Kirjoittaja Aihe: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019  (Luettu 1104 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chris

 • Viestejä: 4265
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆El Clásico
FC Barcelona - Real Madrid C.F.
18/12/2019
21:00
Camp Nou


Joululahja saatiin jalkapallon ystäville sittenkin, kun El Clásico päästään pelaamaan keskiviikkoillalla Camp Noulla. Aiemmin lokakuussa Kataloniassa riehuneet mellakat estivät ottelun järjestämisen. Tilanne ei ole edelleenkään optimaalinen, mutta La Ligan johto ei ottelua enää toiselle ajankohdalle siirtänyt. Näin ollen keskiviikkona klo 21 pelataan jälleen yksi Clásico, josta puhetta tulee riittämään jälleen useammaksi päiväksi. Kyseessä on samalla 2010 -luvun viimeinen El Clásico, ennen kuin uusi ajanjakso laitetaan käyntiin kahden viikon päästä.

Vuosikymmenen viimeiseen Clásicoon lähdetään tasaisista asetelmista, sillä kärkikaksikko on tasapisteissä sarjan kärjessä, mutta Barcelona on maalieronsa vuoksi sarjan ykkösenä. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten kauden 09/10, kun joukkueet lähtevät Clásicoon samasta pistemäärästä.
Ennen keskiviikkoa eroa takana oleviin joukkueisiin on ottelun vähemmän pelanneena neljä pistettä. Poikkeuksellisesti mestaruus ei vielä tämän vuoden puolella ratkea Barcelonan eduksi, vaan jännitettävää riittää vielä kevätkaudellakin. Clásicon tuloksella on kuitenkin valtava merkitys etenkin henkisellä puolella, kun sarja on kääntymässä toiselle puoliskolle.

Ottelun tuomaroinnista vastaa keskiviikkona Alejandro Hernández Hernández, jonka valinta tuomariksi on aiheuttanut odotetusti varsin paljon kritiikkiä etenkin madridilaislehdistössä. Kanariansaarelta kotoisin olevalle Hernándezille kyseessä on uran neljäs El Clásico ja tähän asti saldona on voitot kumpaankiin leiriin, sekä kerran pistejakoon päättynyt ottelu. Enemmän kritiikkiä on aiheuttanut Hernándezin aiemmissa Clásicoissa tekemät tuomiot, jotka ovat kääntyneet madridilaislehtien mukaan jatkuvasti Barcelonan eduksi. VAR -kopissa Mateu Lahoz on laittamassa oman lusikkansa soppaan, joten varmaa lienee, että tuomarityöskentelystä saadaan niin El Mundon kuin Marcankin lehtiin useamman sivun edestä tekstiä.


LÄHTÖKOHDAT
FC Barcelona

Blaugrana lähtee vuosikymmenen viimeiseen Clásicoon maalieron turvin siis sarjan piikkipaikalta, mutta virheetöntä joukkueen tekeminen ei tällä kaudella ole ollut. Kritiikkiä on tullut jälleen tuttuun tapaan etenkin Ernesto Valverden suuntaan. Alkukaudesta joukkue koki pistemenetyksiä, sillä ensimmäiseen viiteen sarjapeliin se oli hävinnyt kahdesti ja joutunut kerran tyytymään pistejakoon. Mahdollisesta viidestä ottelusta se saalisti siis ainoastaan seitsemän pistettä. Katalonialasten kannalta pelastus tuli kuitenkin kahdelta suunnalta. Ensinnäkin, sen pahimmat kilpakumppanit sähelsivät omissa otteluissaan, joten se pysyi heikoista tuloksista huolimatta sarjan kärkipäässä. Toisekseen, se sai mukaansa suurimman aseensa – Lionel Messin. Argentiinalainen on pelastanut päävalmentaja Ernesto Valverden ties kuinka monta kertaa omalla erinomaisuudellaan. Pelkkä menestyminen Espanjan kentillä ei kuitenkaan riitä, vaan kahden valtavan katastrofin jälkeen UCL-viheriöllä, Kataloniassa vaaditaan menestystä isokorvaisen tittelin muodossa. Mikäli Valverde ei tällä kaudellakaan onnistu Euroopan halutuinta pokaalia Camp Noulle tuomaan, ei mestaruudet La Ligasta enää välttämättä riitä.

Kokonaisuutena Barcelona ei ole missään nimessä häikäissyt tällä kaudella, mutta La Ligassa se on riittänyt silti kärkipaikkaan, kun 16 sarjakierrosta on kahden suurimman osalta pelattuna. Edellisestä tappiosta on aikaa jo 1,5 kuukautta, mutta peliesitykset etenkin vieraskentällä ovat jättäneet toivomisen varaa. Se on useammassa pelissä saanut enemmän, mitä se olisi ansainnut ja heikko vieraspelaaminen realisoitui lopulta pistemenetyksenä Anoetalla, kun Sociedad onnistui saalistamaan pisteen 2-2 -tuloksella.  Camp Noulla meno on ollut jälleen tutun vahvaa, sillä seitsemään otteluun saldo on komea 7-0-0 maalierolla 30:9. El Clásicossa kotietu ei kuitenkaan viime vuosina ole ollut niin dominoivaa ja useimmiten Barcelona on ne parhaat Clásiconsa esittänyt Santiago Bernabeulla.

Kokoonpanon osalta Valverde pääsee melko ihanteellisesta tilanteesta matkaan, sillä avainmiesten osalta kaikki ovat käytettävissä. Ainoastaan jatkuvasti rikki oleva Ousmane Dembélé on sivussa, mutta ranskalaisen mahtuminen avaukseen olisi ollut muutoinkin epätodennäköistä. Jordi Alba palasi parahikseen terveiden kirjoihin Anoetalle, joten Valverde saa yhden lisäaseen hyökkäyspeliinsä mukaan.

Mahdollinen avaus:

------------- ter Stegen -------------
Semedo – Pique – Lenglet – Alba
------------- Busquets ---------------
----- de Jong ------- Arthur ---------
- Messi –--  Suarez --- Griezmann -

Avauksen osalta tuskin kovin suuria yllätyksiä nähdään, vaan Valverde marssittanee kentälle parhaan ryhmänsä. Keskikentälle toki on vaihtoehtoja Sergi Roberton ja Rakiticin osalta, mutta de Jong ja Arthur ovat kuitenkin selkeät vaihtoehdot Busquetsin rinnalle.

Pelillisesti Barcelona tuskin tulee esittämään mitään, joka yllättäisi katsojat. Se luottaa omaan sapluunaan. Puolustuspäässä ter Stegen hoitaa yleensä ne mitä vastaan tulee ja hyökkäyspäässä kaikki kulminoituu kuten aina Lionel Messin tekemiseen. Luis Suarez on saanut kritiikkiä viime vuosina aivan riittämiin, mutta niin vain urugulaiskärki on osunut jo verkkoihin jo yhdeksän kertaa. Messi on rikkinäisestä kaudesta huolimatta takonut vaatimattomat 12+5 ja Atlétista saapunut Griezmann on hänkin osunut jo kuudesti. Madrid -puolustukselle on tulossa jälleen yksi tukala ilta lisää yhteispeliään löytäneen tähtikolmikon kanssa.ter Stegen ja Messi ovat olleet tällä kaudella joukkueelleen jälleen kultaakin arvokkampaa.. Molempien masterclass -esitys keskiviikkona kovin montaa yllättäisi..

Real Madrid C.F.


Madrid lähtee El Clásicoon varsin mukavista asetelmista, vaikka sunnuntaina voitto ja täten kärkipaikka jäi saavuttamattakin. Edelliseen 11 otteluun se ei ole tappiota kärsinyt. Mestarien liigassa tie jatkuu seuraavaksi Cityä vastaan ja tuota ennen keskittyminen saadaan täysin La Ligan mestaruustaistoon. Valencia -ottelun viime hetken tasoitus antoi kuitenkin joukkueelle taatusti ison henkisen buustin Camp Noun vierailua ajatellen ja tuolla voi olla vielä iso merkitys myös loppukautta ajatellen, vaikka kaksi lisäpistettä jäikin ottamatta. Viime kauden nöyryytysten jälkeen Clásicoissa Zidanen ryhmällä on reilusti hampaankolossa..

Pelillisesti tekeminen ei ole ollut missään nimessä huonoa viime aikoina. Ainoa huolenaihe on ollut hieman kadoksissa olleet tehot, sillä Benzeman vastuulla on tällä hetkellä liian paljon tehojen suhteen. Tulitukea ei ole tullut riittävästi hyökkäyspään miehiltä. Vinícius, Gareth Bale, Rodrygo ja Jović muutamia väläyksiä lukuunottamatta vaeltavat liian varjojen mailla. Pitkällä aikavälillä tehoja kaivataan laajemmalta rintamalta.

Hyökkäyksen pienen suvantovaiheen jälkeen on kuitenkin annettava kreditit niin Courtoisille, kuin koko puolustuslinjalle ja keskikentälle. Varane-Ramos ovat nostaneet itsensä jälleen aivan maailman huipulle ja samaan aikaan Modric-Casemiro-Kroos -trio, Fede Valverdella höystettynä on ollut yksi Euroopan parhaista keskikentistä tällä kaudella. Se on iso tasonnosto niistä ajoista, kun tuon kolmikon piti olla jo eilisen päivän lunta. Realin kenttätasapaino on saatu jälleen sille tasolle, jolla se pitää ollakin, jotta edellytyksiä pokaalitaisteluun on. Suurin epäilijöiden joukko Zizouta kohtaan on joutunut hiljentymään ranskalaisluotsin hyvän syyskauden aikana. Matkaa toki vielä on kauden tavoitteeseen, mutta positiivista on ainakin se, että joulun saapuessa Madridiin, mahdollisuut valkoiseen jouluun on olemassa..

Kokoonpanon osalta tilanne ei sitten Mestallan ole muuttunut, vaan Marcelo, Hazard, Lucas, Asensio ja James jatkavat sairastuvalla. Pelikieltonsa kärsinyt Ferland Mendy palaa onneksemme kokoonpanoon ja tuo osaamisellaan ison upgraden vasemmalle kaistalle.

Espanjalaislehdistö on spekuloinut paljon, marssittaako Zidane Valverden miesvartioimaan Messiä. Urugualainen on valmis juoksemaan vaikka kaksi ja puoli viikkoa putkeen, mikäli niin käsketään. Miesvartioinnit eivät toki ole viime vuosina kovinkaan vahvasti onnistuneet, joten saa nähdä, luottaako Zidane siihen, että argentiinalainen saadaan kuriin ilman sen suurempia vartiointitaktiikoita. Valverde lienee joka tapauksessa korkealla Zidanen suunnitellessa avauskokoonpanoaan. Hyökkäyspelin osalta Hazardin poissaolo on iso isku ja kuten jo ylempänä todettua, ei muut hyökkäyksen pelaajat ole saaneet tarpeeksi irti itsestään viime aikoina. Zidanen osalta valinta Benzeman kärkipariksi lienee joko nuori Rodrygo tai kokeneempi walesilainen Gareth Bale.

Mahdollinen avaus:

-------------- Courtois ------------
Carvajal- Varane - Ramos - Mendy
------------- Casemiro ------------
---- Valverde ------ Kroos --------
--------------- Isco ----------------
-------- Bale ------ Benzema -----

Maailman paras ysi. Ei ole vuosi vielä vaihtunut ja 16 kaappia kasassa. On se!


Pelillisesti on mielenkiintoista nähdä, mikä on Zidanen taktiikka. Tällä kaudella useimmissa peleissä prässipelaaminen on toiminut ja sitä on harrastettu varsin syvällä vastustajan kenttäkolmanneksella. Barcelonaa vastaan tuo voi kuitenkin olla liian riskialtista, sillä tappion välttäminen keskiviikkona on kaiken A ja O. Valverde nähtäneen kentällä Modricin tilalla, mutta laitetaanko nuorukainen Messin päällystakiksi, jolloin Casemiron tehtävä vierellä helpottuisi hieman? Pieniä ässiä Zizoun kädessä on varmasti, mutta se mitkä näytetään vastustajalle, selviää vasta keskiviikkona klo 21, kun vuosikymmenen viimeinen Klassikko pyörähtää Kataloniassa käyntiin.


Vuosikymmenen viimeisen El Clásicon kunniaksi, haastan jokaisen kanssaforumistin postaamaan oman suosikkipätkän näiden kahden välisen seuran ottelusta 2010 -luvulla. Mikä hetki sai kylmät väreet vierimään tai mikä on muutoin vaan jäänyt parhaiten mieleen?

Aloitan omalta osaltani tällä pätkällä  Mourinhon toisen kauden taika, Özilin syöttö, Cristianon viimeistely ja tuuletus.

VAMOS MI MADRID!  :pallo: <3
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

tanu

 • Viestejä: 257
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #1 : 16.12.2019, 16.09.22 »
Mahtava avaus!  :peukku_ylos:

Otan helpot pois ja postaan tämän juoksun, joka katkaisi Barcelonan henkisen dominoinnin keskinäisissä otteluissa.

https://youtu.be/yWVrolNQ4RU

maheinon

 • Viestejä: 871
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #2 : 16.12.2019, 17.16.14 »
Aktiivinen mutta tehoton Madrid vastaan laiska, mutta tehokas Barcelona.

Ennustan, että Madrid painostaa ja hallitsee palloa samaan tyyliin kuin Sociedad teki ja Barca iskee vaarallisesti vastaan.

Suarez tulee olemaan jälleen piikki Madridin lihassa monella tapaa.
What do you think the next happen now.

stimbe

 • Viestejä: 19
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #3 : 16.12.2019, 22.50.40 »
Tää on kyl kans aika maukas:
https://youtu.be/PTumhuJ765U

 8)

Yläkulma

 • Viestejä: 164
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #4 : 17.12.2019, 12.47.09 »
Aktiivinen mutta tehoton Madrid vastaan laiska, mutta tehokas Barcelona.
Ennustan, että Madrid painostaa ja hallitsee palloa samaan tyyliin kuin Sociedad teki ja Barca iskee vaarallisesti vastaan.

Heh. Joskus aikaisemmin osat ovat olleet jokseenkin toisinpäin, kiinnostavaa nähdä miten homma toimii huomenna.

En osaa nimetä mitään yksittäistä ikimuistoista hetkeä. Itselleni El Clásico on todentanut kampanjan slogania ” It's not football. It's LaLiga”.
Parasta on ollut se palaajien asenne, joka välittyy – tai jonka olen kuvitellut välittyvän – jo ottelun alkuseremonioissa… Kyseessä on jotain enemmän kuin yksittäinen ottelu.

Hyvä että Mendy on taas kehissä. Fyysinen ja nopea kaveri, joka sopii tilanteenvaihtojen puolustamiseen paremmin kuin Marcelo. Toisaalta hyökkääjille Marcelo lupaisi parempaa tarjoilua. Mendy on minusta vähän fyysisesti ylipelannut joitain  puolustustilanteita. Huomenna se voi johtaa vapareihin, joissa El Messi on ihan pitelemätön. Valverde on ilman muuta avauksessa ja olisi kyllä kiinnostavaa nähdä hänet vartoimassa Messiä.
Tasapelikin olisi hyvä tulos.

TAMI

 • Viestejä: 3188
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #5 : 17.12.2019, 15.09.17 »
Itselleni Clasicoissa tärkeintä on aina ollut, että kentällä nähdään kaksi selkeää maailman huipulle kuuluvaa joukkuetta. Pelin laatu on hyvää, helpot virheet ovat vähissä ja molemmat tekevät vastustajan pelaamisen vaikeaksi. Vain huippusuorituksilla luodaan tulosta. Sitä on Clasico parhaimmillaan.

Isossa kuvassa Barca on dominoinut tämän vuosikymmenen Clasicoja ja toki täydellinen nöyryytyskin maistuisi, mutta kyllä niissä huipputasaisten vääntöjen työvoitoissa on vain sitä jotain.

Tämä vuoden 2011 finaali torikokouksineen, Virkkusen selostuksella, Villan paitsiomaalilla ja Ronaldon puskulla höystettynä on ainakin jäänyt kirkkaasti mieleen. Mourinhon kasvojenpesu.

Ylivoimaisesti eniten harmittaa, että Realilta puuttuu tästä pelistä Hazard. En tiedä olenko miehen suhteen a) puolueellinen, b) sekaisin vai c) molempia, mutta harvoin on pelaaja tuonut silmissäni niin paljon hyvää kentälle, vaikka tehot ovatkin aika vaatimattomat. Sitä lentoa, johon Eden pääsi ennen loukkaantumistaan, oli vain niin hieno katsoa.

Jos jompikumpi joukkueista tämän voittaa, on se myös todella merkittävä buusti loppukaudelle ja jo nyt iso askel kohti mestaruutta, vaikka pelejä on vielä paljon jäljellä.

Suarez tulee olemaan jälleen piikki Madridin lihassa monella tapaa.

Itseänikin pelottaa Suarez. Luisitolta on valitettavan usein nähty kauden parhaita pelejä juurikin Clasicoissa. :(

tanu

 • Viestejä: 257
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #6 : 17.12.2019, 21.44.30 »
Tämä vuoden 2011 finaali torikokouksineen, Virkkusen selostuksella, Villan paitsiomaalilla ja Ronaldon puskulla höystettynä on ainakin jäänyt kirkkaasti mieleen. Mourinhon kasvojenpesu.

Totta, tämä toki se cupin finaali, jossa katkaistiin Barcan dominointi "ekaa" kertaa eikä 2014 finaali. Niin ne vuodet vierähtävät nopeasti.  8)

Valkoiset

 • Viestejä: 114
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #7 : 18.12.2019, 17.26.56 »
Hyvä matsikunto, huominen vapaata töistä ihan vain pelin takia Vamos Real! Ai että tekisi terää ottaa tästä voitto. Toki tasapelikin kelpaisi.

E: Ottelu näkyy ilmeisesti veikkaus tv:stä mikäli ei ole maksukanavia tilannut.
« Viimeksi muokattu: 18.12.2019, 19.18.09 kirjoittanut Valkoiset »

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4174
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #8 : 18.12.2019, 19.24.12 »
Avaus tuli tällä kertaa ajoissa:

Isco ja Bale avaavat.

e. Barcan avaus: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Roberto, Busquets, De Jong, Messi, Suárez, Griezmann.
« Viimeksi muokattu: 18.12.2019, 19.26.25 kirjoittanut Redondo »
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

tanu

 • Viestejä: 257
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #9 : 18.12.2019, 19.30.22 »
Aika odotettu avaus. Täytyy kyllä sanoa että en olisi kauden alussa uskaltanut väittää, että Isco avaa ennen Modricia el Clasicossa. Toki eri ruutua pelaavat, mutta silti..

TAMI

 • Viestejä: 3188
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #10 : 18.12.2019, 19.50.32 »
Wales. Golf. Clasico. :peukku_ylos:

Zidane luopunut CMK:sta, jo on aikoihin eletty. Iscosta tullut uusi suosikki.

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4174
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #11 : 18.12.2019, 19.50.47 »
Barca tehnyt syystä tai toisesta, kenties loukkaantumisesta johtuen, muutoksen avaukseen: Busquets ei avaa ja hänen tilalleen astelee Ivan Rakitic.
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

maheinon

 • Viestejä: 871
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #12 : 18.12.2019, 20.23.07 »
Isco on todella yllättänyt allekirjoittaneen pääsemällä näin kovaan kuntoon mitä on parissa viime pelissä esittänyt. Kaveri tuntuu tsemppaavan maailman huipulle aina kun on aika saada uusi sopimus ja sen jälkeen taas lavallinen Barca-sipsejä autotalliin ja omnom...

Nykyformilla olisi kiva pitää Isco uran loppuun, mutta luonteen tuntien lihoiksi vaan. 100 miljoonaa kiitos.
What do you think the next happen now.

Siete

 • Viestejä: 3109
 • Teemu Pukki baby
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #13 : 18.12.2019, 20.23.49 »
Itse en olisi jättänyt joukkueen parasta pallollista pelaajaa penkin puolelle, vaan olisin laittanut Kroos, Casemiro & Modrić -kolmikon lisäksi Valverden vartioimaan Messiä. Voiton puolesta en uskalla vielä lähteä uhoamaan Hazardin ja Marcelon poissaolojen takia, mutta luotan silti vakaasti Zidaneen ja tämän valitsemaan nippuun.
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4174
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #14 : 18.12.2019, 21.14.08 »
Ter Stegen on valitettavan hyvä jalalla.
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

TAMI

 • Viestejä: 3188
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #15 : 18.12.2019, 21.15.47 »
Pari kertaa tullut Barca kovaa keskeltä ja Realin muoto näyttänyt olevan aivan hajalla. Näistä kuitenkin selvitty säikähdyksellä.

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4174
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #16 : 18.12.2019, 21.21.04 »
Realin hyökkäyspään rajaheitossa sekä Varane, että Ramos olivat ylhäällä  :o
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4174
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #17 : 18.12.2019, 21.25.48 »
Täysin avuton on Barca tällä hetkellä purkamaan Realin prässiä  :peukku_ylos:
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

#10

 • Viestejä: 911
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #18 : 18.12.2019, 21.26.56 »
Tää on kyllä täysin voitettavissa kun vain ei tule vittumaista vastaiskumaalia. Dumari ollut vähän yössä mut hyvä merkki et Barca joutuu rikkomaan. Nyt dumari paremmin tutkalla mikä johtaa toivottavasti erikoistilanteihin.

#10

 • Viestejä: 911
Vs: Jornada 10: FC Barcelona - Real Madrid C.F. 18/12/2019
« Vastaus #19 : 18.12.2019, 21.33.00 »
Nyt on kyllä kunnollisen Classicon ainekset kasassa - tätä tunnetta on ollut ikävä!  :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos: