RealMadridFIN::foorum

Real Madrid => Keskustelua Real Madridista => Aiheen aloitti: Chris - 15.06.2019, 16.43.50

Otsikko: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Chris - 15.06.2019, 16.43.50
(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTcUa8Zc1KKctNnFrVCauWhobI4VJ2OCn8xNa5s_HRtVA1_Jwo)

Kausi 2018-2019 ei jättänyt madridistoille käytännön tasolla mitään käteen. Vaikea lähtökohdat kauteen realisoituivat jo syksyllä, kun Cristiano depencia oli suurempi, mitä pahimmissa painajaisissa pelättiin eikä Julen Lopetegui saanut tarpeeksi aikaa iskostaa pelitapaansa joukkueeseen. La Ligassa mestaruus oli karannut jälleen kerran syyskaudella ja viimeisenä niittinä Lopeteguin Real -uralle oli Camp Noulla kärsitty 5-1 selkäsauna. Tuon tappion jälkeen alkoikin lopulinen mahalasku ja kärsimättömimmät Los Blancos -kannattajat odottelivat kauden loppumista ennen kuin edes ensilumi oli laskeutunut maahan. Santiago Solarin kokeiltua onneaan aina maaliskuulle asti, Perez painoi uudelleen paniikkinappulan pohjaan ja alkoi samalla katsoa tulevaisuuteen. Kolmeen UCL-mestaruuteen joukkueen luotsannut Zinedine Zidane palasi uudelleen päävalmentajaksi kolmevuotisella sopimuksella. Nyt ranskalainen joutuu todistamaan, että aiempi visiitti ei ollut vain Mustaa Magiaa, vaan hänen alaisuudessaan madridismo kukkii jälleen parhaimpaan loistoonsa.

Kauden 18/19 pelaaja-arviot:
(oma viesti muutaman viikon takaa)

Thibaut Courtois: Saapui kuin saapuikin syksyllä Madridiin. Belgialaisesta kaavailtiin seuraavaa monivuotista ykkösveskaria, mutta debyyttikausi ei vakuuttanut. Pitkälle venyneet MM-kisat, lyhyt pretemporada, siirtosaaga ja epävarma joukkue edessä ei helpottanut urakkaa. Ensi kaudella puhdas harjoituskausi alle ja toiveissa huomattavasti vakuuttavampi kausi.

Keylor Navas: Jäi kakkosvahdiksi, mutta sai silti minuutteja alle. Selkeästi parempi tällä kaudella kuin Courtois, mutta kenenkään valmentajan luotto ei riittänyt nostamaan costaricalaista joukkueen ykköseksi. Kolmesti Champparin Madridissa voittaneen Navasin aika mitä ilmeisemmin ohi tämän sesongin jälkeen.

Luca Zidane: Kolmosveskari ja mikä pahinta, nousemassa ohi Luninin ensi kauden kakkosveskariksi.

Dani Carvajal: Edelleen joukkueen ykkösvaihtoehto oikean pakin tontille. Kaukana parhaastaan tällä kaudella muutamia yksittäisiä otteluita lukuunottamatta. Peliaikaa yli 3000 minuuttia ja kendotehot vaatimattomat 1+3. Ensi kaudella selkeä tasonnoston paikka.

Alvaro Odriozola: Debyyttikausi baskille pääkaupungissa. Sai vastuuta vajaan 1900 minuutin verran ja suoriutui kokonaisuutena siedettävästi.  Ylöspäin jatkuvasti vaarallinen, josta kertoo myös yhdeksän maalisyöttöä. Puolustuspelaamiseen tarvitaan kuitenkin parannusta, mutta haastanee ensi kaudella Carvajalia yhä enemmän ja enemmän.

Sergio Ramos: Kapteeni oli joukkueen "isoista" nimistä toinen selkeä onnistuja. Ei nyt mitään häikäisevää ja ramosmaisia virheitä tapahtui yhä siellä sun täällä, mutta piti puolustuslinjaa edes jotenkin tällä kaudella pystyssä. Nousi joukkueen rankkarinvetäjäksi ja kirjautti reilussa 3600 minuutissa 11 osumaa.

Raphael Varane: Surkea kauden avauspuolisko. MM-kisakrapula venyi pahasti syksyyn ja pelasi kenties uransa huonoimman kauden Madridissa. Loppukautta kohti edes pientä parannusta, mutta ensi kaudelle tarvitaan jälleen tutumpi ranskalaistoppari. Oli kauden aikana lähtöhuhujen kohteena, mutta on onneksi jäämässä ensi kaudeksi.

Nacho: Samat sanat kuin Varaneen. Heikko kausi joukkueen kolmostopparilta. Virheitä ja epävarmuutta viime vuosina joukkueen yhdeltä tasaisimmista suorittajista. Jatkanee ensi kaudella Ederin saapumisesta huolimatta.

Jesus Vallejo: Loukkaantuneena tuttuun tapaansa likimain koko kauden ja sai vyölleen vain noin 500 minuuttia kauden aikana. Kehitystä ei tapahtunut tälläkään kaudella ja todennäköisemmin tie vie ainakin lainalle seuraavaksi vuodeksi tai kahdeksi.

Marcelo: Ihan hirvittävä fiasko. Riittänee brassin kohdalle.

Sergio Reguilón: Nousi puskista Solarin aikana joukkueen ykkösvaspaksi, mutta palasi maanpinnalle Zizoun tultua joukkueen puikkoihin. Kauden suurin yllättäjä. Zizoun saapumisen myötä ura jatkunee loistavasta kaudesta huolimatta lainalla.

Casemiro: Pitkälle listalle, jotka epäonnistuivat tällä kaudella. Epätasaista ja laiskaa menoa suurimman osan aikaa kaudesta. Parhaimmillaan kuitenkin maailman eliittiä omalla pelipaikallaan, mutta monen muun tavoin tarvitsee motivaationsa takaisin. Ura jatkunee Madridissa.

Toni Kroos: Heikoin kausi myös Kroosilta Madrid -urallaan. Ei saanut missään vaiheessa parastaan irti ja joutui myös ensimmäistä kertaa Madrid -uransa aikana kritiikkivyöryn keskelle. Kankean oloinen pitkin kautta, mutta ei epäilystä etteikö se paras Kroos vielä saataisi irti. Tehojen puolesta jäi myös piippuun, vain 1+6 43 otteluun.

Luka Modric: Ballon d'Or -voittajalta floppikausi niinikään, vaikka olikin ajoittain keskikenttäpelaajista se paras suorittaja. Pitkät MM-kisat vesittivät alkukauden ja loppukaudesta kroatialaista ei käytännössä kiinnostanut enää tippaakaan. Ollut lähtöhuhuissa, mutta tällä hetkellä jäämässä Madridiin.

Dani Ceballos: Alkukaudesta näytti, että Lopeteguin alaisuudessa Ceballos pääsee vihdoin irti ja vastuuta tulee. Piippuun jäi muutamia hyviä hetkiä lukuunottamatta ja vahvasti näyttää, ettei Ceballosin ura koskaan tule Madridissa nousemaan kukkaan. Lainalle tai myyntiin.

Marcos Llorente: Koirankopista joukkueen suurimpien yllättäjien joukkoon Solarin aikakaudella. Osoitti, että hänen varaansa pystyy laskemaan jopa isoimmissakin peleissä. Zizoun paluu kuitenkin vesittänee nuo haaveet ja Llorenten matka jatkunee lainalle tai myyntiin. Atletico vahvasti Llorenten kintereillä.

Fede Valverde: Niinikään yllättäjien joukkoon tällä kaudella. Sai vastuuta pitkin kautta, vaikkakin vain reilun 1100 minuutin verran. Zizou halunnee pitää urugualaisen joukkueessa myös ensi kaudella.

Isco: Iso pettymys. Lopeteguin alaisuudessa piti olla niitä kavereita, jotka vihdoin ottavat sen seuraavan ison askeleen, mutta heikoksi jäi. Kannattajat syystäkin turhautuneita ja aika moni olisi valmis päästämään miehestä irti. Jatkanee kuitenkin, vaikka avauskokoonpanon paikka tulee olemaan kiven alla.

Marco Asensio: Samaan listaan Iscon kanssa. Ronaldon lähdön piti olla se ikkuna Asensiolle, jolloin alkaa lunastus, mutta aivan karmaisevan surkea kausi mallorcalaiselta. Edelleenkin parhaimmillaan vaihtopelaajana, mutta ei ole yksi tai kaksi iltaa, kun Asension otteisiin sai kauden aikana turhautua. 44 ottelua, yli 2300 minuuttia ja tehot 6+7. La Ligassa tasan yksi maali. Ulos ja äkkiä.

Gareth Bale: Sama kuin Asension kohdalla. Se tilaisuus nousta legendojen joukkoon, mutta vaatimattomaksi jäi. Loppukausi kannattajien pihdeissä. La Ligassa vaatimattomasti vain kahdeksan maalia ja peliminuuteissa maali joka 224. minuutti. Ei se ihan lähtenyt ja ura todennäköisesti päätökseensä Madridissa.

Lucas: Joka valmentajan luottoheppa. Step over, kohti päätyrajaa ja keskitys. Siinäpä se Lucasin tämäkin kausi pähkinänkuoressa. Joukkuepelaajana edelleen eliittiä, mutta taitojensa puolesta ei kuuluisi seurassa pelata. La Ligassa Asension tavoin yksi maali ja kolme syöttöä. Hieno mies, mutta jokohan olisi aika päästää irti..

Karim Benzema: Se joukkueen toinen onnistuja Ramosin ohella isoista nimistä. 30 maalin kausi ja joukkueen ylivoimainen minuuttirohmu (4300 min) Oli hyökkäyspään pelaajista ainoa, kuka pystyi kantamaan oman kortensa kekoon paikatessa CR:n jättämää tyhjiötä. Onnistunut kausi, jatkanee ensi kaudella Jovicista huolimatta.

Mariano: Neljä maalia, ei ihan se mitä odotettiin. Vastuu jäi pieneksi Benzeman kerätessä suurimmat minuutit. Marianolle vain reilu 700min. Paljon loukkaantumisia ja muuta riesaa. "Nuevo Siete" ei ihan ollut entisen seiskan veroinen. Ura jatkuu jossain, mutta tuskinpa Madridissa.

Vinicius: Brassi nousi vastoin odotuksia joukkueen parhaimmistoon. Oli monena iltana ainoa syy katsoa joukkueen pelejä. Todellinen superlupaus ja jahka saa vielä viimeisiin ratkaisuihin lisää terävyyttä, vain taivas rajana.

Brahim: Loppukaudesta vastuuta ja muutama todella pirteä esitys. Ura jatkunee lainalla, mutta tulevaisuus on Madridissa.


2019 -2020

Uuteen kauteen Madridissa lähdetään odottavin tunnelmin. Osa on optimisteja ja toivoo Zizoun vievän joukkueen uusien tähtivahvistusten kera menestykseen asti. Toinen puoli on ihan oikeutetustikin varpaisillaan, mitä tuleman pitää. Onko Zidanesta samaan, mitä hän teki ensimmäisellä visiitillään? Mitä jos kaikki floppaa jälleen lokakuuhun mennessä? Oikeutettuja kysymyksiä, mutta nyt Madridissa on saatu rakentaa joukkuetta hyvissä ajoin keväästä asti, jolloin harjoituskaudelle päästään vähintäänkin kelvollisista asemista.

Siirtomarkkinoilla on tapahtunut jo nyt paljon hyviä asioita, joka helpottaa niin joukkueeeen kuin pelaajienkin valmistautumista kauteen. Jo pelkästään imagollisista syistä joukkueen vahvistaminen nimekkäillä hankinnoilla oli ehdotonta. Viime kauden kaltaista fiaskoa ei kukaan halua toistaa, kun kotiotteluissa on paikalla noin 40 000 katsojaa ja joukkue ottaa kontilaan 0-2 turpaan joltain Gironalta. Jo pelkästään nimet Eden Hazard ja Luka Jovic täyttävät jälleen katsomot, mutta ennen kaikkea joukkue saa tähtiluokan pelaajia sekä sisäinen kilpailutilanne kiristyy. Pelaajamateriaalin puutteesta ei alkavalla kaudella homman pitäisi jäädä kiinni, jahka kesän aikana tehdään vielä riittävän älykkäitä siirtoja.

(https://en.as.com/en/imagenes/2019/06/13/football/1560442560_384352_1560450949_noticia_normal_recorte1.jpg)

Eden Hazard - jokaisen madridistan märkä päiväuni on vihdoin toteutunut.


Varmistuneet siirrot

-> Eden Hazard
-> Luka Jovic
-> Ferland Mendy
-> Rodrygo
-> Eder Militão
-> Takefusa Kubo

Ulospäin liikennettä ei ole vielä ollut, mutta saapuneiden pelaajien osalta tilanne on vähintäänkin hyvä. Hyökkäyspää on oikean laidan kysymysmerkkiä erinomainen. Hazard-Vinicius-Benzema-Jovic tarjoavat ihan mielettömän tulivoiman ja vaikka turhakkeita ovatkin, niin Asensio, Bale, Mariano, Isco ja Lucas aika monessa joukkueessa menisivät suoraan avaukseen. Näistä nimistä kuitenkin useampi vaihtanee vielä maisemaa.

Keskikentän osalta tilanne on vielä auki, sillä rotaatiomiehistä Ceballos ja Llorente ovat liipaisimella. Puolustus ja maalivahtiosasto on tässä vaiheessa kesää jo tarpeeksi laadukas, joten muutamasta turhakkeesta + (lainapelaajista) eroon ja ensi kauden kokoonpano näyttää varsin kilpailukykyiseltä.


(https://image-cdn.hypb.st/https%3A%2F%2Fhypebeast.com%2Fimage%2F2019%2F06%2Freal-madrid-adidas-home-kits-2019-2.jpg?q=90&w=1400&cbr=1&fit=max)

Tyylikäs kotipaita kultaisilla raidoilla ja fontilla  :pallo:


Pre-temporada 2019

21.7 Real Madrid - Bayern Munchen (USA, klo 03.00)
24.7 Real Madrid - Arsenal (USA, klo 02.00)
27.7 Real Madrid - Atletico de Madrid (USA, klo 02.30)

30.7 Real Madrid - Tottenham (Munchen, klo 19.00)
31.7 Real Madrid - Bayern Munchen/Fenerbahce (Munchen)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 15.06.2019, 18.56.26
Nyt joutuu harkitsemaan jos hankkisi toisen virallisen paidan, on sen verran messevän näköinen. Ensimmäinen tietysti liiloilla raidoilla ja ilman nimeä.

Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 16.06.2019, 15.36.25
Vannoutuneelle kätyrille vai miten se titteli kuuluikaan.  :peukku_ylos:

Kesä lähti härskisti käyntiin, viime kerrasta onkin jo kymmenen vuotta. Joukkueen uudistaminen on yleensä positiivinen asia, mutta nyt seilataan melko syvillä vesillä, menojen ollessa suuret ja tuloistakaan ei ole täyttä takuuta. Olemme niin sanotusti jännän äärellä. Zidanen paluu tuo tähän sirkukseen vielä pienen jännitysbonuksen, usko seuralegendan tekemiseen ei ole tsämppispysteistä huolimatta kovinkaan vankka. Tästä päästäänkin minua osittain vaivanneeseen, kuin myös ärsyttäneeseen johtopäätökseen.

Seura tarvitsee tämän kesän hankinnoista huolimatta vielä muutaman pelaajan, mm. parille keskikenttäpelaajalle olisi käyttöä. Kilpailukykyisten pelaajien hankkiminen ei ole halpaa, suurella todennäköisyydellä seura joutuisi myynneistä huolimatta maksamaan lisää. Haluaisin muistuttaa seuran olevan tilanteessa, jossa se on pakotettu myymään pelaajia taloudellisen tilan tasapainottamiseksi. Mielestäni nykyisessä joukkueessa ei ole liikaa myyntikelpoisia pelaajia, joilla voisi oikeasti tehdä hyvät rahat. Tästä huolimatta myynnit tulisi tehdä, ensisijaisesti pelkästään urheilullisen puolen puolesta. Joukkuetta tulisi tuulettaa, luoden napakampi kilpailullinen tilanne pelaajien välille, sekä tietysti tähystää kohti tulevaisuutta. Pelaajat jotka myisin välittömästi pois, Isco, Asensio, Lucas ja Ceballos. Syyt näiden pelaajien luopumisesta on tuotu esiin aikaisemmin, moni varmasti pystyy myös päättelemään itse, miksi heistä voisi tai tulisi luopua. Edellä mainitut pelaajat tulisi tietysti korvata, kuten todettua, tämäkään hupi ei olisi täysin ilmaista. Minua ärsyttänyt asia on seuraava, Zidane ja hänen kykynsä "polttaa sillat" pelaajiin. Olen rehellisesti sitä mieltä, että Real Madrid on onnekkaassa tilanteessa, koska lainalla on mm. sellaiset pelaajat kuin Mateo ja James. Itsehän kotiuttaisin nämä pelaajat välittömästi, saaden kaksi kilpailukykyistä pelaajaa ilmaiseksi, sekä mahdollisuuden luopua kuormittavista pelaajista. Joku varmasti pohtii, miksei vain myydä näitä lainapelaaja ja pidetä nykyiset pelaajat, samalla tavalla heistä saisi rahaa ja ei tarvitsisi ostaa ketään. Se olisi ihan asiallinen kysymys, kuin myös täysin looginen huomioiden Zidanen suhde kahteen em. pelaajaan. Olemme ärsykkeen kulminaatiopisteessä. Iscon todellinen taso on todistettu jo monen kauden ajan, hän ei ole kehittynyt pelaajana oikeastaan yhtään, hän ei myöskään hyökkäysorientoituneena pelaaja pysty tarjoamaan tarvittavia tehoja. Asensio puolestaan tuntuu ylittävän aidan sen matalimmasta kohdasta. Lucas on parhaina päivinä kohtalainen liigajyrä vaihtopenkillä. Ceballosin tilanne on puolestaan vähän fifti sixti, potentiaalia olisi kasvaa kunnolliseksi pelimieheksi, mutta sitä on nakertanut siirto väärään seuraan, väärään aikaan ja vielä väärän päävalmentajan alaisuuteen. Edellinen huomioiden, ei taida hänenkään kemiat kohdata Zidanen kanssa sen kummemmin.

Onko olemassa mitään muuta vaihtoehtoa kuin seuraava, kaikki ukot pihalle nykyisiä lainamiehiä myöten ja pari isompaa kalaa isolla rahalla sisään? Riittääkö 500 miljoonaa tänä kesänä? Uhka vai mahdollisuus? Katsotaan tämä siirtoikkuna loppuun ja avaudutaan sitten lisää, joka tapauksessa tulevaisuus sisältää suuria uhkakuvia monella eri osa-alueella.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 17.06.2019, 16.37.26
Vannoutuneelle kätyrille vai miten se titteli kuuluikaan.  :peukku_ylos:

Kesä lähti härskisti käyntiin, viime kerrasta onkin jo kymmenen vuotta. Joukkueen uudistaminen on yleensä positiivinen asia, mutta nyt seilataan melko syvillä vesillä, menojen ollessa suuret ja tuloistakaan ei ole täyttä takuuta. Olemme niin sanotusti jännän äärellä. Zidanen paluu tuo tähän sirkukseen vielä pienen jännitysbonuksen, usko seuralegendan tekemiseen ei ole tsämppispysteistä huolimatta kovinkaan vankka.

Edelleenkin haluaisin nostaa esille sen seikan, että todella moni Euroopan huippuseura ei myöskään ole missään ruusuisessa tilanteessa. Ainoastaan Cityn ja Liverpoolin näkisin lähtevän jokseenkin seesteisissä tunnelmissa ensi kauteen, muualla pakat ovat enemmän tai vähemmän sekaisin, ja kysymysmerkkejä riittää.

Tästä johtuen La Ligan ja CL:n voittoon ei edes vaadita mitään kaikkien aikojen onnistumista joukkueena. Viime kauden järkyttävä alisuorittaminen pitää toki välttää, mutta jos nämä miljonäärit saataisiin pelaamaan tasaisesti edes lähelle omaa tasoa, kamppailtaisiin jo kevyesti molemmista isoista pysteistä.

Tässä on suuri rooli valmennuksella, mutta myös pelaajistolla. Esimerkiksi Saksan keisari voisi ottaa muutaman juoksuaskeleen, hyökkäyspään pelaajat voisivat ajatella joskus myös maalintekoa ja Courtois on toivon mukaan huomattavasti varmaotteisempi.

Maaliskuussa 2020 voidaan heittää Zidane bussin alle, jos La Liga on menetetty ja CL:stä pudottu, mutta toistaiseksi on syytä uskoa tulevaan. Joukkueelle on tehty rajua tuuletusta - juuri sitä mitä kaivattiin - ja Zidanekin halunnee näyttää, että kaikki ei ollut pelkkää tuuria edellisellä pestillä.

Seura tarvitsee tämän kesän hankinnoista huolimatta vielä muutaman pelaajan, mm. parille keskikenttäpelaajalle olisi käyttöä. Kilpailukykyisten pelaajien hankkiminen ei ole halpaa, suurella todennäköisyydellä seura joutuisi myynneistä huolimatta maksamaan lisää. Haluaisin muistuttaa seuran olevan tilanteessa, jossa se on pakotettu myymään pelaajia taloudellisen tilan tasapainottamiseksi. Mielestäni nykyisessä joukkueessa ei ole liikaa myyntikelpoisia pelaajia, joilla voisi oikeasti tehdä hyvät rahat. Tästä huolimatta myynnit tulisi tehdä, ensisijaisesti pelkästään urheilullisen puolen puolesta. Joukkuetta tulisi tuulettaa, luoden napakampi kilpailullinen tilanne pelaajien välille, sekä tietysti tähystää kohti tulevaisuutta. Pelaajat jotka myisin välittömästi pois, Isco, Asensio, Lucas ja Ceballos.

Keskikenttää ei vielä ole tuuletettu yhtään ja CMK tarvitsee ehdottomasti ravistelua. Pogba olisi edelleen ykkösvalintani, Eriksenistä en syty kauheasti vieläkään. Ndombeleta en tunne tarpeeksi hyvin, mutta en lähtökohtaisesti tuomitsisi siirtoa.

Isco, Asensio, Lucas ja Ceballos joutaisivat minunkin mielestä muualle. Llorente ei ilmeisesti kuulu ollenkaan Zidanen pelikirjaan, vaikka ehkä ansaitsisi vielä mahdollisuuden. En minä tuonkaan perään kyllä suuresti jää itkemään, mutta silloin Casemirolle on saatava joku stuntti.


Olen rehellisesti sitä mieltä, että Real Madrid on onnekkaassa tilanteessa, koska lainalla on mm. sellaiset pelaajat kuin Mateo ja James. Itsehän kotiuttaisin nämä pelaajat välittömästi, saaden kaksi kilpailukykyistä pelaajaa ilmaiseksi, sekä mahdollisuuden luopua kuormittavista pelaajista.
 

Kovacic on niin turhauttava pelaaja, että saa etsiä joukkueen jostain muualta kuin Madridista. Häntä koskee ihan sama kuin Iscoa, kehitystä ei ole tullut yhtään viime vuosina ja ennen kaikkea tehot loistavat täysin poissaolollaan.

Jamesille haluaisin kovasti löytyvän roolin, mutta kyllä tuo on vaikeaa. Goal.com (https://www.goal.com/en/news/buyer-beware-why-real-madrid-bayern-munich-dont-want-42m/1xb2gulr1s37uzog1180xq3a5) kirjoitti ihan hyvin Jamesista. Yhteenvetona: jos haluat tehdä maaleja, peluuta Jamesia. Jos haluat voittaa pelejä, älä peluuta Jamesia. Rajusti sanottu, mutta Jamesilla tuntuu olevan selvä vaikutus joukkueen peliin alaspäin. James tarvitsee niin vapaan roolin loistaakseen, että kokonaisuus kärsii.

On aika sääli, että noin taitavan pelaajan taidot menevät noin hukkaan, mutta minkäs teet.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Losblancos - 17.06.2019, 19.24.53
Mateo ja James

Ei Zidanea noista tapauksista voi kyllä syytellä oikein mitenkään. James on nyt kahdessa peräkkäisessä suurseurassa ajautunut valmennuksen epäsuosioon. Bayernissa kävi aivan samanlailla kuin Realissa. Jo Bayern-pestin aikana tuli huhuja, että sukset on ristissä Kovacikin kanssa. Jos 2 peräkkäisen suurseuran valmentajan kanssa on ongelmia, niin eiköhän ole todennäköisempää, että kyse on vaikealuonteisesta pelaajasta. Kyllähän sekin nyt kertoo jo ihan riittävästi, että Bayern päätti olla hankkimatta, vaikka olisivat saaneet hyvin sopuhintaan. Ei primadonnia Madridiin kiitos.

Mateon sen sijaan voisin itse ihan hyvin ottaakin ringin leventäjäksi. Ongelma on vaan se, että mies halusi itse lähteä, koska kyllästyi soittelemaan kakkosviulua. Hän ei kyennyt Madridissa murtautumaan avauskokoonpanoon ja siksi hän halusi siirtyä joukkueeseen, jossa hän on lähtökohtainen avauksen pelaaja. Mikään ei ole siinä suhteessa muuttunut, pikemminkin päinvastoin jos kk:lle tulee Pogba/Eriksen, jolloin Mateo olisi kk-pelaaja #5, hankinnan, Modricin, Kroosin ja Casen jälkeen. Eli on täysin Zidanesta riippumatonta, että hän ei ole Realiin palaamassa. Hän ei itse halua olla rotaatiopelaaja enää.

Kummankin näiden pelaajan kohdalla Zidanen syyttely on siis mielestäni perusteetonta. Tässä sen sijaan tapaus, josta Zidane ei varmaan ainakaan kehuja ansaitse:

https://www.laliiga.com/aihe/ceballos-dani/2019-06/lahtokuopissa-olevan-real-pelaajan-suorat-terveiset-zidanelle-en-minakaan-halunnut-sinun-kanssasi-toita-tehda/

Nuorten pelaajien kehittäminen ja käsitteleminen Zidanen kohdalla kyllä itseänikin huolestuttaa. Yhteistyö Ceballoksen kanssa ei selvästikään ole ollut kovin hedelmällistä. Ja jos nyt sattuu tulemaan tykkikausi, niin varmasti ei halua palata Madridiin Zidanen ollessa valmentajana, jos miehelle siis jonkinlainen buy-back-clause edes sorvataan.

Pogba/Eriksen, Isco, Asensio, Llorente.

Pogbasta ehkä vähän kaksipiippuiset fiilikset. Toisaalta tykkään hänen monipuolisuudestaan ja hän on käsittääkseni aika sellainen kk-pelaaja, jollaista tuonne kaivattaisiin mielestäni eli vähän sellainen box-to-box tyyppinen ukko, joka toisi myös maalivaarallisuutta keskikentältä, toisin kuin esim Kroos ja Modric. Toisi myös dynaamisuutta, jota edellämainitulta kaksikolta puuttuu (varsinkin Kroos on todella diesel).

Mutta sitten se asennepuoli, josta olen kuullut ettei todellakaan aina nappaa, alaspäin varsinkaan. Somessa pyöri vähän aikaa sitten tilasto, jossa verrattiin sitä, että kuinka paljon valioliigan keskikenttäpelaajat kävelevät/hölkkäävät/spurttaavat keskimäärin ottelun aikana prosentuaalisesti. Tämä tilasto paljasti, että Pogba kävelee suhteellisesti ottelun aikana enemmän kuin kukaan muu valioliigan kk-pelaaja.

Tuo on kyllä aika iso red flag mielestäni. Jos jollain pelipaikalla työmoraali on avainasemassa, niin keskikentällä. Koko joukkue kärsii siitä, jos primadonna tallustelee keskiympyrässä odottelemassa palloa. Olen siis vähän skeptinen Pogban suhteen. Kyllä Eriksen herättäisi enemmän luottamusta.

Kaikki riippuu tietysti ensi kauden taktiikasta, mutta en usko että Iscoa ja Asensiota voi molempia lähteä myymään. Tarvitaan rotaatioukkoja. Itse myisin näistä mieluummin Iscon. Iscoa en jaksaisi katsella enää yhtään, kun taas Asension kohdalla näen, että se läpilyönti ei edellenkään ole täysin mahdotonta, vaikken henkeä pidättelekään sitä odotellessa. Ymmärrän siis turhautumisen Asensioon ihan täysin, mutta itse valitsisin kuitenkin mieluummin hänet kuin Iscon.   

Llorenten kohdalla en käsitä Zidanea. Caselle kuitenkin tarvitaan se stuntti/haastaja ja mielestäni hän näytti kuitenkin viime kaudella olevansa pelimies. Ja jos mies myydään vielä Atleticoon, niin ei jestas sentään. Real kasvattaa ja Atletico korjaa hedelmät.  :peukku_alas: Toivoisin edelleen, että jäisi. Keskikenttä "hankinta", Modric, Kroos, Case, Valverde, Llorente kuulostaisi mielestäni jo ihan hyvältä.

- ja Zidanekin halunnee näyttää, että kaikki ei ollut pelkkää tuuria edellisellä pestillä.

On täysin käsittämätöntä, että tuollaisesta voi vakavalla naamalla kukaan edes keskustella.
   
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 17.06.2019, 21.37.22
Ei Zidanea noista tapauksista voi kyllä syytellä oikein mitenkään. James on nyt kahdessa peräkkäisessä suurseurassa ajautunut valmennuksen epäsuosioon. Bayernissa kävi aivan samanlailla kuin Realissa. Jo Bayern-pestin aikana tuli huhuja, että sukset on ristissä Kovacikin kanssa. Jos 2 peräkkäisen suurseuran valmentajan kanssa on ongelmia, niin eiköhän ole todennäköisempää, että kyse on vaikealuonteisesta pelaajasta. Kyllähän sekin nyt kertoo jo ihan riittävästi, että Bayern päätti olla hankkimatta, vaikka olisivat saaneet hyvin sopuhintaan. Ei primadonnia Madridiin kiitos.

Mielestäni voi syytellä. James aloitti Madridissa erittäin positiivisesti, Ancelottin alaisuudessa siis. Italialainen osasi käyttää pelaajaa hänen vahvuuksien mukaan, se poiki myös tuloksia. Zidanen aikana kärsittiin kyllä osittain myös materiaalin hurjasta leveydestä, kaikille ei vain ollut tilaa. Se mikä kokoonpano olisi ollut paras ja kauaskantoisin, jää osittain spekuloinnin varjoon. Zidanen tuplakaudella rotaatiopelaajilla oli erittäin suuri merkitys nimenomaan primeran voittamisessa, erityisesti Jamesin ja Moratan hyökkäyksellinen anti. Näiden pelaajien lähdettyä, seuraavan kauden liigasaldo kertoo karun totuuden. Tsämppismenestys tuli, mutta ei sekään tullut helpoimman kautta (joskin tsämppiksen voittamiseen tarvitaan nimenomaan myös tuuria). Sen verran tulen kuitenkin vastaan, että suurella todennäköisyydellä myös Jamesin päätös lähteä seurasta vaikuttaa tähän päivään ja mahdolliseen paluuseen. Harmillisesti hän ehti lähteä pois, ennen kuin Zidane teki timanttikokeiluja. Jamesin jäädessä tilanne voisi olla täysin toinen.

Bayernin reissua en vetäisi tähän mukaan, ihan siitä syystä, että siellä pelaajien ja Ancelottin kemiat eivät kohdanneet, jonka seurauksena sitten nähtiin valmentajavaihdos. Siellä varmaan lähdettiin ensin rauhoittamaan tilannetta, jonka seurauksena vanhoille ratsuille annettiin enemmän tilaa. Väkisinkin tuollainen vaikuttaa pelaajan otteisiin, vieras valmentaja jolta ei löydy yhtään luottamusta. Eipä saksalaisjätin kausikaan ollut mikään erikoinen. Toisen forkan puolella seuraa seuraavat tuntuivat olevan tyytyväisiä kolumbialaisen pelaamiseen, aina kun hän oli kentälle päässyt. Siksi koen edellisen väittämän ristiriitaiseksi.

Bayernin osto-option käyttämisen haluttomuus on myös täysin selvä. James on tuonut esiin haluttomuutensa jatkaa seurassa, seura ymmärtää urheilullisen riskin ja samalla kunnioittaa pelaajaa. Rummenigge antoi myös lausunnon, jonka mukaan Bayern ei tee ihmiskauppaa, eli eivät lunasta osto-optiota vain tehdäkseen tuottoa pelaajan kustannuksella. Tämä on mielestäni kunnioitettavaa.

Noin muuten kyllä samat Zidaneen nuorten pelaajien kehittäjänä, Pogbaan, kuin myös Isco vs Asensio asetteluun.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 17.06.2019, 22.31.00
Nykyisellä rosterilla oma joukkueeni olisi tälläinen. Luultavaa on ettei Ceballos ja Llorente jatka Zidanen kanssa, joten jännä nähdä mistä mukiin menevät ukot keskikentälle saadaan haalittua. Isco ja Kovacic eivät oikein ole vakuuttaneet ainakaan 2 miehen keskustassa. Marcelon pyykkilauta vakuutti ja annoin paikan joukkueessani. :)

(https://i.ibb.co/4dPhbtv/17-6-2019-lineup.png) (https://ibb.co/m86fnTZ)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 19.06.2019, 15.39.12
Tässä alkaa väkisin jo odottaa innolla ensi kautta ja varsinkin kolmikon, Hazard, Jovic ja Vinicius yhteispeliä. Hazardin ja Viniciuksen kyky luoda tilanteita ja Jovicin kyky tehdä maaleja. Ja ehkä Vinicius on toiveeni mukaisesti kehittänyt kesän potkuteknikkaansa ja osalistuu maalintekoon vähän useammin. Ainekset koviin tehoihin on. Vihdoin on jotain mitä odottaa. En silti odota yhtään titteliä ensi kaudella, koska isoja pelejä ei voiteta ilman kunnollista ja toimivaa pelisuunnitelmaa.

Mä en jotenkin ole Brahimiin lämmennyt, enkä oleta hänen olevan isossa roolissa ensi kaudella. Rodrigo ajaa jo ensi kaudella ohi ja Bale vie minuutit, jos jää nauttimaan elämästään Madridissa.

Sopisi toki sekin, että Bentso mättäisi yli 30 maalia ja Jovic saisi vielä pari vuotta odottaa avuksen paikkaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Redondo - 20.06.2019, 14.20.39
Llorenten siirtoo liittyen:
Lainaus käyttäjältä: Lucas Navarrete
Casemiro will get even more minutes now and I don't think that's what RM need. At all.
https://twitter.com/LucasNavarreteM/status/1141665651645456385

Siinäpä se oleellinen. Casemirolla alla (toki monen muun tapaan) aika kammottava kausi ja vastustajat ovat oppineet aika tehokkaasti hyödyntämään Casemiron pallollista rajallisuutta...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 20.06.2019, 15.17.34
Aika fifti sixti siirto. Tavallaan tämän kokee hyväksi, sillä Llorente herättää kysymysmerkkejä tulevaisuuden pelaajana, lisäksi huhuttu siirtosumma on mielestäni hyvä. Vielä on hieman epäselvää, miten Zidane aikoo joukkuettaan peluuttaa ja kuinka joukkuepelaaminen lähtee käyntiin. Voihan sekin olla mahdollista, että Casemiron vastuu vähenee, näin ollen Llorentea ei nähty tarpeelliseksi pelaajaksi. Ymmärrän huolen Casemiron pallollisesta pelaamisesta, tuo pelipaikka on kuitenkin kriittinen osa-alue joukkueen pelitavassa. Edellisen nojalla olisi ihan aiheellista kysyä, miksei seura kaupannut Casemiroa ja pitänyt Llorentea? Casemiro on kiistatta hyvä pelimies ja ollut tärkeä palanen joukkueessa, sekä ollut yksi iso yksittäinen tekijä Real Madridin menestyksessä viime vuosien aikana. Ymmärrettävästi on helppo sivuuttaa koko idea hänen siirtymisestään muualle. Toisaalta kaikista ajaa aika ohi ja joskus on vain uudistuttava, sikäli olisi ollut myös ihan perusteltua uskaltaa ottaa askel kohti tulevaa ja tehdä samalla hyvä tili kuuden miljoonan härällä. Olisihan se tietysti haikeaa luopua Casemirosta, itse olen seurannut kyseistä pelaajaa sitten Castillan, sekä samalla todistanut hänen nousun yhdeksi nykyjoukkueen merkittävimmäksi pelaajaksi.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 20.06.2019, 15.42.27
Casemiron kauppaaminen on käynyt itsellänikin mielessä. Syynä se, etten usko Casemiron pystyvän parantamaan pallollista pelaamistaan. Aina ei voi olla Modric tai Kroos viiden metrin päässä. Tuntuu tosiaan kuin aika olisi ajanut Casemirosta ohi. Mutta, kuka tilalle? Pakko olisi silloinkin lähteä ostoksille, kun ei Llorente koko kautta kuitenkaan ehjänä olisi pysynyt.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: tanu - 20.06.2019, 16.12.32
Casemiron kauppaaminen on käynyt itsellänikin mielessä. Syynä se, etten usko Casemiron pystyvän parantamaan pallollista pelaamistaan. Aina ei voi olla Modric tai Kroos viiden metrin päässä. Tuntuu tosiaan kuin aika olisi ajanut Casemirosta ohi. Mutta, kuka tilalle? Pakko olisi silloinkin lähteä ostoksille, kun ei Llorente koko kautta kuitenkaan ehjänä olisi pysynyt.

Koska Llorente lähti Ticoon, niin pakko lähteä ostoksille. Mutta voiko formaatio olla enemmän 4-2-3-1, jolloin Casemiron vierellä voisi peluuttaa "huoletta" Modricia, Kroosia tai sitten sitä Pogbaa? Tai Pogbaa jonkun muun kanssa heikkoja jengejä vastaan?

Mites Fede Valverde? Ei ole ainakaan ollut mitään huhuja että olisi lähdössä muualla ja ainakin teoriassa voisi stuntata tuossa kk kaksikossa.

Jos pitää hommata uusi kk pohjapelaaja, niin itsellä ei tule mitään halpaa hyvää ratkaisua mieleen. Jos taas Casemiro myytäisiin, niin sitten koko rahalla Kantea! Mutta ei tule tapahtumaan..
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Chris - 20.06.2019, 21.51.12
Harmittava kauppa tämä Llorente. Erittäin sympaattinen ja komea nuori mies, joka puhkesi kukkaan vaikka hetken näytti, ettei taso vaan Alavesia suurempiin seuroihin riitä. Harmittavaa etenkin siksi, että oikeasti nousi käyttökelpoiseksi pelaajaksi ja olisi ollut todella hyvä stuntti Casemirolle ja jopa taistellut ihan rehdeistä minuuteista (ainakin jos valmentajana olisi joku muu kuin ZZ)  Hyvät rahat toki saatiin, mutta olisin pitänyt ehdottomasti joukkueessa, mutta ymmärrettävää, että halusi lähteä isomman vastuun perässä muualle. Atletissa vastuuta ainakin pitäisi tulla, sillä niin Rodri kuin Thomaskin ovat mitä ilmeisemmin lähdössä.

Tarkoittaa ehdottomasti yhtä miestä keskikentälle, jopa kahta. Jos Ceballos lähtee, tarvitaanko peräti kolme? Tuo CDM paikka on siitä hieman haasteellinen, että maailmassa ei mitään maistuvia vaihtoehtoja sille paikalle ole ja nyt myytiin sitten oma poika pois. Ndombele tuolla positiolla kai jonkin verran on pelannut, vaikka taitaa olla enemmänkin 8-paikan pelaaja. Pogba ei ihan tuohon kaiketi taivu, hänestäkin paremmin saanee irti hieman ylempänä. Hankalaan paikkaan itsemme nyt ajettiin yhden kaupan myötä.  :peukku_alas:

Alkaa myös kohta näyttää siltä, että Isco jäänee. Jos jo ennen Llorenten poistumista oltaisin yksi mies keskikentälle tarvittu, niin nyt sinne tarvitaan melkeinpä kaksi. Ndombele, Eriksen ja Pogba kaippa ne realistisimmat hankinnat on ja voi olla, että ZZ käyttää kytköksiään Ranskaan ja hommaa Ndombelen ja/tai Pogban. 

Balen tilanne alkaa olemaan myös aika mielenkiintoinen. Mitään dramaattista kiinnostusta ei muilta seuroilta ole tullut johtuen korkeista kuluista ja herra Gareth alkaa olla puun ja kuoren välissä tulevaisuutensa suhteen.

Tästä päästäänkin siihen, että puutteista huolimatta kyseessä on parhaimmillaan todella kova pelimies. Oikeiden laitureiden tarjonta on tällä hetkellä hyvin rajallista niin Realin sisällä kuin siirtomarkkinoillakin. Voisin hyvin nähdä Balen parantavan otteitaan huomattavasti, jos ja kun joukkueenkin peli alkaa taas kulkea ja tästä golf-hirmusta voisi olla taas keväällä apua finaalien voittamisessa.

En ole sanomassa, että rukoilen Balen jäävän seuraan ja että rakastaisin häntä pelaajana yli kaiken, mutta tässä tilanteessa jääminen seuraan alkaa kuulostaa vähiten huonolta vaihtoehdolta. Hyviä korvaajia ei ole ja Bale voisi hyötyä paljonkin esim. Hazardin tarjoiluista. Onhan se kallis pitää joukkueessa, mutta tilanne on se mikä se on.

Tuo onkin yksi mielenkiintoisimmasta comme ci comme ca -tilanteista kesän aikana. Oikea laita on tosiaan muodostumassa tietyksi ongelmakiveksi, vaikka sinne onkin laittaa tällä hetkellä Bale, Lucas, Rodrygo, Asensio ja Brahim. Tarjontaa siis on, mutta kukaan ei oikein sytytä. Ulostaisin nyt ihan ensimmäisenä Lucasin ja sitten miettisin mitä tehdään Asensiolle ja Brahimille. Asensio myyntiin ja Brahim lainalle? Periaatteessa Bale-Rodrygo ei kenties kuulostaisi niin pahalta, jahka Bale saisi vaan edes jonkinlaisen forminsa takaisin, mutta silti luotto on niin mennyt walesilaiseen, etten tiedä toivoako hänen jäämistään. Suurin toive olisi, että Rodrygo löisi pre-temporadalla jo sellaiset näytöt tiskiin, että puheet Castillasta tai lainapestistä unohdettaisiin samantien ja saataisiin jo nyt hänestä potentiaalinen vaihtoehto oikealle.

Maalivahdit, puolustus, vasen laita ja hyökkäyskaksikko on tällä hetkellä kyllä todella hyvässä jamassa, mutta keskikenttä ja oikea puoli aiheuttaa vielä aika paljonkin kysymysmerkkejä, mitä niiden suhteen tullaan tekemään.

Mites Fede Valverde? Ei ole ainakaan ollut mitään huhuja että olisi lähdössä muualla ja ainakin teoriassa voisi stuntata tuossa kk kaksikossa.

Valverde on kyllä niitä pelaajia, kenet unohtaa aina kaikista spekulaatioista. Taisi jonkinlaisen suosikin aseman Zizoulta saada ja en yllättyisi, jos jatkaisi. Enempi hänkin tuolle 8-paikalle sopinee kuin pohjalle, mutta voisi periaatteessa pienempiä seuroja vastaan tuurailla Casemiroa pohjalla. ¨

Jos spekuloi, että keskikentällä olisi Casemiro, Modric, Kroos, Ndombele, Eriksen, Isco ja Fede niin kyllähän tuo nyt hyvinkin riittäisi..
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 23.06.2019, 10.38.06
Kaikki merkit viittaavat siihen, että LaLigan  voittaminen on Madridin ja Zidanen päätavoite tulevalla kaudella.

Zidane saa lähes koko ydinmiehistönsä käyttöönsä heti pre-seasonin alusta lähtien. Vain Casemiro taitaa olla kisojen vuoksi pidempään lomalla. Penkkiveikoista toki myös Eder, Dani ja Jesus, mutta kenties vain ensin mainittu pelaa valkoisissa tulevan kauden ja hänkin sisäänajoroolissa.

Marco Asensio olisi voinut hakea itseluottamusta U21-kisoista, mutta katsoivat paremmaksi aloittaa pre-seasonin alusta alkaen ja yrittää istuttaa Marcolle sitä kautta sitä itseluottamusta ja avauksen paikkaa.

Madrid on usein häärinyt siirtoikkunan loppuhetkillä yrittäen hilata siirtosummaa mahdollisimman alas, mutta toisin kävi tänä vuonna. Oltiin valmiita maksamaan vähän ylimääräistä, jotta saatiin siirrot ajoissa maaliin ja uudet miehet pre-seasonin alusta lähtien mukaan. (On toki mahdollista, että haluttiin olla nopeita ja viimeistellä siirrot ennen kuin Valioliigan seurat heräävät tähän kesään. Siellä on käytetty vasta noin 200 miljoonaa, kun normaalin kesän aikana käytetään yli miljardi euroa.)

Mielenkiintoista nähdä, miten pre-seasonin harjoitusottelut laitetaan sopimaan tähän kuvioon. Toistaiseksi elokuulle ei ilmeisesti ole julkistettu vielä yhtään ottelua.

LaLigassa konttaaminen halutaan lopettaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Mágico Madrid - 02.07.2019, 22.47.18
En tiedä oliko jo puhetta, mutta Pintus ei jatka fysiikkavalmentajana. On kai menossa Conten alaiseksi Interiin.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 03.07.2019, 16.22.17
James ei ole 26 pelaajan joukossa, jotka matkaavat Kanadaan harjoitusleirille. Ryhmässä ei myöskään ole maajoukkueissa pelanneet, Fede Valverde ja Ceballos eikä yhä pelaavat, Casemiro ja Militao.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/07/03/5d1c85dee2704ef4528b457a.html

e. kieliasu
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 04.07.2019, 18.53.05
La Ligan otteluohjelma:

1) Celta ✈️ 18.8.
2) Valladolid 25.8.
3) Villarreal ✈️ 1.9.
4) Levante 15.9.
5) Sevilla ✈️ 22.9.
6) Osasuna 25.9.
7) Atlético ✈️ 29.9.
8 ) Granada 6.10.
9) Mallorca ✈️ 20.10.
10) Barcelona ✈️ 27.10.
11) Leganes 30.10.
12) Betis 3.11.
13) Eibar ✈️ 10.11.
14) Sociedad 24.11.
15) Alaves ✈️ 1.12.
16) Espanyol 8.12.
17) Valencia ✈️ 15.12.
18) Athletic 22.12.
19) Getafe ✈️ 5.1.
20) Sevilla 19.1.
21) Valladolid ✈️ 26.1.
22) Atletico 2.2.
23) Osasuna ✈️ 9.2.
24) Celta 16.2.
25) Levante ✈️ 23.2.
26) Barcelona 1.3.
27) Betis ✈️ 8.3.
28) Eibar 15.3.
29) Valencia 22.3.
30) Sociedad ✈️ 5.4.
31) Mallorca 12.4.
32) Espanyol ✈️ 22.4.
33) Getafe 26.4.
34) Athletic ✈️ 3.5.
35) Alaves 10.5.
36) Granada ✈️ 13.5.
37) Villarreal 17.5.
38) Leganes ✈️ 24.5.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Mágico Madrid - 06.07.2019, 10.34.43
Gregory Dupont ottaa Pintukselta vapautuneen pääfysiikkavalmentajan roolin. Dupont kuului Deschampsin valmennusryhmään ja nyt siis pääsee Zidanen alaisuuteen. Herralla siis maailmanmestaruus takataskussa. Ennen maajoukkuehommia pidempi pätkä Lillessä ja yksi lyhyempi pesti Celticissä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 06.07.2019, 11.28.33
Tässä vielä kaverin profiili. Ilmeisen pidetty jamppa kun on kaksi melkein 10 vuoden stinttiä vetänyt Lillessä. Majussa onnistuminen kertoo, että ainakin matsiin valmistava jumppa on ollut toimivaa.

https://www.transfermarkt.co.uk/gregory-dupont/profil/trainer/3965
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 08.07.2019, 22.47.11
Kauden ensimmäisestä päivästä julkaistu video. Balen hyviä välejä ja hymyä korostetaan. Ramos vihaisen näköinen.

https://www.realmadrid.com/noticias/2019/07/el-real-madrid-2019/20-arranca-con-los-reconocimientos-medicos-
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 12.07.2019, 16.45.07
Hyviä uutisia! Kauden eka matsi tullaan pelaamaan lauantaina klo 18 alkaen, joten kaikki pystyvät varmasti hakeutumaan jonkun ruudun ääreen kenellä vaan on vapaata. Monestihan Realin ensimmäiset pelit on laitettu alkamaan joskus klo 22-23 aikaan Espanjassa vallitsevan kuumuuden takia. Toisen kierroksen ottelu alkaa myös melko aikaisin ja vasta kolmannella kierroksella tulee klo 22 alkava sunnuntaipeli.

(https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2019/07/12/primera/1562924321_105469_1562924488_noticia_normal.jpg)

(https://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2019/07/12/15629238582465.jpg)

(https://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2019/07/12/15629239376623.jpg)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 12.07.2019, 17.39.57
Hyviä uutisia todellakin! Nuo sunnuntain myöhäiset kellonajat ovat jurppineet. Toki ajankohta on ymmärrettävä sikäli, että se on amerikassa keskipäivä ja idän ihmemaassa aamu, jolloin saavutetaan suurimmat potentiaaliset katsojamassat.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Chris - 18.07.2019, 20.46.57
Laitetaanpa nyt tähän topiciin huhuja pelaajasiirroista -topicin sijaan.

Oliko se nyt Zidane kun jossain menneen kauden pressissä mainitsi että formaatti saattaa muuttua. Eihän se oikein muuksi voi muuttua. Timanttia tuskin tulee. Täällä foorumillakin oli siitä silloin juttua.

Ahaa, okei. Kiitos selvennyksestä!  :peukku_ylos: Jotenkin piirsin jo mielessäni tuon 4-4-2 timantiksi ja ihmettelin että mihin laiturit laitetaan.  :D

Mutta ei tuolla voi mennä ellei tule Pogbaa ikkunasta sisään. Ei voida Casemiro & Modric pohjalla mennä koko kautta.

Samaa mieltä kyllä tanun kanssa, että vaikea tuota on muodostaa niin, että saisi jonkun 4231 -formaatin. Tai saa, mutta että ei vuoda omaan päähän jatkuvasti. Näkisin, että Zidane luottaa edelleen omaan CMK -tridenteen keskikentällä, jolla taataan että Casemiro turvaa Modricin ja Kroosin selustan ja tuolla kaksikolla on vapaus ottaa riskiä ylöspäin. Tuo 4231 voisi toimia jossain "helpoissa peleissä" mutta tuo asia erikseen ja La Ligakin alkaa olla vaan sellainen sarja, ettei mihinkään peliin voi aivan överi hyökkäysvoittoisesti lähteä.

Tulevasta formaatiosta ei ole juurikaan tihkunut tietoja, arvailuja vain Marcan ja AS:n toimesta. Eiköhän asiasta saada jotain vihiä, kun ensimmäiset harjoituspelit vihdoin saadaan pelattua.

Itse veikkaan, että ideaaliavaus tulee olemaan yhä 4-3-3-, jossa CMK keskellä ja Hazard-Benzema-Bale/Asensio muodostavat sitten hyökkäyskolmikon. Toki tuota voi hieman hienosäädellä aina vähä tilanteen ja vastustajan mukaankin, jolloin voisi saada jotenkin Viniciuksen ja Hazardin samaan aikaan kentälle.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 19.07.2019, 13.18.35
Viniciusta peluutetaan ensi kaudella oikeassa laidassa. Hukkaan menee Vini oikealla, mutta niin menee myös Asensio. Munaravaavat, Carvajal ja Odriozola tarvitsevat yläpuolelleen peliä rakentavan pelaajan, joka osaa liikkua väleissä. (James hyvänä päivänä).

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/07/19/5d30f4b7ca4741ce2d8b45da.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Mágico Madrid - 19.07.2019, 14.40.17
Ite katsoisin Vinin oikealla ensin ennen kuin tuomitsen. Todella vähän siellä ehti kokeilla. Viimeistelytaidossa on sen verran puutteita, että vasemmalta keskelle leikkaaminen menee ainakin vielä hukkaan. Hazard oikeutetusti ykkösehdokas vasemmalla.

Jännää on, jännää on. Paljon kysymysmerkkejä ilmassa melkein jokaisella pelipaikalla.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Losblancos - 19.07.2019, 16.53.16
Ite katsoisin Vinin oikealla ensin ennen kuin tuomitsen. Todella vähän siellä ehti kokeilla. Viimeistelytaidossa on sen verran puutteita, että vasemmalta keskelle leikkaaminen menee ainakin vielä hukkaan. Hazard oikeutetusti ykkösehdokas vasemmalla.

Samaa mieltä. Ei Viniä oikealla kannata etukäteen tuomita. Nuori pelaaja voi aivan hyvin sopeutua pelaamaan molemmilla laidoilla. Ottelun aikana myös varmasti vaihtelevat laitoja. Jo viime kaudellakin Vini ohitti pakin useasti laidan puolelta, niin miksei se onnistuisi toisellakin laidalla? Ja tällöin syötön/keskityksen pääsee antamaan vahvemmalla jalalla.

Asension taas uskon nimenomaan sopimaan paremmin oikealle, kun laukaisuvoimaisena pelaajana pääsee leikkaamaan keskelle ja käyttämään vahvempaa jalkaansa.

Mutta jos Bale tosiaan jää, niin tiedä sitten kuka siellä oikealla vetää. Ja edelleenkin on ihan mahdollista, että vedetään timantilla, jolloin ylin kolmikko on Hazard-Benzema-Jovic.

Itse toivoisin, että ensi kaudella lähdettäisiin joihinkin helpompiin peleihin vähän rohkeammin, hyökkäävämmällä formaatiolla, esim 4-2-3-1 jolloin Vini olisi vasemmalla ja Hazard keskellä tai sitten 4--2-2-2 jolloin ylin nelikko Hazard-Vini-Benz-Jovic. Realilla oli suuria vaikeuksia viime kaudella murtaa ennakkoon heikkojen vastustajien kilpikonnapuolustuksia, joten toivoisin että näihin peleihin lähdettäisiin rohkeammin ja rämäpäisemmin, ratkaisemaan ottelua hyvissä ajoin ja kontrolloimaan sitä totaalisesti ja nuijimaan vastustajan puolustus aivan maanrakoon. Eli iskemään se 3-4 maalia,vaikka sitten omiin jostain vastahyökkäyksestä ehkä yksi menisikin. Eli ei sitä viime kauden muniinpuhaltelua, vaan armoton mylläkkä päälle alusta lähtien.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 19.07.2019, 18.20.28
Samaa mieltä. Vini oli alkuvuodesta parhaimmillaan maalipaikkojen luonnissa ja vastustajan ohittamisessa. Oikealla pelatessa voi keskittyä vain niihin asioihin.

On vaan vähän heikkoa jos Vinillä ei ole kuin Benz ja Eden joille syöttää. Keskikentän pitäisi jakaa maalintekovastuuta. Isco, Modric ja Kroos eivät siihen kykene. Siksi James ja Pogba.

Eden ja Vini ovat lähinnä maalipaikkojen luojia, eivät juurikaan yhdellä kosketuksella viimeistelijöitä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 21.07.2019, 13.50.30
On vaan vähän heikkoa jos Vinillä ei ole kuin Benz ja Eden joille syöttää. Keskikentän pitäisi jakaa maalintekovastuuta. Isco, Modric ja Kroos eivät siihen kykene. Siksi James ja Pogba.
Eilinen harkkapeli vahvisti kuvaa. Iscolla ei tee vieläkään mitään ja Modric tuon tason pallotaituriksi on yhä suorastaan surkea viimeistelijä. Modricille siirrän enemmän vastuuta, kun saa palloa enemmän ylempänä mitä Kroos. Tähän tietysti vaikuttaa Modricin hyvä palloton liike, mutta se ei pois sitä, että Modricin tasoisen pelaajan pitäisi tehdä vähintään se 10 maalia kaudessa. Toivottavasti Eriksen tulisi ja laittaisi kroatin eläkkeelle, ihan kaikella rakkaudella sanottuna.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 21.07.2019, 14.19.05
Olen tuonut esiin keskikenttäpelaajien tehokkuuden aikaisemmin. James oli edellinen tehokas keskikenttäpelaaja, sitä ennen Ángel ja sitä ennen Özil. Ongelma on juuri siinä, että zidanepallosta puuttuu punainen lanka ja hyökkäyspeli sakkaa hyvin usein. Tämä tuli esiin nimenomaan, kun hyökkäyskolmikkona oli Cristiano, Karim ja Bale. Portugalilainen aina tiukassa miesvartioinnissa, Balen pallollinen anti hyvin suppea, sekä puutteellinen kärkipelaaminen Karimin pudottaessa kokoajan alas. Samaan aikaan keskikenttämiehet hieroivat näennäisesti palloa. Toisen piti aina tukea Casemiroa.

Modricille siirrän enemmän vastuuta, kun saa palloa enemmän ylempänä mitä Kroos. Tähän tietysti vaikuttaa Modricin hyvä palloton liike, mutta se ei pois sitä, että Modricin tasoisen pelaajan pitäisi tehdä vähintään se 10 maalia kaudessa.

Tässä sitä olennaisuutta. Kroosilla ei oikein tunnu riittävän nopeus, eikä muutenkaan ole sellainen sähäkkä keskikenttäpelaaja, joka pystyy tekemään teräviä kuljetuksia ja luomaan paikkoja hyökkäyspäässä, sekä tietysti vielä tarvittaessa viimeistelemään. Saksalainen jää useammin Casemiron kanssa alemmas, samalla kun Luka osallistuu peliin ylempänä. Valitettavasti Luka on joutunut usein operoimaan hyvin yksin, pystyen muodostamaan toimivan linkin lähinnä vain Karimin kanssa. Tuo ei vain ole riittänyt, vastustajalla on ollut usein helppoa pudottaa alas ja tukkia nuo keskustan välit, tehden Lukan ja Karimin työskentelystä huomattavasti vaikeampaa.

Hyvä asia tässä on tietysti se, että hyökkäyskolmikkona ei ole enää Cristiano, Karim ja Bale. Hazard tuo dynaamisempana pelaajana varmasti oman lisänsä keskikentän ja hyökkäyspelaamisen välille. Hyvin mahdollisesti Asensio pelaa oikealla laidalla. Hänestä voi ja saa olla mitä mieltä tahansa, mutta en näe häntä ainakaan huonompana vaihtoehtona kuin Bale. Toisien sanoen, vanha 433 saattaisi toimia vielä vanhalla tutulla kolmen miehen keskikentällä, mutta siihen tarvittaisiin selkeä parannus ja ohjeistus valmennustiimin puolelta.

Toisaalta vittuako sitä spekuloimaan ja jossittelemaan, Zidane voitti monta pystiä ja millään ei ole mitään väliä, hän on paras ja sillä mennään.

Koska yleinen nälviminen ja röhönaureskelu forkan asiakirjoittajilta jatkuu niin alla tarinaa.

Monella ensimmäinen reaktio on varmasti seuraavanlainen. Hei kausi ei ole vielä alkanut ja nyt on vasta pretemporada menossa! Joukkue ei ole ehtinyt valmistautumaan jne. Esitän retorisen kysymyksen, koska Zidane tarttui toistamiseen ruoriin? Maaliskuun 11pv. Kauanko tästä on aikaa? Siitä on noin 5kk aikaa. Zidane on toiminut joukkueen valmentaja aikaisemmin ja menestyi kiitettävästi. Joukkueen ydinrunko on pysynyt suhteellisen samana tuosta ajasta, toisin sanoen Zidanella on lähestulkoon samat pelaajat käytössään, tutut miehet ja tuttu joukkue. Kauanko hänelle ja joukkueelle tulee antaa niin sanottua armonaikaa, ennen kuin heitä kehtaa kritisoida? Siinä vaiheessa kun kausi alkaa, Zidane on ehtinyt olla puikoissa jo 6kk, saaden hyvin aikaa koota omanlaisense joukkueen rauhassa. Mielestäni on täysin perusteltua odottaa selkeää joukkuepelaamista ja tuloksia jo pretemporadan aikana.

e. Alpo
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 21.07.2019, 17.56.25
Marcassa hyvä kirjoitus tästä keskikentän maalinteon ongelmasta. Ja julmia lukuja.

Kroos, Modrid, Isco ja Asensio tekivät yhteensä 7 maalia viime kaudella.
Ja samaan 7 maalin pääsi James yksin. Onkin hyvä kysymys, miksi James ei mahdu tuohon alisuorittavaan joukkoon. Toki viime kausi oli vaikea, mutta luvut kertovat karua tarinaa. Esim. Kroos jäi täysin maaleitta (liigassa).

2 vuotta aiemmin Asensio teki 7 maalia, Kroos 5, Modrid 2 ja Isco 7.
Saa olla vaan Zidane aika velho, että kaivaa Asension ja Iscon formin esiin.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/opinion/2019/07/21/5d346d17268e3e19128b4620.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 21.07.2019, 18.03.07
Marcassa hyvä kirjoitus tästä keskikentän maalinteon ongelmasta. Ja julmia lukuja.

Haluan lisätä tähän vielä kaksi senttiäni. Nuo luvut menevät mustempaan suuntaan, kun ne suhteutetaan pelaajien pelaamiin minuuttimääriin. Asension kohdalla saattaa olla pieni poikkeus, hänen minuuttiamääriä en ole vaivautunut katsomaan. Oli pelaajista mitä mieltä tahansa ja olkoot kuka kenenkin suosikki, mutta kyllä Zidanen tulisi terästää keskikenttäpelaamista kokonaisuudessaan, mutta myös tehojen valossa. Tuolla osa-alueella on selkeästi puutteita, joka on selvää monen kauden otannalla.

Modric 12/19:

53 peliä, 4 maalia, 5 syöttöä, 3451 minuuttia.
51, peliä, 2 maalia, 6 syöttöä, 4230 minuuttia.
25 peliä, 1 maali, 3 syöttöä, 2047 minuuttia.
44 peliä, 3 maalia, 3 syöttöä, 3529 minuuttia.
41 peliä, 1 maali, 3 syöttöä, 3302 minuuttia.
43 peliä, 2 maalia, 7 syöttöä, 3337 minuuttia.
46 peliä, 4 maalia, 8 syöttöä, 3570 minuuttia.

Kroos 14/19:

55 peliä, 2 maalia, 12 syöttöä, 4776 minuuttia.
44 peliä, 1 maali, 8 syöttöä, 3739 minuuttia.
48 peliä, 4 maalia, 14 syöttöä, 4169 minuuttia.
43 peliä, 5 maalia, 7 syöttöä, 3570 minuuttia.
43 peliä, 1 maali, 5 syöttöä, 3432 minuuttia.

Isco 13/18:

53 peliä, 11 maalia, 4 syöttöä, 3297 minuuttia.
53 peliä, 6 maalia, 8 syöttöä, 3899 minuuttia.
43 peliä, 5 maalia, 10 syöttöä, 2627 minuuttia.
42 peliä, 11 maalia, 7 syöttöä, 2339 minuuttia.
49 peliä, 9 maalia, 6 syöttöä, 2955 minuuttia.
37 peliä, 6 maalia, 1 syöttö, 1739 minuuttia.

Asensio 16/19:

38 peliä, 10 maalia, 3 syöttöä, 1918 minuuttia.
53 peliä, 11 maalia, 7 syöttöä, 2866 minuuttia.
44 peliä, 6 maalia, 5 syöttöä, 2370 minuuttia.

James 14/17:

46 peliä, 17 maalia, 18 syöttöä, 3526 minuuttia.
32 peliä, 8 maalia, 10 syöttöä, 1889 minuuttia.
33 peliä, 11 maalia, 12 syöttöä, 1884 minuuttia.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 21.07.2019, 18.15.25
Keskikentän maalien puutteen lisäksi olen huolissani Karim Benzemasta.

Viime kaudella pääsi tekemään ihan hyvän määrän maaleja muiden kontatessa todella pahasti. Tällä kaudella tilanne on toinen ja Zidanen on todennäköisesti oltava valmis joustamaan maanmiehensä kausikortista, jotta muun muassa Jovic ei jää koirankoppiin ja jämäminuuteille. Yön peli oli taas karu muistutus siitä, kuinka tuhnu ja epävarma Karim voikaan selvissä maalipaikoissa olla.

Keskikenttä on edelleen liian staattinen. Dynaamista pelaajaa huutaa ja kovaa. Kuten Alpokin nosti esiin, on käsittämätöntä miten vähän Modricin kaltainen pelaaja tekee maaleja. Ja syykin on selvä, kroatin vedot ovat pääosin todella surkeita.

Näen Asension selvästi Balea huonompana vaihtoehtona oikealle laidalle. En näe Marcon tekemisessä juuri mitään positiivista, mutta valitettavasti ei ole lähdössä poiskaan, kuten Bale.

Hazardhan oli hyvinkin vaarallinen laidallaan ja lähinnä Benzeman tuhnuilut ja louhikkokosketukset olivat esteenä tehopisteille pääsyyn. Vasen laita on hyvässä jamassa, kun saadaan belgi vielä paremmin sisään joukkueeseen ja toivottavasti äijämäisempää Jovicia boksiin laittamaan pallot sisään.

Jamesin pitäisin jengissä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 21.07.2019, 18.46.32
Näen Asension selvästi Balea huonompana vaihtoehtona oikealle laidalle. En näe Marcon tekemisessä juuri mitään positiivista, mutta valitettavasti ei ole lähdössä poiskaan, kuten Bale.

Tästä tuntuu olevan eriäviä mielipiteitä, myös toisen forkan puolella. Mielestäni aika mielenkiintoista, miten vahvasti fiilikset ovat jakautuneet. Itsehän kirjoitin ylempänä, etten näe Asensiota huonompana vaihtoehtona kuin Balea. Rehellisesti sanottuna kumpikaan ei lämmitä, ei sitten ollenkaan. Jos kuitenkin pitää valita, niin Asensiolla on vielä se surullisen kuuluisaa potentiaalia siellä jossain, Bale on puolestaan niin nähty kuin olla ja voi. :D
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 21.07.2019, 19.03.19
Tästä tuntuu olevan eriäviä mielipiteitä, myös toisen forkan puolella. Mielestäni aika mielenkiintoista, miten vahvasti fiilikset ovat jakautuneet. Itsehän kirjoitin ylempänä, etten näe Asensiota huonompana vaihtoehtona kuin Balea. Rehellisesti sanottuna kumpikaan ei lämmitä, ei sitten ollenkaan. Jos kuitenkin pitää valita, niin Asensiolla on vielä se surullisen kuuluisaa potentiaalia siellä jossain, Bale on puolestaan niin nähty kuin olla ja voi. :D

Asensiosta sitä potentiaalia ei vain ole nähty sitten vuoden 2017 Supercopan. Asensio ei myöskään tarjoa kombinaatio- tai pallolliseen pelaamiseen sen enempää kuin golf-mieskään. Lisäksi liike tuntuu vuosi vuodelta vain pehmenevän ja nälkä kentällä on aivan minimissään.

Bale on kunnossa ollessaan tehnyt ihan hyviä tehoja, vaikka on saattanutkin pelata muutoin ihan surkeasti. Balella on edelleen iskukykyinen fysiikka, jolla juostaan selustaan ja pusketaan maaleja. Näen 15+5 tehojen liigakauden täysin mahdollisena tulevalla kaudella, jos jäisi seuraan.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 21.07.2019, 19.09.43
Asensio ei myöskään tarjoa kombinaatio- tai pallolliseen pelaamiseen sen enempää kuin golf-mieskään. Lisäksi liike tuntuu vuosi vuodelta vain pehmenevän ja nälkä kentällä on aivan minimissään.

Itse taas näen Asension olevan parempi pallollinen pelaaja, kuin myös pystyy pelaamaan paremmin seinää ja muuta kikkaa muiden kanssa. Golf-miehellä on fysiikkaa ja on hyvä vastahyökkäyspelaaja, mutta mielestäni Asensio omaa samaa kykyä. Nuori espanjalainen on erittäin nopea, kuin myös voitti joukkueelle pidetyn yllätys cooperin testin ylivoimaisesti muihin nähden. Asensio on siis hyvinkin juoksuvoimainen pelaaja, motivaatio on tietysti täysin eri asia.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 24.07.2019, 23.05.59
Asension poistumisen jälkeen mulla on positiivisesti odottava tunne. Nyt Vinicius ja Rodrygo saavat oikeasti mahdollisuuden, kun ei ole Zidanen suosikkipoju joka matsissa avauksessa. Enää pitää raivat Lucas tieltä ja siihen ei tälllä hetkellä paljoa vaadita. En ole missään vaiheesa uskonut, että Zidanen valmennuksella ja tällä joukkueella voi voittaa la Ligaa. Niin kova tulee olemaan Barca taas ensi kaudella. Cup-luontoisissa kisoissa voidaan pärjätä, mutta chämppäriä tuskin tämä (normi avaus) joukkue enää voittaa.

Asension loukki antaa myös Perezille ja Zidanelle mahdollisuuden olla voittamatta mitään nyt, kun yksi avaavista pelaajista on poissa. Saa junnut rauhassa kasvaa korkoa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 27.07.2019, 18.58.51
Tämä kuuluisi jo aika Zidanen...

Sama avaus paitsi Hazard, sama valmentaja, sama apatia.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/07/27/5d3c44adca47411b0f8b45f9.html

.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 27.07.2019, 21.35.54
Marca kerännyt mielenkiintoista dataa Real faneilta kyselyn muodossa. James haluttaisiin pitää ja myös Benzolla on hämmentävän kova luotto.

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/07/27/5d3c2f33e2704e212c8b4594.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 28.07.2019, 21.50.03
Nyt kun suurin siirtoikkuna hype on laskenut ja paikallisvastustaja antoi kunnon selkäsaunan, ovat ihmiset taas alkaneet ajattelemaan itse. Rahaa on palanut ja muutoksia tehtiin, vai tehtiinkö sittenkään? Marcassa spekulointia Zidanesta ja nykyisestä tilanteesta.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/07/27/5d3c44adca47411b0f8b45f9.html
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/07/28/5d3cbc46e2704ee72a8b45e0.html

Tästä myös maheinonin mainitseman Marcan gallupin tulokset.

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/07/27/5d3c9bed268e3e0e6f8b4606.html

Lopuksi vielä viisi vaihtoehtoista avauskokoonpanoa.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/07/28/5d3dd21546163ff5058b458e.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 28.07.2019, 22.12.44
2/3 ei pidä Zidanea oikeana valmenjana tässä tilantessa. Se on se, mitä myös Perezin pitää kuunnella. Tai noh toivottavasti ei kuuntele, kun nostaisi kuitenkin Raulin valmentajaksi.

Ja tällä hetkellä porukka pitää pelaajia, valmennusta ja siirtopolitiikkaa yhtä syyliisinä. Tuo meneekin sopivasti yhteen omien ajatusten kanssa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 28.07.2019, 23.53.01
Tummia pilviä kyllä nyt niin Zidanen kuin koko joukkueen ympärillä. Täysin anteeksiantamaton esitys paikallisvastustajaa vastaan, oli kuinka höntsäpeli tahansa.

Olen enemmän tai vähemmän huolissani niin maalivahdista, puolustuksesta, keskikentästä kuin hyökkäyksestäkin. Lisäksi Zidanen anti on arvoitus. Vielä on turha dumata mitään lopullisesti, mutta toistaiseksi tehdyt muutokset ja pelillinen kehitys loistavat poissaolollaan.

"On selvää kuka on Realin nro 1 maalivahti" -Courtois ei vakuuta vieläkään ja ainakin omien havaintojeni mukaan kommunikointi ja pelin ohjaaminen takalinjoilta on ala-arvoisen surkeaa. Edelleenkään ei ole viitteitä siitä, että belgi olisi se satavarma valinta maaliin, jonka nyt ei ainakaan pitäisi mennä missään tapauksessa pieleen. Iso palanen joukkueen harmoniaa kuoli vuosi sitten, kun Navas syrjäytettiin perusteettomasti ja Zidanen tuloon asti pysyvästi maalin suulta.

Puolustuksessa Nacho näyttää täydeltä katastrofilta. Ramos ei tule nuoremmaksi ja tullee tekemään etenkin pitkän kauden aikana useita isoja virheitä sekä ottamaan punaisia kortteja. Nähtäväksi jää, syttyykö enää edes isoihin peleihin. Varanekin on tullut iän myötä kömpelömmän ja epävarmemman näköiseksi. Militao on kysymysmerkki ja Vallejo lähti menemään. Aika horjuvan näköinen korttitalo.

CMK-kolmikko on todella nähty. Se oli sitä jo kaksi vuotta sitten ja se korostuu koko ajan vain entistä enemmän. Okei Casemiro on ollut nyt pois, mutta paluu ei tule pääpointtia muuttamaan. Isco soveltuu hyvin huonosti tähän rooliin ja Valverde on vielä hieman raakile. Zidane ei tykkää Jamesista. Pakkohan tuohon on joku Pogba hankkia? Tulee helvetin kalliiksi...

Hyökkäyksessä Benzeman kausikortti huolestuttaa aidosti ja pelkään Jovicin jäävän pienille minuuteille. Oikealle ei ole yhtäkään vaihtoehtoa, johon voisi kuvitella nojaavansa seuraavat 9 kuukautta. Saadaanko Hazardista mitattua potentiaali ulos? Tällä hetkellä näyttää vaisulta, mutta tämän asia voi ratketa nopeallakin aikataululla.

Painotan, että tämä on vain tämän hetken tilanne, joka voi vielä muuttua. Fakta kuitenkin on, että juuri tällä hetkellä en usko kummankaan ison pytyn päätyvän Madridiin ja jo se itsessään on huolestuttavaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 29.07.2019, 10.51.54
"On selvää kuka on Realin nro 1 maalivahti" -Courtois ei vakuuta vieläkään ja ainakin omien havaintojeni mukaan kommunikointi ja pelin ohjaaminen takalinjoilta on ala-arvoisen surkeaa. Edelleenkään ei ole viitteitä siitä, että belgi olisi se satavarma valinta maaliin, jonka nyt ei ainakaan pitäisi mennä missään tapauksessa pieleen. Iso palanen joukkueen harmoniaa kuoli vuosi sitten, kun Navas syrjäytettiin perusteettomasti ja Zidanen tuloon asti pysyvästi maalin suulta.

Itse toivoin Courtoisin siirtoa Madridiin aikoja sitten, kun hän lopulta tuli, se oli mielestäni yksinkertaisesti liian myöhäistä. Keylor ei välttämättä ole maailman paras ja vakuuttavin maalivahti jokaisella mahdollisella osa-alueella, mutta hän on ollut voittava maalivahti jo useamman vuoden. Keylor on myös hyvin pidettävä persoona pelaajana, hän vaikuttaa erittäin nöyrältä ja työteliäältä. On täysin käsittämätöntä, miten Real Madrid onnistui luomaan toisen "Iker vs Diego" tilanteen.

CMK-kolmikko on todella nähty. Se oli sitä jo kaksi vuotta sitten ja se korostuu koko ajan vain entistä enemmän. Okei Casemiro on ollut nyt pois, mutta paluu ei tule pääpointtia muuttamaan. Isco soveltuu hyvin huonosti tähän rooliin ja Valverde on vielä hieman raakile. Zidane ei tykkää Jamesista. Pakkohan tuohon on joku Pogba hankkia? Tulee helvetin kalliiksi...

Real Madridin peli voi oikeastaan muuttua vain keskikentän muovaamisen jälkeen, sama vanha kolmen miehen keskikenttä Zidanen taktiikoilla, ei tule tuomaan tarvittavaa muutosta ja menestystä. Joukkueen keskikenttä on oikeastaan yksi suurimpia osa-alueita, joihin olen toistuvasti tarttunut ja josta olen kritisoinut valmennusta. Ancelottin aikaan minua välillä vitutti tuo kolmen miehen keskikenttä, Zidanen aikana vielä enemmän. Real Madridilla on ollut käytettävissä fantastisia futareita. Rikkaista resusseistaan huolimatta, valmentajien valinnat ovat usein olleet todella paatuneita ja myös peli-ilme sen mukaista.[/quote]

Saadaanko Hazardista mitattua potentiaali ulos?

Tälläisiä kysymyksiä esitettiin nimenomaan ennen Hazardin siirtoa. Onko järkevää hankkiä lähempänä 30v pelaajaa, joukkueen ruorissa kun on Zidane, joka ei ole osoittanut missään vaiheessa olevan kykenevä uusiutumaan. Pahin mahdollinen skenaario on tietysti se, että Zidanen toinen jakso Real Madridissa menee täysin metsään, käytännössä sama vanha kokoonpano ja samaa paskaa jalkapalloa. Siinä vaiheessa Hazard, huolimatta siitä kuinka fantastinen futari hän oikeasti on tai olisi, tullaan tuomitsemaan täysin flopiksi ja ihmetellään miksi maksettiin yli sata miljoonaa euroa ei mistään. Tässä samaisessa skenaariossa, ottaisi myös aikaa saada tilalle uusi päävalmentaja ja saada ajettua hänen systeeminsä sisään. Olisi myös täysin mahdollista, että uusi päävalmentaja haluaisi laittaa "koko" pakan uusiksi, koska joukkueen ikääntyvää ydinrunkoa joutuu väistämättä muovaamaan parin seuraavan kauden sisällä. Kuka valmentaja ei haluaisi Hazardia joukkueeseensa? Täysin järkevä kysymys. Kuka valmentaja ei välttämättä haluaisi rakentaa hyökkäystään 30v kalliin floppihankinnan ympärille? Sekin on ihan yhtä järkevä kysymys. Nyt puhutaan mahdollisuuksista, kaikki on vielä täysin auki. Se että asiat menevät hyvin, on aivan yhtä todennäköistä kuin se, että ne menevät täysin metsään. Itse asiassa, mitä Zidanella tarkalleen ottaen on? Kesän satsauksista huolimatta, Zidanen ja hänen joukkueensa ympärillä on vielä paljon kysymysmerkkejä ja aitoja huolenaiheita.

Haluan palata vielä Jamesiin. Oli päätös lähtemisestä kolumbialaispelaajan oma tai ei, hänen kohdallaan tehtiin mielestäni räikeä virhe. Kyllä, menestystä tuli silloinkin kun hän joutui tyytymään pienempään rooliin, mutta hän oli silti erittäin iso osa tuota menestystä, etenkin edellisessä voitetussa primeran mestaruudessa. Kaikkien pitäisi tietää hänen laatunsa, vähintään tunnistaa hänen poissaolonsa vaikutus isommassa kuvassa. Se että kolumbialainen lähti Saksaan, jätti Real Madridin ilman todella tärkeää voimavaraa, joka on väistämättä heijastunut myös joukkueen suorittamiseen kahden viimeisen kauden aikana. Nyt Zidanella olisi mahdollista ottaa tuo voimavara käyttöönsä ja oikeasti käyttää sitä, tämä on erinomainen tilaisuus ja olisi typerää olla käyttämättä sitä. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, ottaen huomioon kahden edellä mainitun osapuolen välit.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 29.07.2019, 12.15.02
Tälläisiä kysymyksiä esitettiin nimenomaan ennen Hazardin siirtoa. Onko järkevää hankkiä lähempänä 30v pelaajaa, joukkueen ruorissa kun on Zidane, joka ei ole osoittanut missään vaiheessa olevan kykenevä uusiutumaan. Pahin mahdollinen skenaario on tietysti se, että Zidanen toinen jakso Real Madridissa menee täysin metsään, käytännössä sama vanha kokoonpano ja samaa paskaa jalkapalloa. Siinä vaiheessa Hazard, huolimatta siitä kuinka fantastinen futari hän oikeasti on tai olisi, tullaan tuomitsemaan täysin flopiksi ja ihmetellään miksi maksettiin yli sata miljoonaa euroa ei mistään. Tässä samaisessa skenaariossa, ottaisi myös aikaa saada tilalle uusi päävalmentaja ja saada ajettua hänen systeeminsä sisään. Olisi myös täysin mahdollista, että uusi päävalmentaja haluaisi laittaa "koko" pakan uusiksi, koska joukkueen ikääntyvää ydinrunkoa joutuu väistämättä muovaamaan parin seuraavan kauden sisällä. Kuka valmentaja ei haluaisi Hazardia joukkueeseensa? Täysin järkevä kysymys. Kuka valmentaja ei välttämättä haluaisi rakentaa hyökkäystään 30v kalliin floppihankinnan ympärille? Sekin on ihan yhtä järkevä kysymys. Nyt puhutaan mahdollisuuksista, kaikki on vielä täysin auki. Se että asiat menevät hyvin, on aivan yhtä todennäköistä kuin se, että ne menevät täysin metsään. Itse asiassa, mitä Zidanella tarkalleen ottaen on? Kesän satsauksista huolimatta, Zidanen ja hänen joukkueensa ympärillä on vielä paljon kysymysmerkkejä ja aitoja huolenaiheita.

Ydinongelma tällä hetkellä on, että joukkue on kaivannut jo kahden kesän ajan uudistusta avauskokoonpanoon. Hazard on perusteltu valinta näiden kriteerien puitteissa, mutta hän ainoa! Täysin absurdia, että näin ilmiselvä asia on hoidettu seuran puolesta näin huonosti. Tuloksista näkyykin sitten seuraukset.

Hazard on 28-vuotias ja monta huippuvuotta pitäisi vielä olla jäljellä, vaikka ei olisikaan CR:n kaltainen eläin. Belgi edusti siirtoikkunassa saatavuus-hinta-laatu -asteikon selkeää parhaimmistoa ja se oli nyt tehtävä. Mutta se ei yksinään riitä korjaamaan jotain, mikä on hyvin rikki. Odotusarvo oli käsittääkseni niin minulla kuin muillakin Hazardin hankintaan myötämielisesti suhtautuneilla, että Hazardin lisäksi 2-3 selkeää avauskokoonpanon pelaajaa saadaan rinkiin. Lisäksi päästään muutamasta haluttomasta ongelmatapauksesta eroon. Yhtälö aiheuttaisi väkisinkin kiimaa.

Toistaiseksi näyttää siltä, että 200 miljoonalla eurolla joukkueeseen on hankittu Jovic, Mendy, Militao ja Rodrygo vaihto- ja katsomopenkkejä kuluttamaan. Samalla vanhat haluttomat ja umpitylsiä otteita esittävät sotaratsut saavat loputonta luottoa ja odotellaan taas kauden ajan, josko se siitä lähtisi. Tämä näyttää taas siltä, että La Liga voidaan joulun tienoilla tulkita hävityksi. Zidanen puheet uudistumisesta ovat jäämässä hyvin vajaiksi toteutukseltaan.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Redondo - 29.07.2019, 13.23.26
(https://pbs.twimg.com/media/EAoooJIXoAAnBVK?format=jpg&name=small)
Mielenkiintoisia naamoja palannut tänään Real Madridin harjoituksiin.

Tsisou on sen verran hehkuttanut Jamesia, että melkeimpä sitä toivoisi kolumbialaisen jäävän Realiin näyttämään tasonsa. Oma mielipide Jamesista on, että mies on hyvä lisä rosteriin, mutta ominaisuudet eivät aivan riitä pelaamaan Real Madridin avauksessa illasta toiseen. Ehkä jos roolituksen saisi osumaan aivan nappiin, niin voisi kai tuo avauksenkin rooli olla mahdollista. Vähän nyt Realilta puuttuu sellainen vastustajan linjojen väleihin hakeutuva pelaaja, kun Iscollakaan ei tunnu homma lähtevän...

e. sekalaista kirjoitusasua selkeytetty...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 29.07.2019, 14.17.34
Oma mielipide Jamesista on, että mies on hyvä lisä rosteriin, mutta ominaisuudet eivät aivan riitä pelaamaan Real Madridin avauksessa illasta toiseen. Ehkä jos roolituksen saisi osumaan aivan nappiin, niin voisi kai tuo avauksenkin rooli voisi olla mahdollista. Vähän nyt Realilta puuttuu sellainen vastustajan linjojen väleihin hakeutuva pelaaja, kun Iscollakaan ei tunnu homma lähtevän...

Haluaisin tiedustella näistä ominaisuuksista, jotka voisivat täydentää kolumbialaista pelaajana? Jotkut ovat kritisoineet Jamesin nopeutta ja puolustuspelaamista. James on ainakin kestävyydeltään juoksuvoimainen pelaaja, joka jaksaa prässätä ja tehdä töitä joukkueen eteen. Ymmärrän kritiikin nopeudesta ja puolustuspelaamisen puutteesta, toisaalta hän ei ole pelaajatyypiltään mikään perinteinen keskikentän jyrä.

Oikea roolitus on tietysti tärkeää ja olen tästä olen sikäli samaa mieltä, mutta koska tykkään tarkastella asioita laajahkosti, pohtisin myös kokoonpanon merkitystä. Esimerkiksi Kroosin puolustuspelaamista on kritisoitu niin ikään, me kaikki varmasti tiedostamme todellisuuden ja että missä hänen kanssaan mennään. Kaikesta huolimatta saksalainen on aina kentällä. Osittain sama asia Modricin kanssa, joskin hän on erilainen pelaaja Kroosiin verrattuna. Real Madridin keskikenttä on haavoittuvainen, koska pelistä toiseen siellä pelaa kaksi pelaajaa, joiden puolustuspelaaminen on puutteellista. On selvää ettei tuohon voisi lisätä hyökkäysorientoitunutta pelaajaa, ellei kokoonpanoon tehtäisi muutoksia ja kaikkien näiden pelaajien roolituksia säädeltäisi tilanteen edellyttämällä tavalla.

Sen takia olen jokseenkin samaa mieltä siitä, että James ei pelaajatyyppinä olisi välttämättä avauskokoonpanon kelpoinen pelaaja, koska sen eteen täytyisi tehdä muutoksia ja samalla syventää joukkueen taktista puolta. Rehellisesti sanottuna, uskon tämän olevan liikaa Zidanelle ja ettei hän ole oikea valmentaja tähän hommaan. Siksi pelkäänkin koko spekuloidun skenaarion jäävän puolitiehen. Seuraava ei ole mikään absoluuttinen totuus, mutta mm. Jamesin statistiikka tuntui kääntyvän laskusuuntaan Zidanen alaisuudessa, joka indikoi luotsin jättäneen hyödyntämättä pelaajan koko potentiaalia.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Redondo - 29.07.2019, 15.19.16
Haluaisin tiedustella näistä ominaisuuksista, jotka voisivat täydentää kolumbialaista pelaajana? Jotkut ovat kritisoineet Jamesin nopeutta ja puolustuspelaamista.
Niin Jamesin kaikki ominaisuudet sopivat 10-paikalle. Ongelma on vain se, että Realilla ei sellaista pelipaikkaa ole. Laidalle ei riitä juoksunopeus, kun pitäisi välillä päästä vastustajasta ohikin. En myöskään pudottaisi alemmas keksikentälle, koska en näe Jamesista siellä oikein mitään hyötyä. Vähän sama kuin Isconkin kanssa.

Jos tosiaan pohditaan asiaa laajemmin, niin ongelmaksihan nousee se, että Realin keskikentän organisointi on kovin puutteellinen. Se taas aiheuttaa suuria tiloja, joita vastustajat osaavat hyödyntää ja Kroos&Modric -kaksikolla ei millään riitä jalka näissä tilanteissa. Casemiro jaksoi näitä tulipaloja sammutella aikansa, mutta brassin tason laskettua alkoi kokonaisuus olla aika hirveä.

Osittain mielenkiinnolla ja osittain pelolla sitä odottelee mitä tuleman pitää. Jos Zidane antaa Jamesille luottoa, niin 4-2-3-1 lienee osuvin taktiikka, että James saadaan oikealle paikalle. Tuo vaan kuulostaa melkoiselta itsemurhalta lähteä pelaamaan kahdella keskikentän pohjan pelaajalla nykyisen kaltaisella löyhällä organisoinnilla. Varsinkin jos siellä alempana on Kroos ja Modric (tai jopa Pogba). Todennäköisimpänä vaihtoehtona pidän sitä, että Zizou kokeilee Jamesia tuolla oikeassa laidassa nykyisessä taktiikassa. Tässä tapauksessa pelkään, että Jamesin hyökkäyspelin rooliksi jää suurimmaksi osaksi keskityspallojen heittäminen boxiin...
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 01.08.2019, 14.19.51
Nyt aletaan olla positiivisissa ongelmissa superjunnujen kanssa. Joukkueessa on vain 3 paikkaa EU-alueen ulkopuolisille ja nyt Realilla on yhteensä 5 pelaajaa ilman EU-statusta. Militao, Valverde, Vinicius, Rodrygo ja Kubo.

Aiemmin on ollut puhetta, että Rodrygo nousisi ykkösjoukkueen mukaan, kun Valverde saa Espanjan passin. Mutta nyt Kubon otteet harjoituskaudella on näyttänyt, että annettavaa olisi ihan ykkösjoukkueellekin. Militao, Valderde ja Vinicius ovat varmasti ykkösjoukkueen mukana, mutta kumpi uusista tulijoista nousee mukaan, Kubo vai Rodrygo. Ja tosiaan vain 3 (4) saa kauden aikana Realissa paidassa esiintyä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 01.08.2019, 15.52.58
Fiorentino voisi soittaa Rubialesille ja pyytää lupaa poikkeuksellisen neljästä ulkkarista.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 01.08.2019, 16.18.32
Rodrygo saanee sen paikan korkean siirtosummansa takia ja pelkästään siitä syystä, että niin on alun perin kaavailtu. Ei tuota Kuboa voi mihinkään Castillaan passittaa, varsinkaan ilman sitä edustuksessa pelaamisen porkkanaa. Vuoden laina olisi kaikkein järkevin vaihtoehto, jos edustuksesta ei haluta raivata tilaa Kubolle.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: tanu - 01.08.2019, 18.50.34
Eikös Kubon pitäisi saada myös jo kohta Espanjan passi? Kohta jo viidettä vuotta asuu maassa.. vai pitääkö be tarvittavat vuodet kerryttää aikuisena?

EDIT: No eipä ole hetkeen saamassa tuon maheinon linkin perusteella.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 01.08.2019, 21.50.19
Residency must be legal and continuous immediately prior to the application. If any of your time in Spain is as a student, that time won’t be considered legal residency and therefore cannot be applied towards applications por residencia.

https://transferwise.com/gb/blog/how-to-get-citizenship-in-spain
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 03.08.2019, 11.53.05
https://www.lagalerna.com/analisis-politica-salarial-real-madrid-y-barcelona/

(https://i.ibb.co/p2t2sdC/R-Madrid.png) (https://ibb.co/TcVcntz)

Hyvä palkkatilasto keväältä.

Vinicius näemmä hypännyt 7,5 miljoonan palkallaan haitarin kärkipäähän. Tuolla palkalla pitääkin tehdä tulosta.

Toisesta lähteestä Eden Hazard olisi pokannut Ronaldon palkan ja tienaa 24 miljoonaa kaudessa.
Jovicin, Mendyn ja Militaon palkkoja oli vaikeampi löytää, mutta ne asettunevat taulukon keskivaiheille.

Barcaan nähden tuossa olisi vielä varaa yhdelle tähdelle kuten Pogba ilman muiden lähtöä.

Edellinen annual report kertoo että 751miljoonan budjetista 57% kuluu henkilöstökuluihin, mikä on 428 miljoonaa. Jos laskee että nykyisin pelaajien nettopalkat ovat 180 miljoonaa ja lakisääteisine kuluineen 360 miljoonaa niin väliin jäävä noin 60miljoonan erotus muulle henkilöstölle kuulostaa ihan uskottavalta. Erittäin karkeasti laskettuna. Bonukset myös varmasti sotkevat tätä laskentaa.

Annual reportin mukaan henkilöstökulut ovat nousseet radikaalisti 16/17 kaudelle ja niitä pitäisikin saada alas, jotta fyrkkaa riittää hankintoihin ja nykyisten hankintojen maksamiseen.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 03.08.2019, 12.19.56
Jamesin palkka on aiemmin huhuttu olevan ainakin 8 miljoonaa ja Odergaardin jotain 4 miljoonan luokkaa, joten tuskin nuo muutenkaan ihan paikkaansa pitävät. Viniciusen palkkaan on varmasti laskettu allekirjoitusbonus. En vaan millään usko, että 18v jannulle olisi tarjottu isompi palkka mitä Varanelle ja Carvajalille.

Tässä toinen lähde palkoille, jossa Viniciusen palkka olisi jotain 2,5 miljoonaa kaudessa, mikä lienee enemmän lähellä totuutta.

https://sillyseason.com/salary/real-madrid-players-salaries-69080/
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 07.08.2019, 11.51.52
Olen yrittänyt löytää La ligan sääntöjä ulkomaalaiskiintiön suhteen, mutta huonolla menestyksellä.

Vino, Rodrygo ja Kubo kun ovat Castillan pelaajia, niin kysymys kuuluu, että miten ulkomaalaiskiintiö käyttäytyy kun pelaajia nostetaan edariin. Oletus olisi, että kaikki kolme voidaan nostaa edustukseen, kunhan eivät eivät ole siellä samaan aikaan. Kolmikosta aina kaksi voidaan nimetä kokoonpanoon. Ihan jees jos noin menee. Toinen vaihtoehto voi olla, että kiintiötä ei lasketa lainkaan, kun heidät on rekisteröity Castillaan.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: RONALDO - 09.08.2019, 17.51.51
Numero seiskalla on taas pari astetta uskottava kantaja, sillä Hazard on ottamassa legendaarisen seiskan käyttöönsä. Tällä erää Jamesille on merkitty numeroksi 16 ja Marianolle 24.

https://www.realmadrid.com/futbol/plantilla
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: tanu - 09.08.2019, 19.38.05
Olen yrittänyt löytää La ligan sääntöjä ulkomaalaiskiintiön suhteen, mutta huonolla menestyksellä.

Vino, Rodrygo ja Kubo kun ovat Castillan pelaajia, niin kysymys kuuluu, että miten ulkomaalaiskiintiö käyttäytyy kun pelaajia nostetaan edariin. Oletus olisi, että kaikki kolme voidaan nostaa edustukseen, kunhan eivät eivät ole siellä samaan aikaan. Kolmikosta aina kaksi voidaan nimetä kokoonpanoon. Ihan jees jos noin menee. Toinen vaihtoehto voi olla, että kiintiötä ei lasketa lainkaan, kun heidät on rekisteröity Castillaan.

Jos olen ymmärtänyt oikein, niin ne kolme "non-EU" -pelaajaa pitää rekisteröidä La Ligaan etukäteen. Eli niitä ei voi vaihtaa sen jälkeen kun kolme valittu (ellei pelaaja saa passia tai vaihda seuraa).

Näin ollen Vinicius rekisteröidään ensin ja Rodrygo heti kun Valverde saa Espanjan passin. Kubo voisi pelata cuppia ja Chämppäriä, mutta lähtenee lainalle.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 18.08.2019, 21.17.34
Väitän ettei tässä siirtoikkunassa nähdä enää liikennettä kuin korkeintaan ulospäin Marianon ja/tai Brahimin osalta. Zidane totesi viikko sitten Roma-pelin jälkeen Neymarista ja Pogbasta kysyttäessä, että "nämä ovat ne pelaajat jotka minulla on ja piste". Neymar, Pogba, Eriksen ja mitä näitä nyt onkaan huhuttu, ovat kaikki olleet siinä mielessä kaukana, että heitä on ollut joko mahdoton hankkia (Pogba / Neymar?) tai heidän kohdallaan homma ei ole edennyt kiinnostusta pidemmälle (Eriksen / Neymar?). Siitä ei ole kovin kauan, kun Van de Beek näytti olevan varmasti tulossa ja yhtäkkiä koko homma pysähtyi kuin seinään. Hollantilaisen kohdalla oli oikeasti jotain konkreettista, joten viimeistään sen siirron kaaduttua en usko että sieltä tulee ketään muuta. Kauden kokoonpano olisi siis ainakin tässä vaiheessa seuraavanlainen:

Benzema
Hazard                Jovic / Mariano                  Bale
    Vinícius / Brahim                                         Lucas / Rodrygo

Kroos                                          Modric
James              Casemiro                Isco 
Valverde

Marcelo            Ramos           Varane           Carvajal 
Mendy               Nacho             Militão            Odriozola

Courtois
Navas / Altube

Pelipaikat eivät välttämättä mene ihan yksi yhteen keskikentän kolmikon osalta, mutta eiköhän tämä silti ole kaikkein järkevin tapa kuvata nykyistä kokoonpanoa. Ringistä löytyy siis 26 pelaajaa ja Asensio saattaa tulla mukaan joskus loppukaudesta, mikä nostaisi määrän 27 pelaajaan. Pelaajien määrä ei ole mikään ongelma, koska Vinícius, Rodrygo ja Altube on rekisteröity Castillan pelaajiksi. Näin ollen edustuksesta löytyy kaiken kaikkiaan 24 pelaajaa eli ihan sallittu määrä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 18.08.2019, 21.27.52
Vähän on ruuhkaa ylimmillä oksilla. Lucasin heivaisin pois ja ehkä Marianon. Mariano on pelaaja joka laitetaan kentälle kun ollaan johdossa ja on tilaa juosta. Jovic taas on pelaaja joka laitetaan kentälle kun ollaan häviöllä ja vastustaja peruuttaa bussia maalin eteen. Penkille voi kuitenkin ottaa vain 7 pelaajaa jostain kumman syystä, joten ei tilaa Marianolle.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Chris - 18.08.2019, 22.45.43
Vähän on ruuhkaa ylimmillä oksilla suhteessa keskikenttään.

Korjasin hieman. Keskikentän suhteen tilanne ei ole muuttunut vieläkään, vaan edelleenkin on neljä puhdasta keskikenttäpelaajaa rosterissa. James ja Isco voi toki halutessaan sellaisiksi laskea, mutta yhtä "erikseniä" tai "van de beekkiä" tuo huutaa tällä hetkellä. ZZ tuntuu rakentavan palapelinsä CMK -tridenten varaan ja yhdenkin heistä isompi loukkaantuminen ajaisi tilanteen todella vaikeaksi.

Toivotaan, että jotain liikehdintää tapahtuu ja Brahimin tilanne pitäisi ratkaista niinikään, sillä penkille kaveria on turha jättää homehtumaan.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 02.09.2019, 23.07.36
Areola ottaa Keylor Navasilta vapautuneen numeron 1 ja lisäksi myös Vinícius vaihtaa pelinumeroa. Brassi rekisteröitiin ykkösjoukkueen pelaajaksi ja koska tuolla uudella statuksella pelinumeron pitää olla väliltä 1-25, niin pelinumeroksi valikoitui ainoa vapaana ollut numero eli 25.

(https://pbs.twimg.com/media/EDe91gAXkAA04gJ?format=jpg&name=small) (https://pbs.twimg.com/media/EDe91gAW4AEEmu4?format=jpg&name=small)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 04.09.2019, 18.10.39
Valverde sai vihdoin Espanjan kansalaisuuden, joten Rodrygo saa ulkomaalaiskiintiöstä vapautuneen paikan ja pääsee pelaamaan edustuksessa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Yläkulma - 09.09.2019, 22.15.16
https://www.marca.com/en/football/international-football/2019/09/09/5d7694b3268e3e173d8b4635.html
Isot on isoja ja erot vielä isompia
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Chris - 23.09.2019, 15.41.17
Tälläkin forumilla on useampi halunnut Ramosista eroon jo vuosien päivät, kesällä mm. oltiin valmiita luopumaan de Ligtin takia. Asiantuntijapiireissähän näille vain naureskeltiin ja eilinen Sevilla -peli näytti miksi. Kippari näytti kyllä omilla palleillaan suuntaa joukkueelle surkean PSG -pelin jälkeen. Ei se Ramos se virheettömin pelaaja ole, mutta johtajuudellaan joukkueen ylivoimaisesti suurin lukko ja selkäranka. Kyllähän nämä de Ligtit aivan poikia Ramosin vierellä vielä ovat. Pakko nostaa jälleen hattua Sergiolle, että sen sijaan että olisi eilen pienen joukkueen takalukon edessä perseillyt ja ottanut punaisen, mies keskittyi olennaiseen ja ajoi joukkueen etua ja oli yksi suurimpia tekijöitä, miksi Madrid voitti.

Puolen vuoden aikana siellä on mm. Ajaxilta ja PSG:lta kärsityt selkäsaunat ja vähemmän yllättäen yhdistävänä tekijänä, että kapteeni on puuttunut molemmista otteluista. Sattumaako? Tuskinpa vain..
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 23.09.2019, 17.54.50
Tälläkin forumilla on useampi halunnut Ramosista eroon jo vuosien päivät, kesällä mm. oltiin valmiita luopumaan de Ligtin takia. Asiantuntijapiireissähän näille vain naureskeltiin ja eilinen Sevilla -peli näytti miksi. Kippari näytti kyllä omilla palleillaan suuntaa joukkueelle surkean PSG -pelin jälkeen. Ei se Ramos se virheettömin pelaaja ole, mutta johtajuudellaan joukkueen ylivoimaisesti suurin lukko ja selkäranka. Kyllähän nämä de Ligtit aivan poikia Ramosin vierellä vielä ovat.
Puolen vuoden aikana siellä on mm. Ajaxilta ja PSG:lta kärsityt selkäsaunat ja vähemmän yllättäen yhdistävänä tekijänä, että kapteeni on puuttunut molemmista otteluista. Sattumaako? Tuskinpa vain..
Tähän on suurin syy Zidanen lisäksi se, että pukukoppi on haluttu rauhoittaa. Isot persoonat ns. hankalat pelaajat on jäänyt hankkimatta. Ei jonkun Modricin tai Kroosin karisma (tai Balen kielitaito ja pohkeet) vaan riitä johtamaan tätä maha täynnä olevaa joukkoa. Ronaldon lähdön myötä koko homma on Ramosin niskassa. De Light on juuri osoittanut näitä karismaattisen johtajan elkeitä ja olisi myös siksi ollut loistava lisä, vaikka Ramosin tilalle.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 29.09.2019, 10.54.32
Näyttää siltä, että Zidane on kaivanut vanhan viisauden esiin. Puolustukset voittavat mestaruuksia.
Ronaldoa ei voinut laittaa laitaan munaravaajaksi, mutta Hazard on siihen suostunut ja hoitanut sen moitteetta, kuten myös Bale. Bale on ollut roolissa enemmän kotonaan kuin Hazard.

Hazard jos saisi Marcelon parikseen ja Benzema malttaisi pysyä keskellä, niin homma voisi alkaa toimia.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TeeJii79 - 29.09.2019, 17.46.04
Ihan hyvä lopputulos, koska 0-0 tarkoittaa sitä, että kolme peliä ja 0 päästetty, mutta ''granada on maalieron turvin edellämme...

Ensi lauantaina kello 17:00 Pelattava Granada ottelua katsellaan yhdessä Helsingissä Bakers/O`learys:ssa.

Ilmoittautumisia FB-ryhmään (Real Madridin olohuone) tai mikäli kuulutte Real Madrid Fan Club WA-ryhmään n iin sinne.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 01.10.2019, 13.58.59
Olenko ainoa jonka mielestä Madridin lehdistö eli Marca ja AS ovat muuttuneet normaalia negatiivisemmiksi Realia kohtaan? Tartutaan pieniinkin yksityiskohtiin negatiivisessa mielessä, mutta positiivisia juttuja ei kirjoiteta juuri mistään. Odegaardin hyvät otteetkin käännettiin huonoksi kertoen, ettei häntä olla kotiuttamassa jouluna. Hazardin moititaan päivittäin eivätkä Vini ja Rod saa kehuja hyvistä suorituksista. Noh Rod sai kehuja Castillan pelistä..
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Yläkulma - 01.10.2019, 14.49.30
Mietin ihan samaa tänään. Marca on kyllä ollut erittäin kriittinen, kun vielä huomioidaan että se on Realin "puolella".
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 01.10.2019, 22.12.40
Zidanelle ilmaiset vinkit:

1. Hazard kuntokuurille, jotta terävyys liikkeeseen saadaan takaisin. Lisäksi psykologin kanssa juttusille.

2. Areola ykköseksi.

3. Älä enää ikinä peluuta Lucas Vazquezia.

4. Käytä rohkeammin Valverdea. CMK:lla ei vain riitä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 11.10.2019, 16.02.32
Lehdistö vertaillut Joao Felixin ja Eden Hazardin siirtoja.

Harmittaa kyllä, kun oltaisiin voitu saada Joo Felix jos Hazardia ei oltaisi hankittu.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: RONALDO - 16.10.2019, 13.09.45
Casemiron Villarrealia vastaan saatu keltainen on pyyhitty pois, joten ainakin pelikiellon puolesta brassin läsnäolo Barcaa vastaan on turvattu ellei sitten Mallorcaa vastaan perseile ulosajoa itselleen. Luultavasti Case joutuu lauantaina työhaalarit päälleen laittamaan, sillä Kroos ja Modric ovat hyvin todennäköisesti sivussa ja Valverde päässee vain kertaalleen treenaamaan joukkueen kanssa Etelä-Amerikan reissunsa jälkeen.

https://as.com/futbol/2019/10/16/primera/1571219366_849003.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=Mg%3D%3D&m4=bm9ybWFs&m5=MjA%3D
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 20.10.2019, 13.21.33
Tuskaa paatissa, mutta on hyvä muistella, että näin se on näiden tähtien kanssa usein ollut. Zidane ei ole paras taktikko, mutta on mestari saamaan näihin diivoihin edes välillä jotain ryhtiä.

Moni hyvä valmentaja on viime vuosina käynyt yrittämässä, mutta lyhyeen on jäänyt.

(https://i.ibb.co/TwtHdM1/Screenshot-20191020-131645-Chrome.jpg) (https://ibb.co/Mg7RQkf)
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Yläkulma - 22.10.2019, 10.14.22
Eilisessä Urheilucastissä Esko Seppänen sivusi Realin maalivahtitilannetta ja totesi Thibaut Courtoisin torjuntaprosentin olevan tämän kauden La Ligassa noin 50.

Nopea asiatarkistus nettistä tuotti vastaavan tuloksen.
Torjuntaprosentti on 53,3 eli joka toinen veto on uponnut.
http://stats.washingtonpost.com/liga/players.asp?player=90824
 
Mallorca-pelin selostaja ihmetteli Courtoisin saamaa kritiikkiä, koska hän ei ole tehnyt isoja virheitä.
Kaikissa isoissa seuroissa on maalivahdit, jotka eivät eivät tee isoja virheitä. Ero ei siis määrity virheiden perusteella, vaan sillä, kuka tekee ratkaisevia "huippupelastuksia". Niitä, kuten mitään muutakaan Courtois ei ole juuri esitellyt.

Luonnollisesti heikko torjuntaprosentti kuvaa myös koko joukkueen heikkoa puolustamista, mutta ei Courtois erityisesti ole kannatellut Realia.

Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 23.10.2019, 00.11.31
Pakko tarttua nyt keskikentän puolustamiseen ja puolustamiseen yleensäkin. Se oli vuosia aika hyvin toimiva, kun haluttiin ja sillä voittettiin pari pokaaliakin. Kroos ja Modric puolustaa omaa aluettaan ja omia miehiään ja Casemiro tulee tuplaamaan tai liikkuu pallottoman pelaajan mukana, yleensä kuitenkin pysytellen toppareiden suojana ja Modricin ja Kroosin välissä. Laitapakit pelaa melko korkella, mutta näin myös pakottaa vastustajan hyökkääjän valumaan alas ja vastustajan (nopeiden) hyökkäysten lähtö vaikeutuu.

Nykyään tuo ei vaan toimi, vaikka keskikentän muoto päällepäin aivan sama ja puolustajatkin tutuilla paikoilla. Kilpikonna on ainut puolustusmuoto josta ei pääse vastustustajat läpi, mutta siitä on vaan niin vaikea ja raskas lähteä (nopeisiin) hyökkäyksiin. Ei Navasin huudot keskikentälle asti kuuluneet. Tuntuu kuin pelaajat olisivat unohtaneet miten puolustaa muodossa ja Zidane ei osaa sitä opettaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 23.10.2019, 17.35.19
Courtois pelasi hyvän pelin Turkissa. Jonkun muun Kasparin kanssa oltaisiin saatettu menettää pisteitä.

Keskikentän puolustus ei vaan toimi kun siellä seikkailevat Isco ja James.

Lucas on ollut Zidanen suosikki, kun hän on osannut puolustaa ja halunnut puolustaa.

Rodrygo näytti Turkissa arvonsa ja voi potentiaalisesti korvata Lucasin.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 24.10.2019, 21.38.20
Ei ihme että Jovicin alku on ollut vähän nihkeä. Kielimuuri haitannut ilmeisesti merkittävästi. Jovic onkin ollut kuin eksynyt lammas kentällä.

Zidanen ohje: "You attack"

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/10/24/5db1a4e1ca4741d7648b45d7.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 07.11.2019, 14.24.50
Tässä aika hyvin tulee myös omat ajatukset Rodrygosta. Ennenkaikkea huippuälykäs pelaaja.

https://www.marca.com/blogs/tribuna-y-tribuneros/2019/11/06/que-facil-lo-hace-rodrygo.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 11.11.2019, 17.49.14
Real Madrid kohtaa Valencian Supercopan välierissä. Uusi neljän joukkueen Supercopa pelataan Jeddassa, Saudi Arabiassa 8. ja 12. tammikuuta. Kaikki joukkueet saavat vähintään 8,9 miljoonaa euroa ja finaalijoukkueet saavat 12 miljoonaa euroa. Toisessa välieräparissa kohtaavat Barcelona ja Atlético.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 12.11.2019, 17.48.42
Valencia ilmeisesti näreissään kun heille maksetaan vain 3 miljoonaa, kun isot saavat 9 miljoonaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Siete - 13.11.2019, 21.42.32
La Liga teki sen jälleen ja lahjoitti Barcelonalle 29 tunnin mittaisen edun palautumisajan muodossa. Sinä aikana kun katalaanit palautuvat kaikessa rauhassa Real Sociedad -vieraspelistä, niin Real Madrid joutuu lentämään Madridista Valenciaan, Valenciasta takaisin Madridiin ja lopuksi vielä Madridista Barcelonaan.

Lauantai 14. joulukuuta, Real Sociedad - Barcelona (klo 17:00)
Sunnuntai 15. joulukuuta, Valencia - Real Madrid (klo 22:00)
Keskiviikko 18 joulukuuta, Barcelona - Real Madrid (klo 21:00)

Eihän näitä lahjoja annettu Barcelonalle viime kaudellakaan kuin 55 tunnin edestä. Syksyn Klassikossa määrä oli 26,5 tuntia ja keväällä määrä nousi 28,5 tuntiin. On tämä meno kyllä aivan helvetin naurettavaa. :keskari: :keskari: :keskari: :keskari: :keskari:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 18.11.2019, 18.01.07
Hälyttäviä uutisia. Madrid nostanut liikevaihtoa vain 6 miljoonalla kun Barcelona on nostanut 160 miljoonalla.

Liekö Ronaldon lähtö vaikuttanut noin paljon vai mikä noin massiivisen eron voi selittää?

https://as.com/futbol/2019/11/18/primera/1574090333_035400.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=OA%3D%3D&m4=bm9ybWFs&m5=MjM%3D

Ilmeisesti Barca tehnyt silti vain 5 miljoonaa voittoa, kun taas Madrid tehnyt 38 miljoonaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 18.11.2019, 19.40.53
Eikös tuossa ollut vuoden 2018 luvut ja tuolloin Ronaldo oli vielä seurassa.

Ja tuohon Barelonan lukuun taitaa osua juuri Neymar-siirron rahat. 222 milj sisään ja 300 milj ulos, joista ainakin Coutinho 2018 vuoden puolella.

https://www.transfermarkt.com/fc-barcelona/transfers/verein/131/saison_id/2017/pos//detailpos/0/w_s/#abgaenge

Real taas ei juurikaan pelaajamarkkinoilla tuona vuotena hurjastellut.

e. Ja liiketuloa, mitä tuossa mitattiin saa kasvatettua vaikka niin, että ostaa jotain 100 miljoonalla ja myy 90 miljoonalla. 90 milj lisäys.

Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 23.12.2019, 20.26.17
Vicente Boluda on ilmoittautunut Fiorentino Perezin haastajaksi.
https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/12/23/5e00ed3646163f5a348b45a6.html

Florentino ei ole Santiago Bernabeun tasolla vielä, mutta selvästi noussut omaan kategoriaansa. Jotenkin pidän hävyttömänä, että noin hyvää työtä kukaan kehtaa haastaa ja pitää huonona. Fiorentino kuitenkin nostanut maailman huipulle seuran joka ennen joutui myymään parhaat pelaajansa.

Barcan nousu perustui onnistuneeseen juniorityöhön. Madridin nousu perustui Perezin bisnes-vaistoon - se on kylmä fakta.

Perez on legenda.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 23.12.2019, 21.09.59
Vicente Boluda on ilmoittautunut Fiorentino Perezin haastajaksi.
https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/12/23/5e00ed3646163f5a348b45a6.html
Florentino ei ole Santiago Bernabeun tasolla vielä, mutta selvästi noussut omaan kategoriaansa. Jotenkin pidän hävyttömänä, että noin hyvää työtä kukaan kehtaa haastaa ja pitää huonona. Fiorentino kuitenkin nostanut maailman huipulle seuran joka ennen joutui myymään parhaat pelaajansa.
Barcan nousu perustui onnistuneeseen juniorityöhön. Madridin nousu perustui Perezin bisnes-vaistoon - se on kylmä fakta.
Perez on legenda.
Ei minullakaan kiire ole eroon tästä nykyperezistä, joka keskittyy bisnespuoleen ja antaa ammattilaisten hoitaa suurimman osan pelaajapolitiikasta.

Jos Perez ei saa ensi kesänä hankittua Mbappea niin haastaminen on kyllä ihan paikallaan.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Yläkulma - 23.12.2019, 21.40.54
https://www.givemesport.com/1531453-the-25-clubs-with-the-biggest-transfer-net-spent-this-decade?utm_source=facebook&utm_medium=web-view&utm_campaign=organic-social

Talous ja linkin osto-/myyntitoiminta on kyllä hoidettu 5/5
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: RONALDO - 23.12.2019, 22.08.58
Vicente Boluda, Anfieldin teurastus ja Julien Faubert ":peukku_ylos:". Ennen ei kaikki ollut paremmin.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 03.01.2020, 15.02.45
Jossain artikkelissa Varane kertoi että vain harvalla kestää kuuppa Real Madridin paineita. Mendy pelasi huikean debyytin, mutta ollut virheherkkä sen jälkeen. Jopa pallon haltuun ottaminen näyttää vaikealta. Siellä olisi psykologille käyttöä.

Toisessa artikkelissa mehusteltiin että Zidanen psykologista puolta hoitaa Msaidie. Vähän hänestä puhuttu ja kirjoiteltu.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: RONALDO - 05.01.2020, 22.08.35
Fede Valverden ollessa kentällä ollessa Real on tehnyt 31 maalia ja päästänyt 4. Näistäkin neljästä maalista kaksi oli kammottavia yksilötason virheitä, eli Areolan aiheuttama pilkku Granadaa vastaan ja Ramosin läpisyöttö suoraan Sociedadin hyökkääjälle. Muut kaksi maalia olivat Valenciaa ja Granadaa vastaan.

Fede Valverden ollessa penkillä/katsomossa Real on tehnyt 19 maalia ja päästänyt 16.

Valverde on pelannut avauksessa useampaa hyvää joukkuetta vastaan ihan vieraskentilläkin, joten mistään sarjajumbojen höykyttämisestä ei ole kyse. Vyöllä on aloitukset mm. PSG:tä, Atleticoa, Valenciaa ja Barcelonaa vastaan. Esimerkiksi PSG:tä vastaan Real päästi heti kaksi maalia omiin, kun Valverde vaihdettiin Modriciin. Real Madrid on hävinnyt kaksi ottelua ja kuten arvaattekin/muistattekin, Valverde ei aloittanut kumpaakaan ottelua.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 10.01.2020, 16.36.12
Valverdesta on vielä hyvä jatkaa tällä kuvalla:

(https://pbs.twimg.com/media/EN7EjPNWoAYYTAq?format=jpg&name=4096x4096)

La Ligan johtava pelaaja nyt myös tilastoidun huippunopeuden perusteella. :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 10.01.2020, 23.07.34
Onhan tämä Valverde ihan huikea. Nopea, peräänantamaton ja erityisesti hänen yhden kosketuksen syöttönsä.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: RONALDO - 13.01.2020, 15.36.44
Tänään tulee kuluneeksi vuosi Real Madridin edellisestä suorasta vapaapotkumaalista. Edellisen teki Ceballos Real Betisiä vastaan. Tuon jälkeen Madridilla on ollut 19 yritystä 8 eri laukojan voimin. Barcelonalla on ollut samalla ajanjaksolla 57 yritystä, joista kahdeksan on mennyt sisään, kaikki luonnollisesti Messin tekeminä. Vuoden aikana liigassa 17 muuta on seuraa on onnistunut vaparista, Realin lisäksi ainoat jotka eivät ole onnistuneet ovat olleet nousu- ja putoajajoukkueet Huesca, Rayo, Girona, Osasuna ja Mallorca. Kaikista Euroopan top5 sarjoista 81 joukuetta on onnistunut edes kerran vaparista tuolla välillä.

https://www.marca.com/futbol/supercopa-espana/2020/01/12/5e19980dca474100798b4570.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 18.01.2020, 09.28.20
Bale ulkona kokoonpanosta jälleen ja tällä kertaa ei omasta halusta. Voi, kun tämä tarkoittaisi siirtoa johonkin toiseen seuraan. Aika surulliset ovat Balen pari viimeistä kautta olleet. Alkaa olla vaikea enää muistaa niitä finaalimaaleja ja niitä hienoja pelejä Ronaldon kanssa.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/01/17/5e220e48e2704e97088b4606.html
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: TAMI - 18.01.2020, 09.34.14
Bale ulkona kokoonpanosta jälleen ja tällä kertaa ei omasta halusta. Voi, kun tämä tarkoittaisi siirtoa johonkin toiseen seuraan. Aika surulliset ovat Balen pari viimeistä kautta olleet. Alkaa olla vaikea enää muistaa niitä finaalimaaleja ja niitä hienoja pelejä Ronaldon kanssa.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/01/17/5e220e48e2704e97088b4606.html

Samaa mieltä. Balesta ei ole valitettavasti ollut tällä kaudella Realille juuri mitään hyötyä, sen sijaan palkka on kyllä muhkea.

Kaksi viimeistä ja samalla kauden ainoat maalit tulivat perkele syyskuun ensimmäisenä päivänä Villarrealia vastaan, höystettynä punaisella kortilla. Välissä vähän golfailua, Walesia ja pohjeongelmia.

Huolestuttavinta kuitenkin on omasta mielestäni kentällä näkyvä peliasenne, jossa on todella paljon parantamisen varaa. Eleistä, kommenteista ja pelaamisesta ylipäätään näkyy, että ei vain nappaa. Kaikki on voitettu ja Gareth voi jatkaa tästä kohti uranjälkeistä hiljaiseloa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 18.01.2020, 10.46.24
Bale oli tärkeä osa joukkuetta ennen kahta viimeistä majutaukoa. Hän osoitti erittäin hyvää asennetta työntekoon molempiin suuntiin. Oli ainakin kentällä esimerkkinä muille, kun Zidanen päämäärä oli saada jengiin ryhtiä.

Sittemmin taas tapahtui jotain ja tilanne muuttui.

Jos Balella on 17 miljoonan nettopalkka niin Iscolla ja Jamesilla se taitaa olla noin 10 miljoonaa. Kyllähän nämä palkkakulut nakertavat isosti kykyä uudistaa joukkuetta.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Figuuri - 18.01.2020, 11.27.55
Jos Balella on 17 miljoonan nettopalkka niin Iscolla ja Jamesilla se taitaa olla noin 10 miljoonaa. Kyllähän nämä palkkakulut nakertavat isosti kykyä uudistaa joukkuetta.

James oli kaksi kautta Bayernissa ja ymmärtääkseni he maksoivat myös Jamesin palkan tuolla ajanjaksolla. Tämän kauden kohdalla on kuitenkin maksettu hyvin paljon urheilusuorituksiin nähden. Balen kohdalla urheilusuoritukset eivät ole kompensoineet pitkään aikaan. Iscon kohdalla aivan sama asia, sillä hän on surffaillut seurassa puolivaloilla jo monta kautta. Palkkakustannuksissa säästäminen auttaisi seuraa, mutta enemmän olen ollut huolissaan näiden kolmen pelaajan urheilullisesta annista ja miten heidän pitäminen joukkueessa vaikuttaa monella eri osa-alueella.

Kauden alussa suhtauduin myönteisesti Balen ja Jamesin jäämiseen, syyt olen listannut ja perustellut aikaisemmin. Alku oli lupaava ja sitten kaikki lässähti. Molemmat pelaajat ovat saaneet muun joukkueen kanssa kärsiä loukkaantumisista, etenkin Jamesin kohdalla nämä ovat syöneet mahdolliset peliminuutit aika tehokkaasti. Bale on puolestaan ollut enemmän saatavilla, mutta ei ole kuitenkaan päässyt pelaamaan hyvin alkaneen alkukauden jälkeen. Iscon tämän kauden loukkaantumishistoriaa en muista ollenkaan, mutta hänenkin vastuu on jäänyt erittäin vähäiseksi.

Jos peluuttamisesta voi jotain päätellä, nämä pelaajat tuskin kuuluvat Zidanen ensi kauden suunnitelmiin. Zidanella on ollut mahdollisuuksia käyttää kaikkia kolmea pelaajaa, mutta vastuu on jakaunut muiden pelaajien kesken. Iscosta ei kuitenkaan voi mennä sanomaan, hän kun tapaa pelata silloin kun on pakko ja jotenkin aina onnistuu tekemään tarvittavan vaikutuksen. :D
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Redondo - 30.01.2020, 13.13.46
Kommentoin täällä, koska herättelen keskustelua laajemmin kuin vain eilisen ottelun perusteella.

Jovicin kohdalla oma tunne on muuttunut kiukusta sympaattiseksi suruksi ja empatiaksi. Tuntuu että lähes kaikki ovat jo menettäneet uskonsa koko kaveriin. Netissä on ihmetelty miksei kukaan edes yritä syöttää hänelle. Itse ihmettelen mistä hänet voisi löytää? Jovic osallistuu todella vähän hyökkäyksien rakenteluun, ei tee linjoja repiviä aloitteita, ei tee tilaa muille hyökkääjille, ei hae vapaata tilaa keskuspuolustuksen väleistä, ei... Vaikea uskoa että kaveri voisi olla noin huono. Frankfurtissa kulki mainiosti ja hän oli mm. Bundesliga season awards + best strikers -listoilla. No, onhan tässä aikaa sopeutua kun sopimus on 30.06.2025 asti.
Omasta mielestä ihan aiheellinen kysymys on, että kuinka joukkue muuttaa pelityyliään silloin kun Jovic on kentällä verrattuna siihen kun Benzema on kentällä. Täysin erityyppiset pelaajat kuitenkin kyseessä. Kyllä Cristianoakin kokeiltiin välillä 9-paikalla ja edes maailman paras ei siellä onnistunut.

Ei Jovicin vahvuudet ole siinä kun mies putoaa kärkimiehen paikalta keskikentälle. Karim on taas siinä maailman paras 9-paikan pelaaja. Jovicin vahvuuksia saa esiin parhaiten esimerkiksi vastahyökkäyksissä. Real taas ei nykyään vastahyökkää juuri koskaan. Itselle piirtyy kuva Jovicin hankinnasta, että haluttiin vain äkkiä napata itselle nouseva tähti miettimättä yhtään, että onko kaverista mitään iloa Real Madridissa. Nyt tässä vaiheessa kun viime kaudella hankittu itseluottamus on tuhottu ja sitä lienee kohtalaisen vaikea hankkia takaisin, niin ei ihme että alkaa Jovicilla jo helpotkin asiat näyttämään tuskaisilta.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Alpo - 30.01.2020, 14.22.52
Kommentoin täällä, koska herättelen keskustelua laajemmin kuin vain eilisen ottelun perusteella.
Omasta mielestä ihan aiheellinen kysymys on, että kuinka joukkue muuttaa pelityyliään silloin kun Jovic on kentällä verrattuna siihen kun Benzema on kentällä. Täysin erityyppiset pelaajat kuitenkin kyseessä. Kyllä Cristianoakin kokeiltiin välillä 9-paikalla ja edes maailman paras ei siellä onnistunut.
Ei Jovicin vahvuudet ole siinä kun mies putoaa kärkimiehen paikalta keskikentälle. Karim on taas siinä maailman paras 9-paikan pelaaja. Jovicin vahvuuksia saa esiin parhaiten esimerkiksi vastahyökkäyksissä. Real taas ei nykyään vastahyökkää juuri koskaan.
Hazard on niin vähän aikaa ollut kunnossa ja Hazardin kanssa Bentson/Jovicin ei tarvitse tulla koko ajan palloa vastaan, kun Hazard osaa pelata vastustajan keskikentän ja puolustuslinjan välissä. Voi olla, että Jovic saa Hazardin kanssa pelin kulkemaan vielä tällä kaudella. Ensi kaudella Odekaard tulee vielä tuomaan leveyttä ja hyviä pystysyöttöjä, vaikkei ahtaissa väleissä ihan omimmillaan ole. 1,5 kautta on Jovicilla aikaa juurruttaa itsensä Realiin, sen jälkeen tulee Mbappe ja koko hyökkäyspää menee uusiksi.

Itselle piirtyy kuva Jovicin hankinnasta, että haluttiin vain äkkiä napata itselle nouseva tähti miettimättä yhtään, että onko kaverista mitään iloa Real Madridissa. Nyt tässä vaiheessa kun viime kaudella hankittu itseluottamus on tuhottu ja sitä lienee kohtalaisen vaikea hankkia takaisin, niin ei ihme että alkaa Jovicilla jo helpotkin asiat näyttämään tuskaisilta.
Vähän samat fiilikset nyt, vaikka kesällä olin innoissani, kun serbiä tuotiin. Tuotiin varmaan tarkoituksella vähän erillainen kärki, mutta ei tajuttu kuinka se saadaan toimimaan. Muutenkin Zidanella tuo hyökkäyspää vielä ratkaisematta.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Yläkulma - 30.01.2020, 16.10.58
Hazard on niin vähän aikaa ollut kunnossa ja Hazardin kanssa Bentson/Jovicin ei tarvitse tulla koko ajan palloa vastaan, kun Hazard osaa pelata vastustajan keskikentän ja puolustuslinjan välissä. Voi olla, että Jovic saa Hazardin kanssa pelin kulkemaan vielä tällä kaudella.

Joo, jossain netin kv-palstoilla juuri Hazardin odotetaan tuovan sitä tarjoilua jota Jovic kaipaisi.

Jovicin vahvuuksia saa esiin parhaiten esimerkiksi vastahyökkäyksissä. Real taas ei nykyään vastahyökkää juuri koskaan. Itselle piirtyy kuva Jovicin hankinnasta, että haluttiin vain äkkiä napata itselle nouseva tähti miettimättä yhtään, että onko kaverista mitään iloa Real Madridissa.

Tuotiin varmaan tarkoituksella vähän erillainen kärki, mutta ei tajuttu kuinka se saadaan toimimaan. Muutenkin Zidanella tuo hyökkäyspää vielä ratkaisematta.

Tämä kuulostaa järkevältä. Jos kenelläkään ei ollut selkeää visiota siitä miten CR7 voidaan korvata, kannatti rakentaa useita erilaisia vaihtoehtoja. Käytäntö sitten näyttää miten homma kulkee. Ja onhan tuo hyökkäyspää edelleen osin avoin kysymysmerkki. Juoksuvoimaisille nuorille vastahyökkäyspeli sopisi tehojen puolesta ehkä paremmin kuin alhaalla makaavan blokkipuolustuksen murtaminen.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 30.01.2020, 16.44.09
Benzeman kanssa ongelma on, että hän seilaa laidalla tai keskikentällä eikä ketään ole kärjessä.

Jovic on kärjessä ja pysyy aika tiukasti siellä. Melko varmasti hänen on käsketty pysyä siellä.

Jovicin historiasta tiedämme että hänelle sopeutuminen uuteen seuraan on erityisen vaikeaa. Portugalissa ensimmäinen kausi meni aivan penkin alle. Saksassa eka kausi oli vaikea.

Annetaan hänelle aikaa.
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Redondo - 23.02.2020, 20.20.54
Rodrygo iski 2-0 maalin Castillan pelissä.

https://twitter.com/RMPIay/status/1231641934277595143

Miksi tässä topikissa? Koska mies tuuletti maalian provosoivasti vastustajan maalivahdin edessä, sai toisen keltaisen ja sitä kautta ulosajon ja on pelikiellossa Klassikossa  :peukku_alas:
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: maheinon - 24.02.2020, 07.33.10
Rodrygo iski 2-0 maalin Castillan pelissä.

https://twitter.com/RMPIay/status/1231641934277595143

Miksi tässä topikissa? Koska mies tuuletti maalian provosoivasti vastustajan maalivahdin edessä, sai toisen keltaisen ja sitä kautta ulosajon ja on pelikiellossa Klassikossa  :peukku_alas:

Onko tosiaan pelikiellossa vaikka Castillan peli on ensin?
Otsikko: Vs: Real Madrid 2019 - 2020 ~ El Blanco Dinastia?
Kirjoitti: Redondo - 24.02.2020, 14.38.30
Onko tosiaan pelikiellossa vaikka Castillan peli on ensin?
Enpäs tiedä miten sääntö menee, mutta aika yksimielistä tuntuisi olevan Espanjalaismediassa, että on pelikiellossa.