Real Madrid > Keskustelua Real Madridista

El Regreso del Maestro - Zidane Era #2

(1/21) > >>

Chris:
Zinedine Zidane ilmoitti lähdöstään kesäkuussa 2018 - voitettuaan kahden ja puolen kauden aikana kolme peräkkäistä Mestarien liigaa, yhden La Ligan sekä kasan pienempiä pokaaleita. Zizoun lähtö suorastaan masensi madridistoja sekä ennen kaikkea pelaajistoa - niin pidetty persoona ranskalainen joukkueen peräsimessä oli ollut. Kun samaan kesään laitettiin seurahistorian kaikkien aikojen pelaajan, Cristiano Ronaldon siirtyminen Juventukseen, oli alamäen alkaminen väistämätön totuus. Epäonnistunut siirtokesä 2018 ja Julen Lopeteguin palkkaaminen vain muutama päivä ennen MM-kisojen alkua olivat kuin bensaa liekkeihin - Madrid oli ajautunut alaslaskun kierteeseen. Lopetegui ei kauaa ehtinyt olla Valkoisten peräsimessä, kun hänen aikakautensa oli Madridissa päättynyt. Heikosti sujunut alkukausi oli Perezille liikaa, eikä hän malttanut olla erottamatta Lopeteguita. Voidaan kysyä, saiko Lopetegui koskaan tarpeeksi aikaa tuomaan omaa pelitapaansa joukkueeseen ja saiko Lopetegui sellaisia pelaajia riveihinsä, kun hän halusi. Kesän 2018 jälkeen joukkue oli menettänyt aimo annoksen motivaatiotaan, osin kolmen peräkkäisen UCL-voiton myötä, mutta myös sen vuoksi, että Zidane oli poistunut ja kasa johtajuutta oli matkannut Torinoon. Osa pelaajista oli myös auttamatta liian väsyneitä MM-kilpailuiden jälkeen, mutta kuten joukkue-urheilussa aina, päävalmentajan ulospotkiminen on kaikkein helpoin ratkaisu.

Lopeteguin potkujen jälkeen, Perez yritti toistaa temppua, mitä joukkue oli tehnyt Zizoun kanssa; palkkaamalla uuden päävalmentajan Real Madrid Castillasta. Tehtävään valikoitui ex-pelaaja Santiago Solari, jonka aikakausi jäi noin puolen vuoden mittaiseksi. Tuloksellisesti ja pelillisesti muutamia nousuja lukuunottamatta tilanne ei koskaan edennyt toivottuun suuntaan, vaan Solarin alaisuudessa Madrid tippui katastrofaalisesti kolmesta kilpailusta ulos viikon aikana - ja vieläpä sen omassa linnoituksessaan, Santiago Bernabeulla. Solari menetti luottamuksensa ja otteensa pelaajistoon, joka aiheutti myös riitoja mm. Ramosin ja Perezin välillä. Santiago Solari oli seuraava kenkää saanut valmentaja, ansaitusti. Solarin piti olla valmentaja, joka estää joukkueen suuremmalta tuholta Lopeteguin ajanjakson jälkeen, mutta toisin kävi. Tilanne kärjistyi lopulta entistä pahemmaksi.

Maaliskuun 11.päivä tullaan kirjaamaan seuraavana uutena lukuna Los Blancosin historankirjoihin. Päivänä, jolloin seuralegenda ja kaikkien madridistojen rakastama Zinedine Zidane palaa Valkoisen joukkueen käskyttäjäksi.

Mitä Zidanen paluu tulee sitten tuomaan Bernabeulle? Se tulee tuomaan niin uhkakuvia, kuin myös mahdollisuuksia. Zidane on henkilöstöjohtajana vertaansa vailla. Zidane tietää mistä naruista repiä, saadakseen pelaajistosta kaiken mahdollisen irti. Onko Zidane sitten taktisesti paras ratkaisu, välttämättä ei. Huhut Zidanen lähdöstä vajaa vuosi sitten saivat jälleen uusia mielipiteitä tänä päivänä. Eikö Perez tarjonnut riittävästi valtaa, jotta ranskalainen olisi halunnut jäädä? Vai eikö ranskalainen kestänyt madridilaismedian painetta kriisijaksojen aikana? Arvailua kaikki tyynni, mutta nyt Zidane tulee saamaan poikkeuksellisen vallan. Vallan, jota päävalmentajalla ei ole ollut kenties koskaan seurahistorian aikana. Päätösvalta pelaajahankintojen suhteen tullaan sysäämään ranskalaisen harteille, Perezin toimiessa shekkienkirjoittajana. Taktisesti Zidane saattaa edelleen olla askeleen maailman huippua perässä, mutta toisaalta, emme ole nähneet häntä valmentajana silloin, kun päätös pelaajahankintojen suhteen on ollut miehellä itsellään.

Kesä 2019 tulee olemaan mielenkintoisin miesmuistiin. Zidane pääsee siirtomarkkinoille käytännössä rajattoman kassan kanssa, sillä edellinen ison luokan hankinta on kesältä 2014. Osa lähtee, osa jää, se on aivan selvä, sillä nyky-Madrid tarvitsee Zidanen lisäksi uusia tuulia. Joukkueen imago on väljähtänyt ja nyky-pelaajistolla se ei tule pysymään Euroopan absoluuttisella huipulla - eikä se ole absoluuttisella huipulla ollut oikeastaan sitten kauden 2016-2017, jolloin Zidane vei joukkueensa poikkeuksellisen laadukkaalla materiaalilla tuplamestaruuteen.

Zidanen paluun myötä Madridissa tullaan välttämään pahin alamäki, joka olisi saattanut alkaa muuan Mourinhon palkkaamisella. Toisaalta, mahdollisuus olisi ollut odottaa myös kesään ja katsoa kortit Allegri ja Pocchettino. Perez teki kuitenkin päätöksensä, halusi Mestarin takaisin ja antoi hänelle sen, mikä koko uuden sopimuksen myös mahdollisti: päätösvallan.

Mestari on palannut Madridiin ja uusi aikakausi on alkamassa.
Pelaajiston suhteen kesät tulee olemaan todennäköisesti värikkäin hetkeen. Ulospäin ovi käy ja ensimmäisenä liipaisimella ovat herrat Bale, Marcelo ja Asensio. Walesilaisen kohdalla aika on vääjämättä tulossa päätökseensä, sillä viimeistään kuluneen kauden piti olla hänen ikkunansa. Ronaldo oli lähtenyt ja oli vihdoin aika lunastaa 100 miljoonan siirtosumma. Toisin kävi, mikään ei muuttunut. Muutamia hyviä hetkiä on jopa vaikea muistaa, niin pimennossa Bale on koko kauden ollut. Marcelon kohdalla tilanne muuttuu rajusti Zidanen saapumisen myötä. Sydän sykkii edelleen madridismolle ja brassin rakastama luotsi palaa Madridiin. Toisaalta, Reguilon ajoi tällä kaudella ohi ja paras kaveri odottaa Torinossa. Marcelo on ollut yksi madridismon suurimpia kasvoja viimeiset reilut 10 vuotta, mutta onko aika päättää tämä aikakausi tähän kauteen? Nuoriso-osasto on tulossa takaa rinnalle ja ohi.  Kolmas mahdollinen lähtijä, jolla Madrid voisi rahastaa sievoisen summan, on Asensio. Hänenkin kohdallaan piti olla iso iskun paikka suuriin valoihin tällä kaudella Ronaldon lähdettyä, mutta kausi oli käytännöllisesti katasfrofi. Nuori Vinicius pyyhki mallorcalaisella lattiaa, joka totesi kauden aikana, ettei vastuunotto kuulu hänen tehtävänkuvaansa. Vastuunottoa olisi nimenomaan kaivattu ja kun mies ei pysty potentiaaliaan ulosmittaamaan nykyisin edes hetkeksikään, on aika rahastaa myös hänellä.

Sisäänpäin liikenne lienee yhtä lailla. Mikäli huhut pitävät paikkansa, Zidane haluaa Mbappen, ei Neymaria. Ja toivonmukaan näin on. Ranskalaisnuorukainen on ehdotonta timanttia nyky-jalkapallossa yli kymmeneksi vuodeksi eteenpäin ja Zidanen paluu Madridiin tuskin heikentää hänen mahdollista liittymistä Madridiin. Siirtosumma on posketon, mutta laadusta joutuu maksamaan. Toinen mielenkiintoinen nimi on Eden Hazard, joka on viimeiset vuodet flirttailut niin rajusti Bernabeun suuntaan, että miehen saapuminen lienee jo käytännössä varmaa - etenkin, Zidanen paluun myötä. Siirtosumma on melkein se, mitä Balen myynnistä saadaan ja belgi tuo ison aseen vasemmalle, Viniciuksen imiessä oppia taustalla.

Paljon, paljon on luvassa kesällä ja valmistautuminen alkaa jo nyt.

#10:
Ajankohta Zidanen paluulle on kokolailla täydellinen, ZZ pääsee suht paineettomassa tilassa testaamaan miehistöllään eri variaatioita ja kevään mittaa tekemään päätökset ketkä saavat lähteä ja ketkä jäädä. Ainut suurempi tavoite on luotsata Valkoiset ensi vuoden Mestareiden liigaan. Myös siirtomarkkinoita ajatellen ajoitus on mainio, nyt on aikaa rauhassa keskustella tulevien vahvistusten kanssa eikä kesällä tarvitse tehdä hätäratkaisuja - luultavasti Real näyttäytyy Zidanen paluun myötä huomattavasti houkuttelevampana joukkueena kuin pari viikkoa aikaisemmin, Hazardin passiin leiman voisi lätkäistä vaikka samantien. :peukku_ylos:

Alpo:
Itse en Zidanen paluulle lämpene. Nyt oltaisiin tarvittu malttia ja kesällä joku vetämään uudistusta. Zidane ei tuo mitään uutta. Samaa muutamaan huippupelaajaan perustuvaa futista. Nyt olisi tarvittu joku ulkopuolelta vähän tuulettamaan pakkaa ja tekemään sitä pelillistä uudistusta.

Tai noh samapa kenen johdossa ne tarvittavat hankinnat (ja muutokset) tehdään. Ehtii se Pochettino tulla sitä projektia vetämään 2 kauden päästäkin, kun Zidanelta loppuvat taas keinot.

Redondo:
Itselle Zizoun valinta on aika iso pettymys. Pochettino oli oma suosikki ja Allegrikin olisi kelvannut.

Mitä Zidane on ilman tuota 11 tuttua avauksen pelaajaansa? Sen tärkein palanen on Torinossa. Luka, Sergio, Marcelo ja Karim ovat yli 30vuotiaita, joten he eivät voi pelata viikosta toiseen. Lisäksi Varane ja Isco lienevät ainoat joilla uran parhaat vuoden saattavat olla edessä päin(molemmat tosin ottaneet valtavia askelia taaksepäin viime aikoina). Eikä edes tämä tuttu XI toiminut viime kaudella kotimaan kentillä juuri lainkaan. Jotain muuta siis pitää keksiä. Sitä muuta Zidane ei keksinyt käytännössä koko edellisellä pestillään. Pariin hassuun matsiin keväällä 2017 Zizou kaivoi hatustaan "B-joukkueen", joka olikin täynnä aika poikkeuksellisia talentteja rotaatiopelaajiksi(Morata, Asensio, Lucas, Kovacic, James, Danilo, Nacho...). Se toimi. Viime kaudella kun tarvittiin jotain muuta niin sitä ei löytynyt.

Jos Zidane saa vapaat kädet siirtomarkkinoilla kuten on huhuttu niin rahaa palaa aika kasa. Mbappe lienee listan kärkipäässä. Ensimmäiset huhut Zizoun pestin varmistumisen jälkeen tuovat Kantea valkoisiin. Muutenkin hankinnat lienevät jo valmiiksi maailman eliittipelaajia. Nuoret lupaukset tuskin vieläkään Zizoun pelikirjaan kuuluvat. Ceballos, Llorente, Brahim, Vallejo & Mariano voivat huoletta pakata laukkunsa. Rodrygonkin kannattanee jäädä vielä Santosiin. Hankinnoista riippuen myös Reguilon ja Odriozola voivat pohtia omaa rooliaan.

Vaikea sanoa, että kuinka paljon Zidane sai vaikuttaa viime pestillään pelaajahankintoihin. Vaikea kuitenkaan uskoa, että Zizoulla ei mitään sanaa näissä ollut. Vihkoon ne kaikki kuitenkin hyvin pitkälti menivät. Kuten meni Markkasenkin hankinta Castillassa. Mikähän on se peli-idea mihin Zidane nyt hankkii pelaajia? Yritetäänkö vaan korvata lähteneet ja vanhentuneet pelaajat ja jatkaa samalla kaavalla?

tanu:
Ajauduin pieneen väittelyyn Foorumin puolella, mutta täällä tuntuu olevan enemmän samanhenkistä ajattelua.

Tärkeintä että Mourinho vältettiin, mutta Zidane ei ollut itsellekään se ykkösvaihtoehto vaan Pochettino. Myös Allegri olisi voinut olla pragmaattinen ratkaisu ja ennen kaikkea Alpon mainitsema ulkopuolinen muutos. Nyt pelkona että hetkellisen tuulahduksen jälkeen ollaan edelleen samassa pelillisessä umpikujassa kuin vuosi sitten.

Toivottavasti Zidane saa vapaat kädet peluuttaa ketä haluaa ja hankkia omannäköisiä täsmähankintoja. Ehkä sieltä se valmennusfilosofia ja -ideologia viimein löytyy jos palapelin palaset ovat sopivat. Tai sitten tuohon valmennustiimiin pitäisi löytää joku jolla on selkeämpi näkemys taktiikasta (erityisesti pelin sisäiset muutokset hallussa, kiitos).

Käy muuten sääliksi ennen kaikkea Ceballosia, joka päässyt hyvään formiin ja minuuteille viime kauden koirankoppiin verrattuna. Isco sen sijaan varmana melko fiiliksissä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta