RealMadridFIN::foorum

Real Madrid => Keskustelua Real Madridista => Aiheen aloitti: Chris - 11.03.2019, 18.52.45

Otsikko: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 11.03.2019, 18.52.45
Zinedine Zidane ilmoitti lähdöstään kesäkuussa 2018 - voitettuaan kahden ja puolen kauden aikana kolme peräkkäistä Mestarien liigaa, yhden La Ligan sekä kasan pienempiä pokaaleita. Zizoun lähtö suorastaan masensi madridistoja sekä ennen kaikkea pelaajistoa - niin pidetty persoona ranskalainen joukkueen peräsimessä oli ollut. Kun samaan kesään laitettiin seurahistorian kaikkien aikojen pelaajan, Cristiano Ronaldon siirtyminen Juventukseen, oli alamäen alkaminen väistämätön totuus. Epäonnistunut siirtokesä 2018 ja Julen Lopeteguin palkkaaminen vain muutama päivä ennen MM-kisojen alkua olivat kuin bensaa liekkeihin - Madrid oli ajautunut alaslaskun kierteeseen. Lopetegui ei kauaa ehtinyt olla Valkoisten peräsimessä, kun hänen aikakautensa oli Madridissa päättynyt. Heikosti sujunut alkukausi oli Perezille liikaa, eikä hän malttanut olla erottamatta Lopeteguita. Voidaan kysyä, saiko Lopetegui koskaan tarpeeksi aikaa tuomaan omaa pelitapaansa joukkueeseen ja saiko Lopetegui sellaisia pelaajia riveihinsä, kun hän halusi. Kesän 2018 jälkeen joukkue oli menettänyt aimo annoksen motivaatiotaan, osin kolmen peräkkäisen UCL-voiton myötä, mutta myös sen vuoksi, että Zidane oli poistunut ja kasa johtajuutta oli matkannut Torinoon. Osa pelaajista oli myös auttamatta liian väsyneitä MM-kilpailuiden jälkeen, mutta kuten joukkue-urheilussa aina, päävalmentajan ulospotkiminen on kaikkein helpoin ratkaisu.

Lopeteguin potkujen jälkeen, Perez yritti toistaa temppua, mitä joukkue oli tehnyt Zizoun kanssa; palkkaamalla uuden päävalmentajan Real Madrid Castillasta. Tehtävään valikoitui ex-pelaaja Santiago Solari, jonka aikakausi jäi noin puolen vuoden mittaiseksi. Tuloksellisesti ja pelillisesti muutamia nousuja lukuunottamatta tilanne ei koskaan edennyt toivottuun suuntaan, vaan Solarin alaisuudessa Madrid tippui katastrofaalisesti kolmesta kilpailusta ulos viikon aikana - ja vieläpä sen omassa linnoituksessaan, Santiago Bernabeulla. Solari menetti luottamuksensa ja otteensa pelaajistoon, joka aiheutti myös riitoja mm. Ramosin ja Perezin välillä. Santiago Solari oli seuraava kenkää saanut valmentaja, ansaitusti. Solarin piti olla valmentaja, joka estää joukkueen suuremmalta tuholta Lopeteguin ajanjakson jälkeen, mutta toisin kävi. Tilanne kärjistyi lopulta entistä pahemmaksi.

Maaliskuun 11.päivä tullaan kirjaamaan seuraavana uutena lukuna Los Blancosin historankirjoihin. Päivänä, jolloin seuralegenda ja kaikkien madridistojen rakastama Zinedine Zidane palaa Valkoisen joukkueen käskyttäjäksi.

Mitä Zidanen paluu tulee sitten tuomaan Bernabeulle? Se tulee tuomaan niin uhkakuvia, kuin myös mahdollisuuksia. Zidane on henkilöstöjohtajana vertaansa vailla. Zidane tietää mistä naruista repiä, saadakseen pelaajistosta kaiken mahdollisen irti. Onko Zidane sitten taktisesti paras ratkaisu, välttämättä ei. Huhut Zidanen lähdöstä vajaa vuosi sitten saivat jälleen uusia mielipiteitä tänä päivänä. Eikö Perez tarjonnut riittävästi valtaa, jotta ranskalainen olisi halunnut jäädä? Vai eikö ranskalainen kestänyt madridilaismedian painetta kriisijaksojen aikana? Arvailua kaikki tyynni, mutta nyt Zidane tulee saamaan poikkeuksellisen vallan. Vallan, jota päävalmentajalla ei ole ollut kenties koskaan seurahistorian aikana. Päätösvalta pelaajahankintojen suhteen tullaan sysäämään ranskalaisen harteille, Perezin toimiessa shekkienkirjoittajana. Taktisesti Zidane saattaa edelleen olla askeleen maailman huippua perässä, mutta toisaalta, emme ole nähneet häntä valmentajana silloin, kun päätös pelaajahankintojen suhteen on ollut miehellä itsellään.

Kesä 2019 tulee olemaan mielenkintoisin miesmuistiin. Zidane pääsee siirtomarkkinoille käytännössä rajattoman kassan kanssa, sillä edellinen ison luokan hankinta on kesältä 2014. Osa lähtee, osa jää, se on aivan selvä, sillä nyky-Madrid tarvitsee Zidanen lisäksi uusia tuulia. Joukkueen imago on väljähtänyt ja nyky-pelaajistolla se ei tule pysymään Euroopan absoluuttisella huipulla - eikä se ole absoluuttisella huipulla ollut oikeastaan sitten kauden 2016-2017, jolloin Zidane vei joukkueensa poikkeuksellisen laadukkaalla materiaalilla tuplamestaruuteen.

Zidanen paluun myötä Madridissa tullaan välttämään pahin alamäki, joka olisi saattanut alkaa muuan Mourinhon palkkaamisella. Toisaalta, mahdollisuus olisi ollut odottaa myös kesään ja katsoa kortit Allegri ja Pocchettino. Perez teki kuitenkin päätöksensä, halusi Mestarin takaisin ja antoi hänelle sen, mikä koko uuden sopimuksen myös mahdollisti: päätösvallan.

Mestari on palannut Madridiin ja uusi aikakausi on alkamassa.

(https://images.indianexpress.com/2017/05/zidane-759.jpg)


Pelaajiston suhteen kesät tulee olemaan todennäköisesti värikkäin hetkeen. Ulospäin ovi käy ja ensimmäisenä liipaisimella ovat herrat Bale, Marcelo ja Asensio. Walesilaisen kohdalla aika on vääjämättä tulossa päätökseensä, sillä viimeistään kuluneen kauden piti olla hänen ikkunansa. Ronaldo oli lähtenyt ja oli vihdoin aika lunastaa 100 miljoonan siirtosumma. Toisin kävi, mikään ei muuttunut. Muutamia hyviä hetkiä on jopa vaikea muistaa, niin pimennossa Bale on koko kauden ollut. Marcelon kohdalla tilanne muuttuu rajusti Zidanen saapumisen myötä. Sydän sykkii edelleen madridismolle ja brassin rakastama luotsi palaa Madridiin. Toisaalta, Reguilon ajoi tällä kaudella ohi ja paras kaveri odottaa Torinossa. Marcelo on ollut yksi madridismon suurimpia kasvoja viimeiset reilut 10 vuotta, mutta onko aika päättää tämä aikakausi tähän kauteen? Nuoriso-osasto on tulossa takaa rinnalle ja ohi.  Kolmas mahdollinen lähtijä, jolla Madrid voisi rahastaa sievoisen summan, on Asensio. Hänenkin kohdallaan piti olla iso iskun paikka suuriin valoihin tällä kaudella Ronaldon lähdettyä, mutta kausi oli käytännöllisesti katasfrofi. Nuori Vinicius pyyhki mallorcalaisella lattiaa, joka totesi kauden aikana, ettei vastuunotto kuulu hänen tehtävänkuvaansa. Vastuunottoa olisi nimenomaan kaivattu ja kun mies ei pysty potentiaaliaan ulosmittaamaan nykyisin edes hetkeksikään, on aika rahastaa myös hänellä.

Sisäänpäin liikenne lienee yhtä lailla. Mikäli huhut pitävät paikkansa, Zidane haluaa Mbappen, ei Neymaria. Ja toivonmukaan näin on. Ranskalaisnuorukainen on ehdotonta timanttia nyky-jalkapallossa yli kymmeneksi vuodeksi eteenpäin ja Zidanen paluu Madridiin tuskin heikentää hänen mahdollista liittymistä Madridiin. Siirtosumma on posketon, mutta laadusta joutuu maksamaan. Toinen mielenkiintoinen nimi on Eden Hazard, joka on viimeiset vuodet flirttailut niin rajusti Bernabeun suuntaan, että miehen saapuminen lienee jo käytännössä varmaa - etenkin, Zidanen paluun myötä. Siirtosumma on melkein se, mitä Balen myynnistä saadaan ja belgi tuo ison aseen vasemmalle, Viniciuksen imiessä oppia taustalla.

Paljon, paljon on luvassa kesällä ja valmistautuminen alkaa jo nyt.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: #10 - 11.03.2019, 19.21.29
Ajankohta Zidanen paluulle on kokolailla täydellinen, ZZ pääsee suht paineettomassa tilassa testaamaan miehistöllään eri variaatioita ja kevään mittaa tekemään päätökset ketkä saavat lähteä ja ketkä jäädä. Ainut suurempi tavoite on luotsata Valkoiset ensi vuoden Mestareiden liigaan. Myös siirtomarkkinoita ajatellen ajoitus on mainio, nyt on aikaa rauhassa keskustella tulevien vahvistusten kanssa eikä kesällä tarvitse tehdä hätäratkaisuja - luultavasti Real näyttäytyy Zidanen paluun myötä huomattavasti houkuttelevampana joukkueena kuin pari viikkoa aikaisemmin, Hazardin passiin leiman voisi lätkäistä vaikka samantien. :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 11.03.2019, 21.58.27
Itse en Zidanen paluulle lämpene. Nyt oltaisiin tarvittu malttia ja kesällä joku vetämään uudistusta. Zidane ei tuo mitään uutta. Samaa muutamaan huippupelaajaan perustuvaa futista. Nyt olisi tarvittu joku ulkopuolelta vähän tuulettamaan pakkaa ja tekemään sitä pelillistä uudistusta.

Tai noh samapa kenen johdossa ne tarvittavat hankinnat (ja muutokset) tehdään. Ehtii se Pochettino tulla sitä projektia vetämään 2 kauden päästäkin, kun Zidanelta loppuvat taas keinot.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 11.03.2019, 21.58.57
Itselle Zizoun valinta on aika iso pettymys. Pochettino oli oma suosikki ja Allegrikin olisi kelvannut.

Mitä Zidane on ilman tuota 11 tuttua avauksen pelaajaansa? Sen tärkein palanen on Torinossa. Luka, Sergio, Marcelo ja Karim ovat yli 30vuotiaita, joten he eivät voi pelata viikosta toiseen. Lisäksi Varane ja Isco lienevät ainoat joilla uran parhaat vuoden saattavat olla edessä päin(molemmat tosin ottaneet valtavia askelia taaksepäin viime aikoina). Eikä edes tämä tuttu XI toiminut viime kaudella kotimaan kentillä juuri lainkaan. Jotain muuta siis pitää keksiä. Sitä muuta Zidane ei keksinyt käytännössä koko edellisellä pestillään. Pariin hassuun matsiin keväällä 2017 Zizou kaivoi hatustaan "B-joukkueen", joka olikin täynnä aika poikkeuksellisia talentteja rotaatiopelaajiksi(Morata, Asensio, Lucas, Kovacic, James, Danilo, Nacho...). Se toimi. Viime kaudella kun tarvittiin jotain muuta niin sitä ei löytynyt.

Jos Zidane saa vapaat kädet siirtomarkkinoilla kuten on huhuttu niin rahaa palaa aika kasa. Mbappe lienee listan kärkipäässä. Ensimmäiset huhut Zizoun pestin varmistumisen jälkeen tuovat Kantea valkoisiin. Muutenkin hankinnat lienevät jo valmiiksi maailman eliittipelaajia. Nuoret lupaukset tuskin vieläkään Zizoun pelikirjaan kuuluvat. Ceballos, Llorente, Brahim, Vallejo & Mariano voivat huoletta pakata laukkunsa. Rodrygonkin kannattanee jäädä vielä Santosiin. Hankinnoista riippuen myös Reguilon ja Odriozola voivat pohtia omaa rooliaan.

Vaikea sanoa, että kuinka paljon Zidane sai vaikuttaa viime pestillään pelaajahankintoihin. Vaikea kuitenkaan uskoa, että Zizoulla ei mitään sanaa näissä ollut. Vihkoon ne kaikki kuitenkin hyvin pitkälti menivät. Kuten meni Markkasenkin hankinta Castillassa. Mikähän on se peli-idea mihin Zidane nyt hankkii pelaajia? Yritetäänkö vaan korvata lähteneet ja vanhentuneet pelaajat ja jatkaa samalla kaavalla?
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: tanu - 11.03.2019, 22.22.57
Ajauduin pieneen väittelyyn Foorumin puolella, mutta täällä tuntuu olevan enemmän samanhenkistä ajattelua.

Tärkeintä että Mourinho vältettiin, mutta Zidane ei ollut itsellekään se ykkösvaihtoehto vaan Pochettino. Myös Allegri olisi voinut olla pragmaattinen ratkaisu ja ennen kaikkea Alpon mainitsema ulkopuolinen muutos. Nyt pelkona että hetkellisen tuulahduksen jälkeen ollaan edelleen samassa pelillisessä umpikujassa kuin vuosi sitten.

Toivottavasti Zidane saa vapaat kädet peluuttaa ketä haluaa ja hankkia omannäköisiä täsmähankintoja. Ehkä sieltä se valmennusfilosofia ja -ideologia viimein löytyy jos palapelin palaset ovat sopivat. Tai sitten tuohon valmennustiimiin pitäisi löytää joku jolla on selkeämpi näkemys taktiikasta (erityisesti pelin sisäiset muutokset hallussa, kiitos).

Käy muuten sääliksi ennen kaikkea Ceballosia, joka päässyt hyvään formiin ja minuuteille viime kauden koirankoppiin verrattuna. Isco sen sijaan varmana melko fiiliksissä.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 12.03.2019, 09.34.23
Yllättävänkin pessimistisiä ajatuksia siunaantunut topiciin, jotka osin voin toki itsekin allekirjoittaa.

Suurin huolenaihe on varmasti tuo, onko Zizou keksinyt mitään uutta. Jos sama 4-3-3 jatkuu, jossa ainoana hätävarana on Lucasin ottaminen sisään 70min kohdalla, ZZ:n signaaminen oli väärin. Jos sielä on taas mahdollisesti uutta formaatiota heittää ilmoille taktisten viilauksien kera ja rajattomalla pelaajabudjetilla, voi ratkaisua pitää hyvänä.

Zizou saa nyt noin 10 peliä luotsata joukkuetta melko paineettomasti, päättää kuka pelaajistosta lähtee ja alkaa tekemään puheluita mm. Lontooseen ja Pariisiin. Esimerkiksi Mbappe lienee jokaisen madridistan märkä päiväuni ja jos ZZ saisi hänet houkuteltua, en epäile, etteikö Perez aukaise rahasamponsa ja miljoonat vaihtavat omistajaa. Perez halusi Zidanen, joten herkkyys rahahanojen aukeamiselle on todennäköinen.

Olen toki samaa mieltä siitä, että Zidanen palkkaamisessa on omat riskinsä, nimenomaan hänen taktisen kyvykkyytensä - tai ainakin siihen kohdistuvien epäilyjen vuoksi. Toisaalta, mies on ollut sapattivapaalla lähes vuoden päivät, joten kunnianhimoisena kaverina, en usko hänen siemailleen pelkkää sangriaa Välimerellä, vaan opiskelua jalkapallon eteen on tosissaan tehty, sillä hän tiesi, että palaa jonain päivänä takaisin valmentajan tehtäviin.

Itse lähden erittäin positiivisin mielin Zizoun toiseen aikakauteen, mutta en sulje pois sitä mahdollisuutta, että  se aikakausi ei ole samaa ruusuilla tanssimista kuin edellinen. Ranskalaisen puheista kuitenkin eilen paistoi harmitus siitä, miten joukkue hävisi tietyt kilpailut ja tuo asia halutaan korjata. Niin kauan kun Perez pysyy suurimmalta osaltaan pelaajahankinnoista poissa ja ZZ saa tehdä oman hommansa sillä materiaalilla minkä hän haluaa, olen ainakin tässä vaiheessa luottavainen, että kaikki tulee menemään oikein päin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 12.03.2019, 10.30.39
AS välittää tietoa, että Zidanen ensimmäinen vaatimus on, ettei Marceloa myydä. Tämä taas tarkoittaa käytännössä avauksen paikkaa. Se siitä uudistuksesta, jos tämä pitää paikkansa.

https://as.com/futbol/2019/03/12/primera/1552373486_302677.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=Mw%3D%3D&m4=bm9ybWFs
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 12.03.2019, 11.25.56
Voi jumalauta! Mistä sitä edes alottaisi, tämä koko karuselli kun pistää pyörryttämään ja on vaikea muodostaa minkäänlaista järkimielipidettä mihinkään asiaan.  :D

Täällä onkin nostettu esiin Zidanen taktinen kyvykkyys, sekä Chris tuossa edellä sivusi ranskalaislegendan pelinsisäistä vaihtopolitiikkaa. Nämä asiat tulevat päällimmäisenä mieleen, kuin myös se onko ranskalaisesta oikeasti luomaan uusi joukkue ja kehittää se toimivaksi kokonaisuudeksi. Toisella forkalla sohittiin aihetta, jonka mukaan Real Madridilla ei euromenestyksen aikana varsinaista peli-identiteettiä, vaan tulosta tehtiin pääosin raa'asti yksilöiden kautta. Tuohon edelliseen on mielestäni helppo yhtyä, mutta onko se kuitenkaan niin paha asia? Haluan tuoda esiin ehkä hieman toisenlaisen näkökulman tähän polemiikkiin. Real Madridin euromenestyksen aikana ei aina todistettu kaunista jalkapalloa ja välillä otteluja voitettiin osittain myös tuurilla, mutta myös hyvä joukkueet tarvitsevat tuuria voittaakseen. Yksi asia mikä kiteytyy Real Madridin menestyskausissa on voittamisen kulttuuri, pelaajilla oli tahtoa ja yksilöitä nousi esiin silloin kuin heitä todella tarvittiin. Esimerkiksi La Décima olisi ihan yhtä hyvin voinut jäädä saamatta, ellei koko jalkapallomaailman suurin roisto, Sergio Ramos, olisi päättänyt että nyt mä saatana juoksen tohon palloon ja teen maalin. Henkilökohtaisesti en niin välitä, että saako Zidane luotua jonkun kauniin jalkapallofilosofian, mutta olen todella tyytyväinen jos hän tuo sen voittamisen kulttuurin takaisin ja tekee sillä tulosta.

Yksi isoimpia huolenaiheita tässä koko skenaariossa on kuitenkin joukkueen uudistaminen. Nykyisellä joukkueella ei voi enää mennä ja se lienee kaikille selvää. Minua huolettaa ettei Zidane välttämättä uskalla tuulettaa tarpeeksi isolla volyymillä, jonka seurauksena joukkueeseen jää hidastavia tekijöitä projektin eteenpäin viemiseksi. Pelaajat joista itse luopuisin välittömästi: Bale, Asensio, Isco ja Marcelo. Joku varmasti ihmettelee, missä Karim Benzema, palataan häneen myöhemmin.

Kaikkien edellä mainittujen pelaajien kohdalla pätee sama fraasi: nämä on jo nähty. Bale on melko yksipuolinen pelaaja ja jatkuvasti loukkaantuneena. Asensiolta puuttuu härskiys ja hänestä ei tunnu kuoriutuvan odotettua pelaajaa. Iscosta voisin avautua sivutolkulla. Isco on viettänyt seurassa monta kautta, koskaan onnistumatta murtautumaan pysyväksi avauskokoonpanon pelaajaksi. Hyökkäysvoittoisena pelaajana tarjoaa kuitenkin todella vähän joukkueelle, eikä myöskään kykene ratkaisemaan otteluita yksilötasolla. Marcelosta en edes jaksa kirjoittaa mitään. Kaikki nämä pelaajat olisivat korvattavissa ja joskin aika helposti, lisäksi heistä saisi varmasti ihan järkevät siirtokorvaukset.

Sitten päästään ex-lainsuojattomaan eli monsieur Karim Benzemaan. Haluan uskoa Zidanen vetovoimaisuuteen ja Real Madridin ylitsevuotavaan rahakirstuun, Kyliania koko rahalla saatana. Niin uskomattomalta kuin tämä saattaa kuulostaa, Karim Benzema voisi toimia hyvänä rimana nuorelle Mbappelle. Semmoinen pieni maanmiesten kilpailu kärkipelaajan tontista, vanha ja kokenut vastaan nuori ja nälkäinen. En epäilisi Kylianin ammattimaisuutta, mutta nuorelle pelaajalle olisi silti suotava vähän kasvuvaraa ja en keksisi ketään parempaa miestä tuohon rinnalle kuin Karim Benzema. :D

Keskikenttää pitäisi myös uudistaa, mutta minulla ei ole tuohon osa-alueeseen tällä kertaa yhtään järkevää sanaa. En rehellisesti sanottuna tiedä mitä sille pitäisi tehdä. Liikaa tunteita Modricin ja Casemiron suhteen, Kroos pitäisi puolestaan pitää joukkueessa täysin loogisin perustein. Yksi asia mikä Zidanen paluussa harmittaa, Jamesin paluu kariutuu hyvin suurella todennäköisyydellä. Kolumbialaisfutarin suurena ihailijana tämä tietysti turhauttaa, tarjolla kun olisi ilmainen maailmanluokan pelaaja. Jamesista saa niin ikään ihan kelvollisen siirtokorvauksen, jonka voi sitten sijoittaa vaikka korvaavaan pelaajaan, mutta mielestäni tämä olisi silti täysin hukkaan heitetty mahdollisuus.

Pakistoa pitäisi vähän vahvistaa, mutta sillä saralla asiat ovat vielä ihan hyvällä mallilla, etenkin tulevaisuutta silmällä pitäen (mm. Hakimi). Toivottavasti Zidanen myötä myös Varane miehistyy ja palaa takaisin omalle tasolleen.

Tässä foorumin kiistanalaisen figuurin kaksi senttiä tällä hetkellä. Lisää pessimististä spekulointia myöhemmin.  :traktori:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 12.03.2019, 16.00.59
Lähtijöiden osalta samaa mieltä Tsisoun kanssa, ainoastaan Iscon kohdalla katsoisin, mutta voisin vaihtaa hänet päikseni esim Eriksenin kanssa.

Jotakuinkin kokoonpano voisi näyttää tältä:

Courtois, Navas
Carvajal, Odriozola - Varane, Nacho  - Ramos, Eder Militao - Reguilon, Hakimi
Casemiro, Llorente - Modric, Eriksen - Kroos, Ceballos - Valverde, Brahim
Hazard, Vinicius - Benzema, Mariano - Mbappe, Lucas, Rodrygo

Selkeät lähtijät omalla listalla Marcelo, Asensio ja Bale. Iscon kohdalla 50-50, mutta kuten jo totesin, vaihto Erikseniin voisi tehdä hyvää. CMK -keskikentästä en luopuisi ja vähän olen skeptinen, riittääkö Valverde, Ceballos, Llorente ja Brahim (+Eriksen) keskikentälle, sillä vaihtuvuutta ei tule ja samat naamat tahkoavat edelleen suurimmat minuutit. Mbappe ja Hazard kovettaisi ihan hulluna, Vinicius, Lucas ja Rodrygo back uppeina kahdelle supernimelle. Asension laittaisin ulos ehdottomasti. Kärkikaksikon kohdalla tilanne on auki, jos Mbappe tulee niin toisi aimo annoksen maalintekovoimaa, jolloin Benzema olisi monipuolisuutensa ansiosta edelleen pätevä ykköshyökkääjä. En vaan tiedä riittääkö Benz-Mariano enää, mutta nykytilanne markkinoilla on puhtaiden ysien suhteen melko hankala. Kane joo, mutta riittääkö pelimarkat? Icardi ei vitussa. Sen jälkeen mennään kategoriaan werner-piatek yms, joilla tuskin seisoo Madridissa.  Hazard ja Mbappe toki toisivat jo kahdestaan riittävästi laatua hyökkäykseen.

Paljon on spekuloitavaa, mihin niitä euroja sijoitetaan, mutta lähtökohtaisesti ensimmäisenä tulisi olla Hazardin ja Mbappen perässä, keskikentälle 1-2 nimeä joista toinen olkoot Eriksen. Puolustuksesta Vallejo ulos ja Eder Militao nyt lieneekin jo melkein done deal. Topparinelikko on siis kasassa, kuten myös RB:t ja maalivahdit. Theo tai Hakimi lainalta takaisin pikku-Sergion stuntiksi.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RMadrid - 12.03.2019, 16.16.21
Tsisoun kanssa täysin samaa mieltä!

Toisella forkalla sohittiin aihetta, jonka mukaan Real Madridilla ei euromenestyksen aikana varsinaista peli-identiteettiä, vaan tulosta tehtiin pääosin raa'asti yksilöiden kautta. Tuohon edelliseen on mielestäni helppo yhtyä, mutta onko se kuitenkaan niin paha asia?
Onko Real Madridilla koskaan ollut varsinaista identiteettiä?  Realissa on aina ollut heikko kärsivällisyys menestymisen suhteen ja tärkeintä on voitto, ei se miten se tulee ja mitä identiteettiä noudattaen. Voittamisen kulttuuri vallitsee aina Valkoisessa talossa ja se myönnettäköön heille.

Yksi isoimpia huolenaiheita tässä koko skenaariossa on kuitenkin joukkueen uudistaminen. Nykyisellä joukkueella ei voi enää mennä ja se lienee kaikille selvää. Minua huolettaa ettei Zidane välttämättä uskalla tuulettaa tarpeeksi isolla volyymillä, jonka seurauksena joukkueeseen jää hidastavia tekijöitä projektin eteenpäin viemiseksi. Pelaajat joista itse luopuisin välittömästi: Bale, Asensio, Isco ja Marcelo.
Totta. Zidane liian sinisilmäisesti uskoo, että vanha kaiken voittanut poikabändi saadaan vielä soittamaan kauniisti.

Sitten päästään ex-lainsuojattomaan eli monsieur Karim Benzemaan. Haluan uskoa Zidanen vetovoimaisuuteen ja Real Madridin ylitsevuotavaan rahakirstuun, Kyliania koko rahalla saatana. Niin uskomattomalta kuin tämä saattaa kuulostaa, Karim Benzema voisi toimia hyvänä rimana nuorelle Mbappelle. Semmoinen pieni maanmiesten kilpailu kärkipelaajan tontista, vanha ja kokenut vastaan nuori ja nälkäinen. En epäilisi Kylianin ammattimaisuutta, mutta nuorelle pelaajalle olisi silti suotava vähän kasvuvaraa ja en keksisi ketään parempaa miestä tuohon rinnalle kuin Karim Benzema. :D

https://talksport.com/football/509618/chelsea-eden-hazard-as-zinedine-zidane-reappointed-real-madrid-boss/
'BYE, BYE HAZARD' Edenin faija aikoinaan kertoi, että hänen poikansa olisi suunnannut Realiin, jos Zidane olisi pysynyt kapelimestarina. Nyt on hän palannut ja Chelseassa tämä uutinen otettiin kauhistellen vastaan.

Hazard, Eriksen ja Mbabbe olisi minun toivelistani  :-*

Ja ulos samat herrat: Marcelo, Bale, Asensio ja Isco.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 12.03.2019, 18.18.58
Puolustuksesta Vallejo ulos ja Eder Militao nyt lieneekin jo melkein done deal. Topparinelikko on siis kasassa, kuten myös RB:t ja maalivahdit. Theo tai Hakimi lainalta takaisin pikku-Sergion stuntiksi.

Unohdin Militaon kokonaan, no mutta tämähän oli hyvä. Pakiston suhteen seuran ei siis tarvitse tehdä suurempia satsauksia, etenkin Theon ja Hakimin lainat huomioiden.

On muuten myös aika mielenkiintoista miten lainapelaajien käy ylipäätään. James tuli mainittua jo aikaisemmin, mutta siellä on vielä mm. Kovacic ja Odegaard. En jotenkin näe heidän kuuluvan Zidanen suunnitelmiin, joten olennaista on edellä mainittujen pelaajien markkina-arvot ja kuinka paljon seura saa heistä lypsettyä. Eli vaikka Real Madrid joutuisi satsaamaan kesän siirtoikkunassa isolla rahalla, on seuralla myös aika hyvin sukan varressa lainapelaajien myötä.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 12.03.2019, 18.43.23
On muuten myös aika mielenkiintoista miten lainapelaajien käy ylipäätään. James tuli mainittua jo aikaisemmin, mutta siellä on vielä mm. Kovacic ja Odegaard.

Kovacicin tarina sai todennäköisesti eilen loppunsa Madridissa ja varmaan ihan hyvä niin. Menee vähän tuohon Asensio -kastiin. Potentiaalia on, mutta ei saa sitä ulosmitattua. Siitä yksi kolmekymppinen. Ødegaardista on huhuiltu, että Ajax olisi tarjoamassa 20 milliä, mutta mieluiten laittaisin vielä lainalle ja pitäisin omistuksen seuralla, jolloin erektiovaiheessa voisi kutsua takaisin kotiin. Nuo 20 millin siirtosummat on kuitenkin niin "olemattomia" Realille, että periaatteessa laina Ajaxiin voisi olla ihan hyvä ratkaisu. Kovaan seuraan ja oppiin ja mahdollisuus kotiuttaa.

Brahim on kanssa yksi oma tapauksensa. Saa nähdä kuuluuko lainkaan Zidanen suunnitelmiin. IMO todella hätäinen ratkaisu oli ostaa nuorukainen, kun olisi voinut odottaa kesäänkin ja tehdä jonkinlaisen suullisen sopimuksen pelaajan kanssa. Peliaikaa pitäisi antaa, mutta Realissa se on edelleen kortilla. Etenkin, kun Valverde on vielä nokkimisjärjestyksessä edellä.

Muilta osin junnut lienee käsitelty, takaisin tuskin tulee ketään kesän aikana, ainoastaan Hakimi ja/tai Theo. Toisen kohdalla laittaisin lapun kylkeen, etenkin jos Marcelo lähtee, sillä kaikille ei käyttöä ole.

Bale 70milj, Kovacic 40, Asensio 70, Marcelo 40, James 40, Isco 60. Se olisi semmoinen 300 miljoonan läjä ja kun laitetaan sukanvarressa olevat, niin olen sitä mieltä, että taloudellisesti on varaa lähteä sekä Mbappen että Hazardin kimppuun, Erikseniinkin riittää jos tanskalaisesta ei tarvitse satasta enempää pulittaa - ja tuskinpa tarvitsee, sillä soppari loppuu 2020 ja jos CE päättää että siirron haluaa, niin mielummin sitten satasella kuin vuoden päästä ilmaiseksi.

Perkele, olen innoissani kesästä!
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 12.03.2019, 18.58.29
Muilta osin junnut lienee käsitelty, takaisin tuskin tulee ketään kesän aikana, ainoastaan Hakimi ja/tai Theo. Toisen kohdalla laittaisin lapun kylkeen, etenkin jos Marcelo lähtee, sillä kaikille ei käyttöä ole.

Tähän sama, itse ottaisin mielummin Hakimin ja lunastaisin eurot Theosta.

Lainaus
Bale 70milj, Kovacic 40, Asensio 70, Marcelo 40, James 40, Isco 60. Se olisi semmoinen 300 miljoonan läjä ja kun laitetaan sukanvarressa olevat, niin olen sitä mieltä, että taloudellisesti on varaa lähteä sekä Mbappen että Hazardin kimppuun, Erikseniinkin riittää jos tanskalaisesta ei tarvitse satasta enempää pulittaa - ja tuskinpa tarvitsee, sillä soppari loppuu 2020 ja jos CE päättää että siirron haluaa, niin mielummin sitten satasella kuin vuoden päästä ilmaiseksi.

Tuli itsekin avauduttua thsätissä mahdollisten lähtijöiden hypoteettisista siirtosummista. Erittäin nopealla ja hataralla matematiikalla sai helposti 250 miljoonaa euroa käteen ja sehän on selvästi alakanttiin. Vielä kun lisättäisiin toinen lainalla oleva laitapakki, tulot kasvaisi entisestään ja lopullinen rahapotti olisi vähintäänkin muhkea. Ei ole mitään tekosyitä olla "törsäämättä" kesän siirtoikkunassa, nyt on varaa ja nyt pitää myös vetää ranttaliksi.

Kesän lopulla tulikin avauduttua hyvin mahdollisesta välikaudesta ja painotin sitä, että seuran tulisi nyt välttää mahdolliset paniikkihankinnat ja olla maltillinen rahankäytön kanssa. Nyt kun tarkastellaan asiaa, niinhän siinä kävi ja vituiksi meni, mutta ainakaan rahaa ei mennyt ja osaksi sen takia on nyt varaa vetää melkein koko pakka uusiksi.  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 12.03.2019, 19.18.33
Kesän lopulla tulikin avauduttua hyvin mahdollisesta välikaudesta ja painotin sitä, että seuran tulisi nyt välttää mahdolliset paniikkihankinnat ja olla maltillinen rahankäytön kanssa. Nyt kun tarkastellaan asiaa, niinhän siinä kävi ja vituiksi meni, mutta ainakaan rahaa ei mennyt ja osaksi sen takia on nyt varaa vetää melkein koko pakka uusiksi.  :peukku_ylos:

Nyt on millä törsätä, kunhan muutamasta kaverista päästään eroon ja lunastetaan pari satkua, mutta olisin silti järkevä siirtomarkkinoilla. Ei sieltä kannata mitään Lewandowskia ostaa 200 ja Thiagoa 300 millillä sen takia, että on varaa vaan ostetaan ketä tarvitaan ja ketkä sopivat tulevien kausien suunnitelmiin. Joistain pelaajista hyväksyn, jos menee vähän ylihinnan puolelle, mutta järki päässä jne.

Vaikka rahaa onkin, kannattaa silti olla fiksu.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: tanu - 12.03.2019, 21.40.49
Eikös Hakimilla ole kahden vuoden laina Dortmundiin? Toki varmaan jollain pääsee irti, mutta Theo todennäköisempi.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 12.03.2019, 23.00.29
Möisin kohta 30 vuotiaan Kroosin ja pitäisin Kovacicin. Se on kuin metsänhoitoa, kaadetaan vanhat puut polttopuiksi ja jätetään nuoret kasvamaan ja odottamaan kaatoa.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 02.04.2019, 10.50.14
Chrisin kirjoitusta fantasia-topikista lueskelin ja mielessäni pohdin että onkohan Zidanen aikakautena tuo Bernabeun meno ollut sittenkään kiinni pelaajamateriaalista, jos siis pelkästä Primerasta puhutaan. Tuo Zidanen mestaruuskauden rosteri oli tasoltaan ja laajuudeltaan varmaan Real Madridin historian yksi kovimmista ellei kovin. Sillä kaudella Real Madrid voitti mestaruuden ja tykitti Primera-otteluissa Bernabeulla 48 maalia.

"Hauskaksi" asian tekee se, että tuo 48 maalia on tätä kautta lukuunottamatta koko vuosikymmenen surkein saldo.

Zidanen jälkimmäisen kokonaisen kauden maalimäärä oli 54. Se on seuraavaksi pienin määrä.

Muiden koutsien maalimääriä:
Pellegrini: 60
Mourinho: 61, 70 & 67
Ancelotti: 63 & 65
Benitez & Zidane: 70

Nämä kaudet ovat siis "Cristiano Ronaldon" -aikakauden maalimäärät. Uudistautumiskyvyn(joukkue/taktiika) ohella tämä on Zidanessa se toinen asia mikä huolestuttaa. Miten Zidanen poppoo pelaa näitä La Ligan kääpiöitä vastaan. Myös mestaruuskaudella se meno oli suurimmaksi osaksi kaukana vakuuttavasta. Silloin Zidanen apuun riensivät huippuvireiset yksilöt (CR7, Ramos, Morata jne...).
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 02.04.2019, 15.23.22
Reisille tämä menee, mutta annetaan Zizoun se reilu 2 kautta taas todistaa, ettei hyvistä pelaajista tule välttämättä hyviä valmentajia.

2 kauden päästä mikäli Ramos lopettaa niin siinä helpompi tulla jonkun ei perseitä nuoleskelevan taktiikkavelhon sisään.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 04.04.2019, 10.49.54
Lainaus
Redondo [04|Apr 09:33 AM]: Tiedättekö muuten mikä "hauskaa"? No minäpä kerron: Kun tämä porukka pelasi paskasti Lopeteguin alaisuudessa -> Lopeteguille kenkää. Kun tämä porukka pelasi paskasti Solarin alaisuudessa -> Solarille kenkää. Kun tämä porukka pelaa paskasti Zidanen alaisuudessa -> Tarvitaan uusia pelaajia...

Thsätin viestit tänne, niin ei mene vihaiselta Tamilta ohi tjsp. :D

Jos tässä ollaan rehellisiä, niin uskoisin foorumisteista suurimman osan olevan skeptinen Zidanen toisten tulemisen suhteen. Tuskin kukaan pitää häntä taktisesti valveutuneempana mm. Lopeteguihin verrattuna, tai uskoo hänen tuovan jotain selkeästi uutta vanhaan nähden. Redondon esiin tuomat maalitilastot ovat hälyttäviä. On nimenomaan hyvä huomioida tuo tuplakauden joukkue, mestaruus kyllä tuli, mutta todennäköisesti joku toinen pukumies olisi piiskannut sen huolettomammin ja huomattavasti paremmalla menestyksellä.

Tosiaan Zidanen tulisi nyt myös rakentaa joukkue ja pystyä luomaan jotain uutta. Toistaiseksi seuralegenda on vetänyt vain valmiilla joukkueella ja kaikella kunnoituksella häntä kohtaan, Ancelotti teki aika saatanan hyvän pohjatyön (kaikkien aikojen joukkue). Puolustukseksi täytyy taas todeta, että Zidanen kyvystä luoda jotain uutta, ei ole vielä minkäänlaista näyttöä. Eli tällä saralla hän on vielä katsomaton kortti, mistä sen tietää jos ranskalaisella on joku ässä hihassa. Edellinen sillä nojalla, että Castillan touhut sivuutetaan täysin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 04.04.2019, 11.51.35
Toki melko provosoivasti kirjoitin tuon viestini ja en itseäni pyhimykseksi nosta vaan samanlailla menetin uskoni Lopeteguihin ja Solariin, kuten lähes kaikki muutkin. Ja huomioni keskittyy ylipäätään kaikkiin alustoihin(tämä foorumi, some, media) missä Real Madridista kirjoitetaan.

Jälkikäteen ajateltuna olisi ollut hienoa nähdä Lopeteguin saavan vallan rakentaan itselleen sopiva rosteri, josta olisi purettu nykyisen rosterin "valtarakenteet". Edelleen olen sitä mieltä, että Lopetegui heitti oman pelityylinsä roskiin, jotta sai joukkueen tähtisikermän avaukseen. Se oli meikäläisen mielestä Lopeteguin suurin virhe ja luultavasti kaikkia tähän päätökseen johtaneita syitä emme saa ikinä selville...
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 04.04.2019, 12.10.44
Yllä olevan alempaan osaan sama. Nykyinen joukkue on kaivannut uudistusta jo pitkään, pelkästään kilpailullisin perustein, kuin myös rakenteellisesti kaikkia kilpailuja ajatellen. Lopetegui oli mielestäni jos ei oikea, niin vähintäänkin hyvä haku uudistuksen kynnyksellä. Valitettavasti seurajohto heräsi tilanteeseen liian myöhään, pahimmassa tapauksessa seuraukset ovat kauaskantoisia.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 04.04.2019, 15.37.04
Cristiano7:n pyynnöstä: Bernabeun Primera-matsien päästetyt maalit:

Pellegrini: 18
Mourinho: 12, 19 & 21
Ancelotti: 17 & 15
Benitez/Zidane: 16
Zidane: 20 & 20

Ja maaliero:
Pellegrini: 42
Mourinho: 49, 51 & 46
Ancelotti: 46 & 50
Benitez/Zidane: 54
Zidane: 28 & 34

Keskimääräistä enemmän siis Zizoun aikakautena oma pää on vuotanut Bernabeulla. Maalierossa Zidanen kaudet erottuvat oikein selkeästi...
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 04.04.2019, 16.30.35
Joo, just näin. Puolustus vuotaa ja sitten hirveällä tsempillä kaivettu voitot matseista.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 04.04.2019, 21.27.44
Kyllähän sen moni tiesi muutenkin, että Zidanen ensimmäisen eran aikana menestys perustui aika pitkälti hyvään tuuriin, tietysti hyvien yksilösuorittajien saattelemana. Sisääntulo oli kiistatta erinomainen, seuraava kausi meni yskien yhdellä kaikkien aikojen joukkueista, viimeinen olikin melkoista mierdaa ml. tsämppis. Zidanehan väläytteli eroamisesta jo joskus joulukuun tienoilla, peli kun oli hirveetä paskaa ja tulosta ei tullut. Näistä on avauduttu moneen kertaan pitkin kausia, pokaalisokeuden perään on kuulutettu niin ikään, kaikesta huolimatta hyssyttelijöitä löytyy yhä seuraa seuraavien joukosta. Kaiken maailman selityksiä ja tekosyitä kyllä sateli, isompaa kokonaisuutta ja sen ongelmia seliteltiin yksittäisillä pelinsisäisillä tapahtumilla. Edellä mainittu suoraan sanoen vitutti foorumin kiistanalaista figuuria. Edessä on mahdollisesti uusi samanlainen ajanjakso, erotuksella että kesän siirtoikkunassa tuhlataan saatanasti pesetoja paskaan ja koko sijoitus vajoaa syvälle suohon. Pessimisti ei pety, mielensäpahoittamiselle etukäteen.  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 04.04.2019, 21.54.19
Ansiokasta pohdintaa itse kultakin. :peukku_ylos:

Valitettavasti suhtaudun itsekin pessimistisesti tulevaan kauteen. Zidanen näytöt suhteutettuna pelaajamateriaaliin eivät ole pellillisesti koskaan olleet erikoisia. La Liga mestaruus ei tullut sekään yleisilmeeltään vakuuttavilla otteilla, vaan ailahdellen sysipaskasta kiitettävään. CL:n puolella oli pelejä henkilökohtaisesti kääntävä CR ja annos figuurin mainitsemaa tuuria. Todella kova materiaali riitti mestaruuksien voittamiseen ja Zidanen rooli tässä kaikessa oli lähinnä pitää pelaajat tyytyväisinä parhaansa mukaan. Ja huutaa tietysti vamosta kentän laidalla. :)

Bernabeun voima on todella radikaalisti hiipumaan päin, kuten Redondon statseista nähdään. Barcalta tulee tukkaan joka kerta ja kaiken maailman Gironat ja Levantet voivat hakea kolme pistettä sekä olla selvästi parempi joukkue pelillisesti.

Se mitä Zidane tämän kaiken ratkomiseen tarjoaa on lähinnä uhkia ja arvoituksia. Harvassa ovat ne elementit nykytekemisessä ja Zidanen näytöissä, joiden pohjalta voisi muovata tulevaisuuden näkymät millään tavalla positiivisiksi.

Valitettava ennuste on, että Messi riittää jälleen ensi kaudella La Ligan voittoon - Realin esittäessä epätasaisia otteita pitkin kautta.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RM.Vantaa - 14.04.2019, 19.33.05
Ensi kaudella jos ja kun uusi kärki hankitaan niin kärkiä olisi viisi. Hankinta, Benzema, Mariano, RDT ja Mayoral (tai 6 jos Rodrygo lasketaan). Benzeman pitäisin vielä ainakin yhden kauden. Raul De Tomaksen pistäisin vielä kaudeksi lainalle johonkin parempaan seuraan, sen jälkeen katsotaan mihin taso riittää. Mayoralin myisin, taso on jo huomattu eikä se tule riittämään Realiin. Mariano ei varmasti enää tyydy 3.kärjen rooliin enkä pidä häntä parempana kuin Benzema. Marianon voisi laittaa lainalle johonkin chämppäri/eurooppaliigan jengiin ja sitten vuoden/kahden päästä korvaamaan jos riittää Benzema. Rodrygo voisi olla 3. kärki tai sitten ensisijaisesti lainalle tai Castillaan. Kolmikkoa (Mariano, RDT, Mariano) voisi toki myös käyttää tulevan hankinnan kanssa vaihdossa. Esimerkiksi Frankfurt kuulemma kiinnostunut De Tomaksesta. Olisi mielenkiintoista kuulla mitä te muut tekisitte kärkien suhteen?
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 23.04.2019, 11.25.06
Jos Zidane onnistuu ajamaan Reguilonin seurasta niin olen oikeasti vihainen ja tulen vain odottamaan päivää, jolloin Zidane saa potkut/lähtee.

Eikö Zidane ole nähnyt kuinka hyvin Reguilon - Vinicius yhteispeli toimii ja varmasti toimisi myös Hazardin kanssa.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/04/22/5cbe1c4122601d1d7d8b4640.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 23.04.2019, 12.24.10
Jos Zidane onnistuu ajamaan Reguilonin seurasta niin olen oikeasti vihainen ja tulen vain odottamaan päivää, jolloin Zidane saa potkut/lähtee.

Eikö Zidane ole nähnyt kuinka hyvin Reguilon - Vinicius yhteispeli toimii ja varmasti toimisi myös Hazardin kanssa.
Mutku meillä on Marcelo...
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 26.04.2019, 12.31.20
Ostan kyllä tämän kirjoituksen mutta myös pienenä vastapallona: Asensio on ollut yksi Espanjan ja koko Euroopan kovimpia talentteja, mutta pään kestävyys ja vastuunottaminen ei ole kuulunut hänen vahvuuksiin. Mielummin ollut hieman varjojen mailla ja mukavuusalueellaan, kuin oikeasti halunnut ottaa ison askeleen isoihin valoihin. Kyllä sitä vastuuta tällä kaudella on tullut ihan riittävästi.. Theo taas tuli ehkä hieman huonoon aikaan, sillä Marcelo pelasi tuolloin kenties uransa parasta aikaansa. Vastuu jäi pieneksi ja satunnaisilla minuuteilla on vaikea kehittyä, toki voi miettiä olisiko silloin lainadiili ollut parempi ratkaisu. Llorente heitettiin aivan susille ZZ:n aikana, nousi kukkaan Solarin kanssa, mutta nyt kohtalo on hyvistä otteista huolimatta jälleen sama kuin aikaisemmin ZZ:n kanssa. Kovacic menee luokkaan "kun pää ei kestä" ja norjalainen on vielä katsomaton kortti, sillä ikää oon sen verran vähän, että kukkaan puhkeaminen voi hyvinkin tapahtua. Isco on pelannut kritiikistä huolimatta paljon hyviä jaksoja, joten ottaisin hänet tuolta listalta kokonaan pois. Asenteen kanssa hieman samaan kastiin Asension kanssa. Ainoa, kenen kanssa eniten näistä perseiltiin on kenties Ceballos, joka tuotiin imo seuraan vuosi liian aikaisin, jotta voi istua penkillä ja lopulta pääsi koirankoppiin asti.

Eli on sielä virheitäkin tehty, josta toki suuri osa sataa tässä "ikäluokassa" nyt Zizoun laariin, sillä yksinkertaisesti luottoa ei ole tullut. Toivotaan, että Viniciuksen ja Brahimin kanssa ollaan järkevämpiä, mutta ainakin ensivaikutelma on se, että kyseisten kaverien pääkoppa on ihan hyvillä aineksilla varustettu.
Jatkan tätä keskustelua täällä. Vaikka asiaa koskee muitakin valmentajia kuin Zidanea, niin kyllä se tosiaan suurimmaksi osaksi kuitenkin Zizouun kulminoituu.

Itse uskon, että sellaiset tapaukset joissa huipulle nouseminen ei ole mahdollista pelkästään pään kestävyyden takia ovat harvassa. Varmaan useampi nuppi on saatu jumiin liian pienellä tai suurella vastuulla, huonolla kommunikoinnilla, väärällä harjoittelulla, väärällä roolituksella jne. Nämä asiat menevät sitten sinne valmennuksen vastuulle. Väitän, että näistä mainituista pelaajista olisi ainakin osasta kasvanut tähän päivään mennessä aivan eritason pelimiehiä vaikkapa Guardiolan tai Pochettinon alaisuudessa. Uskon että isoksi osaksi tämä kulminoituu siihen, että edellämainitut koutsit peluuttavat tiukkaa taktista sapluunaa, jossa pelaajat tietävät tarkasti oman roolinsa ja se palvelee varsinkin nuoria, kokemattomia pelaajia. Realin (varsinkin Zizoun) peluuttama löyhempi taktinen sapluuna sopii aivan varmasti paremmin valmiille pelaajille, joiden pelinymmärrys on jo valmiiksi maailman huipulla.

Ja Isco kyllä kuuluu tuohon listaan. Puhutaan pelaajasta joka ei käytännössä ole kehittynyt yhtään ikävuosien 21-27 välillä.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 26.04.2019, 15.00.19
Kuten jo johonkin toiseen topickiin kirjoitin, uskon Zidanen jättävän Realin ensi kesänä. Siihen mennessä on kaikille tullut selväksi miten osaamaton valmentaja Zizou oikein on. Pahinta vaan tässä on, että Zidane ajaa seurasta pois (toivottavasti vain lainalle) kaikki lupaavat pelaajat paitsi Viniciusen, Brahimin ja Valverden.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 29.04.2019, 10.12.09
Luka Modric oli eilen ihan yössä, kun taas pari kk sitten Luka oli niitä harvoja jotka pelasivat tasollaan.

Jotenkin pakko uskoa, että heikko esitys olisi johtunut siitä, että Madrid on jo aloittanut preseasonin. Jalat tukossa on vaikea saada syöttöjä kohdilleen.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 29.04.2019, 11.38.37
Luka Modric oli eilen ihan yössä, kun taas pari kk sitten Luka oli niitä harvoja jotka pelasivat tasollaan.

Jotenkin pakko uskoa, että heikko esitys olisi johtunut siitä, että Madrid on jo aloittanut preseasonin. Jalat tukossa on vaikea saada syöttöjä kohdilleen.

Lainaus käyttäjältä: Zidane
I'd like the season to be over, because it's a difficult situation right now.
Vähän ehkä huolestuttavakin kommentti. Veikkaan, että aika moni valmentaja olisi tähän tilanteeseen tyytyväinen, että pystyy jo huhtikuussa täysin paineettomasti alkaa rakentamaan ensi kautta. Kyllä Zidanella on varmasti jo tietoa ketkä joukkueessa varmasti jatkavat...
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 29.04.2019, 11.57.20
Voi kun tuo Zidanen lausunto enteilisi miehen poistumista valmentajan tehtävistä. Olisi huomannut itsekin jälleen, ettei ole sopiva valmentaja tarvittavaan muutokseen.
Otsikko: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Cristiano7 - 29.04.2019, 14.04.51
Voi kun tuo Zidanen lausunto enteilisi miehen poistumista valmentajan tehtävistä. Olisi huomannut itsekin jälleen, ettei ole sopiva valmentaja tarvittavaan muutokseen.
Ja kuka tilalle? Raul? Guti? Solari? Mourinho?

Ei en itsekään pidä tästä Zidanen touhusta tällä hetkellä, mutta kuka muka voisi korvata Zidanen?
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 29.04.2019, 15.05.24
Ja kuka tilalle? Raul? Guti? Solari? Mourinho?

Ei en itsekään pidä tästä Zidanen touhusta tällä hetkellä, mutta kuka muka voisi korvata Zidanen?
Eiköhän ainakin Pochettino ja Allegri ole irroitettavissa tänä kesänä. Ei varmasti tule tapahtumaan, mutta kyllä vaihtoehtoja olisi. Kukaan tuskin haluaa seuraavaa kokematonta ex-madridistaa sekoilemaan penkin päähän...
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 29.04.2019, 23.28.53
Erik ten Hag kiitos. Florentinon on kyllä pakko tuulettaa joukkuetta. Ei sitä muuten saa kukaan kuriin ja motivoitua.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 18.05.2019, 12.54.13
AS listaa hyvin Zidanen päätökset, jotka ei järkevään päähän mahdu. Marcelo, Reguilon, Isco, Ceballos ja Llorente

https://as.com/futbol/2019/05/17/primera/1558111621_001450.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 18.05.2019, 14.24.49
En ole lainkaan vakuuttunut Zidanen kyvyistä valita pelaajia järkevästi. Tuntuu menevän liikaa tunteella, jolloin ei osaa luopua kavereista.

Salahia visseen harkittiin Romasta 15 maalin kauden jälkeen, mutta ei osattu luopua Lucasista...

Benzema on Zidanelle kuin veli...

Luka Zidane kakkosmaalivahdiksi... 
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 19.05.2019, 15.59.24
Marcassa ollaan yllättyneitä, kun Zidanen 2 tuleminen ei mennytkään lainkaan kuin ensimmäinen. Nyt sentään osataan olla jo huolissaan ensi kaudesta.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/05/19/5ce14bb1268e3e684a8b4600.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 06.06.2019, 23.33.34
Ohjaan huhutopikissa vallinneen optimistit vs pessimistit keskustelun tähän suuntaan, koska siellä sivutaan itse topikin aihetta ja keskustelut on eskaloitunut uudelle tasolle. Mahdollisesti seuraavat spekulaatiot menisivät helpommin kausitopikin alle, mutta seuraavan kauden kausari on ymmärrettävästi vielä tekemättä, joten ehkä tämä topikki sopii miekkailulle. Jätän lainaukset tekemättä, mutta varmaan hyvässä hengessä keskusteluun osallistuneet foorumistit ymmärtävät missä mennään ja mitä milläkin haetaan takaa. :traktori:

Real Madridin ongelma on identiteetin sekasortoisuus. Seuran viime vuosien menestys pohjautuu osittain galacticoihin ja nuorempien täsmähankintojen haalimiseen, sekä jollain ihmeen kaupalla joukkueen rungon ytimen säilyttämiseen. Valmennuspuolella on ollut suhteellisen tuulista, joskin jokainen valmentaja on saavuttanut jotain, pois lukien Rafa ja Julen (Solaria ei lasketa). Mourinhon aikana pelattiin kovaa ja mentiin lähinnä vastahyökkäyksillä. Ancelottin aikana pelissä tuntui taasen olevan eniten järkeä, välillä nähtiinkin erittäin upeaa jalkapalloa. Valitettavasti italialaisen aikakautta varjostivat pelaajahankinnat ja isommat rakennemuutokset. Ainakin itse olen varsin tyytyväinen Ancelottin tekemään työhön ja muistelen hänen aikakauttaan lämmöllä. Zidanen aikana puolestaan sekoitettiin molempien edellä mainittujen valmentajien mausteita. Zidane ei kuitenkaan varsinaisesti tuonut omaa identiteettiään peliin, kehtaankin väittää hänen ratsastaneen edellisen valmentajien rakentamalla pohjalla menestykseen. Zidanen aikana näimme ehkä kaikkien aikojen joukkueen (toinen kausi), ei nekään mestaruudet aivan helpolla tulleet, ainakaan materiaaliin nähden. Viimeisellä kaudella nähtiinkin pakan leviävän käsiin aivan täysin, pelaajamateriaali oli kuitenkin silloisen paskan siirtoikkunan jälkeen kilpailukykyinen. Mielestäni on aiheellista pohtia, mikä on muuttunut Zidanen viimeisestä kaudesta? Ei oikeastaan yhtään mikään, paitsi yhden kaikkien aikojen futareiden siirtyminen Torinoon.

Yksi iso ongelma on ollut Florentinon ja Zidanen näkemyserot, sekä varmasti Florentinon omat ristiriitaiset näkemykset. Florentinohan järkeisti seuran siirtopolitiikkaa Ancelottin aikana, Jamesia lukuun ottamatta siirrot ovat olleet maltillisia. Seuraan on lähinnä hankittu nuorempia lupauksia, etenkin espanjalaisia, sillä Florentinon yksi tavoite oli saada valkoinen maajoukkue. Linja oli mielestäni hyvä, mutta jos pysähdymme tarkastelemaan joukkueen tilannetta nyt, voimme todeta asioiden olevan enemmän tai vähemmän vinksallaan. Missä siis vika? Zidane luotti lähinnä galactico pelaajiin, harrasti jokseenkin huonoa rotaatiota ja turhautti muutamat yksilöt. Tämän seurauksena joukkue heikkeni, tilalle ei varsinaisesti hankittu kilpailukykyisiä pelaajia. Näin ollen erot avauskokoonpanon ja rotaatiopelaajien välillä kasvoivat suuriksi. Zidane ei myöskään tuntunut enää luottavan nuorempiin rotaatiopelaajiin, jonka seurauksena kehitysvaiheessa olevat lupaukset kokivat aika isoja kasvukipuja. Myöhemmin luotto rotaatiopelaajiin tuntui häviävän täysin. Florentinon unelma valkoisesta maajoukkueesta meni Zidanen viimeisellä kaudella vessasta alas, ainakin osittain.

Nyt joukkueessa ei ole oikeastaan yhtään galacticoa, yksi kykenemätön walesilainen löytyisi. Keskikentältä ja puolustuksesta löytyy galactico tason pelaajia, mutta heillä tuntuu tökkivän aika pahasti. Tusinapelaajia kyllä löytyy ja niitä samoja espanjalaislupauksia, joita Zidane ei saanut kehitettyä ollenkaan. Galacticoa siis tarvitsi, mutta on aiheellista kysyä, tulisiko se muuttamaan yhtään mitään?

Zidanella ei tunnu olevan kunnollista pelikirjaa, luotto rotaatiopelaajiin ja etenkin nuorempiin lupauksiin vaikuttaa vähäiseltä. Runko on vanhentunut ja ikääntynyt, sitä tulisi uudistaa rohkeasti isoilla muutoksilla, sekä pyrkiä luomaan selkeä peli-identiteetti, jotta joukkueen suorittaminen kestäisi pitkän kauden ja olisi kyvykäs taistelemaan kaikissa kilpailuissa. Mielestäni Zidane ei ole oikea päävalmentaja tähän hommaan. Tämän seurauksena olen myös sitä mieltä, että vaikka seura haalisi uusia galacticoja, taustalla vaanisi silti samat vanhat ongelmat rotaatiopelaajien ja nuorempien lupauksien suhteen, eikä kilpailukykyisyys ja menestyminen olisi välttämättä mahdollista. Kyllä, galacticojen kanssa olisi huomattavasti mahdollisempaa kuin ilman niitä, mutta se ei tee silti niiden haalimisesta ja vastuuntunnottomasta varainhoidosta missään muodossa järkevää.

Lopeteguin piti olla se mies, joka olisi muuttanut seuran kurssin ja tuonut uudet tuulet peli-identitenttiä myöten. Toisin kävi ja miksi kävi? Seurassa ei uskallettu tehdä kipeitä päätöksiä, vedottiin vanhaan menestykseen ja ummistettiin silmät mahdollisuuksille. Lopetegui ajautui liian ahtaaseen väliin ja valitettavasti johto kiskaistiin liian aikaisin. Seura paskoi kirjaimellisesti housuun, jonka Zidanen uudelleen palkkaaminen vahvistaa.

Yllä oleva vuodatus johtaa juuri siihen näkemykseen, joka foorumin kiistanalaisella figuurilla on, että seuran ei tulisi missään nimessä harjoittaa vastuutonta varainhoitoa kesän siirtoikkunassa. Sillä on täysin mahdollista, että Zidanen uusi tuleminen menee aivan läskiksi ja pahimmassa tapauksessa seura ajautuu vaan entistä syvemmille vesille. Spekuloidussa skenaariossa ruoriin tarttuisi joku potentiaalinen päävalmentaja, joka joutuisi ensitöikseen selvittämään kaksikon Florentinon ja Zidanen sotkuja, ei välttämättä saisi vapaita käsiä pelaajien suhteen, eikä myöskään taloudellista tukea typerän törsäilyn seurauksena.

Ps. Jovic, Hazard ja Mendy ok, sekä lisäksi joku halpa keskikenttäpelaaja. Zidanelle ensi kauden jälkeen kenkää ja kunnon valmentaja tilalle, joka voi sitten polttaa loput varat pidempää projektia tukeviin pelaajiin.

#pessimistiporukka4ever
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 10.06.2019, 12.23.03
Pintus on poistumassa Zidanen valmennustiimistä ja lähdössä Interiin:

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/06/10/5cfe13c746163fea718b45eb.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 13.06.2019, 04.53.58
Kyllä, Zidane meinaa istuttaa Viniciuksen oikeaan laitaan. Nyt nähdään tuleeko Carvajalille uutta ohjeistusta, vai syökö tilan nuorukaiselta.

Luultavasti ei toimi. Se nyt on ihan sama kuka siellä on, kun laitapakit juoksuttaa vastustajan laiturin aina tuplaamaan. Mieluummin Jovic-Bentso pariksi keskustaan. Modric/Pogba ottaa vastustajan laitapakin nousut. Bentso putoaa vähän vastaan 10-paikan kohdalle ja Jovic kyttää ja painii linjassa. Otetaan Bentson vahvuudet esiin. Antaa Carvajalin juosta, kun se tykkää.

Toki nyt voi alkaa myös pelata Zidanepalloa eli keskityksiä ja keskityksiä laidasta. Kyllä Jovic niistä jonkun maalin tekee. Kesällä sitten uutta koutsia ja/tai Mpabbea.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/06/12/5cffe7e5ca4741f7568b45ce.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Siete - 13.06.2019, 17.49.04
Paparazzit onnistuivat eilen ikuistamaan Zidanen tapaamisen entisen maalivahtivalmentajansa Luis Llopisin kanssa hotelli Londresissa, San Sebastianissa. Llopis lähti Real Sociedadiin vuosi sitten Zidanen irtisanouduttua, mutta nyt ranskalaisvalmentaja vaikuttaisi haluavan luottomiehensä takaisin. Tuskin Zidane ihan muuten vaan matkustaisi Pohjois-Espanjaan rupattelemaan mukavia tai muistelemaan menneitä saavutuksia.

https://as.com/futbol/2019/06/12/primera/1560362464_335811.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Siete - 27.06.2019, 02.59.28
Chris [27|Jun 12:52 AM]:   Onko ZZ sama valmentaja nyt kuin ennen?
Chris [27|Jun 12:53 AM]:   Eli et usko että ihminen voi kehittyä?
Alpo [27|Jun 12:53 AM]:   Voi kehittyä, jos opiskelee aktiivisesti, mutta Zizou kaiketi vain lomaili
Chris [27|Jun 12:54 AM]:   Mistäs sen tiedät?
Alpo [27|Jun 12:54 AM]:   En usko, että kaavaili paluuta Realiin vaan seuraavksi Ranskan Majua
Chris [27|Jun 12:55 AM]:   Tuo on uskon asia.
Chris [27|Jun 12:56 AM]:   Ja kaavaili mitä tahansa, niin ei ole faktaa että hän olisi vain lomaillut.
Alpo [27|Jun 12:57 AM]:   Puhui burnoutista eronsa yhteydessä. Uskon tämän vuosksi pitäneen lomaa
Chris [27|Jun 12:58 AM]:   Uskon asia edelleen, faktasta ei tietoa.
Chris [27|Jun 12:58 AM]:   Nämä on vain olettamuksia nyt.
Alpo [27|Jun 01:00 AM]:   https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/07/13/5b485935268e3e8f558b464c.html
Alpo [27|Jun 01:00 AM]:   Ainakin pari kuukautta lomaili
Chris [27|Jun 01:01 AM]:   Ihan varmasti. Ei tarkoita etteikö olisi oppinut uutta ja kehittynyt. :)

Yllä näkyy toki vain rajallinen määrä chatissa käydystä keskustelusta, jossa oli mitä ilmeisimmin kyse Zidanen paluuta edeltäneestä ajasta. Lomaili tai ei, niin paluunsa jälkeen Zidane on kyllä käyttänyt kesälomapäiviään mm. osallistumalla ranskalaisvalmentajien intensiivikurssille.

https://as.com/futbol/2019/05/22/primera/1558542411_334715.html

Toivottavasti lomaili ja oikein kunnolla, sillä kaikki mahdolliset voimavarat tulevat varmasti tarpeeseen loppuvuoden ja ensi kevään aikana. Päättyneen kauden viimeistä peliä edeltävässä pressissä Zidane antoi ymmärtää, ettei hän tule tänä kesänä paljon lomaa viettämään tulevan kauden valmistelun takia.

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/05/18/5cdfe554e5fdeaa6438b45cd.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 27.06.2019, 11.29.15
Sieten salapoliisityölle  :peukku_ylos:

Tartuin itse myös tuohon aiheeseen hieman myöhemmin, hyvin pintapuolisesti tosin. Totesin vaan Zidanella olevan tällä kertaa todella hyvä lähtökohta uuteen kauteen, ihan pelkästään ajallisesti. Tähän voidaan helposti lisätä vielä joukkue mukaan, jota en mahduttanut eilisen näkökulmiin. Zidane hyppäsi kelkkaan jo hyvissä ajoin ennen edellisen kauden loppua, joukkueen ollessa ulkona kaikista kilpailuista, oli tuo aika varmasti suhteellisen paineetonta kaiken kaikkiaan. Käytännössä suurin osa seuraavan kauden pelaajahankinnoista on saatu maaliin, uusilla pelaajilla on aikaa tutustua joukkueeseen ja valmentajiin, kuin myös toisinpäin. Näin ollen edellisen kauden alussa ilmoille heitetyt hyssyttelyt mm-kisoista, lyhyistä kesälomista, uusien hankintojen puutteesta ja tietysti kaikkien näiden heijastamisesta joukkueen suoritustasoon, eivät tule varsinaisesti pätemään Zidanen toisen aikakauden alkutaipaleeseen. Zidanea on ylistysten joukossa myös kritisoitu paljon ja kaikki se kritiikki on ollut perusteltua. Tälläkin foorumilla on noussut selkeästi esiin pientä polemiikkia Zidanen todellisesta kyvystä valmentaa joukkuetta. Tavallaan Zidane on nyt täysin uuden tilanteen edessä, siis jos Castilla sekoilut sivuutetaan aivan täysin, mutta seura ja osa pelaajista ei ole hänelle mikään uusi tuttavuus, samalla valmistautumisaika on ollut kirjaimellisesti ruhtinaalinen. Kuten olen moneen kertaan jo todennut, itse en odota Zidanelta yhtään mitään, mutta olen tästä huolimatta hyvin pettynyt, jos seuraava kausi lähtee yskien käyntiin ja havaitsemme pelissä samat vanhat puutteet.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 03.08.2019, 10.47.19
Onko täällä vielä ääneen ihmetelty kuinka Zidanea pidettiin ihmisläheisenä valmentajana joka sai menestystä hyvällä joukkuehengellä ja tsempillä, mutta nyttemmin on uutisoitu kuinka välit ovat poikki useiden pelaajien kanssa. Ceballos, James, Bale ainakin kärkiniminä, mutta kaikki ei tietenkään ole julkista.

Pelaajille on ehkä tullut jotenkin kiusattu olo ja ehkä staroille tulee sellainen olo helposti. Yrität kovasti ja luulet että saat teoillesi vastinetta mutta toistuvasti et kuitenkaan saa. Balella ainakin delvästi vaikeuksia tehdä mitä käsketään. Bale on hankala mutta kyllä hyvän valmentajan pitäisi pystyä häntä käsittelemään.

Ceban ja Jamesin ongelmat ja niiden syyt jäivät vähän enemmän pimentoon allekirjoittaneelle. Varmaan ainakin yksi virhe Zidanelta on ollut palkita hyvistä suorituksista. Perinteisesti hyvistä suorituksista palkitaan avauksen paikalla, mutta Zidane on tunnettu jumiutumisesta tiettyihin pelaajiin eli ns. peppukavereihin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 07.08.2019, 11.33.30
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/08/06/5d49ca5a46163f145b8b45d6.html

Marca huutelee, että Zidanella on täysi hallinta sekä hankintojen että poistuvien pelaajien suhteen. Näin olikin luultavasti sovittu jo keväällä, kun ZZ suostui tulemaan takaisin.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Zidane on erityisen isossa vastuussa tulevan kauden tapahtumista. Tällä hetkellä sanoisin, että ei hyvältä näytä ja syy on pääasiassa keskikenttä. Kuten olen sataan kertaan toitottanut, CMK-kolmikko on todella ummehtunut eikä riitä enää voittamaan mestaruuksia. Tällä hetkellä ainoa vaihtopelaaja on Valverde, joka on itse asiassa esittänyt preseasonilla lupaavia otteita, mutta ei hänen varaansa kuitenkaan hirveästi voi laskea. Jos ei Pogbaa saada, ennustan hyvin mollivoittoista kautta.

Katsotaan kuitenkin siirtoikkuna loppuun asti ja dumataan sitten lopullisesti. Zidanen puheet joukkueen uudistamisesta, formaatiovaihdoksista ja ties mistä ovat tässä vaiheessa pitkälti pelkkää puhetta, koska herran ideaaliavauksen ainoa muutos on Hazard.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 07.08.2019, 16.33.50
Tämähän on jo vanha juttu ja siitä nimenomaan uutisoitiin selkeästi Zidanen paluun yhteydessä. Se on myös erittäin selkeä syy, miksi olen ollut niin kriittininen Zidanen paluuta ja miehen suorittamista kohtaan. Aloitetaan vaikka ensimmäisenä pelaajasuhteista. Voiko sellaisen miehen ottaa tosissaan, joka savustaa joukkueesta ulos Balen ja Jamesin kaltaisia maailmanluokan pelaajia, vain peluuttaakseen jotain vitun Lucas Vazguezia avauskokoonpanossa?

Asiaan. Zidane sai lähteiden mukaan paljon valtaa pelaajamarkkinoihin, hän tuli takaisin maaliskuussa ja siitä on noin puoli vuotta. Aikaa on ollut, jotain siirtoja on tapahtunut, mutta avauskokoonpano ei ole juuri muuttunut. Onko joukkueen pelitapa muuttunut? Ehkä prässipelaaminen on entistä ärhäkkäämpää, mutta sekin on hyvin puutteellista. Toistaiseksi Zidane ja Real Madrid ei ole näyttänyt mitään, mikä voisi puoltaa positiivisia ennakko-odotuksia tulevasta kaudesta. Toki tietäjät tiesivät tämän jo silloin, kun Zidanea huhuttiin toistamiseen Real Madridin peräsimeen, eli noin puoli vuotta sitten. Samaa paskaa, melkein samassa paketissa. Toivottavasti yllätymme positiivisesti, mutta se on hyvin epätodennäköistä.

Kroosin lausunnot Marcalle huvittivat jonkun verran. Hän sanoi ettei edellisten kausien menestys tarkoita automaattista uudelleen menestymistä ja sitä ei tulisi odottaa. Paskotaanko tässä housuun jo ennen kun kausi on jo alkanut? Minulla ja varmasti monella muullakin on pelko perseessä, että seuraavalla kaudella karu todellisuus lävähtää naamalle pahimman kerran. Jos pokaalisokeutta on ollut ilmassa ja sen taakse on menty, niin voin vain kuvitella millaisia selityksiä on tulossa. :D
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: #10 - 14.08.2019, 12.02.51
Hyvää yötä jos tässä on hiemankaan perää.. ::) Tämän seurauksena sitä toivoneet pääsisivät tosin eroon mitä todennäköisemmin niin Zidanesta kuin Perzeestäkin mutta tulevasta kaudesta tulisi kyllä sysimusta..

http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=3-2&ID=396935

(Linkki unohtui ensi yrittämällä) ;D
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 14.08.2019, 18.28.52
Ihailtavaa suoraselkäisyyttä Zizoulta. Pogba vähän epäilyttää ja Mino Raiola epäilyttää paljon
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 18.08.2019, 00.37.15
Tuolla ottelutopickissa olikin jo, että Modric on alkanut olla jo rasite pelille ja taso onkin jo vuoden ollut jotain ei maailman luokkaa. Kroos on palannut tasolleen viime kaudesta, mutta Modric ei.

Suorasta punaisesta seuraa luultavasti ainakin 2 ottelun pelikielto, joten nyt saadaan pari matsia nähdä, miten peli rullaa ilman kroatia. Uskon, että huonommin ainakin tilastojen valossa, mutta se nähdään pian.

Suurempi ongelma, että meillä ei kunnollista yhteistä toimivaa pelisuunnitelmaa, ei ole ollut sitten Antsen.. Meillä on ehkä maailman paras keskikenttä, suoranainen syöttörobotti (Kroos), muttei se pääse näyttämään taitojaan tässä sekamelskassa.

Sanon ihan vakavissani, että joukkue kaipaisi tällä hetkellä Mourinhoa ja tämä saatetaankin nähdä vielä kauden aikana.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 18.08.2019, 08.36.57
Zidanella oli varsin monipuolinen miehistö eilisessä matsissa, mutta itse pelaaminen oli todella staattista. Näimme hyviä yksilösuorituksia, mutta peli-ilmeessä ei ollut vieläkään sitä kuuluisaa punaista lankaa. Ellei sitten tartuta pelin alkupuolella nähtyyn korkeaan prässipelaamiseen ja normaaliin yrittämiseen. Avausmaalin jälkeen pallo Celtalle ja pelkkää odottelua, pallonhallintaprosentti olikin kotijoukkueella jossain 60% tuntumassa, ottelun viimeinen neljännes pois lukien. Modricin punainen kortti heijastui Zidanen päätöksiin, joten se lienee isoin tekijä pelin sisällä tapahtuneiden muutosten puutteellisuuteen. Vaihdot olivat perusteltavissa ja selkeässä johtoasemassa voiton turvaaminen oli järkevin vaihtoehto.

Miten tästä eteenpäin? Sitä on olennaista ihmetellä. Tulemmeko näkemään monipuolisempaa jalkapalloa, etenkin näin Modricin pelikiellon aikana, entä minkälainen tulee olemaan politiikka vaihtomiesten suhteen ja näemmekö heidän kauttaan selkeitä muutoksia ryhmityksessä ja pelitavassa. Näitä voisi olla ihan hyvä toteuttaa noin muutenkin, sen sijaan että lähtisi vain odottelemaan voittoa tehdyn maalin jälkeen.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 25.08.2019, 16.58.30
Morinhohuhut alkaneet.

Tammikuussa Mourinho vetämään 1,5 kauden projektia, jonka jälkeen joku silloin valmennuksen huipulla oleva jatkamaan.

https://as.com/futbol/2019/08/25/internacional/1566686346_991331.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Mágico Madrid - 25.08.2019, 21.23.43
Morinhohuhut alkaneet.

Tammikuussa Mourinho vetämään 1,5 kauden projektia, jonka jälkeen joku silloin valmennuksen huipulla oleva jatkamaan.

https://as.com/futbol/2019/08/25/internacional/1566686346_991331.html
Tämä kuvio tulee jatkumaan niin kauan kunnes Mourinho jää eläkkeelle.

Ite olen sitä mieltä, että jätetään Mou muiden harmiksi. En näe mitään perusteita Moun palkkaamiseksi. Enkä edes ymmärrä miksi joku hänen peräänsä haikailee.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 26.08.2019, 17.02.04
Tuskaiset ajat Zidanella. Pitäisi saada aikaan tasapainoinen aloitus kauteen, kun samalla taustalla pyörii melkoinen sirkus siirtokuvioiden parissa. Ja kun siirtokuvioille lyödään naula niin alkaa maajoukkuetauko mikä vie avainpelaajat muihin maisemiin.

Ei ole helppoa.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 26.08.2019, 20.16.20
Helppoa ei ole ja se on selvä. Loukkaantumiset aiheuttaa etenkin aikamoista päänvaivaa. Ensin Jovic, sitten Hazard ja nyt James. Olisiko se sitten Bale seuraavaksi? Casemiron loukkaantuminen olisi kuitenkin varmaan kaikkein kohtalokkain. Nykyinen joukkue huutaa yhtä puolustavaa keskikenttäpelaajaa, ei tässä muuten kyllä mitään siirtoja enää tarvita. Ellei sitten seurasta pidä väkisin saada jotain pelaajia ulos. Isojen kalojen suhteen ei ainakaan kannata tehdä mitään, antaa heidän pelata ja samalla Real Madrid säilyttää kilpailukyvyn sekä on valmis taistelemaan mahdollisista pokaaleista.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 13.09.2019, 18.03.20
Kuinkahan monta välikautta tässä vielä vedetään. Tämä ainakin ja seuraava (hyvällä tuurilla), kun uusi valmentaja ajaa jotain pelisysteemiä sisään. Zidanella, kun ei näytä olevan mitään taitoa rakentaa toimivaa pelisysteemiä vaan mennään yhä samalla mitä 3 vuotta sitten, joka ei silloinkaan toiminut pitkässä juoksussa.

Ei tässä osaa enää kovin optimistinen olla.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 27.11.2019, 19.32.41
Joulu lähenee ja Valkoinen saippuaooppera kapellimestari Zidanen johdolla soittaa varsin sulosointuista säveltä juuri nyt. Surkean viime kauden jälkeen oli monella aika vahvat epäilykset, että mitä alkaneesa kaudesta tulee eikä se kauden alku kovin hehkuva nyt ollutkaan, vaikka voittoja kuitenkin ihan hyvään tahtiin tuli ja kärjessä ollaankin La Ligassa tällä hetkellä. Pelillisesti tekeminen on ollut koko ajan parempaan suuntaan. Alla muutamia omia näkemyksiä tähän astisesta.

Ensinnäkin puolustuspelaaminen on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen hyvää. La Ligassa omiin on mennyt vain 10 maalia 13 ottelussa, eli alle yksi per peli.  Viime kaudella vastaavan ottelumäärän jälkeen omissa oli ropissut peräti 19 kertaa, eli käytännössä kaksi maalia ottelua kohden. Mikä sitten on muuttunut, että tilastoissa on ollut noinkin suuri ero? Ensinnäkin koko puolustuslinja on nostanut tasoaan Ramosin ja Varanen johdolla, jotka vetivät ihan karmean välikauden viime sesongilla. Courtois ei ollut missään nimessä viime vuonna parhaimmillaan - epävarma, helppoja virheitä, heikkoa puolustuksen johtamista.. Nyt belgialainen on parantanut kuin sika juoksuaan ja siitä palkintona viisi nollapeliä. Mukaan mahtuu myös nippu erinomaisia torjuntoja, joiden avulla on nollat pelattu ja pisteitä raavittu. Ennen kaikkea niin kannattajien, kuin pelaajienkin luotto Courtoisiin on noussut sille tasolle, että luotetaan että kyllä hän palloja osaa yhä torjua.

Puolustuspelaamiseen toisena liittyvänä pakko nostaa esiin olennaisena tietysti keskikenttä. Koko Kroos-Casemiro-Modric kolmikko dumattiin täysin rekan alle, sillä ei heidän katsottu enää nousevan muutaman vuoden takaiselle tasolle, kaiken voittaneina pelaajina. Onko se sitten Zidanen ansiota, mutta kyllähän Kroos ja Casemiro ovat vetäneet ilmiömäisen kauden tähän asti. Modric on ollut kolmikosta heikoin ja kun kauan huhuttuja Pogbaa ja Erikseniä ei saatu, nousi viiden miljoonan urugualainen Fede Valverde kuin tyhjästä ottamaan kroatialaisen paikan seuraaviksi vuosiksi. Sensaatiomaisen hyvä pelaaja jo nyt, josta kenties komeimpana esimerkkinä eilinen PSG -peli. Klippiä parhaista paloista voi nautiskella linkin kautta. (https://twitter.com/BnsComps/status/1199687401792299009)  Uskomattoman vähän kaveri tekee virheitä ja juoksuvoimaisena pelaajana pystyy tarjoamaan apua molempiin päihin kenttää ja tukemaan prässipelaamisessa sekä avittamaan omiin päähän tulevissa vastaiskuissa. Kokonaisuutena kenttätasapaino on ollut poikkeuksellisen hyvää koko kauden ajan. Viime vuosiltta tutut kiintiömaalit loistavat poissaolollaan tältä kaudelta.

Ja kun perusta on kunnossa, on ollut aika helppo rakentaa sitten hyökkäystä kasaan. Maalimääriä katsottessahan homma on ollut paljon Benzeman harteilla, sillä La Ligassa  28 maalista ranskalainen on nakuttanut melkein kolmasosan, eli 10. Champparissakin 11 maalista neljä merkattu Kissan nimiin. Mutta eipä se yksin paikkoja rakentele, vaan viime viikkoina etenkin hyökkäyspelaaminen on saatu näyttämään varsin helpolta. Vaikka käytännössä maaleja mistä paikasta tehnyt Ronaldo ei seurassa ole, niin ZZ on löytänyt uusia lääkkeitä hyökkäyspelaamiseen. Pelkkien keskityspallojen tai yksittäisten suorituksien varassa ei enää olla. Useimmissa viime aikojen peleissä ensinnäkin prässipeli on ollut jopa silmiä hivelevää, joiden kautta tilanteisiin on päästy pallonriistojen seurauksena. Hazard ei ole ollut missään nimessä tarpeeksi tehokas, mutta muutamia viime pelejä kun katsoo, niin kyllähän se tatsi alkaa löytymään. Haastoissa niin vahva, kuin viime vuosina on totuttukin ja menee miehestä heittämällä ohi. Tehot tulevat taatusti jossain kohtaa, tärkein on kuitenkin löytynyt formi ja yhteispeli Benzeman ja  Mendyn kanssa. 100 miljoonaa tuntui kesällä paljolta, mutta viimeinen kuukausi on ollut sellaista tasoa, jota odottaa sopikin.

Siinä missä Hazard ja Benzema ovat olleet hyökkäyspelin tärkeimmät kasvot, on Jovic, Vinicius ja Lucas jääneet pahasti jyrätyksi. Bale aloitti kauden mukiin menevästi, mutta viime ajat ovat olleet kaikkea muuta kuin pelillisesti framilla olemista. Huutokonserteista huolimatta walesilaista ei tunnu paskaakaan muiden mielipiteet kiinnostavan, vaan hänestä saatetaan kauden mittaan saada vielä varsin pätevä lisäase hyökkäyskaliiberiin. Välit eivät kuitenkaan täysin tulehtuneet Zizoun kanssa ole, joten jos isoa tähdenlentoa rakennellut Rodrygo ei pian taas itseään löydä ylemmältä tasolta, golffaava walesilainen voi hyvinkin nostaa itsensä takaisin pelaavaan avauskokoonpanoon..

Pelillisesti Zizoun ryhmä on kuitenkin kehittänyt tekemistään valtavasti ja kuten Zidane taannoin sanoi, noin kuukausi sitten kärsitty vierastappio Mallorcalle herätti tämän ryhmän. Se ottelu oli kenties kauden ala-arvoisin, mutta tuon jälkeen joukkue todenteolla kasasi itsensä, josta työnäytteenä on ollut seitsemän peräkkäistä tappiotonta ottelua maalierolla 21:3. Vakuuttavaa, sanoisi joku. Isot nimet ovat nostaneet itsensä oikealle tasolle ja kun siinä sivussa mm. Valverde, Mendy ja Rodrygo ovat nousseet isommin pinnalle, ei kukaan kaipaile enää väsyneiden Pogbien perään, vaan Zizou on saanut omalla tekemisellään kesän jokseenkin pettymykseksi jääneen siirtoikkunaan näyttämään mestariteokselta. Tokikaan loukkaantumisia nykymiehistö ei juurikaan kestä ja muutaman kaverin kohdalla se olisi suoranainen katastrofi.

Tiistain PSG -tasapelistä huolimatta Real osoitti, että se on palannut seuraksi Euroopan huipulle, joka jokaisen joukkueen täytyy jatkossa ottaa tosissaan. Jos viime kauden jälkeen Madrid oli harmaa, väsynyt ja epäkiinnostava joukkue, täynnä motivaationsa menettäineitä eilisen päivän tähtiä, on tällä hetkellä totuus toinen. Jos ja kun Zizoun ryhmä löytää vielä esimerkiksi kokoonpanon osalta toisen variaation perinteisen 4-3-3 tilalle - kuten eilen Pariisia vastaan - tulee joukkue olemaan jälleen kerran kevään UCL -pudotuspeleissä haastava joukkue voitettavaksi. La Ligan osalta on viime vuodet uinuttu, mutta nyt meno on sielläkin muutamia alkukauden pupelluksia lukuunottamatta ollut ylöspäin suuntautuvaa ja kun pahimmat kilpakumppanit tuntuvat pelillisesti junnaavan paikoillaan, Valkoinen baletti on vastapainoksi laittamassa isompaa vaihdetta silmään ja tekemässä Madridiin valkoisen joulun.. Se, riittääkö se sitten mestaruusjuhliin yhdenkään tittelin muodossa, on asia toinen, mutta tärkein on, että joukkue on palaamassa siihen mihin se kuuluukin  - Euroopan suureksi joukkueeksi. Kiinnostavaksi ja pelottavaksi.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 28.11.2019, 11.45.54
Valderdelle ollaan sorvaamassa uutta 2026 vuoteen yltävää jatkosopimusta. Jatkossa ei tarvitse junnupalkoilla raataa. :peukku_ylos:

Tuli tässä mieleen, ettei tainnut kukaan täällä ymmärtää Valverdeä, kun jäi reilu vuosi sitten Realiin, eikä lähtenyt lainalle. Itsekin pidin tätä vääränä ratkaisuna. Ei enää näytä väärältä ratkaisulta. Imi kaiken opin Kroosilta, Modricilta ja Casemirolta, joista ainakin 2 jälkimmäistä vaikuttaa helposti lähestyttäviltä ja on nyt yksi parhaimmista ja tärkeimmistä pelaajista joukkueessa.

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2019/11/28/5ddec5bc46163f63918b4624.html

https://www.laliiga.com/aihe/valverde-federico/2019-11/lahde-real-madrid-sitouttaa-lapimurtopelaajansa-pitkalla-jatkopahvilla-tahtitieteellinen-ulosostohinta/
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 28.11.2019, 13.10.43
Vielä edelleen hiihtelen pessimistikerhon väreissä. Nyt Realin flow-tilassa esitykset ovat kieltämättä olleet vakuuttavia. Mutta mitä tapahtuu sen jälkeen, kun tämä flow-tila lopahtaa? Zizoulla ei ole sitä vankkaa taktista selkärankaa, johon nojata vaikeina hetkinä.

Se, että kuukausi sitten joukkue valmennuksineen oli ongelmia täynnä ja nyt ne kaikki olisi kerralla korjaantuneet kuulostaa ainakin pessimistiselle manselaiselle vähän turhan optimistiselta ajattelulta. :D
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 28.11.2019, 15.42.44
Joulu lähenee ja Valkoinen saippuaooppera kapellimestari Zidanen johdolla soittaa varsin sulosointuista säveltä juuri nyt. Surkean viime kauden jälkeen oli monella aika vahvat epäilykset, että mitä alkaneesa kaudesta tulee eikä se kauden alku kovin hehkuva nyt ollutkaan, vaikka voittoja kuitenkin ihan hyvään tahtiin tuli ja kärjessä ollaankin La Ligassa tällä hetkellä. Pelillisesti tekeminen on ollut koko ajan parempaan suuntaan.

Kokonaisuutena kenttätasapaino on ollut poikkeuksellisen hyvää koko kauden ajan. Viime vuosiltta tutut kiintiömaalit loistavat poissaolollaan tältä kaudelta.

Pelillisesti Zizoun ryhmä on kuitenkin kehittänyt tekemistään valtavasti ja kuten Zidane taannoin sanoi, noin kuukausi sitten kärsitty vierastappio Mallorcalle herätti tämän ryhmän. Se ottelu oli kenties kauden ala-arvoisin, mutta tuon jälkeen joukkue todenteolla kasasi itsensä, josta työnäytteenä on ollut seitsemän peräkkäistä tappiotonta ottelua maalierolla 21:3.Hieno kirjoitus, kiitos!

Kauteen valmistavat ottelut (International Champions & Audi Cup + ystävyysottelut) olivat huonoja. Peli Mallorcaa vastaan saattoi olla se käännekohta, vaikka seuraava peli Galaa vastaan vieraissa voitettiinkin vain Kroosin kimmokemaalilla.  Betis tasurikin marraskuun alussa oli kyllä vain kohtullinen suoritus. Chrisin kirjoituksesta samaa mieltä sillä pöytäkirjamerkinnällä, että kenttätasapaino ei minusta ollut kovin hyvä heinä-lokakuussa.  Yhtä kaikki noiden jälkeen suunta on koko ajan ollut ylöspäin ja  marraskuu oli siis todella vahva. Parasta on ollut ehkä juuri se, että onnistumisia on tullut jokaisella osa-alueella. Ydinporukka on hyvässä formissa, mutta aika kapea loukkaantumisia ajatellen.

 
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 28.11.2019, 19.47.17
Onhan tämä tekninen ja taktinen tekeminen yllättänyt. On tiedetty, että asenteen Zidane osaa taikoa kuntoon ja näin on tällä kaudella myös tapahtunut, mutta jotakin erikoista tapahtui Mallorca pelin jälkeen ja myös taktinen puoli loksahti kuntoon.

Mallorca peliin lähdettiin maajoukkuetaolla hyvin valmistautuneena. James ja Isco olivat treenanneet 2vk vain sitä varret, mutta floppasivat isosti.

Palasiko Zidane tämän jälkeen vanhaan tuttuun kaavaan ja unohti kesän puheet uusista pelisysteemeistä? Isco oli PSG:tä vastaan kuin uudesti syntynyt.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 28.11.2019, 21.18.55
Onhan tämä tekninen ja taktinen tekeminen yllättänyt. On tiedetty, että asenteen Zidane osaa taikoa kuntoon ja näin on tällä kaudella myös tapahtunut, mutta jotakin erikoista tapahtui Mallorca pelin jälkeen ja myös taktinen puoli loksahti kuntoon.

Mallorca peliin lähdettiin maajoukkuetaolla hyvin valmistautuneena. James ja Isco olivat treenanneet 2vk vain sitä varret, mutta floppasivat isosti.

Palasiko Zidane tämän jälkeen vanhaan tuttuun kaavaan ja unohti kesän puheet uusista pelisysteemeistä? Isco oli PSG:tä vastaan kuin uudesti syntynyt.

Mallorca pelin jälkeen Vinicius on pelannut kolmessa ottelussa ja kellottanut yhteensä 54 minuuttia. RM-Gala pelistä hän oli poissa loukkaantuneena, mutta en nyt muista mitään pidempikestoista loukkaantumista.
Kun koko joukkue parantaa, ei asia tietysti palaudu yksittäisiin pelaajiin, mutta onhan Hazard tarjonnut marraskuussa tasonnostoa koko hyökkäykseen.

Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 30.11.2019, 21.26.26
Pakko myontää, että pikkuhiljaa alkaa karista epäluottamus Zizoun valmennustiimin tekemiseen. Voittoja raavitaan ilman Hazardia ja myös Modricin ollessa kentällä. Tällä hetkellä Real näyttää jopa suurimmalta suosikilta voittaa la Liga, kun Barcassa sisäisiä ongelmia.

Modric tosiaan on pelillisessä suossa ja aika syvällä. Tämän näkee jo miehen turhautuneista eleistä tilanteiden jälkeen. Valverde tulee ohi ja ihan syystä. Nyt olen jo aika varma, että Modric lähtee ensi kesänä tai lopettaa jopa uransa.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2019/11/30/5de2958ae2704e1f768b45d0.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 19.12.2019, 12.18.14
Maestrolla kulkee tällä hetkellä hyvin.

Jos mietitään sitä tilannetta, johon patonki viime keväänä tuli, niin dramaattisesti paremmalta näyttää tällä hetkellä.

Tuolloin näytti siltä, että koko joukkue ehkä Karimia lukuun ottamatta näytti totaalisen ummehtuneelta. Usko tähän ydinporukkaan Ramosia, Kroosia, Modricia, Casemiroa ym. myöten oli mennyttä. CL:ssä oltiin totuttu nostamaan pyttyä aina loppukeväästä - nyt tiputtiin ekalla kierroksella jollekin v*tun Ajaxille.

Tolppien välissä seisoi epävarma belgialainen uppotukki, puolustus oli niin sekaisin että omissa saattoi kolista millä hetkellä hyvänsä, keskikenttää ei saatu haltuun edes pikkuseuroja vastaan kotipeleissä ja hyökkäyspeli oli yhtä tuhnuilua.

Nyt näistä pätee ainoastaan hyökkäyspelin ajoittainen tuhnuilu. Kaikki muut osa-alueet ovat korjaantuneet, ja muun muassa Valverden esiinmarssiin voi olla äärimmäisen tyytyväinen. Rodrygokin teki vahvaa tuloaan, mutta nyt on ollut taas sen verran hiljaisempaa, että vedetään nyt hetki happea tämän pojan suhteen. Jopa Isco on aiheuttanut taas ilon hetkiä.

Zidane hankki Hazardin joukkueen avainpelaajaksi. Kun avainpelaaja on pois kentältä, se näkyy väkisinkin. Perkeleen Meunier. Eilinen peli olisi kääntynyt Realille Edenin ollessa kentällä.

Loukkaantumisia on ollut tällä kaudella niin paljon, että fysiopuolta voisi joukkuejohto tarkastella kriittisellä silmällä. Jotain siellä on tehty väärin. Näin iso määrä lihasvammoja ei voi olla optimoidun treenin tulos.

Optimistikerhossa voidaan hyvin ja odotellaan innolla City-kohtaamisia ja Euroopan valloitusta. :peukku_ylos:

Zidane on oikea valmentaja tälle joukkueelle.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RONALDO - 19.12.2019, 13.25.09
Loukkaantumisia on ollut tällä kaudella niin paljon, että fysiopuolta voisi joukkuejohto tarkastella kriittisellä silmällä. Jotain siellä on tehty väärin. Näin iso määrä lihasvammoja ei voi olla optimoidun treenin tulos.

Ainakin useammissa näissä parin viime kuukauden aikaisissa loukkaantumissa on monessa tapauksessa pelaajien puolella ollut myös vikaa/huonoa tuuria. Vazquez mursi varpaansa tiputettuaan käsipainon kuntosalilla. Marraskuussa James lähti vastoin Madridin ohjeistusta maajoukkueensa matkaan ei sataprosenttisessa kunnossa, ja kas kummaa vaivat pahenivat. Hazardin nilkan paskoi Meunier. Balen loukkaantumisten kanssa ei ole onnistunut yksikään pidemmän aikaa vaikuttanut valmennustiimi.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 19.12.2019, 14.25.26
Veikkaan lihasvammojen johtuvan paljolti liian kovilla tavoitteilla. Kun mennään äärirajoilla niin tuntuu luonnolliselta, että vammojakin tulee enemmän. Tason ylläpito sitten lienee ystävällisempää.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 19.12.2019, 14.52.48
Maestrolla kulkee tällä hetkellä hyvin.

Jos mietitään sitä tilannetta, johon patonki viime keväänä tuli, niin dramaattisesti paremmalta näyttää tällä hetkellä.

Tätä asiaa ja muutosta viime kaudesta voi tarkistella myös varsin hyvin alla olevan kuvan kautta. Roimia parannuksia jokaisella osa-alueella. Pistesaldo ottelua kohden on parantunut 0,4:llä ja tästä kiitoksena jaettu kärkipaikka 16:n kierroksen jälkeen.

Suurin ero mihin kannattaa kiinnittää huomio, on puolustuspelaaminen. Onhan se jo ihan silminnähdenkin ottanut isoja harppauksia viime kaudesta, mutta myös kuvan kertomat lukemat tukevat tätä väitettä. xG -lukemat vastaan ovat pudonneet roimasti ja kun viime kaudella omissa kolisi aika rumasti La Ligassa 46 kertaa (10 enemmän kuin esim Barcelonalla) tällä hetkellä lukema on 12 (kahdeksan vähemmän kuin Barcelonalla.) Sama tahti jatkuu, niin päästettyjen maalien määrä olisi jotain 25-26 ja tuolla lukemalla täytyy tapella mestaruudesta aivan viimeiseen otteluun asti. Tällä budjetilla operoivan Madridin tulee yksinkertaisesti takoa riittävät maalit, jos koko kauden omissa soi reippaasti alle yhden maalin keskiarvolla.

Kun tuota puolustusta kerrankin saa ihan aiheesta kehua, niin onhan Varane-Ramos nostaneet itsensä ihan eri tasolle viime kauden jälkeen. Varane viime vuonna koki koko kauden kestänyttä MM-kullan aiheuttamaa krapulaa, mutta nyt on nähty tuttua ranskalaista Kapteenin vierellä. Samaan hengenvetoon Courtois on lunastanut ne odotukset, jotka hänelle asetettiin kun siirto Madridiin toteutui. Viime vuonna sai pelätä likimain jokaisen laukauksen kohdalla, mutta nyt belgialainen on maalilla kaveri, mihin voi luottaa.

(https://pbs.twimg.com/media/EMFA1a-XYAca8hH?format=jpg&name=small)

*Lukemat ennen eilistä Barcelona -ottelua.

'
Zidane on oikea valmentaja tälle joukkueelle.

Amen.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 19.12.2019, 17.26.17
Ihan mielenkiinnosta. Mikä on mielestänne ollut Zidanen suurin kehitysalue? Onko tuo kehitysalue mennyt eteenpäin ja onko vielä tarvetta parantaa? En halua tuottaa mielipahaa, mutta Real Madridin kausi voi kääntyä vielä jyrkkään alamäkeen vain ja ainoastaan kahden tai kolmen pelaajan loukkaantumisten myötä. Te tiedätte ketä he ovat, heidän takaa löytyy myös Zidanen heikkoudet.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 19.12.2019, 17.37.59
Ihan mielenkiinnosta. Mikä on mielestänne ollut Zidanen suurin kehitysalue? Onko tuo kehitysalue mennyt eteenpäin ja onko vielä tarvetta parantaa? En halua tuottaa mielipahaa, mutta Real Madridin kausi voi kääntyä vielä jyrkkään alamäkeen vain ja ainoastaan kahden tai kolmen pelaajan loukkaantumisten myötä. Te tiedätte ketä he ovat, heidän takaa löytyy myös Zidanen heikkoudet.

Zidane on herättänyt henkiin kuolleeksi todetun ryhmän pelaajia. Oli se sitten vamos-huudoilla, ankaralla taktisella osaamisella tai millä ikinä, niin näin on käynyt. Aina voi parantaa.

Maailman jokaisesta joukkueesta keksii 2-3 pelaajaa, joiden loukkaantuminen vaikuttaa dramaattisesti joukkueen menestykseen. Nyt on selvitty ihan ok ilman mm. Hazardia, Marceloa ja Jamesia.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 19.12.2019, 18.27.15
Maailman jokaisesta joukkueesta keksii 2-3 pelaajaa, joiden loukkaantuminen vaikuttaa dramaattisesti joukkueen menestykseen. Nyt on selvitty ihan ok ilman mm. Hazardia, Marceloa ja Jamesia.

Kyllä. Jokaisella joukkueella on tärkeät ydinpalaset, mutta Real Madridin tapauksessa tulee täysin seinä vastaan muutaman pelaajan kohdalla. Puolustuspelaaminen on ailahdellut usein, mutta se ei ole varsinaisesti ollut Zidanen heikkous. Zidanea on kritisoitu mm. selkeän pelifilosofian ajamisen puutteesta, sekä liiallisesta turvautumisesta yksittäisiin pelaajiin ja heidän kompensoivaan ratkaisuvoimaan.

Cristiano Ronaldon siirtyminen Juventukseen ja Balen golf-kuviot asettivat aivan uudenlaiset haasteet Zidanelle. Keskikentän ja hyöykkäyksen ryhmitys, sekä niiden kahden tasapainon löytäminen kumpaankin suuntaan pelattaessa on kriittinen osa-alue. Hyökkäävistä pelaajista Karim Benzema on ainutlaatuinen, kukaan joukkueesta ei pysty korvaamaan hänen pelaamistaan. Itse asiassa kukaan ei tule edes lähelle. Kroos, Casemiro ja Modric keskikenttä ei ole ollut entisensä enää pitkiin aikoihin. Valverde on tuonut lisäponnetta keskikenttäpelaamiseen ja kykenee tekemään selkeän eron peliin. Keskikentän tasapainosta vastaa myös Casemiro, tämä tuskin tulee yllätyksenä. Real Madrid voi pelata ilman kaikkia noita pelaajia ja silti pelata voitosta, mutta voiton ottaminen vaikeutuisi huomattavasti.

Ainoa asia josta annan Zidanelle edes hieman kehuja, on hänen uskallus käyttää rohkeampaa rotaatiota. Tätä näimme viimeksi menestyksekkäällä tuplakaudella. Sen ajan joukkue oli materiaalin puolesta parempi, mutta myös nykyisellä pitäisi pystyä tekemään tulosta. Samaan aikaan en voi olla pohtimatta, kuinka paljon nähty rotaatio johtuu pelkästään useiden loukkaantumisten pakottamana valmentajan omien näkemysten sijaan. Joka tapauksessa lukuisat loukkaantumiset ovat vaikuttaneet joukkueen ja pelitavan kehitykseen. Menestyksekkäällä tuplakaudella ensimmäisen ja toisen kokoonpanon linjaus oli suoraviivaisempi ja näin ollen kummankin kokoonpanon esitykset olivat enemmän tai vähemmän odotetun tasaisia. Nyt vaihtelevuutta on ollut paljon ja tämä näkyy pelaajien otteissa. Kollektiivinen pelaaminen rakoilee ja pelaajien henkilökohtaiset otteissa on epävarmuutta. Tästä päästään oikeastaan kauden toiseen puoliskoon ja seuraavaan kauteen.

Toivoisin joukkueen uudistuvan selkeästi. Tällä haen takaa useamman pelaajan siirtymistä muualle ensi kesänä, niin kokonaan syrjään kuin myös lainalle. Nykyisessä joukkueessa on mukavasti pelaajia ja paljon erilaisia vaihtoehtoja, mielestäni tämä kuitenkin syö joukkuetta pitkällä aikavälillä ja hidastaa kollektiivista kehitystä. Joukkueessa on mm. sellaisia pelaajia kuin Bale, Isco, James ja Modric. Kaikki heistä ovat hienoja pelaajia ja selkeitä vahvistuksia joukkueelle kuin joukkueelle, mutta mielestäni kaikkien heidän aika Real Madridissa alkaa olemaan ohi. Varauksella laskisin myös Marcelon tuohon joukkoon, mutta hän tarjoaa erilaisen vaihtoehdon Mendylle ja on vielä varsin kyvykäs tarjoamaan hyökkäysvoimaa laitapelaamiseen. Nuorten brassien tilanne on myös erikoinen. Mielestäni kummallekin ei löydy tilaa samaan aikaan ja toisen tulisi lähteä lainalle paremman peliajan ja kehityksen perään.

En luota vieläkään Zidaneen, mutta en minä silti hänelle pahaa toivo. Hänen kehityksen kannalta olisi hyvä saada ehjä loppukausi ja selkeämpi linjaus ensi kaudelle. Real Madridilla on paljon hyviä nuoria pelaajia, joiden varaan seura voi rakentaa tulevaisuutensa. Nyt vain pitäisi malttaa ja pelata kortit oikein.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 20.12.2019, 12.16.27
Pitkälti pystyn yhtymään Tsisoun mielipiteeseen.

Hyökkäykseen jättäisin rutinoutuneet Hazardin ja Benzema ja siihen rinnalle kasvamaan ja ottamaan sen kolmannen avauksen paikan jättäisin Rodrygon Viniciuksen, Asension ja Brahimin.

Hyökkäyksestä ulostaisin Lucasin, Balen, Jamesin, Iscon ja Marianon. Näistä voisi saada noin 150-200 miljoonaa kassaan.

Keskikentälle jättäisin Kroosin, Casemiron ja Valverden. Modricille tarjoaisin sopimusta lisävuodeksi ja toisin Odegaardin kotiin. 5 pelaajalla saatettaisiin pärjätä, koska formaatiota voi tarpeen tullen muokata yms.

Puolustuksesta vaihtaisin Odriozolan Hakimiin, mistä voidaan netota 20-35 miljoonaa. Marcelo jaksanee huipulla vielä pari vuotta jonka jälkeen Reguilonin voisi ajatella korvaavan hänet.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 20.12.2019, 12.43.56
Hyökkäyksestä ulostaisin Lucasin

Miten saatoinkaan unohtaa?  :D

Keskikentälle jättäisin Kroosin, Casemiron ja Valverden. Modricille tarjoaisin sopimusta lisävuodeksi ja toisin Odegaardin kotiin. 5 pelaajalla saatettaisiin pärjätä, koska formaatiota voi tarpeen tullen muokata yms.

Odegaardin kanssa olisi hyvä olla maltillinen. Hän on tarjonnut useita hienoja suorituksia sossun paidassa, mutta nuoren pelimiehen pitäisi saada pelata ja kehittää itseään kokemuksen kautta. Zidane ei ole varsinaisesti velho nuorten pelaajien kehittämisessä, joskin tämä kausi on ollut pienehkö poikkeus. Real Madridin keskikentälle on tällä hetkellä erittäin kova tunku ja en usko tilanteen muuttuvan radikaalisti ensi kaudelle. Olettaisin Odegaardin jäävän vähille minuuteille ja tämä voisi osoittautua hyvinkin kohtalokkaaksi virheeksi. Jotkut ovat maininneet Odegaardin omaavan jopa Gutimaista pelihuumoria. Nuoren norjalaisen lainasopimus yltää kesään 2021 ja tämä on mielestäni erittäin hyvä, tuo sopimus pitäisi katsoa loppuun asti ennen päätöksiä.

Yksi omia huolenaiheita on Zidanen halu saada Pogba joukkueeseen. En ole missään vaiheessa pitänyt ajatuksesta. Tällä hetkellä en näe ko. siirtoa edes tarpeellisena tai ajankohtaisena. Tämän kauden loppupuolisko tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen nimenomaan Real Madridin keskikentän osalta, sillä Zidanen valinnat vaikuttavat varmasti ensi kesän tapahtumiin. Ainakaan itse en osaa tarkkaan ajatella, mitä Zidane haluaa keskikentältä ja minkälaisia pelaajia hän suosii itse. Kesän jälkeen jäi sellainen käsitys, että Zidane ei täysin saanut sitä mitä halusi. Tämä jättää kysymyksiä tulevaa varten, nähdäänkö isompia muutoksia vai ei.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RONALDO - 21.12.2019, 21.13.09
Tätä asiaa ja muutosta viime kaudesta voi tarkistella myös varsin hyvin alla olevan kuvan kautta. Roimia parannuksia jokaisella osa-alueella. Pistesaldo ottelua kohden on parantunut 0,4:llä ja tästä kiitoksena jaettu kärkipaikka 16:n kierroksen jälkeen.

Suurin ero mihin kannattaa kiinnittää huomio, on puolustuspelaaminen. Onhan se jo ihan silminnähdenkin ottanut isoja harppauksia viime kaudesta, mutta myös kuvan kertomat lukemat tukevat tätä väitettä. xG -lukemat vastaan ovat pudonneet roimasti ja kun viime kaudella omissa kolisi aika rumasti La Ligassa 46 kertaa (10 enemmän kuin esim Barcelonalla) tällä hetkellä lukema on 12 (kahdeksan vähemmän kuin Barcelonalla.) Sama tahti jatkuu, niin päästettyjen maalien määrä olisi jotain 25-26 ja tuolla lukemalla täytyy tapella mestaruudesta aivan viimeiseen otteluun asti. Tällä budjetilla operoivan Madridin tulee yksinkertaisesti takoa riittävät maalit, jos koko kauden omissa soi reippaasti alle yhden maalin keskiarvolla.

Kun tuota puolustusta kerrankin saa ihan aiheesta kehua, niin onhan Varane-Ramos nostaneet itsensä ihan eri tasolle viime kauden jälkeen. Varane viime vuonna koki koko kauden kestänyttä MM-kullan aiheuttamaa krapulaa, mutta nyt on nähty tuttua ranskalaista Kapteenin vierellä. Samaan hengenvetoon Courtois on lunastanut ne odotukset, jotka hänelle asetettiin kun siirto Madridiin toteutui. Viime vuonna sai pelätä likimain jokaisen laukauksen kohdalla, mutta nyt belgialainen on maalilla kaveri, mihin voi luottaa.

(https://pbs.twimg.com/media/EMFA1a-XYAca8hH?format=jpg&name=small)

*Lukemat ennen eilistä Barcelona -ottelua.

'
Amen.
Puolustuspelaaminen on itse asiassa päästettyjen maalien suhteen ihan pitemmälläkin aikavälillä katsottuna melko poikkeuksellisella tasolla. Tällä vauhdilla Real päästäisi tarkalleen 26,82 maalia. Espanjassa on pelattu 38 ottelun sarja kaudesta 1987-1988 alken (poikkeuksena kaudet 95-97 42 ottelua) ja tuo tämän hetken keskiarvo johtaisi toiseksi parhaaseen kauteen päästettyjen maalien suhteen juurikin tuon 87-88 kauden jälkeen, jolloin Real päästi 26 maalia. Edellisen kerran Real on päästänyt alle 30 maalia kaudella 1994-1995, mielenkiintoista seurata pysyykö kasetti kasassa loppuun asti tuolta osin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 21.12.2019, 22.50.03
Edellisen kerran Real on päästänyt alle 30 maalia kaudella 1994-1995, mielenkiintoista seurata pysyykö kasetti kasassa loppuun asti tuolta osin.

Tämä voisi olla täysin mahdollista, mutta se edellyttää loukkaantumisten ja pelikieltojen välttämistä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Zidane on nähdäkseni panostanut puolustuspeliin ja kenttätasapaino on mennyt parempaan päin. Pallo on pyöreä ja ylilyöntejä sattuu aina, mutta järkevän peruspelin pitäisi riittää. Enemmän olisin huolissani hyökkäyspelaamisesta, kuten aikaisemmin ennätin jo kirjoittamaan. Sairastuvan osilta tilanne on joka tapauksessa parempaan päin ja kauden toiseen puoliskoon voi lähteä ihan hyvillä mielin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 21.12.2019, 23.16.24
Vanhan viisauksen mukaan puolustukset voittavat mestaruuksia.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 23.12.2019, 11.37.33
Toisen forkan puolella mainittu Real Madridin käyttäneen Cristiano Ronaldon lähdön jälkeen 250 miljoonaa hyökkääviin pelaajiin. En tiedä kuinka monessa hankinnassa Zidane on ollut mukana ja miten hän kokee pelaajien sopivan hänen suunnitelmiinsa. Joka tapauksessa tuollainen summa pitäisi saada realisoitua edes jollain tavalla ja valmentajallakin on vastuunsa. Eilisessä pelissä on saattanut olla huonoa tuuria, mutta eilinen peli ei ole yksin syy hyökkäävien pelaajien umpisurkeisiin statistiikkoihin. Hyökkäyspeliin pitää saada lisää ponnetta.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 23.12.2019, 13.03.15
Bilbao kyllä käveli taktisesti Zidanen yli eilen. Vaihtojen jälkeen menetettiin pelin hallinta eikä päästy enää maalipaikoille. Rodrygon vaihto Baleen ei vielä aiheuttanut ongelmia, mutta kun Vini-->Jovic vaihdon yhteydessä vaihdettiin systeemi 442:een niin homma hajosi taas käsiin.

Syksyllä usko oli koetuksella että saako Zidane edes puolustuspelaamista juuriin, mutta nyt se osa-alue on maailman kärkeä. Toivotaan, että sama saadaan aikaa hyökkäyspelaamisessa.

Yhden kosketuksen pelaamisella saavutettiin ihmeitä marras-joulukuun vaihteessa. Siitä pitäisi pitää kiinni, niin alettaisiin päästä paikoille muutenkin kuin keskittämällä.

Edit:
Tuli mieleen, että Mourinho nappasi aika usein vasemman pakin pois ja otti hyökkääjän tilalle. Sillä tavalla hän sai kunnon myllytyksen loppuun
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 09.01.2020, 17.04.46
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/01/09/5e17117722601db5378b45ab.html

"I won't doubt you again, Zidane"

Myös Marcan toimituksessa ollaan hypätty optimistikelkan kyytiin. :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 09.01.2020, 19.30.39
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/01/09/5e17117722601db5378b45ab.html
"I won't doubt you again, Zidane"
Myös Marcan toimituksessa ollaan hypätty optimistikelkan kyytiin. :peukku_ylos:

Juu, Marca hehkuttaa tilannetta useassa artikkelissa, kuten
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/01/08/5e1511f522601d53698b4631.html?cid=BOOREC&utm_source=taboola&utm_medium=internal-referral

4-3-2-1 vaikutti oikein toimivalta, kun huomioi että hyökkäyksen vahvuudet on keskikentällä Hazardin ja Karimin poissaollessa.
Jovicia lukuunottamatta koko joukkue näytti nauttivan pelaamisesta joka lupaa hyvää mille tahansa muodostelmalle.
Osansa oli Valencian heikkoudellakin ja yhdestä pelistä on tietysti mahdotonta tehdä sen pidempiä johtopäätöksiä.

Toivotaan Supercopan voittoa joka voisi antaa buustia taas tammi-helmikuun tosipeleihin.
 

Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 12.01.2020, 22.57.59
Nyt olen minäkin optimistikerhossa.

Aivan järjetön tämä Zidanen finaalisaldo 9/9.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 13.01.2020, 13.32.43
Nyt olen minäkin optimistikerhossa.

Päivän piristävä uutinen.

Redondollakin on vielä paikkavaraus toimistossa, mutta hallitus epäilee tuon paikan täyttyvän vasta kun Klopp, Pochettino, Guardiola, Allegri tai Bielsa astuu joukkueen peräsimeen.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 13.01.2020, 14.17.48
Redondollakin on vielä paikkavaraus toimistossa, mutta hallitus epäilee tuon paikan täyttyvän vasta kun Klopp, Pochettino, Guardiola, Allegri tai Bielsa astuu joukkueen peräsimeen.
Redondo liittyy optimistikerhoon sitten kun Real pelaa kokonaisvaltaisesti hyvää futista. Zidane on saanut puolustuspään parempaan kuntoon kuin olisin uskonut ja prässipelissäkin on ollut paljon hyvää. Hyökkäyspelaaminen sen sijaan on kokonaisuudessaan aika huonolla tasolla. Yksittäisiä hyviä esityksiä on ollut, mutta kyllä tällä pelaajakartilla on väkisinkin näin oltava.

Se, että Real johtaa La Ligaa ja voittaa Super Cupin johtuu omasta mielestä eniten siitä, että Barcelonassa paletti on vielä enemmän sekaisin ja Simeonekin on aikalailla epäonnistunut uudelleenrakennuksessa. 2.1 pisteen keskiarvo ja 1.9 tehtyä maalia/ottelu(La Ligassa) ylivertaisilla resursseilla ei ole oikeasti kovin häävi.

Vähän ehkä halpa heitto, että olen optimistinen vasta kun joku tietty valmentaja on koutsina. Olen optimistinen kun peli alkaa näyttää siltä, että on syytä optimismiin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 13.01.2020, 16.24.46
Zidanen joulukuusi toimi hyvin Valenciaa vastaan, mutta Ticon kilpikonnaa ei saatu selätettyä. Zidane reagoi tähän ihan ok:sti vaihtamalla perinteiset laiturit Ticoa vastaan ja pysymällä joulukuusessa Valenciaa vastaan.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 13.01.2020, 16.29.25
Redondo liittyy optimistikerhoon sitten kun Real pelaa kokonaisvaltaisesti hyvää futista. Zidane on saanut puolustuspään parempaan kuntoon kuin olisin uskonut ja prässipelissäkin on ollut paljon hyvää. Hyökkäyspelaaminen sen sijaan on kokonaisuudessaan aika huonolla tasolla. Yksittäisiä hyviä esityksiä on ollut, mutta kyllä tällä pelaajakartilla on väkisinkin näin oltava.

Se, että Real johtaa La Ligaa ja voittaa Super Cupin johtuu omasta mielestä eniten siitä, että Barcelonassa paletti on vielä enemmän sekaisin ja Simeonekin on aikalailla epäonnistunut uudelleenrakennuksessa. 2.1 pisteen keskiarvo ja 1.9 tehtyä maalia/ottelu(La Ligassa) ylivertaisilla resursseilla ei ole oikeasti kovin häävi.

Vähän ehkä halpa heitto, että olen optimistinen vasta kun joku tietty valmentaja on koutsina. Olen optimistinen kun peli alkaa näyttää siltä, että on syytä optimismiin.

Hyökkäyspää on pahassa siirtymävaiheessa, kun nuorukaiset vielä testailevat siipiään ja pelaavat ymmärrettävästi heikompia jaksoja. Lisäksi Bale on radikaalisti taantumaan päin ja Mariano & Brahim -kaksikkoa ei käytetä ollenkaan. Jovic on ollut hankintana tähän asti täysi huti, näilläkin minuuteilla toivoisi 5-10 maalia olevan plakkarissa. Vazquezilla ei riitä enää yhtään.

Hazardin loukkaantuminen vaikeutti tilannetta entisestään. Asensio on kokonaan ulkona, ei sillä että hänen varaansa olisin muutenkaan hirveästi laskenut. Jamesin loukkaantumisetkin tulivat pahaan paikkaan, koska kolumbiaano pelasi monta hyvää ja tuotteliasta peliä. Meno tyssäsi täysin tähän loukkantumisputkeen ja saatu vastuu on taas lähellä nollaa.

Kokonaisuutena tämä kausi on kuitenkin antanut uskoa tulevaan aivan eri tavalla kuin viime kausi, jolloin tuntui ettei kenestäkään joukkueen pelaajasta ole enää yhtään mihinkään. Erityisesti maalivahti-, puolustus- ja keskikenttäosastolla. Poikkeuksina mm. Benzema ja Vinicius.

Jos juuri tällä hetkellä pitäisi antaa arvio Zidanen tekemisestä tällä kaudella, sanoisin että erittäin hyvää työtä. Paljon parempaa kuin mihin olisin uskonut viime keväänä, näin niukoilla muutoksilla.

Ja tuosta heitosta sen verran, että sen oli tarkotus olla huumoria, mutta toimi ilmeisesti yhtä hyvin kuin Real Madridin viimeisen vuoden suorat vaparit.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 13.01.2020, 17.16.14
Tänään ollut hyvää settiä :)

Viime kausi on tietysti relevantti vertailukohde, koska viime kausi, mutta muuten se edustaa poikkeusta 2010-luvun kausista.
https://fbref.com/en/squads/53a2f082/history/Real-Madrid-Stats

Jos katsoo 2000-luvun kausia vastaavassa tilanteessa....
https://www.transfermarkt.com/laliga/saisonstarts/wettbewerb/ES1/sortierung/beste/sortField/pkt/saisonIdVon/1999/saisonIdBis/2019/spieltag/19/eingrenzung/alle/plus/1
...niin tällä maalikeskiarvolla ei yleensä olla ykkösiä kauden lopussa.

Maalinteko ja sitä kautta pistekertymä kauden puolivälissä katsottuna ollut heikkoa.
CR7 korvaaminen edes kollektiivisella tekemisellä on kyllä todella vaikeaa.

Barcan konttaaminen saa Realin nykytilanteen näyttämään paremmalta kun pitäisi :)
Toisaalta kun ollaan menossa kohti post-Messin jälkeistä aikaa, tätä sekoilua on Barcassa tiedossa vielä lähivuodet.

Nyt pitäisi ehdottomasti ottaa LaLiga omiin käsiin, kun se sitä hopealautasella tarjotaan....

Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 13.01.2020, 20.25.09
Niin en minäkään pidä vielä hyökkäyspeliä hyvin kulkevana ja tästä ainakin osan syyn voi heittää valmennuksen suuntaan. Mulla vaan on tunne/luottamus, että Zizou ja valmennustiiminsä pystyvät myös tämän ratkaisemaan, kuten ratkaisivat puolustuksen ongelmat. Kyse on kuitenkin niin pienistä asioista ja yksi pelaajasiirto voi koko paletin avata tai tukkia, kuten Jovicin tapaus näyttää. Keskikenttä korjaantui Valverden esiinnousun myötä. Yksittäisen hyökkäyspään pelaajan tasonnousu tai se uusi hankinta ensi kesänä voi laittaa Realin hyökkäyspelin kulkemaan kuin junan.

Eilisestä puuttui Marcelo, Hazard ja Bentso eli vähän kuin koko vasen laita. Ei ihmekään, ettei viimeisellä kolmanneksella syntynyt oikein mitään.

Tällä hetkellä Zidane vaikuttaa juuri oikealta valmentajalta Real Madridille.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 13.01.2020, 21.09.23
Maalinteko on se kaikkein vaikein osa-alue.

Barca erottaa Valverden koska tulokset eivät riitä.
Valverde 1.7.2017 --> 145 ottelua joista 97 voittoa =  66,90 %

Zidane
4.1.2016 - 31.5.2018, 149 ottelua joista 105 voittoa =  70,47 %
11.3.2019 --> 38 ottelua joista 21 voittoa = 55,26 %
 
Zidane on siis ihan hyvä valmentaja, mutta jotain tuolle maalinteolle ja voitto% pitäisi tehdä.

Lähteet:
https://www.transfermarkt.com/zinedine-zidane/stationen/trainer/21284/plus/1
https://www.transfermarkt.com/ernesto-valverde/stationen/trainer/1559/plus/1
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 13.01.2020, 21.25.52
Itse kiinnittäisin huomiota enemmän trendiin kuin koko toisen stintin keskiarvoon. Lokakuun lopun Mallorca-pelin jälkeen on mennyt todella hyvin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 13.01.2020, 21.39.54
Itse kiinnittäisin huomiota enemmän trendiin kuin koko toisen stintin keskiarvoon. Lokakuun lopun Mallorca-pelin jälkeen on mennyt todella hyvin.

Totta :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 13.01.2020, 21.41.44
Itse kiinnittäisin huomiota enemmän trendiin kuin koko toisen stintin keskiarvoon. Lokakuun lopun Mallorca-pelin jälkeen on mennyt todella hyvin.

Sama.

Myös viime kevät Zidanen alaisuudessa oli pitkälti rullata kausi loppuun matalaa lentoa ilman panosta. Sanoisin, että irrelevanttia dataa johtopäätösten tekemiseen.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 13.01.2020, 21.58.12
Itse kiinnittäisin huomiota enemmän trendiin kuin koko toisen stintin keskiarvoon. Lokakuun lopun Mallorca-pelin jälkeen on mennyt todella hyvin.
Sama.

Myös viime kevät Zidanen alaisuudessa oli pitkälti rullata kausi loppuun matalaa lentoa ilman panosta. Sanoisin, että irrelevanttia dataa johtopäätösten tekemiseen.
En huomannut tuossa sanoa, että nämä oli tämän kauden keskiarvoja. Ei siis koko toisen stintin. Ja Mallorca-pelin jälkeen oli pari ylikävelyä, mutta ei isossa kuvassa pelit ole mitään ilotulitusta olleet(Sen jälkeen La Ligassa 10 peliä joista 22 pistettä ja 20 tehtyä maalia).

En minäkään viime kevään tuloksille jaksa antaa painoarvoa. Mutta sille annan painoarvon, että Zidane pystyi aloittamaan työnsä jo silloin.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RM.Vantaa - 24.01.2020, 20.43.22
Itse en usko et Mbappe vielä ensi kesänä saapuu, joten tässä toivomani/uskomani ensi kauden kokoonpano:

Avaus: (4-4-2 timantti voisi myös toimia, jossa Odegaard Asension tilalla "10" paikalla)

Hazard-Benzema-Asensio

Kroos-Casemiro-Valverde

Mendy-Ramos-Varane-Carvajal

          Courtois

Rotaatio: (Hieman hyökkäisvoittoinen toki, mutta voisi hyvin toimia heikompia vastustajia vastaan)

             Jovic

Vinicius-Odegaard-Rodrygo

          DVD-Modric

Marcelo-Nacho-Militao-Hakimi

             Lunin

Ostot: DVD 50-60 milj

Myynnit: Isco 40milj (jos Odegaard tulee), Ceballos 35milj, Bale 30mil, James 30milj, Mariano 15 milj, Vazques 15 milj, Mayoral 10 mil

Lainalta takaisin: Lunin, Hakimi, Odegaard

Lainalle: Reguilon (vielä yhdeksi kaudeksi, sen jälkeen Marcelon tilalle), Kubo, Alberto Soro, Odriozola, Reinier, Brahim, Vallejo (myös onnistuneen kokonaisen lainakauden jälkeen Nachon tilalle), Manu Vallejo

Mahdollisesti myös Lunin onnistuneelle lainapestille La Liga-seuraan ja Areolan lainan pidentäminen vuodella.
Voittoa jäisi noin 100 miljoonaa jos pelaajaamyynnit onnistuisi, joita voitaisiin säästää siis käyttää Mbappeen seuraavana kesänä.

Mitä te muuttaisitte tästä?
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 24.01.2020, 23.57.42
Eipä tuossa oikein mitään muutettavaa. Benzema ehkä kannattaisi myydä pois vielä hyvän saan aikana tai antaa vaihdossa Mbappeen
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 28.01.2020, 23.23.27
No niin, nyt tuli huhu ulos, että Zidane saattaa jättää Realin jälleen tänä kesänä.

https://www.soccerladuma.co.za/news/articles/international/categories/real-madrid/bombshell-report-zinedine-zidane-could-leave-real-madrid-again/672055
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: #10 - 30.01.2020, 11.39.38
Eiköhän tuo huhu ole aika haulikolla ammuttu...eiköhän Zidane näe tilanteen kuten muutkin että Fede nostanut tasoaan niin huikeasti keskikentällä että Pogbaan on turha syytää rahoja etenkin kun joukkue näyttää muutoinkin hitsaantuneen hyvin yhteen eikä Pogba ole persoonana sieltä helpoimmasta päästä ja nuo rahat kannattaa säästää Mbappe kauppaan - jota Zidane varmasti haluaa päästä valmentamaan.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: #10 - 30.01.2020, 12.11.50
Analyysiä kauden vastuunkantajista:

https://www.managingmadrid.com/2020/1/28/21061962/five-pillars-of-real-madrids-season-thus-far

Valinnat tuskin yllättävät ketään. ;D

Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 10.02.2020, 02.31.51
Bentsosta tuli eilen eniten maalisyöttöjä antanut Real Madrid pelaaja koskaan. 132 syöttöä :tuoppi:

https://twitter.com/Benzema/status/1226589156953948161
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 10.02.2020, 21.22.41
Lainaan tylysti Twitteristä omaa agendaa tukevaa tekstiä:

@KiyanSo
At this time last year, Real Madrid's title race was over.

ZZ inherited virtually the same squad Lopetegui / Solari had. Hazard being the main exception and he's barely played.

He's not perfect, but, maybe the 3rd most successful coach in RM history is kind of good at his job.@nandorvila
Even if he doesn't win anything this season, it's still his most remarkable coaching achievement to date.

Myös yksittäisiä pelaajia ja heidän henkilökohtaista asennemuutosta on varmasti kiittäminen, mutta kokonaisuudessaan Zidanen työ on onnistunut hienosti. Valmentajalla on aina oma osuutensa pelaajien motivoimisessa, ja jälkikäteen on helppo sanoa Lopeteguin ja Solarin epäonnistuneen siinä. Samaan hengenvetoon sanon, että Zidane tuli kenties vähän helpompaan paikkaan, kun aallonpohja oli saavutettu ja suunta vain ylöspäin, mutta kuitenkin.

Viime kauden menoa katsoessa oli todella vaikea uskoa tämän porukan pystyvän enää olemaan kilpailukykyinen mestaruuksista tappeleva joukkue. Kulahtunutta, mätää porukkaa oli kenttä täynnä ja joku Vinicius oli harvoja valonpilkahduksia synkässä todellisuudessa. Keväällä voi vielä tapahtua mitä vain, mutta usko on palautettu ja optimistina voi elää edelleen leposykkeellä.

Uskon vahvasti, että kukaan muu ei olisi tätä hommaa tehnyt niin hyvin kuin Zidane. Arvoitus on, saako Zizou luotua vuosia kestävää jatkumoa niin hyvin kuin joku muu valmentaja, mutta tässä ja nyt penkin päässä istuu täysin oikea mies.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 11.02.2020, 12.34.46
Totta, onhan tässä taas ihan eri tekemistä kuin viime kaudella.

Kaikki ovat varmaan samaa mieltä siitä, että Zidane on tehnyt hyvää työtä.  Asiaa on auttanut Valverde, Mendy, Hazard (ennen loukkaantumista) + Kurtun tasonnosto ja Karimin ilmiömäinen syksy. Zidane on osaltaan auttanut puolustuspelaamisen korjaamiseen ennen näkemättömälle tasolle. CR7 jälkeen hyökkäyspelaamisessa on sitten edelleen parantamista.  Zidane on luonut erinomaisen ilmapiirin ja vaikka ei luotettaisi kaikkiin lehtiin, niin asiaa kuvaa hyvin se, etteivät edes vähälle vastuulle jääneet pelaajat kuten Brahim Diaz ja Mariano ole erityisesti pyrkineet lainalle tms.

Itseäni häiritsee ehkä eniten se, että Zidanen vahvuuksiin  ei ole erityisesti kuulunut taktiset muutokset pelin sisällä. Jos joku asia toimii heikosti, niin muutokset tapahtuvat lähinnä pelaajavaihtoina lopussa. Tästä on toki muutamia poikkeuksia, mutta todella harvoin näen taktisia muutoksia pelin aikana (esim. puoliajan jälkeen) . Voi tietysti olla, että en vain ymmärrä tai näe niitä. Esimerkiksi Conte on tässä mielessä erilainen valmentaja, joka reagoi (osin pelaajavaihtojen kautta) myös näkyviin taktisiin muutoksiin paljon  selkeämmin ja aikaisemmin. Yksittäiset pelaajavalinnat ovat sitten toinen juttu. Sinänsä ymmärrettävää että kaikilla on joitain omia suosikkeja ja luottopelaajia eivätkä Zidanen suosikit ole aina samoja kuin omat.

Pitäisin LaLigan voittoa hyvin todennäköisenä, mutta en usko lainkaan menestykseen Mestarien liigassa. Toivottavasti ole oikeassa/väärässä  :)

Itseäni on eniten harmittanut Lopeteguin kohtalo, kaveri tuli aivan väärällä hetkellä tai hän oli aivan väärä kaveri tuohon hetkeen. Ylipäätään näytti siltä, että koko joukkueen heräämiseen tarvittiin ihan perseelleen mennyt viime kausi ja useita valmentajavaihtoja. Koskaan ei voida tietää, olisiko kukaan valmentaja menestynyt siinä ajanhetkessä, johon Lopeteguin tuli. Lopeteguin on kuitenkin tehnyt hyvää työtä Sevillassa ja hän edustaa jollain tavalla modernia jalkapalloa. Olisi ollut hienoa nähdä mihin suuntaan peli olisi kehittynyt, jos lähtökohdat olisivat olleet toisenlaiset.

Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 11.02.2020, 16.47.00
Viime kauden loppu näytti hyvin millainen Zidane on valmentajana. Hän ei tullut Solarin tilalle ja laittanut joukkuetta taktisella pelillä jiiriin.

Zidane laittoi joukkuetta pikkuhiljaa kuntoon raa'alla työnteolla. Joukkue alkoi olla jiirissä vasta maajoukkuetaukojen jälkeen marraskuussa.

Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 22.02.2020, 23.55.42
Seuraavat 4 peliä määrittää ensi kauden valmentajan. Vaikea kuvitella, että Zizou jatkaisi, jos tästäkin kaudesta jää paska maku suuhun. Mulla vielä usko, että tästä vedetään uusi 10 ottelun spurtti ja ollaankin 4 parhaan joukossa chämppärissä ja johdetaan la Ligaa.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 23.02.2020, 00.11.05
Mulla on se fiilis, että Zidane saa jatkaa uudelleenrakennusta vaikka tästä kaudesta jäisi luu käteen. Allekirjoittaneen mielipide on jo varmaan liian monta kertaa tuotu esiin, että onko Zidane oikea kaveri tähän uudelleenrakennukseen.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 23.02.2020, 02.14.57
Mulla on se fiilis, että Zidane saa jatkaa uudelleenrakennusta vaikka tästä kaudesta jäisi luu käteen. Allekirjoittaneen mielipide on jo varmaan liian monta kertaa tuotu esiin, että onko Zidane oikea kaveri tähän uudelleenrakennukseen.

Vähemmän yllättäen tähän täysin sama. Erityisesti ensimmäisen lause sementoi sanonnan pessimisti ei pety. :D

Forkan miekkailuareenalla eli thsätissä käytiin perjantaina poikkeuksellisen sivistynyttä ja urheilijamaista keskustelua seurasta ja joukkueesta, sekä spekuloitiin hieman kummankin tulevaisuutta. Seuran hankinnat ovat olleet hieman ristiriitaiset. Viime kesänä lehdissä kirjotettiin Zidanella olevan aikaisempaa enemmän vapauksia siirtomarkkinoilla. Tästä ei voi olla kuitenkaan täysin varma, mutta edellisen mahdollisuuden alla Zidanen hankinnat ovat jossain määrin epäonnistuneet. Oli siirtojen takana sitten kuka tahansa, käytetyt resurssit eivät ole realisoituneet käytännössä ollenkaan. Kyseessä voi niin ikään olla monien sattumien suma, eikä tilanteessa kannata etsiä yksittäistä syntipukkia. Haluaisin kuitenkin uskoa joukkueen materiaalin olevan huomattavasti kilpailukykyisempi kauden esityksiin ja tuloksiin nähden. Tässä asiassa suhtaudun kriittisesti Zidanen valmennukseen. Kausi on ollut erittäin rosoinen kokonaisuudessaan, myös muita primeran joukkueita myöten. Vielä on vähän pelattavaa, mutta tässä alkaa ajatus pikku hiljaa karata kesälomille ja kohti uutta kautta.

Mikäli tästä kaudesta jäisi se luu käteen ja pitäisi punnita tulevaisuuden vaihtoehtoja. En ainakaan toistaiseksi osaa sanoa olisiko parempi jatkaa pahasti keskeneräistä projektia Zidanen kanssa vai viheltää peli poikki. Kuten todettua, joukkueen runko alkaa olemaan tiensä päässä ja ensi kaudeksi joukkuetta tulisi uudistaa tuntuvasti. Kasvukipuja tulee olemaan edessä, oli valmentajana sitten Zidane tai ihan tahansa kuka muu. Siksi koen aiheelliseksi pohtia mahdollisen valmentajavaihdoksen prioriteettia. Pahoin pelkään että hätäisillä päätöksillä historia toistaa itseään ja näemme Rafan ja Julenin kohtalot uudemman kerran, sitten mennään taas jollain hätäratkaisulla ja kaaoksen ohessa kuluu taas roppakaupalla resursseja.

Huolimatta kriittisistä kirjoituksistani seuraa ja Zidanea kohtaan, on toistaiseksi liian aikaista sanoa mikä on seuran parhaaksi ja miten tulisi toimia. Toisaalta jätetään kuitenkin optio erään vapaan agentin varalle, jos joukkue sattuu vetämään täysin vihkoon nuo Alpon mainitsemat neljä ottelua. Tässä tapauksessa saisi hyvän etumatkan kaudelle 2020/2021.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 23.02.2020, 15.19.41
Zidanella on kaksi ongelmaa.

Ensinnäkin hän ei osaa organisoida hyökkäyspelaamista. Hän luottaa, että yksilöt tekevät oikeita ratkaisuja kentällä. Ronaldon aikana tämä vielä osittain toimi, kun Benzema yrittää tehdä itsensä pelattavaksi ja Ronaldo yritti päästä paikkaan josta voi tehdä maalin. Nyt Benzema tekee yhä samaa, mutta kukaan ei enää juokse takatolpalle tms mistä voisi tehdä sen maalin. Peli siis näennäisesti pyörii, mutta ei yritetä tehdä maalia. Hauska verrata esim Haalandin ja Benzeman liikkeitä.

Toisekseen Zidanen hankinnat eivät ole juurikaan keränneet minuutteja tai olleet ratkaisevassa roolissa, vaikka maksoivat 210 miljoonaa. Eli siis Hazard, Mendy ja Jovic.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 27.02.2020, 00.08.32
Ensimmäinen kolmesta naulasta löyty Zidanen arkkuun. Sunnuntaina tukkaan Barcalta niin voi alkaa jo katsella uusia hommia.

Valitettava todellisuus tällä hetkellä on, ettei viimeaikoina maalivoimaa (taitoa, tahtoa, halua) juuri ole ollut Casemiroa ylempänä. Isco ja Kroos tekevät tässä pienen poikkeuksen. Joku iso henkinen lukko päällä. Jossain toisissa joukkueissa nämä ratkaissaan valmentavaihdoilla. Zidanella ei nyt helppo tehtävä.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 27.02.2020, 20.41.06
'Valitettava todellisuus tällä hetkellä on, ettei viimeaikoina maalivoimaa (taitoa, tahtoa, halua) juuri ole ollut Casemiroa ylempänä. Isco ja Kroos tekevät tässä pienen poikkeuksen. Joku iso henkinen lukko päällä. Jossain toisissa joukkueissa nämä ratkaissaan valmentavaihdoilla. Zidanella ei nyt helppo tehtävä.
Olen aikalailla erimieltä, että kyse olisi yksittäisten pelaajien ominaisuuksista, että maaleja ei synny. Tai, että kyseessä olisi edes henkinen lukko. Real on kuitenkin viime ajat, Levante-peliä lukuunottamatta, iskenyt maaleja odotusarvon mukaisesti tai sen yli. Eilen Realilla oli kaksi paikkaa ja toisesta tehtiin maali. Sehän on oikein hyvää suorittamista.

Jos eilistä peliä mietitään, niin Realin kaksi paikkaa tulivat: 1) Pitkä keskitys, josta Benzema hienosti sai aikaan laadukkaan puskun neljän City-pelaajan keskeltä ja 2) Kolmen City-pelaajan peräkkäinen huono tai surkea suoritus(Otamendin kaverisyöttö, Rodrin harhasyöttö ja Walkerin sekoilu), joista yhdenkin normaali suoritus olisi estänyt maalin syntymisen.

Omasta mielestä voidaan erittäin perustellusti kysyä: Miten Real Madrid yrittää luoda maalipaikkoja? Minä en saa kiinni mistään punaisesta langasta. Onko se vain, että luotetaan pelaajien henkilökohtaiseen taitoon ja sen päälle keskitetään ja yritetään iskeä erikoistilanteista.

Jos mietitään Cityä, niin kyllä sieltä löytyy todella paljon toisteisuutta miten ne maalipaikat luodaan. Yritetään pelata linjojen väliin. Linjojen välistä yritetään pelata pystyyn tai luoda vähintäänkin laitureille hyviä paikkoja haastaa 1vs1 -tilanteissa. Kyllä kun Jesusin, Mahrezin ja Sterlingin tasoiset kaverit pääsevät haastamaan nopeassa 1vs1 -tilanteessa puolustusta useamman kerran, niin kyllä siinä vaan Cityn kannalta hyviä asioita tapahtuu.

Samalla päästään myös siihen, että Cityyn on hankittu pelaajia jotka pystyvät toteuttamaan pelityyliä. On pallollisesti päteviä kavereita keskikaistalla(KdB, D.silva, Rodri, Gundogan, Fernandinho, Laporte, Ederson), on loistavia 1vs1 pelaajia kärjessä ja laidoilla(Mahrez, Sterling, B. Silva, Aguero, Jesus) on laitapakit, jotka jaksavat juosta pystyyn ja palata puolustamaan 90 minsaa. Millaisia pelaajia Realiin on hankittu ja toteuttamaan mitä pelityyliä? Jovic on oma suosikkiesimerkki tässä. Millaista pelityyliä Jovic hankittiin toteuttamaan? Kaveri oli nopeissa tilanteissa, varsinkin vastahyökkäyksissä, bundesliigan parhaita maalintekijöitä ja on nyt erittäin saattista peliä pelaavassa joukkueessa täysin yksinäinen kärkimies ilman mitään tarjoilua. Tätä kun miettii tarkemmin, niin lopulta ne isoimmat syylliset tähän löytyvät vielä kauempaa kuin penkin päästä. Niitä ylempänä istuvia herroja lienee vaan hirveän hankala vaihtaa.

Tästä voi katsella eiliset highlightit uudestaan. Samalla voi miettiä eroja miten joukkueet niitä maalipaikkoja luovat. Realinhan olisi tämä peli kuulunut hävitä enemmän kuin 1-2.
https://www.goalsarena.co/en/video/champions-league/26-02-2020-real-madrid-1-2-manchester-city.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 27.02.2020, 22.19.14
Ihan asiaa Redondo yllä puhuu.

Itse kuitenkin näen joukkueen yksilöiden alisuorittavan myös siinä tapauksessa, että valmentajaa ei olisi ollenkaan ja taktiikkana on ainoastaan ”let the boys play”. Yksilön vastuulla on pyrkiä tuomaan oma maksimaalinen panos, jotta joukkue voittaa jalkapallo-ottelun. Sellainen mentaliteetti loistaa poissaolollaan.

Enemmänkin näyttää siltä, että varotaan ottamasta riskejä, arkaillaan ja katsotaan mihin se riittää. Tappiokaan ei hirveästi harmita, matsin jälkeisessä haastattelussa voi sitten uhota, kuinka tämä on kuninkaallinen Real Madrid, joka ei ikinä luovuta ja muuta skeidaa.

Joukkue ei muuttunut kesän hankintojen myötä ja kulahtaneella perusrungolla on tällä kaudella suoritettu lähes maksimaalisella tasolla. Mendy on ihan kiva lisä Marcelon nukkuessa, mutta Jovic on totaalinen floppi esityksiltään, sopivuudeltaan joukkueeseen ja hintansa puolesta. Hazardin kohdalla olisi kiva nähdä vaihtoehtoistodellisuudessa nykymeno ilman PSG-loukkia. Oma mututuntuma sanoo, että koko joukkue olisi eri tilanteessa tällä hetkellä. Nyt isoin tähti on sivussa ja toista todellista maailmanluokan hyökkäävää pelaajaa ei ole.

Maaliolettamat eivät taaskaan laske esim. Viniciuksen kompurointia tyhjän maalin edessä tai sitä juoksua boksiin, jossa olisi pitänyt olla kaikki avaimet maalintekoon. Toisaalta kun Vinicius ei osuisi tällä hetkellä Viking Linen kannelta Itämereen, niin voitaneen ne laskea nolliksi muutenkin. Pelien sisällä tulee aika paljon tilanteita, joissa käytännön maaliolettama voi olla hyvinkin korkea, mutta sitä ei lasketa tilastoihin, koska itse vetoa ei saada syystä tai toisesta aikaiseksi. Taitaa myös blokatut vedot jäädä laskematta noissa?

Olen henkilökohtaisesti eilisen osalta pettynyt sekä pelaajiin että valmentajaan. Jos pitäisi valita, niin aavistuksen enemmän pelaajiin. Casemiron muutamat todella naiivit syöttöhassit, Carvajalin umpityperä liuku Sterlingiin ja puolustuksen sekoilu Cityn ekassa maailmassa päällimmäisinä.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 27.02.2020, 23.27.51
Hieman metsää puilta näkökulma tähän väliin. Millaisilla tehoilla nykyisen joukkueen pelaajat ovat teidän mielestänne pelanneet ja minkälaisia tehoja heiltä voi odottaa? Karim ja Bale pois lukien, suurin osa joukkueen pelaajista tekee just ja just sen muutaman maalin per kausi. Uusien pelaajien puolesta ennusteet ja odotukset on vaikeampi perustella, mutta kautta on takana jo ihan tarpeeksi todellisuuden toteamiseksi. Kuinka paljon pelaajia voi siis syyttää tehottomuudesta? :D

Yksilön vastuulla on pyrkiä tuomaan oma maksimaalinen panos, jotta joukkue voittaa jalkapallo-ottelun. Sellainen mentaliteetti loistaa poissaolollaan.

Moderni jalkapallon on vähän muutakin kuin joukkuelaji. Euroopassa menestynyt Real Madrid oli vuosien saatossa hyvin rakennettu joukkue ja kypsynyt joukkue, jonka hyökkäystä johti Cristiano Ronaldo. Joukkueessa ei ollut ketään portugalilaisen veroista pelaajaa, eikä ole vieläkään. Real Madridissa voi olla huippuyksilöitä, mutta kukaan heistä ei johda hyökkäystä eikä pysty ratkomaan otteluita yksin. Se on sikäli aivan samantekevää tuovatko nämä pelaajat parhaimman panoksensa otteluun, heistä kun ei todistettavasti ole ratkomaan otteluja. Sen sijaan sitä on nähty aivan tarpeeksi kauan, että pelaajat sooloilevat minkä kerkeävät ja koittavat väkisin yksin (Isco hyvänä esimerkkinä). Eikö ole päivänselvä asia, että joukkueen mahdollisuudet kasvaisivat huomattavasti jos se toimisi johdonmukaisesti kunnollisen organisoinnin pohjalta?

Ei nämä asiat niin monimutkaisia ole, mutta ei myöskään niin yksinkertaisia että esitykset ja tulokset olisi selitettävissä huonolla tuurilla ja pelaajien "paskuudella". Nämä on juuri näitä asioita joita sanoin Losblancosille. Kanssa osoitettu ja mielensä pahoittanut foorumisti ei suostunut hyväksymään tosiasioita ja tarkastelemaan kokonaistilannetta eri valossa. Tuosta ajasta Real Madrid on mennyt vielä enemmän alaspäin. Samankaltaiset selitykset ovat tässä vaiheessa vielä enemmän diibadaaba tason pää pensaaseen menoa. Tässä vaiheessa voi varmaan muistuttaa viime kevään kriittisemmistä kirjoituksista, sekä vielä elokuussa mainituista mahdollisista ongelmakohdista niin valmentajan, pelaajien kuin koko joukkueen osalta.

Tiivistetään vielä joitain asioita. Zidane tuli takaisin viime keväänä, saaden noin 6kk aikaa valmistautua seuraavaan kauteen. Huhupuheiden mukaan Zidanella oli enemmän päätösvaltaa pelaajahankintoihin. Joukkue oli Zidanelle entuudestaan tuttu ja pelaajat tuntuivat kunnioittavan valmentajaa. Joukkueen runko saattaa olla ikääntymään päin, mutta ei voi väittää ettei joukkuetta uudistettu. Joukkueeseen jäi vielä bonukseksi laadukas keskikenttäpelaaja. Materiaali on kokonaisuudessaan monipuolinen ja laadukas.

Miksi ei seiso? Koska pelaajia ei kiinnosta ja huono tuuri? Nyt vittu herätys.

Disclaimer! Kenenkään ei tulisi ottaa mitään henkilökohtaisesti. Kyse on täysin Real Madridista ja sen toiminnasta, kellään meillä ei ole päätösvaltaa seuran minkään toiminnan puolesta. Seuraa pitää ja tulee saada kritisoida, eikä siinä ole mitään epäoikeudenmukaista tai väärää.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 28.02.2020, 11.49.29
Maaliolettamat eivät taaskaan laske esim. Viniciuksen kompurointia tyhjän maalin edessä tai sitä juoksua boksiin, jossa olisi pitänyt olla kaikki avaimet maalintekoon. Toisaalta kun Vinicius ei osuisi tällä hetkellä Viking Linen kannelta Itämereen, niin voitaneen ne laskea nolliksi muutenkin. Pelien sisällä tulee aika paljon tilanteita, joissa käytännön maaliolettama voi olla hyvinkin korkea, mutta sitä ei lasketa tilastoihin, koska itse vetoa ei saada syystä tai toisesta aikaiseksi. Taitaa myös blokatut vedot jäädä laskematta noissa?
xG:ssä on omat ongelmansa ja niistä on aiemminkin täällä turinoitu. Pitkässä juoksussa xG on kuitenkin se tilasto joka joukkueen tilasta eniten kertoo. Tuosta Viniciuksen boxiin juoksusta ei kuitenkaan millään saa maaliodottamaa edes 0,2 -tasolle vaikka vedon olisikin saanut aikaan. Ja lopulta tilanne kuivui pallon karkaamiseen ja kompurointi tuli vasta sen jälkeen kun tilanne oli jo menetetty.

Kuitenkin oman viestini tärkein pointti oli siinä, että miten Real yrittää rakentaa maalipaikkoja? Mikä on se joukkuetaktinen elementti?
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 28.02.2020, 12.11.46

Kuitenkin oman viestini tärkein pointti oli siinä, että miten Real yrittää rakentaa maalipaikkoja? Mikä on se joukkuetaktinen elementti?

Tähän liittyen kaipaisin itse enemmän linjan taakse pelaamista ja juoksuja. Esim. Iscon syötöistä saatiin viikonloppuna monta hyvää paikkaa, kun Karim viitsi näitä juoksuja tehdä.

Cityllä puolustuslinja oli usein sen verran alhaalla, että linjan taakse oli vaikea pelata. Realin hyökkäävät pelaajat eivät olleet lähelläkään Cityn puolustuslinjan tasoa syvyyssuunnassa, jolloin ajauduttiin hitaampaan rakenteluun. Esim. Vinicius lähti liikenteeseen yleensä niin, että syötön saadessaan edessä oli 2-3 pelaajaa ohitettavana, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Redondo - 28.02.2020, 13.48.31
Cityllä puolustuslinja oli usein sen verran alhaalla, että linjan taakse oli vaikea pelata. Realin hyökkäävät pelaajat eivät olleet lähelläkään Cityn puolustuslinjan tasoa syvyyssuunnassa, jolloin ajauduttiin hitaampaan rakenteluun. Esim. Vinicius lähti liikenteeseen yleensä niin, että syötön saadessaan edessä oli 2-3 pelaajaa ohitettavana, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
Nyt ollaan aika tarkkaan asian ytimessä. Miten itse näen, että mitä taktiikalla on tarkoitus saada aikaan: Tietylle kentän osa-alueelle joko määrällinen etu(2vs1, 3vs1, 3vs2) tai laadullinen etu(eilen Jesus vs Varane, Sterling vs. Carvaja jne). Laadullisella edulla en tarkoita sitä, että Jesus olisi parempi futaaja kuin Varane tai Sterling parempi kuin Carvajal, vaan sitä että 1vs1 -tilanteissa hyville pelaajille luodaan kentällä systemaattisesti tilanteita, missä nämä pääsevät käyttämään erikoisosaamistaan.

Realilla ei ole taktiikkaa, jolla tällaista etua saadaan aikaan. Ja nyt kun puhun, että ei ole taktiikkaa, niin tarkoitan nimenomaan että ei ole käytännössä toimivaa taktiikka. Tottakai Zizoun staffeineen näitä asioita pohtii jatkuvasti, mutta ei siellä tunnu olevan työkaluja saada näitä ideoita käytännössä toimiviksi. Tästä aiheutuu se, että Viniciukset, Benzemat, Jovicit ja muut joutuvat useimmiten määrällisesti tai laadullisesti huonoihin tilanteisiin kuten nuo Viniciuksen 1vs2 tai 1vs3 -tilanteet, jolloin tilanteiden luominen on erittäin vaikeaa. Ja se mikä näkyy "tuskaisuutena" tai "haluttomuutena" on omasta mielestä suurimmaksi osaksi sitä, että pelaajille ei synny tilanteita, joissa he ovat parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 28.02.2020, 13.59.53
Ja se mikä näkyy "tuskaisuutena" tai "haluttomuutena" on omasta mielestä suurimmaksi osaksi sitä, että pelaajille ei synny tilanteita, joissa he ovat parhaimmillaan.

Moni varmasti muistaa Cristiano Ronaldon lukuisat hetket, joissa mies selkeästi ilmaisi turhautuneisuutensa ja pettymyksensä. Portugalilainen on yksilötasolla yksi kaikkien aikojen parhaimmista ja kokonaisvaltaisimmista hyökkääjistä. Hänen tasoinen pelaaja kun tekee ja yrittää paljon yksin, mutta siitä huolimatta tulee usein seinä vastaan ja mikään ei tunnu onnistuvan, voi hyvin olettaa ja odottaa ettei muut Real Madridin pelaajat tule pääsemään edes lähelle samanlaista suorittamista statistiikasta puhumattakaan. Näin ollen juuri tuo yksilötasolla suorittaminen ei yksinkertaisesti toimi. Olen täysin samaa mieltä Redondon kanssa joukkueen taktisista puutoksista, tällä hetkellä tekeminen ei ole tarpeeksi johdonmukaista ja tilanteet että tulokset ovat sen mukaisia.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 09.03.2020, 00.10.04
Nyt alkaa taas tuntua, ettei Zidane ole oikea mies Real Madridia valmentamaan. Hyökkäyspelaamisessa ei ole mitään tolkkua. Kaikki eteenpäin menevä tuntuu lähtevän Casemiron jalasta tai syötönkatkosta vastustajan puolella. Muuten seisoskellaan ja odotetaan, että Kroos ohittaa vähintään yhden vastustajan ja joku muu tekee sen pystyjuoksun tai menee tukemaan. Boksiin ei osaa Casemiron ja Ramosin lisäksi juosta kuin Isco.

Zidane ottaa vastuuta, mutta ei tämän päivän ottelu ollut edes huonoin matsi tällä kaudella niinku Zizou väittää. Oikeastaan lähes perus tasoa. Jonkin on muututtavan.

https://as.com/futbol/2020/03/08/primera/1583706183_706558.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 09.03.2020, 09.28.51
Twitterissä Real Madrid Analysis kiteytti ihan hyvin:

”The team should have never entered a phase where Benzema is the only player that can be relied on to score.”

Pitihän sieltä tulla Bale uuteen loistoon, Hazard pelastamaan ynnä muuta, mutta metsään tuntuu menevän kaikki.

Clasico-voitto on ainoa positiivinen asia viime ajoilta, muutoin menee ihan päin persettä juuri nyt.

Zidanen kokoonpanovalinnat ehkä suurimpana yksittäisenä vitutuksen aiheena. Ei Valverdea voi jättää ulos näistä peleistä, eikä sekä Kroosia että Modricia ottaa pois keskikentältä. Lisäksi Lucas oli eilen sysipaska, mutta pelasi täydet minuutit.

Olisi ihan kiva, jos Bale ja James olisivat joukkueen käytettävissä, mutta eivät näköjään ole.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 09.03.2020, 11.48.57
Zidanen kokoonpanovalinnat ehkä suurimpana yksittäisenä vitutuksen aiheena. Ei Valverdea voi jättää ulos näistä peleistä, eikä sekä Kroosia että Modricia ottaa pois keskikentältä. Lisäksi Lucas oli eilen sysipaska, mutta pelasi täydet minuutit.

Olisi ihan kiva, jos Bale ja James olisivat joukkueen käytettävissä, mutta eivät näköjään ole.

Olin positiivisilla fiiliksillä Balen ja Jamesin jäämisestä seuraan. Heidän kautta hyökkäyspelaamisen monipuolisuus kasvaa ja samalla valmentaja voi toteuttaa erilaisia taktiikoita eri yhteyksissä. Jamesilla oli pidempi loukkaantuminen ja hänen näkymättömyys on osittain ymmärrettävissä. Loukkaantumisista huolimatta hyvin vähän Bale ja James ovat saaneet vastuuta.

Ymmärtäisin Zidanea paremmin jos Real Madridin hyökkäyspelaaminen olisi oikeasti eri tasolla mitä se nyt on. Maalinteossa on suuria ongelmia, mutta tämän eteen ei tapahdu oikeastaan minkäänlaisia muutoksia. Huvittaa on myös golden boyn vähäinen vastuu. Olen parjannut Iscoa monesti, mutta onhan hänelläkin ollut hyviä jaksoja Zidanen alaisuudessa ja tuonut hyökkäyspelaamiseen hieman erilaista vivahdetta.

Kokonaisuudessaan Zidanen kokoonpanot ja vaihdot menevät mielestäni miinuksen puolelle.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 09.03.2020, 12.19.08
Nyt on sekä hyökkäyspelaaminen että puolustuspelaaminen rikki. Loppuvuodesta oli sentään vain hyökkäyspelaaminen...hyökkäyspelaamisessa on aina luotettu pelaajien omaan luovuuteen ja nyt se ei enää riitä...
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 10.03.2020, 12.46.34
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/03/10/5e66ee3322601d8c318b4594.html

Herra Pochettino ilmestynyt Marcan etusivulle.

Juuri tällä hetkellä en olisi tätä ajatusta vastaan, JOS Zidane aikoo pitää kiinni saunakavereistaan ja kokoonpanot sekä vaihdot ovat loppukaudenkin ajan yhtä perseestä, kuin ne ovat viime aikoina olleet.

Haluaisin myös vakuuttua sitä, että Pochettino tässä tapauksessa tulisi seuraan isot muutokset mielessään, mielistelemättä ketään. On eri asia puhua näistä jutuista pressitilaisuudessa kuin viedä ne käytännön tasolle ja uskaltaa asettua tarvittaessa seurapresidenttiäkin vastaan.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 10.03.2020, 16.04.00
Paras mahdollinen skenaario olisi mennä tsämppiksessä jollain tuurilla päätyyn asti ja pokata isokorva, Zidane poistuu voittajana stressilomalle ja Pochettino tulee jatkamaan. #WinWin

Päävalmentajan vaihtuessa olisi toisaalta ihan hyvä nähdä aikainen vaihto ja startti seuraavaan kauteen, vähän kuten Zidane sai valmistautua nykyiseen. Nykyjoukkueessa riittää sen verran työsarkaa, että uudella valmentajalla tuskin tulisi olemaan helppoa. Olen jotenkin sitä mieltä ettei nykyisiä pelaajia voi syyttää liiaksi ja sanoa ettei kukaan toinenkaan valmentaja saisi välttämättä enempää irti nykyisestä joukkueesta. Ymmärtäisin jos Zidane olisi suorittanut enemmän erilaisia kokeiluja, erityisesti staattisemman hyökkäyspelaamisen osalta. Itse toivoisi näkevänsä jotain vähän erilaista ja uutta. Se mikä Zidanen jatkossa pelottaa on nimenomaan se, että tapahtui ensi kesän siirtoikkunassa mitä tahansa, hän tulisi pitämään joistakin asioista liian tiukasti kiinni ja mikään ei muuttuisi.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 24.06.2020, 22.26.19
Mielenkiintoista faktaa kaivettu Marcan toimesta Zidanen käyttämistä avauskokoonpanoista: https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/06/24/5ef2618ee2704ec7658b4577.html

202 pelissä ollut peräti 178 eri viritelmää avaukseen.

Ja sitten se suurin yllätys: legendaarista Milano XI:tä on käytetty sellaisenaan Marcan mukaan vain 7 kertaa :D.

Toki Milano XI:stä puhuttaessa annetaan yleensä 1-2 vaihtoa "anteeksi" ja onhan näissä suosikkikokoonpanoissa pitkälti samoja miehiä kehissä:

(https://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2020/06/23/15929338358503.jpg)
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 17.07.2020, 00.00.34
2019 keväällä Realin veneestä oli airot katki, pohja täynnä reikiä ja kapteeni hukassa.

Ratkaisu: palkataan Zidane.

Tehtävä: tuo meille liigapytty.

Lopputulos: 34.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Valkoiset - 17.07.2020, 00.30.52
Hyvää työtä on taikuri Zidane tehnyt. Tähän ei moni pysty edes tuurillakaan, kuten eräät väittävät.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 17.07.2020, 09.45.48
Loistava suoritus ottaen huomioon lähtökohdat ja materiaalin hyökkäyksessä. Kaksi ukkoa rosterissa jotka tienaavat enemmän kuin Valioliigassa kukaan eikä näistä ollut apua mestaruuden hankkimisessa.

Surettaa edelleen epäonnistunut pelaajapolitiikka. Ei myyty kesällä kalliita turhakkeita pois ja kuten arvata saattoi ei heillä ollut roolia joukkueessa. James, Bale, Isco, Lucas ja Mariano. Jos nämä oltaisiin myyty niin meillä olisi nyt noin 200 miljoonaa enemmän rahaa.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: #10 - 17.07.2020, 10.23.16
Ihan kohtuullinen suoritus tuoda jonkin kokoinen pokaali kerran 19 ottelussa. ;D

https://www.suomifutis.com/2020/07/midaksen-kosketus-zinedine-zidanella-taysin-posketon-tilasto-real-madridin-perasimessa-seurapomo-ihmiset-voivat-sanoa-hanesta-mita-haluavat/

Terveisiä Valkoisille positiivareille! ;):tuoppi:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 17.07.2020, 13.51.21
Florentino Perez: “They showed me a tweet saying that he wins a title every 19 games. Zidane is a blessing from heaven and we will let people criticize him as much as they want, we will keep winning titles meanwhile.”

Sergio Ramos: "Zidane is key. We believe in him and his work. Each time he comes, everything he touches turns to gold. He's unique."

Toisin sanoen Zidane ei ole lähdössä vähään aikaan mihinkään. Haluttiin sitä täällä tai ei.

Tulevaisuus näyttää valoisalta, kunhan:

1) Mädät omenat ohjataan biojätteeseen. Ensimmäisenä Bale ja James ulos palkkalistoilta keinolla millä hyvänsä. Seuraavana jonossa ovat Jovic, Mariano, Isco ja Modric, joista yksi tai useampi olisi hyvä saada ulos. Modric pelasi vahvan loppukauden ja juuri nyt luopuminen tuntuisi pahalta, mutta joskus se on kuitenkin tehtävä.

2) Tarkka mietintä muiden suhteen - saako Brahim edelleenkään peliaikaa vai onko laina parempi vaihtoehto. Kubo tai Odegaard rohkeasti sisään, jos/kun Balen tilalle ei tule isompaa kalaa.

3) Hazard kuntoon.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Chris - 17.07.2020, 16.00.29
Maaliskuun 11.päivä tullaan kirjaamaan seuraavana uutena lukuna Los Blancosin historankirjoihin. Päivänä, jolloin seuralegenda ja kaikkien madridistojen rakastama Zinedine Zidane palaa Valkoisen joukkueen käskyttäjäksi.

Mitä Zidanen paluu tulee sitten tuomaan Bernabeulle? Se tulee tuomaan niin uhkakuvia, kuin myös mahdollisuuksia. Zidane on henkilöstöjohtajana vertaansa vailla. Zidane tietää mistä naruista repiä, saadakseen pelaajistosta kaiken mahdollisen irti. Onko Zidane sitten taktisesti paras ratkaisu, välttämättä ei.
Ja yli 12 kuukautta myöhemmin, Zidane on luotsannut Valkoisen ryhmän seurahistorian 34. mestaruuteen.

Lainaus on ketjun avausviestistä, joka on aloitettu kun ZZ palkattiin päävalmentajaksi keväällä 2019. Se mitä silloin uskalsin veikata, osui kohtalaisesti nappiin - Zidane toden totta sai joukkueen hitsattua yhdeksi nipuksi. Vanhojen sotaratsujen ajan piti olla ohi, mutta kumppanit Kroos, Modric, Ramos ja niin edelleen nousivat etujoukkoihin kuin uudesti syntyneenä.

Taktisesti joukkue muuttui jälleen kurinalaiseksi, mistä kertoo hämmästyttävät 23 päästettyä, 37 otteluun. Tuo lukema voi vielä yhdellä taikka kahdella kasvaa, joka tapauksessa puhutaan likimain sensaatiomaisen kovasta tempusta. Onko sattumaa, että hetkessä Real muuttui Euroopan parhaiten puolustavaksi joukkueeksi? En usko sattumaan, kun puhutaan melkein 40 ottelun otannalla. Tottakai tuokin on vielä pieni otanta, mutta kuitenkin tarpeeksi selkeä toteamaan sen, että Madrid ansaitsi mestaruutensa. Jos hyökkäys ei pysty tarjoamaan riittävästi uhkaa, Real piti huolen omasta pömpelistään, jolloin usein se yksikin maali riitti voittoon.

Pitkässä sarjassa yleensä paras joukkue voittaa ja niin tapahtui nytkin. Barcelonan leirissä voidaan hakea tekosyitä ties mistä, mutta fakta on se, että Real ansaitsi mestaruutensa. Ei välttämättä sillä, että se pelasi liigan seksikkäintä futista, mutta ainakin tehokkainta ja defensiivisesti riittävän laadukasta se oli.

Zidanen tilastot kertonevat riittävästi miehestä, joten nautitaan tästä ainakin hetki ja annetaan ranskalaiselle se arvostus, jonka hän ansaitsee.  :tuoppi:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: maheinon - 10.08.2020, 15.56.36
Olen väsynyt Zidanen ongelmiin pelaajien kanssa. Lucas pelaa vaikka on aina sysipaska. Balen ja Jamesin mahdollisuudet ovat olleet olemattomia. Ceballos on maanpaossa. Osa pelaajista saa melko niukasti peliaikaa vaikka esitykset olisivat loistavia.

Samalla tiedostan että Lopeteguin ja Solarin ongelmat olivat aivan eri luokkaa ja se näkyi esityksissäkin. Ehkä Zidane ei katsele perseilyä sormien läpi kuten muut valmentajat ja siksi tähdet istuvat penkillä.

Saisokohan joku muu tuota ryhmää sekä kuriin että pelaamaan taktisesti hienoa hyökkäyspeliä? Moni kovakin luu on menettänyt otteensa kopissa.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RONALDO - 23.01.2021, 14.28.06
(https://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2021/01/23/16113999837313.jpg)
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Alpo - 23.01.2021, 19.36.02
Saisiko tuon tilaston ihan suomeksi selitettynä, kun Google ei osaa kääntää.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Figuuri - 23.01.2021, 19.58.04
Kyse on vaihdoista, joskin tilastoissa otetaan ilmeisesti uusi sääntö mukaan. Joka tapauksessa Zidanen meno ja vaihdot suurimmaksi osaksi paskaa.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: TAMI - 23.01.2021, 20.13.54
Ymmärtääkseni Zidane on tehnyt mahdollisista vaihdoista vain 67,5 % tällä kaudella, mikä on vähiten koko liigassa.

Neljää tai viittä vaihtoa on tehty huomattavasti vähemmän kuin kolmea. Ja nekin vähäiset vaihdot tuppaavat usein tulemaan todella myöhään. :peukku_alas:
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RONALDO - 23.01.2021, 23.06.40
Tuossa on vielä linkki tuohon Marcan juttuun, josta grafiikka on otettu.

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2021/01/23/600bf61722601d8f7e8b471e.html
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: RMadrid - 26.01.2021, 17.27.16
https://www.goal.com/en-in/news/hakimi-theo-milan-derby-why-real-madrid-sell-exciting-full-backs-/11ew7o12nkbd81xk72iyp042h4

Milanossa pelataan tänään iso ottelu, missä kohtaavat Madridin ex-laitapakit Hakimi sekä T. Hernandez jotka myös joutuivat pakata laukut ja lähteä etsimään onnea vihreämmille niityille.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Mágico Madrid - 27.01.2021, 10.00.00
https://www.goal.com/en-in/news/hakimi-theo-milan-derby-why-real-madrid-sell-exciting-full-backs-/11ew7o12nkbd81xk72iyp042h4

Milanossa pelataan tänään iso ottelu, missä kohtaavat Madridin ex-laitapakit Hakimi sekä T. Hernandez jotka myös joutuivat pakata laukut ja lähteä etsimään onnea vihreämmille niityille.
Katsoin pelin ja onhan tuo Hakimi pirun hyvä peluri. Tietty Zlatanin punainen kortti toi tilaa laidalle mellestää.

Oispa Hakimi ja Reguilon Madridissa. Theota ei niinkään ikävä, koska on parhaimmillaan wing back, jota roolia ei tällä hetkellä ole Madridissa ole tarjolla. Hakimi toki myös parhaimillaan samassa roolissa, mutta on myös pelannut Dortmundissa hyvin ihan perus 4-linjassa.

Olen tässä visionut alla olevaa:

                                 Courtois

                    Varane     Ramos        Alaba

Carvajal/Hakimi                               Mendy/Reguilon/Theo


Joo ei taida olla budjetteihin sopiva näinä aikoina, mutta ai että ku olis kiva.
Otsikko: Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
Kirjoitti: Yläkulma - 27.01.2021, 12.47.14
Katsoin pelin ja onhan tuo Hakimi pirun hyvä peluri. Tietty Zlatanin punainen kortti toi tilaa laidalle mellestää.

Oispa Hakimi ja Reguilon Madridissa. Theota ei niinkään ikävä, koska on parhaimmillaan wing back, jota roolia ei tällä hetkellä ole Madridissa ole tarjolla. Hakimi toki myös parhaimillaan samassa roolissa, mutta on myös pelannut Dortmundissa hyvin ihan perus 4-linjassa.

Olen tässä visionut alla olevaa:

                                 Courtois

                    Varane     Ramos        Alaba

Carvajal/Hakimi                               Mendy/Reguilon/Theo


Joo ei taida olla budjetteihin sopiva näinä aikoina, mutta ai että ku olis kiva.


Joo, jäi Realilla aika vähiin Hakimin hyödyntäminen. Tami joskus kirjoitti hyvin, miksi wingback Hakimi sopii paremmin Conten palettiin kuin valkoiseen palettiin. Näin jälkikäteen voi pohtia, olisiko kannattanut tarjota peliaikaa vaikka Lucasin tilalla. Kun Hakimin vahduudet ovat hyökkäyspäässä, olisi mahtunut kentälle samaan aikaan Carvajalin kanssa ja tarvittaessa toiminut tämän sijaisena.