Kirjoittaja Aihe: UEFA Champions League, Semi-finals leg 2/2: Atlético Madrid - Real Madrid C.F.  (Luettu 3810 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chris

 • Viestejä: 4257
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆UEFA Champions League, Semi-Finals, leg 2 (agg 0-3)
Estadio Vicente Calderón
10.5.2017, Klo: 21:45
Referee: Cyunet Cakir (TUR)
TV: Viasat & Viaplay

Estadio Vicente Calderón jättää keskiviikkoiltana jäähyväisensä jalkapallomaailmalle kenties sillä kaikkein arvokkaimmalla tavalla; el derbi Madrileñolla. Stadionilla on koettu itkut ja surut, nousut ja laskut. Keskviikkona Rojiblancosin kannattajat toivovat vielä yhtä ihmettä, yhtä nousua, joka voisi viedä Simeonen miehistön kolmannen kerran neljän kauden aikana Mestarien liigan finaaliin. Onko keskiviikko yksi käännekohdista Atleti-historiassa? Calderón jättää hyvästit, jättääkö kauden päätteeksi myös Cholo Simeone? Takaa-ajoon on aikaa 90 minuuttia - muutoin Calderón jättää hyvästinsä kostein silmäkulmin..

Lähtökohdat

Avausosa pelattiin viikko sitten Bernabeulla. Real oli isäntä talossa ja otti suvereenin, kenties kauden parhaan peliesityksensä jälkeen 3-0 voiton. Asetelmat on siis pedattu loistaviksi ennen toista osaottelua. Ronaldon kolme maalia, koko joukkueen tasapaino ja virheetön puolustuspeli olivat ne suurimmat syyt, miksi Atletico jätettiin Bernabeulla täysin aseettomaksi. Atleticon maalipaikat jäivät käytännössä nollaan, sillä ensimmäinen tilastoitu veto maalia kohti siunaantui pari minuuttia ennen loppua - noin 20:n metrin päästä maalista. Toki 1.jakson Gameiron läpiajo olisi voinut kaiken muuttaa, mutta Navasin haasto jäi vähintäänkin kehnoksi. Vastaavasti Valkoisilla oli useampikin tekopaikka ja lopulta Cristianon ylivoima masensi Atleticon. Kolme maalia ja back-to-back hattutemput Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Ylimielisyyteen ei missään nimessä ole varaa, vaikka kolmen maalin etulyöntiasemasta lähdetäänkin ja yksikin vierasmaali tappaa otteluparin lopullisesti. Calderónin yleisö ei tule antamaan mitään ilmaiseksi ja huolimatta selkeästä altavastaajan asemasta, tulee Atleti päälle huomenna 12:n kenttäpelaajan voimin. Viikonlopun kenraalissa Madrid haki rutiininomaisen 0-4 voiton Granadasta ja piti asemansa La Ligan mestaruustaiston suhteen edelleen omissa käsissään. "Ykkösmiehet" saivat jälleen kerran huilia, sillä vain Sergio Ramos, Nacho ja Casemiro olivat avauksessa niistä pelaajista, jotka avaavat myös keskiviikkona.

Kuten jo todettua, Atleticon tilanne on likimain toivoton. Riskilläkin on haettava osumia, mutta todennäköisesti se kostautuu vastahyökkäyksinä omaan päähän. Ottelun alkuun lienee luvassa todella hurjaa prässiä ja korkealla riskilläkin avausmaalin hakemista, joka saattaisi ajaa Los Blancos-miehistön pienehköön paniikkiin. Viikko sitten Simeonen ryhmä pelasi eittämättä kauden surkeimmista otteluista, joten toista kertaa on vaikea nähdä noin lamaantunutta Punavalkoista nippua kentällä. Se, mihin se enää riittää, on selvillä keskiviikon myöhäisillassa, mutta Simeonen luonteen "tuntien", joukkue tulee jättämään jokaisen peräsuolen pätkän hiljenevän Calderonin nurmelle. Viikonloppuna Atleti voitti Eibarin kotonaan 1-0 ja varmisteli La Ligan kolmatta sijaa nimiinsä.Kauden kolmessa Madridin paikallisessa kaksi hattutemppua - se on ihan hyvin se..

Kokoonpanot

Dani Carvajal ja Gareth Bale varmuudella sivussa, Pepen pelikunto tuskin sallii vielä pelaamista eikä se nyt tässä kohtaa järkevää olisikaan.

Mahdollinen avaus

--------------- NAVAS -----------------
NACHO - VARANE - RAMOS - MARCELO
-- MODRIC -- CASEMIRO -- KROOS --
--- ISCO -- BENZEMA -- CRISTIANO --

Mitäs sitä voittavaa ryhmää vaihtamaan.. Carvajalin poissaolo on todella iso isku, etenkin hyökkäyspelin kannalta. Nacho ei tuo ylöspäin juurikaan mitään ja vastaavasti Danilo olisi täysin helteessä puolustettaessa. Todennäköisesti Zizou luottaneekin Nachoon, jonka pelituntuma on myös huomattavasti parempi. Varane harjoitteli tiistaina normaalisti ja ranskalainen palaa avaukseen Sergio Ramosin vierelle. Modric-Casemiro-Kroos on ajoittain pientä kritiikkiä saanut, mutta etenkin avausosassa kolmikko oli häikäisevä ja saa ansaitusti jatkaa. Balen poissaolon myötä BBC:tä ei nähdä keskiviikkonakaan, joten todennäköisesti Isco avaa Cristianon ja Benzeman kanssa.Maali olisi Casemirolta kiva lisä, mutta etenkin maltillista, mutta kovaa puolustulinjan edessä pelaamista brassilta huomenna vaaditaan


Atletilla huolia on etenkin puolustajien suhteen. Molemmat pätevät oikeat laitapuolustajat ovat rikki, vaikka Juanfranin kohdalla ilmeisesti vielä pientä toivoa onkin. Gimenez on puolestaan palaamassa keskiviikoksi mukaan, mutta saapa nähdä nouseeko mies suoraan avaukseen ohi Godinin ja Savicin. Muutoin Atleti pääsee aika pitkälti parhaalla mahdollisella avauksella matkaan.

Mahdollinen avaus:

------------ OBLAK ------------
LUCAS -- GODIN -- SAVIC -- FILIPE LUIS
- KOKE -- SAUL -- GABI -- CARRASCO -
------GAMEIRO -- GRIEZMANN --------Keskiviikkona saattaa päättyä useampikin nyky-Atletin "kasvoista." Yksi on El Niño - Manzanaresin poika, jolle keskiviikon paikallinen saattaa olla uran viimeinen..


Nostot

* Vaikka asetelmat ovatkin erinomaiset, tuntuu kuitenkin unohtuvan se fakta, että otteluparia on 90min jäljellä. Atleti osaa tämän kotonaan vaikeaksi tehdä Valkoisille, mikäli se saa aikaisen avausmaalin ja täten infernaalisen menon Calderonille.

* Ottelun alku. Prässiä, tempoa, agressiivisuutta.. Cholon nippu tulee laittamaan ensimmäiseen 15-20 minuuttiin likimain kaiken ja hakemaan riskilläkin avausmaalia. Ottelun alusta tulee selvitä kuivin jaloin, jonka jälkeen homma sataa eittämättä Real Madridin laariin.

* Puhkeaako Atletin kupla? Calderön sanoo adios, sanooko myös Simeone? Joukkue on voittanut ja kokenut viimeisten vuosien aikana, mutta se suurin pokaali saattaa jälleen kiertää niin läheltä.. Onko tämä kausi, jolloin ikuisen pikkuveljen muutaman vuoden uhittelureissu isommalleen päättyy..Viime viikolla Atleti-leirissä vedettiin herneet nokkaan Real-kannattajien tifosta. Nyt, jossain Calderonin alueella toivotetaan madridistat tervetulleeksi vähintäänkin hellyyttävällä tavalla.  <3
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4169
Chris  :peukku_ylos:

Mitähän sitä taas uskaltaa Realilta odottaa. 3/4 viime matsista on ollut loisteliaita esityksiä ja siitä viimeisestäkin saatiin tarvittava tulos. Pitkä iltapäivä tulee taas odottaessa illan matsia  :pallo:
Mahdollinen avaus:

--------------- NAVAS -----------------
NACHO - VARANE - RAMOS - MARCELO
-- MODRIC -- CASEMIRO -- KROOS --
--- ISCO -- BENZEMA -- CRISTIANO --
Tuo oikean pakin tontti on kaiken järjen mukaan ainoa joka ei ole kirkossa kuulutettu. Nacho on luotettava kaveri omiin päin, mutta Nachon kanssa Realilla ei käytännössä ole oikean laidan hyökkäyspeliä, kun Iscostakaan ei laitapelaajaa saa tekemälläkään. Danilon kanssa hyökkäspeli soljuisi paremmin molemmilta laidoilta, mutta oma pää olisi sitten kyseenalaisempaa. Ehkä saattaisi olla liian suuri riski, varsinkin kun toisellakaan puolella ei ole sitä puolustus-pelin experttiä. Veikkaisin, että kuitenkin Danilon hyvät otteet B-joukkueen viime peleissä laittavat Zizoun tätä asiaa pohtimaan. Vielä jos lähtökohtia mietitään, niin Realin maali laittaisi käytännössä otteluparin pakettiin. Ensimmäisen osaottelun toisen puoliajan alku pelattiin tuolla ylläolevalla kokoonpanolla ja silloin Realin hyökkäyspeli oli täysin tukossa. Tämäkin varmasti pyörii Zizoun päässä...

Estadio Vicente Calderón jättää keskiviikkoiltana jäähyväisensä jalkapallomaailmalle kenties sillä kaikkein arvokkaimmalla tavalla; el derbi Madrileñolla. Stadionilla on koettu itkut ja surut, nousut ja laskut. Keskviikkona Rojiblancosin kannattajat toivovat vielä yhtä ihmettä, yhtä nousua, joka voisi viedä Simeonen miehistön kolmannen kerran neljän kauden aikana Mestarien liigan finaaliin. Onko keskiviikko yksi käännekohdista Atleti-historiassa? Calderón jättää hyvästit, jättääkö kauden päätteeksi myös Cholo Simeone? Takaa-ajoon on aikaa 90 minuuttia - muutoin Calderón jättää hyvästinsä kostein silmäkulmin..
Tarkennetaan tätä sen verran, että kyseessä Calderonin viimeinen UCL-matsi. La Ligan puolella Athletic tulee vielä kylään Calderonille päätöskierroksella.


"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4169

Zizou päätyi lopulta Daniloon. Muuten odotettua...
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

Siete

 • Viestejä: 3104
 • Teemu Pukki baby
Timantilla siis jatketaan. Danilon avauspaikka ei tullut yllätyksenä, sillä Zizou suosii pääsääntöisesti ns. luonnollisia korvaajia.

Atléticon avauskokoonpano: Oblak; Giménez, Godín, Savić, Filipe Luis; Koke, Gabi, Saúl, Carrasco; Griezmann & Torres

Juanfran ei lopulta ole edes sen verran kunnossa, että aloittaisi penkillä. Giménez tulee Lucas Hernándezin tilalle oikeaksi laitapakiksi ja Torres korvaa Gameiron kärjessä.
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

TAMI

 • Viestejä: 3178
https://twitter.com/101greatgoals/status/862349448894177280

Jo ennen ottelua ihan kohtalainen tunnelma Calderonella.

Voi hyvänen aika sitä hurmosta, jos aikaisen maalin saavat...


Siete

 • Viestejä: 3104
 • Teemu Pukki baby
En ole vielä kertaakaan ollut näin levollisin mielin ennen Mestarien liigan välierien toista osaa. Finaalipaikka on lähestulkoon takataskussa ja kiitokset siitä kuuluvat Simeonelle. Atlético pelasi avausosassa suorastaan järkyttävää jalkapalloa. Hyökkäyspeli loisti poissaolollaan ja syöttöhasseja sekä pallonmenetyksiä tuli kuin liukuhihnalta. Real Madrid oli yllättävän vahva, mutta tässä vaiheessa kautta naapureiden olisi ehdottomasti pitänyt pystyä parempaan.

Simeone lähti hakemaan vierasmaalia olemattomalla hyökkäyksellään ja se kostautui. Saúlin vaihtaminen pois kentältä oli paha virhe, koska se tarkoitti Koken siirtymistä keskikentän keskustaan. Tasapainon viimeiset rippeet katosivat Atléticon pelistä ja lopputuloksena oli Cristiano Ronaldon hattutemppu - aivan kuin syksyn liigakohtaamisessa. Kokeneena valmentajana Simeonen olisi pitänyt tunnistaa Realin olevan tämän kaltaisen pelin vaatimalla tasolla ja keskittyä vierasmaalin hakemisen sijaan varmistamaan yhden maalin tappio.

Nyt Atléticolla ei ole käytännössä juuri mitään mahdollisuuksia Cardiffin finaaliin, vaikka Manzanares-joen varrella ollaankin kovasti yritetty tsempata ja valaa uskoa omiin. Säälittävä tekohengitys ei kuitenkaan kanna pitkälle tänä iltana, sillä ottelupari on ohi Realin onnistuessa maalinteossa. Viisi maalia Valkoisten verkkoon ei ole millään muotoa realistista. Ja vaikka Atlético onnistuisi kaikesta huolimatta katkaisemaan Realin 60 ottelun maaliputken, niin kolmen maalin tekeminen vaatii täydellistä onnistumista. Hyökätessään Atlético on vähän kuin kala kuivalla maalla ja viimeistään jatkoajalla Valkoisten vaihtopenkiltä löytyy riittävän laadukasta pelaajaa ratkaisemaan.

Toivotaan, ettei Real tee sitä maalia ensimmäisen parinkymmenen minuutin sisään. Ihan vaan sen takia, että ottelussa olisi jotain katsottavaakin. Ei muuta kuin nauttimaan! :pallo:

Tarkennetaan tätä sen verran, että kyseessä Calderonin viimeinen UCL-matsi. La Ligan puolella Athletic tulee vielä kylään Calderonille päätöskierroksella.

Tarkennetaan vielä sen verran, että Calderónilla pelataan Copa del Reyn finaali. Lisäksi seuran järjestämässä jäähyväisseremoniassa on luvassa jonkinlainen näytösottelu Atlético-legendojen ja muiden legendojen välillä. :)
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Losblancos

 • Viestejä: 2306
 • Hala Madrid!
Pari nopeeta pointtia:

- Ottelun alku. Atleticon ainoa toivo on että he saavat heti alkuun maalin ja sitä kautta hengen päälle ja Realille paniikin päälle. Tico tulee vuorenvarmasti aivan hullulla draivilla alkuun. Realin pitää olla tähän valmis. Jos eka 30 min selvitään kuivin jaloin ja tilanne on vielä 0-0, niin finaaliin mennään.

- Atleticon prässi. Ticon on pakko olla aktiivinen tässä ottelussa ja tulevat varmasti hullulla prässillä. Varmasti ovat miettineet ketä erityisesti kannattaa prässätä ja eiköhän se ole realin topparit, Danilo ja aivan erityisesti Casemiro. Veikkaan että Case on erityisesti se mihin iskevät ja hänen on pitää olla valmiina tähän. Huippu pallollinen peli vaaditaan Caselta tänään ja myös ympärillä olevien pelaajien pitää tietty auttaa tässä. Kroosin ja Modricin pitää olla tarpeeksi lähellä, kun puretaan prässiä. Toivottavasti näitä tilanteita on harjoiteltu. Palloa ei saa menettää vaarallsilla alueilla ja prässin purkaminen on tänään erityisen tärkeässä asemassa.

Hala Madrid! Finaalissa nähdään! :tuoppi:

Alpo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5281
Siete tuossa sanoikin kaiken, mutta en vieläkään ole sitä mieltä, että Atletico epäonnistui vaan Zidane todisti olevansa yksi tämän hetken kuumimmista managereista, kuten mm. Marca kertoo.
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Siete

 • Viestejä: 3104
 • Teemu Pukki baby
Uefa osaa kyllä aina yllättää näillä ennen peliä näytettävillä kokoonpanografiikoilla. Samat pelaajat on aina merkitty "väärille pelipaikoille". Kyseessä on toki pieni yksityiskohta, mutta Mestarien liigan välieriä pelattaessa pienten yksityiskohtienkin pitäisi olla kohdallaan järjestäjien taholta.
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4169
Nyt on paniikki...
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

sanaseppo

 • Viestejä: 404
Atleti ollut vaarallinen alussa...

Ja viestiä kirjoittaessa 1-0 taululle.

Nyt pitää kasata pää ja saada oma peli toimimaan ja lopettaa housuun paskominen.
"With the greatest respect to women, football is the most beautiful thing in the world."- Slaven Bilic

Losblancos

 • Viestejä: 2306
 • Hala Madrid!
Nonnii. Juuri se minkä ei olisi saanut tapahtua. Nyt pitää pään pysyä kylmänä ja oma peli kuntoon.

Chris

 • Viestejä: 4257
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Se kaikkein pahin sitten. Rappauksia nilkoille, Atletin prässi ja avausmaali kun 11min pelattu. Nyt kysytään henkistä kanttia.. Hurja alku.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Siete

 • Viestejä: 3104
 • Teemu Pukki baby
Kysymys kuuluu, kenen oli tarkoitus merkata Saúlia? Nyt on melkoiset kekkerit käynnissä, saa nähdö kuinka kauan Atlético jaksaa hyökätä tällaisella temmolla.
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Alpo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5281
Ei ole panic. Tuurilla yksi tuli ja ei enempää nähdä.
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Peruna

 • Viestejä: 283
Ei ole panic. Tuurilla yksi tuli ja ei enempää nähdä.

Tämä.
"I'm star-struck when I see Paul Scholes because you never see him. On the pitch you can't catch him. Off the pitch he disappears." - Luis Figo

Chris

 • Viestejä: 4257
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Pilkku :DDDDD

Eihän se kuuppa sitten tuntunut tätä kestävän ja se vierasmaali on tehtävä.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Alpo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5281
Mitä vittua!
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Losblancos

 • Viestejä: 2306
 • Hala Madrid!
Voivovoi Varane...

sanaseppo

 • Viestejä: 404
Pilkku. Voi vittu tätä. 2-0...
Varanen piikkiin tämä.
"With the greatest respect to women, football is the most beautiful thing in the world."- Slaven Bilic