Kirjoittaja Aihe: El Clásico: Barcelona [2.] - Real Madrid [1.] - 29.11. klo 22  (Luettu 8927 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

raulforever

  • Viestejä: 119
Pakko kirjoittaa taas pitkästä aikaa, niin paljon HÄVETTÄÄ tällä hetkellä olla Realin kannattaja. Ei pelkästään sen takia, että hävittiin 5-0, vaan kun pelattiin täysin paskat housussa koko peli ja ruvettiin vielä sikailemaan kun huomattiin ettei pärjätä.

Ei voi muuta kuin ihailla Barcaa, siellä tehdään jotakin niin paljon paremmin kuin muissa seuroissa, jos maailman täämän hetken parhaan joukkueen avauksessa on 8? pelaajaa, jotka ovat pelanneet myös junnuina Barcassa(vrt. Real 1 + 1vaihdossa), niin siinä on kyllä muille opittavaa. Mikäli nämä 8 olisivat olleet Realissa junnu vuosina niin olisiko Realin politiikalla kenenkän "taso" riittänyt Realiin, tuskin, niin paskasti Realissa hoidetaan junnujen ajaminen sisään edustukseen. Ja se vaan näkyy näissä peleissä, että mikäli on oikea side seuraan niin antaa kyllä varmasti kaikkensa joukkueen eteen, toisin kuin ostomiehet, joilla ei välttämättä ole niin kovaa paloa voittaa tällaista ottelua.

Piste

G Higuain

  • Viestejä: 341
Tässä huonosti nukutun yön jälkeen tuli mieleen se observaatio kuinka C. Ronaldo käyttäytyi matsissa. Mieheltähän on nähty kuumenemisia, kiukutteluja ja ylilyöntejä jonkin verran uransa aikana, varsinkin kun peli ei kulje. Eilen aiheutti pientä hämminkiä Guardiolan kanssa ja sittenhän Iniestat yms Pepiä pervosti jumaloivat kuohahtivat, kun mies hieman tönäisi katalaanikoutsia. Toki hyvää pientä provoahan se oli ja egojen kolistelua. Kun karvainen katalaanilauma sitten Valdesien yms. voimin tuli häröilemään niin Cristiano vaan piteli pokkaa ja pientä virnettä näytti olevan päällä.

Muutenkin C. Ronaldo pelasi jengille loppuun asti ja yritti. Kovin yksin hän oli.

Menee vielä aikaa, jotta tämä joukkue hitsautuu yhteen lopullisesti ja pitää muistaa, että Benzema, Özil, Di Maria ja monet muut ovat kovin nuoria vielä ja tulevat muualta, ehkä siinä mielessä pari muuta homeboytä olisivat olleet paikallaan kentällä juoksentelemassa ja näyttämässä esimerkkiä tämän pelin tärkeydestä ja luonteesta.

Ei tämä selitä mitenkään 5-0 kuokkaan ottoa Blaugranalta, mutta ehkä kuitenkin tämän luokan pelissä on niin paljon pelissä kuin muissa heidän kokemissaan peleissä. (En väitä etteikö Özil olisi vaikkapa MM-kisoissa ollut kovissa peleissä esim. Englantia vastaan yms. mutta siellä oli Klosea, Sikatiikeriä, GoldiPoldia yms. kaveria jotka tietävät mitkä karkelot ne ovat eikä tarvitse ihan yksin olla ottamassa sitä "henkistä vastuuta"). Vähän kujalla poika näytti olevan.

Tämä oli hyvä mittari ehkä sille, missä mennään tällä hetkellä vaikkakin lukemat ovat rumat.

Vielä Mourinhoa lainaten loppuun:

"It's an important game but not decisive. If we win, the following morning will be Tuesday, and if we lose, it will also be Tuesday."

"I hope that if my team loses, it won't change either their confidence of self-esteem and, if they win, they will continue with their feet on the ground. I will continue to be calm after the game whatever the result."

Hyvää tiistaita kaikille.

Redondo

  • Viestejä: 4198
Semmoiset iltamat Camp Noulla. Oli vielä "vähän" liian iso ottelu nuorelle ja vasta muotoutumassa olevalle Realille. Itekkin oli tullut päästettyä odotukset vähän liian korkealla tuota peliä varten. Vastassa oli silti kotikentällään viime vuosien kovin joukkue. Lisäksi Realilla ei ollut eilen ainuttakaan onnistujaa, kun taas Barcalla onnistujia olivat oikeastaan kaikki. Camp Noulla on vaan pakko kestää Barcan alkurynnistys, jos haluaa menestyksestä haaveilla. Eilen johtoasemassa Barca pystyi leikitellen pitämään pallon itsellään. Liian isoja johtopäätöksiä kuitenkaan jaksa tuosta vetään. Turpaan tuli ja kunnolla, mutta yhtä monta pistettä olisi tullut vaikka Barca olisi lisäajalla iskenyt 1-0 voittomaalin.

Ramosin temppu oli kyllä typerä. Tahallinen vahingoittamisyritys, josta ansaitsee muutaman ottelun pelikiellon. Olisi voinut andalucialainen pitää päänsä kylmänä ja ajatella joukkueen etua. Toisaalta kyllä RONALDOn kanssa samaa mieltä, että ainut positiivinen asia tuossa oli se, että miestä ainakin v******i. En kuitenkaan siltikään pysty hyväksyä tuota. Ja kyllähän siellä melko selvästi muitakin turhautuneita oli. Khedira, Xabi, Arbeloa ja kumppanit muistuttivat kaikki vuorollaan olemassa olostaan.

"Every Cloud has a silver lining" -> Eipähän tarvi ainakaan Mourinhon hakea hirveästi motivaattoreita treenaamiseen. Töitä on vielä rutkasti, mutta kevääseenkin on onneksi vielä melkoinen tovi. Kannattaa lukaista Mourinhon kommentit Realmadrid.comista. Tässä muutamia lainauksia:

"Barcelona is a finished piece of work after many years together. Real Madrid isn’t a finished product and needs a lot of time to be one. Today’s score is not the difference between the two teams. The outcome is a reward for the team that played well and a punishment for the team that played poorly."
"the championship didn’t end today. Who knows if we will return to this stadium again this season? Last year I lost here with Inter and a few months later we returned, qualified for the Champions League final and they got stuck at home watching it on television."
"I am disappointed because I expected much better, but so did the players. We expected much more. We all feel the same, but the match is over. There is nothing left for us to do. As of tomorrow, there is a lot. We must wait until the next match and continue two points off the lead."
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1330025900573/noticia/Noticia/_I_wish_we_played_Valencia_tomorrow_.htm

Ensi viikonloppuna vastassa Valencia Bernabeulla. Siitä voitto kotiin ja matka jatkuu...

P.S. Loppukevennys: Lionel Messi sai filmaamisesta kortin, Cristiano Ronaldo ei  8)
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

G Higuain

  • Viestejä: 341
P.S. Loppukevennys: Lionel Messi sai filmaamisesta kortin, Cristiano Ronaldo ei  8)

Tais mennä pojilla puurot ja vellit sekasin :)

Edu

  • Viestejä: 1259
Yö on tosiaan vietetty, ja hieman ajatuksia selkeytelty.

Ne asiat, joita itse mietin, on jo hyvin kattavasti käyty läpi täällä. Mourinho on Realiin tullessaan korostanut, että joukkue tulee olemaan valmis vasta 2012. Kaikki me pitkään huippujalkapalloa seuranneet tiedämme, ettei ihmeitä tehdä yhdessä yössä, eikä edes muutamassa kuukaudessa. Mourin Real on kulkenut koko syksyn ja alkutalven ilman tappion tappiota, joten kaikkien odotukset kasvoivat epärealistisiksi. Itsekin piilevästi uskoin, että nuori, seurajoukkueuransa kovimmassa paikassa (Özil, Khedira, Di Maria yms.) pelannut nippu olisi heti valmis haastamaan sinipurppuran. Väärässä olin ja rumasti.

Edellisen klassikon jälkeen käytiin läpi näitä asioita. Kuinka Barca on pelannut samalla pelijärjestelmällä vuosia ja aina vain vuosia, junnujoukkueista lähtien. Realilla vaihtuu pelaajisto joka kaudeksi, valmentaja joskus useamman kerran yhden kauden aikana. Minkäänlaista jatkumoa ei ehdi syntyä, sillä jokainen tuo mukanaan omia näkymyksiään. Nyt (uskoakseni) pidempiaikainen työ on aloitettu, ja Mourinhon joukkue on useissa muissa otteluissa osoittanut olevansa huomattavasti edellisvuosien "yksilöiden nippua" yhtenäisempi.

Eilisessä ottelussa Barcalta onnistui lähes kaikki. Realin puolelta puhtaat paperit voi antaa vain Cristianolle, hän yritti loppuun asti, sekä kuten G Higuainin asiapitoinen viesti kertoi, käyttäytyi kypsästi. Topparipari oli katalaanien "mikkihiiriarmeijaa" vastaan enemmän hukassa kuin koskaan aiemmin. Xabi Alonso otettiin tiukasti ja pakotettiin huonoihin ratkaisuihin, Khedira, no, eipä miestä paljoa näkynyt, hyvässä mielessä ainakaan. Özililtä vietiin tutut hyökkäysvapaudet, ja tiputettiin merkkaamaan Barcan luovaa keskikenttää. Di Maria ja Benzema yrittivät, mutta innokkuus ei korvannut huonoja ratkaisuja. Huolestuttavin pelaaja oli kuitenkin mielestäni Marcelo. Me kaikki toivoimme ja salaa uskoimme, että mies jatkaisi koko syksyn esittämiään huikeita otteita myös Camp Noulla. Myös puolustussuuntaan. Sen toiveen toteutuminen oli niin kaukana kuin olla ja saattaa. Mies oli täysin hukassa, ja Mourinho teki aivan oikein ottamalla miehen vaihtoon tunnin kohdalla. Ei pärjännyt yhtään vastustajilleen, ja paremmalla puolustuspelillä olisi voinut estää ensimmäisiä maaleja. Mitään ei kuitenkaan pidä vierittää Marcelon syyksi. Koko joukkue oli sysihuono, eikä maalin-parin päästämättä jättäminen olisi paljoa lämmittänyt.

Higuainia komppaan myös siinä asiassa, etteivät nuo faktat millään riitä selittämään 5-0 -numeroita. Barca oli kyllä juuri tuon verran parempi, vaikka harva ennakkoon uskoi tasoeron olevan noin suuri. Kaukana ollaan tällä hetkellä, ei voi mitään. Mourinholle kyllä ehdottomasti :peukku_ylos:. Kävi ottelun jälkeen kättelemässä Barcan porukan normaaliin tapaan, ja hoiti lehdistötilaisuuden oikein kunniakkaasti. Hän tietää tällä hetkellä parhaiten, että rakennusurakka on pahasti kesken, eikä tuloksia voi odotella vielä. En usko, että vielä edes kevään klassikossa. En usko, että Real tällä kaudella pokaaleja ottaa, jollei Cupissa onnistuta välttämään Barcaa.

Yksi pelaaja tuosta äsköisestä analyysista kuitenkin puuttuu. Sergio Ramos. Ottelu käytännössä ratkesi jo ensimmäisen parikymppisen aikana, viimeistään tunnin kohdalla. Tuollaisen karatepotkun tekeminen lisäajalla kertoo kyllä karua kieltään miehen paineensietokyvystä. Jos hetkeä aikaisemmin olisi tehty ratkaiseva voittomaali, olisin jossain määrin ymmärtänyt turhautumisen, mutta kun mitään ei ole enää tehtävissä, on täysin idioottimaista alkaa hankkia itselleen pelikieltoa ja kaikkien vihoja. Itse en ottelun aikana kokenut juuri minkäänlaisia tunteita, sillä tasoero oli niin selvä, mutta Ramosin "aivopieru" kyllä raivostutti. Ei näin, ammattilainen ja maailman paras oikea puolustaja.

pälle

  • Viestejä: 2359
1-0 tilanteessa odottelin jotain vastaavaa mitä tapahtuu tässä. http://www.youtube.com/watch?v=oFJuOovHjHc
Mutta sitten tajusin ettei se ole mahdollista. Jotkut jäätyy, toiset ei. "Can he silence the Camp Nou... Oh yes he can"
"Kun synnyin, taivaalta osoitettiin minua ja sanottiin: Tuo on se kaveri." - Romario

Raul # 7

  • Viestejä: 1459
  • El Capitan
Tällasta kirjottelin tonne FF2:n puolelle... Siellä tosin nimimerkillä Hijo del Pipa

Onnittelut Barcelonalla täysin suvereenista voitosta!

Ja sitten asiaan... Nyt kun sitä Blaugranan röhmyä on uitettu Valkoisten peräröörissä jopa liiankin syvällä on aika antaa jonkunlaista anal-yysiä..

En aio sen suuremmin ottaa kantaa yksittäisiin tapahtumiin ottelussa vaan tyydyn ihmettelemään Madridin pelaajien silminnähtävää haluttomuuttaa taistella joukkueensa hyväksi sekä mielestäni selkeää Mourinhon taktista virhettä. Otteluhan oli käytännössä ohi 2-0 tilanteessa kun sai nähdä valkoiseen paitaan sonnustautuneiden päiden alkavan riippumaan epätoivoisen alhaalla.

Real Madridin hyökkäyspeli (?) oli olematonta! Toki Barca piti palloa selkeästi enemmän, mutta se mikä herätti allekirjoittaneessa totaalista epätoivoa oli joukkueen kykenemättömyys edes puolittaisiin vastahyökkäyksiin. Tästä syyttäisin täysin suoraan joukkueen halua hyökätä joukkueena: Kun pallo riistettiin se pelattiin puolipitkällä syötöllä jompaan kumpaan laitaan jossa sitten odotettiin että josko nämä 4 hyökkäävämpää pelaajaa sattuisivat onnistumaan Barcan ainakin kuutta pallon alle ja palloa kohti nopeasti suunnannutta pelaajaa vastaan. Missä oli pallottomien pelaajien liike? Tuki alapuolelta? enkä tällä tarkoita sitä "tukea" jossa pulustuslinja jäi seisoskelemaan 30 metrin päähän ja ainut syöttösuunta oli todellakin se 30 m taaksepäin. Khedira ja Alonso ovat pitkin kautta tulleet erittäin hyvin pelattavaksi ja muutenkin koko joukkue on ollut huomattavasti aktiivisempi. Toki tästä kuuluu iso kiitos myös Barcan huikealle prässipelille.

Toinen asia hyökkäyspelissä olivat pelaajien keskinäiset etäisyydet. Kun Di maria tai Ronaldo saivat pallon laidassa, oli toinen heistä sitten lähes liimattuna toiseen kalkkiviivaan, Benzeman seikkaillessa toppareiden välissä ja Özilin ihan muuten vaan varjojen mailla. Tästä päästään jälleen pelaajien liikkeeseen ja pallolisen tukemiseen, sitä ei yksinkertaisesti ollut!

Niitä harvoja kertoja kun joku sieltä laidasta pääsi kuin pääsikin hieman etenemään tilanne oli joko se että boxissa ei ollu ketään tai keskitykset menivät suoraan päädystä yli. Tämä johtaakin siihen että jotenkin vain eilen näytti siltä että Madridin pelaajilta ei yksinkertaisesti onnistunut mikään. Pallo poltti jalassa, tapahtui käsittämättömän helppoja syöttövirheitä, puolustuspelaamisessa oltiin joko erittäin hermostuneita tai täysin poissa tolaltaan ja jotenkin pallo ei vaan edes tuurilla pomppinut yhtään Madridin "miesten" suuntaan. Vastaavasti sinipurppurapaitaisilla onnistui eilen lähestulkoon kaikki, oliko yksi keittiöön suuntautunut keskitys Pedrolta ja yksi helppo syöttö yli sivurajan Piquelta. Virkkusen tituleeraaman Mikkihiiriarmeijan liike ja voitonhalu oli aivan toiselta planeetalta ja kun pallo sitten sattui vielä ajoittain pomppimaankin, osin onnekkaasti osin taidolla, Xavin ja kummppaneiden suuntaan ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttää ensimmäisen viiden minuutin jälkeen.

Kolmas asia joka itseäni vaivasi suuresti oli Mourinhon päätös pitää linja hirvittävän ylhäällä, mutta silti jättää prässäämättä ankarasti ja korkealta. Xavin ja Iniestan annetiin(tai sitten mieheta saivat sen vain näyttämään siltä) kävellä keskustaan ja Madridin puolustuslinja odotti että milloinkahan se pystysyöttö sieltä lähtee.. En millään muotoa ymmärrä tuota linjan pelaamista, sillä pienellä varauksella vain Pepe ja Marcelo pystyvät edes jotenkin vastaamaan Barcan tridenten juoksuvauhtiin ja siitä sitten nähtiinkin muutama esimerkki kun omissa kolisi. Toki linja nyt pelasi muutenki aivan päin helvettiä, Pepen suht tasaista suoritusta lukuunottamatta. En toli olis halunnut Mourin parkkeeraavan sitä 9:n miehen bussia 16.sta rajallekaan mutta jotain näiden kahden vaihtoehdon välimaastosta olisi mielestäni ollut parempi vaihtoehto ( ja kyllä! lähden neuvomaan special onea taktisissa asioissa! ;) ) E. tosin vahvasti epäilen Mourin lukevan foorumia..

Ja julkisesti haluan tuomita Ramosin tempun, vaikkakin se toisaalta osoittaa miehen voitontahtoa ja haluttomuutta hävitä, oli tapa jolla "mies" sen ilmaisi erittäin lapsellinen ja kuriton temppu. Täten uskonkin että vähintään 4 matsin huili on tulossa andalucialaiselle.

Ja niin kuin niin monet kanssa foorumistit ovat jo todenneet, ONNEKSI ottelussa ei jaettu kuin kolme sarjapistettä ja kevään mestaruusjuhlia tutkittaessa on kaikki vielä auki.

!!HALA MADRID!!

Ja lisäyksenä vielä että kyllä kaukana ovat ajat kun selostajat huusivat: "Raúl manda callar al Camp Nou!!"

G Higuain

  • Viestejä: 341
Hyvää pureskelua matsin tiimoilta täällä käyty :peukku_ylos:

1-0 tilanteessa odottelin jotain vastaavaa mitä tapahtuu tässä. http://www.youtube.com/watch?v=oFJuOovHjHc
Mutta sitten tajusin ettei se ole mahdollista. Jotkut jäätyy, toiset ei. "Can he silence the Camp Nou... Oh yes he can"

Tuossa Hakamäentiellä ruuhkassa hajoillessani tuli mieleeni myös tämä kyseinen kundi. Cristianohan on tällä hetkellä tässä jengissä se "jolle voi antaa pallon ja hän hoitaa loput", ainakin voi toivoa, että hoitaa. Cristiano ei ole Ronaldo, (kuullostipa hassulta) mutta eipä kaverit ihan nyt siis ihan samasta muotista muutenkaan ole väännetty. Anyways meinaan vaan, että se tuolla ihan piikissä ei taida olla samanveroista kaveria.

Vielä tosta Seksi-Ramosin taklauksesta. Yksi asia mielestäni on se, että pitää toki ymmärtää El Clásicon kiihkeys, tärkeys, kuumuus, pakkovoittoisuus, kauneus... mutta toista on sikailla lisäajalla pelin ratkettua. Se Guardiola - C.Ronaldo episodi oli ihan semmosta hyvää klassikkomatskua, kunnon egojen kolistelua yms.

Löytypä tämmönenkin video, jossa on Hierroja, Luis Enriqueja, Figoja, Rauleja ja muita veijareita, jotka tietävät mitä tämä matsi meinaa. Veikkaanpa, että Özileillä, Benzemoilla ja kumppaneilla on vielä matkaa (jos koskaan saavuttavat) ymmärtää se mitä tässä matsissä pitää tehdä valkoinen nuttu päällä. (Ei ole heidän vika etteivät ole manoloja ja syntyneet Valdebebasissa ja eivät sitä kautta ymmärrä tätä kohtaamista loppuun asti, mutta toivon että he oppisivat ja kokisivat sen pitkän uransa aikana Real Madridissa) Tähän tarvitaan San Ikeriltä apuja. Eilistä matsia katsellessa toivon todella, että Castillasta tulisi porukkaa joka breikkaa ykkösjengiin. Jotenkin se "todellisuus iski kasvoihin".

Semmosta.

Redondo

  • Viestejä: 4198
Tuli vielä vilkuiltua ajatuksen kanssa nuo Barcan 3 ensimmäistä maalia. Niiden jälkeenhän peli olikin taputeltu ja Barca pääsi pelkästään leikittelemään Realin kanssa.
1. Maalissa Pepe lähtee höntyämään keskialueella pois linjasta -> Carvalho joutuu paikkaamaan Pepen nousua -> Xavi jää vapaaksi
2. Maalissa taas Carvalho nousee pois linjasta -> Ramos joutuu paikkaamaan -> Villa pääsee liian lähelle maalia
3. Maalissa Messi pääsee juoksemaan liian vapaasti kohti linjaa ja vapauttaa Villan, joka kylläkin on paitsiossa.

Ensimmäisen puoliajan maaleissa siis pientä ylipelaamista topparipareilta. Barca osaa kyllä linjaan jäävät aukot käyttää mestarillisesti. Interin peleistä viime kaudella muistaa sen, kuinka kasassa sinimustien paketti pysyi. Erona eilisen Realiin oli se, että Interissä pallollista prässäsi(tai ainakin peitti syöttösuuntia) aina lähin pelaaja tai maksimissaan 2 lähintä ja muut pitivät nöyrästi paketin kasassa. Realin pelissä taas eilen prässi oli jotenkin epäorganisoidun näköistä, joka johti kovin sekavaan puolustukseen.

Saattanen epäillä, että Valdabesisissä katsellaan talven aikana vielä jokunen hetki videoita, että saadaan homma toimimaan kuin junan vessa  8)
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson