Vapaa keskustelu > Vapaa keskustelu

Suomen futiskulttuuri

(1/4) > >>

el Blanco:
Tänään Hesarissa urheiluosiossa on juttua siitä, miten Forza HJK -faneja joutui selliin Tampereella TamU-HJK -matsin tuoksinnassa, kun HJK:n fanit olivat hiukan "savutelleet" ja ilmeisesti "römynneet" ja soittaneet suutaan poliisille. Tarkemmin juttu on siis Hesarissa, joten sieltä kaikki voivat lukea sen jos kyseinen lehti on saatavilla.
Kyllä muuten ottaa päähän tuollainen! Suomi on yhä tällaista perkeleen tuulipukukansaa, jossa sana urheilu merkitsee vain jotain pirun hiihtoa ja yleisurheilua. En tietenkään vähättele näitä lajeja, mutta Suomi on yksi niistä harvoista maista maailmassa, jossa ei ole kunnollista jalkapallokulttuuria. Ja aina valitetaan, että miksei Suomessa ole kunnon kulttuuria...eihän sitä ole jos ei sitä pysty vapaasti harjoittamaan! Vähänkin jos joku huutelee ja elämöi katsomossa niin heti tulee tuulipukukyttä valitteleman ja uhkailemaan sellireissulla. En käsitä!! Forza HJK -fanit siis savuttelivat hiukan katsomossa ja kannattivat joukkuettaan suuren maailman malliin niin heti tulee poliisi, joka tietää vain jotain pesäpallosta, katselemaan sivusta ja tarkkailemaan "vaarallisia, ulkomailta vaikutteita saaneita huligaanifaneja".

Soihdut vain katsomoihin! Lisää huutoa, meidän täytyy ottaa mallia länsinaapuristamme, mutta sitä mallia on vaikea kehittää kun Suomen Palloliitto kieltää eräät esineet (kuten soihdut ja maaotteluissa jotkut muutkin) katsomoista ja toppatakkiläskipääjärjestyksenvalvojat ovat sitä mieltä, että katsomoissa pitää kyköttää hiljaa. Ne äijät pitäisi viedä Serie A:han vaikka Milanon paikallispeliin tai ei sinnekään asti, katselemaan kuinka fanit "turmelevat" stadionin soihduillaan ja rellestämisellään. Minua ainakin pännii tämä suomalainen futiskulttuuri. Kannattajat yrittävät nostaa tunnetta ja ottaa mallia muilta, mutta virkavalta ja vieläpä Palloliitto kieltää. Tää saa mut kyllä vihaiseksi ja surulliseksi! :( :-\ >:(

Any comments?

KesantoVesa:
Muistaakseni joku kyttä oli sanonnu, että: " soihdut ja savut eivät sovi tällaisten tapahtumien luonteeseen" Ihan miten vaan, mut mun mielestä kuuluu!
Samanlainen episodihan tapahtu Helsingis vähän aikaa sitten, kun Lahden fanit vietiin putkaan kun huutelivat tuomarille apina tai jotain sellasta.
Ei futiskultuuria koskaan tuukkaan Suomeen kun se väkipakolla estetään >:( Kovin pitkälle ei tarvi mennä länteen päin niin löytyy todellista meininkiä katsomosta. Siellä ei mitään pikku paukkuja kielletä.

Saa nähä päätyykö Gators of Vantaa telkien taakse lauantaina Valkeakoskella ;D

Petri P:
Valitettavasti tuommoinen on suomalaisten järkkärien suhtautuminen kannattamiseen. Palloliitollakin taitaa olla säännöissä ihan kielletty ilotulitteiden, soihtujen ja savujen tuominen futismatsiin.

Jossain päin oli tällä tai viime kaudella ilmeisesti viety joltain kannattajaryhmältä lakanoita ja rumpujakin, mikäli oikein muistan. Tietty lakanoiden poistamisestahan tulee ensimmäisenä mieleen Suomen A-maajoukkueen matsit, joiden aikana tai ennen ottelun alkua on jokunen lakana kadonnut järkkäreiden toimesta suuntaan X...  :(  Äänekkäämpi kannattaminen katsomoissa saa yleensä ylenkatsovia ilmeitä osakseen ja pahimmillaan "turpa kiinni"-huutoja...

Ei näin nostateta mitään futisbuumia, jos kannattajat eivät voi rauhassa kannattaa omiaan. Walden (liigan toimitusjohtaja) maalaili ennen kauden alkua suuria kuvia, joissa Veikkausliiga olisi Allsvenskanin tasolla muutamassa vuodessa, mutta silti liigan ja palloliiton säännöt yhdistettynä tympeisiin järkkäreihin, estävät fanikulttuurin syntymisen. Ei näin.

Puuh... tulipa avauduttua... ei varmaankaan löydy mitään päätä eikä häntää yläpuolelta, mutta ihan sama  :D

el Blanco:
Ei hitto se oli yhtä sontaa kun Suomi-Saksa -ottelussa vuonna 2001 olin siinä Stadikan portilla ja järkkäri tutkii repun läpikotaisin kuin olisin joku Bin Laden ja kappas: Herra Järjestysmies inhottavan räikeässä takissaan löytää Pepsi-pullon. "Ei pulloja katsomoon!"
"Mitä /¤%/%¤/"!#¤&???!!!"
Piti heittää kokonainen hyvä Pepsi saman tien vieressä olleeseen roskikseen. Toki tärkeissä maaotteluissa jotkut tiukemmat säännökset on OK, mutta se pullojuttu on jo naurettavaa pilkunnussintaa! Ja kyllä tavallisissa liigapeleissä saisi olla soihdutkin ja kaikki ja kyllä sieltä saa huudella ihan mitä lystää! Jo se on kumma...tuomariakin saa ja pitääkin haukkua ja katsomossa pitää huutaa jos mieli tekee. Harmi vain, että suomalaiset ovat tällaista kamalaa tuulipukukansaa. :(

Noh, tulipa minunkin taas avauduttua. ::) Toivottavasti joku muukin avautuisi nyt. Itse ainakin olen tällainen fanaatikko ja toivoisin, että Suomestakin tulisi jonain päivänä osa jalkapallon hienoa fanikulttuuria mitä on ihan tuossa vieressä Ruotsissakin. Miksi me olemme näin syrjäytyneitä tuulipukulaisia, oi miksi! :-\

Royce:
Suomessa kunnon jalkapallokulttuuri todennäköisyys-% = Saharalla jääpallomatsi

Niin valitettavaa kuin onkin  :(

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta