Äänestys

Tekikö Michael Oliver oikean päätöksen viheltäessään rangaistuspotkun?

Kyllä
14 (93.3%)
Ei
1 (6.7%)

Äänestäjiä yhteensä: 15

Äänestys päättynyt: 20.04.2018, 00.55.17

Kirjoittaja Aihe: Rangaistuspotku Juventusta vastaan  (Luettu 848 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Siete

 • Viestejä: 3142
 • Teemu Pukki baby
Rangaistuspotku Juventusta vastaan
« : 13.04.2018, 00.55.17 »
Real Madridin ja Juventuksen välisen puolivälierän ratkaissut tilanne jakaa mielipiteitä kaikkialla maailmassa. Cristiano puski pallon kohti Vázquezia ja Benatia yritti estää haltuunoton takaapäin. Tilanteessa oli kontaktia ja ottelua tuominnut Michael Oliver vihelsi rangaistuspotkun Vázquezin mentyä maihin. Kontaktin todellista määrää on haastavaa arvioida lukuisista eri kuvakulmista huolimatta, mutta toiset uskovat vakaasti Benatian rikkoneen Vázquezia ja toiset ovat puolestaan täysin päinvastaista mieltä.

Tilanteen osapuolien kommentit:

Lucas Vázquez: "Oliko se rankkarin paikka? Kyllä. Cristiano sai pallon minulle rangaistuspilkun tuntumaan. Juuri kun olin osumassa palloon, toppari tuli takaa ja lanasi minut nurin. Ei siinä ollut epäilystäkään. Juven protestointi on normaalia, koska se tapahtui viimeisellä minuutilla."

Medhi Benatia: "Kun katsotaan rankkariin johtanutta tilannetta nauhalta, nähdään että minä yritän välttää kontaktia ja hän kaatuu, koska hän ei voi tehdä tilanteessa mitään muuta. En työnnä ja osun palloon vasemmalla jalallani. Rangaistuspotkun viheltäminen tuosta vaikuttaa absurdilta. Valitettavasti tämä on osa jalkapalloa, ja me olemme uhreja."Marca: "[Se] oli rankkari!" / Sport: "Vuosisadan ryöstö"

Kahtiajako näkyi seuraavana päivänä mm. lehtien kansissa, vaikkakin näiden julkaisujen maantieteellisillä sijainneilla saattoi olla vaikutusta näkökulmien valinnassa.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2018, 01.39.02 kirjoittanut Siete »
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Chris

 • Viestejä: 4360
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: Rangaistuspotku Juventusta vastaan
« Vastaus #1 : 13.04.2018, 03.03.31 »
Vastasin, kyllä.

Jos jättäisi tilanteesta pois seuraavat seikat:

* Ottelun tilanne ja peliminuutti
* Ottelun panos
* Joukkueet, ketkä pelaavat
* Sympatiat joukkuetta kohtaan

niin tilanne olisi kaikille päivänselvä pilkku.

Se mikä tuota parranpärinää on aiheuttanut, tiivistyy pitkälti nuohon neljään seikkaan.

Jos tilannetta katsotaan nimeomaan ilman noita neljää asiaa, niin rikehän on täysin selkeä. Lucas on saamassa pallon, Benatia tulee molemmat kädet miehen selkään ja potkaisee rintaan - marokkolainen ei osu palloon ja jos osuu, se on täysin mahdoton nähtävä Oliverille. Toisekseen jo molemmat kädet selässä, estäen selvän maalintekotilanteen, on selkeä päätös viheltää tilanteesta rike.

Koska Juventus oli noussut kolmen maalin takaa tasoihin, ottelu oli 30 sekunnin päässä jatkoajasta ja varmasti suurin osa puolueettomista ihmisistä toivoi Juventuksen jatkopaikkaa, puhumattakaan esimerkiksi rangaistuspotkukilpailun tuomasta lisädraamasta, moni olisi halunnut jättää tuon pilkun viheltämättä. Tuota on perusteltu mm sillä, että on kohtuutonta viheltää rankkari tuossa vaiheessa ottelua tai Buffon olisi ansainnut UCL-pokaalin, joten tuomio oli liian radikaali. Olemattomia perusteluita, jolla ei ole mitään tekemistä asiallisen tuomarityöskentelyn kanssa. Juventus kun ei olisi siltikään päässyt kuin jatkoajalle, puhumattakaan siitä, että matka mestaruuteen olisi edelleen ollut tolkuttoman pitkä.

Samalla perustelu "Oliverin tuomio ratkaisi ottelun" on paskapuhetta, sillä yhtä lailla tuon viheltämättä jättäminen olisi saattanut ratkaista ottelun myöhemmässä vaiheessa Juventukselle. Itse ainakin ihailen Oliverin kanttia viheltää tuo, sillä aika moni tuomari olisi päässyt helpommalla, kun olisi pitänyt pillin taskussa päätösvihellykseen saakka.

Nuo ovat vain seikkoja, miksi ihmiset haluavat ummistaa silmänsä totuudelta, eivätkä myönnä, että tuomittu pilkku olisi ollut oikein vihelletty.

Toki kaiken tämän myrskyn jälkeen toivon, että Lucas olisi ehtinyt itse viimeistelemään, jolloin olisi vältytty kaikelta jossittelulta ja lässytykseltä, mitä media ja ihmisten mielipiteet on tarjonnut viimeisen reilun 24 tunnin aikana.


Konekiväärinaurua toki katalaaneille ja Juventus-faneille maksetuista tuomareista sun muusta, kun molemmat seurat ovat päässeet nauttimaan vähintäänkin kyseenalaisista tuomioista omaksi eduksi pitkin seurahistoriansa ajan.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Losblancos

 • Viestejä: 2306
 • Hala Madrid!
Vs: Rangaistuspotku Juventusta vastaan
« Vastaus #2 : 13.04.2018, 07.20.36 »
Oikeastaan sanasta sanaan samaa mieltä Chrisin kanssa. Varsinkin tästä:

Lainaus käyttäjältä: Chris

Jos jättäisi tilanteesta pois seuraavat seikat:

* Ottelun tilanne ja peliminuutti
* Ottelun panos
* Joukkueet, ketkä pelaavat
* Sympatiat joukkuetta kohtaan

niin tilanne olisi kaikille päivänselvä pilkku.

Se mikä tuota parranpärinää on aiheuttanut, tiivistyy pitkälti nuohon neljään seikkaan.

Juuri noinhan se nyt menee. Lisäisin ehkä vielä sen, että kun näkee perustelua että ''Benatia osui palloon'', niin asiahan on niin, että sillä ei ole mitään merkitystä osuiko Benatia etujalallaan palloon, kun hän kuitenkin takajalallaan ja käsillään osui selkään. Eli ei se, että osuu ekana palloon ole mikään ''vapaudut vankilasta'' -kortti, jos tilanteessa kuitenkin on kontakti.

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5384
Vs: Rangaistuspotku Juventusta vastaan
« Vastaus #3 : 13.04.2018, 08.15.30 »
Samaa mieltä edellisten kanssa.
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 3415
Vs: Rangaistuspotku Juventusta vastaan
« Vastaus #4 : 13.04.2018, 12.46.17 »
Itse olisin mielelläni nähnyt Vazquezin syöksypuskevan pallon maaliin, jolloin koko hässäkältä oltaisiin vältytty ja maali olisi ollut tuohon paikkaan todella upea ja hienosti rakenneltu.

Nyt Vazquezin epävarmuus tuossa paikassa ottaa vallan ja hän ainakin osittain hakee sen rikkeen uskaltamatta pelata yksinomaan maalinteko mielessä. Benatia tajuaa olevansa myöhässä ja tekee mitä tehtävissä on. Ilmeisesti ainakin Michael Oliverin näkökulmasta tuo näyttää selvältä työnnöltä selästä ja hän viheltääkin pilkun heti.

Jos kyseisen tuomion haluaa nähdä kevyenä, se on kyllä helppo nähdä sellaisena. Jos sen haluaa nähdä pilkun arvoisena rikkeenä, onnistuu sekin.

Jos osat olisivat toisin päin, tuntuisi varmasti itsestäkin todella pahalta. Ei voida puhua oikeusmurhasta suuntaan tai toiseen, mutta mielestäni tilanne on ehdottomasti kyseenalainen ja tavallaan harmi, että hieno ottelupari ratkesi näin. Tai eihän se vielä tuohon ratkennut, vaan pallo piti vielä laittaa pussiin äärimmäisessä paineessa ja sehän onnistui.

Vastasin, että Oliver tekee oikean tuomion. En pidä sitä kuitenkaan niin selkeänä, että mielelläni vastaan noin mustavalkoisesti. Eteenpäin.

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: Rangaistuspotku Juventusta vastaan
« Vastaus #5 : 13.04.2018, 15.19.04 »
Eiköhän se pilkku ollut, mutta
Nyt Vazquezin epävarmuus tuossa paikassa ottaa vallan ja hän ainakin osittain hakee sen rikkeen uskaltamatta pelata yksinomaan maalinteko mielessä.
tätä itsekin pohdin. Monessa mediassa on sanottu, että ilman Benatiaa Lucas olisi iskenyt maalin. Näen tämän samoin kuin Tami, että mitään mikä Lucas tekee tuossa ei saa uskomaan, että pallo löytyy varmasti maalista. Lucas tosiaan pysähtyy yhtäkkiä aivan kuin odottaisi jonkun juoksevan pian selkään. Tuossa kohtaa kun pallon ottaa rinnalla haltuun, niin sen putoaminen vetokorkeudelle tuntuu luultavasti kestävän ikuisuuden, jolloin vähemmän kliiniset pelaajat, kuten Lucas, monesti hätäilevät laukauksen kanssa, jolloin pallo löytyy yläkatsomosta.

Eipä tämä meikäläisen ajatuksen juoksu lopulta edes paljoa topikkiin osunut, eikä sillä pilkkutuomioonkaan mitään merkitystä ole, mutta kunhan aloin pohtimaan  :D

"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson