä kannatan minäkin. Jokaisen hankinnan pitää olla laadullisesti tarpeeksi korkea ja pitkälle tulevaisuuteen katsova.

Allekirjoitan. Tämän takia etenkin tuon kolmikon varalle, mutta myös Benzeman, Balen ja Navasin varalle on tehtävä pian varotoimenpiteitä.

Realilla on nykyjoukkueessa jo nuorta osastoa, joka voi nousta tai olla nousematta huipulle, mutta tällä hetkellä on mielestäni ihan oikeutettua puhua siitä, miten näitä isoja nimiä aletaan korvata. Madrid ei tule luottamaan siihen, että ceballosit ja mayoralit nousevat isoihin otsikoihin parin vuoden päästä, vaan kyllä Modricit ja Ronaldot tulee korvata isoilla nimillä, jotka ovat tasonsa jo osoittaneet. Hintalappuhan on sitten tottakai iso, mutta niin kauan kun Real haluaa huipulla pysyä myös nykyrungon lopettamisen jälkeen, on euroja laitettava tiskiin.

Salahit, mbappet, eriksenit, alissonit ja kumppanit takaisivat sen, että tulevaisuus Realissa olisi pedattu myös paljon pidemmälle. Ja kuten Losblancos totesi, silloin kun nykyjoukkue alkaa sakkaamaan, korjausliike on myöhäistä tehdä.

Zidanen yllättävä lähtö ottaa koville, mutta katseet on käännettävä jo eteenpäin ja tuotava manageri, jolle annetaan ihan reilusti se vähintään kolme vuotta aikaa, saa tehdä hiljaittaista jälleenrakentamista ja hommata ne pelaajat, kenen taso riittää ja kenet uusi valmentaja kokee parhaaksi hankittavan.


Tykkään harrastaa "nimileikkejä" ja spekulaatioita tulevalla rosterilla, joten tehdäänpä sellaista. Jos Real aloittaisi mainitsemani B-kohdan mukaisen hiljattaisen re-buildingin, voisi materiaali näyttää tulevaan kauteen nähden esimerkiksi tältä:

Navas, Alisson (Olisi ihan mieletön tandemi ja Alissonista saataisiin pitkäaikainen ykkösveskari, sillä ikää vasta 25v)

Marcelo, Theo (tälle osastolle turha tehdä tässä hetkessä mitään, sillä Marcelon 30v huolimatta mies pelaa kuin 22v)
Ramos, Varane, Vallejo, Nacho (Ramosilla uraa varmaan se 3-4 vuotta ehkä jäljellä, joten tällekkään osastolle turha tehdä muutoksia ainakaan tämän tai 2019 kesän aikana ja varsinkin kun Vallejossa on potentiaalia nousta maailman ehdottomaan eliittiin)
Carvajal, Odriozola (Carvajal 26v ja nuoresta 22v Odriozolasta erinomainen back up, joka jatkaisi kehittymistään, mutta olisi kuitenkin jo osoittanut tasonsa, että pärjää La Ligassa)

Kroos, Modric, Casemiro, Isco, Kovacic, Eriksen (Modric tippuu tästä nipusta ensimmäisenä, en usko että aikaa on enää kuin kaksi vuotta aivan huipulla. Kovacic on edelleen hieman arvoitus, vaikka potentiaali on. Eriksen olisi monipuolisuutensa ja ikänsä puolesta erinomainen signaus 6-7 vuodeksi eteenpäin, sillä ikää vasta 26v)

Llorente, Ceballos kaksikosta ainakin toinen lainalle.

Benzema, Kane, Ronaldo, Asensio, Mbappe, Lucas.  Hyökkäyksen osalta paljon riippuu nyt siitä, mite Bale tekee. Jos hän lähtee, iso nimi tulee varmasti kesällä. Jos jää, niin sitten voi olla, että ei tule. Vahvistusta tuo hyökkäys kuitenkin tarvitsee ja vaikka Asensio onkin jollain tapaa Ronaldon perijänä tulossa vasemmalle, niin lusitaanin tehoja hän ei pysty täyttämään. Sen takia ostoslistalle pitäisikin laittaa tehokas "ysi", joka huolehtii tulevat vuodet siitä, että maaleja syntyy kun Ronaldo lähtee tai ei ikääntymisen vuoksi pysty pelaamaan enää kuin sen tyyliin kerran viikossa tahtiin. Ja jos Bale lähtee, niin oikealle laidalle tarvitaan iso nimi, sillä Lucas erinomaisesta kaudesta huolimatta ei nyt ihan sitä roolia voi täyttää, joten nuori/nuorempi ja pidempiaikainen ratkaisu sisään, luokkaa Mbappe, Salah.

Isoja panostuksia on mielestäni aika tehdä hiljaisempien ikkunoiden jälkeen ja nimenomaan sen takia, että runko alkaa kuitenkin vanhenemaan ja se uudelleenrakennus on aloitettava pikkuhiljaa, hitaasti ja varmasti. Ei Madridin kokoinen seura pistä koko palettia uusiksi yhdessä kesässä, joten tulevaisuuteen on aloitettava katsomaan ja tuotava tiettyjä palasia sisään jo tämän kesän aikana.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 01.06.2018, 21.33.37
Eriksenille en ihan lämpene, toki olen nähnyt tosi vähän Tottehamin pelejä. Muuten tuli jo pikkuhousut märäksi, kun luin Chrisin spekulaation.

Hintaa tuolle muutokselle ilman Erikseniä tulisi Mpabben tilanteesta* riippuen jotain 300 miljoonaa ja siis tuo pitää sisällään jo Balesta saatavan 90milj.

*PSG saattaa joutua myymään Mpabben jopa alle 120milj, kun Uefa painaa päälle ja ostajat eivät halua maksaa enempää, joka siis sekin on liikaa, mutta markkinat on markkinat.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 03.06.2018, 11.02.28
Daniel Levy on huhujen mukaan pyytänyt Realilta 50M€ Mauricio Pochettinosta ja tämä on saanut Realin luopumaan argoluotsin havittelusta.

En ole oikein ikinä päässyt kartalle tässä valmentajamarkkinassa. Euroseurat ovat maksaneet enemmän kuin 50M€ sellaisista kavereista kuin Lacazette, Stones, Torres, Laporte, Morata, Bernadro Silva, Mangala. Sitten kun puhutaan joukkueen tärkeimmästä palasesta ja yhdestä maailman parhaista valmentajista niin 50M€ on liikaa?

https://www.managingmadrid.com/2018/6/3/17421942/tottenham-real-madrid-pochettino-news-2018-contract

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 03.06.2018, 13.25.03
B) Hidas uudelleenrakennus, jossa vanhimmista päästä pelaajia aletaan karsimaan ja tuodaan sisään uusia, nuorempia, mutta ennen kaikkea jo tasonsa osoittaneita pelaajia.

Tätä totta kai on harrastettava, ettei joukkueessa pelaa yhtäkkiä 40-vuotiaita pelaajia. On hyvä ennakoida tulevaa, mutta ei kuitenkaan lähteä hätiköimään.

Tasoakaan ei välttämättä tarvitse olla osoitettuna minkään Ballon d'Orin muodossa, vaan pelaaja pitäisi etukäteen todeta sopivaksi tulevan kauden suunnitelmiin. Tätä voi sanoa viime kesän hankinnoista varauksin Theosta ja Vallejosta, jotka täyttivät roolinsa ihan ok. Vallejolla toki loukkaantumiset vaikuttivat ratkaisevasti kauteen, mutta tämäkin oli jollain tasolla ennakoitavissa, kun miehen loukkaantumishistoriaa katsoo.

Llorente, Mayoral, Ceballos ja Achraf sitten täysiä huteja ja aivan väärässä paikassa väärään aikaan. Ei voi olla niin, että neljä miestä otetaan joukkueeseen, joista kellään ei ollut kauden kulkuun käytännössä mitään vaikutusta. Sitten ihmetellään, kun pitkässä sarjassa ei tule tulosta tasaiseen tahtiin.

En Chrisin tavoin ole saanut tähän mennessä viitteitä siitä, että Llorente, Mayoral, Ceballos tai Achraf olisivat lähelläkään Realin ykkösavauksen tasoista pelaajaa. Paljon kehitystä on realisoitumatta, jotta oltaisiin siinä pisteessä. Varmaa on, että tämän kauden kaltaisilla jämäminuuteilla näin ei tule tapahtumaan. Siinä riittää uudella valmentajalla ratkaistavaa, miten näistä saataisiin tulevaisuudessa paras irti.

En ole oikein ikinä päässyt kartalle tässä valmentajamarkkinassa. Euroseurat ovat maksaneet enemmän kuin 50M€ sellaisista kavereista kuin Lacazette, Stones, Torres, Laporte, Morata, Bernadro Silva, Mangala. Sitten kun puhutaan joukkueen tärkeimmästä palasesta ja yhdestä maailman parhaista valmentajista niin 50M€ on liikaa?

Ihan kuin tuossa olisi joku seurojen välinen hiljainen sopimus, jossa ei haluta valmentajaruletista samanlaista sirkusta kuin pelaajamarkkinoista. En ymmärrä minäkään.

Vai eikö valmentajien kohdalla ole samalla tavalla nämä agentit nostamassa hintatasoja ylöspäin?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 03.06.2018, 13.44.21
En Chrisin tavoin ole saanut tähän mennessä viitteitä siitä, että Llorente, Mayoral, Ceballos tai Achraf olisivat lähelläkään Realin ykkösavauksen tasoista pelaajaa. Paljon kehitystä on realisoitumatta, jotta oltaisiin siinä pisteessä. Varmaa on, että tämän kauden kaltaisilla jämäminuuteilla näin ei tule tapahtumaan. Siinä riittää uudella valmentajalla ratkaistavaa, miten näistä saataisiin tulevaisuudessa paras irti.
Minäpä väitän, että näistä kavereista saadaan moninkertaisesti enemmän irti jos valmentajaksi astelee kaveri joka
A) luottaa näihin kavereihin ja
B) opettaa heille peliä nimeltä jalkapallo.

Sitä en väitä, että nämä kaikki kehittyisivät Realin avauksen pelaajiksi. Potentiaalia kaikilla on vähintäänkin päteväksi rotaatiomieheksi Realiin.

Valmentajan luottamuksen merkityksestä kertoo erityisesti Lucas Vazquezin esimerkki. Kaveri joka alkukaudesta osasi ainoastaan tehdä epäonnistuneita haastoja oikealle jalalle oli loppukaudesta tärkeä palanen Realin joukkuetta ja matkaa nyt La Rojan mukana Venäjälle.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 03.06.2018, 13.45.36
Daniel Levy on huhujen mukaan pyytänyt Realilta 50M€ Mauricio Pochettinosta ja tämä on saanut Realin luopumaan argoluotsin havittelusta.

En ole oikein ikinä päässyt kartalle tässä valmentajamarkkinassa. Euroseurat ovat maksaneet enemmän kuin 50M€ sellaisista kavereista kuin Lacazette, Stones, Torres, Laporte, Morata, Bernadro Silva, Mangala. Sitten kun puhutaan joukkueen tärkeimmästä palasesta ja yhdestä maailman parhaista valmentajista niin 50M€ on liikaa?

https://www.managingmadrid.com/2018/6/3/17421942/tottenham-real-madrid-pochettino-news-2018-contract

Pari perustelua tulee mieleen, jotka eivät välttämättä selitä ilmiötä kokonaisuudessaan, mutta kuitenkin:

- kun pelaaja hankitaan isolla rahalla, niin ideaalisestihan hänet hankitaan jopa koko loppu-uran ajaksi. Investoinnilla voi saada 10 vuodeksikin vastinetta. Valmentajat taas yleensä (tai oikeastaan aina nykyään) vaihtuvat muutaman vuoden välein. Niin kuin Zizoun esimerkkikin osoittaa, niin 2,5 vuottakin saattaa riittää valmentajalle itselleenkin. Pelaajilta harvemmin näkee burnoutteja. Ja onhan se potku-uhkakin vähän erilainen. Miettikääpä jos Real olisi maksanut reippaan summan vaikka Benitezistä.

- pelaajien arvo seuran markkinoinnille ja esimerkiksi fanituotemyynnille on merkittävä, valmentajan taas ei niinkään.

-pelaajalla yleensä on aika merkittävä jälleenmyyntiarvo. Valmentajasta taas tuskin saa omiansa takaisin, tai yhtään mitään. Esim Pochettinon tapauksessa on vähän vaikea kuvitella, että Real jossain vaiheessa kaupittelisi miestä eteenpäin.  :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 03.06.2018, 14.11.23
...
Ihan valideja pointteja ja varmasti selittävä tuota ilmiötä osaltaan. Kuitenkin väittäisin menestyvän koutsin tuovan välittömästi (palkintorahat) ja välillisesti (yleisömäärät, fanituotemyynti, pelaajien arvon kehittyminen jne) ison kasan rahaa seuran kirstuun. Mutta toki tuossa ne riskit ovat se, että ostaa nyt 50M€ (+liksat) koutsi ja antaa kenkää joulukuussa  :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 03.06.2018, 21.07.12
Miksi ei?

Kyse on siitä, miten tuo uudelleenrakennus tehdään ja mitä sillä tarkoitetaan.
Näistä uudelleenrakennuksista puhuttaessa on usein harrastettu juurikin tuota samaista nimileikkiä. Ongelma on siinä, että näiden kokoonpanojen laatijat saattavat hahmotella täysin epärealistisen hankintalistan yhteen siirtoikkunaan tai jättää määrittelemättä aikavälin, jonka aikana ne kaikkein radikaaleimmiltakin kuulostavat muutokset olisi tarkoitus toteuttaa. Lopputuloksena on välillä todella raskasta luettavaa, jonka seurauksena ainakin itse jään monesti miettimään lähinnä sitä, että luuleeko tuo (nimimerkki tähän) oikeasti Real Madridin myyvän kaikki joukkueensa suurimmat tähtipelaajat yhdessä siirtoikkunassa ja korvaavan heidät joillain väliaikaisilla muotinimillä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 04.06.2018, 17.56.36
Massimiliano Allegrin nimi on ollut tänään kovasti pinnalla Realin uudeksi valmentajaksi. Tuttosport raportoi Realin olleen yhteydessä Allegriin.

https://www.managingmadrid.com/2018/6/4/17424446/real-madrid-allegri-coach-rumors-2018

Vähän pelottaa miten italialainen taktikko soveltuu Real Madridin peräsimeen, mutta silti on pakko ihailla tuota Allegrin CV:tä. Italiassa 4 tuplaa putkeen ja UCL:ssäkin Realin jälkeen lähes parhaiten menestynyt seura Allegrin aikana. Lisätään vielä se, että 4 vuodessa Allegri on menettänyt paljon ison profiilin pelaajia ja silti onnistunut menestymään. 4 vuoden aikana lähteneitä pelaajia ovat kuitenkin: Bonucci, Pirlo, Pogba, Evra, Vidal, Morata, Tevez, Coman, Llorente...

Ei Allegri allekirjoittaneen suosikki valmentajaksi ole, mutta lämmittäisi paljon enemmän kuin monet muut vaihtoehdot kuten Wenger tai Guti(vielä tässä vaiheessa)...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 04.06.2018, 21.34.18
Allegri on tosiaan tuollainen matalan profiilin suorittaja. Ei ole myöskään kuulunut hänen joukkueestaan mitään isompia riitoja ja joukkueet ovat olleet yhtenäisiä.

On tosiaan aika vakuuttavaa jälkeä tehnyt.

Onko vapaana?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 05.06.2018, 10.00.04
Ei ole myöskään kuulunut hänen joukkueestaan mitään isompia riitoja ja joukkueet ovat olleet yhtenäisiä.
Viime vuoden UCL-finaalista kantautui huhuja joukkueen sisäisistä riidoista ottelu tauolla. Jotain siellä luultavasti oli, kun Allegri laittoi huhujen mukaan suurimman syyllisen eli Bonuccin ulos kesän siirtoikkunassa. Itse näen tuon ratkaisun pelkästään positiivisena, että jos jonkun pelaajan osalta homma ei toimi, niin etsiköön jatkoa uralleen muista jengeistä...


Onko vapaana?
Allegrilla on sopimus Juven kanssa kesään 2020 saakka. Huhujen mukaan Allegri ei ole halunnut enää tuota sopimusta pidentää ja joidenkin huhujen mukaan mies ajattelee Juve-saagansa olevan päätöksessä.

Jokatapauksessa miehen irroittaminen Juvesta tuntuu helpommalta kuin vaikkapa uuden sopimuksen Spursin kanssa tehneen Pochettinon.


e.
Gazzetta dello Sport huhuilee Allegrin vastanneen kieltävästi Realin uteluihin

https://as.com/futbol/2018/06/05/primera/1528177237_187777.html

Alkaa pian olla Realilla hätä kädessä uuden koutsin kanssa, kun kieltäytymisiä satelee...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 07.06.2018, 12.46.42
Vedonlyöntitoimistoilla on tällä hetkellä 4 suosikkia Real Madridin tulevaksi valmentajaksi. Pochettino, Guti, Wenger ja Conte.
https://www.oddschecker.com/football/football-specials/real-madrid/next-permanent-manager

Itse alan olla melko varma, että seuraava koutsi on Guti. Nyt vaan enää rakennetaan valmennustiimiä.

e. Pikku muokkaus.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 07.06.2018, 13.09.07
Itselle on tullut tässä huhuja lukiessa semmoinen fiilis, että Real etsii yhdeksi kaudeksi valmentajan, jonka avulla yritetään vielä kerran hakea maksimaalinen tulos hyvin pitkälti tällä samalla pelaajamateriaalilla. Looginen valinta olisi joku ex-pelaaja kuten Alpon mainitsema Guti tai ehkä vielä mieluummin Michel/Hierro/Laudrup ja säästää Gutin palkkaus tulevaisuuteen...

Samaan aikaan voisi valmistella sen ison nimen (Pochettino, Klopp...) hankintaa ensi kesäksi ja alkaa jo ajoissa suunnittelemaan siinä vaiheessa jo melkoisen vanhan rungon uudelleenrakennusta.

Tietty tämä "väliaikainen" manageri voi pilata kaikki suunnitelmat voittamalla ensi kaudella triplan  :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 07.06.2018, 16.25.39
AS kertoo seuraavaa:

Real Murcian presidenttinä toimiva Víctor Gálvez kertoi lehdistötilaisuudessa yrittäneensä palkata Gutin. Gálvez harmitteli sitä, ettei Zidane viivytellyt eroilmoituksensa julkistamista vielä kahta päivää kauemmin, sillä Gutin kanssa käydyt sopimusneuvottelut kaatuivat viime metreillä. Gálvezin mukaan joku henkilö Real Madridista olisi kertonut hänelle, että Gutista tulee Zidanen korvaaja. Gálvez kertoi vielä, että Guti oli soittanut hänelle henkilökohtaisesti ja kiittänyt Real Murcian osoittamasta kiinnostuksesta.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Sakho - 09.06.2018, 12.53.29
Mihis Zidane itse menee?

Ronaldo ja Balekin lähtevät??
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 09.06.2018, 14.11.52
Mihis Zidane itse menee?
Kaikesta päätellen Zidanen takki on yksinkertaisesti tyhjä, koska hän ei aio valmentaa ensi kaudella mitään joukkuetta.

Ronaldo ja Balekin lähtevät??
Tuskinpa vaan. Molemmat herrasmiehet tietävät, että Real Madridista lähtiessä on vain yksi suunta ja se on alaspäin. Bale olisi voinut harkita maisemanvaihtoa, jos Zidane ei olisi pystynyt lupaamaan hänelle avauskokoonpanon paikkaa, mutta tuokin ongelma ratkesi ranskalaisen erottua. Uusi valmentaja, kuka hän nyt ikinä onkaan, ei varmasti ilmoita heti kättelyssä, että Cristiano tai Bale on myytävä. Cristianon tapauksessa on kyse vain Florentinon kanssa tulehtuneista väleistä, joten eiköhän tuokin onnistuta vielä sopimaan tässä kesän aikana.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 11.06.2018, 12.49.41
Vinicius jättänyt jo jäähyväiset Flamengon faneille. Odotan kyllä innolla näkeväni nuorukaisen pelaavan Valkoisessa paidassa.

https://as.com/videos/2018/06/11/en/1528703681_433693.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 11.06.2018, 13.39.41
Vedonlyöntitoimistoilla on tällä hetkellä 4 suosikkia Real Madridin tulevaksi valmentajaksi. Pochettino, Guti, Wenger ja Conte.
https://www.oddschecker.com/football/football-specials/real-madrid/next-permanent-manager
Gutin kertoimet ovat painuneet todella alas. Alin kerroin Gutin valinnalle on tällä hetkellä 1,2 ja yli kahden kertoimia ei tarjoa enää mikään bookkeri...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 11.06.2018, 16.32.28
Marca ilmeisesti ei halua Gutia. :D Ei mitään mainintaa Gutista, vaikka tosiaan Gutin valinta jo aika ilmeinen.
http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/06/11/5b1d88d322601d4b1b8b4626.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 11.06.2018, 18.29.43
Olenko ainoa täällä, joka pitäisi Gutin valintaa melkoisen kyseenalaisena? Olen pitänyt sitä lähinnä listan jatkeena ja nyt alkaakin huolestuttaa, kun huhut ovat voimistuneet. Zidane antoi toki hyvän esimerkin kuinka seuran sisältä voidaan nostaa kokematon valmentaja, joka onnistuu loistavasti. Mutta Zizoulla oli sentään edes kokemusta Realin kakkosvalmentajan tehtävistä ja Castillan päävalmentamisesta. Guti ei ole koskaan valmentanut edes aikuisia. Vaativimmalle päävalmentajan postille koko futismaailmassa tyyppi, joka ei ole valmentanut edes aikuisia. Valmentaminen on ihan eri hommaa kuin pelaaminen. Huippupelaajista, jotka epäonnistuivat valmentajina, on lukuisia esimerkkejä. Vaikka Zidane onnistui, se ei ole mikään tae sille että joku muu onnistuu. Varsinkin jos ei ole edes valmentanut aikuisia.  ::) Joku muu vaihtoehto täytyy löytyä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 11.06.2018, 20.59.58
Yksikään näistä huhutuista nimistä ei iske kovinkaan paljon. Media heittelee nimiä siihen tahtiin, etten usko et kellään on hajua keitä oikeasti tavoitellaan. Kisoissakin olisi muutama mielenkiintoinen henkilö, mutta taitaa herrojen vapautumiseen mennä liian kauan. Lopetegui olisi oma valinta, mut taitaa olla olla sidottu maajoukkueeseen kisojen jälkeenkin. Häntä ei ole edes taidettu huhuilla.

Veikkaisin, että Guti on done deal, mutta vielä odotetaan jonkun vastausta. Liian aikaista pesti olisi hänelle, se on todettava. Tai sitten Guti ottaa apuvalmentajan paikan, mutta tuskin sen takia olisi kieltäytynyt muista pesteistä.

Pahinta olisi, että sielä tulee joku Conten pelikirjan omaava kaveri. Ranierinkin nimen näin jossain mainittavan, voi vittu  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 12.06.2018, 18.12.22
https://www.realmadrid.com/en/news/2018/06/official-announcement-julen-lopetegui-will-be-the-real-madrid-coach-after-the-celebration-of-the-2018-world-cup

Eli Lotetequi aloittaa Realin valmentajana MM-kisojen jälkeen. Sopimus on 3-vuotinen.

Piti ihan katsoa, ettei tänään ole aprillipäivä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 12.06.2018, 18.20.33
Samoilla linjoilla, puskista tuli mutta hyvä haku. :peukku_ylos:
En uskonut että olisi ollut vapaana ja tietty miinusta että päästään vasta kisojen jälkeen kunnolla hommiin.

Varmaan maistuu Iscolle, Asensiolle ja kumppaneille tämä valinta!
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 12.06.2018, 18.29.06
En uskonut että olisi ollut vapaana ja tietty miinusta että päästään vasta kisojen jälkeen kunnolla hommiin.
En itsekään uskonut. Lähes koko Realin pelaava kokoonpano on myös kisoissa, joten pelaajien kanssa toimimaan olisi päässyt vasta kisojen jälkeen. Toki mm. valmentajien ja huoltajien kanssa olisi voinut aloittaa työskentelyn aiemmin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 12.06.2018, 18.59.20
Yksikään näistä huhutuista nimistä ei iske kovinkaan paljon. Media heittelee nimiä siihen tahtiin, etten usko et kellään on hajua keitä oikeasti tavoitellaan. Kisoissakin olisi muutama mielenkiintoinen henkilö, mutta taitaa herrojen vapautumiseen mennä liian kauan. Lopetegui olisi oma valinta, mut taitaa olla olla sidottu maajoukkueeseen kisojen jälkeenkin. Häntä ei ole edes taidettu huhuilla.
Hups keikkaa...  :D

Mielenkiintoinen ja näin alkutuntumalta järkevä valinta.  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 12.06.2018, 19.00.51
Ensireaktio ehdottomasti positiivinen. Kesäkuussa ei ole hirveän helppoa yllättäen koutsia hankkia, joten Espanjan maajoukkueen luotsi on hyvä haku. Taitaa tosiaan Isco olla koko porukan tyytyväisin...  :)

Jos mahdollista, niin tuli vielä lisää mielenkiintoa Espanjan MM-peleihin  :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 12.06.2018, 19.42.10
Ensireaktio on täälläkin varovaisen positiivinen. :peukku_ylos: Ainakin on madridista. Kertoilkaapa Castillaa enemmän seuranneet, että minkälainen valmentaja on kyseessä? Onkos nykyryhmässä muuten pelaajia, jotka ovat Castillassa pelanneet Lopeteguin alaisuudessa? Ainoa mikä vähän mietityttää heti on, että riittääkö karisma maailmantähtien kanssa?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 12.06.2018, 22.33.55
Ensireaktio on täälläkin varovaisen positiivinen. :peukku_ylos: Ainakin on madridista. Kertoilkaapa Castillaa enemmän seuranneet, että minkälainen valmentaja on kyseessä? Onkos nykyryhmässä muuten pelaajia, jotka ovat Castillassa pelanneet Lopeteguin alaisuudessa? Ainoa mikä vähän mietityttää heti on, että riittääkö karisma maailmantähtien kanssa?
Siitä on sen verran aikaa kun baski oli vetovastuussa Castillassa, että tuskin on kukaan pelaajista ehtinyt sillon pelata. Tais olla enemmän esim. Graneron ja Soldadon ikäluokka sillo kehissä.

Porton ajalta muistan, että peli perustui pallonhallintaan mikä ei varmasti yllätä. Casemiro tuolloin teki läpimurtonsa.

”Now that Lopetegui will be in charge of the Spanish giants, Keylor Navas' status in the squad is yet again in danger.”
Taas mennään ja faksit laulaa  ;D

edit. Lisätään vielä sen verran, että spanskimedian mukaan Ramosin kanssa kemiat toimii erittäin hyvin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 12.06.2018, 22.55.47
Lopeteguille tekisi muuten erittäin hyvää Espanjan menestys MM-kisoissa. Jos Espanja sattuisi floppaamaan, niin media olisi luultavasti jo valmiiksi miestä vastaan. Lopeteguilla kun ei aikuisten kanssa menestystä oikein ole. Olisihan se nyt vähän eri lähtökohta lähteä valmentamaan Real Madria maailmanmestarina tai edes mitalistina...

”Now that Lopetegui will be in charge of the Spanish giants, Keylor Navas' status in the squad is yet again in danger.”
Taas mennään ja faksit laulaa  ;D
Lopeteguin mestaruusvahdit junnukisoissa olivat, yllätysyllätys, Kepa Arrizabalaga(U19) ja David de Gea(U21).

Maalikuninkaat olivat muuten Jese(U19) ja Alvaro Morata(U21).

Kyllähän tämä tulee olemaan huhujen kulta-aikaa  :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 12.06.2018, 23.05.00
Lopetegui on todennäköisesti paras mahdollinen vaihtoehto, mitä tällä hetkellä oli saatavilla. Ei kestä vertailua Zidanen kanssa ainakaan vielä, mutta eipä olisi tainnut kestää kovin moni muukaan. Kokenut, espanjalainen, madridista ja seuran entinen pelaaja, vaikka esiintyikin vain yhdessä virallisessa ottelussa. Lopetegui allekirjoitti Espanjan jalkapalloliiton kanssa 2020 asti ulottuvan jatkosopimuksen vain kolme viikkoa sitten, joten siitä syystä hänen nimeään ei erityisemmin pyöritelty näissä päävalmentajaspekulaatioissa. Viime viikolla El Chiringuitossa väläyteltiin tätä mahdollisuutta, mutta studiossa päädyttiin aika nopeasti siihen lopputulokseen, ettei seurajohto halua saattaa vaakalaudalle hyviä suhteitaan Espanjan jalkapalloliiton kanssa "vihamielisellä peliliikkeellä". Onneksi liitossa ei sentään olla suhtauduttu asiaan noin huonosti, vaan Realin päävalmentajan pesti on nähty Lopeteguin kannalta pikemminkin hienona mahdollisuutena.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Chris - 12.06.2018, 23.38.17
Lopetegui on todennäköisesti paras mahdollinen vaihtoehto, mitä tällä hetkellä oli saatavilla.

Samaa mieltä ja itse olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun.

Muista realistisista vaihtoehdoista Pochettino oli ja meni, Guti olisi puolestaan joutunut kenties liian kovaan paikkaan ja pahimmillaan saanut ison tahran valmentajauransa alkuun.

Lopeteguin puolesta toki Portossa vietetty aikakausi jäi pettymykseksi, mutta vastaavasti La Rojan kanssa on tullut hienoa tulosta ja nyt on aika kruunata parivuotinen jakso maajoukkueen kanssa Venäjällä. Helpottaisi taatusti miehen omaa painelastia, mikäli Venäjällä tulee menestystä eikä pettymys.

Kuten jo Redondo totesi, siitohuhuissa tullaan viettämään melkoista kesää. Ainakin Odriozolan saapuminen Bernabeulle sai taatusti tämän siirron myötä lisävirtaa ja Asensio & Isco lienevät Lopeteguin nimeämiseen kaikkein tyytyväisimpiä. Vaikea kuvitella, että kummallakaan olisi Madridista lähtöhaluja tuon uutisen myötä.

Pienenä miinuksena toki tässä on se, että valmistautuminen uuteen kauteen alkaa pahimmillaan vasta heinäkuun puolenvälin tienoilla.

Anyways, hieno uutinen ja toivotaan, että Lopeteguin aikakausi tuo menestystä ja mies onnistuu Madridin peräsimessä :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 13.06.2018, 10.40.45
Lopetegui on todennäköisesti paras mahdollinen vaihtoehto, mitä tällä hetkellä oli saatavilla.

Sama fiilis. Uskon, että Lopeteguin avulla saadaan kaivattua uutta tuulahdusta koko joukkueeseen niin siirtojen, valmentajan suosikkipelaajien kuin pelitavankin puolesta.

Nimityksen ajoitus on tietysti todella outo. Mies, jolla alkaa elämänsä urakka parin päivän päästä, joutuu vielä lisäksi Madridin myllyyn mukaan. Ei varmasti psyykkisesti mitään helpointa aikaa. Toivottavasti ymmärtää tasan tarkkaan mihin on lähtenyt, ettei kuuppa petä jo hyvissä ajoin.

Mielenkiintoista tosiaan, saako esim. Isco lopullisen kausikortin avaukseen ja tuleeko nuorille espanjalaisille enemmän luottoa. Entä miten käy BBC:n? Saako Julen vakuutettua Kovacicin jäämään seuraan?

Tekemistä riittää.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 13.06.2018, 16.08.18
Säästettiin just 2 miljoonaa ja Lopetegui pääsee aloittamaan valmistautumisen ensi kauteen jo vähän odotettua aiemmin. Ihme touhua kyllä liitolta erottaa koutsi alle 48 tuntia ennen majun ekaa matsia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Valkoiset - 13.06.2018, 16.17.10
Käsittämätöntä spedeilyä kyllä. Mitenkähän käy nyt Espanjan menestyksen. Olisivat nyt vaan antaneet herralle näytön ottaa jopa se maailmanmestaruus.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 13.06.2018, 16.53.48
Nimityksen ajankohtaa on kovasti kritisoitu ja ilmeisesti tämän takia Lopetegui sai lopulta kenkää, koska Espanjan liitto olisi halunnut julkaisun siirtää MM-kisojen jälkeiseen aikaan.

Meikäläisen mielestä tässä ei ihan oikeasti ollut vaihtoehtoa. Real Madridin valmentajaa ei voi pitää piilossa yli kuukautta. Pelkästään jo agenttien kanssa neuvotellessa on pakko kertoa kuka Real Madridia valmentaa. Kyllä ne huhut olisivat lopulta levinneet ja sitten koko MM-kisat olisivat olleet pelkkää hullunmyllyä. Nyt oli mahdollisuus antaa futismaailman muutaman päivän kuohua ja sen jälkeen kaikki olisivat vaan miettineet MM-kisoja. Nyt liitto teki ihan naurettavan ratkaisun. Kuulostaa, että Rubiales vain halusi näyttää Perezille kuka on pomo. Fakta vain on se, että jalkapallomaailmassa Real Madridin presidentti on ihan eri tasolla kuin Espanjan jalkapalloliiton.

Lopputulemana on se, että Perez on Madridistojen mielestä vielä kovempi jätkä ja Rubiales on futismaailman silmissä pikkumainen häviäjä. Tämän vielä kruunaisi Espanjan epäonnistuminen kisoissa, joka taasen johtanee Rubialesin siirtymiseen kortistoon aika nopealla aikataululla...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 13.06.2018, 17.09.17
Nimityksen ajankohtaa on kovasti kritisoitu ja ilmeisesti tämän takia Lopetegui sai lopulta kenkää, koska Espanjan liitto olisi halunnut julkaisun siirtää MM-kisojen jälkeiseen aikaan.

Meikäläisen mielestä tässä ei ihan oikeasti ollut vaihtoehtoa. Real Madridin valmentajaa ei voi pitää piilossa yli kuukautta. Pelkästään jo agenttien kanssa neuvotellessa on pakko kertoa kuka Real Madridia valmentaa. Kyllä ne huhut olisivat lopulta levinneet ja sitten koko MM-kisat olisivat olleet pelkkää hullunmyllyä. Nyt oli mahdollisuus antaa futismaailman muutaman päivän kuohua ja sen jälkeen kaikki olisivat vaan miettineet MM-kisoja. Nyt liitto teki ihan naurettavan ratkaisun. Kuulostaa, että Rubiales vain halusi näyttää Perezille kuka on pomo. Fakta vain on se, että jalkapallomaailmassa Real Madridin presidentti on ihan eri tasolla kuin Espanjan jalkapalloliiton.

Lopputulemana on se, että Perez on Madridistojen mielestä vielä kovempi jätkä ja Rubiales on futismaailman silmissä pikkumainen häviäjä. Tämän vielä kruunaisi Espanjan epäonnistuminen kisoissa, joka taasen johtanee Rubialesin siirtymiseen kortistoon aika nopealla aikataululla...

Juuri näin. Kohu tuosta Lopeteguin siirtymisestä Realiin olisi kestänyt ehkä pari päivää. Tämä ratkaisu taas käytännössä pilasi Espanjan kisat. Mielestäni Espanjan faneilla on täysi oikeus vaatia potkuja tuolle liittopomolle. Siis kuka urpo laittaa oman kolhiintuneen egonsa joukkueen edun edelle, päivää ennen mm-kisoja.  :keskari: Kuka tästä päätöksestä hyötyi eniten? No tietenkin liittopomo Luis Rubiales ja hänen kolhiintunut egonsa. Entä kuka siitä kärsi eniten? No Espanjan maajoukkue. Tälläisen päätöksen tekee mies, jonka pitäisi ajatella espanjalaisen futiksen parasta, päivää ennen kisoja! Voiko itsekkäämpää päätöstä olla?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 14.06.2018, 10.09.31
https://as.com/futbol/2018/06/14/primera/1528946675_961826.html

AS koonnut kahdeksan kohtaa Lopeteguin "pelikirjasta".
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 14.06.2018, 21.26.36
Eiköhän Perez pelannut tässä Rubialesta 6-0. Rubiales on itsekeskeinen ihminen ja reakoi juuri niin kuin Perez oli ajatellutkin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 25.06.2018, 22.40.16
Maalivahtivalmentaja Llopis lähti Real Sociedadiin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: stimbe - 25.06.2018, 23.03.12
Nyt ku katsonu Espanjan pelejä ja tikitakii, niin jotenki tämä ei toimi yhtää itselle. Melkee nukahtaa ku katsoo tota pyörittelyy 20-30m alueilla  :-\
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 26.06.2018, 09.57.19
Nyt ku katsonu Espanjan pelejä ja tikitakii, niin jotenki tämä ei toimi yhtää itselle. Melkee nukahtaa ku katsoo tota pyörittelyy 20-30m alueilla  :-\
Emme kai tuomitse Lopeteguita sen perusteella miten Hierron joukkue pelaa  :)
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Siete - 26.06.2018, 19.32.24
Emme kai tuomitse Lopeteguita sen perusteella miten Hierron joukkue pelaa  :)
Ei silti kannata täysin unohtaa, että Hierro ratsastaa pitkälti Lopeteguin vanhoilla ohjeilla. Vetovastuu vaihtui vasta kaksi viikkoa sitten, eikä niin lyhyessä ajassa ehdi tuomaan hirveästi mitään uutta Espanjan peliin. Esimerkiksi avausottelun avauskokoonpano oli Lopeteguin laatima ja siitä päätellen myös pelisuunnitelma oli niin ikään se etukäteen sovittu. Kahdessa jälkimmäisessä pelissäkään Hierro ei ole juurikaan koskenut tuohon samaan avauskokoonpanoon.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Losblancos - 26.06.2018, 20.38.37
Ei silti kannata täysin unohtaa, että Hierro ratsastaa pitkälti Lopeteguin vanhoilla ohjeilla. Vetovastuu vaihtui vasta kaksi viikkoa sitten, eikä niin lyhyessä ajassa ehdi tuomaan hirveästi mitään uutta Espanjan peliin. Esimerkiksi avausottelun avauskokoonpano oli Lopeteguin laatima ja siitä päätellen myös pelisuunnitelma oli niin ikään se etukäteen sovittu. Kahdessa jälkimmäisessä pelissäkään Hierro ei ole juurikaan koskenut tuohon samaan avauskokoonpanoon.

Ihan totta, mutta pienenä lisähuomiona se, että espanjalaiset ovat tehneet myös tosi isoja henk. kohtaisia virheitä ainakin Nachon, De Gean ja Ramosin toimesta, jotka taas ehkä viittaisivat joukkueen henkiseen tilaan. Toki Espanjan kollektiivinen peli on ollut iso pettymys.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 27.06.2018, 13.05.46
Ei silti kannata täysin unohtaa, että Hierro ratsastaa pitkälti Lopeteguin vanhoilla ohjeilla. Vetovastuu vaihtui vasta kaksi viikkoa sitten, eikä niin lyhyessä ajassa ehdi tuomaan hirveästi mitään uutta Espanjan peliin. Esimerkiksi avausottelun avauskokoonpano oli Lopeteguin laatima ja siitä päätellen myös pelisuunnitelma oli niin ikään se etukäteen sovittu. Kahdessa jälkimmäisessä pelissäkään Hierro ei ole juurikaan koskenut tuohon samaan avauskokoonpanoon.
Jep, ratsastaa nimenomaan vanhoilla ohjeilla. Peruspaletti on Lopeteguin luoma, mutta jos se ei toimi jotain tiettyä vastustajaa vastaan, niin Lopeteguilla olisi aivan varmasti paljon enemmän osaamista muuttaa pelillisiä/kokoonpanollisia yksityiskohtia kuin Hierrolla.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: RONALDO - 11.07.2018, 20.41.12
Uusi valmennusjohto löytyy seuran sivuilta. Pakka menee ymmärrettävästi lähes kokonaan uusiksi, mutta fysiikkavalmentaja Pintus näyttäisi edelleen jatkavan.

https://www.realmadrid.com/futbol/plantilla
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Chris - 08.08.2018, 21.28.14
Lainataas omaa viestiä kesäkuun alusta, juuri Zidanen lähdön jälkeen. Viesti kokonaisuudessaan täällä (http://www.realmadridfin.net/foorumi/index.php?topic=3095.20)

Kyse on siitä, miten tuo uudelleenrakennus tehdään ja mitä sillä tarkoitetaan. Tuon termin pystyy karkeasti laittamaan kahteen kategoriaan:

B) Hidas uudelleenrakennus, jossa vanhimmista päästä pelaajia aletaan karsimaan ja tuodaan sisään uusia, nuorempia, mutta ennen kaikkea jo tasonsa osoittaneita pelaajia.

Madridissa alkoi hillitty uudelleenrakentaminen hieman pakon sanelemanakin Ronaldon yllättävän lähdön jälkeen. Yhdeksän vuotta kaikki oli niin paljon rakennettu portugalilaisen ympärille, joten oletetusti miehen siirto tarkoitti sitä, että muutoksia oli tultava.

Viime vuodet Real on pelannut pitkälti kaikki tärkeät pelit samalla miehityksellä ja voittamisen huumaan on totuttu enemmän kuin laki sallisi. Nyt eletään Lopeteguin uutta aikaa, joka tarkoittaa, että käynnissä on myös uusi prosessi ja sille prosessille täytyy antaa aikaa. Alku on ainakin ollut lupauksia herättävä, joten kaikki ennusmerkit prosessin hyvälle etenemiselle on olemassa. Paniikkinappulaa on turha painaa siinä kohtaa, jos ja kun se heikko ajanjakso osuu tulevalla kaudella. Tärkeämpää on katsoa kokonaiskuvaa isommassa suhteessa sitten aikanaan.

Jo kesäkuussa tuli huudeltua maltillisemman uudelleenrakennuksen perään ja sitä on tänä kesänä hilitysti tapahtunutkin. Muutamia osa-alueita kokoonpanossa on edelleen, johon tulee vielä kyseisen siirtoikkunan aikana kiinnittää huomiota, etenkin Kovacicin lähdön jälkeen.

Jos mennään taas ihan pelipaikoittain, niin kyllä uusi ajanjakso on aiheuttanut ainakin itselle positiivisia viboja:

GK: Courtois, Navas, Lunin.

Belgialaisesta ykkösveskari useammaksi kaudeksi, sopimuksen loppuessa (jos 5v kuten huhuttua) belgi on vasta 31v. Navas stunttaa takana kenties kauden tai kaksi ja sen jälkeen Lunin on kasvanut korkoa lainalla ja valmiina kenties tappelemaan jopa ykkösveskarin paikasta aikanaan.

RB: Carvajal, Odriozola. Mielettömän kova tandemi oikealle moneksi vuodeksi.

CB: Ramos, Varane, Nacho, Vallejo. Kuten jo kesällä totesin, tämä osasto ei kaipaa tässä hetkessä muutoksia. Vallejon loukkaantumisherkkyys pelottaa, mutta Varane-Ramos kantaa vielä useamman kauden.

LB: Marcelo, Reguilon, Theo. Marcelon takana nuoria tulossa, jahka Theo vielä kasvaa mittoihinsa lainan jälkeen. Reguilon pre-seasonin perusteella tulossa kovaa vauhtia ylös. Marcelon lopettaessa tulevaisuus saattaa olla hyvissä käsissä.

MF: Casemiro, Llorente, Kroos, Modric, Isco, Ceballos, uusi hankinta? Kenties kaipaa sen yhden hankinnan Kovacicin lainan jälkeen. Modricia on huhuttu ulos, mutta Real on iskemässä uuden jatkosopimuksen kroatialaiselle. Modric on niitä pelaajia, ketä on turha rahastaa tässä kohtaa. Iästään huolimatta kullanarvoinen. Aiemmin olin skeptinen Ceballosin ja Llorenten perään enkä ole edelleenkään täysin vakuuttunut, että heistä ykköskorin pelaajia tulee, mutta ainakin Dani C on lupauksia jälleen herättänyt henkiin viime kauden jälkeen. Keskikenttä kuitenkin pääosin hyvässä mallissa tulevaisuutta ajatellen, joskin Modric tulee jossain vaiheessa korvata.

RW, LW: Bale, Lucas, Asensio, Vinicius. Ronaldon lähdön jälkeen sitä isoa monnia kalasteltiin ainakin jossain määrin, mutta tällä hetkellä siirtopolitiikka on se, ettei kenestäkään makseta markkinoiden älyvapaita summia. Osana prosessia tulee mukana kasvukivut ja niitä saatetaan nähdä Asension ja Viniciuksen kohdalla pitkän kauden aikana, mutta kavereissa on niin valtava potentiaali, jotta jos lyövät läpi, laituriosasto on mielettömässä iskussa, nimenomaan vasemmalla laidalla pitkälle tulevaisuuteen. Jos näin käy tai ainakin saadaan etenkin Asensiolta se seuraava iso steppi, niin ei ensi kesänä kukaan enää kaipaa Hazardin tai Neymarin perään. Balen varaan ei liikaa voi rakentaa loukkaantumisten takia, mutta jos pysyy kunnossa, muutama kausi lienee jäljellä. Sen jälkeen tarvitaan uutta nimeä sisään, ellei Rodrygo ole sitten se seuraava iso nimi..

FW: Benzema, de Tomas, Mayoral. Se suurin kysymysmerkki nyt ja myöhemmin. Benzeman on pakko saada tehonsa takaisin, kaksi muuta onkin sitten täysin riski bisness meininkiä, mitä tehokkuuteen tulee. Tämä osasto kaipaa vahvistusta, ellei tänä kesänä, niin aivan ehdottomasti vuoden päästä. de Tomas lähtenee lainalle, mutta merkittävämpää onkin, miten tämä osasto myöhemmin täytetään.


Kokonaisuutena pakko tykätä tämän hetken meiningistä, vaikka  olen myös muutamaan otteeseen isompien nimien perään huudellut ja vaikka kesällä olinkin jossain määrin sitä mieltä, että tarvitaan salaheja sisään, niin omistan pienen muutoksen mielipiteeseeni.
Pre seasonista ei toki voi liikaa johtopäätöksiä vetää, mutta monella osa-alueella palat on tällä hetkellä todella hyvin uomissaan. Real on tekemässä tuota hillittyä uudellenrakennusta. Nyt on vaan toivottava, että nuoremmat pelaajat pystyvät lyömään itsensä tosissaan läpi ja se hedelmä korjataan talteen parin vuoden päästä. Kuten jo totesin, hyökkäysosasto on se suuri kysymysmerkki, joka tulee saada kuntoon mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

Tuli alkavasta kaudesta jackpot tai pokaaliton, tai jotain siltä väliltä, niin mielestäni vuoden päästä on hyvä arvioida tilanne uudelleen ja katsoa, miten nämä nuoret kaverit ovat pystyneet nousemaan esiin isompien nimien takana. Ja kun sielä reservissä on vielä Odegaardia, Rodrygoa, Valverdea ja niin edelleen, niin vaisusta (hmm..) siirtoikkunasta huolimatta ihan mielissään tätä nykymenoa katsoo, sen sijaan että roudattaisiin roystondrenthejä ja michaelessieneitä isolla tupolla sisään.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 19.09.2019, 10.13.52
UP!

e. Jos asiaa vähän pohtii, niin kauan Zizoulle kuuluu antaa aikaa? Kuitenkin runko on wanha tuttu edellisiltä kausilta ja Zizou sai aloittaa prosessinsa jo hyvissä ajoin keväällä.

Lopetegui sai aikaa 14 virallista ottelua. Zizoulla on tällä pestillä takana nyt yhteensä 16 virallista ottelua, joista 5 tämän kauden puolella..

e2. Arvuutteluleikki peruttu...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 19.09.2019, 10.47.27
Jos asiaa vähän pohtii, niin kauan Zizoulle kuuluu antaa aikaa? Kuitenkin runko on wanha tuttu edellisiltä kausilta ja Zizou sai aloittaa prosessinsa jo hyvissä ajoin keväällä.

Tätä olen vihattuna foorumistina toitottanut jo pitkään, myös toisenkin forkan puolella. Zidanella on käsissään vanhat tutut pelaajat, hän tuntee seuran ja on saanut työskennellä jo maaliskuusta saakka. Siirtoikkunan kuviot saattoivat sotkea valmistautumista, mutta kaikesta huolimatta aikaa on ollut todella paljon ja sitä on varmasti ollut tarpeeksi yllättävienkin muutosten käsittelyyn.

Primerassa on vähän yskinyt ja tsämppis vasta käynnistyi. Tavallaan tässä ei ole vielä mitään hätää missään kilpailussa. Toisaalta jos katsotaan pelkkien tulosten yli ja tarkastellaan millä tavoin tilanteeseen ollaan tultu, niin ei kuva kovin ruusuiselta näytä. Joukkueen kollektiivinen pelaaminen on ajoittain hyvin sekasortoista ja puolustuspelaaminen on välttävää. Jotenkin pystyn vielä ymmärtämään primerassa pelatut ottelut, mutta Pariisissa vastaanotettu selkäsauna vetää ihan sanattomaksi. PSG pelasi upeaa jalkapalloa ja oli täysin suvereeni, Real Madrid oli puolestaan aivan hukassa. Mielestäni eilen kärsitty 3-0 tappio jopa mairittelee Real Madridia, isäntien mahdolliset tennislukemat eivät olisi olleet mikään vääryys. Tuollainen tappio jää mieleen ja se varmasti nakertaa luottamusta kaikkien osapuolten välillä. Onko Zidanella eväät kääntää kurssi? Entä onko eväät pitää laiva kurssillaan, jos ja kun sellainen löytyisi? Aivan liikaa myrskykuvia mielessä, on vain hyvin vaikea uskoa parempaan pitkässä juoksussa.  >:(
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 19.09.2019, 11.03.01
Gutin mielipeide eilisestä.

https://twitter.com/GUTY14HAZ/status/1174435702173515776

Tuossa jo joku leikitteli sillä, että Guti tulisi Mourinhon apuvalmentajana takaisin Realiin. Aika vähissä on vapaat koutsit, joihin Perez uskaltaisi luottaa. Nyt on ehkä Perezin pallikin ekaa kertaa pitkään aikaan oikeasti uhattuna.

Oikeastaan tärkeämpi olisi palkata kunnon urheilutoimenjohtaja, jolla olisi valta ja näkemys mihin suuntaan Realia viedään myös pelillisesti. Perez saisi yhä lounastaa sheikkien kanssa ja olla keulakuvana, mutta päätökset olisi ammattilaisten käsissä. Koriksen puolella Realilla jo näin on ja tulokset näkyviä.

e. Nyt on suorapuheinen Mijatovic sanonut (julkisesti) ensimmäisenä, ettei näe Zidanea oikeana valmentajana nykytilanteessa.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/09/19/5d834f4c46163fcb4e8b45cf.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 20.09.2019, 11.31.34
Mundo Deportivo uutisoi, että Perez on menettämässä uskonsa Zidaneen ja harkitsee Xabi Alonson palkkaamista Zizoun tilalle. Myös Mourinho pyörii vaihtoehtona.

https://en.as.com/en/2019/09/20/football/1568960547_434274.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 20.09.2019, 17.00.48
Xabier kävi muistaakseni jotain valmentajakouluja läpi. Hänen osaamista ja sopivuutta voi toisaalta vain arvuutella. Valmentajahuhuissa on pyörinyt paljon entisten pelaajien nimiä, mm. Raul, Guti ja nyt Xabi. Ihan mielenkiintoista nähdä nouseeko näistä nimistä kukaan Real Madridin valmentajaksi, kuin myös miten se sitten sujuisi.

Ulkomuistista Mundo Deportivo taisi olla katalaanilehti, tarkistaa en jaksa. En tiedä miten paljon heidän huhuissaan on yleensä ponnetta, mutta suhtaudun ainakin itse hyvin varauksella tuohon juttuun.

Marcassa alkanut myös rummutus!

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/09/20/5d84952f46163f236a8b4658.html

Kausihan on pitkä ja se on vasta alkanut, tästä huolimatta ei voi olla kiinnittämättä huomiota Sevillan sarjajohtoon ja mieheen joka heitä piiskaa. Tässä vaiheessa on tosiaan liian aikaista manata, mutta ainakin ajatuksen tasolla olisi hyvin perverssiä todistaa Sevillan ja Lopeteguin mestaruus. Siinä olisi ainakin Florentinolla ja muilla pukumiehillä mietittävää. :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 20.09.2019, 20.15.33
Lopetegui aloitti lupaavasti ja sai peliin jotain yhteispelin elementtejä joita ei oltu nähty vuosikausiin Realissa.

Sitten tapahtui jotain, mikä sai joukkueen vihaamaan Julenin poppoota. About kaikki pelaajat päättivät savustaa Julenin ulos ja niin myös tapahtui. Karimin tahalliset paitsiot ehkä räikeimpänä tekona.

Arbert Celadesilla oli kenties osaa siihen, että pelaajat hiiltyivät.

Nyt Zidanekaan ei tunnu saavan pelaajien jalkoihin liikettä. Laiskaa on.

Villeimpänä huhuna Ramoksen ja Zidanen miekkailu. Ramos tahallisen näköisesti päästi vastustajan ohitseen kaksi kertaa, jonka jälkeen Zz otti Ramosin pois kentältä ja väitettiin, että hän on loukkaantunut.
Jotain merkillistä kopissa puoliajalla tapahtui, kun joukkue oli ihan erilainen ekan puoliajan ravaamiseen  verrattuna.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 20.09.2019, 20.20.09
Huutonaurua vaatimuksille urheilutoimen johtajasta. Nykyinen malli on ollut menestys tai voisi oikeastaan sanoa ennen näkemätön sensaatio.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 21.09.2019, 10.11.08
Lopetegui on tosiaan ollut viime vuosina ainoa valmentaja, jonka aikana joukkuepelaamista edes yritettiin rakentaa.
Harmi ettei se silloin onnistunut. Olen katsonut pari Sevillan peliä tällä kaudella ja ainakin niissä kenttätasapaino on ollut erinomainen. Juoksuvoimainen joukkue liikkuu hyvin ja jaksaa pelata aktiivista futista. Näissä peleissä heidän suurin ongelma ovat olleet viimeiset syötöt ja viimeistely. Kukaan ei osu maalia kohti edes vahingossa. Mielenkiintoinen peli sunnuntaina.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 21.09.2019, 13.34.09
Huutonaurua vaatimuksille urheilutoimen johtajasta. Nykyinen malli on ollut menestys tai voisi oikeastaan sanoa ennen näkemätön sensaatio.

Tartunko nyt rapalaan, ku nappaan tähän kiinni?

Millä tavoin nykyinen malli jossa Perez päättää lopulta mitä haluaa on ollut sensaatio? Taloudellisesti? Ei nyt ainakaan urheilullisesti jos tarkastelee koko Perezin nykyistä presidenttijaksoa.

Ja tuossahan Alpo nimenomaan korosti, että tarvittaisiin UTJ joka toisi näkemystä mihin seuraa vietäisiin pelillisesti. Sellainen selkeä pelifilosofia on puuttunut jo vuosia.

En tiedä olisiko ollut sateentekijä mutta ärsyttää kun Monchi oli kesällä vapaana ja päästettiin takaisin Sevillaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 21.09.2019, 14.50.20
En tiedä olisiko ollut sateentekijä mutta ärsyttää kun Monchi oli kesällä vapaana ja päästettiin takaisin Sevillaan.
Ei Madrid pysty tarjoamaan sellaista roolia Monchille kuin Sevilla. Ainakaan todellisuudessa, paperilla ehkä

Sevillassa mies saa tehdä mitä lystää kuin taas esim. Madridissa saisi tehdä jatkuvia kompromisseja muun seurajohdon kanssa.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 21.09.2019, 15.24.20
Ei Madrid pysty tarjoamaan sellaista roolia Monchille kuin Sevilla. Ainakaan todellisuudessa, paperilla ehkä

Sevillassa mies saa tehdä mitä lystää kuin taas esim. Madridissa saisi tehdä jatkuvia kompromisseja muun seurajohdon kanssa.

Niin tämähän se taitaa nykyisessä toimintatavassa olla se ongelma, että Perez ja johtoryhmä haluaa puuttua liikaa urheilullisiin asioihin. Kyllähän siellä Zidanellekin luvattiin toiselle stintille "täysi päätösvalta" pelaajahankintoihin, mutta eipä sitä Pogbaa tullut..
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 21.09.2019, 22.00.56
Ei kai kukaan usko että Perez yksin ja mutulla siellä häärii? Siellä on iso määrä ammattilaisia jotka hoitavat analysoinnin. Ja jos katsoo Perezin toisen stintin hankintoja ja myyntejä niin onhan ne enemmän analyyttisiä kuin lehdistön paras pelaajahankintoja. Erityisesti ihailen avauskokoonpanon pelaajien myyntejä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 22.09.2019, 18.44.16
Ei kai kukaan usko että Perez yksin ja mutulla siellä häärii? Siellä on iso määrä ammattilaisia jotka hoitavat analysoinnin. Ja jos katsoo Perezin toisen stintin hankintoja ja myyntejä niin onhan ne enemmän analyyttisiä kuin lehdistön paras pelaajahankintoja. Erityisesti ihailen avauskokoonpanon pelaajien myyntejä.
Paitsi Antse sai mennä, kun ei suostunut laittamaan Balea avaukseen.. Ja Zidane palkattiin keväällä. Ei tunnu ihan ammattilaiselta tiimiltä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 23.09.2019, 00.13.41
Ei tämä mitään Valkoista Balettia tällä hetkellä ole mutta LaLigassa jatketaan tappiotta - sekä kärjessä. Sekö on paikka antaa valmentajalle potkut ja sekoittaa paketti jälleen kerran totaalisesti? :laugh: On ylipäätään LaLigalle tervettä ja kaikkien joukkueiden faneille mielenkiintoisempaa etteivät Real ja Barcelona karkaa jo syyskaudella omille teilleen vaan piikkipaikka vaihtuu tiuhaan eikä homma ole näiden kahden jättiläisen näytöstä. Pariisilaiset nuijivat rumasti mutta tuollaisiakin matseja kauteen aina mahtuu, ihan turha tässä on kitistä - nautitaan mielenkiintoisesta kaudesta. :pallo:
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 23.09.2019, 09.43.47
Zizou sai eilen isosti tuulta purjeisiin. Näyttää tosiaan sarjataulukko hyvältä. Liigan taso noussut?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 23.09.2019, 14.04.47
Zidane on syöpä, josta eroon pääsy on yksi tapa tervehdyttää urheilullinen puoli seurassa. Yksi parempi ottelu niin porukka unohtaa puolen vuoden paskan tai siis jo vuosien, miten sen nyt laskee.

Ja tähän on syypää Perez joka alkoi tuoda näitä maskotteja (lue: entisiä pelaajia) valmentajiksi aivan raakileina, jalkapallolähettiläiden sijaan. Esimerkkinä juurikin Zidane, joka veti vielä ihan vihkoon Castillan valmentajana.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 23.09.2019, 15.33.07
Alpon kanssa samoilla linjoilla, että vaikka eilinen olikin hyvä esitys, niin ei se näitä ongelmia korjaa. Jos Real pystyy tästä edelleen parantamaan, niin olen toki valmis vaihtamaan mielipiteeni Zizousta.

La Ligan johtopaikan näen johtuvan siitä, että myös Atleticon ja Barcan koneet ovat yskineet yhtälailla. Ne kuitenkin tulevat parantamaan varmasti. Barca jo pelkästään sen vuoksi, kun saavat Messin taas 90minuutin kuntoon.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 23.09.2019, 18.50.37
Alpon kanssa samoilla linjoilla, että vaikka eilinen olikin hyvä esitys, niin ei se näitä ongelmia korjaa. Jos Real pystyy tästä edelleen parantamaan, niin olen toki valmis vaihtamaan mielipiteeni Zizousta.

La Ligan johtopaikan näen johtuvan siitä, että myös Atleticon ja Barcan koneet ovat yskineet yhtälailla. Ne kuitenkin tulevat parantamaan varmasti. Barca jo pelkästään sen vuoksi, kun saavat Messin taas 90minuutin kuntoon.

Nähdyn perusteella minulla on vankka usko, että myös Real tulee parantamaan varmasti. Sitä ei pessimistien Zidane-inho muuksi muuta. Zidane on (osin pakon sanelemana) tuonut uutta joukkueeseen peluuttamalla Jamesia yhtenä keskikentän kolmikosta, mikä muuttaa jo itsessään joukkueen dynamiikkaa positiiviseen suuntaan. Nyt keskikentällä on pelaaja, joka pystyy luomaan jokaisessa ottelussa muutaman todella vaarallisen maalipaikan. Tämä ei Modricin ja Kroosin kanssa ole ollut aina itsestäänselvyys.

Lisäksi mitä nyt Barca-leirin viestejä olen lukenut, niin aika pessimististä ajatusmaailmaa sielläkin tällä hetkellä on. Griezmannin sopeutuminen rinkiin on mysteeri, Suarezilla on nihkeä jakso menossa ja Messi ei ole tehnyt pelitilannemaalia 8 otteluun. En usko Messin ratkovan tällä kaudella niin montaa kolmea pistettä joukkueelleen, kuin esimerkiksi viime kaudella teki.

Koneet yskivät itse kullakin, mutta kyllä näen voimasuhteiden tasoittuneen kärjen ja näiden "paskajengien" välillä jo muutaman vuoden ajan. Ei niitä ilmaisia 7-0 -kävelyitä enää tule läheskään vanhaan malliin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 23.09.2019, 19.11.17
Tuskinpa kukaan jalkapalloa rakastava niitä 7 - 0 showmatseja kaipaaakaan? Mitään mieltä katsella ottelua joka on ohi jo ennen puoliaikaa. En sinällään aiemmalla kommentillani puolustellut Zidanen toimia vaan kokonaiskuvaa - onhan tämä nyt aidosti virkistävää kun jokaisessa ottelussa on aivan eri tavalla jännitystä ja ainakin tässä vaiheessa kautta on täysi mysteeri kuka kannun tulee nappaamaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 24.09.2019, 10.09.19
Tuskinpa kukaan jalkapalloa rakastava niitä 7 - 0 showmatseja kaipaaakaan? Mitään mieltä katsella ottelua joka on ohi jo ennen puoliaikaa. En sinällään aiemmalla kommentillani puolustellut Zidanen toimia vaan kokonaiskuvaa - onhan tämä nyt aidosti virkistävää kun jokaisessa ottelussa on aivan eri tavalla jännitystä ja ainakin tässä vaiheessa kautta on täysi mysteeri kuka kannun tulee nappaamaan.
Kyllä minulla on ainakin kaipuu niihin matseihin, jossa Real oikeasti pelaa rosterinsa edellyttämällä tasolla. Miettii vaikka niitä "B-joukkueen" esityksiä keväältä 2017. Aika paljon mieluummin katselisin niitä kuin tätä nykyistä menoa.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 24.09.2019, 16.28.37
Kyllä minulla on ainakin kaipuu niihin matseihin, jossa Real oikeasti pelaa rosterinsa edellyttämällä tasolla.

Mieluusti todistaisin myös tasokkaampaa tekemistä. Muistan ne ajat kuin veikkailtiin ottelutopikeissa pelkkiä tennislukemia ja Real Madridin pelit olivat oikeasti viihdyttäviä. Tasoero oli tietysti selvä, mutta silloin kelpasi pelkkä dominanssi ja maalit. Nykyään joutuu spekuloimaan nähdäänkö maaleja ollenkaan ja kuinka monta mahtaa mennä omiin. Kyllä niissä Mourinhon ajan 6-2 voitoissa oli enemmän fiilistä, oli portugalilaisvalmentajasta ja sen ajan joukkueesta mitä mieltä tahansa.

Random dominanssi highlight https://www.youtube.com/watch?v=xI1R0yTEusk
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 24.09.2019, 17.04.02
Samoin kyllä itsekin todistaisin mielelläni nykyistä useammin sellaista Valkoisen Baletin jäljitelmää, jossa voi vain istua rennosti sohvalla ja nauttia ilotulituksesta. Levante-peli oli lähelle sitä, mutta toinen puoliaika palautti jälleen maan pinnalle.

Hyökkäyspäässä pitäisi potentiaalia riittää tähän, mutta Vinicius on ihan yössä, Bale ailahtelee ja Hazard ei ole vielä sinut Madridin kanssa.

Sellaiset 5-10 liigapeliä kaudessa voisi hyvinkin olla näitä show-pelejä, enkä laittaisi yhtään pahakseni.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 24.09.2019, 23.11.47
Hyökkäyspäässä pitäisi potentiaalia riittää tähän, mutta Vinicius on ihan yössä, Bale ailahtelee ja Hazard ei ole vielä sinut Madridin kanssa.

Sellaiset 5-10 liigapeliä kaudessa voisi hyvinkin olla näitä show-pelejä, enkä laittaisi yhtään pahakseni.

Tämän takia en itse osaa vielä olla kovinkaan huolestunut, Sevilla kaatui kotonaan nykymenolla, Viniltä kun saadaan maalipeikko karistettua ja Hazard sinuiksi joukkueen kanssa niin tilanne muuttuu äkkiäkin. Näille herroille kun saadaan onnistumisia niin maalimäärät kasvavat väkisinkin. On myös mielenkiintoista nähdä millaisia juonia Hazard ja Modric saavat punottua yhdessä pelatessaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 24.09.2019, 23.19.11
Kuin tilauksesta Google läväytti sattumalta seuraavan artikkelin ruudulle:

https://www.managingmadrid.com/2019/9/22/20878861/reminder-trust-zinedine-zidane
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 25.09.2019, 11.30.31
Kuin tilauksesta Google läväytti sattumalta seuraavan artikkelin ruudulle:
https://www.managingmadrid.com/2019/9/22/20878861/reminder-trust-zinedine-zidane
Itse olen aina sitä mieltä, että valmentajille pitää antaa aikaa ja ei minua haittaisi paljoa, jos Zidane vetäisi kauden loppuun asti, kunhan se kunnon valmentaja on jo ennen kauden päättymistä, ensi kaudeksi päätetty ja palkattu. Kuten aiemmat kaudet ovat osoittaneet ei Zidanesta ole voittavaksi valmentajaksi edes maailman parhaalla joukkueella pitkässä juoksussa. 3 supertärkeän matsin voittamiseen Zidane sopii ilmeisen hyvin, mutta la Ligassa jälki ei vaan vakuuta.

Vaadin valkoista balettia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: jangsteri - 01.10.2019, 20.10.07
Ja soittoa Joselle kiitos..
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 02.10.2019, 21.54.59
Oliko niin, että Zidane torppasi 1,5v sitten Kepa Arrizabalagan siirron Real Madridiin? Siitä oltiin hiljaa silloin ja puhuttiin jostain loukkaantumisesta tai että Zidane olisi ollut vihainen, kun häneltä ei oltu kysytty.

Onkohan Zidane koittanut kokoajan pedata paikkaa omalle pojalleen Lucalle.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 05.10.2019, 19.26.04
Zidane sen siirron blokkasi. Tai näin ainakin joka paikassa luki. Siirto oli sovittu, mutta kukaan ei kysynyt Zidanelta ja siihen siirto kaatui.

Tämän päivän toinen puoliaika vahvisti sitä, että joukkue tarvitsee vähintään vähän vittumaisen valmentajan. Jonkun joka laittaa ukot ruotuun. Zidanesta ei siihen ole ja ei Ramos voi jokaisessa matsissa olla se suuri johtaja. Äskeisen ottelun perusteella laittaisin kyllä 2/3 joukkueesta samalla uusiksi.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 05.10.2019, 21.59.50
Tämän päivän toinen puoliaika vahvisti sitä , että joukkue tarvitsee vähintään vähän vittumaisen valmentajan. Jonkun joka laittaa ukot ruotuun. Zidanesta ei siihen ole ja ei Ramos voi jokaisessa matsissa olla se suuri johtaja. Äskeisen ottelun perusteella laittaisin kyllä 2/3 joukkueesta samalla uusiksi.

Avaatko vähän tuota boldattua ja muutenkin kaipaisin lisäperusteita. Matsi täysin kontrollissa ja sitten tulee täysin turha pilkku. Zizou reagoi samantien ja ottaa kentälle pelaajan puolustavampaan rooliin, jonka pitäisi pystyä pitämään palloa. Sen jälkeen yksi huonosti puolustettu kulma, josta kavennusmaali. Taas kohta onnistunut vaihto, peli halussa ja lisämaali vielä loppuun. Sarjajohdossa majutauolle, joten valmentaja ja 2/3 pelaajista vaihtoon??  ???
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 06.10.2019, 03.09.05
Avaatko vähän tuota boldattua ja muutenkin kaipaisin lisäperusteita. Matsi täysin kontrollissa ja sitten tulee täysin turha pilkku. Zizou reagoi samantien ja ottaa kentälle pelaajan puolustavampaan rooliin, jonka pitäisi pystyä pitämään palloa. Sen jälkeen yksi huonosti puolustettu kulma, josta kavennusmaali. Taas kohta onnistunut vaihto, peli halussa ja lisämaali vielä loppuun. Sarjajohdossa majutauolle, joten valmentaja ja 2/3 pelaajista vaihtoon??  ???
No joo eilinen matsi oli ehkä huono esimerkki. Näitä housuun paskomisia on vaan tullut aivan liikaa. Muutenkin mentaalipuoli vaikuttaa olevan todella heikolla. Yksi epäonnistuminen niin koko homma meinaa sulaa. Haluan Mourinho ajan takaisin, joilloin pelaajilla ei mennyt pupu pöksyyn ensimmäisen vastustajan maalin kohdalla vaan yrittettiin tehdä heti yksi takaisin. Tapahtuuko se pelkästään valmentajaa vaihtamalla vai pitääkö isomman luudan käydä?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 06.10.2019, 10.01.30
Mitä jos Zidane pystyisi kehittymään takaisessa osaamisessaan. Zidane on kuitenkin valmentanut vasta vain muutamia vuosia. Tietyllä sektorilla hän on ihan maailman parhaita.

Keväällä hän sai käsiinsä kasan löysää paskaa jota joutui yrittämään pitää kasassa. Nyt kun se on alkanut pikkuhiljaa onnistumaan, niin voi alkaa odottaa näyttöjä taktisesta eteenpäinmenosta ja nextille levelille nousemisesta.

Nyt kun tätä Zidanen lyttäämistä näin miettii niin onhan se ollut kohtuutonta vaatia sitä mitä on vaadittu. Huonot pelit ovat olleet huonoja paljolti löysäilyn vuoksi.

Haluan uskoa Zidanen kehittymiseen. Hän oli pelaajanakin hitaasti kasvavaa sorttia. Viisaus kehittyy hitaasti, se on fakta.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 06.10.2019, 15.08.46
Mitä jos Zidane pystyisi kehittymään takaisessa osaamisessaan. Zidane on kuitenkin valmentanut vasta vain muutamia vuosia. Tietyllä sektorilla hän on ihan maailman parhaita. Keväällä hän sai käsiinsä kasan löysää paskaa jota joutui yrittämään pitää kasassa. Nyt kun se on alkanut pikkuhiljaa onnistumaan, niin voi alkaa odottaa näyttöjä taktisesta eteenpäinmenosta ja nextille levelille nousemisesta. Nyt kun tätä Zidanen lyttäämistä näin miettii niin onhan se ollut kohtuutonta vaatia sitä mitä on vaadittu. Huonot pelit ovat olleet huonoja paljolti löysäilyn vuoksi. Haluan uskoa Zidanen kehittymiseen. Hän oli pelaajanakin hitaasti kasvavaa sorttia. Viisaus kehittyy hitaasti, se on fakta.
Olisi voinut pitää Reguilon joukkuessa ja vasemman laidan vuotaminen ei oisi arkipäivää. Olisi myös voinut pitää Ceballosin joukkueessa ja ei tarvisi laittaa Kroosia joka pelissä avaukseen, vaan saksalainen saisi levanneenä pelata parastaan. Kesällä olisi ollut Eriksen saatavilla todella halvalla ja johtokunta olisi tätä halunnut, mutta Zidane ei. Ihan oma syynsä, että joukkue "löysää paskaa".

Ja tuohon kehittymiseen. Tämä Real Madrid, ei mikään Getafe. Toki, jos nyt pari vuotta odotellaan niin nuoret lupaukset lyövät läpi väkisin ja alkavat kannatella joukkuetta Ronaldon tavoin, mutta laajemmalla rintamalla.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 20.10.2019, 13.33.34
Zidanen toinen valmennusvisiitti on nyt jo huonompi mitä Benitezillä. Ainoastaan Lopetegui jää taakse. Pelkästään tämä kausi jää myös Benitezin taakse. Voitttoprosentti tällä kaudella 55,6%. Koko visiitti 44,5%. Nämä liigapeleissä.

Kaukana ollaan ajoista Anchelottin 75%, Mourinhon 76,32% ja Pellegrini 81,52% voitttoprosenteista.

Nämä siis liigapelien tilastoja. Kun chämppäri otetaan mukaan niin Zizoun tämän kauden voitttoprosentti laskee alle 50%.

https://as.com/futbol/2019/10/20/primera/1571524875_407088.html

Vaikka se Mourinho nyt. Noh ehkä keskiviikkon jälkeen päästään maskotista eroon.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 20.10.2019, 14.13.37
Pellegrinin potkut harmittavat edelleen. Jäätävän hyvä kausi, mutta Barca oli kaikkien aikojen vireessä silloin ja vei mestaruuden. Mourinhon kanssa oli omat ongelmansa eikä peli ollut niin viihdyttävää ja kaunista.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 20.10.2019, 14.45.16
Mourinhon kanssa oli omat ongelmansa eikä peli ollut niin viihdyttävää ja kaunista.
Mieluummin sitä katselisi tylsiä voittoa kuin masentavia tappiota.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 20.10.2019, 22.35.37
Mourinhon kanssa oli omat ongelmansa eikä peli ollut niin viihdyttävää ja kaunista.
Varsinkin tuo Josen toinen kausi oli niin puuduttava, kun Real takoi 58 virallisessa matsissa 174 maalia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 21.10.2019, 11.21.31
Varsinkin tuo Josen toinen kausi oli niin puuduttava, kun Real takoi 58 virallisessa matsissa 174 maalia.

"snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua."
Otsikko: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Cristiano7 - 21.10.2019, 13.41.08
Mitenkäs Mourinhon viimeinen kausi? Entäs Chelseassa ja Manussa? Menikö putkeen? Oliko sellainen Valmentaja joka sopii Real Madridiin?

Tuo joukkue ei tarvitse narsistista ylimielistä jo parhaan teränsä menettänyttä pukukopin tuhoajaa, vaan jonkun joka pystyy tekemään joukkueen ja saamaan sen pelaamaan. Mourinhosta ei siihen ole ja kaikki antaa osviittaa ettei James, Isco, Bale, Ramos jne ainakaan viihtyisi yhtään paremmin Mourinhon pukukopissa vaan lopputulos olisi nykyistäkin kauheampi. Mutta eläkää te vain siellä menneisyydessä...

Median mukaan Zidanen palli heilumassa. Zinedine Zidane's job is in jeopardy, according to @jpedrerol from El Chiringuito de @JugoneslaSexta.

https://www.managingmadrid.com/2019/10/21/20923948/zidane-real-madrid-job-jeopardy-2019
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Redondo - 21.10.2019, 15.22.32
Eipäs nyt aleta vääristämään meikäläisen sanomaa. En ole tuomassa Mourinhoa takaisin. Särähti vaan korvaan, että Josen aikana peli ei missään vaiheessa olisi ollut viihdyttävää tahi kaunista.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 21.10.2019, 16.44.52
Tulokset ovat olleet vain seuraus joukkuepelaamisesta, joka ei ole vakuuttanut viime tai tällä kaudella.

Yksilöinähän joukkue vaikuttaa melko hyvältä. Esimerkiksi Who Scored -listauksen mukaan kolme Realin pelaajaa kuuluu koko La Ligan tämän kauden parhaimpiin omilla pelipaikoillaan: Carvajal, Casemiro ja Benzema. https://www.whoscored.com/Regions/206/Tournaments/4/Spain-LaLiga

Lopetegui on ollut viime vuosina ainoa valmentaja, jonka aikana joukkuepelaamista edes yritettiin rakentaa. En osaa sanoa, kuka olisi Realille paras vaihtoehto valmentajaksi, mutta olisi hienoa jos hänellä olisi joku näkemys siitä, miten joukkueen edes tulisi pelata.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 21.10.2019, 17.29.29
Samaa mieltä. Lopeteguin kanssa joukkueen pelistä oli ajoittain havaittavissa selviä harjoiteltuja kuvioita.

Jotain vain tapahtui ja Julen menetti kopin. Pelaajat kääntyivät häntä vastaan ja hävisivät otteluita tahallaan.

Julenin menestys olisi estänyt Zidanen paluun joten savustiko Zidane Julenin ulos Realista? Tahallisiin virheisiin kun sortuivat nimenomaan Zidanen kummipojat Benzema ja Varane...
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 22.10.2019, 00.18.43
Itselläni on luotto kateissa valmentajaa enemmän pelaajistoon. Kyllä tuosta nipusta pitäisi löytyä ratkaisuhalukkuutta, vaikka penkin päässä olisi joulupukki. Ketään ei vain tunnu kiinnostavan ottaa tilannetta haltuun.

Valmentaja ei pelaajaa kentällä ohjaa, vaan pelaaja tekee lopulta aina itse jokaisen päätöksen ja päättää tsempata tai jättää tsemppaamatta yksittäiset tilanteet. Myöskään mm. Viniciuksen laukauksissa ei voi Zidane käydä asettelemassa jalkaa ja palloa hyvään asentoon vetoa ennen, vaan superjunnun pitäisi tämä itse tehdä.

En minäkään anna kaikesta Zidanelle puhtaita papereita, mutta yksittäisen pelaajan vastuuta vähätellään mielestäni rajusti.

Toistaiseksi myös hyökkäyspäätä piristämään tulleet Hazard ja Jovic ovat flopanneet, vaikka aikaista heitä vielä onkin tuomita. Tässä vaiheessa nyt kuitenkin olisi kiva olla enemmän kuin 1+0 maalia näiltä kahdelta. Rodrygo on näyttänyt hyvältä, mutta tuhnu-Vini on mennyt edelle nokkimisjärjestyksessä.

Keskikenttä on ihan perkeleen ohut ja sieltä juoksee mikä tahansa Mallorca läpi. Puolustuksessa etenkin laitapakit ovat hirveässä viennissä jatkuvasti. Maalilta löytyy maalivahti, johon ei luota kukaan kentällä eikä katsomossa.

Paletti on taas aivan sekaisin kaikin puolin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 22.10.2019, 00.29.55
Ja kuka on ollut vastuussa joukkueen kasaamisesta viimeiset vuodet? Juurikin Zidane, Perezin kanssa. Olis tullut jo ainakin Kepa ja Eriksen ilman Zidanen väliintuloa, jäänyt Reguilon ja Llorente. Ehkä Asensio olisi myyty ja oikeaa laitaa dominoisi esim. Mane.

Eli ei tätä pelaajien niskaan voi kaataa, kun valmentaja ei osaa kasata joukkuetta.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 22.10.2019, 14.40.04
Ja kuka on ollut vastuussa joukkueen kasaamisesta viimeiset vuodet? Juurikin Zidane, Perezin kanssa. Olis tullut jo ainakin Kepa ja Eriksen ilman Zidanen väliintuloa, jäänyt Reguilon ja Llorente. Ehkä Asensio olisi myyty ja oikeaa laitaa dominoisi esim. Mane.

Eli ei tätä pelaajien niskaan voi kaataa, kun valmentaja ei osaa kasata joukkuetta.

Jos nyt tartun suoraan näihin mainitsemiisi pelaajiin:

Kepa: en usko että tulo olisi muuttanut mitään, en pidä lähtökohtaisesti kuitenkaan Kurttua tai varsinkaan Navasia parempana maalivahtina.

Eriksen: olisi kiva lisä, mutta on suuri mysteeri riittääkö etenkään otteiden tasaisuus Realiin. Todennäköisesti olisi kuitenkin tehokkaampi kuin esim. viime aikojen Isco.

Reguilon: tässä kohtaa olisi voinut jättää ison rahan Mendyn hankkimatta, toisaalta Marcelon aika tulee olemaan ohi 1-2 vuoden päästä, jolloin Sergio palaa varmasti Valkoisiin.

Llorente: veikkaan, että moni muukin kuin Zidane olisi päästänyt tässä vaiheessa irti, allekirjoittanut mukaan luettuna. Virhe tapahtui siinä, että korvaajaa ei hankittu ja keskikenttää miehittävät vanhat ja laiskat, kyllästyneet sotaratsut.

Asensio: en usko, että Perez olisi antanut kenenkään myydä Marcoa, vaikka syytä olisikin.

Mane: kelpaisi, nyt kuitenkin mentiin tosissaan vain Hazardin perään.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 22.10.2019, 17.28.08
Itselläni on luotto kateissa valmentajaa enemmän pelaajistoon.

Kendopiireissä nämä jutut. Joukkuepelissä kaikki lähtee valmentajasta. Pelaaja voi hoitaa oman roolinsa Hyvin ja vaatia muita hoitamaan roolinsa Hyvin, mutta ei pelaaja voi sanoa toiselle miten pitäisi pelata, se on valmentajan tehtävä.

Mallorcaa vastaan oli roolitus pahasti pielessä tai sitten Mallorca jotenkin maagisesti sai Zidanen pelikuviot tapettua kokonaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 25.10.2019, 16.10.41
Mourinho-huhut taas nousseet. Perez tykkäsi Mourinhosta ja ainakin tämän jutun mukaan Mourinhon tyyli valmentaa on päivittynyt. Itse toivon (päivittyneen) Mourinhon paluuta. 2 kaudessa Mourinho virittää Realin voittavaan iskuun ja ehkä sitten on Gutin aika.

Tulee muuten väkisin mieleen Anchelottin tulo. Todella monet epäilivät onko aika ajanut ohi italialaisen, mutta jälki oli mahtavaa ja vain erimielisyydet Perezin kanssa ajoivat miehen pois Realista.

https://as.com/futbol/2019/10/24/primera/1571948788_525070.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 25.10.2019, 16.45.27
Mourinho-huhut taas nousseet. Perez tykkäsi Mourinhosta ja ainakin tämän jutun mukaan Mourinhon tyyli valmentaa on päivittynyt. Itse toivon (päivittyneen) Mourinhon paluuta. 2 kaudessa Mourinho virittää Realin voittavaan iskuun ja ehkä sitten on Gutin aika.

Tulee muuten väkisin mieleen Anchelottin tulo. Todella monet epäilivät onko aika ajanut ohi italialaisen, mutta jälki oli mahtavaa ja vain erimielisyydet Perezin kanssa ajoivat miehen pois Realista.

https://as.com/futbol/2019/10/24/primera/1571948788_525070.html

Itsekin muistan pitäneeni Mourinhosta. Valkoinen velho - valkoinen valmentaja. Oli vuosikymmeneen ensimmäinen joka sai valmentaa 3 kautta putkeen.

Mourinho oli valmentaja joka herätti vastaavaa kiinnostusta kuin joukkueen tähtipelaaja. Loppujen lopuksi aika harva valmentaja kykenee sellaiseen. Suomessa esimerkiksi Pasi Rautiainen niitä harvoja joilla oli tämä vaikutus yleisöön.

Mourinhon ManU-aika oli niin negatiivissävytteinen, että voi olla vaikea uskoa miehen enää siitä nousevan, mutta tottakai kaikille valmentajille tulee heikompia jaksoja.

Mitenköhän Mourinhon valmennustiimin laita mahtaa nykyisin olla. Saattaisi kaivata vähän vaihdoksia sinnekin.

Varovainen kyllä kuitenkin.
Otsikko: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Cristiano7 - 25.10.2019, 16.46.18
Mourinho-huhut taas nousseet. Perez tykkäsi Mourinhosta ja ainakin tämän jutun mukaan Mourinhon tyyli valmentaa on päivittynyt. Itse toivon (päivittyneen) Mourinhon paluuta. 2 kaudessa Mourinho virittää Realin voittavaan iskuun ja ehkä sitten on Gutin aika.

Tulee muuten väkisin mieleen Anchelottin tulo. Todella monet epäilivät onko aika ajanut ohi italialaisen, mutta jälki oli mahtavaa ja vain erimielisyydet Perezin kanssa ajoivat miehen pois Realista.

https://as.com/futbol/2019/10/24/primera/1571948788_525070.html
Kahdessa kaudessa? Eli voittamaan aletaan 2022? Yay, miten hienoa! Annetaan jollekin joka ei ole valmentanut vuoteen pari kautta aikaa, mutta ollaan potkimassa lähihistorian menestyksekkäintä valmentajaa pois puolen vuoden jälkeen. ::)

Kerro nyt Alpo, miksi Jose Mourinhon, valmentajan joka sai potkut Real Madridista, Chelseasta ja Man Unitedista kesken sopimuskausien pitäisi palata Real Madridin päävalmentajaksi? Valmentaja joka poltti siltoja ja suututti suuren osan pukukopista. Kerro miksi tälläinen valmentaja olisi Real Madridiin soveltuva.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 25.10.2019, 17.51.46
Kahdessa kaudessa? Eli voittamaan aletaan 2022? Yay, miten hienoa! Annetaan jollekin joka ei ole valmentanut vuoteen pari kautta aikaa, mutta ollaan potkimassa lähihistorian menestyksekkäintä valmentajaa pois puolen vuoden jälkeen. ::)

Kerro nyt Alpo, miksi Jose Mourinhon, valmentajan joka sai potkut Real Madridista, Chelseasta ja Man Unitedista kesken sopimuskausien pitäisi palata Real Madridin päävalmentajaksi? Valmentaja joka poltti siltoja ja suututti suuren osan pukukopista. Kerro miksi tälläinen valmentaja olisi Real Madridiin soveltuva.
Katsomalla peliä viime ja tällä kaudella sen pitäisi olla selvää, ettei nykyjoukkue osaa pelata joukkueena, eikä Zidane osaa sitä jätkille opastaa. Hyökkäys ei toimi kuin heikkoja puolustuksia vastaan ja puolustus ei edes heikkoja hyökkäyksiä vastaan. Mourinho on juuri joukkueena pelaamisen valmentajia ja sellaista nyt kaivataan ja kovasti. Uskon, että kunnon valmentaja saa tästä poppoon toimimaan alle puolessa vuodessa. Käy minulle moni muukin valmentaja, vapaana isoja nimiä ei vaan montaa ole.

e. Niin ja saattoi huonolla joukkueen rakennuksella olla syynsä Moun huonoon menestykseen Valioliigan toisella yrittämällä. Ei ole mennyt Chelsea, eikä Manulla kovin lujaa Moun lähdön jälkeenkään. Muistaakseni valitteli molemmissa, ettei saanut haluamiansa pelaajia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 21.10.2020, 21.50.31
Zidanen ilme toisen perättäisen ohipelin jälkeen boksiin kävellessä oli paljon kuvaava, alkaa Zizoulta usko loppua. Ei auta enää Vamos vamos huudot.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 22.10.2020, 16.56.52
Enää ei yritetä edes kollektiivisesti keskittää boxiin. Se oli oikeastaan ainoa punainen lanka ennen vanhaan Zidanen paketissa, mutta enää ei ole sitäkään.

Pochettino kiitos. Raul voi hakea vauhtia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 23.10.2020, 12.12.43
Huhujen mukaan Zidanelle annettu 2 ottelua aikaa kääntää kurssi totaalisesti. Kuulostaa sekä reilulta että järkevältä, vaikka suuri Zidane fani olenkin niin tällaisilla esityksillä ei toki voida jatkaa. Joku toinen olisi saanut jo potkut mutta Zidanen loihtimat pytyt toki vaikuttavat asiaan ja varmaankin myös pelaajiston sana painaa tässä. Tähän sisältyy toki valtava riski että UCL voi olla kokolailla taputeltu mikäli tiistain ottelu menee vihkoon mutten toisaalta näe että yksikään valmentaja saisi joukkuetta sen paremmin iskuun muutamassa päivässä - päinvastoin, pelaajat ovat Zidanen takana ja mikäli Barcelona vielä Realia höykyttää niin uskoisin pelaajien tekevän kaikkensa että tiistaina kurssi viimeistään muuttuu. Melkoinen viikko edessä..
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: RMadrid - 23.10.2020, 17.55.42
Jos juttu pitää paikkansa, niin sellainen tunne allekirjoittaneella että mahdollisten potkujen kanssa hätiköidään. Joo, tiedämme että Zizou ei varmaan ole se kaikkein tietotaitoisin koutsi mutta onko se nyt paras veto antaa potkut herralle heti kauden alkuun? Sitten me seilataan taas B-joukkueiden valmentajille jotka on hätäratkasuja.

Realissa pelaajat on hyviä, tai ainakin tarpeeksi hyviä. Mielestäni tärkein asia Real Madridissa mikä kuhisee suuria staroja, on että pelaajat arvostavat käskyttäjäänsä. Ei se ole mikään poikaporukka joille täytyy käskeä, mitä kuuluu tehdä. Herrat kyllä tiedostavat että tulosten on muututtava tai seuraava käskyttäjä on Benitezimäinen käskyttäjä joka käskee ihan siitä lähtien, miten palloa kuuluu potkaista. Millainen halu pelaajille on pelata tälläiselle valmentajalle jos ei ole minkäänlaista arvostusta?

Zidanen lisäks sielä on muitakin menneiden mestaruuksien aikaisia ukkoja, Ramos, Modric, Marcelo...vetäkööt nyt viimeisen tanssin ja sit hyvillä mielin uus koutsi ja uus projekti sisään kauden päätyttyä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 23.10.2020, 21.55.29
Kyllä tässä väistämättä sitäkin miettii että miten Zidanen mahdollinen lähtö vaikuttaisi Mbappen saapumiseen. ZZ on siinä palapelissä melko suuri osa. Real ei käsittääkseni ole enää täysin selkeä ykkösvaihtoehto vaan myös Pool kiinnostaa - täysin ymmärrettävistä syistä. Mikäli ZZ poistuu + Real kyykkää loppukauden niin kuinka houkuttelevana suuntana Valkoiset tällöin näyttäytyisivät?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 23.10.2020, 23.36.51
Tuskin Mbappe kovin vakavasti Poolia harkitsee. Kloppon aika alkaa olemaan jo ehtoopuolella ja sitä myötä Kylianille sopiva pelityyli.

Olisi aika naivia ajatella että pelaaja valitsisi seuran valmentajan perusteella. Valmentaja kuitenkin vaihtuu keskimäärin hyvin usein. Poikkeuksiakin toki on.

Futista rakastetaan pääsääntöisesti seuran kautta eikä niinkään pelaajien. Jos pelaaja vaihtaa joukkuetta niin fanin suosikkiseura ei yleensä seuraa mukana. Jos Mbappe siis fanittaa Realia niin hän fanittaa sitä pelaajista riippumatta.

Raha ja näkyvyys on Realissa aivan eri luokkaa kuin muualla.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 24.10.2020, 11.09.41
Minä taas edelleen näen, että joukkueessa on tällä hetkellä liian vähän "prime-vuosiaan" pelaavia pelaajia.

On raakileita, jotka ovat vielä kasvuvaiheessa ja tarjoavat tulosta hyvin satunnaisesti ja on jäähdyttelijöitä, joiden parhaat eväät niin motivaation kuin pelisuoritusten tason puolesta on jo syöty.

Parhaita vuosiaan nykyjoukkueessa pelailee ehkä (ja nämäkin pienellä varauksella) kolmen C:n joukko Courtois, Carvajal ja Casemiro. Lisäksi Kroos, Ramos ja Benzema pystyvät pelaamaan edelleen lähellä omaa limittiä, mutta ei ihan kuitenkaan. Hazardin olisi pitänyt kuulua ensin mainittuun ryhmään...

Tällä sapluunalla menestyminen terävimmällä huipulla on vähintäänkin haasteellista. Ihan sama kuka tätä poppoota valmentaa.

Joka tapauksessa - jos tulosta ei tule tänään tai ensi viikollakaan CL:ssä, voidaan perustellusti väittää Zidanen ajautuneen jo sellaiseen umpikujaan, että valmentajanvaihdos alkaa olla ainoa mahdollisuus eteenpäin menemiseen. Vielä on kuitenkin aikaa muuttaa kurssi, tällä hyvin rajallisen tason joukkueella.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 24.10.2020, 20.53.52
Minä taas edelleen näen, että joukkueessa on tällä hetkellä liian vähän "prime-vuosiaan" pelaavia pelaajia.

On raakileita, jotka ovat vielä kasvuvaiheessa ja tarjoavat tulosta hyvin satunnaisesti ja on jäähdyttelijöitä, joiden parhaat eväät niin motivaation kuin pelisuoritusten tason puolesta on jo syöty.

Parhaita vuosiaan nykyjoukkueessa pelailee ehkä (ja nämäkin pienellä varauksella) kolmen C:n joukko Courtois, Carvajal ja Casemiro. Lisäksi Kroos, Ramos ja Benzema pystyvät pelaamaan edelleen lähellä omaa limittiä, mutta ei ihan kuitenkaan. Hazardin olisi pitänyt kuulua ensin mainittuun ryhmään...

Tällä sapluunalla menestyminen terävimmällä huipulla on vähintäänkin haasteellista. Ihan sama kuka tätä poppoota valmentaa.

Joka tapauksessa - jos tulosta ei tule tänään tai ensi viikollakaan CL:ssä, voidaan perustellusti väittää Zidanen ajautuneen jo sellaiseen umpikujaan, että valmentajanvaihdos alkaa olla ainoa mahdollisuus eteenpäin menemiseen. Vielä on kuitenkin aikaa muuttaa kurssi, tällä hyvin rajallisen tason joukkueella.

Ihmettelen suuresti näitä argumentteja, joissa syyt ja seuraukset vieritetään joukkueen harteille, joko parjaamalla pelaajia ja selittäen pitkän aikavälin tuloksia pienillä pelaajiin kohdistuvilla pelitapahtumilla. Kyllä, pallo on pyöreä ja välillä se pomppii suuntaan tai toiseen, mutta kaukana ollaan mm. Mourinhon aikaan todistetuista tennislukemista. Ancelottin aikaan nähtiin pienemmän marginaalin voittoja, mutta silloin hyökkäyspelissä oli selkeitä taktisia sekä strategisia vivahteita. Tällä hetkellä joukkueessa ei enää ole Cristiano Ronaldoa, Morataa tai Jamesia, jotka kaikki kolme tehtailivat tarvittavia tehoja aikanaan. Tästä huolimatta Zidanella on kuitenkin ollut em. herrasmiehet joukkueessaan aikaisemmin ja jo silloin Zidanen ajama hyökkäyspeli takkusi pahasti. On totta ettei nykyjoukkue ole enää paperilla yhtä nimekäs, mutta se ei tarkoita ettei joukkueessa olisi tarpeeksi laatua huomattavasti laadukkaampaan tekemiseen, sekä vaadittuja ominaisuuksia joiden kautta voitaisiin pelata parempaa jalkapalloa. Ajat ovat muuttuneet, Zidane ei. Hän on saanut hankkia joukkueeseen pelaajia, mutta varsinaista kehitystä ei ole tapahtunut ja tämä on realisoitunut niin kentällä kuin tulostaululla kielteisellä tavalla.

Koen myös aiheelliseksi spekuloida joukkueen rakenteesta. Zidane on todennut aikaisemmin, ettei hänen joukkueessaan ole tilaa mm. Balelle ja Jamesille. Molemmat taidoistaan huolimatta saivat viettää aikaa vaihtopenkin tai katsomon puolella, samaan aikaan kun Zidanen joukkueen hyökkäyspeli on ollut passiivista ja tehotonta. Ihmettelen miksei hän käyttänyt näitä pelaajia enempää, muokaten kokoonpanoja ja rakentanut toimivaa kokonaisuutta pelaajien ympärille jatkuvan jääräpäisen ja itsetuhoisen suorittamisen sijaan. Se miksi mainitsen tässä yhteydessä Balen ja Jamesin kaltaiset hyökkäyspään pelaajat ja Zidanen suhteen heihin, johtuu siitä että joukkueessa on kuitenkin Iscon ja Lucasin kaltaisia vapaamatkustajia, jotka ovat muutaman kauden aikana osoittautuneet tehottomiksi ja kuormittaviksi pelaajiksi. Miksei Zidane näe heitä ongelmallisina pelaajia joukkueelleen ja miksei hän ole ollut ajamassa heitä ulos seurasta vaatien parempia pelaajia tilalle? Jos spekuloidaan täysin Zidanen seuralegenda ja tsämppismenestys statuksella, luulisi Florentinon kuunnelleen Zidanen asiaa ja tulleen vastaan mahdollisissa siirtokuvioissa. Joukkuetta olisi aivan varmasti voinut viedä parempaan suuntaan viimeisen kolmen kauden aikana suoraselkäisten muutosten pohjalta, mutta niin vain se on heikentynyt kausi kaudelta ilman tarvittavia muutoksia. Seura ja Zidane ovat perseilleen rakenteellisesti jo aivan liian kauan, jotka realisoituvat ongelmina joita juuri nyt todistamme. Olen kirjoittanut näistä asioista jo pitkään, eikä vieläkään osalla kanssafoorumisteista tunnu olevan ymmärrystä tilanteesta. Seuran ja Zidanen toiminta on turhauttanut minua jo pitkään, mutta oikeasti neutraalin ja kriittisemmän keskustelualustan vajaavaisuus seuraa seuraavien keskuudessa tuskastuttaa vielä enemmän.

Asia on vain yksinkertaisesti niin ettei Zidanella ja hänen joukkueellaan ole tulevaisuutta, tätä näkökantaa tukee useamman kauden otanta. Se on puolestaan ihan vitun sama jatkaako Zidane tämän kauden loppuun vai ei, valmentajavaihdos tässä vaiheessa tuskin hyödyttää joukkuetta ollenkaan, muutoin kuin aikaisemmin käynnistynyt joukkueen uudistaminen kuormittavista tekijöistä lähtien.

Toisen forkan puolelle on ilmaantunut muutama hyvä ajankohtaisempi ja kriittisempi pohdinta, suosittelen kanssafoorumisteja käymään lukemassa sisältörikkaampaa pohdintaa ihan vaihteluksi, vaikka pelkästään uuden näkökulman saamiseksi.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 25.10.2020, 10.07.00
Tuntuu sama syksyinen kaava toistavan itseään. Kunnon kriisi ja upotaan syvään päätyyn ja sen jälkeen yllättävä tason nosto ja homma taas toimii. Kummallista.

Yritetäänkö syksyllä aina joitakin uusia kuvioita jotka ei toimi ja palataan vanhaan? Onko pelaajilla vaikeuksia löytää motia ja vaatii ärähdyksen tai kausibonussopimuksen että taas kulkee?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: RMadrid - 26.10.2020, 13.04.06
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/real-madridin-ymparilla-kuohuu-zinedine-zidane-kapertyi-puolustusasemiin/7965354#gs.j4wpuz

Voisiko Zidane yllättää taas ja erota kun ei koe saavansa tarpeeksi tukea?
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 10.11.2020, 12.01.15
No niin nyt löytyi syy, miksi Reguilon ei syrjäyttänyt Marceloa lopullisesti Zidanen saavuttua. Reguilon oli riitaantunut Zidanen pojan kanssa Castillan riveissä.

Lähde vähän mitä on, mutta joku henkilökohtainen ongelma siellä on ollut koko ajan.

e. Ja Reguilon ehtikin jo kiistämään koko uutisen huonoista väleistä Luca Zidanen kanssa.

https://www.marca.com/futbol/seleccion/2020/11/10/5fa9d17b46163f9f4c8b462f.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 01.12.2020, 20.02.37
Jep, brasilialaistaminen meni perselleeen, ei näistä junnuista ole kuin rotaatiomiehiksi. Asensio ei ole lähelläkään Realin tasoista pelaajaa.

Kärsivällisyys on loppu. Haluan hyökkäyspäähän kaksi selkeää tekijämiestä lisää. Nyt ei ole kuin loukkaantuneet Karim ja Eden, joiden kuuluisi olla mestaruutta tavoittelevan joukkueen avauksen pelaajia.

Ei Brasseissa ole vikaa. Zidane on vaan saanu pojat takalukkoon. Odegaardkaan ei uskalla pelata kuin varmanpäälle. Solarin alaisuudessa Vini yritti vaikka mitä kikkoja ja aika usein onnistuikin.

Vaikea näihin on tietysti absoluuttista totuutta tietää. Itse olen edelleen enemmän tyytymätön yksilöihin kuin Zidaneen.

Härkä kaventaa.

Tähän sama. Zidanea voi syyttää pelaajavalinnoista ja peluutuksista mutta kyllä tuon tason äijien pitäis jo omata nälkää kehittää itseään kun huomaa ettei homma skulaa.

Esimerkkitapaus. Zlatan Ibrahimovic.

Kun joukkuepelaaminen ei toimi, on vikaa tietysti kaikissa, mutta koska kaikkia ei voida vaihtaa, vaihdetaan yleensä valmentaja.

On myös kiistelemättä selvää, ettei Asension, Rodrygon ja Vinin taso riitä Real Madrid-nimiseen joukkueeseen. Esim. Vini ei ole koskaan ollut maalitekijä eikä syöttäjä, eikä ole mitään merkkejä siitä että tämä asia koskaan muuttuisi. Molemmatta brasilialaiset olisi pitänyt a) jättää hankkimatta tai minimissään b) laittaa muutamaksi vuodeksi lainalle ihan mihin tahansa. Tämä asia ei muutu miksikään vaikka kaikki kolme tekisivät maalin seuraavassa pelissä.

Vinin tilastot kertovat yksiselitteisesti siitä, ettei hän ole koskaan mukana niissä tilanteissa, joiden perusteella hyökkääjiä arvostetaan.

SeasonTeam   Tournament   Apps   Goals   Assists   Rating
2020/2021Real Madrid   SLL   5(4)     2            -   6.52
2020/2021Real Madrid   UCL   1(3)     1           1   6.73
2019/2020Real Madrid   SLL   12(17) 3            1   6.66
2019/2020Real Madrid   UCL   2(3)     1           1   6.72
2018/2019Real Madrid   SLL   9(9)     2            -   6.77
2018/2019Real Madrid   UCL   3(1)     -            2   6.93
2018Flamengo   BSA              11(1)   3            3   7.26
2017Flamengo   BSA               4(21)  1            3   6.35
Total / Average                        106  16            9   6.68

Zidane mursi Viniciuksen. Solarin alaisuudessa hän oli aivan itseluottamuksen huipulla ja yhteispeliä Benzeman kanssa ihailtiin.

Zidanen ylivarovaisuus näkyy historiallisen pieninä päästettyjen maalienmääränä. Samalla se on myös tappanut näiden nuorten lupausten itseluottamuksen.

Tuo ei yksinkertaisesti ole totta, mutta ihan normaali selitys; henkilön X kyvyttömyys on jonkun muun vika. Zidanessa on paljon puutteita, mutta ihan kaikkia ei hänenkään syyksi voi laittaa. Se ettei Vinillä ole koskaan riittänyt mihinkään ei ole kenenkään vika, vaan henkilön ominaisuus. Vini ymmärtää ihan varmasti itsekin, että kaikesta hyvästä yrittämisestä huolimatta hänen osaaminen ei vain riitä. Tuossa iässä sitä voidaan vielä parantaa lainaamalla hänet johonkin jossa peliaikaa riittää ja paineet ovat pienemmät kuin Realissa.

Vini on nopea ja hyvä 1 vs 1 haastaja keskikentällä/hyökkäyskolmanneksen alussa. Murtautumiset eivät onnistu, viimeiset syötöt eivät onnistu, pääpeli ei onnistu, maalinteko ei onnistu, sijoittuminen hyökkäyspäässä on virheellistä, lisäksi pelaa usein liian laidassa, jolloin Mendylle ei jää riittävästi tilaa nousta tukemaan hyökkäystä.

Molemmat nuoret brassit ovat Pérezin "uuden stragian" mukaisia virhehankintoja. Solarin aikana Vinin tehot olivat ihan sitä samaa kuin ennen ja sen jälkeen. Jos Zidanea halutaan tässä yhteydessä jostain syyttää, niin siitä että hän antanut heille ihan liikaa peliaikaa. Tätä voidaan selittää esim. yrityksellä miellyttää Péreziä. Realin hyökkäyspelin tehot olisivat paremmat millä tahansa kombinaatiolla, vaikka 4-5-1.

Samaa mieltä Yläkulman ajatusten kanssa.

On totta, että kun kokonaisuus ei toimi, isoin ja nopein muutos saadaan aikaiseksi vaihtamalla valmentaja.

Tällä hetkellä kuitenkin joukkueen hyökkäyspää on joko umpiunessa tai loukkaantuneena. En usko, että joku toinen valmentaja saisi joukkueesta yhtään enempää irti kuin nytkään. Pelaajien laatu ja tason pysyvyys vain jättävät niin paljon toivomisen varaa. Karrikoidusti; Zidane sentään saa nämäkin paskat suorittamaan joskus odotuksia paremmin, kuten esim. Milanossa viime viikolla.

En oikein tiedä mitä nuori herra Vinicius tarvitsee, että saisi itsestään tehoja irti. Tarjolla on ollut hyvinkin hyökkäävä rooli, paljon peliaikaa (myös avauksessa) ja jatkuvasti tilaisuuksia juosta vauhdilla pallon kanssa kohti maalia omalta laidaltaan. Jos viimeiset ratkaisut jäävät aina piippuun, niin onko silloin kyseessä Zidanen tuhoama pelaaja vai onko kenties pelaajan taso vain riittämätön?

Joka tapauksessa Vini sentään yrittää toisin kuin Asensio, jonka saamat isot minuutit tällä hetkellä on täydellinen farssi.

Vasemman laidan tekemistä voi verrata oikean laidan pelaamiseen (Carvajal/Lucas).
Pelistä toiseen toistuu sama kuvio:
1. Pallo voitetaan omalla puolustusalueella ja syötetään Kroosille.
2. Kroos antaa pitkän, teknisesti täydellisen puolenvaihdon Carvajalille.
3. Carvajal kuljettaa pallon hyökkäyskolmannekselle.
3. Lucas pelaa keskustan ja laidan välisellä kaistalla (ei siis ole Carvajalin tiellä).
4. Vastustajan puolustuslinja pysäyttää Carvajalin, jolloin hänellä on kaksi hyvää vaihtoehtoa:
a) keskittää maalille (jos siellä on joku pääpelaaja = lue Karim tai Mariano)
b) Lucas tarjoaa toisen vaihtoehdon tekemällä pystyjuoksun linjan läpi ja saadessaan pallon keskittää sen päätyrajalta/yrittää itse suoraan.
+ optiona c) Carvajal palauttaa pallon keskialueelle, mutta tällöin nopea hyökkäys on menetetty.

Vasemmalta tätä näkee harvemmin, koska Vini on liian usein liian reunassa (estää Mendyn nousun), eikä tarjoa vastaavaa linjaa rikkovaa pystyjuoksua. Ei sillä sinänsä ole merkitystä, koska Mendy ja Vini eivät osaa keskittää, mutta kuitenkin.

Tämä kaikki kuulostaa siltä kuin vihaisin Viniä :) Kaikkien pelaajien tekemistä pitäisi arvioida mahd. neutraalisti tulosten perusteella. Hyökkääjien tehtävänä on syöttää ja tehdä maaleja, eivätkä nämä numerot ole mikään mielipidekysymys.

Zidane lienee Realin historian menestynein valmentaja (pokaalit/pelit), joten erottamisen kynnys lienee hyvin korkea. Sinänsä vaan surullista, että kenelläkään ei tunnu olevan mitään ideaa ongelmien ratkaisemiseksi.

Vanha kunnon diibadaaba show. Pahoittelut kaikille osapuolille, mutta en suostu ymmärtämään miksi ette ymmärrä ajatella asioita laajemmin pidemmässä mittakaavassa. Tämän saman toistamisen todistaminen jo muutamaa vuotta putkeen puoltaa kyseenalaistamaan foorumistien hyvinvoinnin. :D

Tässä itse kukin on tuonut esiin nykyisten pelaajien tason ja heidän tasonsa ongelmakohdat Real Madridin hyökkäyspelaamisessa. Muutama maininta Zidanen vastuusta pelaajavalinnoissa. Kukaan ei ole kuitenkaan ymmärtänyt tuoda keskusteluun faktoja Zidanen systemaattisesta syöksykierteestä. Zidane on pitkässä juoksussa ajanut seurasta tekijämiehiä ulos, ollut mukana uusissa ja täysin penkin alle menneissä pelaajahankinnoissa, ollut passiivinen joukkueen kokoonpanon muutosten kanssa (niin pelitapa, taktiikat ja pelaajat), kehittänyt pelaajia heikosti, luottanut toistuvasti liikaa kielteisiä vaikutuksia aikaansaaviin pelaajiin, reagoinut heikosti otteluiden sisällä, sekä toistuvasti valmistellut joukkueen välttävästi otteluihin.

Kehtaako kukaan foorumisti väittää pokerinaamalla, että asia ei ole näin? Pyydän teitä avaamaan yllä mainittuja esimerkkejä Zidanen systemaattisesta syöksykierteestä oman mielenne sisällä. Haastan teidät ajattelemaan laajemmin. Kysykää miksi tilanne on mikä on, miksi asiat eivät tunnut toimivan, onko vika oikeasti vain pelaajissa, kuka on vastuussa pelaajista ja miksi mikään ei tunnu muuttuvan, sekä miksi kaikki tämä on kestänyt jo useamman kauden ajan. En pyydä ketään vastaamaan tähän viestiin, en myöskään toivo sitä, syystä että foorumin historiassa kriittiset dialogit eivät ole olleet stimuloivia eikä hedelmällisiä. Toivomuksena on foorumistien kasvu, kehitys ja kyky oppia käymään vuorovaikutusta eri tasolla kuin viikonlopusta toiseen pienessä tunnemyrskyssä päästetyt pintapuoliset ripulit.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 01.12.2020, 22.39.23
Kehtaako kukaan foorumisti väittää pokerinaamalla, että asia ei ole näin? Pyydän teitä avaamaan yllä mainittuja esimerkkejä Zidanen systemaattisesta syöksykierteestä oman mielenne sisällä. Haastan teidät ajattelemaan laajemmin. Kysykää miksi tilanne on mikä on, miksi asiat eivät tunnut toimivan, onko vika oikeasti vain pelaajissa, kuka on vastuussa pelaajista ja miksi mikään ei tunnu muuttuvan, sekä miksi kaikki tämä on kestänyt jo useamman kauden ajan. En pyydä ketään vastaamaan tähän viestiin, en myöskään toivo sitä, syystä että foorumin historiassa kriittiset dialogit eivät ole olleet stimuloivia eikä hedelmällisiä. Toivomuksena on foorumistien kasvu, kehitys ja kyky oppia käymään vuorovaikutusta eri tasolla kuin viikonlopusta toiseen pienessä tunnemyrskyssä päästetyt pintapuoliset ripulit.

Voin olla ensimmäinen, joka nostaa kättä ylös virheen merkiksi. Vaikka Zidanen "toinen tuleminen" oli itselleni aluksi jotain yllätyksen ja pettymyksen välillä, niin siitä huolimatta olen kuulunut ns. optimistikerhoon.

Viimeistään nyt täytyy myöntää, ettei löydy enää luottoa, että Zidane saisi tämän laivan vielä käännettyä.

En jaksa mennä yksityiskohtiin tai selitellä mitään. Tässä ollaan ja valmentajan vaihdos olisi mielestäni paras ratkaisu. En usko että Perez haluaa potkia seuralegendaa ulos, joten vaatinee, että Zizou eroaa itse.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 02.12.2020, 15.31.36
Jos CL:stä tiputaan ja La Liga menetetään parissa seuraavassa pelissä, ollaan siinä tilanteessa, että potkut alkaa olla ainoa ratkaisu.

Valmentajaa vaihtamalla en kuitenkaan usko tämän porukan alkavan esim. tekemään maaleja liukuhihnalta, kuten Realin syytä olisi. Koko kevään täydessä kunnossa olevan Hazardin kanssa tilanne toki väkisinkin helpottaisi.

Marcaan oli joku optimistikerhosta käynyt rustaamassa, kuinka moni asia nykytilanteessa onkaan pois Zidanen käsistä:

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/opinion/2020/12/02/5fc7681cca474158468b458f.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 02.12.2020, 18.01.05
Kyllä mun mielestä valmentajan tehtävä on saada materiaalista mahdollisimman paljon irti. Silloin kun joukkueen pelitapa oli Ancelottin pohjilla jotenkin vielä kuosissa, niin Zidane sai ulosmitattua pelaajista lähes tulkoon sen kuuluisat 110%.

Tällä hetkellä hän ei saa. Toki pelaajilla on vastuu, mutta esim. Jovic ei ole tahtonut sopia Zidanen palettiin sitten millään. Joukkue pelaa edelleen ajoittain kuin siellä olisi CR7 puskemassa palloa sisään.

Pitkään ollaan odoteltu että Zizou saisi homman rullaamaan ja viime kaudella puolustustyöskentely olikin jo erittäin mallikkaasti organisoitu. Hyökkäyspelissä sen sijaan ei tunnu olevan mitään punaista lankaa.

Mielelläni olen väärässä, mutta itsellä ei enää uskoa että Zidane saisi nämä pelilliset ongelmat ratkottua, vaan uusi valmentaja voisi tuoda oman pelitavan myötä uutta ja saada artikkelissa mainituista pelaajista enemmän irti.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 02.12.2020, 20.58.40
Marcaan oli joku optimistikerhosta käynyt rustaamassa, kuinka moni asia nykytilanteessa onkaan pois Zidanen käsistä:

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/opinion/2020/12/02/5fc7681cca474158468b458f.html

Tälläisiä kirjoituksia on hyvin turhauttavaa lukea.  :peukku_alas:

Lainaus
Is it Zidane's fault that Cristiano Ronaldo's replacements have been Mariano Diaz and Luka Jovic? Madrid has had a serious problem in the goals department since Ronaldo left, a problem that Julen Lopetegui and Santiago Solari suffered before him and that has been getting worse because Madrid, due to circumstances, have not been able to sign a world-class goalscorer.

Zidane oli puikoissa ennen Lopeteguita ja Solaria, sekä nimenomaan ennen sivuun astumista Zidanella ja joukkueella oli todella suuria vaikeuksia primerassa. Meno tuolloin oli enemmän tai vähemmän yhtä väsynyttä paskajalkapalloa kuin tänä päivänä. Tsämppiksessä tuli sen sijaan menestystä, mutta tuskin ilman Cristiano Ronaldoa tulitukea ja hävyttömän hyvää tuuria. Nykypäivän trendi ei siis todellakaan ole mikään uusi ilmiö, vaan täysin sama mitä näimme Zidanelta ja joukkueelta, silloin kun joukkueessa oli vielä Cristiano Ronaldo. Edellä mainitun portugalilaispelaajan lähtö Juventukseen on paljon spekuloitu. Zidanella oli ja on ollut varsin laadukkaita pelaajia, sekä mahdollisuuksia monipuolisiin kokoonpanoihin. Osittain joukkuetta ja mahdollisuuksia on nakertanut Zidanen riitaantuminen joidenkin pelaajien kanssa, jotka olisivat voineet olla hyödyllisiä joukkueen hyökkäyspelaamiselle. Jääräpäisyys ajoi edelle ja kokoonpanot sekä pelaaminen passivoitui täysin, joka lopulta kilpistyi paskat housussa pelaamiseen ja pelaamaan Kreikalle tyypillistä turnausjalkapalloa. Samoin pitää mielestäni myös hyväksyä se tosiasia, että Cristiano Ronaldon lähdön jälkeen on selvää ettei samanlaista korvaajaa ole tilalle eikä välttämättä tule koskaan olemaankaan. Korvaavan pelaajan pohtimisen sijaan olisi parempi keskittää ajatukset kokoonpanon ja pelitavan muutokseen, tätä ei varsinaisesti koskaan tapahtunut. Kyllä Zidanella on todella suuri vastuu siitä mitä joukkue tänä päivänä on, niin pelaajia kuin esityksiä myöten.

Lainaus
Is it Zidane's fault that his players can't score from easy chances? The first half against Shakhtar is the best example. Los Blancos had four clear chances and none ended in a goal. Madrid created the chances, but failed with all. And so it is impossible to win.

Osittain ei ja osittain kyllä. Joukkueessa on ja on ollut laadukkaita pelaajia, vaihtoehtoisella tekemisellä ja syvemmillä teknisillä ratkaisuilla joukkue olisi voinut olla paljon tehokkaampi. En väitä etteikö nykyisten pelaajien kanssa olisi olemassa olevia ongelmia, mutta kaikki ei ole selitettävissä pelaajakohtaisilla suorituksilla, jalkapallon olevan kuitenkin joukkuelaji.

Lainaus
Is it Zidane's fault that no signings have come in this season? Madrid's need for an overhaul was obvious to everyone, but the pandemic prevented it. The economic situation forced him to continue with the same squad and Zidane accepted it willingly, a lacking squad that Zizou made league champions just three months ago.

Bale, James, Requilon, Hakimi, Ceballos...

Lähtijöitä kyllä on, tulijoita ei kuitenkaan. Kyllä Zidanella on tässäkin oma osuutensa, niin valitettavaa ja surullista kuin se onkin. Ainakin minun on helppo uskoa parempaan peliin, jos hyökkäyksessä olisi kolmikko Bale, Karim ja James (näinä aikoina kun täysin sysipaskaksi osoittautunut Hazard on vaihteeksi sairaslomalla). Näin muutenkin Zidanehan on myös pitkälti vastuussa edellistä edeltävän siirtoikkunan siirroista, Hazard, Jovic ja Mendy. Pesetat upposi pitkälle paskaan.

Lainaus
Is it Zidane's fault that Hazard is always injured? The Belgian should be the star of the team but can hardly play due to injuries. He has already missed 37 games since he joined and certainly more to come.

Ei ole. Hazard ei ole kuitenkaan osoittanut miksikään tehohirmuksi ja ole tuonut oikeastaan mitään selkeää tai ratkaisevaa muutosta Real Madridin hyökkäyspelaamiseen. On totta että hän on ollut toistuvasti loukkaantuneena, mutta hän on myös kerryttänyt tarpeeksi pelattuja minuutteja tarpeeksi selkeän käsityksen muodostamiseksi.

Lainaus
Is it Zidane's fault that Vinícius and Rodrygo still do not shine? Madrid spent 100 million euros on two Brazilians who look good, but are not yet world stars. We are talking about two youngsters who are still developing, and not ready to carry a team.

On ja ei ole. Zidane olisi voinut olla parempi pelaajakehityksessä, mutta hän ei silti voi tehdä pelikentällä tapahtuvia ratkaisuja pelaajien puolesta. On kuitenkin täysi fakta, että Zidane on mielummin luottanut näihin nuoriin raakileisiin jo tasonsa osoittaneisiin konkareihin nähden. Kuten ylempänä jo mainitsin, mielummin olisin nähnyt hyökkäyskolmikossa Bale, Karim ja James trion nykyisin Vinicius, Karim ja Rodrygo/Asensio/Vazquez sijaan. Miksi emme nähneet Bale, Karim ja James kolmikkoa? Todennäköisesti kaikki on kiinni Zidanen jääräpäisyydestä riitautumisesta pelaajien kanssa. Nimimies-trio tuskin olisi ollut aivan maailman eliittiä, eikä heidän toimivuudesta olisi ollut täysiä takeita, mutta todennäköisesti olisivat silti olleet paljon tehokkaampia pelaajia nykyisten hyökkäyspelaajien sijaan.

Lainaus
Madrid's debacle began the moment Cristiano Ronaldo left. With Zidane at the wheel, they began life after Ronaldo with a weakened squad that won the Supercopa and LaLiga. For that alone, he deserves respect and patience, all the patience that is required. Because Zidane has earned it, and because he always turns it around.

Väärin. Ongelmat olivat olemassa jo Cristiano Ronaldon ollessa seurassa. Noista ajoista joukkueen materiaali on heikontunut tasaisesti, samoin statistiikka on mennyt systemaattisesti huonompaan suuntaan.

Vittu mitä paskaa!
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 04.12.2020, 17.45.54
Jos ei positiivisia tuloksia tule seuraavissa liigapeleissä ja CL:stä tulee lähtö, Zidane saa lähteä. Älkää sen suhteen huoliko.

Joukkueen runko on siirtymävaiheessa, joka ei tunnu etenevän mihinkään. Mm. nuorten brassien olisi paljon helpompi tulla mukaan, kun pääsisi kentälle 3-0 tilanteessa 65 minuutin kohdalla sen sijaan, että joudutaan lyömään ratkaisijan viitta kapeille harteille. Sen olisi voinut mahdollistaa kunnossa pysyvä Hazard, mutta ei pysynyt.

Balen perään en itke yhtään ja pidän täysin oikeana ratkaisuna luopumista. Kaiken motivaation menettänyt, pari vuotta pelillisesti surkeita otteita esittänyt pelaaja, jonka uran en usko enää kääntyvän nousuun. Edes rakkaassa Spursissa.

Ymmärräthän Figuuri, että vastakkaisia näkemyksiä löytyy mm. sen suhteen, voittiko Zidane kolme peräkkäistä CL-pyttyä pelkästään tuurin, muiden valmentajien ansioiden ja CR:n takia. Zidanen kanssa on pelattu hyvää jalkapalloa ja uskon, että onnistuneilla hyökkäyspään hankinnoilla sitä pelattaisiin edelleen.

Reguilonin olisin ottanut lähtijöistä nykyjoukkueeseen ja laittanut Marcelon pihalle. Muuten olen tyytyväinen poistumisiin. Ongelma vain on, että siellä on edelleen Iscon ja Asension kaltaisia pelaajia, joihin olen menettänyt uskon kokonaan. Hanat lyötiin kiinni kesällä ja ketään ei hankittu.

Viimeiseen viiteen kesään on hankittu hyökkäyspäähän "pelkästään" Hazard ja sekään ei pysy kasassa. Se on ongelma.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 05.12.2020, 10.32.14
Joukkueen runko on siirtymävaiheessa, joka ei tunnu etenevän mihinkään. Mm. nuorten brassien olisi paljon helpompi tulla mukaan, kun pääsisi kentälle 3-0 tilanteessa 65 minuutin kohdalla sen sijaan, että joudutaan lyömään ratkaisijan viitta kapeille harteille. Sen olisi voinut mahdollistaa kunnossa pysyvä Hazard, mutta ei pysynyt.

Joukkue on ollut siirtymävaiheessa jo monta vuotta, samaan aikaan kun luotsina ollut Zidane on toistuvasti toitotellut hänellä olevan tarpeeksi pelaajia ja ollen tyytyväinen heihin. Zidanella on vastuunsa joukkueen uudistamisessa ja kehittämisessä.

Lainaus
Balen perään en itke yhtään ja pidän täysin oikeana ratkaisuna luopumista. Kaiken motivaation menettänyt, pari vuotta pelillisesti surkeita otteita esittänyt pelaaja, jonka uran en usko enää kääntyvän nousuun. Edes rakkaassa Spursissa.

En minäkään walesilaista kaipaa, mutta on ollut hetkiä jolloin Bale olisi ollut enemmän hyötyä kentällä kuin katsomossa. Häntä olisi voinut kokeilla aivan hyvin peluuttaa vasemmalla laidalla, kuten Copa del Rey:ssä aikanaan. Tämäkin menee täysin Zidanen piikkiin, joka on vastuussa siitä ketkä pelaa ja ketkä ei. Vika ei voi olla yksin Balessa. Luulisi motivaation laskevan väkisinkin, päävalmentajan luottaessa enemmän nuoriin pelaajiin, jotka tarvitsevat kärjistetysti kymmenkertaisen määrän otteluita päästäkseen Balen tehojen tasolle.

Lainaus
Ymmärräthän Figuuri, että vastakkaisia näkemyksiä löytyy mm. sen suhteen, voittiko Zidane kolme peräkkäistä CL-pyttyä pelkästään tuurin, muiden valmentajien ansioiden ja CR:n takia. Zidanen kanssa on pelattu hyvää jalkapalloa ja uskon, että onnistuneilla hyökkäyspään hankinnoilla sitä pelattaisiin edelleen.

Yksi askel eteen, kaksi askelta taakse, metsää puilta jne. Tsämppis on turnausmuotoinen kilpailu, joka sisältää vähemmän otteluita ja yksittäisillä otteluilla, kuin myös tuurilla, on huomattavasti suurempi merkitys. Samoin tsämppiksen ottelut pelataan harvemmin, joten muuttujia on yksinkertaisesti vähemmän. Tsämppisotteluihin valmistautuminen on kaikilla yhtä haastavaa, keskimäärin vastustajasta tiedetään vähemmän ja on helpompi keskittyä tiukempaan ottelukohtaiseen strategiaan. Tunnetusti Zidane on valmistellut joukkueensa paremmin tsämppikseen ja luulisi samaisen kilpailun myös motivoivan pelaajia paremmin. Primerassa meno on puolestaan aivan toinen. En ole yhtään yllättynyt Zidanen joukkueen pärjäämisestä tsämppiksessä, sillä moni pelaaja on siirtynyt seuraan voittaakseen tsämppiksen ja pelaajat ovat rutinoituneita kanssa osoitettuun kilpailuun.

Cristiano Ronaldon merkitys menestyksessä oli suuri, siitä ei ole epäilystäkään. Ei varmaan tule yllätyksenä ettei portugalilainen ole enää joukkueessa. Kumpi vaikuttaa todennäköisemmältä ja helpommalta, Cristiano Ronaldon korvaaminen vai vaihtoehtoisen pelaajan hankkiminen ja pelitavan uudistaminen muutoksilla? Onko seura ja Zidane tehnyt kumpaakaan? Ei ole. Kenen vastuulla nämä "onnistuneet hyökkäyspään hankinnat" ovat? Kuten todettua, Zidane on toistuvasti ilmaissut hänellä olevan tarpeeksi pelaajia ja hänen luottavan heihin, vieläpä samaan aikaan kun joukkueessa on ollut enemmän lähtijöitä kuin tulijoita. On myös Zidanen vastuu integroida uudet hankitut pelaajat joukkueeseen. Tämä on mennyt täysin läskiksi. Kirsikkana kakun päällä vielä jo kauan seurassa viettäneen Viniciusin toistuva kyntäminen, Zidanella on ainakin ollut aikaa ajaa pelaajaa sisään hyökkäyspelaamiseen. On totta ettei nuoressa brasilialaisessa välttämättä ole sitä tarvittavaa jotain, mutta aikaa pelaajan kehittämiseen on kuitenkin ollut. Viniciusin pelaamisessa ei ole varsinaisesti tapahtunut mitään uudistusta ja nuoren potentiaalisen pelaajan kehitys on jämähtänyt täysin.

Zidanella ei ole varsinaista varasuunnitelmaa ja tämä on tuotu esiin toistuvasti. Ongelma on nimenomaan Zidanen ollessa jääräpäinen ja päättää olla uudistumatta. Joukkue ja sen rakenne on muuttunut huomattavasti, sekä sen voimasuhdanne on mennyt hurjasti alaspäin kausi kaudelta. Lyhyesti virsi kaunis, vanha ei toimi ja uutta ei ole.

Lainaus
Reguilonin olisin ottanut lähtijöistä nykyjoukkueeseen ja laittanut Marcelon pihalle. Muuten olen tyytyväinen poistumisiin. Ongelma vain on, että siellä on edelleen Iscon ja Asension kaltaisia pelaajia, joihin olen menettänyt uskon kokonaan. Hanat lyötiin kiinni kesällä ja ketään ei hankittu.

Viimeiseen viiteen kesään on hankittu hyökkäyspäähän "pelkästään" Hazard ja sekään ei pysy kasassa. Se on ongelma.

Reguilonin olisin minäkin pitänyt, mutta samalla olisin pitänyt Marcelon ja jättänyt Mendyn hankkimatta säästäen seuran resursseja. Lähtijöistä minua harmittaa eniten se, että Zidane ei ulosmitannut heidän voimavarojaan silloin kun he vielä pelasivat seuralle. Bale ja James ovat molemmat maailmanluokan pelaajia, harmillisesti Zidane ei saanut heistä enempää irti, johon olisi mielestäni vaadittu selkeää muutosta joukkueen kokoonpanossa ja pelitavassa. Voin ymmärtää sen ettei Zidane luottanut heihin ja on päättänyt olla peluuttamatta heitä, tässä on mielestäni suuri ongelma ja etenkin seuran sisäinen kommunikaatio sekä toiminta on ollut täysin ala-arvoista. Kaikesta päätellen Zidane on ollut pitkään sillä linjalla, ettei Bale eikä James kuulu hänen suunnitelmiin. Olen ihmetellyt miksei seura ole toiminut asiassa ja yrittänyt myydä pelaajia eteenpäin jo hyvissä ajoin. Molemmista pelaajista olisi saanut aikanaan muhkean siirtokorvauksen, mutta seura ja Zidane on väkisin roikottanut pelaajia mukana hyödyntämättä heitä. Tämä on erityisen tärkeää huomioida. Seuralla oli mahdollisuus kerryttää resursseja näistä pelaajamyynneistä ja hyödyntää niitä joukkueen vahvistamisessa. Aina on helpompi todeta asioita jälkikäteen, mutta joukkueen ja etenkin hyökkäyspään pelaajien uudistaminen ei vaikuta johdonmukaiselta ja määrätietoiselta. Seuran toiminta, Zidane mukaan lukien, on ollut varsin sekavaa ja toiminut valitettavasti itseään vastaan. 

Hazardista on sanottu jo kaikki mahdollinen ja kaikki nähty puoltaa jo ennen siirtoa esitettyjä kriittisiä podintoja sekä huolenaiheita. Hazard on yksinkertaisesti osoittautunut täysin epäonnistuneeksi hankinnaksi.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 05.12.2020, 16.14.23
Kun on kantansa Zidanen ja Hazardin suhteen päättänyt, niin onhan se nyt heikolla hetkellä näitä helppo tuoda esiin.

Kummallakaan ei mene tällä hetkellä vahvasti, mutta parempaa on tiedossa, jos Perez avaa lompakkoa ja ei ole pakko yrittää hankkia seuraavaa Neymaria jostain Brasilian pimeiltä kujilta 50 miljoonalla.

Ei vaivuta epätoivoon, pari seuraavaa viikkoa voi jo kummasti nostattaa joukkueen moraalia. Tai sitten ei. :)

Sori, ei ole tällä hetkellä energiaa vastata erikseen kaikkeen.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 05.12.2020, 16.54.54
Kun on kantansa Zidanen ja Hazardin suhteen päättänyt, niin onhan se nyt heikolla hetkellä näitä helppo tuoda esiin.

Tämä tuntuu olevan nimenomaan monen ongelma.  ;)

En näin muutenkaan suosittele uhriutumaan LosBlancosin tavoin. Niin meikäläinen kuin moni muukin on ilmaissut aiheelliset ja hyvin perustellut huolensa jo monta kautta sitten, jonka jälkeen olemme saavuttaneet ne uhkakuvat joita spekuloitiin ennen tapahtumia (koskee myös seuran ohella Hazardia). Kyllä sinun ja monen muunkin tulisi tietää tämä. Se mitä en itse suostu ymmärtämään, miksi moni vieläkin ummistaa silmänsä ja väittää kivenkovaa vastaan asioissa, kun on selvää missä tilanteessa Real Madrid tällä hetkellä on. Hukkaan heitettyjä resursseja, pelaajia, tilaisuuksia ja kausia, jonka kapelimestarina Zidane.

Ps. Unohda ne pokaalit ja keskity hetkeen.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 05.12.2020, 18.36.32
Tapoja kannattaa omaa suosikkijoukkuetta on monia.

Osa ei välttämättä jaksa analysoida jokaista epäkohtaa loputtomiin, vaan yrittää löytää asioista myös positiivisia näkökulmia.

Asioita voidaan harmitella jälkikäteen vaikka kuinka paljon. Miksi se ja se pelaaja lähti ja miksi tämä ja tämä pelaaja hankittiin. Se että jotkut eivät jokaisessa viestissä nosta esiin näitä epäkohtia, ei tarkoita etteikö niistä tiedettäisi tai niitä olisi olemassa. Koko ajan ei vain jaksa keskittyä negailemaan. Myös hyviä asioita tapahtuu ja niistä on kivempi puhua.

Lempiaiheemme - Hazardin siirto mm. oli sellainen tapahtuma, josta oli syytä iloita. Pitkästä aikaa Galactico. Toiset sitten tykkäävät tällaisessa tilanteessa keskittyä listaamaan kaikki siirron negatiiviset puolet. Ja ennustaa tietysti samalla ennennäkemättömät loukkaantumiskierteet. :)

Itse odottelin innolla hyviä otteita kentällä, joita oli perusteltua tuon luokan pelaajalta odottaa.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 05.12.2020, 19.21.38
Selitys jossa yksi henkilö on syyllinen ihan kaikkeen ei ole kovin uskottava tai kiinnostava.
Vaihtelevat peliesitykset, maalinteon vaikeudet jne. johtuvat useasta eri asiasta, eikä mikään yksittäinen asia selitä kokonaan/yksinään kokonaisuutta. Esim. Hazardin eli yhden miehen loukkaantuminen ei pitäisi yksinään olla mikään ongelma Realin kokoiselle seuralle. Samalla tavalla vastustajan avausmaalin ei pitäisi millään tavalla vaikuttaa Realin omaan peliin. jne.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 05.12.2020, 19.49.13
Osa ei välttämättä jaksa analysoida jokaista epäkohtaa loputtomiin, vaan yrittää löytää asioista myös positiivisia näkökulmia.

Mitä nämä positiiviset näkökulmat ovat? Mitkä asiat Real Madridilla ja joukkueella on nyt hyvin? Onko jotain erityistä korostettavaa joukkueesta tai sen pelaajista?

Lainaus
Asioita voidaan harmitella jälkikäteen vaikka kuinka paljon. Miksi se ja se pelaaja lähti ja miksi tämä ja tämä pelaaja hankittiin. Se että jotkut eivät jokaisessa viestissä nosta esiin näitä epäkohtia, ei tarkoita etteikö niistä tiedettäisi tai niitä olisi olemassa. Koko ajan ei vain jaksa keskittyä negailemaan. Myös hyviä asioita tapahtuu ja niistä on kivempi puhua.

Ainakin meilkäläinen on tuonut näkemyksiä ja kauaskantoisia epäkohtia esiin reilusti etukäteen. Ihmettelen toisinaan miksi jotkut yksityishenkilöt vähättelevät vaihtoehtoista tekemistä ja eivät näe arvoa eri asioilla, sekä kiertelevät monimutkaista kokonaisuutta erittäin pintapuolisilla päätelmillä. Zidanepallon keskeisiin palasiin kuuluu passiivinen ja ennalta arvattava pelaaminen, jonka pohjalta on helppo päätellä tapahtumia ja tuloksia etukäteen. Tässä vaiheessa on ainakin täysin selvä, ettei Zidanesta ole uudistamaan joukkuetta ja luomaan sille vahvaa pelillistä identiteettiä. Hän on saanut erittäin paljon aikaa ja resursseja, mutta suunta on ollut alaspäin jo pitkään ja tätä tukee kenttätapahtumat että kattava statistiikka.

Lainaus
Lempiaiheemme - Hazardin siirto mm. oli sellainen tapahtuma, josta oli syytä iloita. Pitkästä aikaa Galactico. Toiset sitten tykkäävät tällaisessa tilanteessa keskittyä listaamaan kaikki siirron negatiiviset puolet. Ja ennustaa tietysti samalla ennennäkemättömät loukkaantumiskierteet. :)

Itse odottelin innolla hyviä otteita kentällä, joita oli perusteltua tuon luokan pelaajalta odottaa.

Yhtälö: Cristiano Ronaldo lähtee, Hazard hankitaan toisesta maasta ja sarjasta täysin vieraaseen ympäristöön ja sarjaan täydentämään puutosta, Hazard on uusi ja täysin erilainen pelaaja, Zidane ei muuta joukkueen pelitapaa ja hyödynnä hankittua resurssia, Hazardista ei saada ulosmitattua potentiaalia, Hazard osoittautuu tavalliseksi tehottomaksi pimputtelijaksi vedellen samanlaisilla teho-suhdanteilla kuin joukkueen puolustajat.

Tämä 28 vuotiaasta pelaajasta, jonka olisi todennäköisesti saanut vapaana agenttina vuoden päästä ja kaiken lisäksi hupi maksoi yli sata miljoonaa euroa. Kaikki riskit olivat tiedossa ja niistä spekuloitiin, jopa kriittisesti siirtoon suhtautuville kanssafoorumisteille naureskeltiin: "katotaan kun läski vetelee maalipörssin kärjessä kauden lopussa". No vetikö? Eipä tainnut vedellä. Siirto on ollut toistaiseksi täysi farssi, joka ohittaa jopa Barcelonan perseilyn siirtomarkkinoilla. Loukkaantumiset ovat olleet ikävä asia, mutta eivät toimi tekosyynä Hazardin epäonnistuneen siirrolle.

Pessimis.. realisti! ;)
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 05.12.2020, 19.52.13
Selitys jossa yksi henkilö on syyllinen ihan kaikkeen ei ole kovin uskottava tai kiinnostava. Vaihtelevat peliesitykset, maalinteon vaikeudet jne. johtuvat useasta eri asiasta, eikä mikään yksittäinen asia selitä kokonaan/yksinään kokonaisuutta.

Todennäköisesti näin moni olettaa, zidane-vihaaja jne. On täällä jotkut tuoneet aiheellisia ja pidempiä pohdintoja seurasta ja joukkueesta, jopa monen kauden otannalla. Tosin se että Zidanen vastuuta tilanteessa vähätellään on suorastaan vitun typerää. :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 05.12.2020, 20.13.57
Todennäköisesti näin moni olettaa, zidane-vihaaja jne. On täällä jotkut tuoneet aiheellisia ja pidempiä pohdintoja seurasta ja joukkueesta, jopa monen kauden otannalla. Tosin se että Zidanen vastuuta tilanteessa vähätellään on suorastaan vitun typerää. :D

Ihan kaikki ovat varmaan nähneet Zidanen puutteet pelitapojen rakentamisessa tai luottamuksessa sarjaepäonnistuviin yksilöihin. Tästä ei voi mitenkään johtaa päätelmää että kukaan muu ei näe Zidanessa mitään ongelmaa eikä sitä, että Zidane on syyllinen kaikkeen. Otanta voi olla vaikka 100 vuotta, mutta se ei muuta virheellistä päätelmää mitenkään.

Helppo muistisääntö: aina kun joku esittää yhden syyn monimutkaiseen asiaan, voit olla varma ettei selitys ole riittävä.

Luonnollisesti on silti selvää, että mikäli tekeminen jatkuu tällä tasolla, Zidane on se kenet vaihdetaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 05.12.2020, 21.44.05
Ihan kaikki ovat varmaan nähneet Zidanen puutteet pelitapojen rakentamisessa tai luottamuksessa sarjaepäonnistuviin yksilöihin. Tästä ei voi mitenkään johtaa päätelmää että kukaan muu ei näe Zidanessa mitään ongelmaa eikä sitä, että Zidane on syyllinen kaikkeen. Otanta voi olla vaikka 100 vuotta, mutta se ei muuta virheellistä päätelmää mitenkään.

Helppo muistisääntö: aina kun joku esittää yhden syyn monimutkaiseen asiaan, voit olla varma ettei selitys ole riittävä.

Luonnollisesti on silti selvää, että mikäli tekeminen jatkuu tällä tasolla, Zidane on se kenet vaihdetaan.

Muutaman kauden foorumin lukemisen perusteella vika tuntuu olevan aina pyöreässä pallossa, tuomarissa, var:ssa ja tuurissa. Trendi on jatkunut kauan, mutta useimmiten kun kritisoidaan seuraa ja Zidanea, on vika yksittäisissä pelaajissa tai samanaikaisesti muutamassa pelaajassa sekä em. asioissa. Suosittelen kuitenkin lukemaan pidemmät tekstit tarkemmin, ymmärrät varmasti molempien olevan suhteellisen samoilla linjoilla, ainakin mitä toisen forkan kirjoituksistasi voi päätellä.

Seura, Zidane ja joukkue on edennyt omalla sekasortoisella suorittamisellaan siihen pisteeseen, että pelkkä valmentajavaihdos ei riitä ja tämähän on ollut luonnollisesti selvää jo pitkän aikaa. Kuten totesin aiemmin, Zidanesta ei ole uudistamaan joukkuetta ja luomaan sille vahvaa pelillistä identiteettiä. Ainakin itse toivotan isomman muutoksen tervetulleeksi, tapahtui se kenen johdolla tahansa.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 05.12.2020, 23.45.45
Muutaman kauden foorumin lukemisen perusteella vika tuntuu olevan aina pyöreässä pallossa, tuomarissa, var:ssa ja tuurissa.

Kuka tai ketkä foorumilla ovat tätä mieltä olleet?

Kyllä muutkin ovat puhuneet siitä, että joukkue kaipaa isoa uudistumista ja sen suhteen ollaan pahasti myöhässä. Zidane on paluunsa jälkeen tehnyt hyvää työtä joukkueen taso huomioon ottaen. Joukkueen taso on puutteellinen ja tähän isoin syy on Perez sekä osin varmasti myös Zidane.

Se, että olen joistain yksittäisistä asiasta eri mieltä, ei tarkoita ettenkö olisi isossa kuvassa melko samoilla linjoilla.

Tätä joukkoa josta jatkuvasti puhut kirjoituksissasi, ei taida olla olemassakaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 06.12.2020, 12.35.03
Kuka tai ketkä foorumilla ovat tätä mieltä olleet? Tätä joukkoa josta jatkuvasti puhut kirjoituksissasi, ei taida olla olemassakaan.

Päätelmä tulee tunteiden täyttämistä lyhytnäköisistä ulostuloista ottelutopikeissa monen eri käyttäjän toimesta. Ei muuta kuin kahlaamaan!
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 06.12.2020, 14.19.36
En usko että Zidane on tyytyväinen joukkueen kaikkiin pelaajiin, mutta yleisen futisjargonin mukaan valmentajan tulee julkisesti olla tyytyväinen. Pelaajilta häviäisi viimeinenkin luottamus, jos Zidane sanoisi että hyökkääjillä ei tee mitään.

Vaikea sitten sanoa, mikä rooli hänellä on ollut joukkueen rakentamisessa. Yleensä siihen osallistuu iso joukko porukkaa ja valmentajan näkemyksellä on joku vaihteleva merkitys. Onhan Zidane myös toivonut julkisesti hankintoja jotka eivät ole toteutuneet. Sitä onko sopimuspelaajista saatu kaikki irti on mahdoton arvioida. Joidenkin myytyjen pelaajien hyvät otteet toisaalla viittaavat potentiaaliin joka jäi Realissa käyttämättä.

Ottelutopicien pääosassa ovat tunteenomaiset reaktiot yksittäisiin tilanteisiin. Ne eivät yleensä kerro juuri mitään itse pelistä tai mistään muustakaan. Joskus näkee hauskoja havaintoja, eli niillä on parhaimmillaan viihdearvoa. Esimerkiksi yksittäisten pelaajien arviointi edellyttää laajempaa aineistoa kuin yksittäinen tilanne tai peli.

Valmentajanvaihto kuulostaisi paremmalta, jos huhuissa olisi joku uskottava vaihtoehto. Pochettino tai Raul kuulostavat juuri siltä, jotka erotetaan neljän kuukauden kuluttua ja sama sirkus jatkuu.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 06.12.2020, 14.33.43
Päätelmä tulee tunteiden täyttämistä lyhytnäköisistä ulostuloista ottelutopikeissa monen eri käyttäjän toimesta. Ei muuta kuin kahlaamaan!

Ottelutopicien tunteiden täyttämät kommentit eivät välttämättä edusta kirjoittajan ajatuksia isossa kuvassa. Jos VAR tuomitsee pilkun päin persettä, ei siinä silloin aloiteta puhumaan, miksi tämä tuomio johtuu joukkueen pitkän aikavälin johtamisen heikkoudesta.

Tuon tyylisiä kommentteja pitää myös lukijan pystyä käsittelemään oikeassa kontekstissa.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 06.12.2020, 17.26.06
Ottelutopicien tunteiden täyttämät kommentit eivät välttämättä edusta kirjoittajan ajatuksia isossa kuvassa. Jos VAR tuomitsee pilkun päin persettä, ei siinä silloin aloiteta puhumaan, miksi tämä tuomio johtuu joukkueen pitkän aikavälin johtamisen heikkoudesta.

Tuon tyylisiä kommentteja pitää myös lukijan pystyä käsittelemään oikeassa kontekstissa.

Tämä tuntuu olevan vähintään muutaman yksityishenkilön ongelma tällä foorumilla. Real Madridin heikkoissa esityksissä ja niitä seuraavissa tuloksissa heijastuu nimenomaan joukkueen kokonaisvaltainen tila. Huomaa, jos sattumoisin kommentoi Real Madridin pelannutta ottelua joka päättyi epäsuosiolliseen tulokseen, hyvin usein syyksi on listattu liuta yksittäisiä kenttätapahtumia. Niin ikään loppulukemille löytyy usein syyt epäonnistumisista ja tuomarityöskentelystä sekä tuurista. Se mikä tässä kaikessa on niin rasittavaa on se, että kun asioita pohditaan asiallisesti ja kyseenalaistetaan seuran ja etenkin päävalmentajan toiminta, ilmestyy liuta ihmisiä joilla tuntuu olevan täysin totuudenvastainen tarve väittää vastaan asiassa johon he eivät ole millään tavalla edes osallisia. Jalkapallo on maalintekopeli ja maaleja aikaansaavat pelaajat ovat tärkeitä, mutta ennen kaikkea jalkapallo joukkuelaji ja toimivan kokonaisuuden rakentaminen (LUE! MYÖS HYÖKKÄYSPELAAMINEN) ei ole yksin pelaajien vastuulla, yksittäisistä kenttätapahtumista edes mainitsematta.

Lainaus
Mutta kyllä tuossa ekan 5min aikana oli kaksi paikkaa, josta Vinin olisi pitänyt naulata pallo maaliin. Tai syöttää ekassa Benzemalle tyhjiin.
Lainaus
Vika on pään sisällä. Kun itseluottamusta maalintekoon ei ole nimeksikään, on maalipaikassa huomattavasti helpompi epäonnistua kuin onnistua. Sitten kun itseluottamus on kunnossa, maalit tulevat kuin itsestään, eikä tarvitse kummoista paikkaa. Näin ainakin voin omasta kokemuksesta sanoa.
Lainaus
Kyllä tuon vaan näkee että tukkoista on ollut joka jampalla kun noistakaan muutamasta paikasta ei maalia saatu.
Lainaus
Olipahan lopussa koomisia suorituksia Viniciukselta erinomaisissa vastaiskupaikoissa. Maalintekovoiman puute on vain aivan hirvittävä, mikä tekee jalkapallo-ottelun voittamisesta vaikeampaa.
Lainaus
Huutonaurua täältäkin Vinin loppuratkaisuille. Nuo pitää käyttää ja tappaa peli kun siihen tilaisuus tulee.
Lainaus
Kyllä tuli taas kumpaakin Ronaldoa ikävä Vinin tuherruksissa mutta omaan tasoonsa ihan kelpo peli ja Vini sen kolme pistettä sieltä kuitenkin järjesti.

Nämä nimettömät lainaukset ovat eilisestä pelistä. Onhan se surullista kun Real Madridin surkastunut hyökkäyspeli on satunnaista ja paikallista, että maalinpaikat jäävät vähemmälle, samalla kun muille maille päästetyt tekijät ja tilalle nostetut raakileet painelee kentällä pää sumussa. En tiedä monesti asia on mainittu, mutta onhan Zidanella ollut muitakin hyökkäyspelaajia näiden kausien aikana kuin Vinicius. Kaikesta huolimatta nuori tehoton brassi löytyy kentältä aivan liian usein, mutta onneksi Zidanea ei voi edes herran nimessä pitää vastuussa asiassa, sillä hän on yksin tuonut seuralle kolme tsämppistä jne jne.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 06.12.2020, 18.25.16
Ihmiset kirjoittavat omat tuntemuksensa matsin aikana ottelutopiciin. Näin on ja näin tulee olemaan.

Silloin ei ole pidempien pohdintojen paikka.

Jos tämä ei miellytä, kannattanee siirtyä liveseuranta-tyyppisistä palstoista syvällisempiin artikkeleihin, joissa puidaan isompia kokonaisuuksia.

Lainaamasi viestit ovat ”yksityishenkilöiden” ajatuksia eiliseen peliin. Heillä on mielipiteisiinsä oikeus siinä missä sinullakin, vaikka olisivat mielestäsi kuinka paljon väärässä tahansa.

Jos noista pahoittaa mielensä, voi kysyä itseltään, onko oikeassa paikassa. Toivottavasti pystyt asennettasi viilaamaan, koska olet hyvä kirjoittaja. Kunnioita myös muita kirjoittajia.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 06.12.2020, 22.35.14
Vinicius oli jälleen aikaansaavin pelaaja kolmesta hyökkääjästämme. Tekee lisäksi valtavasti töitä puolustaessa ja prässätessä. Rodrygo väsyi jo 60min jälkeen ja Karim on yössä.

Viniciuksesta tulee vielä suuri pelaaja kunhan vain saa luottamusta ja itseluottamusta.

Perez luultavasti tietää miten pelottava ja riskialtis tilanne Zidanen pois potkiminen on. Julle menetti kopin ennen kuin ehti kunnolla edes aloittaa. Zidanella on isot vahvuudet, mutta voisiko hänen heikkoutensa korjata vahvistamalla vlamennustiimiä.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Figuuri - 07.12.2020, 17.23.08
Ihmiset kirjoittavat omat tuntemuksensa matsin aikana ottelutopiciin. Näin on ja näin tulee olemaan. Silloin ei ole pidempien pohdintojen paikka. Jos tämä ei miellytä, kannattanee siirtyä liveseuranta-tyyppisistä palstoista syvällisempiin artikkeleihin, joissa puidaan isompia kokonaisuuksia.

Ottelutopikit ja lyhyemmät lausahdukset ovat ok oikeassa paikassa. Silloin kun otteluita ja joukkueen otteita sekä tilaa puretaan jälkikäteen nimenomaan pidemmillä pohdinnoilla tulkiten isompia kokonaisuuksia, joita sitten sivuutetaan täysin samankaltaisilla pintapuolisilla ja sisällöttömillä lausahduksilla, on mielestäni todella vähättelevää ja epäkunnoittavaa. Näin on käynyt valitettavan monta kertaa. Aivan sama pätee mm. Hazardin siirtokuvioon.

Lainaus
Lainaamasi viestit ovat ”yksityishenkilöiden” ajatuksia eiliseen peliin. Heillä on mielipiteisiinsä oikeus siinä missä sinullakin, vaikka olisivat mielestäsi kuinka paljon väärässä tahansa.

Taisit tulkita tarkoittamani väärässä valossa. Se miksi liitin nimettömät lainaukset edellisestä liigapelistä, oli vain näyttääkseni esimerkin toistuvasta ilmiöstä, jonka varjossa on toisinaan selitelty ja jollain perverssillä tavalla peitelty Real Madridin huolestuttavan todellista tilaa. Kaikkihan tiedostaa Real Madridin hyökkäyspään materiaalin tason laskeneen ja tehottomuus on myös osittain pelaajien harteilla, mutta selkeämmällä sapluunalla ja intensiivisemmällä hyökkäyspelaamisella tulisi varmasti enemmän maalipaikkoja per ottelu. Useampi laadukas maalipaikka varmasti johtaisi useampaan maaliin. Zidanen alaisuudessa Real Madridilla on ollut paljon vaikeuksia toteuttaa tasaisen laadukasta hyökkäyspelaamista kokonaisuudessaan. Ainakin itse pidän Zidanea vastuussa tässä asiassa, siksi en henkilökohtaisesti jaksa parjata hyökkäyspään pelaajia lähes ollenkaan. Pyydän tässä välissä myös huomioimaan, etten ole varsinaisesti kritisoinut edes Hazardia, mutta hänen siirtoaan olen kyllä kritisoinut ihan aiheellisten ja asiallisten perustelujen kautta (vastuu tässä jakautuu seurajohdolle ja valmentajalle).

Lainaus
Jos noista pahoittaa mielensä, voi kysyä itseltään, onko oikeassa paikassa. Toivottavasti pystyt asennettasi viilaamaan, koska olet hyvä kirjoittaja. Kunnioita myös muita kirjoittajia.

Tässä tulee sellainen fiilis, että koitetaan laittaa sanoja suuhun. En minä ole pahoittanut mieltäni ottelutopikkien livekommenteista, vaan kuten ylempänä kirjoitin, vain silloin kun asialliset pohdinnat ja myös rohkeammat kriittiset tulkinnat sivuutetaan täysin yksittäisillä eroa tekemättömillä asioilla, jotka eivät varsinaisesti liity millään tavalla itse puheenaiheeseen (vrt. valmennuksen vastuu hyökkäyspelaamisessa vs muutama hukattu maalipaikka yksittäisiltä pelaajilta). Kuten aikaisemmin herra Yläkulma suunnilleen totesi, isommat kokonaisuudet tarvitsevat moniulotteisemman tavan tulkita asioita, olen täysin samaa mieltä tässä asiassa.

En tiedä miksi tartut asenteeseen asiassa, minä kun kirjoitan seurasta ja Zidanesta, sekä usein kritisoin heidän toimintaa ja sitä miten se heijastuu Real Madridin nykytilanteeseen. Kenenkään ei tulisi ottaa asioita henkilökohtaisesti, sillä en hyökkää ketään kohtaan tai mene henkilökohtaisuuksiin. Korkeintaan olen karkeasti kannustanut epäsuorasti pohtimaan asioita eri kantilta ja esittämään erilaisia kysymyksiä. Mielelläni lukisin muiden foorumistien mietteitä erilaisista vaihtoehdoista kuin "ennen vanhaan". Esimerkiksi spekulointia eri kokoonpanoista, pelaajista, pelipaikoista, strategioista ja taktiikoista. Osa syy miksi luulen foorumin pidemmän pohdinnan olleen laskusuhdanteessa jo pitkään, monella ikä painaa ja arki verottaa, sekä nykyinen Zidanen joukkue on sen verran paatunut ettei siitä ole oikeastaan mitään kirjoitettavaa. Myönnän että olen ehkä itsekin sortunut enemmän seuraa ja valmentajaa kohtaan osoitettuun kriittisyyteen erilaisten vaihtoehtojen sijaan, mutta tässäkin asiassa kilpistyy turhautuneisuus nimenomaan Zidanen tuhoisaan jääräpäisyyteen. Tavallaan aivan sama mitä ajattelee ja kirjoittaa, Zidanen alaisuudessa mitään fantasioituja asioita ei suurella todennäköisyydellä tulla näkemään ja sama kärsimysnäytelmä jatkuu.

Vielä sananen tulevaisuudesta. Näkisin mielelläni reilu 10 vuoden takaisen remontin ja uuden dynastian perustan luomisen. Zidane pihalle, pelaajaa pihalle ja isolla rahalla muutama vielä nuorehko prime pelaaja sisään. Joukkueelle uusi selkeä linja ja identiteetti. Tarpeen mukaan täydennystä mielummin espanjalaisilla pelaajilla maajoukkuetta silmällä pitäen.

Vinicius oli jälleen aikaansaavin pelaaja kolmesta hyökkääjästämme. Tekee lisäksi valtavasti töitä puolustaessa ja prässätessä. Rodrygo väsyi jo 60min jälkeen ja Karim on yössä. Viniciuksesta tulee vielä suuri pelaaja kunhan vain saa luottamusta ja itseluottamusta. Perez luultavasti tietää miten pelottava ja riskialtis tilanne Zidanen pois potkiminen on. Julle menetti kopin ennen kuin ehti kunnolla edes aloittaa. Zidanella on isot vahvuudet, mutta voisiko hänen heikkoutensa korjata vahvistamalla vlamennustiimiä.

Viniciusin tilanteessa on harmillista nuoren pelaajan pukeminen liian isoihin saappaisiin liian varhain. Parin kauden mittainen lainasopimus olisi ollut kehityksen kannalta parempi vaihtoehto, joka on tietysti näin jälkikäteen helpommin sanottu, mutta kyllä tälläkin vaihtoehdolla spekuloitiin kauan sitten. Zidane on antanut hyvin vastuuta, mutta varsinaista kehitystä ei ole tapahtunut, joka lienee niin pelaajan kuin valmennustiimin kontolla. Mielestäni Viniciusta on nähty nykyisessä Real Madridissa tarpeeksi ja niin kauan kun Zidane on peräsimessä, en millään näe nuoren brasilialaisen muutosta mahdollisena. Florentino ja Zidane on ollut aikamoinen kombo, mielestäni molempien aika seurassa alkaa ajamaan ohi ja olisi kestävän kehityksen kannalta parempi päästä parivaljakosta eroon heti tilaisuuden tultua. Florentino on tehnyt talouspuolella erittäin hyvää työtä, mutta hänellä on ollut myös paljon kielteistä vaikutusta urheilulliseen puoleen. Zidane puolestaan vaikuttaa todella vahvalta persoonalta, kokoonpanoja katsellessa myös hyvin hyvin jääräpäiseltä. On vaikea nähdä hänen toimivan osana isompaa valmennustiimiä, jossa hänen asemansa olisi marginaalisempi.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 07.12.2020, 21.23.05
Ensinnäkin, mallikas vastaus. :peukku_ylos:

Ottelutopikit ja lyhyemmät lausahdukset ovat ok oikeassa paikassa. Silloin kun otteluita ja joukkueen otteita sekä tilaa puretaan jälkikäteen nimenomaan pidemmillä pohdinnoilla tulkiten isompia kokonaisuuksia, joita sitten sivuutetaan täysin samankaltaisilla pintapuolisilla ja sisällöttömillä lausahduksilla, on mielestäni todella vähättelevää ja epäkunnoittavaa. Näin on käynyt valitettavan monta kertaa. Aivan sama pätee mm. Hazardin siirtokuvioon.

Samoja asioita voidaan tietenkin sanoa joko pitkästi perustellen tai lyhyesti muotoillen. Jälkimmäisessä lukijalle jää useimmiten enemmän mysteeriksi, mitä mieltä kirjoittaja on laajemmasta kokonaisuudesta. Aivan samaa mieltä siitä, että jos kirjoitat muutaman tuhannen sanan romaanin, tuntuu pintapuoleinen vastaus minustakin vähättelevältä. Varsinkin jos se opponoi omaa näkemystä ilman sen kummempia perusteluja.

Taisit tulkita tarkoittamani väärässä valossa. Se miksi liitin nimettömät lainaukset edellisestä liigapelistä, oli vain näyttääkseni esimerkin toistuvasta ilmiöstä, jonka varjossa on toisinaan selitelty ja jollain perverssillä tavalla peitelty Real Madridin huolestuttavan todellista tilaa. Kaikkihan tiedostaa Real Madridin hyökkäyspään materiaalin tason laskeneen ja tehottomuus on myös osittain pelaajien harteilla, mutta selkeämmällä sapluunalla ja intensiivisemmällä hyökkäyspelaamisella tulisi varmasti enemmän maalipaikkoja per ottelu. Useampi laadukas maalipaikka varmasti johtaisi useampaan maaliin. Zidanen alaisuudessa Real Madridilla on ollut paljon vaikeuksia toteuttaa tasaisen laadukasta hyökkäyspelaamista kokonaisuudessaan. Ainakin itse pidän Zidanea vastuussa tässä asiassa, siksi en henkilökohtaisesti jaksa parjata hyökkäyspään pelaajia lähes ollenkaan. Pyydän tässä välissä myös huomioimaan, etten ole varsinaisesti kritisoinut edes Hazardia, mutta hänen siirtoaan olen kyllä kritisoinut ihan aiheellisten ja asiallisten perustelujen kautta (vastuu tässä jakautuu seurajohdolle ja valmentajalle).

Tässä tulee sellainen fiilis, että koitetaan laittaa sanoja suuhun. En minä ole pahoittanut mieltäni ottelutopikkien livekommenteista, vaan kuten ylempänä kirjoitin, vain silloin kun asialliset pohdinnat ja myös rohkeammat kriittiset tulkinnat sivuutetaan täysin yksittäisillä eroa tekemättömillä asioilla, jotka eivät varsinaisesti liity millään tavalla itse puheenaiheeseen (vrt. valmennuksen vastuu hyökkäyspelaamisessa vs muutama hukattu maalipaikka yksittäisiltä pelaajilta). Kuten aikaisemmin herra Yläkulma suunnilleen totesi, isommat kokonaisuudet tarvitsevat moniulotteisemman tavan tulkita asioita, olen täysin samaa mieltä tässä asiassa.
 

Saattaa olla että tulkitsin väärässä valossa, tosin annoit myös siihen mahdollisuuden suht kärkkäällä tyylilläsi. Ei ole turhaan kiistanalaisen figuurin viitta harteilla. ;)

Jos vanhoja kirjoituksia ruvetaan penkomaan, mielestäni olin suuremman remontin kannalla jo 2017 CL-pytyn jälkeen. Halusin hankintoja koodinimellä ”Hazard”. Silloista ja nykyistä kulahtanutta runkoa kokeilivat myöhemmin Julen ja Solari, joilla se ei lähtenyt toimimaan ollenkaan. Zidane sai tuon ryhmän pelaamaan parhaiten ja herätti vielä uudelleen liigamestaruuden arvoisesti eloon. Iso kunnia tästä patongille, joka teki ”Ancelottin joukkueesta” lähes voittamattoman.

Tämän hetken hyökkäyspelin toimimattomuudesta annan edelleen ihan eri määrän kritiikkiä kohti pelaajistoa kuin sinä. Varsinaisia maalipaikkoja on sekä mahdollisuuksia luoda niitä. Liian usein aihiot päättyvät vain mm. Viniciuksen epäonnistuneeseen suoritukseen, Asension löysyyteen tai vastaavaan.

Mielelläni lukisin muiden foorumistien mietteitä erilaisista vaihtoehdoista kuin "ennen vanhaan". Esimerkiksi spekulointia eri kokoonpanoista, pelaajista, pelipaikoista, strategioista ja taktiikoista. Osa syy miksi luulen foorumin pidemmän pohdinnan olleen laskusuhdanteessa jo pitkään, monella ikä painaa ja arki verottaa, sekä nykyinen Zidanen joukkue on sen verran paatunut ettei siitä ole oikeastaan mitään kirjoitettavaa. Myönnän että olen ehkä itsekin sortunut enemmän seuraa ja valmentajaa kohtaan osoitettuun kriittisyyteen erilaisten vaihtoehtojen sijaan, mutta tässäkin asiassa kilpistyy turhautuneisuus nimenomaan Zidanen tuhoisaan jääräpäisyyteen. Tavallaan aivan sama mitä ajattelee ja kirjoittaa, Zidanen alaisuudessa mitään fantasioituja asioita ei suurella todennäköisyydellä tulla näkemään ja sama kärsimysnäytelmä jatkuu.
 

Samoin lukisin mielelläni enemmän muiden pohdintaa. Foorumille kirjoittamisen hyytyminen on valitettavasti itseään ruokkiva ilmiö ja jokaisella kirjoittamisen mielekkyys varmasti vähenee, jos vastakaiku jää vähiin tai olemattomiin. On sekä kokonaan pois lähteneitä että radikaalisti kirjoittamista vähentäneitä henkilöitä. Eikä ketään voi tähän pakottaa.

Vaikea tietää, mitä Zidanen päässä oikeasti liikkuu. Luulen kuitenkin, että hänkään ei ole nykymenoon ja -joukkueeseen tyytyväinen sekä tiedostaa, että isoja hankintoja tarvitaan tuhnu-junnujen tilalle. Jos näin on ja hankintoja tapahtuu, näen Zidanen enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Ellei sitten itse halua taas irrottautua varmasti monella tapaa raskaasta duunista.

Viniciusin tilanteessa on harmillista nuoren pelaajan pukeminen liian isoihin saappaisiin liian varhain. Parin kauden mittainen lainasopimus olisi ollut kehityksen kannalta parempi vaihtoehto, joka on tietysti näin jälkikäteen helpommin sanottu, mutta kyllä tälläkin vaihtoehdolla spekuloitiin kauan sitten. Zidane on antanut hyvin vastuuta, mutta varsinaista kehitystä ei ole tapahtunut, joka lienee niin pelaajan kuin valmennustiimin kontolla. Mielestäni Viniciusta on nähty nykyisessä Real Madridissa tarpeeksi ja niin kauan kun Zidane on peräsimessä, en millään näe nuoren brasilialaisen muutosta mahdollisena. Florentino ja Zidane on ollut aikamoinen kombo, mielestäni molempien aika seurassa alkaa ajamaan ohi ja olisi kestävän kehityksen kannalta parempi päästä parivaljakosta eroon heti tilaisuuden tultua. Florentino on tehnyt talouspuolella erittäin hyvää työtä, mutta hänellä on ollut myös paljon kielteistä vaikutusta urheilulliseen puoleen. Zidane puolestaan vaikuttaa todella vahvalta persoonalta, kokoonpanoja katsellessa myös hyvin hyvin jääräpäiseltä. On vaikea nähdä hänen toimivan osana isompaa valmennustiimiä, jossa hänen asemansa olisi marginaalisempi.

Nuorten brassien kohdalla seurajohto vaikutti uskoneen olemassa oikotie onneen. 45 miljoonan superjunnuilla kuviteltiin saatavan alihintaan pelaajia, joiden arvo olisi parin vuoden päästä 100 miljoonaa. Ei ostettu valmista tuotetta kymmeniä miljoonia korkeampaan hintaan ja kuviteltiin, että tässä säästetään. Vielä ei kumpaakaan ole syytä tuomita ikuiseksi flopiksi, mutta nyt kävi nimenomaan niin, että saappaat ovat alusta asti olleet aivan liian isot, koska vastuunkantajia ei hyökkäyspäässä ennestään ole. Ronaldon siipien suojaan on hieman eri asia tulla naputtelemaan niitä 5-0 voittoja kuin ratkaisemaan pienten marginaalien pelejä säännölliseen tahtiin.

Elämme poikkeuksellisia aikoja, kun mm. Viniciuksen ja Asension peliesitykset riittävät illasta toiseen avauksen paikkaan.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 10.12.2020, 16.34.16
Huhuja:
Lähde: Zinedine Zidane jättää Real Madridin - seurajohto petti lupauksensa
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=3-2&ID=429410
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: tanu - 10.12.2020, 17.40.56
Huhuja:
Lähde: Zinedine Zidane jättää Real Madridin - seurajohto petti lupauksensa
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=3-2&ID=429410

Tässä lähteenä Diario Gol ja Twitterissä mm. @theMadridZone antoi huhun luotettavuudelle 0/5.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 10.12.2020, 19.40.47
Tässä lähteenä Diario Gol ja Twitterissä mm. @theMadridZone antoi huhun luotettavuudelle 0/5.

Juu siis nämähän on vain viihdettä.

Jos tuota purkaa osiin, niin...

a) Näistä "hankintalistan" pelaajista on ollut paljon huhuja (kiinnostus lienee ehkä totta)
b) On helppo uskoa, että Zidane ei ole tyytyväinen tehtyihin hankintoihin (spekulaatio)
c) Voidaan kuvitella, että Zidane on "kannustanut" Péreziä parempaan suoritukseen uhkaamalla erota, jos mitään ei tapahdu (spekulaatio).
d) Näistä ei voi johtaa väitettä, että Zidane varmuudella eroaisi ensi kesänä.
e) @theMadridZonen jutut ovat ehkä vähän parempia kuin Diario Golin, mutta suhtautuisin niihinkin enemmän viihteenä, kuin tosiasioina. 

Henkilökohtaisesti veikkaisin, että Zidanen tulevaisuus riippuu täysin joukkueen menestyksestä. Jos homma saadaan radalleen niin hän jatkaa, jos ei, hän lähtee jossain vaiheessa. Sinänsä ymmärrän hyvin että Zidanea vituttaa jos seura yrittää säästää hankinnoissa ja sen seurauksena urheilupuoli sukeltaa ja kaikki syyttävät Zidanea.

Ihmettelen myös miksi mikään seura vuotaisi julkisuuteen sitä kiinnostavia hankintoja. Kun Real on julkisesti ostohousut jalassa pelaajan X perässä, nostetaan samalla automaattisesti hintaa. 
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: RMadrid - 21.01.2021, 11.46.08
https://www.laliiga.com/aihe/zidane-zinedine/2021-01/cup-mestaruudetta-yha-oleva-zinedine-zidane-haviaa-nyt-paljon-aiempaa-useammin-onko-asema-jo-vaakalaudalla/

"Zidane luottaa sinnikkäästi omiin vanhoihin luottopelaajiinsa, eikä se välttämättä ole seurajohdolle mieleen. Pelaajista, joihin on sijoitettu iso määrä miljoonia, haluttaisiin saada enemmän irti."
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 21.01.2021, 13.58.00
Olen tässä hieman lukaissut River Platen Marcelo Gallardon pelitapaa ja taktiikkaa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta nuorelta valmentajalta, jota on kovasti huhuiltu Eurooppaan. Tänään oli spanskimediassa heitetty hänen nimensä arvontahattuun Real Madridin tulevaksi valmentajaksi. Kannattaa vähän googletella kaveria ja hänen aivoituksistaan. Aktiivista prässiä ja hyökkäävää futista noin yksinkertaistettuna. Huippupeluri siis aiemmin urallaan ja nyt ollut pidemmän aikaa E-Amerikan jättiseurassa voittaen paikallisen Mestareiden Liigan pariin otteeseen. Pääsarjassa ei ole tullut pyttyjä, joten se on hieman huolestuttavaa ja sarjasijoitukset heittelevät jonkin verran. Argentiinan sarjasysteemi toki melkoisen erilainen ja taisi River kyntää melko surkeasti vuosia sitten.

Tietenkin hyppäys River Platesta Real Madridiin olisi iso, mutta on River myöskin todella iso jätti Euroopan ulkopuolisessa futismaailmassa. Onhan myös Argentiinassa hieman samanlainen dynamiikka pääsarjassa kuin Espanjassa, eli Boca ja River ne kaikkista suurimmat ja näiden takana sitten keskisuuria seuroja.

Lainaus
Gallardo’s greatest weakness at River has been balancing the league and the continental cups, where the continental cups have been prioritized. However, in his defense, it’s a decision made together with the board. Since his appointment in 2014, Gallardo has never won the league. River has finished 9th, 9th, 2nd, 8th, and 4th. The starting players have been rested ahead of Libertadores and Sudamericana games – where he’s won six continental titles. But the league finishes have left River dependent on winning the continental titles or domestic cups to qualify for next year’s continental cup.
Tässä kai syitä, miksi pääsarjassa ei ole tullut pokaaleita.

edit. Según ESPN Argentina, Marcelo Gallardo, actual entrenador de River Plate, está siendo tanteado para sustituir a Zinedine Zidane al frente del Real Madrid.
Ajankohdasta ei tietoa, mutta sopivasti vähän luotettavampaa lähdettä.

Mainittakoot tässä myös, että Gallardo on ollut vetovastuussa lähes koko Riverin junnupuolesta. Ainakin työkuorma kevenisi Madridissa :D
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 22.01.2021, 12.06.53
Todella iso puhallus pitää kesällä käydä, että usko tulevaisuuteen tulee takaisin.

Vielä pari kautta sitten pystyi mehustelemaan miten hyviä nuoria on nousemassa ja miten Varanet ja kumppanit on vasta tulossa parhaaseen ikään. Nyt tämä. Nuoret ihan hukassa ja ne keillä taso riittäisi pelaa jossain toisessa joukkueessa. Ja jopa Kroos alkanut pelata huonosti.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 13.02.2021, 15.33.43
Zidane on yhdistetty Ranskan majun valmentajaksi Deschampsin jälkeen. Deschampsin sopimus on 2022 vuoteen asti, mutta mitä tahansa saattaa tapahtua.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2021/02/13/6027ca8c22601d2d158b45a5.html

Ranskan maju olisikin hyvä vaihtoehto Zidanelle ja Realille. Näin myös Perez saisi pidettyä kasvonsa, kun ei tarvitsisi irtisanoa Zidanea.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 13.02.2021, 19.54.36
Zidane on yhdistetty Ranskan majun valmentajaksi Deschampsin jälkeen. Deschampsin sopimus on 2022 vuoteen asti, mutta mitä tahansa saattaa tapahtua.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2021/02/13/6027ca8c22601d2d158b45a5.html

Ranskan maju olisikin hyvä vaihtoehto Zidanelle ja Realille. Näin myös Perez saisi pidettyä kasvonsa, kun ei tarvitsisi irtisanoa Zidanea.

Futisforumille aikaisemmin kirjoiteltua ...

..... Zidane voisi olla hyvä maajoukkuevalmentaja. Saisi valita juuri ne pelaajat kun haluaa, motivoisi heitä muutamaan peliin kerrallaan ja parin vuoden välein vedettäisiin turnaus porukalla :)
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 14.02.2021, 11.11.50
Kunhan Deschamps ei tule Madridiin.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 19.02.2021, 21.55.21
Aina, kun Viniä kritisoidaan niin statistiikka sanoo Vinin olevan tehokkain laituri joukkueessa. Lisäksi Real on voittanut enemmän pelajä Vinin aloittaessa laidassa, mitä Asension, Lucasin tai Hazardin.

On siis ollut tähän asti kauden paras laituri.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2021/02/19/602f8f7146163f7c248b45bd.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 20.02.2021, 10.06.42
Aina, kun Viniä kritisoidaan niin statistiikka sanoo Vinin olevan tehokkain laituri joukkueessa. Lisäksi Real on voittanut enemmän pelajä Vinin aloittaessa laidassa, mitä Asension, Lucasin tai Hazardin.
On siis ollut tähän asti kauden paras laituri.
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2021/02/19/602f8f7146163f7c248b45bd.html

Onhan se hienoa että Marca edes yrittää ylläpitää jonkinlaista savuverhoa Realin laiturien kohdalla :)

Hasardista ei voi sanoa mitään muuta kuin sen että herra ei ole vielä kertaakaan ollut kisakunnossa (kesällä tulee vasta kaksi vuotta Realissa). Asensio ei ole koskaan ollut avauksen mies, vaan parhaimmillaan ihan ok vaihtopelaaja. Lucas on pelannut enemmän puolustajana kuin laitahyökkääjänä jne.

Jos tarkoituksena on voittaa jotakin, pitäisi pelaajien olla vähintään yhtähyviä kuin vastustajilla. Miten näette, missä top-10 -joukkeissa Vini tai Asensio pääsisi kentälle tai edes penkille?

World Football / Soccer Clubs Ranking
(Updated after matches played on 14 February 2021)
1   Bayern München
2   Manchester City
3   Atlético Madrid
4   Barcelona
5   Real Madrid
6   Paris Saint-Germain
7   Inter Milan
8   Juventus
9   Sevilla
10   RasenBallsport Leipzig

Eivät mahdu top-8 seuroihin (Realia lukuunottamatta), Sevillan  Papu Gómez on parempi ja RB Leipzig pelaa eri ryhmityksellä, mutta esim. Nkunku varmuudella parempi....

Asension, Vinin ja Hazardin tilastoilla yksikään heistä ei ansaitsisi peliaikaa Realissa. Sekatyömies Lucas on hyvä olla penkillä, koska hänet voi laittaa hätätilanteessa mille tahansa pelipaikalle.

Pelaajien taso huomioiden Zidane pitäisi valita vuoden valmentajaksi ja sopimusta tulisi jatkaa viidellä vuodella. Jatkopaikka Champions Leaguessa ja taistelu LaLigan top-3 sijoituksista noilla laitahyökkääjillä vastaa suorituksena noin samaa kuin Bayern Münchenin kuusi pyttyä kaudessa.

Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 20.02.2021, 11.18.10
Onhan se hienoa että Marca edes yrittää ylläpitää jonkinlaista savuverhoa Realin laiturien kohdalla :)

Hasardista ei voi sanoa mitään muuta kuin sen että herra ei ole vielä kertaakaan ollut kisakunnossa (kesällä tulee vasta kaksi vuotta Realissa). Asensio ei ole koskaan ollut avauksen mies, vaan parhaimmillaan ihan ok vaihtopelaaja. Lucas on pelannut enemmän puolustajana kuin laitahyökkääjänä jne.

Sama.

Sisäinen vertailujoukko Viniciuksella on yksinkertaisesti niin heikkotasoinen, että ei vaadi kummoisiakaan ponnisteluja olla joissakin tilastoissa ykkönen.

Tilastoja enemmän huolettaa Vinin tekeminen kentällä, mikä useimmiten ei johda mihinkään ja huolimattomuusvirheitä tulee ihan koko ajan. Otteiden energisyys on rajussa laskusuhdanteessa ja hän ei näytä enää edes nopealta. Yksittäiset onnistumisetkaan eivät tunnu enää ruokkivan itseluottamusta, vaan esim. syksyn maalien jälkeen sama heikohko meno jatkui heti seuraavissa pelitilanteissa.

Voi olla, että Viniltä vaaditaan liikaa ikään ja näyttöihin nähden, mutta hän pelaa kuitenkin usein avauksen miehenä Real Madridissa. Vaatimustaso on silloin kova. 2+2 tehot 20 liigapeliin ei ole tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: #10 - 20.02.2021, 17.24.34
Pelaajien taso huomioiden Zidane pitäisi valita vuoden valmentajaksi ja sopimusta tulisi jatkaa viidellä vuodella. Jatkopaikka Champions Leaguessa ja taistelu LaLigan top-3 sijoituksista noilla laitahyökkääjillä vastaa suorituksena noin samaa kuin Bayern Münchenin kuusi pyttyä kaudessa.

Tässä on itseasiassa vinha perä, Zidanelle luvattiin isommat valtuudet pelaajamarkkinoilla mutta kuinka monta herroista Mbappe, Pogba, Camavinga, Koulibaly, Kante, Mane olette nähneet Valkoisissa - kaikki Zidanen pyyntöjä. Hazard tuli ja liitto Zidanen kanssa piti olla valmiiksi tähtiin kirjoitettu mutta järjetön liuta loukkaantumisia sotki kuvion. Toinen "tähtilaita" on kiitänyt lähinnä golfautolla ja ambulanssilla.

Näistä huolimatta ZZ taikoi viime kaudellakin pytyn. Jos tämä kausi menee naapuriin niin se tekee oikeastaan vaan hyvää LaLigalle. Viime kauden paras joukkue Liverpool on myöskin kyykännyt huolella, ei tässä auta kuin ajatella että koronavuosi on ollut täysin poikkeuksellinen jalkapallon historiassa mutta se on samalla sekoittanut pakkaa mukavasti. Onko syynä sitten isojen suurjoukkueiden kotistadioneiden tuen puuttuminen - tällä on aivan varmasti ollut vaikutus kokonaisuuteen.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 20.02.2021, 20.36.44
Tässä on itseasiassa vinha perä, Zidanelle luvattiin isommat valtuudet pelaajamarkkinoilla mutta kuinka monta herroista Mbappe, Pogba, Camavinga, Koulibaly, Kante, Mane olette nähneet Valkoisissa - kaikki Zidanen pyyntöjä. Hazard tuli ja liitto Zidanen kanssa piti olla valmiiksi tähtiin kirjoitettu mutta järjetön liuta loukkaantumisia sotki kuvion. Toinen "tähtilaita" on kiitänyt lähinnä golfautolla ja ambulanssilla.

Näistä huolimatta ZZ taikoi viime kaudellakin pytyn. Jos tämä kausi menee naapuriin niin se tekee oikeastaan vaan hyvää LaLigalle. Viime kauden paras joukkue Liverpool on myöskin kyykännyt huolella, ei tässä auta kuin ajatella että koronavuosi on ollut täysin poikkeuksellinen jalkapallon historiassa mutta se on samalla sekoittanut pakkaa mukavasti. Onko syynä sitten isojen suurjoukkueiden kotistadioneiden tuen puuttuminen - tällä on aivan varmasti ollut vaikutus kokonaisuuteen.

Varmuuden vuoksi pitää todeta, että Zidane on ollut todella heikko pelitavan ja kollektiivisen pelaamisen kehittämisessä. Värikynällä oli kuitenkin tarkoitus alleviivata sitä, että ei se Zidanekaan kaikkeen ole syyllinen. Eli joidenkin pelaajien jatkuva alisuorittaminen perustekemisessä on pelaajien oma vika. Ja Hasardi on ainoa "tähtihankinta" joka hankittu, muista on vain maksettu tähtien hintoja.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 11.03.2021, 13.48.04
Vähän väkisin tehty otsikko, mutta itse jutusta tuli ilmi, että Allegri haluaa taas valmentaa 2 vuoden tauon jälkeen. Kaikki varmasti muistavat sen Juven, joka pelasi Allegrin johdolla aivan mahtavasti myös Euroopassa. Minusta ihan hyvä vaihtoehto, mikäli Zidane lähtee tämän kauden jälkeen.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2021/03/10/6048c6efca47412d4f8b4570.html
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 13.03.2021, 16.57.42
Vähän väkisin tehty otsikko, mutta itse jutusta tuli ilmi, että Allegri haluaa taas valmentaa 2 vuoden tauon jälkeen. Kaikki varmasti muistavat sen Juven, joka pelasi Allegrin johdolla aivan mahtavasti myös Euroopassa. Minusta ihan hyvä vaihtoehto, mikäli Zidane lähtee tämän kauden jälkeen.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2021/03/10/6048c6efca47412d4f8b4570.html
Mites se finaali kun Juven Allegri pasko housuihinsa puoliajalla Madridia vastaan? :P
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: TAMI - 13.03.2021, 20.25.44
Mites se finaali kun Juven Allegri pasko housuihinsa puoliajalla Madridia vastaan? :P

Allegri kävi kaksi kertaa finaalissa yrittämässä, mutta omasta mielestäni sekä 2015 että 2017 Barca ja Real olivat loppulukemien verran parempia joukkueita. Monesti tämän tyyppisissä keskusteluissa valmentajan vaikutusta lopputulokseen ylikorostetaan.

Serie A:ssa Allegri tekikin sitten kovaa jälkeä voittaen mestaruuden viidellä kaudella putkeen. Tässäkin tapauksessa toki materiaali muihin nähden oli ylivoimainen, mutta ei riittänyt Euroopan tasolla.

Samoin kuin Alpo, pidän Allegria ihan hyvänä vaihtoehtona, jos Zidane päättäisi lähteä. Neutraali kanta.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: maheinon - 13.03.2021, 21.27.35
Allegro, Klopp ja Jogi Löw ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Löw tuskin olisi irtisanonut soppariaan jos ei olisi jatkoa jo sovittu. Tuntuu että Madrid on ainoa joka näin voisi tehdä. Pienellä varauksella myös juve.

Zidanen kausi on ollut jatkuvaa tuskailua. Ihme on jos vielä koitetaan yksi kausi samalla kaavalla.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Yläkulma - 13.03.2021, 22.10.47
Allegro, Klopp ja Jogi Löw ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Löw tuskin olisi irtisanonut soppariaan jos ei olisi jatkoa jo sovittu. Tuntuu että Madrid on ainoa joka näin voisi tehdä. Pienellä varauksella myös juve.

Zidanen kausi on ollut jatkuvaa tuskailua. Ihme on jos vielä koitetaan yksi kausi samalla kaavalla.

Allegri on tyylikäs herrasmies.

Jos ajatellaan vain hänen valmennusuraa Juvessa (2014-2019), niin sarjamestaruuksia tuli säännöllisesti.
Usein mainitaan että kolme ensimmäistä kautta menivät hyvin (poislukien kauden 2015-2016 aloitus) ja kaksi viimeistä olivat "kyynistä tulospalloa ja negatiivista pelkurifutista". Tätä muutosta kaudesta 2017-18 alkaen on selitetty (Allegria edeltäneen) Marottan ja Conten kokoaman joukkueen ikääntymisenä ja avainpelaajien loukkaantumisina. Peräkkäisiä mestaruuksia selittää osin myös vastustajien heikkous. Allegrin viimeisinä vuosina Juve kadotti myös peli-identiteetin, jota ei ole sen jälkeen näkynyt. Lisäksi Allegria ei tunnettu valmentajana joka erityisesti nostaa nuoriso-osaston edustajia avaukseen, vaan paikka piti ihan oikeasti ansaita. Allegrin sopimus siis purettiin vuotta ennen päättymistä, koska mestaruuksista huolimatta peli oli ihan hirveää.

Oli miten oli, Allegri on kansallisesti hyvin menestynyt ja varmasti tarvitsi tämän sapattijakson. Mahdoton tietää, löytyykö häneltä vielä sitä intoa, jonka perusteella hänet on valittu useasti Serie A:n ja Italien parhaaksi valmentajaksi. Miten hyvin valmennus onnistuisi Serie A:n ulkopuolella? Olisiko Realissa hänelle riittävästi aikaa päästä valmennukseen sisään kahden vuoden jälkeen uudessa maassa, sarjassa ja joukkueessa? Ostavatko avainpelaajat hänen ideat?

Omat suosikkini olisivat kaikki mahdolliset saksalaisvalmentajat eli Nagelsmann, Klopp ja Flick :)
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Mágico Madrid - 14.03.2021, 15.12.14
Allegri kävi kaksi kertaa finaalissa yrittämässä, mutta omasta mielestäni sekä 2015 että 2017 Barca ja Real olivat loppulukemien verran parempia joukkueita. Monesti tämän tyyppisissä keskusteluissa valmentajan vaikutusta lopputulokseen ylikorostetaan.

Samoin kuin Alpo, pidän Allegria ihan hyvänä vaihtoehtona, jos Zidane päättäisi lähteä. Neutraali kanta.
Ylikorostin myös itse ja tarkoituksella  :) Muistan vain, että kyseinen finaalin Allegri hävisi ratkaisuillaan. Taustatekijöistä en tiedä. Allegri on varmasti pätevä kaveri, mutta en vain syty. Täytyy muistaa, että Juve oli täysin ylivoimainen materiaaliltaan Allegrin vuodet.

Mielestäni nyt olisi tarve saada eloa ja räiskyvyyttä pelaamiseen. Jokainen on samaa mieltä, että viime aikoina on menty ihan torkkuen pelistä toiseen ja vain suoritettu kun on ollut ihan pakko. Sitten kun stadionin ovet aukeavat niin pitäisi saada yleisö syttymään. Tällä kaudella ei olisi edes buuaksia kuulunut, pekästään kuorsausta. Ihan rehellisesti sanoen kiinnostavuus seuraa kohtaan on rapistunut allekirjoittaneella ihan pohjiin. Jos ei olisi kyse Real Madridista voisi luulla että seuraa ajettaisiin hiljakseltaan romuttamolle.
Otsikko: Vs: Aika Zizoun jälkeen...
Kirjoitti: Alpo - 20.03.2021, 23.41.56
Löw opettelee espanjan kieltä eli olettamus on valmentaa la Ligassa. Ei kyllä minun suosikki seuraavaksi valmentajaksi.

Myös Atletico ja Barca saattavat etsiä uutta valmentajaa ensi kaudeksi.

https://as.com/futbol/2021/03/20/internacional/1616266390_054117.html