Vapaa keskustelu > Vapaa keskustelu

FIFA 14

(1/7) > >>

A.Di Maria:
Eiköhän ole jo aika tehdä tälle loistoteoksella oma topiikki, eli keskustelua Fifa 14 pelistä. Julkaisupäivä on huomenna 26.9. 2013.
Pelialustoina on ainakin toistaiseksi Xbox 360 ja PS3. Nyt on mukana myös uusi co-op seasons pelimuoto.
Ominaisuudet:

Pure Shot — Laukominen on muuttunut. Pelaajilla tulee olemaan tieto jonka avulla muuttaa rytmiään ja lähestymiskulmaansa löytääkseen parhaan paikan laukoa pallo verkon perukoille. Hyvin lauotut pallot tuntuvat tyydyttäviltä ja maalit ovat palkitsevia. Laadukkaiden laukausten lisäksi pelaajat voivat nyt myös potkaista ollessaan poissa tasapainosta tai ryntäämässä.

Real Ball Physics — Osu palloon suuremmalla voimalla ja taidokkuudella. Aidontuntuisen pallo fysiikat määrittelevät pallon liikeradat antaen pelaajille mahdollisuuden potkaista palloa kaukaa ja voimalla, lähettää matalasti nousevia palloja tarkasti ja ampua putoavia tai äkillisesti kääntyviä laukauksia aivan kuten oikeat jalkapalloilijat.

Suojele palloa — Hallitse keskikenttää ja määrittele ottelun tempo. Torju ja blokkaa puolustajat pallosta samalla kuljettaen sitä millä tahansa nopeudella. Suojele palloa vastustajilta kontrolloidaksesi peliä keskikenttä kautta ja määritelläksesi ottelun vauhti. Kamppaile vastustajasi kanssa ennen pallon saamista ja käännä sen jälkeen puolustajat luodaksesi tilanteita.

Joukkuetovereiden älykkyys — Paremman päätöksenteon avulla saat tiukempaa ja älykkäämpää merkkausta ja parannettua juoksun seurausta. Puolustajat tunnistavat mahdollisuuksia avustaa ja voittaa pallon takaisin haltuunsa. Hyökkäävillä pelaajilla on uusia keinoja olla vastustajiaan ovelampia ja rikkoa tiiviitä ja älykkäitä puolustuksia luomalla tilaa itselleen, juoksemalla takalinjaa pitkin ja tarkkailemalla vauhtiaan.

Sprint Dribble Turns — Käytä hyväksesi nopeita räjähtäviä leikkauksia ja käännöksiä voittaaksesi puolustajat yksi yhtä vastaan samalla kun juokset pallon kanssa. Pelaajat voivat liikkua mihin tahansa suuntaan säilyttäen luonnollisen liikkeensä ja pitäen palloa hallussaan.

Variable Dribble Touches — First Touch Control määrittelee pelaajan kosketusta heidän kuljettaessaan palloa. Taitavilla pelaajilla on sekä kosketus että kontrolli joiden avulla erottua joukosta kun taas vähemmän taitavat pelaajat tulevat kokemaan harvempia täydellisiä kosketuksia ja enemmän epävarmuutta pallon kuljetuksessa, luodessaan tilanteita puolustajille pallon hallinnan saamiseksi ja painottaen enemmän peliä keskikentän kautta pelattavaksi.

2nd Chance Tackles — Taklausvyöhykkeen laajentaminen antaa puolustajille mahdollisuuden yhdistellä erilaisia taklauksia, toipua ohi menneistä taklauksista nopeasti ja luoda toisen mahdollisuuden kamppailla pallosta missä tahansa taklaustilanteessa.

Curling Lofted Through Balls — Pelaajilla on kyky kierrättää palloa vastustajien ympäri ja toimittaa tarkkuus-syöttöjä joukkuetovereille tai lähettää pallon halutulle alueelle.

Taitopelit – Kilpailuhenkinen harjoitusmuoto, joka antaa pelaajille mahdollisuuden oppia tai parannella tarvittavia taitoja joita tarvitaan FIFA 14:ssa. Kehity paremmaksi pelaajaksi nopeammin, riippumatta taitotasostasi, kamppailemalla itseäsi tai kavereitasi vastaan aivan uusissa mini-peleissä.

Uramoodi — Etsi lahjakkuuksia vuoden ympäri uuden Global Scouting Networking avulla joka tuo ammatti scouttaamisen maailman luoksesi. Kasvata ja kehitä omaa tiedusteluverkkoasi ja arvioi pelaajien, jotka voisivat vahvistaa ketjujasi, tuntemattomia attribuutteja siirtoikkunoiden aikana. Uusi keskus tuo mukanaan helpon navigoinnin, vähemmän keskeytyksiä ja live tiedustelu raportit.

Täysi aitous — Kaikki se aitous mistä EA SPORTS tunnetaan virallisesti lisensoitujen seurojen, sarjojen ja yli 15 000 pelaajan avulla.

Tässä myös alla video pelin trailerista:
https://www.youtube.com/watch?v=APMrtUd4WW8

Siete:
Ihan hauska sinänsä, että Suomessa aletaan myymään FIFAa jo huomenna, vaikka Euroopan viralliseksi julkaisupäiväksi on ilmoitettu 27.9. Omia mietteitä tämän kauden FIFAsta: Peli paljon hitaampaa, pelaajien nopeus ei ole enää läheskään niin tärkeää kuin aina ennen vaan tärkeämmäksi on noussut pelaajien fyysinen voima uuden pallon suojauksen avulla. Haltuunotoista tullut reilusti vaikeampia ja ilman kautta laitetut läpisyötöt ovat ihan liian tehokkaita. Pure shot puolestaan saa kaikki maalivahdit näyttämään täydellisiltä idiooteilta. Ultimate Teamin web app versiossa olen haalinut omaisuutta jo noin 60 000 kolikon edestä.

A.Di Maria:
1 harjotusmatsi takana, 2-0 voitto Villarrealista semi pro vaikeustasolla, Isco kummankin maalin tekijänä  :D Pelin tempo vaikuttaa hitaammalta kuin mitä aiemmissa fifoissa ja pallonmenetyksiä sattuu paljon useammin. Muuten vaikuttaa erittäin hyvältä peliltä, ja niin futissa coinsseja 20 000 tällä hetkellä, kärjessä Edin Dzeko ja Didier Drogba, jotka sain alotuspackeista.  :traktori:

Pelinrakentaja:
Ihan kelpo peli josta seuraavia huomioita:

Hyvää/siedettävää:
+ pelimoottori (Lähes sama kuin FIFA 13-pelissä)

+ grafiikat (totutulla hyvällä tasolla, tosin paljon ei olla menty eteenpäinkään)

Huonoa/negatiivista:
- valikot (en ole täysin vakuuttunut niiden selkeydestä)

- Legendat/Classic XI:
Ominaisuus jota raha-ahne EA-Sports ei ole kyennyt kehittämään sitten sen lisäämisen FIFA 06:ssa. FIFA 14:ssa  on jälleen kerran lähes samat legendat kuin sen edeltäjissä, lukuunottamatta XBOX-Onella yksinoikeudella julkaistuja Ultimate team- pelimuodossa käytettäviä legendoja. Muutenkin konsepti vain yhdestä joukkueellisesta legendoja (jotka suurelta osin ovat samoja pelistä toiseen) on esimerkiksi NBA2K-pelisarjan legenda-konseptiin nähden hyvin vanhentunut ja halpa. NBA2K-pelisarjasta tutun kaavan mukaan myös FIFA:ssa voisi olla kokonaisia legendaarisia joukkueita eri aikakausilta (kukapa ei haluaisi pelata 1960-luvun Real Madridilla tai 1980-luvun Hollannilla) ja myös ominaisuus pelata historiallisia pelejä vuosien varrelta olisi loistava lisä. Mutta kaikki tämä kaatuu yhteen asiaan nimeltä raha; pelaajalisenssit maksavat, eikä EA-Sportsilla ole mitään tarvetta panostaa rahallisesti peleihinsä niin kauan kun myyntiluvut pysyvät vuodesta toiseen korkeina (kiitos jalkapallon suuren maailmanlaajuisen suosion).
Toisaalta ymmärrän myös että suurin osa ihmisistä jotka urheilupelejä ostavat ovat sellaisia pelaajia jotka pelaavat vain kaverien kanssa viikonloppuisin huvinvietoksi ja eivät hae sen enempää sisältöa pelistä. Mutta on myös itseni kaltaisia pelaajia jotka haluavat 60-70 eurolleen hieman enemmän vastinetta ja sisältöä, kuin vain hyvän arcade-pelin.

Jose_Bach:
Sanokaa jos jollakin muullakin kuin admilla on boxi ja gold-tilaus niin voitais ottaa matsia. Itse tykkään pelata offlinea enimmäkseen, pelaajacareeria world classilla ja itse tehtyä mestarien liiga -tournamenttia legendaryllä. Aina välillä ois mukava ottaa mittaa myös ihmispelaajasta, joten jos tosiaan boxia löytyy, niin kertokaa.

Uclstä jäi muuten puuttumaan vain 2 joukkuetta, plzen ja steua b. Edellisissä fifoissa on jäänyt uupumaan 5-7 joukkuetta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta