Real Madrid > Keskustelua Real Madridista

Copa del Rey 2019-2020

(1/3) > >>

Siete:

Copa del Reyn 116. kausi etenee jo täyttä vauhtia, sillä karsintojen ja kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen 125 joukkueesta on jäljellä enää 32 parasta. Supercopan voittanut Real Madrid sekä Saudi-Arabiassa järjestettyyn turnaukseen osallistuneet Atlético, Barcelona ja Valencia tulevat mukaan vasta tässä vaiheessa kilpailua uusien sääntöjen mukaisesti. Uudessa formaatissa kierrokset pelataan yksiosaisina lukuun ottamatta välieriä, jotka pelataan yhä kaksiosaisina. Kaikki ottelut järjestetään aina alempaa sarjatasoa edustavan joukkueen kotikentällä ja mikäli toisiaan vastaan arvotut joukkueet pelaavat samalla sarjatasolla, niin arvontajärjestys ratkaisee. Mestarijoukkue saa paikan Supercopasta sekä ensi kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. Hallitsevan mestarin titteliä puolustaa Valencia.

Kolmas kierros

Otteluparit arvottiin 14. tammikuuta ja ne pelataan 21.-23. tammikuuta. Real Madridia vastaan arvottiin Segunda B:ssä pelaava Unionistas de Salamanca.


Neljännesvälierät

Arvonta suoritetaan 24. tammikuuta ja ottelut pelataan 28.-30. tammikuuta.

Puolivälierät
Arvonta suoritetaan 31. tammikuuta ja ottelut pelataan 4.-6. helmikuuta.

Välierät
Arvonta suoritetaan 7. helmikuuta. Ensimmäiset osaottelut pelataan 12. helmikuuta ja toiset 4. maaliskuuta.

Finaali

Järjestetään 18. huhtikuuta puolueettomalla kentällä.

Nathorr:
En tiedä, että mikä yleinen mielipide muutoksista perinteiseen cuppiin on, mutta näen siinä paljon hyvää:
- Koville tiimeille kevyempi kevät, kun osa cupin matseista putoaa yksiosaisuuden vuoksi pois. Enemmän energiaa keskittyä liigan ja europelien ratkaisukierroksiin ja näin ollen toivottavasti vähemmän loukkaantumisia.
- Erityisesti 1. sarjatason ulkopuolisille tiimeille varmoja lipputuloja, jos sattuu kova tiimi tulemaan vastaan, mutta myös säästöjä, kun ei tarvitse lähteä toiseen osaotteluun toiselle paikkakunnalle.
- Uutta puhtia perinteiseen, mutta vähän mielenkiinnon menettäneeseen kansalliseen cuppiin. Vaikka yksiosaiset ottelut eivät kilpailullisessa mielessä ole paras vaihtoehto, se voi puoleettomalle katsojalle tarjota enemmän mielenkiintoa tähdenlentojen ja menestystarinoiden muodossa.

Kyllä mä tälle peukut toistaiseksi annan :peukku_ylos:

Redondo:
Ehdottomasti loistavat uudistukset  :peukku_ylos:

Sarjan perusteella palkitaan paras joukkue, ei siihen kahta kilpailua tarvita. Copassa kuuluu olla Nathorrin mainitsemia tähdenlentoja, yllätyksiä joista alasarjajengit ylpeilevät vuosia. Yhdelle kuuluisimmista on annettu jo oma nimikin: 'Alcorconazo'. Yksiosaisissa otteluissa altavastaajien kotikentillä näiden tarinoiden todennäköisyys kasvaa huomattavasti  :pallo:

TAMI:
Täytyy kompata edellisiä.

Copasta oli tullut todella väsynyt ihan liian monta peliä sisältävä jämäturnaus, jonka voitto ei hirveästi kiinnostanut ketään. Muutos vaikuttaa kooltaan juuri sopivalta, ei liikaa liian nopeasti, mutta tarpeeksi paljon uutta jotta saadaan mielenkiintoa kasvatettua.

Muutoksesta kiittänee myös Barcelona, joka on viime vuosina kokenut sulamisen kevään ratkaisuhetkillä - nyt kumuloituvaa kuormaa tulee ainakin hieman vähemmän.

maheinon:
Ongelma on, että kaikki sarjat päättyvät samaan aikaan.

Copan pitäisi huipentua Syksyllä, jolloin isot seurat saisivat syksyyn isoja merkityksellisiä pelejä.

Siitä olisi hyvä jatkaa Super Copaan tammikuun alussa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta