RealMadridFIN::foorum

Real Madrid => Keskustelua Real Madridista => Aiheen aloitti: Siete - 27.06.2017, 18.59.03

Otsikko: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 27.06.2017, 18.59.03
Vinícius Júnior nousi hetkessä koko jalkapallomaailman tietoisuuteen, kun Real Madrid ilmoitti päässeensä Flamengon kanssa sopimukseen 45 miljoonan euron siirrosta. Oikeajalkaisuutensa vuoksi pääosin vasemmalla laidalla viihtyvä, mutta tarpeen vaatiessa myös oikealla laidalla tai keskushyökkääjänä pelaava huippulupaus jatkaa Flamengossa vielä seuraavan 1-2 vuoden ajan. Viníciuksen pelaajaoikeudet siirtyvät Madridiin heinäkuussa 2018 pelaajan täytettyä 18 vuotta. Hyökkääjään kohdistuvat odotukset ovat valtavia, eikä yksikään brasilialaispelaaja ei ole tehnyt vastaavanlaista vaikutusta suureen yleisöön Neymarin läpimurron jälkeen. Viníciusta on kuvailtu poikkeukselliseksi lahjakkuudeksi, jollaisia ilmaantuu vain kerran vuosikymmenen aikana. Nuorukainen on monille vielä täysin tuntematon tapaus, joten tässä on hänen tarinansa.

(http://i.imgur.com/OM0O8Do.jpg?1)

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior eli Vinícius Júnior syntyi 12. heinäkuuta 2000 São Gonçalon kaupungissa, joka sijaitsee Rio de Janeiron metropolialueella. Hän kasvoi Porto do Rosan kaupunginosan vaatimattomissa oloissa isänsä Viníciuksen, äitinsä Fernandan, isosiskonsa Alessandran sekä pikkuveljensä José Neton kanssa. Häneltä ei periaatteessa puuttunut mitään perustarpeita, mutta perhe oli jatkuvasti tiukoilla taloudellisesti. Urheilullisen kehityksen kannalta Viníciuksen elämän lähtökohdat olivat suorastaan ideaalit.

Matka kohti parrasvaloja alkoi vuonna 2006, kun isä-Vinícius vei 5-vuotiaan poikansa läheiseen Escolinha Fla São Gonçalo -jalkapallokouluun. Liittyessään hänet kirjattiin vasemmaksi laitapuolustajaksi, mutta ujo ja hiljainen poika siirrettiin pian hyökkääjäksi. Nuori Vinícius innostui pelaamista niin paljon, että vuonna 2007 hän alkoi pelata myös futsalia Canto do Rio -nimisessä seurassa. Viníciuksen ketteryys ja reaktiokyky kehittyivät futsalin parissa, minkä ansiosta hän oppi harhauttelemaan taitavasti ja pelaamaan ahtaissa tiloissa.

(http://i.imgur.com/5n5US3E.jpg?1)

Ammattijalkapalloilijan sijaan Viníciuksesta oli vähällä tulla futsalpelaaja, kunnes kohtalo puuttui peliin. Vuonna 2009 isä-Vinícius ja äiti Fernanda veivät poikansa Flamengon futsaljoukkueen testeihin. Seura näki paljon potentiaalia 9-vuotiaassa Viníciuksessa, mutta poikaa pidettiin vielä liian nuorena ja häntä pyydettiin palaamaan seuraavana vuonna. Vinícius ei kuitenkaan halunnut enää palata, vaan hän päätti unohtaa futsalin ja keskittyä ainoastaan jalkapalloon.

Elokuussa 2010 Vinícius läpäisi Flamengon jalkapallojoukkueen testin ja pojan perheellä alkoi koeaika. Porto do Rosasta on yli 70 kilometrin ajomatka Ninho do Urubuun, jossa Flamengon harjoituskeskus sijaitsee. Isä-Viníciuksen oli lähdettävä väliaikaisesti tekemään töitä São Pauloon saadakseen riittävästi taloudellista tukea perheelleen. Vastasyntyneestä José Neto -veljestä huolehtinut Fernanda saattoi Viníciuksen Gávean linja-autoasemalle päivittäin ja odotti siellä neljä tuntia, kunnes poika palasi harjoituksista. Tilanne helpottui huomattavasti, kun perhe sai sovittua Viníciukselle pakettiautokyydin harjoituskeskuksen ja kodin välille.

(http://i.imgur.com/MkY5qqw.png)

Koeajan umpeuduttua Viníciuksesta tuli täysivaltainen Flamengon junioriakatemian pelaaja. Saman ikäisistä pojista ei ollut Viníciukselle mitään vastusta, joten hänet siirrettiin pelaamaan 1-2 vuotta vanhempien poikien joukkoon. Vinícius kipusi seurassa ylöspäin ikäluokka toisensa jälkeen ja herätti huomiota poikkeuksellisilla taidoillaan. Ei mennyt kauaakaan, kun Flamengon seurajohtoa myöten alettiin ymmärtää, että kyseessä saattaa olla yksi tulevaisuuden suurista nimistä.

Vinícius puki maajoukkuepaidan ylleen ensimmäistä kertaa vuonna 2013, kun Cláudio Caçapa kutsui ihmepojan mukaan Brasilian U15-maajoukkueeseen. Samoihin aikoihin Talento Football Managementin leivissä työskentelevä Frederico Peña löysi Viníciuksen mentyään katsomaan Flamengon ja Fluminensen juniorijoukkueiden välistä finaalia. Hyökkääjän nopeus ja harhauttelutaidot olivat niin vakuuttavaa luokkaa, että vain yksi peli riitti vakuuttamaan Peñan 13-vuotiaan pelaajan kyvyistä. Peña meni katsomaan vielä 3-4 ottelua varmistuakseen näkemästään, minkä jälkeen hän ja hänen kollegansa Lucas Mineiro ehdottivat pelaajalle yhteistyötä. Kaksikko on edustanut Viníciusta siitä päivästä lähtien.

Vinícius oli tärkein yksittäinen pelaaja Geração 2000 Rubro-Negrassa eli Flamengon vuonna 2000 syntyneiden pelaajien joukkueessa, joka pysyi kolmen vuoden aikana voittamattomana yli 90 peräkkäisessä ottelussa. Saavutus ei jäänyt muilta brasilialaisseuroilta huomaamatta, sillä mm. Corinthians yritti parikin kertaa houkutella pelaajaa riveihinsä suurilla rahasummilla. Laajasta kiinnostuksesta huolimatta Vinícius ei halunnut jättää suosikkiseuraansa mistään hinnasta.

Vuonna 2014 Vinícius jätti São Gonçalon kotimaisemat taakseen ja muutti tilapäisesti Ulisses-setänsä luo Aboliçãoon puolittaakseen päivittäisen matkansa harjoituskeskukseen. Vanhemmat ja sisarukset seurasivat pian perässä, kun perheelle löytyi uusi koti Barra da Tijucasta, Rio de Janeiron länsipuolelta.

(http://i.imgur.com/sNc55Pe.jpg?1)

Vinícius alkoi tehdä nimeään entistä laajemmin tunnetuksi vuonna 2015, kun Guilherme Dalla Déan luotsaama Brasilia voitti alle 15-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen. Kuusi maalia iskenyt Vinícius oli turnauksen toiseksi paras maalintekijä sekä yksi turnauksen parhaista pelaajista, mikä herätti välittömästi Chelsean, Cityn, Liverpoolin, Arsenalin, Juventuksen sekä Interin kaltaisten suurseurojen kiinnostuksen. Ruuti pysyi kuivana myös seurajoukkueessa, sillä Viníciuksen iskemät 6 maalia siivittävät Flamengon U15-joukkueen perinteikkään Copa Votorantim -junioriturnauksen voittoon. Maalikuninkuus meni Viníciuksen nimiin.

Voittokulku jatkui Flamengon U17-joukkueessa vuonna 2016. Flamengo voitti Taça Guanabaran ja Taça Rion, jotka toimivat Campeonato Cariocan eli Rio de Janeiron osavaltion mestaruussarjan ensimmäisenä ja toisena kierroksena. Viníciuksen Flamengo näytti paikallisvastustajilleen kaapin paikan voittamalla lopulta koko U17 Campeonato Cariocan. Palkintokaappi täyttyi entisestään Brasilian U17-maajoukkueen voitettua kevyehkön BRICS-maiden (Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka) välilä pelatun BRICS U-17 Football Cupin. Yksi maalikuninkuus lisää meriittilistaan, tällä kertaa 4 maalilla. Loppuvuodesta Vinícius nousi jo Flamengon U20-joukkueeseen.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 27.06.2017, 19.00.22
Tammikuussa 2017 Vinícius osallistui ensimmäistä kertaa Copa São Pauloon, alle 20-vuotiaille pelaajille tarkoitettuun turnaukseen, jossa Brasilian suurimmat lupaukset pääsevät esittelemään taitojaan. Vastassa oli jopa kolme vuotta vanhempia pelaajia, mutta siitä huolimatta turnauksen parhaaksi vasemmaksi laitapelaajaksi valittu Vinícius teki 4 maalia ja syötti 5. Mestaruutta ei kuitenkaan irronnut tällä kertaa, sillä Flamengo taipui niukasti koko turnauksen voittanutta Corinthiansia vastaan puolivälierissä. Viides sija oli silti kunnioitettava saavutus, sillä mukana oli kaiken kaikkiaan jopa 120 joukkuetta.

Maaliskuussa 2017 Brasilian U17-joukkue jyräsi Chilessä järjestettyjen Etelä-Amerikan mestaruuskisojen voittoon Viníciuksen loistaessa joukkueensa kirkkaimpana tähtenä. Pelaamassaan 8 ottelussa 7 maalia ja 2 syöttöä tehtaillut Vinícius oli kisojen maalikuningas ja hänet valittiin oikeutetusti myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Maalinteon ja maalipaikkojen luomisen lisäksi Vinícius ihastutti yleisöä ilmiömäisillä harhautuksillaan. Viimeistään turnauksen päätyttyä eurooppalaiset suurseurat kävivät täyttä sotaa nuoren superlupauksen allekirjoituksesta.

(http://i.imgur.com/ailyVhr.jpg)

Saman kevään aikana Vinícius kutsuttiin mukaan Flamengon edustusjoukkueeseen harjoituksiin, sillä Copa São Paulossa nähtyjen loistavien pelillisten otteiden jälkeen edustukseen murtautuminen oli vain ajan kysymys. Hän pääsi harjoittelemaan ammattilaisten kanssa ja sen myötä kehittymään entisestään.

Flamengon päävalmentajana toimiva Zé Ricardo vahvisti 7. toukokuuta Viníciuksen nousevan pysyvästi edustusjoukkueeseen. Ammattijalkapalloilijan statuksen saavuttanut Vinícius kävi seuraavana päivänä suorittamassa muodollisen lääkärintarkastuksen, jonka tulokset lähetettiin myös sopimusneuvotteluissa pitkälle edenneen Real Madridin nähtäväksi. Pelinumeroksi valikoitui numero 20 ja Vinícius esiteltiin virallisesti Flamengon uutena pelaajana.

Vinícius ei joutunut odottamaan debyyttiään kovin pitkään. Flamengo pelasi Atlético Mineiroa vastaan Estádio Maracanãlla 13. toukokuuta ja Vinícius pääsi vaihdosta kentälle 82. minuutin kohdalla. Yleisön valtaisa kannustus kääntyi taakaksi tämän kauden Brasilian liigan nuorimmalle pelaajalle, eikä hän saanut lyhyessä ajassa paljon mitään aikaan. Ottelun jälkeen debytantti pääsi kuitenkin vaihtamaan paitoja suurimman lapsuudensankarinsa Robinhon kanssa.

(http://i.imgur.com/hsVYTNa.jpg?1)

Kaksi päivää myöhemmin, 15. toukokuuta Vinícius allekirjoitti Flamengon kanssa jatkosopimuksen, joka takasi hänelle muhkean palkankorotuksen, pidensi alkuperäisen sopimuksen kestoa vuodesta 2019 vuoteen 2022 ja nosti ulosostohinnan 30 miljoonasta 45 miljoonaan euroon.

Ennätyksellinen 45 miljoonan euron siirto Real Madridiin virallistettiin 23. toukokuuta. Mikään seura ei ollut aikaisemmin maksanut 16-vuotiaasta pelaajasta näin suurta summaa. Samalla Viníciuksesta tuli kaikkien aikojen toiseksi kallein Brasilian pääsarjan pelaaja, heti 86 miljoonalla Santosista Barcelonaan siirtyneen Neymarin jälkeen. Huhujen mukaan juuri Neymarin tapauksella saattoi olla osuutta Real Madridin halukkuuteen maksaa näin korkea hinta Viníciuksen palveluksista. Siirron yhteydessä Real Madrid maksoi Flamengolle 30 miljoonaa ja loput 15 miljoonaa maksetaan osissa, kunnes Vinícius saadaan Madridiin.

Siirron jälkeen kävi ilmi, että Barcelona oli tarjonnut Viníciukselle rahallisesti parempaa sopimusta ja katalaanit olivat jopa valjastaneet Neymarin suostuttelemaan pelaajaa valitsemaan Real Madridin sijaan Barcelonan. Vinícius ei kuitenkaan antanut aivopestä itseään ja hän valitsi Real Madridin, koska halusi pelata maailman suurimmassa seurassa. Real Madridin nykyinen projekti oli myös Viníciuksen silmissä parempi kuin Barcelonan vastaava.

(http://i.imgur.com/uWXf5Re.jpg?1)

Viníciuksen kohdalla jalkapallomaailman huipulle nouseminen ei ole niin sanotusti noussut hattuun. Edustajansa Frederico Peñan mukaan Vinícius on hyvin ammattiinsa keskittynyt nuori mies, joka ei mieti rahaa, yöelämää tai juhlimista. Peñan mukaan Vinícius ei edes tiedä, kuinka paljon rahaa hän tienaa. Harjoituskeskuksen lähelle muuttanut Vinícius keskittyy vain pelaamiseen, mutta kentän ulkopuolella nuorukainen elää nauraen ja huolehtii vain kännykästään, kengistä sekä nappiksista. Viime aikojen valtavat elämänmuutokset eivät ole juurikaan vaikuttaneet hyökkääjän päivittäiseen tekemiseen.

Menestys ei ole myöskään saanut Viníciusta unohtamaan juuriaan. Jokaisen turnauksen jälkeen teinisensaatio palaa pieneen, São Gonçalossa sijaitsevaan jalkapallokouluun, josta kaikki alkoi. Hän tuo mitaleitaan ja pokaaleitaan näytille, jakaa nimikirjoituksia sekä ottaa kuvia junioreiden kanssa. Vinícius haluaa näyttää jalkapalloilijan ammatista haaveileville lapsille, että periksiantamattomalla asenteella ja kovalla työnteolla unelmat voivat käydä toteen.

(http://i.imgur.com/9YOrp1m.jpg?1)


(http://i.imgur.com/RNkHWnF.png?1) Vinícius Júnior (https://www.transfermarkt.com/vinicius-junior/profil/spieler/371998)   (http://i.imgur.com/gFpcz6P.png?1) viniiciusjunior11 (https://www.facebook.com/viniiciusjunior11)    (http://i.imgur.com/59pXp5l.png?1) viniciusjr_00 (https://www.instagram.com/viniciusjr_00/)   (http://i.imgur.com/p9I3a1K.png?2) vini11Oficial (https://twitter.com/vini11Oficial)
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 27.06.2017, 19.52.58
Avaukselle  :tuoppi:

Sen, mitä olen itsekin hepusta lukenut niin lähteiden mukaan Vinicius on se kaveri, joka tulee treeneihin ekana ja lähtee vikana. Tulee välittömästi mieleen muuan Cristiano.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: TAMI - 27.06.2017, 19.58.51
Isot kiitokset Sietelle mielenkiintoisesta selvityksestä nuorukaista koskien. Oli ilo lukea. :peukku_ylos:

Toivottavasti kehityksen jatkumo jatkaa kulkuaan ja saadaan pojasta kova pelaaja pitkäksi aikaa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Mágico Madrid - 27.06.2017, 20.12.37
Kiitos  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Redondo - 27.06.2017, 21.21.53
Olipas hienoa lukea kaverista. Varmaan 90% oli sellaista tarinaa mitä en ollut ennen tiennyt. Hienoa työtä Siete  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: sanaseppo - 27.06.2017, 21.58.22
Kiitos Siete! Upea avaus, toivottavasti uran jatko on yhtä upea!
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 27.06.2017, 21.58.45
Vuoden foorumistille  :tuoppi:
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Madridista #7 - 28.06.2017, 17.58.34
Topicin avaukselle :tuoppi: todella mielellään luki junnun taustan.

Mitä lähteitä Siete käytit tässä?  :)
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 29.06.2017, 13.52.39
Mitä lähteitä Siete käytit tässä?  :)
Keskeisin lähde oli brasilialainen O Globo ja siihen tueksi otin hieman portugalinkielistä Wikipediaa, Marcaa, Goalia sekä muutamia muita lähteitä. Viníciuksen siirron varmistuttua halusin tutustua pelaajaan tarkemmin, mutta saatavilla ollut englannin- ja espanjankielinen sisältö jätti paljon toivomisen varaa, suomenkielisestä sisällöstä puhumattakaan. Eri lähteitä selaillessa tuntui melkein siltä kuin olisin joka kerralla lukenut uuden tarinan jostain aivan muusta pelaajasta, sen verran paljon virheellistä tietoa ja heittoa oli näiden artikkelien välillä. Päätin itse ottaa faktoista selvää paikallisen median avulla, vaikka en osaakaan kovin montaa sanaa portugaliksi. Google-kääntäjän avulla portugali kuitenkin taipuu muutamia yksittäisiä sanoja lukuun ottamatta lähes virheettömäksi englanniksi, joten kasasin tämän avauksen sillä tavalla. Ajattelin, että aihe saattaisi kiinnostaa myös muita foorumisteja.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 30.06.2017, 14.48.33
Viníciuksen "toiset vanhemmat" antoivat Marcalle mielenkiintoisen haastattelun pelaajaan liittyen.

http://www.marca.com/futbol/real-madrid/2017/06/29/5953eed6e2704e91558b456d.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 01.07.2017, 09.27.39
Sama suomeksi: http://www.laliiga.com/2017/06/30/real-madridin-45-miljoonan-euron-ihmeteinin-vanhemmat-kolmen-vuoden-paasta-ajattelevat-etta-summa-pieni/


Nuorukaisen vanhemmat Ulysses ja Tatiana antoivat espanjalaismedia Marcalle haastattelun viime aikojen tapahtumiin liittyen.

Kuvittelitteko, että hän lähtisi Brasiliasta näin nuorena?

Ulysses: Jos joku olisi sanonut minulle kolme vuotta sitten, että hän tekisi sopimuksen Madridin kanssa, olisin nauranut hänelle päin naamaa. Ajattelin, että jokin iso joukkue Euroopassa voi kiinnostua hänestä, kun ikää on 18 tai 19 vuotta.

Väitetään, että joku muu kun pelaaja itse valitsi juuri Real Madridin.

U: Valetta. Se joka puhui hänelle päätöstä tehdessä olin minä. Kysyin häneltä ”oletko päättänyt” ja hän vastasi ”Hala Madrid”.

Matkustitte Madridiin ennen päätöksen tekoa?

U: Kyllä

Tapasitteko Real Madridin valmentajia tai pelaajia?

U: Real Madridin pelin jälkeen juttelimme Casemiron kanssa ja tervehdimme Zinédine Zidanea.

Tatiana: Casemiron kanssa puhuimme paljon. Hän sanoi ”Tuokaa poika tänne, niin me autamme häntä”

Vinicius on monimutkaisessa iässä. On murrosikää, tyttöjä ja juhlia. Kuinka tämä vaihe sujuu?

U: Hän on todella hiljainen ja viihtyy kotona.

T: Hän käy aina välillä ulkona, mutta hän ymmärtää jo nyt, että urheilijan elämä on tarkkaa ja se ei sovi yhteen yöelämän tai juomisen kanssa. Hän ei ole kyllä koskaan pitänytkään siitä. Hän tietää, että joistain asioista tulee luopua. Hän ei juo alkoholia vaan Coca Colaa. Hän on tietoinen, mitä tulee tehdä, että voi tulla maailman parhaaksi.

Puhuuko hän jo maailman parhaaksi tulemisesta?

U: Hän pelaa Brasilian suurimmassa seurassa ja on menossa maailman suurimpaan seuraan. On selvää, että hän tahtoo olla paras.

Käsi sydämelläsi, oliko hän mielestäsi tuon summan arvoinen?

U: Kyllä. Kolmen vuoden päästä he ajattelevat, että ”maksoimme hänestä vähän”. Esimerkiksi mikä on Neymarin arvo nykyään? Ainakin 200 miljoonaa euroa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: sanaseppo - 01.07.2017, 11.56.16
Nuorukaisen vanhemmat Ulysses ja Tatiana..

Niin ja kyseessähän on hänen "toiset vanhempansa" kuten Siete kirjoitti. Eli setänsä ja tätinsä ilmeisesti, ei oikeat vanhemmat. Marcan jutussa siis oikein nämä.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 01.07.2017, 14.51.03
Niin ja kyseessähän on hänen "toiset vanhempansa" kuten Siete kirjoitti. Eli setänsä ja tätinsä ilmeisesti, ei oikeat vanhemmat. Marcan jutussa siis oikein nämä.

Nähtävästi näin. Mitäköhän hänen oikeille vanhemmilleen on tapahtunut, kun eivät poikansa kanssa asustele.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 12.07.2017, 20.47.51
Viníciukselle tänään 17 vuotta mittariin. Vielä vuosi jäljellä ennen kuin brassista voi virallisesti tulla Real Madridin pelaaja.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 23.07.2017, 13.42.31
Vinícius palasi viime yönä tositoimiin lähes kuukauden mittaisen tauon jälkeen. Vastassa oli sarjataulukon alemmassa keskikastissa majaileva Coritiba ja Vinícius päästettiin irti viimeisen puolen tunnin ajaksi 1-1 tilanteessa. Nuorukainen hankki Flamengon 2-1 voittomaaliin johtaneen rangaistuspotkun ja jätti kentälle pari nättiä yksityiskohtaa. Mielestäni Viníciuksen tekeminen alkaa näyttää jo hieman vakuuttavammalta kuin aivan ensi alkuun. :peukku_ylos:

https://www.youtube.com/watch?v=PDpsOPt200o
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Redondo - 10.08.2017, 13.18.08
Vinicius iski viime yönä ensimmäisen maalinsa Flamengon edustusjoukkueessa.

http://www.marca.com/futbol/real-madrid/2017/08/10/598c2aece2704ea5128b4612.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Redondo - 20.08.2017, 10.10.29
Ihmelapsi oli eilen illalla avauksessa, kun Flamengo kohtasi Atletico GO:n kotonaan ja iski molemmat Flamengon maalit 2-0 voitossa  :peukku_ylos:

https://www.youtube.com/watch?v=YjRh1bf2MFQ
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 20.08.2017, 10.44.18
Komeita maaleja. Nopeutta ainakin tuntuu löytyvän.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: sanaseppo - 20.08.2017, 13.19.25
Ensimmäinen 90 minuuttinen takana miesten peleissä. Hyökkäyspelillisesti olisi selkeästi valmis isompaan rooliin, jonka todennäköisesti tulee kauden toisen puolikkaan aikana itselleen ottamaan. Ja onhan tuo poika nyt ihan käsittämättömän nopea, vielä kun oppisi puskemaan. ::)
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 20.08.2017, 17.49.46
Flamengo vaihtoi hiljattain valmentajaa, kun Zé Ricardo sai lähteä pari viikkoa sitten. Hieno nähdä, että uudeksi päävalmentajaksi valittu Reinaldo Rueda antaa nuorukaiselle tällä tavalla luottoa heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Hyvällä tekemisellä olisi nyt mahdollista nousta hetkessä ylöspäin kokoonpanon keskinäisessä nokkimisjärjestyksessä ja Vinícius tiedostaa tämän varmasti itsekin. Aiemmin lähinnä sivurajan tuntumassa värjötellyt brassi näyttäisi nyt löytäneen tiensä hieman keskemmälle eli sinne, mistä maaleja tehdään. Se alkaa näkyä myös maalisarakkeessa.

Tässä on video ainoastaan Viníciuksen edesottamuksista viime yön pelissä, jos jotakuta kiinnostaa: https://www.youtube.com/watch?v=xTBue0gYIvg
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 31.10.2017, 07.58.57
Brasilian maajoukkueessa suunnitellaan melkoista yllätysvetoa, mikäli Marcaan on uskominen.

https://www.laliiga.com/2017/10/30/marca-real-madridin-17-vuotias-hyokkaajalupaus-ehdolla-brasilian-mm-joukkueeseen-samaan-kerhoon
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 02.12.2017, 11.16.56
Tämän AS:n jutun mukaan nuorukainen liittyisi Realin miehistöön heti heinäkuussa, kun täyttää 18 vuotta. Kakkos-tai kolmoskärjeksi.
https://en.as.com/en/2017/12/01/football/1512114676_737853.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 11.02.2018, 01.22.10
Flamengo tavoittelee keskiviikkona kauden ensimmäistä mestaruuttaan, jos Guanabara Cupia voi sellaiseksi kutsua. Botafogo kaatui välierässä 3-1 Viníciuksen tyyliteltyä loppulukemia lisäajalla. Maali on katsottavissa alla olevasta linkistä. Finaalissa vastaan asettuu neljänneksi korkeimman sarjatason Boavista, joten ottelun pitäisi olla kevyttä kauraa punamustille.

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/02/10/5a7f6405e2704e55118b45c7.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Chris - 15.03.2018, 12.44.41
Vinícius pari osumaa eilen Flamengolle Copa Libertodaresissa, kun seura voitti Emelecin 1-2. Nuorukainen tuli sisään 67min kohdalla ja iski ensin 1-1 tasoituksen noin vartti ennen loppua ja voittomaalin mies iski 86 minuutin kohdalla.  Väkevä sisääntulo ja pari näyttävää maalia.

Golazos (https://twitter.com/RealFloPerez/status/974123820767473664)

Ensimmäisen twiitin alta vastauksesta löytyy myös tuo voittomaali.  :pallo:

Eikö sen puolen miljardin kiukuttelevan Neymarin voisi unohtaa ja "kotiuttaa" nuoremman brassin..
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 27.04.2018, 21.01.23
Vinícius kertoi aika ihmeellisen näkemyksen The Guardianille antamassaan harvinaisessa haastattelussa (https://www.theguardian.com/football/2018/apr/27/vinicius-junior-interview-real-madrid-neymar-ronaldo). Teinitähti on huolissaan Eurooppaan siirtymisestä viime vuosien aikana tapahtuneiden terrori-iskujen takia.

“I am concerned about terrorism because I don’t know what to do, where to run. This isn’t a problem where I can predict. It’s very hard.”

En sitten tiedä, millä tavalla näistä tapahtumista on oikein uutisoitu Brasiliassa, jos Vinícius luulee suurin piirtein joutuvansa pakenemaan täällä henkensä edestä. Parin viime vuoden aikana tapahtuneet iskut pystynee laskemaan pelkillä yhden käden sormilla. Riossa sen sijaan rikollisuus ja väkivaltaisuudet ovat arkipäivää. Real Madridin pelaajat eivät taida muutenkaan kuljeskella kaduilla ihan tavallisten tallaajien tavoin, eivätkä varsinkaan suurissa väkijoukoissa, joihin ne terroristit pyrkisivät ensisijaisesti iskemään.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 20.06.2018, 14.00.43
Kattava haastattelu Viníciuksesta:

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/06/19/5b2823f0e2704e5b258b460c.html (http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/06/19/5b2823f0e2704e5b258b460c.html)
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Mágico Madrid - 20.06.2018, 19.29.45
Kattava haastattelu Viníciuksesta:

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/06/19/5b2823f0e2704e5b258b460c.html (http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/06/19/5b2823f0e2704e5b258b460c.html)
Tämä jutussa mainittu Juni Calafat on varmaa melkonen tyyppi ja yllättävän vähän hänestä on puhuttu. Olisi kiva tietää enemmän, koska jotenkin sellainen fiilis että nykyinen siirtopolitiikka on hänen työn tulosta. Ehtinyt hääräämään paljon ympäri maailmaa ja vakuuttanut Perezin osaamisellaan Oli kai alkuun pelkästään vastuussa E-Amerikan etsinnöistä, mutta nyt seuran pääkykyjenetsijä.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 12.07.2018, 15.09.37
Vinícius juhlii tänään 18-vuotissyntymäpäiväänsä. Huomenna onkin sitten luvassa lentomatka Madridiin ja Vinícius saatetaan esitellä virallisesti Santiago Bernabéulla jo ensi maanantaina. Nuorukainen kertoi Instagram-tilillään olevansa hieman hermostunut, mutta myös innoissaan uusista haasteista.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 12.07.2018, 15.37.50
Rehellisen oloinen sälli. Päälimmäisenä kiinnittyi huomio siihen, että hän kehittyi pelaamalla päivät pitkät kadulla kavereiden kanssa, mutta nyt pelaa himassa pleikkaria kavereiden kanssa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 13.07.2018, 23.25.02
Vinícius esitellään Santiago Bernabéulla torstaina 19. heinäkuuta kello 14 alkaen. Brassi ehtii treenata ja tutustua uusiin joukkuekavereihin muutaman päivän ajan ennen kuin on hänen vuoronsa astua parrasvaloihin ensimmäistä kertaa Real Madridin pelaajana.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 19.07.2018, 19.16.47
Vinícius esitellään Santiago Bernabéulla torstaina 19. heinäkuuta kello 14 alkaen.
Ja tilaisuus siis siirrettiin alkavaksi huomenna klo 13:30.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 20.07.2018, 00.21.42
Ja tilaisuus siis siirrettiin alkavaksi huomenna klo 13:30.

Johtuiko siitä, että Rubiales päätti yllättäen pitää lehdistötilaisuuden, missä maajoukkueen uusi päävalmentaja esiteltiin? Rubiales olisi nyt suuttunut Madridille ja koittaa heittää kapuloita rattaisiin minkä ehtii?

Madrid vihoissaan meni myös palkkaamaan Barcan edellisen valmentajan majuun, ihan vain vittuillakseen Perezille? Lucho luonnollisesti jättää puolet Madridin pojista ulos maajoukkueesta syksyllä.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: RONALDO - 20.07.2018, 15.50.06
Vinicius sanoi esittelyssään jäävänsä seuraan tulevaksi kaudeksi. Olisikohan tulossa samanlainen järjestely kuin Ødegaardilla pari kautta sitten, eli pelit pääsääntöisesti Castillassa ja treenaaminen ykkösjoukkueen kanssa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Losblancos - 20.07.2018, 16.21.22
Vinicius sanoi esittelyssään jäävänsä seuraan tulevaksi kaudeksi. Olisikohan tulossa samanlainen järjestely kuin Ødegaardilla pari kautta sitten, eli pelit pääsääntöisesti Castillassa ja treenaaminen ykkösjoukkueen kanssa.

Ihmettelen suuresti jos tälläiseen ratkaisuun päädytään. Eikö Segunda B nyt ole aivan liian alhainen sarjataso kaverille, joka pelasi viime kaudella Brasilian pääsarjassa? Lainalle joko pienempään La Liga -seuraan tai sitten vaikka Hollantiin, kiitos. 
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: TAMI - 20.07.2018, 16.47.38
Ihmettelen suuresti jos tälläiseen ratkaisuun päädytään. Eikö Segunda B nyt ole aivan liian alhainen sarjataso kaverille, joka pelasi viime kaudella Brasilian pääsarjassa? Lainalle joko pienempään La Liga -seuraan tai sitten vaikka Hollantiin, kiitos.

Sama. Mahdollisimman hyvätasoisista peleistä mahdollisimman paljon kokemusta alle ja toivon mukaan dominointi Bernabeulla voi alkaa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Mágico Madrid - 20.07.2018, 17.47.21
Toisaalta hyvä homma, että seura todennäköisesti ajattelee nuoren brassin sopeutumista ja haluaa pitää pojan lähellä. Oppii samalla seuran tavoille ja Castillan pelit näkee helposti  ;) . Jos hommat eteenee hyvällä tahdilla niin tammikuussa lainalle.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 20.07.2018, 21.44.46
Peliaika olisi taattu Castillassa. Vinícius saisi rauhassa totutella espanjalaiseen jalkapalloon, asettua uuteen kotiin, opetella maan kieltä ja harjoitella samalla maailman parhaiden pelaajien kanssa. Mikä tärkeintä, pelaaja pysyisi Real Madridin vaikutuspiirissä. Segunda B ei ehkä olisi vaikeusasteeltaan kaikkein ihanteellisin sarja, mutta se voisi silti olla tässä vaiheessa parempi vaihtoehto tulevaisuuden kannalta kuin riskialtis lainapesti johonkin huippusarjaan. Turha hätiköinti ja jonkun toisen seuran vaihtopenkille juuttuminen olisi se kaikkein pahin skenaario. Tulihan Casemirostakin ihan kelvollinen pelimies, vaikka hän aloitti ensin Castillassa. Kaiken lisäksi Vinícius on jopa kolme vuotta nuorempi kuin Casemiro oli seuraan saapuessaan.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 20.07.2018, 21.48.06
Onko kukaan ajatellut, että Vinicius pelaisi ensi kauden 2-kärkenä ja jonkun matsin laiturina?
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: RONALDO - 21.07.2018, 12.25.55
Peliaika olisi taattu Castillassa. Vinícius saisi rauhassa totutella espanjalaiseen jalkapalloon, asettua uuteen kotiin, opetella maan kieltä ja harjoitella samalla maailman parhaiden pelaajien kanssa. Mikä tärkeintä, pelaaja pysyisi Real Madridin vaikutuspiirissä. Segunda B ei ehkä olisi vaikeusasteeltaan kaikkein ihanteellisin sarja, mutta se voisi silti olla tässä vaiheessa parempi vaihtoehto tulevaisuuden kannalta kuin riskialtis lainapesti johonkin huippusarjaan. Turha hätiköinti ja jonkun toisen seuran vaihtopenkille juuttuminen olisi se kaikkein pahin skenaario. Tulihan Casemirostakin ihan kelvollinen pelimies, vaikka hän aloitti ensin Castillassa. Kaiken lisäksi Vinícius on jopa kolme vuotta nuorempi kuin Casemiro oli seuraan saapuessaan.

Hyviä pointteja. Täytyy myös muistaa brassin olevan fyysisiltä ominaisuuksiltaan vielä aikamoinen raakile. Brasilian liigassa oheisharjoittelu ei varmasti ollut samalla tasolla mitä Euroopassa. Tuon osa-alueen vahvistamiselle ja valvomiselle Madridin organisaatio lienee sopivampi paikka kuin jokin kyläseuran pahanen, jossa puitteet tuolle ovat huomattavasti vaatimattomammat. Käsittääkseni Neymarillakin oli tuon osa-alueen kanssa ongelmia vielä 2013-2014 kaudella, vaikka hän siirtyi Espanjaan kolme vuotta Viniciusta vanhempana.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 22.07.2018, 00.01.52
Vasta ensimmäinen harjoitusviikko takana, mutta Vinícius on jo ehtinyt esittää kentällä muutamia näyttäviä yksityiskohtia. :pallo:

Kantapääsyöttö:
https://as.com/videos/2018/07/17/portada/1531806445_880486.html?autoplay=1

Nopea kiihdytys Álex Martínin ohi ja tarjoilu Balelle:
https://as.com/videos/2018/07/19/portada/1532015944_287153.html?autoplay=1

Näppärä nosto Luninin yli:
https://as.com/videos/2018/07/21/portada/1532161805_160583.html?autoplay=1
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 22.07.2018, 10.25.53
Marca (Lopetequi?) näyttää olevan allekirjoittaneen kanssa samoilla linjoilla. Eli Vinicius pelaisi ensisijaisesti 2/3 hyökkääjänä/laiturina ja lisäksi pelaisi Castillassa.

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/07/22/5b5227a046163fc75e8b4604.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: AnA51 - 22.07.2018, 11.23.09
Onhan noissa reeneissä näkyny, että Vinicius on poikkeuksellinen lahjakkuus. Toki kunnolla voi sanoa vasta kun on hänen pelejään nähnyt, mutta hyvältä näyttää kunhan pääsee myös fyysisiä ominaisuuksia kehittää, koska raakilehan hän on ja saa nähdä miten ekat kaudet sujuu sen takia.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: AnA51 - 08.08.2018, 13.09.06
Mitäs ootte ollu mieltä pojan otteista harkkapeleis?
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: TAMI - 08.08.2018, 20.59.56
Mitäs ootte ollu mieltä pojan otteista harkkapeleis?

Isosti potentiaalia ja vauhtia löytyy pojasta. Vähemmän yllättäen viimeiset ratkaisut vielä vähän ontuu ja peliminuutteja olisi hyvä saada nyt Euroopan kentillä mahdollisimman paljon. Väläytellyt kikkavarastoaankin jo muutamaan kertaan, mikä kertoo, ettei pelirohkeus jäänyt Brasiliaan. Ei näytä pelokkaalta kentällä.

Kokonaisuutena ehdottomasti enemmän plussaa kuin miinusta esityksissä.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Figuuri - 08.08.2018, 21.14.49
Turhaa lässyttämättä, en ole seurannut brasilialaisnuorukaisen otteita ollenkaan, pois lukien jotkut vanhemmat ja myös ajankohtaisemmat highlight videot tubessa. Toisen forkan puolella kuitenkin kirjoitin, että toivoisin puolisokeaa luottoa Viníciusiin. Perstuntuma vaan sanoo, että pojassa voisi olla sitä jotain ja kun hyökkäysosaston leveys on mitä on, en näe syytä miksei häntä voisi pitää joukkueessa ja peluuttaa rohkeasti.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: TAMI - 08.08.2018, 21.33.28
Perstuntuma vaan sanoo, että pojassa voisi olla sitä jotain ja kun hyökkäysosaston leveys on mitä on, en näe syytä miksei häntä voisi pitää joukkueessa ja peluuttaa rohkeasti.

Etenkin jos lisähankitoja ei hyökkäyspäähän tule, niin pitäisin ehdottomasti joukkueessa. Vastuuta vaan harteille ja kehitys rullaamaan.

Sitten vain toivotaan, ettei saa liian paljon liian aikaisin ja koko korttitalo sorru ennen aikojaan.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Figuuri - 18.08.2018, 11.42.37
Lopeteguin vastaus TAMI:lle.  :D

Marcassa oli pieni juttu Lopeteguin suunnitelmista Viníciusin varalle, haluaa ilmeisesti ajaa nuorukaisen hiljalleen sisään jne. Mediassa on myös pyörinyt jotain Neymar huhuja, tiedä sitten kuinka paljon näissä on perää, mutta huhujen mukaan Real Madridilla on aika muhkea kassa tätä spekuloitua siirtoa kohtaan. Toivottavasti Lopeteguin sisäänajo sujuu sutjakkaasti ja nuori brasilialainen vakuuttaa niin valmentajat kuin seurajohdonkin, olisihan se hienoa nähdä Viníciusin nousevan Neymarin tasoiseksi pelaajaksi. Potentiaali on olemassa ja nuorella brasilialaisella on allaan hyvät puitteet. Real Madrid tosissaan pulitti suuren summan pelkästä potentiaalista, olisi haaskausta olla katsomatta tämä kortti loppuun asti.

Yksi asia mikä harmittaa on se, että Vinícius ei päässyt treenaamaan ja pelaamaan Cristiano Ronaldon kanssa. Olisi mahdollisesti voinut oppia todella paljon legendaariselta portugalilaiselta.  :(

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/08/17/5b77354522601dbd5b8b4567.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 18.08.2018, 13.30.56
Yksi asia mikä harmittaa on se, että Vinícius ei päässyt treenaamaan ja pelaamaan Cristiano Ronaldon kanssa. Olisi mahdollisesti voinut oppia todella paljon legendaariselta portugalilaiselta.  :(
Tämä. Oppia varsinkin voittamisen tahtoa ja äärimmäistä ammattimaisuutta. Uskon, että Ronaldo oli on yhä eka ja vika treeneissä.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 23.08.2018, 16.45.20
Kooste harjoituskauden otteista :pallo:

https://as.com/videos/2018/08/22/portada/1534961525_313045.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: AnA51 - 23.08.2018, 20.45.06
https://www.laliiga.com/aihe/vinicius-junior/2018-08/lahde-real-madrid-peluuttaa-45-miljoonan-euron-hankintaansa-segunda-bssa/
Pääsishä tuo ainakin pelaamaan mutta empä ny kyl kovi mielelläni laita sinne pelaamaan
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 25.08.2018, 15.46.00
Nyt asia kuultu vielä suoraan Lopeteguin suusta.

Vinicius treenaa ja pelaa ensisijaisesti Realin joukkueessa. Silloin, kun ei valita pelaavaan kokoonpanoon pelaa Castillassa.

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/08/25/5b813cc346163f782a8b4639.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Mágico Madrid - 25.08.2018, 18.58.39
Nyt asia kuultu vielä suoraan Lopeteguin suusta.

Vinicius treenaa ja pelaa ensisijaisesti Realin joukkueessa. Silloin, kun ei valita pelaavaan kokoonpanoon pelaa Castillassa.

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/08/25/5b813cc346163f782a8b4639.html
Hyvä päätös. Tammikuussa lainalle tai pysyvästi edustukseen, jos dominoi Castillassa.

Täytyykin yrittää kattoo Castillan matsi hiomenna, jos brassia siellä nähdään.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 26.08.2018, 13.10.38
Voi muuten olla, että Vinicius pelaa lähes kaikki Castillan kotimatsit, mutta muuten on Realin mukana. Siis ihan kenttien kunnon takia.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Losblancos - 02.09.2018, 22.14.13
Viniciukselle tänään toinen matsi Castillan paidassa ja maalitili auki, iski nimittäin 2 maalia Atletico B:ä vastaan paikallismatsissa.  :peukku_ylos: Varsinkin toinen maali melkoisen komea pommi.  :pallo: Julen Lopetegui oli ollut katsomassa ottelua paikan päällä.

https://youtu.be/LTtt1uw6_QM
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 14.10.2018, 02.49.11
Sellainen alustus Viníciukselta tällä kertaa. Viimeistelyn hoiti tietenkin tulevaisuuden tutkapari Rodrygo, mutta komeasta osumasta huolimatta Brasilian U20-maajoukkue jäi 1-1 tasapeliin Chilen U20-maajoukkueen vieraana. Madridistakaksikolla oli mahdollisuuksia ottaa suurempaakin roolia, sillä Vinícius hukkasi rankkarin ja Rodrygo toimitti yhden vapaapotkun ylärimaan.

https://twitter.com/ViniciusStats/status/1051247564341661696
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 14.10.2018, 14.54.33
Rodrygolla, kun ei ole omaa topickia niin menköön tähän.

Itse pidän Rodrygoa paljon valmiimpana pelaajana, mitä Viniciusta. Enkä ihan rehellisesti nää Viniciukselle käyttöä Realissa vielä ensi kaudellakaan, niin paljon on Viniciuksella parannettavaa oikestaan kaikessa. Rodrygo taas voisi olla potentiaalinen vaihtoehto jo keväällä, kun Bale ei kuitenkaan kestä ehjänä kuin keskimäärin joka toisen viikon ja Lucas ihan yössä tällä kaudella. Näkisin, että mm. Modric löytäisi hyvin äkkiä yhteispelin Rodrygon kanssa.

Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 07.11.2018, 14.20.18
Lauantaina Real Valladolidia vastaan pelattua ottelua tuomaroinut Jesús Gil Manzano kirjasi raporttiinsa 1-0 maalin tekijäksi Vinícius Júniorin, vaikka brasilialaisen veto näytti suuntautuvan lähemmäs kulmalippua kuin maalia ennen vierasjoukkueen puolustajaan osumista. Ottelun jälkeen Gil Manzanolla oli 24 tuntia aikaa muokata raporttiaan, mutta ainakaan tähän maaliin liittyen ei tullut muutoksia. Ilmeisesti Vinícius sai nyt virallisesti maalitilinsä auki, sillä La Ligan nettisivuillakin tuo osuma on merkitty hänen nimiinsä. :pallo:
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: maheinon - 09.11.2018, 13.14.39
Jos nyt Rodrygosta puhutaan, niin ihmettelin hänen rooliaan Brazilian maajoukkueessa. Seurajoukkueen koosteissa hän on ollut selkeä laituri, kun taas tuossa pelissä VIniciuksen kanssa hän oli peliä rakentamassa välillä todella alhaallakin. Tuli mieleen Iscon pelitapa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 21.11.2018, 23.58.31
Vinícius nimettiin Golden Boy -palkinnon kärkiviisikkoon Kluivertin, De Ligtin, Cutronen ja Alexander-Arnoldin kanssa. Kyseessä on siis vuoden parhaalle alle 21-vuotiaalle pelaajalle myönnettävä titteli, jonka voittaja selviää Torinossa 17. joulukuuta Euroopan tunnetuimpien urheilulehtien toimittajien annettua äänensä. Viime vuonna voittanut Mbappé taisi olla tällä kertaa niin ylivoimainen, ettei häntä valittu lainkaan viiden parhaan joukkoon jännityksen säilyttämiseksi.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 04.02.2019, 00.21.10
Pakko vähän taas hehkuttaa..

Viniciuksella on sellaista herkkyyttä pallon kanssa, mitä olen viimeksi nähnyt Gutilta. Juuri ne hiljaiset syötöt on jotain niin kaunista.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Mágico Madrid - 19.02.2019, 08.21.25
https://as.com/futbol/2019/02/18/primera/1550517799_256296.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=MQ%3D%3D&m4=bm9ybWFs

Vinicius treenaa säännöllisesti joukkueen treenien jälkeen itsenäisti. Tietenkin paljon voimatreeniä, joka on nuorelle pelaajalle ihan odotettavaa. Lisäksi vetoharjoituksia, liikkeestä ja kuolleesta pallosta. Mikä ehkä mielenkiintoisinta, brassi katsoo kotona lähes kaikki Primeran pelit, jotta tietää millaisia puolustuksia vastaan astelee.

edit. Oli jäänyt lause kesken...
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 28.02.2019, 20.48.34
Vinícius sai ensimmäisen kutsunsa Brasilian maajoukkueeseen vain 18-vuotiaana. Neymarin loukkaantumisella saattoi olla jotain vaikutusta asiaan, mutta ihan ansaitusti Vini pääsi mukaan joka tapauksessa. Kahdessa harjoituspelissä vastaan asettuu Panama ja Tsekki.

(https://pbs.twimg.com/media/D0f-ROPWoAEyFz1?format=jpg&name=small)
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: #10 - 01.03.2019, 08.20.01
Pakko vähän taas hehkuttaa..

Viniciuksella on sellaista herkkyyttä pallon kanssa, mitä olen viimeksi nähnyt Gutilta. Juuri ne hiljaiset syötöt on jotain niin kaunista.

Mulla taas on tullut moneen otteeseen Vinistä mieleen moderni versio Pelestä - vielä kun viimeistelytaito olisi samaa luokkaa.. ;D
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 30.03.2019, 23.04.19
AS:n Vinicius juoruja. Ei taida poika olla enää sinkku.

https://as.com/tikitakas/2019/03/29/portada/1553894384_119468.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 06.06.2019, 15.00.12
Neymar loukkaantui Brasilian viimeöisessä harjoitusottelussa Qataria vastaan ja tulee olemaan varmuudella sivussa Copa Americasta. Näin ollen Viníciukselle saattaa tarjoutua vielä mahdollisuus kisoihin pääsystä. Viníciuksen lisäksi vahvoja korvaajaehdokkaita ovat Tottenhamin Lucas Moura ja Liverpoolin Fabinho. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan ole vasen laituri Neymarin tavoin, joten Vinícius olisi yksi yhteen vaihdettaessa paras vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: TAMI - 11.09.2019, 20.08.15
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/09/11/5d78cf6ae2704e50728b462f.html

"Vinicius Junior endures a difficult Brazil debut - The young forward wasn't at his best"

Tuttua kauraa tältä syksyltä. Suvantovaihe on päällä ja peliaika tulee lähitulevaisuudessa olemaan hyvin tiukassa, kun muun muassa Hazard palaa, Bale on iskussa ja joukkueen paras pelaaja Lucas Vazquez vie runsaasti minuutteja.

Ikää on onneksi edelleen vain 19, mutta mikäli tämä vaihe jatkuu pitkäänkin, voi iso osa potentiaalista jäädä lunastamatta ja siirto pienempään seuraan olla tosiasia.

Uskotaan kuitenkin vielä, että se vire sieltä löytyy ja maagisia otteita nähdään jatkossa. :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: #10 - 12.09.2019, 09.52.25
Mitenköhän Vini toimisi piikissä Hazardin ja Balen välissä..? Vahvimmillaan vasemmalla laidalla mutta käsittääkseni keskellä ja oikealla kokolailla tasavahva. Voisi ainakin kokeilla rotaatiossa Benzeman ja Jovicin kanssa.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Siete - 05.11.2019, 17.43.49
Tähän on tultu. Viníciuksella pallo jalassa tilanteessa, jonka pitäisi olla vaarallisen näköinen ja kokenut Joaquin vain toteaa lämmitellessään, että tämä jätkä on todella huono.

https://twitter.com/ElDiaDespues/status/1191482503669923841?s=20
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 07.11.2019, 21.48.12
Tähän on tultu. Viníciuksella pallo jalassa tilanteessa, jonka pitäisi olla vaarallisen näköinen ja kokenut Joaquin vain toteaa lämmitellessään, että tämä jätkä on todella huono.

https://twitter.com/ElDiaDespues/status/1191482503669923841?s=20
Joaquin pyytää julisesti Viniltä anteeksi. :peukku_ylos:

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/11/07/5dc42fcae2704ea5488b45eb.html
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: Alpo - 07.10.2020, 15.39.14
Vinicius on aloittanut tämän kauden todella mallikkaasti ja onkin yksi alkaneen kauden tehokkaimmista pelaajista. Avaakin RMConectan haastattelussa hyvin syitä tähän. Suurimpana erona viime kauteen on se, että nyt ei ole ollut loukkaantuneena ja enää ei pelkää menettää palloa. Itseluottamus on kasvanut.

Aiemminkin on ollut juttuja, että Benzema on ottanut nuoren brassin siipiensä suojaan ja tämä tulee myös esille haastattelussa. Bentso mm. auttaa Viniciusta tekemään parempia ratkaisuja ja olemaan rauhallisempi kentällä. Vinicius kertookin Bentson auttaneen häntä jo ensimmäisiä päivinä.

Hieno mies nykyään tuo Karim. :tuoppi:

https://as.com/futbol/2020/10/06/primera/1602001517_451206.html

https://www.realmadrid.com/en/news/2020/10/06/vinicius-jr-were-league-leaders-and-im-happy-with-the-form-the-team-and-i-are-showing
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: TAMI - 14.01.2021, 13.42.44
https://twitter.com/rmadridinfo/status/1349669845529468928?s=21

Huhut jyllää, että Vini on ollut City-pelistä asti Zidanelle katkera, kun ei päässyt avaukseen eikä kentälle. Zidanella meni hermot siinä vaiheessa, kun brassi rupesi räpläämään kännykkää kuultuaan jääneensä sivuun avarista.

Vinin poissaolo tuosta ottelusta oli surullista, mutta surullista on myös, että Vinin tasoinen pelaaja oli Realilla se, joka olisi ollut todennäköisin ase jatkopaikkaan.
Otsikko: Vs: Vinícius Júnior - São Gonçalon ihmelapsi
Kirjoitti: RMadrid - 22.01.2021, 17.51.34
Surullista on palata tämän topicin ensimmäiselle sivulle ja lukea niitä toiveikkaita ja iloisia fiiliksiä mitä Vinicius herätti foorumisteissa ennen saapumistaan. Vielä ei toivoa sovi heittää mutta on meno ollut aika onnetonta.