Kirjoittaja Aihe: HJK - FC Honka 6.7  (Luettu 2280 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

HannuTouru

 • Viestejä: 2160
HJK - FC Honka 6.7
« : 20.06.2006, 01.05.33 »
Onko kyseessä peräti ensimmäinen tämän foorumin ottelu-topic Veikkausliigan ottelulle...? Tällä hetkellä tarve tälläisen topicin pystyttämiseen on, sillä näillä näkymin 6.7 on yksi koko Veikkausliiga-historian upeimmista päivistä, ja ennen kaikkea päivä, jolloin suomalaista jalkapallokulttuuria viedään taas askel eteenpäin. Liput alkavat olla jo nyt loppu, ja lähes saavuttamattomalta monesti tuntunut kymppitonnin raja saattaa täyttyä, sillä jopa Finskin yläkatsomo avataan ensimmäisen kerran moneen vuoteen, viimeksi se taisi olla auki joskus nuorten MM-kisojen aikaan... 10 660 taitaa olla ulkomuistista heitettynä virallinen yleisökapasiteetti, mutta käytännössä 10 000 katsojaa tarkoittaa kyllä aivan täyttä tupaa, sillä harvoinhan näitä stadioneita aivan äyriään myöten täyteen saa ahdettua. Hongan "keltamustat" ottavat paikkansa pohjoispäädystä, joka ilmeisesti on kokonaisuudessaan heille varattu.

Kyllähän tässä on Hongalle pakko nostaa hattua, että ovat saaneet tälläisen jalkapallobuumin päälle Espooseen, ja tällä kertaa siis myös Helsinki saa siitä osansa. Olisikohan tämä alku jonkun suuremman, sitä on vielä vaikea sanoa, mutta tämän pääkaupunkiseudun derbyn tulevaisuus näyttää harvinaisen lupaavalta. Kenties sitä kymmenen vuoden kuluttua on pakko siirtyä Olympiastadikalle 20 000 ihmisen eteen...

...on muuten vain pari päivää ennen MM-finaalia tämä ottelu, joten täysin hulinaksihan tuo taitaa mennä  :o :peukku_ylos: :pallo: :tuoppi:

"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

Finale

 • Viestejä: 1947
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #1 : 20.06.2006, 17.17.20 »
Joo, tästä oli jo aikaisemmin jossain puhetta ja kuulosta todella mielenkiintoiselta. Oiskohan ensimmäisiä 10000 hengen otteluita ilman ilmaislippuja (ilmaislipuille :keskari:). Tampereellakin päästiin viime kesänä pari kertaa lähelle 10000 kun jaettiin 50000 ilmaislippua ;D

Urheilukanavan olisi toivonut olevan tässä asiassa mukana mutta kun ei, vai olisikohan televisio vienyt muutaman tuhat ihmistä pois katsomoista ??? :peukku_alas:

Sinänsä itse ottelun tulos ei hirveästi kiinnosta. Tosin maalirikas tasuri jättäisi taviksille hyvän maun suuhun ja toisi pokaalin lähemmäs Hämettä. :D

STRIKER

 • Viestejä: 1582
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #2 : 20.06.2006, 21.13.06 »
Itsekin ahtaudun paikan päälle. Toivottavasti melua riittää ja ottelusta tulee viihdyttävä, jonka HJK tietenkin voittaa.  :peukku_ylos:
"Maali on jalkapallon orgasmi." -Eduardo Galeano-

HannuTouru

 • Viestejä: 2160
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #3 : 06.07.2006, 16.28.28 »
Tänään sitten kenties yksi kaikkien aikojen Veikkausliiga-tapahtumista. 8000 lippua oli jo eilen myyty, loput tulevat myyntiin ilmesesti vasta ennen ottelun alkua.

10 000 ja Honka kumoon!!  :pallo: :peukku_ylos: :tuoppi:


...tai sitten 0-0 ja satunnaiskatsojat jäävät ensi kerralla varmasti kotiin  ::)
"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

HannuTouru

 • Viestejä: 2160
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #4 : 06.07.2006, 21.19.56 »
3-0  3-0  3-0!!!!!!!!!!!!!!!!

Aivan mieletön fiilis vieläkin päällä, kiitos Klubi tästä! Sori että nyt ei oikein pysty mitään järkevää kirjoittamaan...  :peukku_alas: :peukku_ylos:
"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

Finale

 • Viestejä: 1947
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #5 : 06.07.2006, 21.40.19 »
Varmasti hieno tapahtuma. :peukku_ylos: Toivottavasti televisio on ollut mukana ja pääsen haistelemaan tunnelmaa urheiluruudun kautta :D. Pistähän Touru ensijärkytyksen jälkeen jotain juttua ilmoille :peukku_ylos: :tuoppi:

RONALDO

 • Viestejä: 2817
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #6 : 06.07.2006, 22.09.58 »
Oli kyllä kiva kattella kerrankin veikkausliigaa kun porukkaa oli oikein kunnolla  :peukku_ylos:
Tosin yleisöä olisi voinut näyttää tuossa urheiluruudun lähetyksessä.
« Viimeksi muokattu: 06.07.2006, 22.11.56 kirjoittanut RONALDO »

STRIKER

 • Viestejä: 1582
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #7 : 06.07.2006, 22.12.42 »
Loistava matsi oli. Siis Klubi pelasi loistavasti. Yleisöä oli paikalle kertynyt 10770 ja ääntäkin aika ajoin lähti ihan mukavasti, myös aalto oli hieno, tosin se olisi voinut jatkua vielä pidemmälle...
Klubin maalintekijät olivat Pohja, Hakanpää ja Sorsa. Porokara oli oikeastaan ainoa Hongan pelaaja, joka jotain pystyi aikaan saamaan.
Hieno tunnelma oli Finnair Stadionille saatu ja enempää yleisöä sinne ei juuri mahdukaan...
Klubi lähtee tästä nousuun ja vie mestaruuden kauden loputtua!  :peukku_ylos:
"Maali on jalkapallon orgasmi." -Eduardo Galeano-

Cicinho

 • Viestejä: 1071
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #8 : 06.07.2006, 22.26.08 »
Mitä väliä tolla pelillä ku VPS voitti Mypan 3-0 ;D
"Minun joukkueeni ei ole ikinä ollut tuollaisessa narussa." KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen ottelusta VPS:ää vastaan.

HannuTouru

 • Viestejä: 2160
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #9 : 06.07.2006, 22.48.08 »
Niin, mistäs sitä oikein aloittaisi....   Ottelu tosiaankin oli hyvin erityinen, sen huomasi jo kauan ennen ottelun alkua, sillä harvoin(tuskinpa koskaan) olen nähnyt samanlaista ihmispaljoutta Finskin lippuluukulla jo vajaata tuntia ennen aloituspotkua. Puolta tuntia ennen H-hetkeä pääkatsomon yläkatsomossa oli jo huomattava määrä yleisöä, joka luonnollisesti johtui siitä, että tuo yläkatsomo oli se ainoa osa stadionista mihin lippuja sai vielä pelipäivänäkin hankittua. Ja lopulta tuo yläkatsomo ilmeisesti myytiin liiankin täyteen, sillä monet joutuivat tyytymään seisomapaikkoihin kun istuimia ei yksinkertaisesti ollut enää vapaana. Kyllähän tuo virallinen yleisömääräkin(10770) sen kertoo, että harvinaisen täyteen oltiin onnistuttu stadion täyttämään.  Faniryhmät(Forza HJK, sakilaiset ja Hongan "keltamustat") pitivät hyvin ääntä läpi ottelun, ja varsinkin lopussa muutamat "vuoropuhelut" Forzan ja sakilaisten välillä olivat hienoa kuultavaa. Iso massa voisi vielä paremmin tulla mukaan näihin kannustuksiin, sillä varsinkin loppua kohden(ottelun ratkettua ja joidenkin jo stadionilta poistuessa) tunnelma hiukan laski. Toivottavasi kuitenkin tästä HJK - Honka ottelusta muodustuisi perinne, johon kuuluisi tämän vuoden tavoin täydet katsomot ja viikkojen ennakkohehkutus. Tällöin myös suuren yleisön kiinnostus saadan heräämään, ja juuri tälläisiä "suuria" otteluita Veikkausliiga tarvitsee.

Pelillisesti ottelu oli yllättävänkin viihdyttävä kun vertaa siihen mitä Klubin pelit "isoja" vastaan ovat yleensä viime vuosina olleet. Toki dramatiikka olisi saanut olla loppuun asti, mutta minkäs teet kun Klubi nyt vaan on niin hyvä...  8)   Mutta se toki pitää myöntää, että mitenkään aseeton ei Honka ollut, vaan ainoastaan viimeistelyssä selkeästi jäljessä. Välillä Hongan peli pyöri melko näyttävästi, ja erityisesti Porokara teki vaikutuksen henkilökohtaisella taidollaan - tosin ne taidot toki tiedettiin jo ennestäänkin. Puustinen sen sijaan oli odotetun surkea, eikä pystynyt missään nimessä täyttämään Vuorisen hyökkäykseen jättämään aukkoa. Mielestäni Puustinen on ehkä jopa koko Veikkausliigan yliarvostetuin pelaaja. Tosin eipä Peltonenkaan Hongan maalissa vakuuttanut, sillä ihan torjuttavissa olevia laukauksia nuo kaksi viimeistä ainakin olivat.

HJK sen sijaan oli aivan eri joukkue kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella. Kaikesta tekemisestä paistoi hirveä näyttämisen halu, mikä ilmeisesti oli löytynyt juuri tämän pelin tärkeyden takia. Myös pelityyli oli yllätys, sillä Kekelle niin rakkaan pitkä-ja-perään taktiikan sijaan tänään nähtiinkiin maata pitkin lyhyttä syöttöä pelannut kotijoukkue. Ja kas kummaa, tuo tyyli tuottikin yllävästi tulosta - jospa nyt vastakin ymmärrettäisiin(Kop kop, Keke!) se miten tätä peliä tulee ja kuuluu pelata. Klubilta oikeastaan kaikki olivat onnistujia, eikä vähiten Mika Nurmela, joka tuntuu saaneen peliin aivan uudenlaisen kipinän verrattuna viime syksyn masentaviin esityksiin. Ehkä kokeneen persoonan tulo joukkueeseen on osaltaan vaikuttanut tuohon, että peli oli rauhallisempaa ja maltillisempaa kuin aikaisemmin. Voin vain kuvitella kun Nure on treeneissä sanonut hätäisesti pitkää heittäneille junnuille: "Hei, aletaankos pelata jalkapallo!" Nurelle  :pallo: :peukku_ylos:

myös aalto oli hieno, tosin se olisi voinut jatkua vielä pidemmälle...

Jep, ei nyt ihan mitään hyökyaaltoa päässyt muodostumaan.  ::)
"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

Petri P

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 1113
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #10 : 07.07.2006, 00.02.51 »
Mitä väliä tolla pelillä ku VPS voitti Mypan 3-0 ;D

Niin ja TP-47 voitti Rakuunat 2-1 :peukku_ylos: :pallo:

Mutta Finskin yleisömäärälle ehdoton :peukku_ylos:

Mikko

 • Viestejä: 432
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #11 : 07.07.2006, 00.14.00 »
Tuli tosiaan itsekin oltua pelissä. Oli kyllä pitkästä aikaa hyvää peliä Klubilta, tosin Hongaltahan puuttui muutama avainpelaaja (Janne Saarinen, Hermanni Vuorinen, John Weckström). Ehkä tämä tästä vielä lähtee. Olisipa vaan peli ollut tälläistä jo heti kauden alussa.

Tunnelmakin oli ainakin välillä ihan hyvä. Harmi vaan, että se keskittyi lähinnä sinne itäkatsomoon, mutta kuitenkin. Aallotkin kuulemma onnistui, mitä nyt pysähtyivät aina sakilaisten jälkeen :-\.

Tulipa pari foorumistiakin bongattua ;D. Terveisiä vaan peikolle ja STRIKERille ;).

peikko

 • Valitut
 • Viestejä: 764
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #12 : 07.07.2006, 01.57.26 »

Tulipa pari foorumistiakin bongattua ;D. Terveisiä vaan peikolle ja STRIKERille ;).HannuTouru

 • Viestejä: 2160
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #13 : 07.07.2006, 13.01.14 »


 :) :peukku_ylos:

Tuossa ainoa kuva minkä tähän hätään löysin. Vasemmalla alhaalla tosiaankin näkyy tyhjiä istuimia, ja itse asiassa tuo pieni osa stadionia oli ainoa paikka missä parikymmentä vapaata paikaa löytyi. Siis luonnollisesti myös sen vitun APU-pallon takana on ne tutut parikymmentä tyhjää paikkaa, koska pallo yksinkertaisesti peittää näkyvyyden kentälle. Olisi kyllä kiva tietää kenen kuningasidea sekin pallo oikein on  :keskari:
"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: HJK - FC Honka 6.7
« Vastaus #14 : 07.07.2006, 14.17.07 »
Joo-oh, itsekin olin eilen paikan päällä, koska pitihän se historiallinen ottelu tulla Stadiin saakka väijymään. Pelillisesti matsi oli vaisu ja melko hentoinen; siitä siis puuttui tietty paikallislataus, mutta eihän se ole ihme, koska pyrkyri-Honka on vielä täydellinen pikkuveli tällaisissa kahinoissa ja Klubilla nyt ei muutenkaan ole vuosikausiin ollut kunnollista paikallishegemoniaa ketään vastaan, mikä itsessään on todella suuri sääli.

Yleisöä oli siis mukavasti ja ultrilta lähti mukavasti ääntä. Varsinkin Sakilaisten ja Hongankolistajien huutoriitaa oli mielenkiintoista seurata, Forza keskittyi sitten vain lippujenliehutukseen ja vaisuun kannustukseen. Objektiivisesti katsoen paras meininki oli Hongankolistajilla... näin se kannattajakulttuuri kehittyy Härmässäkin, hitain askelin, mutta kehittyy kumminkin ja sitä Suomi tarvitsee - kannattajien välistä skismaa ja tiettyä stadionisotaa, joka lisää mielenkiintoa ja tuo oman lisämausteensa myös kentälle.

Muutoin tapahtumana eilisillan kokonaisuus oli kuitenkin melko löysä, mutta tämän suuremmiksi eivät kansalliset jalkapallo-ottelut Suomessa mene.

Muuten, Nurmela pelasi muuten aika hyvin; ihan kelpo mies näin V-liigatasolla, joten varovaisesti :peukku_ylos:, kuten myös Ghazille ja Pohjalle ja koko siniraitajengille :peukku_ylos: