RealMadridFIN::foorum

Real Madrid => Keskustelua Real Madridista => Aiheen aloitti: Chris - 16.07.2018, 19.47.01

Otsikko: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 16.07.2018, 19.47.01

Kausi 2017-2018 – yhden aikakauden viimeinen auringonlasku..

Real Madrid lähti edelliseen kauteen Espanjan selkeänä suosikkina. Olihan alla niin mestaruus La Ligassa kuin Mestarien liigassa. Sekasorrossa olevan Barcelonan ei pitänyt pystyä haastamaan Zidanen konemaista joukkuetta, etenkään 38 ottelun sarjassa. Alkukauden nopeat ongelmat kuitenkin sekoittivat Los Blancosin pakan – niin pahasti, että kausi kotimaan kentillä oli heikoin miesmuistiin. Madrid eli sekasortoisen kauden, mutta siitä huolimatta se onnistui päättämään kautensa voitokkaaseen Mestarien liigan finaaliin, kolmatta kertaa peräkkäin ja kolmatta kertaa Zidanen aikakaudella. Kuitenkaan tuo pokaali ei riittänyt ranskalaisvalmentajalle, joka pakkasi kauden päätteeksi tavaransa ja jätti ainakin toistaiseksi Valkoisten peräsimen.

(https://www.justreadonline.com/wp-content/uploads/2017/08/real-madrid-super-cup.jpg)

Elokuussa 2017 Real pelasi kaksi Super Copaa, voittaen molemmat. Man United sekä kahdesti Barcelona oli täysin telineissä Real Madridin puristuksessa ja jo elokuussa heräsi ilmoille kysymykset, voiko kukaan lyödä Zidanen ryhmää kauden aikana. Joukkue oli tasapainoinen ja huolimatta muutaman merkittävän avainpelaajan lähdöstä, joukkuetta oltiin täydennetty nuorilla tulevaisuuden nimillä. Avausmiehistö oli kuitenkin pitkälti sama, mitä se oli  jo ensimmäisellä Zizoun kauden puolikkaalla.


(https://www.ess.fi/incoming/img2393055/6zqgb6/ALTERNATES/w640/791791.jpg)

Jatkuva menestys alkoi kuitenkin näkyä nopeasti pelaajien otteissa La Liga -nurmilla, sillä heti kauden alussa tulleet pistemenetykset Valencialle, Levantelle ja Real Betisille ajoivat seuran kriisin partaalle. Barcelona oli viiden pelatun kierroksen jälkeen repinyt jo käsittämättömät seitsemän pistettä eroa Kuninkaallisiin ja selkeältä näyttänyt mestaruus oli vaihtunut jo syyskuussa selkeään takaa-ajoasemaan.

Jo tässä vaiheessa kautta näytti selvältä se, että Zidane ei saanut kotimaassa revittyä pelaajistaan enempää irti eikä uudet hankinnat pystyneet tarjoamaan mitään apuja ykkösmiesten takaa. Koko kauden kakkosmiesten vastuu oli myös todella pientä, mutta tilaisuuden tullen peliesitykset olivat kaukana siitä, mihin Real Madridin kokoisessa seurassa oli tarvetta.

Joulukuussa Real matkasi seurajoukkueiden MM-turnaukseen Arabiemiraatteihin. Kaksi höntsäottelua ja kaksi voittoa toivat toisen peräkkäisen mestaruuden kyseistä turnauksesta, mutta kovin moni madridista tuosta pokaalista tuskin suuremmin jaksoi innostua. Madrid valmistautui jo henkisesti jouluaatonaattona pelattavaan El Clasicoon, jossa vain voitto olisi palauttanut edes pienet mahdollisuudet haastaa Barcelona sarjamestaruudesta. Lopputuloksena 0-3 turpaan ja valkoinen joulu oli peruttu. Voitolla Barca karkasi 14 pisteen päähän ennen kauden puoltaväliä ja kaikki katseet menestysmahdollisuuksista oli siirrettävä jälleen kerran kahden Cup-kilpailun varaan..


(https://okdiario.com/img/2018/01/24/real-madrid-leganes-copa-del-rey-655x368.jpg)

Tammikuun 24. kirjataan yhtenä surullisena lukuna Madridin seurahistoriaan. Piskuinen Leganes tiputti Los Blancosin käsittämättömästi jatkossa Espanjan cupissa ja Zizoun lähtölaskenta oli alkanut. Kuten Zizou tuolloin totesi, hän tekisi päätökset jatkostaan kauden jälkeen, mutta totesi tuon tappion olleen myös koko valmentajauransa raskain. Paine ja kritiikki seuraavan päivän lehdistössä oli sellaista, johon Zizou ei ollut kertaakaan tottunut Realin päävalmentajana.

Copa del Reystä tippumisen myötä oli kaikki munat laitettava yhteen koriin. Real keskittyi loppukaudesta ainoastaan Mestarien liigan ja jätti kotimaan pelit vedeltäväksi likimain täysin puolivaloilla. Mutta kun kyseessä on kaikkien aikojen joukkue Mestarien liigassa, ei kukaan voinut laskea joukkuetta ulos mestaruustaistosta..

PSG, Juventus ja Bayern saivat keväällä väistyä Valkoisten tieltä, kun Zidanen ryhmä paineli kolmannen kerran peräkkäin Mestarien liigan finaaliin Kiovaan. Finaali muistetaan Gareth Balen satumaisesta saksipotku-osumasta, Kariuksen hörppälyistä, Ronaldon kommenteista ottelun jälkeen ja ennen kaikkea siitä, että Zidane oli vienyt joukkueensa kolmanteen UCL-pokaaliin kolmen vuoden aikana. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan kauden aikana kasaantunut painelasti oli ranskalaiselle liikaa ja hän irtisanoutui virallisesti tehtävästään kesäkuun alussa. 2,5 vuotta, kolme UCL-mestaruutta, yksi La Liga, kaksi seurajoukkueiden maailmanmestaruutta, kaksi Euroopan Super Cupia ja yksi Espanjan Super Cup. Satumainen ajanjakso tuli päätökseensä ja uusi aika on alkamassa Santiago Bernabeulla…

(https://images11.eitb.eus/multimedia/images/2018/05/26/2292704/20180526234116_realmadrid-champions-camp_foto610x342.jpg)


Pelaaja-arvosanat 17/18

Keylor Navas: Oli ajoittain maaginen, ajoittain kasa helppoja virheitä. Ensimmäisen kerran miehen asemaa seuran ykkösvahtina jouduttiin kyseenalaistamaan, mutta kevätkauden vire nosti miehen osakkeita. Niukasti plussalle.

Kiko Casilla: Mukisematta edelleen kakkosveskarina, mutta peliotteet eivät jättäneet seuraaville sukupolville juurikaan kerrottavaa. Pelaamattomuus näkyi ajoittain rajusti.

Luca Zidane: Pääsi tekemään debyyttinsä kauden päätösottelussa.

Dani Carvajal: Ei ollut Danikaan sillä tasolla, jota ennen kauden alkua odotettiin. Sydänlihastulehdus olisi voinut päättää koko uran, mutta toipui siitä jopa todella nopeasti. Edelleen ykkösvaihtoehto oikean pakin tontille, mutta ensi kaudesta alkaen saa todella kovan kilpailijan Odriozolasta.

Jesus Vallejo: Kärsi paljon loukkaantumisista ja pelasi vain 630min La Liga -peleissä. Potentiaali tuli kuitenkin esille, vaikka Juventus -ottelu olikin liian kova paikka nuorukaiselle. Tulevaisuus on kuitenkin kirkas.

Sergio Ramos: Kapteeni on edelleen joukkueen selkäranka. Totutun vuoristoratamainen kausi, kauden isoimmissa peleissä edelleen suuri johtaja.

Raphael Varane: Pelasi La Ligassa peräti kolmanneksi eniten, vaikka jatkuvia pikkutällejä edelleen. Vahva kausi ranskalaiselta ja nousi vihdoin joukkueen ykköstopparipariin Ramosin vierelle.

Nacho: Yli 2000 minuuttia vyölle La Ligassa, poikkeuksellisen paljon vastuuta aiempiin kausiin nähden. Hoitaa ruutunsa, välittämättä siitä, millä paikalla puolustuslinjassa pelaa. Erinomainen kausi ja toi paikan kesän MM-turnaukseen.

Marcelo: Brassi oli ajoittain yhtä kuistilla, kuin koko muukin joukkue. Syttyi muiden tapaan vasta kevään UCL-peleissä. Laiskanpulskea meno kuitenkin ajoittain todella surullista katsottavaa ja useampi takaisku miehen piikkiin, jota sitten kompensoi hyökkäysosaamisellaan parhaansa mukaan. Isoja maaleja loppukaudesta.

Theo: Nuorukainen tahkosi vajaat 1000 minuuttia La Ligassa. Ei varsinaisesti tuonut mitään joukkueen pelaamiseen, mutta ajoittain varsin hyviä aihioita tekemisessä on. Kehitystä on tultava edelleen, potentiaali sielä kuitenkin on. Suurimmat ansiot keräsi Atleti -fanien trollaamisesta sosiaalisessa mediassa.

Hakimi: Liian kovaan paikkaan marokkolainen joutui, puolustuspelaamisessa ja ratkaisuissa viimeisellä hyökkäyskolmanneksella paljon parannettavaa. Lainapesti tulee hyvään paikkaan ja toivon mukaan kehitys jatkuu.

Toni Kroos: Kuten monen muunkin kohdalla, on-off kausi. Parhaimmillaan maailman parhaimmistoa, mutta välillä tekeminen etenkin omaan suuntaan häkellyttävän huonoa. Isoissa otteluissa hänkin parhaimillaan.

Casemiro: Ei huono kausi, mutta enempään olisi ollut ainesta. Ehkäpä La Ligan panoksettomuus noin 50% kauden otteluista sai Casemiron tuntumaan huonommalta mitä hän on, mutta pienoinen pettymys. Hyvä kevät kompensoi. Peliaikakuningas pitkälti yli 3500 pelatulla minuutilla.

Luka Modric: Keskikentän kolmas palanen ei pettänyt. Tekee työnsä molempiin suuntiin ja kauden parhaimpia pelaajia Madrid-nutussa. 32 ikävuotta ei näkynyt peliotteissa, mutta peliminuuteissa näkyi, sillä La Ligassa alle 2000 minuuttia.

Mateo Kovacic: Syksyllä tullut pitkä huili sekoitti heti alkuun kroatilaisen läpimurtoa. Ei saanut vastuuta juurikaan ja jäi La Ligassakin alle 1000 peliminuutin. Potentiaali on, mutta lopullinen pinnalle nousu odotuttaa edelleen. Ne pelit mitä pelasi, pelasi pääsääntöisesti kuitenkin hyvin, eikä pettänyt missään vaiheessa.

Dani Ceballos: Betisistä hankittu Ceballos ei missään vaiheessa pystynyt tarjoamaan oikein yhtään mitään. Loppukaudesta Zidanen koirankopissa. Paljon on töitä tehtävänä, jos Danista joskus avauksenpelaaja Madridiin saadaan. Saanee kuitenkin uuden mahdollisuuden tulevalla kaudella.

Marcos Llorente: Pätee täysin sama, kuin Ceballosinkin kohdalla. Taso ei riittänyt edes vähää alusta ja vastuu jäi myös todella pieneksi.

Isco: Kärsii edelleen ajoittain pahasti ylimääräisestä pallonhieromisesta, joka ei varsinaisesti johda mihinkään. Näyttävyyttä on, mutta silti jokin puuttuu edelleen. Tasapaksu kausi, mutta oli edelleen isoissa peleissä Zizoun valinta avaukseen ohi Balen.

Marco Asensio: Alkukausi oli mitä maagisinta Marcoa, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sen vaisummaksi tuntui jäävän. Ei pystynyt lunastamaan ihan niitä odotuksia ja loppukaudesta oli parhaimmillaan silloin, kun pääsi vaihdosta kentälle. Lopullinen läpimurto odottaa edelleen, vaikka kasan golazoja viime kaudella nakuttelikin.

Lucas: Kauden suurin yllättäjä. Nousi hierarkiassa monta askelta ylöspäin ja lopulta Zidanen yhdeksi luottohevosista. Pelillinen taso nousi valtavasti kauden edetessä ja pystyi ajoittain todella hyviinkin suorituksiin hyökkäyspäässä. Ihanteellinen joukkuepelaaja asenteensa ja myös nousseen taitotasonsa vuoksi.

Gareth Bale: Loukkaantumiset ja koirankoppi – siinäpä kausi pähkinänkuoressa. Vaisu kausi, kunnes keväällä alkoi räpsymään ihan tosissaan. Olisi jo lähtenyt, ellei Zidane olisi ehtinyt ensin.

Karim Benzema: Viisi maalia La Ligassa on käsittämättömän huono suoritus, kun miettii miten paljon paikkoja ranskalainen sai. Ajoittain kuitenkin liiankin suuren kritiikin kohteena, sillä toimi Ronaldon kanssa edelleen erinomaisesti yhteen ja teki paljon hyviä asioita – paitsi maaleja.

Cristiano Ronaldo: Alkukausi oli synkissä pilvissä vaeltelua, jota ei helpottanut pitkä pelikielto kauden alla. Joulun jälkeen meno yltyi normaalille tasolle ja päätöskaudellaan jälleen kerran seuran paras maalintekijä. Kultaakin arvokkaampi kauden kriittisillä hetkillä.

Borja Mayoral: Reilut 300 minuuttia La Ligasa ei ole sitä, mitä Borjita kotiinpaluultaan toivoi. Vastuu jäi vähäiseksi, silti kasasi peräti kolme maalia siinä missä joukkueen ykköshyökkääjä viisi maalia noin seitsemän kertaa suuremmilla peliminuuteilla..


Kausi 2018-2019 – Lopeteguin aikakausi.


Zidanen ja Ronaldon lähtöjen myötä Bernabeulla alkaa väistämättä uusi ajanjakso. Kaiken voittanut manageri sekä joukkueen ykköstähti ovat poissa, joten uudet tuulet puhaltavat. Niitä tuulia puhaltaa Julen Lopetegui, joka palkattiin Madridin uudeksi päävalmentajaksi vain pari päivää ennen La Rojan ensimmäistä MM-kisaottelua. Samalla tuo sopimus tarkoitti potkuja Espanjan peräsimestä, mutta vastapainoksi Lopetegui on saanut kuukauden verran tehdä töitä uuden työnantajansa parissa.

Huhumylly käy tuttuun tapaan kiihkeänä ennen kauden alkua ja uusia nimiä on tulossa vuoden varmasti vielä sisään. Alvaro Odriozola ja Andriy Lunin tulivat jo, mutta paria megaluokan hankintaa on yhä odotettavissa. Huhut käyvät kuumana, kun uuden kauden alkuun on enää noin kuukauden verran. Valmis ei Real Madrid tällä hetkellä ole, mutta sitä se tuskin tulee olemaan vielä hetkeen aikaan, joten uuden aikakauden alkaessa maltin on oltava valttia..

(http://www.heraldscotland.com/resources/images/7926030.jpg?display=1&htype=0&type=responsive-gallery)


Kokoonpano 18/19

Sopimustilanne:

2019:
Coentrão

2020:
Ramos
Casilla
Modric
Nacho
Navas

2021:
Casemiro
Kovacic
Vazquez
Vallejo
Mayoral
Benzema
Ödegaard
Valverde

2022:
Kroos
Bale
Marcelo
Isco
Carvajal
Varane

2023:
Ceballos
Theo
Asensio
de Tomás
Oscar

2024:
Lunin
Odriozola


Pre-temporada

Uusi kausi alkoi virallisesti tänään, kun seuraavat pelaajat saapuivat lääkärintarkastuksiin lomilta paluun jälleen:
Casilla, Lunin, Luca Zidane, Vallejo, Theo, Ceballos, Llorente, Vinicius, Raúl de Tomás, Bale, Benzema, Ødegaard ja Borja Mayoral

Pre-temporada koostuu näillä näkymin viidestä ottelusta, joista ensimmäinen 31.7 Yhdysvalloissa Man Unitedia vastaan. Saman kiertueen aikana on myös ottelut Juventusta ja AS Romaa vastaan. 14.8 Real pelaa ensimmäisen ottelun Euroopassa, kun Tallinnassa on vastassa UEFA Super Cupin finaalissa Atletico. Trofeo Santiago Bernabeu sitten myöhemmin elokuun aikana.

La Liga -kauden otteluohjelman pitäisi tulla julki 23.heinäkuuta ja tiettävästi kausi potkaistaan käyntiin elokuun 18.päivä.


 Pelipaidat

(https://1.bp.blogspot.com/-mf81ns_xuU0/Ww0VDU7diFI/AAAAAAABk2o/03wj8Hwj2tYzscd3SD0mjBpIL8QPopvAACLcBGAs/s738/adidas-real-madrid-18-19-kits%2B%25282%2529.jpg)

(https://4.bp.blogspot.com/-c6A9VUky1yY/Ww0VDuPaQHI/AAAAAAABk2s/zYmEFgqaWYM9QRHbMSFTiHLAkQNdOkoWQCLcBGAs/s738/adidas-real-madrid-18-19-kits%2B%25284%2529.jpg)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 18.07.2018, 12.09.34
:pallo: Avaus nykyisellä rosterilla :pallo:

                  Isco

Asensio                            Bale

     Kroos  Casemiro Modric

Marcelo Ramos Varane Carvajal

                Navas


PS. Kiitos Chris erinomaisesta avauksesta!
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 23.07.2018, 20.30.39
Marca kirjoittelee (http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/07/23/5b54e3abe2704e85278b4600.html), että Lopetegui on tuonut joukkueen tekemiseen erilaisen lähestymistavan, kuin mihin Zidanen alaisuudessa oli totuttu.

Zidanen kanssa oli paljon erilaista pientä kisailua ja pelaajat eivät Marcan mukaan ikävöi tätä. Fysiikkavalmentaja Pintus, joka on toiminut kummankin valmentajan ollessa joukkueessa, ei enää vedä juoksutreenejä kenttää ympäri ja portaita ylös alas.

Myös henkilökohtaisen vuorovaikutuksen sanotaan parantuneen valmentajan ja pelaajien välillä mm. koirankoppiosaston Ceballosin, Theon, Mayoralin, Vallejon ja Llorenten osalta.

Pakko tässä on olla sellainen fiilis, että nyt jos koskaan olisi näiden ceballosten ja kumppaneiden aika loistaa. Toivotaan, että Julen onnistuu tehtävässään.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Siete - 24.07.2018, 17.00.54
La Liga -pelien otteluohjelma kokonaisuudessaan:

1) Getafe 19.8.
2) Girona ✈️ 26.8.
3) Leganés 2.9.
4) Athletic ✈️ 16.9.
5) Espanyol 23.9.
6) Sevilla ✈️ 26.9.
7) Atlético 30.9.
8 ) Alavés ✈️ 7.10.
9) Levante 21.10.
10) Barcelona ✈️ 28.10.
11) Valladolid 4.11.
12) Celta ✈️ 11.11.
13) Eibar ✈️ 25.11.
14) Valencia 2.12.
15) Huesca ✈️ 9.12.
16) Rayo Vallecano 16.12.
17) Villarreal ✈️ 22.12.
18) Real Sociedad 6.1.
19) Real Betis ✈️ 13.1.
20) Sevilla 20.1.
21) Espanyol ✈️ 27.1.
22) Alavés 3.2.
23) Atlético ✈️ 10.2.
24) Girona 17.2.
25) Levante ✈️ 24.2.
26) Barcelona 3.3.
27) Valladolid ✈️ 10.3.
28) Celta 17.3.
29) Huesca 31.3.
30) Valencia ✈️ 3.4.
31) Eibar 7.4.
32) Leganés ✈️ 14.4.
33) Athletic 24.4.
34) Getafe ✈️ 28.4.
35) Rayo Vallecano ✈️ 5.5.
36) Villarreal 12.5.
37) Real Sociedad ✈️ 19.5.
38) Real Betis 26.5.

Päivämäärät ovat tässä vaiheessa ainoastaan suuntaa antavia. Lisäksi 17. kierroksen vierasottelu Villarrealia tulee jäämään rästiin FIFA Club World Cupin takia.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 28.07.2018, 11.14.01
Alkaa näyttää, että Zidane erosi ihan turhaan. Tästä kaudesta ei tule sitä uudelleen rakennuksen kautta vaan kaikki panokset säästetään ensi kesään seuraavalle valmentajalle.

Ennustan Pochettino huhujen alkavan viimeistään tammikuussa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: AnA51 - 28.07.2018, 11.48.47
Alkaahan tämä valitettavasti näyttämään pahasti siltä että jonkillainen välivuos ois tulossa
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: tanu - 28.07.2018, 18.49.21
Välivuosi vai aidosti painostus kasvattaa espanjalaisista lupauksista (Isco, Asensio) maailmanluokan pelaajia? Jälkimmäiseen varmaan Lopetegui paras mies tehtävään. Fanithan on pitkään toivonut että Realissa olisi enemmän espanjalaisia avauksessa.

Lisäksi isosti vaikuttaa että mikä on Balen paikkaa formaatiossa, häärääkö edelleen oikealla vai palaako vasemmalle tai ottaako Crisun paikan kärjessä? Jotenkin voisin nähdä että Isco tai Asensio pelaisi vale-ysinä mikäli Bale siirtyy takaisin vasempaan laitaan.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Figuuri - 29.07.2018, 11.29.57
Alkaa näyttää, että Zidane erosi ihan turhaan. Tästä kaudesta ei tule sitä uudelleen rakennuksen kautta vaan kaikki panokset säästetään ensi kesään seuraavalle valmentajalle.

Ennustan Pochettino huhujen alkavan viimeistään tammikuussa.

Zidane erosi fiksuna. Kyllä varmaan tajusi itsekin olleensa onnekas. Primera meni päin persettä ja syyt ovat jalkapalloa ymmärtävien ihmisten keskuudessa täysin selviä. Kieltämättä onnekkaan kolmannen tsämppiksen jälkeen avautui täydellinen hetki vetäytyä parrasvaloista voittajana. Real Madridin kokoisen seuran päävalmentajana toimiminen vaatii veronsa, hyvin mahdollisesti Zidanen takki oli tyhjä (ainakin pelikirja oli).

Ensi kaudesta en lähde vielä liikaa spekuloimaan. Katson siirtoikkunan ensin loppuun ja sen jälkeen voi sitten raottaa fiiliksiä mitä tuleman pitää. Toistaiseksi ilmassa leijuu katastrofin ainekset, mutta samaan aikaan olen leppoisin mielin tulevasta kaudesta. Pessimisti ei pety ja taktinen housuun paskominen kuulostaa hyvältä juuri nyt. Toisin sanoen, ensi kaudesta ei ole mitään odotuksia ja näin ei voi pettyä. Mahdolliset uudet ja mediaseksikkäät pelaajat nostavat luonnollisesti odotuksia. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Tälläiset lempeämmät mietteet siis näin sohvalta seuraajan näkökulmasta. Toisaalta osaksi pitää ihmetellä seuran toimintaa. Seura on voittanut historialliset kolme tsämppistä putkeen ja taas olisi mahdollisuus kirjoittaa sellaista historiaa, jota yksikään seura ei välttämättä koskaan kykenisi rikkomaan. Miksi siis olla liian pidättäytyväinen kesän siirtomarkkinoilla? Osa tästä viivyttelytaktiikasta menee varmasti potentiaalisten kauppahintojen polkemiseen. Nyt on mahdollisuus nyhtää, mutta esittämällä vaikeasti tavoiteltavaa, Real Madrid välttää vähä-älyiset kaupat ja pitää paremmat diilit vaivihkaa kytemässä. Ammattiurheilussa voittaminen on tärkeintä ja halua pitää olla, sikäli espanjalaisen suurseuran maltillisuus hämmästyttää. No mene ja tiedä, siirtoikkunan jälkeen lisää fiiliksiä sitten.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Siete - 02.08.2018, 23.28.51
33) Athletic 24.4.
34) Getafe ✈️ 28.4.
35) Rayo Vallecano ✈️ 5.5.
36) Villarreal 12.5.
37) Real Sociedad ✈️ 19.5.
38) Real Betis 26.5.
Alkuviikosta espanjalaismediassa oli juttua Copa del Reyn finaalista. Espanjan jalkapalloliitto ja La Liga sopivat ottelun päivämääräksi 25. toukokuuta, joten liigakauden päätöstä aikaistetaan yhdellä viikolla. Näin ollen kuusi viimeistä kierrosta pelataan aikaisemmin kuin alun perin oli ilmoitettu.

Uudet päivämäärät:

33) Athletic 21.4.
34) Getafe ✈️ 24.4.
35) Rayo Vallecano ✈️ 28.4.
36) Villarreal 5.5.
37) Real Sociedad ✈️ 12.5.
38) Real Betis 19.5.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 03.08.2018, 11.01.28
AS:n mukaan Mayoral jatkaa 2-kärkenä.

https://as.com/futbol/2018/08/02/primera/1533227384_909913.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Siete - 03.08.2018, 16.16.51
AS:n mukaan Mayoral jatkaa 2-kärkenä.

https://as.com/futbol/2018/08/02/primera/1533227384_909913.html
Jutun mukaan Mayoralin odotetaan tekevän 15-20 maalia, mikä tuntuu aika kaukaa haetulta. Viime kauden saldo oli 7 maalia 927 minuutissa, joten tuli tässä mieleen, että aiotaanko Mayoralille todella antaa kaksin- tai kolminkertainen määrä minuutteja ensi kaudella.

17. kierroksen vierasottelu Villarrealia tulee jäämään rästiin FIFA Club World Cupin takia.
Uusi päivämäärä on 3.1. eli rästiottelu hoidetaan tällä kertaa pois alta mahdollisimman pian, eikä vasta joskus helmikuun lopussa niin kuin edellisillä kausilla.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 03.08.2018, 21.44.38
Galactico-aikojen Madridista Albert Celades liittyy Lopeteguin valmennusryhmään. Celades on peliuransa jälkeen toiminut Espanjan jalkapalloliitossa U16- ja U21-jengien päävalmentajana sekä miesten maajoukkueen apukoutsina kaksissa viime MM-kisoissa.

https://www.realmadrid.com/en/news/2018/08/celades-joins-real-madrid-as-julen-lopeteguis-assistant-coach
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Siete - 06.08.2018, 21.14.05
Kolmas peliasu esiteltiin tänään New Yorkissa. Korallin värisen paidan valmistuksessa hyödynnetään merestä kerättyä muovia.

(https://i.imgur.com/LZ9wgDd.jpg)

Jokainen voi itse päätellä seuraavasta lainauksesta, miten lähelle Footy Headlinesin arvio osui. Virallinen vahvistus tuli tosiaan nyt elokuussa ja värikin on aika lähellä. Harva osaisi kuvailla tuota sävyä nimenomaan koralliksi, vaikka rehellisyyden nimissä on todettava paidan väri muistuttavan enemmän oranssia kuin punaista.

Footy Headlinesin (http://www.footyheadlines.com/2017/11/real-madrid-18-19-third-kit.html?m=1) tietojen mukaan ensi kauden kolmas peliasu tulee olemaan punainen. Virallista vahvistusta saadaan odotella mahdollisesti jopa ensi vuoden elokuuhun saakka, mutta ainakin allekirjoittanut on vakuuttunut asiasta jo pelkästään näiden todisteiden perusteella. Tulevan kauden peliasuja on yleensä alettu vuotaa suurin piirtein tähän aikaan vuodesta ja monesti myöhemmin on voitu todeta mm. Footy Headlinesin olleen oikeassa.

(https://4.bp.blogspot.com/-jS_F8hVQmko/WhM-mWK4JOI/AAAAAAABXX4/_PWzyROKt24W8LUgNfcUeHwCzxDQpeuuACLcBGAs/s650/real-madrid-18-19-third-kit-2.jpg)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 16.08.2018, 07.52.30
Tämähän kuulostaa jo Tammikuulta. Seuraava kysymys lienee: "Uskotko vielä liigamestaruuteen ja siihen, että valmennusta Real Madridia myös ensi kaudella?"

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/08/16/5b74aa0c22601dc47e8b4613.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 22.08.2018, 22.42.10
Kun Madridistat epätoivoissaan kaipaavat vahvistuksia, niin sellainen putoaa kuin taivaan lahjana. Fabio Coentrao on nimittäin kaikessa hiljaisuudessa, kunnes tänään somessa asian paljasti, harjoitellut Valdebebasissa. Fabiolla on siis vielä alkanut kausi jäljellä sopimusta Real Madridin kanssa.

(https://pbs.twimg.com/media/DlNoNL1W0AETu_j.jpg:small)
Ihan mielenkiinnosta aloin pohtimaan, että voisikohan Fabio teoriassa olla 3. vaihtoehto Marcelon ja Nachon takana vasemmaksi pakiksi? Kai lusitaanilla vielä muutama kilometri on jäljellä huippufutista? Kuitenkin ~30 peliä Sportingissa viime kaudella, joka oli vuosikausiin eniten otteluita yhden kauden aikana Fabiolle.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 22.08.2018, 23.49.58
Kun Madridistat epätoivoissaan kaipaavat vahvistuksia, niin sellainen putoaa kuin taivaan lahjana.

:D

Vakavissaan, ikääkin vasta 30 vuotta ja kokemusta on isoimmista peleistä rutkasti. Pitäisin joukkueessa.

Ainahan olen Coentraoa pitänyt todella kovana pelimiehenä, kuuluu vaan tähän surullisten loukkaantumishistorioiden joukkoon. Olisi ihana nähdä vielä dominoimassa vasenta laitaa. :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Figuuri - 23.08.2018, 10.25.56
Toin tämän aikaisemmin esille ja minulle naurettiin. En näe mitään syytä, miksi Fabio ei voisi pelata yhtä kautta rotaatiopuolustajana. Hänellä on tosiaan vuosi sopimusta jäljellä ja seura voisi säästää tässä hyvän summan rahaa. Fabio on kokenut pelaaja ja hyvä puolustava vaihtoehto primeran tasapaksuihin matseihin, etenkin jos ja kun brasilialaista säästellään tsämppistä varten.

Redondon tavoin pitäisin itsekin puolustuksen yleistä luottomiestä ja seksiä tihkuvaa komeaa Nachoa nokkimisjärjestyksen toisena. Valitettavasti toppariosasto on kuitenkin sen verran ohut, että myös Nachoa olisi hyvä säästellä ja tämänkin puolesta Fabion paluu olisi erittäin tervetullut ratkaisu.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 23.08.2018, 11.48.49
Olen ymmärtänyt että Fabion alamäki on johtunut paljolti päihteistä ja juhlimisesta. Zidane yritti miestä ottaa mukaan touhuihin, mutta siitä meinasi tulla kallista punaisine kortteineen. Onneksi silti voitettiin mestaruus, mutta oli se pienestä kiinni.

Fabiolle toki silti uusi mahdollisuus!  :traktori: :traktori: :traktori:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 23.08.2018, 14.03.35
Mä oon ollut sellaisessa uskossa, että kyseessä on ollut pään sisäiset ongelmat. On esim. pelannut yhden todella hyvän pelin ja sitten hävinnyt kokonaan ottelukokoonpanosta.

Todetaan toki tässä, että suurin osa päihteiden väärinkäyttäjistä on mielenterveysongelmaisia.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Losblancos - 23.08.2018, 14.39.08
Jos Fabio kuntoon pääsee, niin ehkä häntä joissain satunnaisissa peleissä voi käyttää. Pointti Coentraon kohdalla on kuitenkin ollut ja on edelleen enemmänkin se, että hänen varaansa ei voi laskea mitään, kun joukkuetta rakennetaan. Miehen loukkaantumis- ja muu historia on sellainen, että saattaa koska tahansa olla taas ei käytettävissä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: RMadrid - 24.08.2018, 10.04.38
Mitä herrat sanoisi Iago Aspasista? Eikö siinä olisi edullinen kirittäjä parin kauden ajaksi Benzemalle. Sen jälkeen Mbabben on jo kyllästynyt Pariisiin ja saapuu Madridiin.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 28.08.2018, 13.27.23
Joukkueen sisältä tulvii jatkuvasti positiivista signaalia. Sunnuntaina heikosti esiintynyt ja ajoissa vaihtoonotettu Marcelo veti eilen normaalit treenit päästäkseen parempaan kuntoon, samalla kaikki muut sunnuntaina avauksessa olleet pelaajat tekivät palauttavan harjoituksen. Marcelo  :peukku_ylos:

https://en.as.com/en/2018/08/27/football/1535378847_480289.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 29.08.2018, 21.38.47
Olisiko se sitten joukkue tässä.. Keskikentälle on huhua ollut ajottain, mutta viime viikkoina kuivunut kasaan ja vaikea uskoa, että enää lähtijöitäkään olisi, sillä sitten joudutaan taas viime hetken ostoksille.

GK:s
Courtois, Navas, Casilla(?)

Luca jatkanee Castillassa ja Kikon kohtalo on vielä pahoin auki.

DEF:s
Carvajal, Odriozola, Ramos,  Varane, Nacho, Vallejo, Marcelo, Reguilon.

Vaspan tontti pienoinen kysymysmerkki, mutta onhan sinne heittää Nacho ja Reguilon. Kovin pitkiä sairaslomia tuo puolustus ei kuitenkaan kärsi.

MID:s
Casemiro, Llorente, Kroos, Modric, Ceballos, Isco, Valverde (?)

Mielelläni yhden nimen tuohon olisin hommannut, codename Thiago. Aika ohut on keskikenttä eikä kestä kyllä loukkaantumisia. Isco saanee keskikentän tridentessä tällä kaudella enempi vastuuta, tarvittaessa sitten vapaassa roolissa tai vasemmalla laidalla.

FW:s
Lucas, Bale, Benzema, Mariano, Asensio, Vinicius, Botja (?)

Marianon lisäys todella tärkeä ja viime kausi antaa uskoa, että pystyy tekemään tarvittavia tehoja. Asensiolla isot saappat täytettäväksi ja toivonmukaan se isompi steppi isompiin valoihin vihdoni tapahtuu. Borjalle uutta seuraa vielä viime päivien aikana.


Keskikenttä, keskikenttä.. Sinne sen vahvistuksen vielä haluaisin, mutta kello tikittää turhan lujaa nyt eteenpäin.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Siete - 31.08.2018, 22.38.27
Tänään julkaistiin loputkin uusista pelinumeroista. Reguilón ottaa Kovačićin jättämän numeron 23 ja Valverde kantaa Theon entistä numeroa 15. Näin ollen numerot 16 ja 21 jäävät vapaiksi.

https://www.realmadrid.com/futbol/plantilla
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 01.09.2018, 00.17.53
Omista pojista Kiko, Carvajal, Nacho, Reguilon, Llorente, Mariano ja Lucas on mahdutettu kokoonpanoon alkavalle kaudelle. Se on ihan kohtalaista luottamista cantenaroon ja siihen, että aina ei niitä kaikkein suurimpia galacticoja tarvita.

* Casilla ei toki Madridissa syntynyt, mutta siirtyi kuitenkin vuonna 2000 jo Madridin junioireihin, eli likipitäen koko ura on Madridin kirjoissa mennyt.

Ramosille muuten 15.kausi ja Marcelollekin jo 13. Valkoisessa paidassa. Komeita lukuja ja tullaan kirjoittamaan uran päättymisten jälkeen isolla tussilla Madrid -historiaan (sikäli kun ovat sitä toki jo nyt.. )
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 01.09.2018, 23.37.42
Pakko sanoa, että vaikuttaa minun olleen väärässä kaikkine epäilyineni. Joukkue pelaa tällä hetkellä loistavasti pallon kanssa. Jauhetaan, jauhetaan hyvin joukkueena niin paikkoja väkisin tulee. Tullaan todella hyvin pallon kanssa omasta päädystä aina vastustajan kolmanekselle. Bentso pelaa uransa parasta futista ja muutenkin pelaaminen näyttää, että kaikilla (paitsi Lucasilla) kivaa.

Kesältä tulleet huhut hyvästä hengestä eivät siis olleet valhetta.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: stimbe - 01.09.2018, 23.43.57
Joo pakko kyl myös sanoo et vaikka tikitakia dissasin, niin kyllä tää pelityyli alkaa tuntumaan ihan kivalta  ;D
Hyvä henki ja hienoa et BB saa onnistumisia ja vielä hienoja sellaisia!
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: El Madridista - 02.09.2018, 10.52.47
Aa että. Valkoisten voitto, sunnuntaiaamu, aamukahvi ja Marcan lukeminen netissä  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 02.09.2018, 14.12.00
Kaikki merkit viittaa siihen, että Julenilla on mahdollisuus tehdä pitkä ura valkoisissa.

Valkoinen torni on tuulinen paikka eikä siellä yleensä kolmea kautta pidempään olla pysytty. Toivon Julenille Miguel Munozin kaltaista jaksoa joukkueen peräsimessä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 03.09.2018, 13.02.14
Nuevo Era tosiaankin: Karim Benzemalla meni kolme ottelukierrosta kun mies rikkoi jo ensimmäisen Cristiano Ronaldon ennätyksen. Nimittäin Benzeman ensimmäinen maali Leganesia vastaan tarkoitti, että Karim on osunut La Ligansa 33 eri joukkuetta vastaan. Cristianon saldoksi jäi 32 eri joukkuetta  :pallo:

https://www.fourfourtwo.com/news/benzema-surpasses-ronaldo-goal-against-33rd-different-laliga-team
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Sakho - 13.09.2018, 12.37.16
Kova pelaaja,mutta vaikea luonne=Benzema
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 17.09.2018, 20.28.57
Lainaus ottelutopicista, mutta sopinee paremmin tänne.

Benzema tänään aikalailla yössä ja Lucasilta ihan karmeat minuutit... Jatkossa sitten Viniciusta kehiin, kunnes LV oppii taas pelaamisen tavoille.

Tämä. Lucas ei tuonut taas yhtään mitään kentälle ja muistutti jälleen valitettavasta keskinkertaisuudestaan. Lucas on parhaimmillaan isoissa peleissä sellaisessa "Ji Sung Park" -roolissa työhevosena, alaspäin taistelijana ja tsemppaajana, joka tekee perusasiat riittävän hyvin. Kun kentälle kaivataan pelin lopussa maalintekovoimaa ja/tai luovuutta, pitäisi Lucas olla jo lähtökohtaisesti ulkona vaihtoehdoista. Mariano ja Vinicius pelaamaan nämä minuutit.

Alkukausi ylipäätään ei ole vielä kertonut itselleni mitään siitä, mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Voitettu on vain ja ainoastaan pelejä, jotka on pitänytkin voittaa (Getafe, Leganes, Girona). Ticoa ja Bilbaota vastaan on ollut paljon hyvää, mutta edelleen häiritsee erityisesti hyökkäyspelaajien otteiden tasaisuus ja vaihtopenkin niukkuus. Myös se, että Llorente ei edelleenkään näytä saavan vastuuta aiheuttaa sen, että Casemiron poissaollessa puolustus vuotaa joka kerta. Brassille ei ole korvaajaa, koska Marcosin taso ei riitä.

Toivottavasti keskiviikkona nähdään Romaa vastaan vakuuttava esitys ja saadaan Bernabeukin syttymään tähän kauteen.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 17.09.2018, 20.45.21
Helppo allekirjoittaa yllä oleva.

Piti jo lauantaina huudella, mutta jäi sitten välistä. Bilbao -pelin epätoivoista loppukiriä kun katseli, heräsi mieleen ajatus seuraavanlaista "takaa-ajokokoonpanosta" jolla pystyisi helposti yhdistämään luovuuden, laitapelaamisen ja maalintekovoiman. Eli Julen, lues tarkkaan:

Bale--Modric/Isco-Kroos-Asensio; Mariano-Benzema.

Tuota olisi voinut helposti kokeilla jo lauantainakin, mikäli vaihdot olisivat menneet eri tavalla. Real kuitenkin vähän tuon tyylistä käytti jo viime kaudella joissakin peleissä. Lauantaina Lopetegui otti Balen pois ja laittoi Lucasin sisään, jolla ei saatu yhtään mitään apuja hyökkäyspelaamiseen - päinvastoin.

Benzema voisi pelata enemmän Marianon takana ja sitoa puolustajia itseensä. Laidoilta löytyisi sitten keskittäjää ja keskeltä kaveria, jolla riittää jalka ja äly jakaa palloa eteenpäin.

Heitän nyt vain ajatuksen ilmoille, miltä se voisi näyttää silloin, kun todella tarvitaan sitä viime hetken voittomaalia ja puolustusvastuun voi jättää vähemmälle huomiolle. Jos keskeltä ei tilaa löydy, niin kaksi miestä boxiin on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin pelkkä Benzema, jota vartioi se 2-3 miestä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 17.09.2018, 21.56.17
Piti oikein muistella miltä se Josen legendaarinen Mallorca-vieraspelin lopullinen kokoonpano näytti. Realhan nousi saarella mestaruuskaudella 1-0 tappioasemasta 1-2 -voittoon. Real aloitti perinteisella 4-2-3-1 -muodostelmalla ja haki 59. minuutilta alkaen tasoitus- ja voittomaalia jokseenkin tälläisella nipulla

Cristiano---Benzama---Higuain
----------Özil---Kaka-----------
---------------Xabi--------------
Coentrao-Pepe-Ramos-Callejon
---------------Iker---------------

Higuain ja oikea pakki Jose Callejon iskivät Realin maalit.

Ei tässä Athletic-ottelussa ihan tähän päästy. Ei toki Lopeteguilla tuollaisia palikoita ole, mutta kuitenkin. Jotenkin jäi fiilis Realin vaidoista, että pelkäsiköhän Lopetegui vähän tappiota? Että mieluummin ottaa tasuripisteen kuin riskeeraa sitä? En nyt muuten näe hirveästi järkeä tuossa lopun Bale <-> Vazquez vaihdossa. Tai ylipäätään siinä, että Marianoa ei otettu lopussa kärkeen.Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Losblancos - 18.09.2018, 00.55.04
Tämä. Lucas ei tuonut taas yhtään mitään kentälle ja muistutti jälleen valitettavasta keskinkertaisuudestaan. Lucas on parhaimmillaan isoissa peleissä sellaisessa "Ji Sung Park" -roolissa työhevosena, alaspäin taistelijana ja tsemppaajana, joka tekee perusasiat riittävän hyvin. Kun kentälle kaivataan pelin lopussa maalintekovoimaa ja/tai luovuutta, pitäisi Lucas olla jo lähtökohtaisesti ulkona vaihtoehdoista. Mariano ja Vinicius pelaamaan nämä minuutit.
Aika kovaa kritiikkiä. Kun ottaa huomioon, että Lucas veti helkkarin hienon viime kauden, jonka kuluessa häntä tääläkin ylistettiin moneen otteeseen, jonka aikana hän johti joukkueen syöttöpörssiäkin ainakin hyvin pitkään (en löytänyt tilastoa enää) ja jonka päätteeksi hänet valittiin täysin ansaitusti mm-joukkueeseen, niin en kyllä ymmärrä, että mitä hän näiden 4 ottelun aikana, joissa hän ei ole yhdessäkään ollut edes avauksessa, on sellaista ehtinyt tehdä, että hän olisi yhtäkkiä täysin käyttökelvoton pelaaja ottelun loppuhetkille. Kuten totesin, Lucas antoi viime kaudella todella paljon maalisyöttöjä ja usein juuri vaihdosta tullessaan ottelun loppupuolella, joten eiköhän hän ihan pätevä vaihtoehto ole sinne kentälle tälläkin kaudella vastaavissa tilanteissa. Muutenkin täytyy hämmästellä kuinka helposti taas unohtuu pelaajan hieno kausi muutamassa kuukaudessa. Ei Lucas mikään minunkaan lempipelaaja ole, mutta kuten todettua, niin nopeasti unohtuu.

Kaikesta muusta samaa mieltä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 18.09.2018, 17.21.01
Aika kovaa kritiikkiä. Kun ottaa huomioon, että Lucas veti helkkarin hienon viime kauden, jonka kuluessa häntä tääläkin ylistettiin moneen otteeseen, jonka aikana hän johti joukkueen syöttöpörssiäkin ainakin hyvin pitkään (en löytänyt tilastoa enää) ja jonka päätteeksi hänet valittiin täysin ansaitusti mm-joukkueeseen, niin en kyllä ymmärrä, että mitä hän näiden 4 ottelun aikana, joissa hän ei ole yhdessäkään ollut edes avauksessa, on sellaista ehtinyt tehdä, että hän olisi yhtäkkiä täysin käyttökelvoton pelaaja ottelun loppuhetkille. Kuten totesin, Lucas antoi viime kaudella todella paljon maalisyöttöjä ja usein juuri vaihdosta tullessaan ottelun loppupuolella, joten eiköhän hän ihan pätevä vaihtoehto ole sinne kentälle tälläkin kaudella vastaavissa tilanteissa. Muutenkin täytyy hämmästellä kuinka helposti taas unohtuu pelaajan hieno kausi muutamassa kuukaudessa. Ei Lucas mikään minunkaan lempipelaaja ole, mutta kuten todettua, niin nopeasti unohtuu.

Ymmärsit väärin. Ei ole unohtunut viime kausi.

Lucas ansaitsi viime kaudella paikkansa tietyissä isoissa peleissä, muun muassa molemmat osaottelut Bayernia vastaan. Näistä jälkimmäisessä tosin Carvajal oli poissa ja ekassa Bale taisi toipua vielä vammastaan.

Se, että vertaan Lucasta Ji Sung Parkiin ei ole mikään loukkaus. Parhaimmillaan molemmat ovat(/olivat) loistavia pelaajia oikein roolitettuna etenkin isoissa peleissä. Taitotaso ei ole koskaan ollut eikä tule olemaan maailman absoluuttisten huippujen tasolla, eikä mikään edes keskisuuri seura luultavasti ottaisi Lucasta ykköstähdeksi, johon nojata pelistä toiseen. On kuitenkin hyvä osa koneistoa, jos ympärillä on oikeat pelaajat. Kuten sanoin, Lucas nimenomaan teki perusasiat riittävän hyvällä tasolla ollakseen tarpeeksi hyvä pelaaja CL-välieräänkin. Osaltaan tähän vaikutti toki myös muiden pelaajien loukkaantumiset. Mitään ihmeitä tuo ei tee, mutta tekee aina kaikkensa joukkueen eteen.

Finaalissa sitten ymmärrettävästi Bale ja Asensio menivät vaihtopenkin nokkimisjärjestyksessä edelle.

Pienemmissä peleissä syvällä makaavaa vastustajaa vastaan en sen sijaan näe Lucasille käyttöä. Tuollaista Bilbaon tapaista joukkuetta, joka turvaa tasapeliä tai puolustaa johtoasemaa, on Lucas yleensä valitettavan ennalta-arvattava liikkeissään. Siitä mielipiteeni ei eronnut viime kauden hyvien otteiden aikaankaan.

Tämä twiitti (https://twitter.com/LucasNavarreteM/status/1041064369252118531) kuvasti hyvin omiakin fiiliksiä, kun näki Lucasin tulevan Marianon sijasta kentälle lauantaina. Ja Viniciuksen pelatessa jossain höntsissä.

Lainaus käyttäjältä: Lucas Navarrete
I'm a bit tired of Lucas Vázquez coming off the bench every single game no matter what the team actually needs, to be honest.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 19.09.2018, 09.16.54
Lucas on kyllä hankkinut niitä pilkkuja, mutta silti näen hänet lähinnä puolustavana vaihtona. 1-1 tilanteessa olisi pitänyt ottaa hyökkääjä sisään ja jättää keskittämiset laitapakeille.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 27.09.2018, 09.14.39
Pohditaan tänne eilistä vähän isommassa kuvassa.

Vaikka eilinen oli katastrofaalinen peli, niin (kuten pelitopikissakin mainittiin) tilastollisesti Realin tilanne on ihan hyvä koska Real on vaikeamman alkuohjelman jälkeen Barcan kanssa tasapisteissä. Noita pelejä missä Real ei ennakolta ole suursuosikki voittamaan ei kauden aikana ole kuin se puolen tusinaa. Ja nyt niistä on pari jo takana. Barca on sen sijaan kohdannut ennakolta La Ligan viidestä huonoimmaista joukkueesta 4 sekä keskikastin Sociedadin ja Gironan.

Eilisestä jos miettii positiiviset asiat: Gareth Bale oli ainut avauksen kaveri joka näytti siltä että halusi voittaa, maaliin Gareth ei tosin palloa olisi saanut luultavasti kantamallakaan. Lisäksi Dani Ceballos oli ihan pirteä tullessaan vaihdosta sisään.

Negatiiviset: Real Madridin kapteenisto(#4 & #12 & #9) sai ManagingMadridin pelaaja-arvioissa(skaalalla 0-10) arvosanaksi 8,5. Kun kaikkien arvosana lasketaan yhteen. Aivan kaameaa touhua, varsinkin näiltä kahdelta alakerran veijarilta. Jos tekevät virheitä niin siinähän tekevät mutta tuota välinpitämättömyyttä ei jaksa katsella hetkeäkään. Atleticoa vastaan ei haittaisi pätkääkään vaikka näkisin avauksessa Requilonin ja Vallejon. Ja miten voi olla, että Realilla on keskikentällä maailman kaksi pallovarminta kaveria ja siinä rinnalla Marceloa, Asensiota, Benzemaa, Casemiroa jne niin Real ei pysty pallonhallinnan kautta ottamaan peliä haltuun?

Ja viimeiseksi Lopetegui: Edelleen olen sitä mieltä, että uudelle koutsille pitää antaa aikaa. Jotain kuitenkin pitäis aika nopeasti alkaa keksimään näihin vieraspeleihin. Ja varsinkin niiden alkuihin. Real on nyt kaikissa kolmessa vieraspelissä mennyt kentälle katsomaan, kun vastustaja on mennyt ohi oikealta ja vasemmalta. Pitäkää palloa, prässätkää, tehkää nyt ihan mitä tahansa kuin vain puhallelko muniinne...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 30.09.2018, 09.55.52
Ennen kautta tiedettyjä asioita:

- Maalintekovoimaa puuttuu avauskokoonpanosta.
- Maalintekovoimaa ja laatua puuttuu penkiltä.
- Bale tulee loukkaantumaan.
Vähän enemmän olen huolissani yläkerran laajuudesta. Perinteiset Balen loukkaantuminen ja Benzeman tehottomuus tarkoittaivat vähän turhan isoa vastuuta Asensiolle. Vinicius / Isco / Lucas / Mayoral tuskin pystyvät tasaisesti iskemään maaleja. Asension yhden kauden maaliennätys on 11 kaappia, joten ei Marconkaan voi yhtäkkiä olettaa tekevän 30 maalia...
Tämähän nyt ei tullut oikein kenellekkään meistä yllätyksenä. Oman viestini jälkeen Mariano vielä hankittiin, mutta kapeaa on edelleen.

Nyt ollaan tilanteessa:
- Bale on loukkaantuneena
- Benzema pelannut vajaa 400 minuuttia ilman maalia
- Asensio on tehnyt yhden maalin koko kaudella
- Vinicius on pelannut reilun 5 minuuttia koko kaudella
- Isco on loukkaantuneena
- Lucas on ollut todella huono
- Borja on muilla mailla
- Mariano on pelannut noin 80 minuuttia

Yhteenvedettynä nykyisistä 7 hyökkäyspään pelaajasta:
- 2 on loukkaantuneena
- 3 ei saa palloa maaliin kantamallakaan
- 2 ei saa vastuuta

On siinä palikat kohdallaan...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Losblancos - 01.10.2018, 00.16.29
Tämähän nyt ei tullut oikein kenellekkään meistä yllätyksenä. Oman viestini jälkeen Mariano vielä hankittiin, mutta kapeaa on edelleen.

Nyt ollaan tilanteessa:
- Bale on loukkaantuneena
- Benzema pelannut vajaa 400 minuuttia ilman maalia
- Asensio on tehnyt yhden maalin koko kaudella
- Vinicius on pelannut reilun 5 minuuttia koko kaudella
- Isco on loukkaantuneena
- Lucas on ollut todella huono
- Borja on muilla mailla
- Mariano on pelannut noin 80 minuuttia

Yhteenvedettynä nykyisistä 7 hyökkäyspään pelaajasta:
- 2 on loukkaantuneena
- 3 ei saa palloa maaliin kantamallakaan
- 2 ei saa vastuuta

On siinä palikat kohdallaan...

Ihan hyviä pointteja sinänsä, mutta mielestäni tämä ei ole mikään Real Madridin suurin ongelma tällä hetkellä. Toki eilinen peli olisi voitu ratkaista kovemmalla tehokkuudella maalipaikoissa,mutta jos näitä kaikkia alkukauden isoja pelejä katsoo kokonaisuutena, niin ei hyökkäyspelin ongelma ole tehokkuus maalipaikoissa, vaan se että maalipaikkoja ei saada rakennettua. Ei niitä maalipaikkoja eilenkään kovin montaa ollut, vaikka peli paranikin toiselle jaksolle, taas kerran selkeästä pallonhallinnasta huolimatta. Ainoastaan Romaa vastaan saatiin todella paljon paikkoja rakennettua. Kaikissa muissa isoissa peleissä ne ovat olleet hyvin vähissä. En jaksaa katsoa tilastoja, mutta esim kovin montaa laukausta rankkarialueen sisältä ei Realilla muissa isoissa peleissä varmasti ole.

Eli kyllä tuo hyökkäyspeli nyt mättää ihan kokonaisuutena. Tehokkuudella maalipaikoissa pystyttäisiin toki paikkaamaan tätä, mutta se ei muuta sitä missä todellinen ongelma piilee. Ja oikeastaan se oli mielestäni aika odotettavissakin tähän kauteen lähtiessä: maalipaikkoja tarvitsee rakentaa enemmän per tehty maali Ronaldon puuttuessa.

Ja hyökkäyspeli on muutenkin tietty vain puolet ongelmasta. Mielestäni Lopeteguilla on vielä enemmän tekemistä tuon puolustamisen kanssa. Sevilla-pelikin hävittiin jo ekalla jaksolla nimenomaan siihen, että pakka oli aivan auki puolustussuuntaan (vaikka toki hyökkääminenkin oli aivan hirveää). Eilenkin vaadittiin pari isoa seiviä Courtoisilta, jotta ei jouduttu takaa-ajoasemaan.

Mutta joo, kyllähän tuolta hyökkäyspään pelaajista erityisesti Marco Asensio huolestuttaa. Hänelle tarjottiin isoa roolia, kun Ronaldo lähti ja Hazardia ei hankittu. Nyt oli aika ottaa se iso steppi vastuunkantajaksi ja maailmanluokan pelaajaksi. Hiljaista on ollut toistaiseksi.

3 isosta pelistä La Ligassa on nyt saatu yhteensä 2 pistettä. On ihme, että ollaan niin hyvin kärjen mukana vielä. Pelillisesti täytyy tapahtua isoja edistysaskeleita seuraavan kk aikana, jotta pysytään mestaruustaistelussa mukana. Eilinen toinen jakso antaa vähän toivoa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Sakho - 05.10.2018, 18.07.15
Miksei Real hanki Icardia Interistä? :D
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 06.10.2018, 21.21.50
Eiköhän nyt ole kyseessä jo se, että nähdäänkö uusi valmentaja tammikuussa vaiko jo aiemmin. Iscoa lukuunottamatta koko joukkue pelannut alle oman tasonsa oikeastaan koko alkukauden. Nyt ei enää saada edes maalipaikkoja.

Mourinho loppukaudeksi? Onko siellä muita nimekkäitä/kokeneita edes vapaana? Tosin ei Mourinhokaan ihan vielä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Mágico Madrid - 06.10.2018, 21.26.11
Mourinho tästä viel puuttuis, enkä ees olis yllättyny.

Kuten sanoin äsken muualla Lope vaikutti symppisvalinnalta, mutta valitettavasti hiekka tiimalasissa loppuu.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: tanu - 06.10.2018, 21.29.10
Missäs Guti valmentaa nykyään? Ei kai tuolla ketään muita oo vapaana ku joku Conte eikä kyllä nappaa yhtään..
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 06.10.2018, 21.35.01
Missäs Guti valmentaa nykyään?
Besiktasissa, apuvalmentajana.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: tanu - 06.10.2018, 22.04.25
Eli Guti ihan irrotettavissa. Ja onhan vapaana toki Wenger, Blanc ja kasa spanskeja -> https://www.transfermarkt.co.uk/statistik/verfuegbaretrainer
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Valkoiset - 06.10.2018, 23.24.55
Mä en usko Lopeteguin olevan syy tähän. Yksilöt pelaa paskasti ja ensitöikseen heivaisin kroosin vittuun.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 06.10.2018, 23.50.19
Syitä tähän mahalaskuun on monta, kaikkea en kaataisi Lopeteguin niskaan, mutta tottakai valmentajalle on annettava tästä osansa.

1985 - Real Madrid have failed to score in four consecutive games in all competitions for the first time since April 1985 (five), their worst run ever. Drought


Zidanen lähtö, CR:n lähtö, surkea siirtoikkuna... Ensimmäiset alkutahdit lyötiin jo kesällä. Kasvukipuja tiedettiin tulevan siinä kohtaa, kun monivuotinen valmentaja ja vielä monivuotisempi maalintekijä vaihtoi maisemaa. Tilalle ei hankittu kaikkien voittaneiden jamppojen tilalle ketään tai hankinnat eivät ole olleet riittävän laadukkaita. Perez on espanjalaistanut ja nuorentanut joukkuetta viime vuosina, samalla kun siirtokassassa on järjetön kasa euroja sijoitettavaksi myös ns. valmiisiin pelaajiin.

Alkukauden pelit näyttivät, että Lopetegui on saamassa jopa pelottavan nopeasti paketin kuntoon Madridissa ja tällä kaudella olisi ainekset parempaan, mitä monet madridistat odottivatkaan. Totuus on ollut lopulta tarua ihmeellisempää ja vain muutamien loistavien pelien esitysten lisäksi on nähty kasa heikkoja otteluita.

Iscon ja Marcelon loukkaantumiset näkyvät, etenkin huippuvireisen Iscon, mutta sen taakse on turha mennä. Lopetegui on vienyt peliä viime vuosista niin radikaalisti eri suuntaan, että se ottaa oman aikansa juurruttaa nykymiehistöön. Siinä missä Ronaldo on viime vuodet luonut hirvittävän uhan vastustajan puolustukselle, tällä hetkellä tuota pelkoa ei ole. Benzeman alku oli erinomainen, mutta sittemmin meno on vaipunut samalle tasolle, mitä pelättiinkin. Keskikentän jatkuva pallonhierominen ilman todellista uhkaa viimeisellä kolmanneksella tekee vastustajan puolustamisen liian helpoksi. Viime peleissä todelliset maalintekopaikat ovat loistaneet hälyyttävästi poissaolollaan. Ne mitä on tullut, on tullut jotain muuta kautta kuin laadukkaiden hyökkäysten seurauksena. Etenkin matalalla blokilla pelaavia CSKA:a ja Alavesia vastaan nuo riittävän tekopaikkojen luomisen ongelmat ovat nousseet merkittävästi esille ja siitä syy-seuraus-suhteena, kahta tuon tason nippua vastaan on tehty nolla maalia ja todellisia huippupaikkoja on vain muutama.

Asension ja Benzeman piti olla niitä pelaajia, jotka nousevat kirkkaisiin valoihin Ronaldon lähdön myötä, mutta muutamaa avauspeliä lukuunottamatta meno on ollut kaukana maailman huipusta. Bale väläyttelee ja on hyökkäyskolmikosta ollut se tasaisin suorittaja, mutta harmikseen pikkuvaivat ja tehottomuus ovat olleet myös walesilaisen kiusana.

Maajoukkutauko tulee Madridille nyt parempaan saumaan, kuin kenties koskaan. Toki suuri osa pelaajista lähtee muualle, mutta nyt on Lopeteguilla kaksi viikkoa aikaa miettiä, miten nykyinen umpisolmu ratkotaan. Vielä ei ole menetetty mitään, mutta nykymenoon on tultava yksinkertaisesti muutos välittömästi mj-tauon jälkeen. Yli neljä peliä maaleitta on hävettävä suoritus, mutta vielä hävettämmäksi sen tekee se, että maalipaikkojen rakentaminen on aivan järjettömän tuskaista. Mikäli Real loisi kahden käden sormen verran huippupaikkoja peleissä ilman osumia, en olisi kovinkaan huolissani, mutta tämä nykyinen tahti ja millä tavalla se on tullut, on jopa surullista.

Lopeteguin aika ei ole vielä ohi, kärsivällisyyttä on oltava, sillä edes pokaaliton kausi ei ole katastrofi, mikäli Lopeteguin kanssa on tarkoitus vetää isompi projekti. Mutta suunnan on muuttuva pikkuhiljaa, sillä nykyinen meno ei tule Perezille eikä madridistoille riittämään ja ennemmin tai myöhemmin se hiekka on valumassa Julenin tiimalasista loppuun.
Otsikko: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Cristiano7 - 07.10.2018, 08.05.05
Mä en usko Lopeteguin olevan syy tähän. Yksilöt pelaa paskasti ja ensitöikseen heivaisin kroosin vittuun.
Syitä miksi haluat Kroosin vittuun? Pelillisiähän syitä siihen ei ole...

Lopetegui on ollut aika tekemättömässä paikassa, vanhentuva runko (josta toki vanhin lähti). Toki ei näin huonosti saisi mennä ikinä, mutta annetaan aikaa vielä kuukausi tai kaksi ennenkuin mietitään uutta hahmoa kentän laitaan. Majutauko tulee kreivin aikaan..
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: tanu - 07.10.2018, 08.45.52
Lopeteguin aika ei ole vielä ohi, kärsivällisyyttä on oltava, sillä edes pokaaliton kausi ei ole katastrofi, mikäli Lopeteguin kanssa on tarkoitus vetää isompi projekti. Mutta suunnan on muuttuva pikkuhiljaa, sillä nykyinen meno ei tule Perezille eikä madridistoille riittämään ja ennemmin tai myöhemmin se hiekka on valumassa Julenin tiimalasista loppuun.

Tämä on kyllä hyvin sanottuna ja muutenkin asiallista analyysia. Eilisen turhautumisen jälkeen olin jo huutelemassa Lopeteguin vaihtoa, mutta tuskin tässä kohtaa muutos auttaisi kuin hetkellisesti. Tärkeämpänä näen vaikutukset pitkällä aikavälillä ja Julen näytöt nuorten pelaajien kehittämisessä ansaitsevat mahdollisuuden sukupolven vaihdokselle, joka Realissa on väkisin edessä.

Toki Realissa pitää tehdä tulosta myös lyhyellä aikavälillä eikä nuo loukkaantumiset (nyt taas Bale ja Benzema) auta kyllä yhtään. Maajoukkuetauko tulee todella hyvään väliin.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 16.10.2018, 18.20.16
Ehkä tuli vähän liian nopeasti Lopetegui tuomittua. Suurin syyllinen tähän pelilliseen lamaan on Iscon loukkaantuminen ja se, että vastustajat ovat osanneet ottaa Bentson vastaantulot paremmin pois. Näin ei saatu ketään 10-paikalle (toppareiden eteen) pallon kanssa, mitä nyt Caballos on juossut puoliksi päättömästi ihmissumaan. Modrickaan, kun ei voi sinne itselleen syöttää ja Balella ei tee mitään toppareiden edessä. Kroos taas ei jalalla ehdi mihinkään. Lopeteguin peli tarvitsee 10-paikan pelaajan, joka osaa vielä kääntyä pallon kanssa.

Eiköhän peli ala taas rullata, kun Isco palaa.

Tähän liittyen; James voisi olla täydellinen pala Lopeteguin palapeliin. Irtoaisiko rahalla jo nyt tammikuussa?
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 19.10.2018, 13.10.07
Ei hitto tän Bentson kanssa. Ehkä kannattaisi vaihtaa kaveriporukkaa tai ihan elämäntyyliä.

https://www.laliiga.com/aihe/benzema-karim/2018-10/lahde-real-madridin-hyokkaajaa-epaillaan-osallistumisesta-kidnappausyritykseen/

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/10/18/5bc9006e46163f849a8b4605.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 19.10.2018, 16.16.32
Karim on kyllä tehokkaasti hölmöillyt sen lopullisen loiston uraltaan. Potentiaalia oli lähes siihen, että Benzema muistettaisiin Cristianon rinnalla samanlaisena adjutanttina kuin mitä Ferenc Puskas oli aikoinaan Di Stefanolle. Eihän nämä kaikki kentän ulkopuoliset hölmyilyt ole voineet olla vaikuttamatta myös kentällä tapahtuviin asioihin...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Losblancos - 19.10.2018, 21.18.33
Ei hitto tän Bentson kanssa. Ehkä kannattaisi vaihtaa kaveriporukkaa tai ihan elämäntyyliä.

https://www.laliiga.com/aihe/benzema-karim/2018-10/lahde-real-madridin-hyokkaajaa-epaillaan-osallistumisesta-kidnappausyritykseen/

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/10/18/5bc9006e46163f849a8b4605.html

Huomattaisin kuitenkin, että ei tuossa noiden uutisten mukaan ainakaan ole kyse muusta kuin Benzeman kavereista. Mitään muita kytköksiä Benzemaan ei mainita, muuta kuin että kyse on tyypeistä kenet hän tuntee. Onko hänellä itsellään mitään tekemistä asian kanssa? Katsotaan nyt mitä tuosta selviää, mutta turha tuomita vielä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 20.10.2018, 15.23.55
Julen kirjoitti Real Madridissa ensimmäistä seurahistoriaa. Real pelasi seurahistorian PISIMMÄN putken ilman tehtyä osumaa. Tuo putki on nyt 464min + counting.  Edellinen täysosuma näki päivänvalon syyskuun 22.9 Espanyolia vastaan.

Tuo on täysin riittävä syy erottaa Julen Lopetegui.

Surullista, äärettömän surullista.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 22.10.2018, 15.38.22
Vähän huolestuttavalta näyttää meno treeneissäkin. Kapteeni purkaa oloaan joukkueen junnuosastoon..

http://videos.marca.com/v/0_0db9pajw-a-ramos-se-le-cruzan-los-cables-doble-pelotazo-a-reguilon-por-un-golpe-involuntario?count=0
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 14.11.2018, 14.31.50
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/11/13/5beb2ece46163f856c8b464f.html

Lainaus
Asensio: It's not for me to lead from the front, there are more experienced players

Aivan käsittämätön kommentti Marcolta.

Tämäkö on se mies, jonka piti viimeistään tällä kaudella murtautua avauskokoonpanoon ja puhjeta kukkaan? Ikää on kohta 23 ja vastuunkanto ei näemmä kiinnosta, ja siltä se on kieltämättä kentällä usein näyttänytkin.

Asia herättää sen verran aggressiivisia reaktiota allekirjoittaneessa, että en taida viitsiä purkaa tunteitani enempää.

Ei jumalauta Marco.

E. Marca onkin kerännyt listaa pelaajista, jotka eivät onneksi jakaneet tätä ajatusmaailmaa: https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/11/14/5bec65d146163f98bb8b458d.html

Myös Lucas Navarrete on ottanut asiaan kantaa Twitterissä, enkä voisi olla enempää samaa mieltä:

”If Asensio doesn't want to lead this team, Madrid should sign someone who is willing to do so, even if he plays on Asensio's spot.

Real Madrid fans and the board should keep this in mind when they build the squad next summer.”
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 11.12.2018, 18.36.35
Alan uskoa, että Asension kanssa käy kuten Moratan. Vastuun kasvaessa peliesitysten taso laskee. Pää ei vaan lopulta kestä pelaamista Real Madridissa. Kohta Vinicius ajaa ohi ja sen jälkeen on ura Valkoisissa taputeltu. Tuskin suostuu Lucasin rooliin eli olla valmiina, jos joku loukkaantuu. Harmillista, kun aloin jo nähdä Asensiossa jotain samaa taikaa/seksiä mitä Gutissa oli.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Figuuri - 13.12.2018, 16.07.11
Osittain samoja fiiliksiä minullakin, Gutin kanssa ei tosin mahdu samaan lauseeseen. Samainen uutinen kuin tuo Tamin linkkaama, aiheutti suurta tuohtuneisuutta meikäläisessä, jo pidemmän aikaa huonosti jatkuneiden peliesitysten päälle. 🤔
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 15.12.2018, 22.40.14
Alustellaan vähän keskustelua. Understatista katselin kolmen viime pelin xG:t:

Valencia (H): 0,97 - 0,97
Huesca (A): 1.23 - 0,49
Rayo (H): 1,29 - 0,61

Näiden perusteella lasketut todennäköisyydet Realin voitoille: 31%, 10% ja 56%. Siitä kun laskee todennäköisyyden toteutuneelle 3 pelin (La Liga) voittoputkelle: 0,31 * 0,1 * 0,56 = 1,736%

Kuten moni muukin on maininnut, niin on Solarilla ollut myös valtavasti onnea matkassa...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Figuuri - 16.12.2018, 12.29.29
Asiasta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta mielestäni nykyistä joukkuetta ei pelasta Solari eikä kukaan muukaan. Uskon vahvasti Lopeteguin olevan parempi valmentaja, mutta sehän ei ole tietysti kaikki kaikessa. Eihän Zidanekaan ollut mikään maaginen managerivelho, mutta sai silti ulosmitattua tuloksia. Ongelmahan on nimenomaan siinä, että Zidanen aikana ratsastettiin vanhalla kaavalla, sekä heitettiin kaikki jäljellä olevat pelimerkit henkiselle puolelle ja pelattiin yksilöiden vahvuuksien kautta. Tälläisestä on aika paha tehdä täysi muutos uuteen systeemiin uuden managerin alla, etenkin kun joukkueen runko heikentyi entisestään. Oli siis täysin odotettavaa, että nykyisestä kaudesta muodostuisi pitkä ja kivinen tie.

Lopetegui ei pystynyt kurssia muuttamaan, vielä vähemmän voi odottaa Solarilta, kaikella kunnioituksella miestä kohtaan. Nykyisellä joukkueella olisi tullut siirtyä enemmän kollektiiviseen joukkuepelaamiseen, jota Lopetegui yritti. Solarin aikana ollaan puolestaan valuttu takaisin samaan vanhaan, suureksi ongelmaksi tässä muodostuu tietenkin joukkue, sen tila ja sen rajallisuudet. Vallitseva ilmapiiri lienee aika pitkälti kiristynyt, tuskin kukaan tuntee oloaan täysin mukavaksi tämän päivän Real Madridissa. Joukkue seilaa niin sanotusti ilman kapteenia ja vailla kurssia, ei ole systeemiä eikä vastuunkantajia. Tätä tilannetta ei ihan pikkumuutoksilla korjata.

Osalla runkopelaajista alkaa ikä kertymään ja osa on muuten vain läpikatsottuja kortteja. Tälläisiin pelaajiin lukeutuu mm. Ramos, Marcelo, Benzema, Modric, Bale sekä Isco. Näistä pelaajista ei pidemmän päälle kannata enää pitää kiinni. Jätän perustelut avoimeksi, jotta joku kanssafoorumisti voi pahoittaa mielensä ja siitä saamme sitten antoisan keskustelun aikaiseksi. Joka tapauksessa näillä hevosilla on juostava ja asia ei siitä miksikään muutu, mutta ei mielellään enää ensi kautena. Mikäli Real Madrid haluaa välttää vastaavat vaikeudet, sen tulisi uudistua kokonaisvaltaisesti ensi kauteen mennessä.

Ps. Salaisessa fantasiassa Real Madrid vetää niin täysin vihkoon, että jää ensi kaudeksi ilman tsämppispaikkaa ja uusi valmentaja ja projekti pääsee kasvamaan kaikessa rauhassa kulissien takana. Muussa tapauksessa voi taas olla, että hommasta ei tule lasta eikä paskaa. :D
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 16.12.2018, 13.28.45
Kuten moni muukin on maininnut, niin on Solarilla ollut myös valtavasti onnea matkassa...

Huolestuttava huomio tähän liittyen on peleissä lähes poikkeuksetta karmivat viimeiset hetket. Joka vastustaja Huescaa ja Rayoa myöten tuntuu saavan otteen pelistä ja luotua tukun vaarallisia maalipaikkoja ihan loppuun asti. Se on sitten siitä kiinni, sattuuko joku puolustajista tai Courtois seisomaan oikeassa paikassa ja estämään varman maalin. Real Madridin pitäisi olla suurjoukkue, jolla on peli hallinnassa näinä hetkinä ja mahdollisesti käy iskemässä sen 2- tai 3-0 -maalin ja laittaa pelin purkkiin. Mutta ei tämä joukkue, ei nämä pelaajat.

Eihän Zidanekaan ollut mikään maaginen managerivelho, mutta sai silti ulosmitattua tuloksia. Ongelmahan on nimenomaan siinä, että Zidanen aikana ratsastettiin vanhalla kaavalla, sekä heitettiin kaikki jäljellä olevat pelimerkit henkiselle puolelle ja pelattiin yksilöiden vahvuuksien kautta. Tälläisestä on aika paha tehdä täysi muutos uuteen systeemiin uuden managerin alla, etenkin kun joukkueen runko heikentyi entisestään. Oli siis täysin odotettavaa, että nykyisestä kaudesta muodostuisi pitkä ja kivinen tie.

Sama. Zidane repi tästä sinällään huippuluokan ryhmästä viimeiset mehut irti. Tästä eteenpäin edessä oli pelkkää alamäkeä, motivaation jyrkkä lasku ja kahden vahvimman hahmon poistuminen seurasta. Surkea resepti hakea menestystä tältä kaudelta. Nyt ollaan tilanteessa, jossa joukkue ei kiinnosta enää ymmärrettävästi madridilaisiakaan - eilen hyvään alkamisaikaan paikalla oli vain reipas 55k katsojaa. Lisäksi huomattava määrä ihmisiä lähti stadionilta, vaikka taululla oli vain 1-0 lukemat.

Tuolla tasolla puolustavaa Rayoa vastaan olisi pitänyt tehdä neljä maalia.

Osalla runkopelaajista alkaa ikä kertymään ja osa on muuten vain läpikatsottuja kortteja. Tälläisiin pelaajiin lukeutuu mm. Ramos, Marcelo, Benzema, Modric, Bale sekä Isco. Näistä pelaajista ei pidemmän päälle kannata enää pitää kiinni. Mikäli Real Madrid haluaa välttää vastaavat vaikeudet, sen tulisi uudistua kokonaisvaltaisesti ensi kauteen mennessä.

Tulevana kesänä laittaisin pihalle mainituista ainakin Benzeman, Modricin ja Iscon. Bale on nykyjoukkueesta ainut, joka on näyttänyt viime vuosina pystyvänsä olemaan oikeasti tehokas. Kaikkia kun ei voi samalla kertaa ulostaa. Kokonaisvaltainen uudistuminen on todella vaikeaa yhdessä kesässä, kun menneet kesät ovat kuluneet peukaloita pyörittäessä ja avainpelaajista luopuessa.

Tämän hetken Real Madridissa innostus pitää kaivaa jostain Viniciuksesta, joka on vielä täysi poikanen ja tarjoaa ainakin toistaiseksi kovin vähän käytännössä. Muu joukkue on ummehtunut, nähty ja alavireisesti pelaava nippu, joka ei tarjoa yleisölle keskimääräisen 90 minuuttisen aikana montaa sykähdyttävää hetkeä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Figuuri - 16.12.2018, 20.04.00
Tulevana kesänä laittaisin pihalle mainituista ainakin Benzeman, Modricin ja Iscon. Bale on nykyjoukkueesta ainut, joka on näyttänyt viime vuosina pystyvänsä olemaan oikeasti tehokas. Kaikkia kun ei voi samalla kertaa ulostaa. Kokonaisvaltainen uudistuminen on todella vaikeaa yhdessä kesässä, kun menneet kesät ovat kuluneet peukaloita pyörittäessä ja avainpelaajista luopuessa.

Itsekin lähtisin yllä mainituilla pelaajille liikkelle, Bale, Marcelo ja Ramos pystyvät mahdollisesti antamaan vielä yhden hyvän kauden. Lähinnä tuolla tuuletuslistalla tarkoitin sitä, että ainakaan ko. pelaajien varaan ei voi tulevaisuudessa rakentaa ja uudistus tulee vastaan viimeistään sitä seuraavalla kaudella. Tämä tulisi siis ottaa huomioon jo ensi kesän siirtoikkunassa, panostaen mahdollisesti vähän nuorempiin ja potentiaalisiin pelaajiin, jotka sitten syrjäyttäisivät vanhemmat sotaratsut ajan kanssa.

Sinällään erittäin valitettavaa, Lopeteguin palvelukset lunastettiin liian aikaisin, täysin väärässä paikassa täysin väärään aikaan. Oli tulokset mitä tahansa, itse uskon hänellä olleen paljon enemmän annettavaa seuralle. Nähdyn perusteella pelkään historian toistavan itseään ensi kaudella, mutta onneksi tässä on vielä kevät aikaa palloilla ja tulla viisaammiksi.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 16.12.2018, 20.30.21
Sinällään erittäin valitettavaa, Lopeteguin palvelukset lunastettiin liian aikaisin, täysin väärässä paikassa täysin väärään aikaan. Oli tulokset mitä tahansa, itse uskon hänellä olleen paljon enemmän annettavaa seuralle. Nähdyn perusteella pelkään historian toistavan itseään ensi kaudella, mutta onneksi tässä on vielä kevät aikaa palloilla ja tulla viisaammiksi.

Lopeteguille annettiin sekasotku, jonka siivoamiseen ei hänellä ollut mitään kunnon ratkaisuja, eikä Perez niitä myöskään kesällä liiemmin tarjonnut. En sitten tiedä, miten paljon Julen itse olisi halunnut hankintoja tehtävän, mutta nyt mentiin ainakin ihan metsään. Väärässä paikassa ja väärään aikaan, todellakin.

Potkut olivat tällä kertaa välttämättömyys, koska näin saatiin edes tuloskunto huomattavasti paremmalle tolalle.

Jos tähän kauteen tultaessa edes vähän toivoi Lopeteguin saavan joukkueen pelaamaan hyvällä tasolla, niin ensi kaudeksi voi huoletta luopua niistä vähäisistäkin toiveista, jos ei isoja korjausliikkeitä ala tapahtumaan. Nythän lähinnä odotettiin espanjalaisten (Asensio, Isco ja Ceballos etunenässä) nostavan tasoaan sekä Benzeman ja Balen olevan entistä tehokkaampia, mutta lähes päinvastoin on tapahtunut. Lisäksi Marianon piti olla tehokas kakkoskärki Benzeman takana, mutta ei sieltäkään suunnasta olla saatu mitään konkreettista, osittain tosin loukkaantumisen takia. Tuskin Courtoisin tulokaan auttoi joukkueen sisäisen harmonian luomisessa, kun vanha luottomaalivahti laitettiin tylysti kuluttamaan penkkiä.

Pelkäksi arvailuksi jää, olisiko Lopeteguista lopulta ollut menestyväksi valmentajaksi Valkoisissa. Nyt sille ei yksinkertaisesti voitu antaa tämän pitempää mahdollisuutta.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 16.12.2018, 23.42.17
Omasti mielestä nyt tärkeintä olisi ensin ratkaista valmentajakysymys ja sen jälkeen alkaa miettimään tulevaa kokoonpanoa. Ja kokoonpanon suhteen tuleva valmentaja päättäköön rosterin. Lopeteguilla ei luultavasti ollut mitään sanansijaa tämän kauden kokoonpanoon. Pallonhallintaan perustava valmentaja aivan varmasti hankkii puujalkaisen veskarin ja kärkimiehen. Solarin johdolla en näe pienintäkään mahdollisuutta, että uudelleenrakennus onnistuisi nappiin tai edes hyvin. Pahin vaihtoehto on se, että Perez ja Solari lyövät päänsä yhteen ja alkavat miettiä tulevaa. Tässähän voi käydä kuten Unitedilla kävi. Sir Alex puristi viimeiset mehut joukkueestaan ja sen jälkeen seura on ollut kadotuksessa nyt jo kuudetta kautta.

Pochettino tai Allegri. Nämä herrat tuntuisivat olevan ainoat nykyisistä seuroistaan irroitettavissa olevat valmentajat, joihin voisi luottaa uudelleenrakennuksessa...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 31.12.2018, 19.32.14
Laitetaan nyt tänne. Vuosi 2018 on paketissa ja maalintekijätilaston numero uno tuskin yllättää ketään...

Cristiano, 28 maalia, 22 ottelua
Bale, 27 maalia, 48 ottelua
Benzema, 18 maalia, 53 ottelua
Ramos, 10 maalia, 44 ottelua

Siinä top 4 ja kaverit jotka nakuttivat vähintään kymmenen osumaa tämän kalenterivuoden aikana.

Ronaldon maali ka siis yli yhden. Bale 26 ottelua enemmän ja yksi maali vähemmän, joten CR täysin omassa kastissaan, vaikka viimeisin peli Madrid-nutussa on Kiovan finaalista. Benzemalta kun jättää syksyn suonenvedon pois, niin eipä ranskalaisestakaan paljoa iloa ole maalintekijätilastossa ollut.

Huolimatta Ronaldon ylivertaisuudesta Real -paidassa, lienee turha sanoa, että muutoksia tarvitaan.. Ei kai tämän kaliiberin seuran ykköshyökkääjä vaan voi millään painaa 0,33 maalin ottelukohtaisella tahdilla..

Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 10.02.2019, 19.03.30
Ei ole La Ligan kausitopiccia kukaan tehnyt eikä sitä viitsi enää helmikuussa laittaa, niin pistetään nyt vaikka tänne.
Realin hyvien esitysten ansiosta on jo hieman ansaittua kääntää katsetta mahdollisuuteen tapella pokaalista myös kotimaassa. Helppoahan se ei ole, rästiottelun voittamalla ero on kahdeksan pistettä ja kierrokset vähenee koko ajan.

Jotta pokaalista voidaan vielä jotenkin tapella, on toki selvää, ettei pistemenetyksiin ole varaa käytännössä kertaakaan. Pisteitä on kuitenkin jaossa vielä runsaasti ja otteluohjelmaa vertailemalla voidaan kuitenkin antaa Valkoisille ihan merkittävää etua.

Real pelaa tällä kaudella vielä seuraavasti:

Girona (k)
Levante (v)
Barcelona (k)
Valladolid (v)
Celta (k)
Huesca (k)
Valencia (v)
Eibar (k)
Leganes (v)
Athletic (k)
Getafe (v)
Vallecano (v)
Villarreal (k)
Sociedad (v)
Betis (k)

15 ottelua, 45 pistettä jaossa. Budjetoidaan Clasicosta nyt täysi potti, Mestallalta tulee maksimissaan piste ja todennäköisesti pisteitä tippunee myös muutamaa muuta vastaan, joten lasketaan loppukauden pistepotiksi 39p, jolloin loppukauden saldo näyttäisi 84 pistettä.

Näistäkin nyky-formilla ainoat vaaran paikat ovat Clasico (mikä toki itsessään ratkaisee lopullisesti mestaruuden, ellei RMA voita) ja vierailu Mestallalle. Loput ovat sitten ihan omasta tekemisestä kiinni. Toki Levante, Leganes, Getafe ja Sociedad ovat sellaisia, jotka voivat pistemenetyksiä aiheuttaa.


Jos katsotaan Barcelonan ohjelmistoa, niin:

Bilbao (v)
Valladolid (k)
Sevilla (v)
Real Madrid (v)
Vallecano (k)
Real Betis (v)
Espanyol (k)
Villarreal (v)
Atletico (k)
Huesca (v)
Sociedad (k)
Alaves (v)
Levante (k)
Celta (v)
Getafe (k)
Eibar (v)

Hankalia reissupelejä riittää. San Mames, Villamarin, Bernabeu ja Sanchez Pizjuan (varauksin Madrigal & Balaidos.) Lisäksi kotona vastassa Atleti. Mahdollisia pistemenetyspaikkoja riittää, etenkin kun UCL on joukkueen prioriteetti numero yksi eikä joukkueen rosteri terävimmän kärjen takana erityisen laadukas ole. Valverde ei juurikaan rotaatiota harrasta, joten jaksaminen kevään peleissä voi nousta arvoon arvaamattomaan. Barcalla game in hand, joten mahdollisuus vielä 48 pisteeseen. Pahoja pelejä on kuitenkin paljon, pistemenetyksiä voisi olla tiedossa ainakin Sevillaa, Realia, Atleticoa + pari random menetystä päälle (esim Bilbao, Celta) Näistä arvailuista heitetään loppukauden saldoksi sellainen 37 pistettä, jolloin loppukauden saldo 87 pistettä.

Edelleen, Barcelona lienee noin 80% suosikki voittamaan mestaruuden, mutta kevään härkäviikot, Barcelonan selkeästi kovempi otteluohjelma, Realin parantuneet otteet ja keskinäinen Bernabeulla voivat liikauttaa tilannetta vielä kummasti. Paljon pitää toki madridilaisten pisteitä kerätä ja mieluiten eron pitäisi kaventua Clasicoon mennessä edes hieman, jolloin mestaruustaisto saisi todella uuden liekin Clasicossa kolmen viikon päästä. Mahdoton tilanne ei ole, mutta kuten jo totesin, rouva Fortunankin täytyy hymyillä ja itse ei saa sortua pistemenetyksiin.

Kuten vielä omista budjetoinneista näkee, niin Barca voittaisi mestaruuden kolmen pisteen erolla, mutta sen verran muuttujia matkassa, ettei veikkauksia kovin tosissaan kannata ehkä ottaa ;)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 10.02.2019, 20.28.58
Kyllähän se omissa laskuissa on mennyt niin, että kaikki loput matsit pitää voittaa, jotta mestaruus tulee. Tiestysti, jos Barca tänään häviää ja alkaisi alisuorittaa niin eri asia. Mahdollisuus voittaa loput matsit on, kunhan Bale, Mariano ja Asensio/Isco/Brahim saadaan sellaiseen formiin, ettei Bentson, Viniciuksen ja Lucasin tarvitse joka matsia pelata.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 11.02.2019, 00.15.51
Ensimmäinen pistemenetys saatiin tänään. 15 kierrosta nyt molemmilla, eroa kuusi pistettä ja keskinäinen Bernabeulla.

Barcelonan tekeminen oli kaukana vakuuttavasta tänään ja samanlaisella menolla pisteitä tulee tippumaan matkalle vielä enemmänkin. Real on nyt kahdella kierroksella kaventanut eroa neljä pistettä, joten tekisi mieli julistaa mestaruustaisto uudelleenavatuksi. Toki,  se saatetaan sulkea kolmen viikon päästä Madridin illassa, mutta se lienee sitten sen ajan murhe.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: tanu - 11.02.2019, 08.59.28
Hyvin samoilla linjoilla edellisten kanssa. Realin peli tuntuu paranevan peli peliltä (toki pakkokin, kun alkukausi oli niin kauheaa kuraa) ja vastaavasti Barcalla (ainakin hetkellisesti) kuntopuntari on alaspäin.

Mielenkiintoista nähdä kuinka molemmat joukkueet selviävät tiukoista viikoista ja 2. maaliskuuta sanelee pitkälti että millainen näytelmä saadaan vielä kevääseen. Enempää en uskalla spekuloida tai unelmoida, sillä sen verran jyrkästi lyttäsin itse kaikki mestaruusmahdollisuudet jo ennen joulua!

Keskenäisissä tullaan jäämään jälkeen, koska tuskin kukaan odottaa neljän maalin voittoa edes kotona. Mutta ei viimeisen kierroksen Ipurua tule olemaan kiva paikka Barcallekaan, jos lähdetään tasapisteissä. Noh, katsotaan ensin seuraavat kolme viikkoa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Redondo - 11.02.2019, 10.25.44
Itse en jaksa mestaruuteen uskoa vähääkään. Realilla ei mitään pelillistä tai taktista selkärankaa ole eikä myöskään rosterissa ole Cristianon tasoista kaveria(tai kuten Barcalla on Messi), joka ratkoisi pelejä huonoinakin iltoina. Nyt kyllä kulkee oikein mallikkaasti, mutta näkisin sen johtuvan ennemminkin flow-tilasta enkä mistään pelillisestä seikasta. Flow-tila ei kuitenkaan tule kestämään koko kevättä...

Pessimisti ei pety, mutta voisihan sitä toki olla väärässäkin  :D Toki jos sitä on väärässä, niin tarkoittaako se Solarin jatkosopimusta ja mitä se taas tarkoittaisi...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 11.02.2019, 13.05.59
Pessimisti ei pety, mutta voisihan sitä toki olla väärässäkin  :D Toki jos sitä on väärässä, niin tarkoittaako se Solarin jatkosopimusta ja mitä se taas tarkoittaisi...

Tämähän se onkin itse asiassa pahin skenaario. Real voittaisi mestaruuden (tai muun pokaalin) ja Perez olisi pakotettu antamaan Solarille uusi jatkosopimus. Jälleen kerran "uuden projektin" alkaminen siirtyisi ja saattaisi mennä mahdollisuus Pochettinon naaraamiseen.

Eli toivoako tässä mestaruutta - joka olisi silloin osin myös Barcelonan sulamisen piikkiin ja Solarin ulospotkimista vai pokaalia/pokaaleja ja samalla Solari jatkaisi myös ensi kaudella :D

Ehkäpä seurataan loppukausi nyt vaan maltilla ja katsotaan toukokuun alussa, riittääkö mihinkään vai ollaanko silloin jo lopullisesti ulkona kaikista kilpailuista.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: TAMI - 11.02.2019, 13.30.07
Itsekin löin jo viimeisimmällä videolla pyyhkeen kehään. Suhtaudun pessimismillä mestaruushaaveisiin.

CL:n puolella tilanne taas on hyvinkin mielenkiintoinen. Taas ollaan siinä tilanteessa, että kaikkia vastaan asettuvia joukkueita vastaan voidaan hyvällä omatunnolla lähteä voittoasenteella.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 11.02.2019, 18.31.02
Oletteko tulleet ajatelleeksi, että Solarin huonolta näyttävät otteet johtuisivatkin siitä, että hän on nero?
A) Castillan tarkoitus ei ole voittaa otteluita vaan kehittää yksilöitä. Johtuiko Solarin huono voittosaldo tästä? Ilmeisesti ihan mallikkaasti pojat ovat siellä kehittyneet.
B) Joukkue oli Ronaldon ja Zidanen lähdön jälkeen menettänyt motivaationsa, laiskistunut ja jotkut jopa läskistyneet. Johtuiko Solarin vaikea alku tästä vaikeasta tilanteesta? Onko Solari saamassa joukkueeseen ryhtiä, itseluottamusta ja motivaatiota?

Modric on pelannut 90 minuuttia nämä tärkeät ottelut ja jos katsoo taaksepäin, niin Solari kylmän viileästi lepuutti näitä nimimiehiä, vaikka häntä kritisoitiin isosti joukkueen ponnettomista otteista. Uskomatonta kauskatseisuutta siinä tilanteessa.

Benzema pelaa ehkä jopa elämänsä kevättä.


Alan kallistumaan sille kannalle, että Solari on nero. Voitto Ticosta heidän aseillaan ja meidän tyylillä oli huikea teko. Tätä on odotettu, sillä Ticon peräänantamattomuudella ja meidän pelaajilla vain taivas on menestyksen rajana.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 12.02.2019, 16.37.35
Marcelo: Annoin kaikkeni Zizoulle ja puhuttiin joka päivä. Nyt ei myöskään ole pukukopissa vieressä kuin Bale, joka ei osaa kuin enkkua.
Kas, kun ei syytä kilpirauhasia ylipainosta.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/02/11/5c61c86be2704e7f978b45b4.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 27.02.2019, 23.44.21
Kaksi kolmesta taputeltu, isokorvainen jäljellä.

Hieno esitys tänään Barcelonaa vastaan, selkeästi parempi joukkue, mutta silti kolmella osumalla turpaan ja Barca matkaa 18.peräkkäiseen Copan voittoonsa. Ainekset oli edetä finaaliin asti, mutta ei vain tehokkuus riitä, jos noin muutoin homma on hyvin balanssissa. Sääli, joukkuetta on lyöty tällä kaudella aivan tarpeeksi ja edes pieni valonpilkahdus olisi tullut tarpeeseen.

Liga on jo ohi ja UCL jäljellä. Kaukana ollaan, että sitäkään voitettaisiin,vaikka matkaa ei ole kuin kaksi ja puoli voitettua otteluparia Wandan finaaliin. Ronaldon lähtö jätti liian valtavan aukon maalintekovoimaan eikä Bale, Asensio, Benzema ja kumppanit sitä pysty täyttämään edes puoliin. Jos nyt hieman posia kaivaa, niin kyllä esitykset mm. Sevillaa, Atletia ja kahdesti Barcaa vastaan ovat olleet sellaisia, että mahdollisuus on mennä pitkälle, sillä parhaimmillaan se pelaaminen on ollut toiveita herättävää - vastapainona on sitten vain karmea pudotus taivaista alas ja se romahdus saattaa sattua jälleen hetkenä minä hyvänsä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 28.02.2019, 20.00.41
Official | Sergio Ramos has been handed a two match ban in the Champions League for allegedly forcing a yellow card against Ajax.

Sehän meni sitten hienosti. Jokohan ensi kerralla opitaan?  :keskari:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Alpo - 02.03.2019, 23.42.31
Sinne meni viimeinenkin toivo la Ligan voitosta. Nyt enää chämppäri jäljellä. Eli 4 putkeen tulossa?

Vinicius treenaa kesän vetoja ja pitkiä syöttäjä niin meillä on syksyllä 2 maailman luokan laituria. (Hazard)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 03.03.2019, 23.25.41
Official | Sergio Ramos has been handed a two match ban in the Champions League for allegedly forcing a yellow card against Ajax.

Sehän meni sitten hienosti. Jokohan ensi kerralla opitaan?  :keskari:

Ramos kysyi valmentajilta, että pitääkö vielä varoa kortteja, mutta se tulkittiin niin, että pitääkö ottaa kortti. Jos keltaisen saamisella ei ole väliä, niin voi pelata paljon rennommin.

Jos veroitustilin saisi nollata itse niin Fifan ei tartis tämmösiä motiiveja pohtia...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: #10 - 06.03.2019, 05.36.42
Todennäköisesti synkin viikko Realin kannattajana takana ja vielä synkempiä ajatuksia hiipii mieleen...

- Voiko Barcelonan aiheuttama itsetunnon lasku yhdistettynä Ajaxin järjestämään nöyryytykseen ja tämän päiväisiin loukkaantumisiin johtaa sellaiseen syöksykierteeseen että Real jää ulos seuraavan kauden Chämppäristä?

- Aiheuttaako tämän kauden mahalasku sen että siirtomarkkinoilla muut seurat näyttäytyvät mielenkiintoisempina kohteina kuin Real. Onko esimerkiksi Hazardilla mielenkiintoa siirtyä kriisiseurasta toiseen vai näkeekö hän sen haasteena nostaa unelmiensa joukkue takaisin huipulle?

Mahtaa Ronaldoa hymyilyttää kun Perez ei suostunut palkkavaatimuksiinsa ja tämän jälkiseuraamuksina Real ajautui täysin tuuliajolle kun korvaavaa tykkiä ei hommattu.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Figuuri - 06.03.2019, 09.59.18
Tuollaisia kysymyksiä tuli esitettyä jo ennen kuin kausi alkoi, mutta ilmeisesti diibadaabaa ja ketään ei kiinnostanut. Tulevaisuuden valmentajalla lienee yksi suurin merkitys kurssin kääntämisessä. Solarin jäädessä ketään tuskin kiinnostaa, mutta tämä skenaario olisikin hyvin epätodennäköinen. Joka tapauksessa Real Madridiin siirtyminen on enemmän tai vähemmän riski, mitään takeita menestyksestä ei ole. Tuo kerran Eurooppaa hallinnut joukkue on palanut loppuun.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 30.04.2019, 19.37.53
Real Madridin huhtikuu:

@ Valencia, 2-1 (Benzema)
vs Eibar, 2-1 (Benzema, Benzema)
@Leganes, 1-1 (Benzema)
vs Athletic 3-0 (Benzema, Benzema, Benzema)
@Getafe 0-0
@Rayo 1-0

Kuusi ottelua, kahdeksan pistettä mahdollisesta 18:sta ja tasan yksi maalintekijä. Huutonaurun puolelle menee.  :D
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: maheinon - 30.04.2019, 20.51.12
On kyllä jäätävä tilasto. Toki eka merkityksellinen peli pelataan vasta elokuussa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2018-2019 - Nuevo Era
Kirjoitti: Chris - 19.05.2019, 17.44.35
Nyt kun murheellinen kausi on virallisesti ohi, lyödään se lukkoon myös pelaaja-arvioiden kautta. Mielipiteet edustavat vain yhden miehen otantaa.

Thibaut Courtois: Saapui kuin saapuikin syksyllä Madridiin. Belgialaisesta kaavailtiin seuraavaa monivuotista ykkösveskaria, mutta debyyttikausi ei vakuuttanut. Pitkälle venyneet MM-kisat, lyhyt pretemporada, siirtosaaga ja epävarma joukkue edessä ei helpottanut urakkaa. Ensi kaudella puhdas harjoituskausi alle ja toiveissa huomattavasti vakuuttavampi kausi.

Keylor Navas: Jäi kakkosvahdiksi, mutta sai silti minuutteja alle. Selkeästi parempi tällä kaudella kuin Courtois, mutta kenenkään valmentajan luotto ei riittänyt nostamaan costaricalaista joukkueen ykköseksi. Kolmesti Champparin Madridissa voittaneen Navasin aika mitä ilmeisemmin ohi tämän sesongin jälkeen.

Luca Zidane: Kolmosveskari ja mikä pahinta, nousemassa ohi Luninin ensi kauden kakkosveskariksi.

Dani Carvajal: Edelleen joukkueen ykkösvaihtoehto oikean pakin tontille. Kaukana parhaastaan tällä kaudella muutamia yksittäisiä otteluita lukuunottamatta. Peliaikaa yli 3000 minuuttia ja kendotehot vaatimattomat 1+3. Ensi kaudella selkeä tasonnoston paikka.

Alvaro Odriozola: Debyyttikausi baskille pääkaupungissa. Sai vastuuta vajaan 1900 minuutin verran ja suoriutui kokonaisuutena siedettävästi.  Ylöspäin jatkuvasti vaarallinen, josta kertoo myös yhdeksän maalisyöttöä. Puolustuspelaamiseen tarvitaan kuitenkin parannusta, mutta haastanee ensi kaudella Carvajalia yhä enemmän ja enemmän.

Sergio Ramos: Kapteeni oli joukkueen "isoista" nimistä toinen selkeä onnistuja. Ei nyt mitään häikäisevää ja ramosmaisia virheitä tapahtui yhä siellä sun täällä, mutta piti puolustuslinjaa edes jotenkin tällä kaudella pystyssä. Nousi joukkueen rankkarinvetäjäksi ja kirjautti reilussa 3600 minuutissa 11 osumaa.

Raphael Varane: Surkea kauden avauspuolisko. MM-kisakrapula venyi pahasti syksyyn ja pelasi kenties uransa huonoimman kauden Madridissa. Loppukautta kohti edes pientä parannusta, mutta ensi kaudelle tarvitaan jälleen tutumpi ranskalaistoppari. Oli kauden aikana lähtöhuhujen kohteena, mutta on onneksi jäämässä ensi kaudeksi.

Nacho: Samat sanat kuin Varaneen. Heikko kausi joukkueen kolmostopparilta. Virheitä ja epävarmuutta viime vuosina joukkueen yhdeltä tasaisimmista suorittajista. Jatkanee ensi kaudella Ederin saapumisesta huolimatta.

Jesus Vallejo: Loukkaantuneena tuttuun tapaansa likimain koko kauden ja sai vyölleen vain noin 500 minuuttia kauden aikana. Kehitystä ei tapahtunut tälläkään kaudella ja todennäköisemmin tie vie ainakin lainalle seuraavaksi vuodeksi tai kahdeksi.

Marcelo: Ihan hirvittävä fiasko. Riittänee brassin kohdalle.

Sergio Reguilón: Nousi puskista Solarin aikana joukkueen ykkösvaspaksi, mutta palasi maanpinnalle Zizoun tultua joukkueen puikkoihin. Kauden suurin yllättäjä. Zizoun saapumisen myötä ura jatkunee loistavasta kaudesta huolimatta lainalla.

Casemiro: Pitkälle listalle, jotka epäonnistuivat tällä kaudella. Epätasaista ja laiskaa menoa suurimman osan aikaa kaudesta. Parhaimmillaan kuitenkin maailman eliittiä omalla pelipaikallaan, mutta monen muun tavoin tarvitsee motivaationsa takaisin. Ura jatkunee Madridissa.

Toni Kroos: Heikoin kausi myös Kroosilta Madrid -urallaan. Ei saanut missään vaiheessa parastaan irti ja joutui myös ensimmäistä kertaa Madrid -uransa aikana kritiikkivyöryn keskelle. Kankean oloinen pitkin kautta, mutta ei epäilystä etteikö se paras Kroos vielä saataisi irti. Tehojen puolesta jäi myös piippuun, vain 1+6 43 otteluun.

Luka Modric: Ballon d'Or -voittajalta floppikausi niinikään, vaikka olikin ajoittain keskikenttäpelaajista se paras suorittaja. Pitkät MM-kisat vesittivät alkukauden ja loppukaudesta kroatialaista ei käytännössä kiinnostanut enää tippaakaan. Ollut lähtöhuhuissa, mutta tällä hetkellä jäämässä Madridiin.

Dani Ceballos: Alkukaudesta näytti, että Lopeteguin alaisuudessa Ceballos pääsee vihdoin irti ja vastuuta tulee. Piippuun jäi muutamia hyviä hetkiä lukuunottamatta ja vahvasti näyttää, ettei Ceballosin ura koskaan tule Madridissa nousemaan kukkaan. Lainalle tai myyntiin.

Marcos Llorente: Koirankopista joukkueen suurimpien yllättäjien joukkoon Solarin aikakaudella. Osoitti, että hänen varaansa pystyy laskemaan jopa isoimmissakin peleissä. Zizoun paluu kuitenkin vesittänee nuo haaveet ja Llorenten matka jatkunee lainalle tai myyntiin. Atletico vahvasti Llorenten kintereillä.

Fede Valverde: Niinikään yllättäjien joukkoon tällä kaudella. Sai vastuuta pitkin kautta, vaikkakin vain reilun 1100 minuutin verran. Zizou halunnee pitää urugualaisen joukkueessa myös ensi kaudella.

Isco: Iso pettymys. Lopeteguin alaisuudessa piti olla niitä kavereita, jotka vihdoin ottavat sen seuraavan ison askeleen, mutta heikoksi jäi. Kannattajat syystäkin turhautuneita ja aika moni olisi valmis päästämään miehestä irti. Jatkanee kuitenkin, vaikka avauskokoonpanon paikka tulee olemaan kiven alla.

Marco Asensio: Samaan listaan Iscon kanssa. Ronaldon lähdön piti olla se ikkuna Asensiolle, jolloin alkaa lunastus, mutta aivan karmaisevan surkea kausi mallorcalaiselta. Edelleenkin parhaimmillaan vaihtopelaajana, mutta ei ole yksi tai kaksi iltaa, kun Asension otteisiin sai kauden aikana turhautua. 44 ottelua, yli 2300 minuuttia ja tehot 6+7. La Ligassa tasan yksi maali. Ulos ja äkkiä.

Gareth Bale: Sama kuin Asension kohdalla. Se tilaisuus nousta legendojen joukkoon, mutta vaatimattomaksi jäi. Loppukausi kannattajien pihdeissä. La Ligassa vaatimattomasti vain kahdeksan maalia ja peliminuuteissa maali joka 224. minuutti. Ei se ihan lähtenyt ja ura todennäköisesti päätökseensä Madridissa.

Lucas: Joka valmentajan luottoheppa. Step over, kohti päätyrajaa ja keskitys. Siinäpä se Lucasin tämäkin kausi pähkinänkuoressa. Joukkuepelaajana edelleen eliittiä, mutta taitojensa puolesta ei kuuluisi seurassa pelata. La Ligassa Asension tavoin yksi maali ja kolme syöttöä. Hieno mies, mutta jokohan olisi aika päästää irti..

Karim Benzema: Se joukkueen toinen onnistuja Ramosin ohella isoista nimistä. 30 maalin kausi ja joukkueen ylivoimainen minuuttirohmu (4300 min) Oli hyökkäyspään pelaajista ainoa, kuka pystyi kantamaan oman kortensa kekoon paikatessa CR:n jättämää tyhjiötä. Onnistunut kausi, jatkanee ensi kaudella Jovicista huolimatta.

Mariano: Neljä maalia, ei ihan se mitä odotettiin. Vastuu jäi pieneksi Benzeman kerätessä suurimmat minuutit. Marianolle vain reilu 700min. Paljon loukkaantumisia ja muuta riesaa. "Nuevo Siete" ei ihan ollut entisen seiskan veroinen. Ura jatkuu jossain, mutta tuskinpa Madridissa.

Vinicius: Brassi nousi vastoin odotuksia joukkueen parhaimmistoon. Oli monena iltana ainoa syy katsoa joukkueen pelejä. Todellinen superlupaus ja jahka saa vielä viimeisiin ratkaisuihin lisää terävyyttä, vain taivas rajana.

Brahim: Loppukaudesta vastuuta ja muutama todella pirteä esitys. Ura jatkunee lainalla, mutta tulevaisuus on Madridissa.


Kiitos Madrid -ajasta, mutta seuraavat nimet ulos joukkueesta: Vallejo, Ceballos, Marcelo, Isco, Asensio, Bale, Lucas ja Mariano.


Olipahan melkoinen kausi. Nyt hetki happea ja kesällä mennään taas. Siirtomarkkinat käyvät kuumempana kuin moneen vuoteen, kun Perez ja Zizou miehistöineen yrittävät saada tämän laivan edes jonkinlaiseen kurssiin.