Kirjoittaja Aihe: Jornada 4: Sevilla - Real Madrid  (Luettu 6297 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Direct football

  • Viestejä: 1166
Vs: Jornada 4: Sevilla - Real Madrid
« Vastaus #40 : 17.09.2012, 21.15.50 »
Usko Mourinhoon vähentynyt täälläkin suunnalla. Olen itse asiassa jo pitemmän aikaa ollut hieman skeptinen sen suhteen, kuinka paljon Realin menestyksestä on ollut oikeasti Mourinhon ansiota. Omasta mielestäni vaisuja pelejä on ollut kokonaisuudessa kuitenkin melko paljon, esim viime kevätpuoliskon alussa, eikä siltikään Bayernia vastaan nähty mitään kunnollista rynnistystä, vaikka akkuja olikin latailtu pitkin kevättä.

Paha sanoa, mutta itselläni on enemmänkin se vaikutelma, että Real pelaa hyvin enemmän loistavasti pelaavien yksilöiden takia, eikä niinkään minkään Mourinhon kuvioiden. Kyllä tuon tason jätkät osaavat intuitiivisesti lähteä niihin kehuttuihin vastahyökkäyksiin eivätkä tarvitse Jose-setää kertomaan, mihin suuntaan juosta. Ja tilanteissa, joissa valmentajan ohjeistuksia erityisesti tarvittaisiin - erikoistilanteet - ovat olleet varsinkin puolustuspäässä hyvin heikkoja.

Sen lisäksi erinäiset pelaajavalinnat ovat kiistatta tehneet otteluista vaikeita. Välillä on peliä jarruttavaa Lassia kentällä, väsynyttä Öziliä ja epävarmaa Albiolia yms. En itse todellakaan ole läheskään aina tyytyväinen siihen, ketkä kentällä ovat ja yleensä tulos ja pelillinen anti on myös silloin heikkoa.

En siis suostu sokeasti palvomaan Josea. Hänelläkin on heikkoutensa, hänkin tekee virheitä ja ansaitsee kritiikkinsä, varsinkin kun joka tuutissa elvistelee saavutuksillaan.

Toivottavasti huominen ottelu toisi hymyn huulille. Nykytilanne ei aiheuta riemunkiljahduksia.

e. Mies itse sentään myöntää, että syy on hänen.

Nyt tuli kyllä aika rankkaa tekstiä Mourinhon suuntaan. Itse näen, että Mourinho on juuri nimen omaan tuo palanen joka puuttui Realin joukkueesta useampana vuonna ennen Mourinhoa. Mourinho on taktinen nero siitä ei pääse mihinkään. Mourinhon aikana asiat ovat lähteneet oikeaan suuntaan Realissa ja sen myötä on tullut myös menestystä. En itsekään kyllä ole Mourinhon kanssa aina samaa mieltä kaikissa valinnoissa, mutta luotan 100-prosenttisesti siihen, että Mourinho tietää mitä tekee; kyseessähän on saavutuksiltaan jalkapallon kautta aikojen ehdottomasti paras valmentaja. Toki kuten TAMI sanoi myös Mourinho tekee virheitä, niin kuin jokainen valmentaja. Se ei kuitenkaan poista sitä tosi asiaa, että Mourinhon tilalle ei löydy mistään yhtä pätevää valmentajaa. Mourinho on taktinen nero ja luoville ihmisille on ominaista, että he haluavat tehdä asiat omalla tavallaan ja näin he saavat aikaan parhaan tuloksen. Mourinho olisi pelkän tuloksen tavoittelun perusteella voitu erottaa jo hänen ensimmäisten kausiensa Barcelona-tappioiden perusteella, mutta onneksi Realin johto näki saman kuin minä: Mourinho oli luomassa Realiin kehittyvää nuorta joukkuetta, jolla valloitettaisiin Eurooppa tulevaksi vuosikymmeneksi ja tämän edellytyksenä oli antaa Mourinhon kehittää pelaajia ja joukkueen peliä, mikä taas vaatii aikaa. Mourinho siis ajoi joukkueen sille ennätyksiä rikkovalle tasolle mikä viime kauden aikana nähtiin. Ilman Mourinhoa viime kausi ei olisi ollut mahdollista.

Mitä erikoistilanteisiin tulee niin Mourinho itse vähän aika sitten sanoi haastattelussa, että erikoistilanteita on harjoiteltu treeneissä kyllästymiseen asti, mutta silti ne eivät vaan tunnu pelaajilta luonnistuvan. Uskonkin, että kyseessä on enemmänkin pelaajien vika kuin valmentajan, kun varsin usein nuo Realia vastaan tehdyt erikoistilanne maalit ovat tulleet karkeista yksilövirheistä, mikä taas viittaa siihen, että pelaajat eivät keskity erikoistilanteissa tarpeeksi eikä vika ole suinkaan taktiikoissa. Muutenkin erikoistilanteiden ennakoiminen taktisesti on aika vaikeaa, koska erikoistilanteissa on niin paljon eri muuttujia ja yllätyksellisiä tapahtumia. Tuon itsensä syylliseksi leimaamisen Mourinho teki, koska hän halusi median kiinnittävän kaiken huomion häneen eikä pelaajiin, jottei pelaajiin kohdistu liian suurta painetta ison ottelun alla. Kyllähän se nyt niin on, että Mourinho voi tällä hetkellä selittää pelaajilleen minkä tahansa hienon taktiikan, mutta ei siitä mitään hyötyä ole, kun eivät nämä Realin heikossa vireessä olevat pelaajat sitä pysty toteuttamaan. Pääsyy huonoon alkukauteen löytyykin mielestäni miehistä, jotka siellä kentällä ovat sekoilleet eikä penkin takaa. Huomenna nähdäänkin varmasti uusi Real Madrid, kun kaikki ovat viimeistään nyt tajunneet, että otteiden pitää parantua huomattavasti, jotta pyttyjä nostellaan keväällä.

  • Viestejä: 648
Vs: Jornada 4: Sevilla - Real Madrid
« Vastaus #41 : 17.09.2012, 21.30.25 »
...  Huomenna nähdäänkin varmasti uusi Real Madrid, kun kaikki ovat viimeistään nyt tajunneet, että otteiden pitää parantua huomattavasti, jotta pyttyjä nostellaan keväällä.

Niin, kyllä minullakin riittää vielä luottoa siihen että pelaajat syttyvät kun kyseessä on tärkeä peli ja vastassa kova seura.

Aamupäivän viestisi mielipiteistä olen kyllä yhä eri mieltä, mutta mitäpä tuosta, se City pitäisi silti voittaa huomenna! Jos pelaajat ei näistä LaLiga-töppäilyistä ole herätystä saaneet, niin ei sitten mistään.

PS joku osaavainen vois jo avata uuden aiheen huomisesta matsista, kiitos!

TAMI

  • Viestejä: 3240
Vs: Jornada 4: Sevilla - Real Madrid
« Vastaus #42 : 17.09.2012, 22.03.12 »
...

En nyt lähde kyseenalaistamaan täysin Mourinhon kykyjä valmentajana tai muuta sellaista. Tehdään se tässä vaiheessa selväksi.

MUTTA. Oletko koskaan miettinyt, mistä nämä "taktiseksi neroksi" leimaamiset on lähtöisin? Onko ne sieltä YLEn studiosta Mr. Malisen suusta tai omien suojattien puheista, vai onko niille oikeasti jotain konkreettista näyttöä kentällä? Millä tavalla sen näkee esim. tämän kauden tai viime kevään otteluissa? Onko kyseessä varmasti oma mielipiteesi - niin että siihen ei vaikuta nämä "propaganda-puheet"?

Ihan puhtaasta mielenkiinnosta kysyn, koska itse en ole valmis kutsumaan Josea neroksi vain sen perusteella, mitä ulkopuolisilta tai Mourinhon omien pelaajien suusta kuulee.

Losblancos

  • Viestejä: 2306
  • Hala Madrid!
Vs: Jornada 4: Sevilla - Real Madrid
« Vastaus #43 : 17.09.2012, 23.21.08 »
Aika pitkälle samaa mieltä. Mourinho on ihminen ja tekee virheitä siinä missä muutkin, mutta on kiistatta fantastinen valmentaja, ei tarvitse kuin miehen saavutuksia katsoa ja niitä ei todellakaan vahingossa saavuteta tai pelkän vahvan pelaajarungon ansiosta. Viime kauden 100 pisteen (ja 9 uuden la liga-ennätyksen) mestaruus on siitä uusin esimerkki, tuntuu että aina ei ihan ymmärretä kuinka uskomattoman kova saavutus sekin oli 4 kakkossijan jälkeen. Mourinho on sekä taktisesti huipputaitava valmentaja, että loistava ihmisjohtaja.

Kyllähän se nyt niin on, että Mourinho voi tällä hetkellä selittää pelaajilleen minkä tahansa hienon taktiikan, mutta ei siitä mitään hyötyä ole, kun eivät nämä Realin heikossa vireessä olevat pelaajat sitä pysty toteuttamaan. Pääsyy huonoon alkukauteen löytyykin mielestäni miehistä, jotka siellä kentällä ovat sekoilleet eikä penkin takaa.
Tästä olen kyllä eri mieltä. Yksi tai kaksi peliä voisi laittaa pelaajien piikkiin, mutta ei näin pitkää huonoa jaksoa. Kyllä Mourinho tässä nyt jollain tapaa on epäonnistunut joukkueen valmistamisessa kauteen. Valmentaja on vastuussa myös joukkueen mentaalisesta tilasta ja se ei ole kyllä ollut kohdallaan tällä kaudella syystä tai toisesta. (En tarkoita että pelaajilla ei olisi mitään vastuuta mistään.)

Paha sanoa, mutta itselläni on enemmänkin se vaikutelma, että Real pelaa hyvin enemmän loistavasti pelaavien yksilöiden takia, eikä niinkään minkään Mourinhon kuvioiden. Kyllä tuon tason jätkät osaavat intuitiivisesti lähteä niihin kehuttuihin vastahyökkäyksiin eivätkä tarvitse Jose-setää kertomaan, mihin suuntaan juosta. Ja tilanteissa, joissa valmentajan ohjeistuksia erityisesti tarvittaisiin - erikoistilanteet - ovat olleet varsinkin puolustuspäässä hyvin heikkoja.
Täysin eri mieltä. Kyllä Mourinholla on ollut suuri rooli sekä Madridin tiivistyneessä puolustuspelissä takavuosiin verrattuna että organisoidussa hyökkäyspelissä. Valmentajalla on todella iso rooli nykyaikaisessa suunnanmuutospelissä ja sen opettamisessa pelaajille ja esim. tuo viime kauden aiheestakin paljon hehkutettu Ajax-maali oli varmasti lukuisten ja lukuisten harjoitustuntien tulos. Ja kun muistelee Madridin pelejä/pelitapaa ennen Mourinhon tuloa, niin kyllä silloin nähtiin hyvin harvoin sellaisia laadukkaita vastahyökkäyksiä, jotka ovat nykyään yksi Madridin suurimmista aseista.

Noita pelaajavalintoja en kyllä itsekään aina ihan ymmärrä, esim. Lassanan peluuttamista alkukaudesta Khediran sijaan.


Alpo

  • Yli-Valvoja
  • *
  • Viestejä: 5304
Vs: Jornada 4: Sevilla - Real Madrid
« Vastaus #44 : 23.09.2012, 22.46.43 »
Vähän menee vanhaksi, mutta nyt kun näin tuon Sevillan maalin niin ei siinä paljoa voi Di Mariaa syyttää, kun kaveri juoksee yli 10 metrisen spurtin 16 ulkopuolelta. Hieno maali Sevillalta.
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..