Etusivu | Seura | Pelaajat | Kuluva kausi | Menneet kaudet | Legendat | Puitteet | Kannattajille | Tietoa sivustosta | Yhdistys | Foorumi
 
Menneet kaudet
Tuloshistoria
> Ikimuistoiset
Kausi 1999/2000
Kausi 2000/2001
Kausi 2001/2002
Kausi 2002/2003
Kausi 2003/2004
Kausi 2004/2005
Kausi 2005/2006
Kausi 2006/2007
 

Päivämäärä Kilpailu Koti Tulos Vieras Yleisöä
15.9.1943 Espanjan Cup - Semifinaalin 2. osa Real Madrid 11-1 Barcelona 8 000

...takaisin listaan.

Tämä ei ole niinkään minkään ottelun tarkka kuvaus, vaan sisältää enemmänkin mielenkiintoisia yksityiskohtia Real Madridin, ja jopa Espanjan, historiasta.

On vuosi 1943 ja Espanjan cupin semifinaalin toisen osaottelun päivä. Madridin Chamartin stadionin pukuhuoneissa pelaajat ovat käymässä läpi taktiikoita ja tekemässä viimeisiä valmisteluitaan edessä olevaan suureen otteluun.

Tähän mennessä Barçan pelaajien valmistautuminen Real Madrid otteluun on ollut täysin normaalista poikkeamatonta ennen tärkeän ottelun alkua. Vain hieman ennen pelin alkua, Barcelonan pukuhuoneen ovi potkaistaan auki ja kiväärein varustautuneita mellakkapoliiseja astuu huoneeseen. Poliiseja seuraa rehvastellen hahmo, joka toimii sotilaallisen diktatuurin alaisuudessa, valtion turvallisuuspäällikkö.

Aseilla osoittaen kauhistuneita pelaajia, poliisien päällikkö toimittaa viestin vieraileville katalonialaisille: Kenraali Franco oli kiinnostunut ottelusta. Hän halusi Realin voittavan. Diktaattori ei halunnut pettyä loppuvihellyksen jälkeen.

Barcelona oli voittanut ensimmäisen osaottelun 3-0. Fanit olivat buuanneet äänekkäästi Madridin pelaajille ja heidän todella fyysinen pelinsä oli pistänyt kotijoukkueen tähtipelaajan siihen kuntoon, että hänet piti kantaa paareilla pois kentältä. Häntä oli potkaistu mahaan, mutta syyllinen pääsi tilanteesta ilman rangaistusta.

Madridin lehdistö oli luonut katalaanien vastaista ilmapiiriä ennen ottelua, samalla tavalla kuin tämänkin päivän media luo kaikenlaisia ennakko-odotuksia ja näkökulmia ennen näiden kahden seuran ottelua. Ennen ottelua Real Madrid antoi antoi lausunnon jossa muistutettiin kaikkia urheiluhengen puuttumisesta ensimmäisessä osaottelussa, ja tarjosi pillit ottelulippujen kanssa kannattajilleen - aivan samoin Barcelonan kannattajat tekivät Figon pelatessa ensimmäistä kertaa uudessa seurassaan Nou Campilla lokakuussa 2000.

Poliisin lähdettyä, vieras joukkueen pukuhuoneessa vallitsi omituinen ilmapiiri. Ilmapiiriä muutti edelleenkin oudompaan suuntaan ottelun tuomarin odottamaton vierailu, jonka tarkoituksena tuomarilla oli varoittaa pelaajia sääntöjen noudattamisesta kentällä, ja että hän ottaisi pelistä kaikki rikkomukset pois ankaralla kädellä.

Pelaajien jo tultua kentälle, Barçan maalivahti yrittää olla mahdollisimman kaukana takanaan olevista faneista ja heidän kentälleen heittämistään esineistä. Barcelonan pelokkaat pelaajat, joista monet olivat karkoitettu maasta sisällissodan aikana, kävivät läpi erilaisia tunteita.

Puoliajalla Real Madrid johti 6-0.

Asiat muuttuivat toisella puoliajalla entistäkin uskomattomimmiksi. Barcelonan maalivahti joutui sanaharkkaan maalin vieressä istuneen sotilaan kanssa, ja hänet pidätettiin kesken ottelun. Vangitsemista lykätään kuitenkin, kun Barcelonan presidentti on korkea-arvoisempi sotilasarvoltaan.

Lopen kyllästyneenä, maalivahti istuu maaliviivalla protestiksi edessään näkyvälle petkutukselle, samalla kun Barcelonan pelaajat eivät enää uskalla mennä taklaustilanteisiin. Siltikin yksi heistä ajetaan vielä ulos kun tuomari yrittää voittaa yleisön puolelleen.

Ottelu päättyy lopulta 11-1.

Tuomarin ratkaisut, kuten myös poliittinen sekaantuminen tulivat värittämään molempien suurien Espanjalaisten joukkueitten kohtaloita. Myöhemmin kiistaa seurojen välillä tuli mm. Di Stefanosta, joka lopulta päätyi Real Madridin paitaan ja lopun tiedämme.

Jälleen oli vuorossa toinen osaottelu cupissa. Ja taas kerran molemmat joukkueet olivat menossa kohti mestaruutta, ja kaikki odotukset mestaruudesta olivat tämän ottelun yllä.

Madrid johti 2-0 ensimmäisen osaottelun jälkeen. Barcelona kuitenkin iski takaisin omien faniensa edessä ja aikaisin toisella puoliajalla tilanne oli 1-0 kotijoukkueelle, ja kotijoukkueen 100 000 katsomo katseli kentälle epäuskoisena sen jälkeen, kun tuomari oli osoittanut pilkkua Barcelonan pelaajan taklattua vierajoukkueen pelaajaa viisi metriä rangaistusalueen ulkopuolella.

Maalivahti Reina - Barcelonan kauden 00/01 maalivahdin isä - johti pretestointia tuomarin päätöstä kohtaan. Protestoinnin tuloksena neljä Barçan pelaajaa kävelli pois kentältä, vaikkain englantilainen valmentaja Vic Buckingham komensi heidät hetkeä myöhemmin takaisin kentälle.

Real Madrid teki rangaistuspotkusta maalin ja Barcelonan pelaaja ajettiin ulos, koska hän taputti sarkastisesti tuomarille, Herra Gurucetalle, ja syytti tätä lahjusten vastaanottamisesta Real Madridilta.

Esineitä alkoi sataa katsomosta, fanit hyökkäsivät kentälle ja tuomarin piti lopettaa peli viisi minuuttia ennen täyttä aikaa samalla kun pelaajat juoksivat pukuhuoneisiin turvaan.

Tuon ottelun jälkeen seuranneet onglemat ovat usein mainittu pahimpana hetkenä Real Madrid vastaan Barcelona otteluitten historiassa. Asiat ovat rauhoittuneet sen jälkeen, varsinkin kenraali Francon kuoleman (vuonna 1975) jälkeen, mutta vanhojen muistojen heräämiseen ei tarvita paljoa. Mellakkapoliisi ei enää tunkeudu pukuhuoneeseen, mutta nykyäänkin "Guruceta, Guruceta" voidaan kuulla hyräiltävän Nou Campilla aina kun tuomarin tuomio menee Barcelonaa vastaan.

...takaisin listaan.

   

Jos löydät sivuilta virheellistä tai vanhentunutta tietoa, ilmoitathan asiasta sähköpostitse, palautelomakkeella tai keskusteluforumin kautta.
Sivut ovat tehty vain omaksi iloksi ja huviksi. Ne ovat täysin epäviralliset, enkä vastaa tietojen oikeellisuudesta.
© Juhana Heino (Palvelin teki sivua 0.00002718 sekuntia.)