Kirjoittaja Aihe: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2  (Luettu 11215 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

maheinon

 • Viestejä: 1018
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #100 : 11.02.2020, 16.47.00 »
Viime kauden loppu näytti hyvin millainen Zidane on valmentajana. Hän ei tullut Solarin tilalle ja laittanut joukkuetta taktisella pelillä jiiriin.

Zidane laittoi joukkuetta pikkuhiljaa kuntoon raa'alla työnteolla. Joukkue alkoi olla jiirissä vasta maajoukkuetaukojen jälkeen marraskuussa.

What do you think the next happen now.

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5517
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #101 : 22.02.2020, 23.55.42 »
Seuraavat 4 peliä määrittää ensi kauden valmentajan. Vaikea kuvitella, että Zizou jatkaisi, jos tästäkin kaudesta jää paska maku suuhun. Mulla vielä usko, että tästä vedetään uusi 10 ottelun spurtti ja ollaankin 4 parhaan joukossa chämppärissä ja johdetaan la Ligaa.
« Viimeksi muokattu: 22.02.2020, 23.59.08 kirjoittanut Alpo »
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #102 : 23.02.2020, 00.11.05 »
Mulla on se fiilis, että Zidane saa jatkaa uudelleenrakennusta vaikka tästä kaudesta jäisi luu käteen. Allekirjoittaneen mielipide on jo varmaan liian monta kertaa tuotu esiin, että onko Zidane oikea kaveri tähän uudelleenrakennukseen.
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #103 : 23.02.2020, 02.14.57 »
Mulla on se fiilis, että Zidane saa jatkaa uudelleenrakennusta vaikka tästä kaudesta jäisi luu käteen. Allekirjoittaneen mielipide on jo varmaan liian monta kertaa tuotu esiin, että onko Zidane oikea kaveri tähän uudelleenrakennukseen.

Vähemmän yllättäen tähän täysin sama. Erityisesti ensimmäisen lause sementoi sanonnan pessimisti ei pety. :D

Forkan miekkailuareenalla eli thsätissä käytiin perjantaina poikkeuksellisen sivistynyttä ja urheilijamaista keskustelua seurasta ja joukkueesta, sekä spekuloitiin hieman kummankin tulevaisuutta. Seuran hankinnat ovat olleet hieman ristiriitaiset. Viime kesänä lehdissä kirjotettiin Zidanella olevan aikaisempaa enemmän vapauksia siirtomarkkinoilla. Tästä ei voi olla kuitenkaan täysin varma, mutta edellisen mahdollisuuden alla Zidanen hankinnat ovat jossain määrin epäonnistuneet. Oli siirtojen takana sitten kuka tahansa, käytetyt resurssit eivät ole realisoituneet käytännössä ollenkaan. Kyseessä voi niin ikään olla monien sattumien suma, eikä tilanteessa kannata etsiä yksittäistä syntipukkia. Haluaisin kuitenkin uskoa joukkueen materiaalin olevan huomattavasti kilpailukykyisempi kauden esityksiin ja tuloksiin nähden. Tässä asiassa suhtaudun kriittisesti Zidanen valmennukseen. Kausi on ollut erittäin rosoinen kokonaisuudessaan, myös muita primeran joukkueita myöten. Vielä on vähän pelattavaa, mutta tässä alkaa ajatus pikku hiljaa karata kesälomille ja kohti uutta kautta.

Mikäli tästä kaudesta jäisi se luu käteen ja pitäisi punnita tulevaisuuden vaihtoehtoja. En ainakaan toistaiseksi osaa sanoa olisiko parempi jatkaa pahasti keskeneräistä projektia Zidanen kanssa vai viheltää peli poikki. Kuten todettua, joukkueen runko alkaa olemaan tiensä päässä ja ensi kaudeksi joukkuetta tulisi uudistaa tuntuvasti. Kasvukipuja tulee olemaan edessä, oli valmentajana sitten Zidane tai ihan tahansa kuka muu. Siksi koen aiheelliseksi pohtia mahdollisen valmentajavaihdoksen prioriteettia. Pahoin pelkään että hätäisillä päätöksillä historia toistaa itseään ja näemme Rafan ja Julenin kohtalot uudemman kerran, sitten mennään taas jollain hätäratkaisulla ja kaaoksen ohessa kuluu taas roppakaupalla resursseja.

Huolimatta kriittisistä kirjoituksistani seuraa ja Zidanea kohtaan, on toistaiseksi liian aikaista sanoa mikä on seuran parhaaksi ja miten tulisi toimia. Toisaalta jätetään kuitenkin optio erään vapaan agentin varalle, jos joukkue sattuu vetämään täysin vihkoon nuo Alpon mainitsemat neljä ottelua. Tässä tapauksessa saisi hyvän etumatkan kaudelle 2020/2021.
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

maheinon

 • Viestejä: 1018
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #104 : 23.02.2020, 15.19.41 »
Zidanella on kaksi ongelmaa.

Ensinnäkin hän ei osaa organisoida hyökkäyspelaamista. Hän luottaa, että yksilöt tekevät oikeita ratkaisuja kentällä. Ronaldon aikana tämä vielä osittain toimi, kun Benzema yrittää tehdä itsensä pelattavaksi ja Ronaldo yritti päästä paikkaan josta voi tehdä maalin. Nyt Benzema tekee yhä samaa, mutta kukaan ei enää juokse takatolpalle tms mistä voisi tehdä sen maalin. Peli siis näennäisesti pyörii, mutta ei yritetä tehdä maalia. Hauska verrata esim Haalandin ja Benzeman liikkeitä.

Toisekseen Zidanen hankinnat eivät ole juurikaan keränneet minuutteja tai olleet ratkaisevassa roolissa, vaikka maksoivat 210 miljoonaa. Eli siis Hazard, Mendy ja Jovic.
What do you think the next happen now.

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5517
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #105 : 27.02.2020, 00.08.32 »
Ensimmäinen kolmesta naulasta löyty Zidanen arkkuun. Sunnuntaina tukkaan Barcalta niin voi alkaa jo katsella uusia hommia.

Valitettava todellisuus tällä hetkellä on, ettei viimeaikoina maalivoimaa (taitoa, tahtoa, halua) juuri ole ollut Casemiroa ylempänä. Isco ja Kroos tekevät tässä pienen poikkeuksen. Joku iso henkinen lukko päällä. Jossain toisissa joukkueissa nämä ratkaissaan valmentavaihdoilla. Zidanella ei nyt helppo tehtävä.
« Viimeksi muokattu: 27.02.2020, 11.27.52 kirjoittanut Alpo »
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #106 : 27.02.2020, 20.41.06 »
'Valitettava todellisuus tällä hetkellä on, ettei viimeaikoina maalivoimaa (taitoa, tahtoa, halua) juuri ole ollut Casemiroa ylempänä. Isco ja Kroos tekevät tässä pienen poikkeuksen. Joku iso henkinen lukko päällä. Jossain toisissa joukkueissa nämä ratkaissaan valmentavaihdoilla. Zidanella ei nyt helppo tehtävä.
Olen aikalailla erimieltä, että kyse olisi yksittäisten pelaajien ominaisuuksista, että maaleja ei synny. Tai, että kyseessä olisi edes henkinen lukko. Real on kuitenkin viime ajat, Levante-peliä lukuunottamatta, iskenyt maaleja odotusarvon mukaisesti tai sen yli. Eilen Realilla oli kaksi paikkaa ja toisesta tehtiin maali. Sehän on oikein hyvää suorittamista.

Jos eilistä peliä mietitään, niin Realin kaksi paikkaa tulivat: 1) Pitkä keskitys, josta Benzema hienosti sai aikaan laadukkaan puskun neljän City-pelaajan keskeltä ja 2) Kolmen City-pelaajan peräkkäinen huono tai surkea suoritus(Otamendin kaverisyöttö, Rodrin harhasyöttö ja Walkerin sekoilu), joista yhdenkin normaali suoritus olisi estänyt maalin syntymisen.

Omasta mielestä voidaan erittäin perustellusti kysyä: Miten Real Madrid yrittää luoda maalipaikkoja? Minä en saa kiinni mistään punaisesta langasta. Onko se vain, että luotetaan pelaajien henkilökohtaiseen taitoon ja sen päälle keskitetään ja yritetään iskeä erikoistilanteista.

Jos mietitään Cityä, niin kyllä sieltä löytyy todella paljon toisteisuutta miten ne maalipaikat luodaan. Yritetään pelata linjojen väliin. Linjojen välistä yritetään pelata pystyyn tai luoda vähintäänkin laitureille hyviä paikkoja haastaa 1vs1 -tilanteissa. Kyllä kun Jesusin, Mahrezin ja Sterlingin tasoiset kaverit pääsevät haastamaan nopeassa 1vs1 -tilanteessa puolustusta useamman kerran, niin kyllä siinä vaan Cityn kannalta hyviä asioita tapahtuu.

Samalla päästään myös siihen, että Cityyn on hankittu pelaajia jotka pystyvät toteuttamaan pelityyliä. On pallollisesti päteviä kavereita keskikaistalla(KdB, D.silva, Rodri, Gundogan, Fernandinho, Laporte, Ederson), on loistavia 1vs1 pelaajia kärjessä ja laidoilla(Mahrez, Sterling, B. Silva, Aguero, Jesus) on laitapakit, jotka jaksavat juosta pystyyn ja palata puolustamaan 90 minsaa. Millaisia pelaajia Realiin on hankittu ja toteuttamaan mitä pelityyliä? Jovic on oma suosikkiesimerkki tässä. Millaista pelityyliä Jovic hankittiin toteuttamaan? Kaveri oli nopeissa tilanteissa, varsinkin vastahyökkäyksissä, bundesliigan parhaita maalintekijöitä ja on nyt erittäin saattista peliä pelaavassa joukkueessa täysin yksinäinen kärkimies ilman mitään tarjoilua. Tätä kun miettii tarkemmin, niin lopulta ne isoimmat syylliset tähän löytyvät vielä kauempaa kuin penkin päästä. Niitä ylempänä istuvia herroja lienee vaan hirveän hankala vaihtaa.

Tästä voi katsella eiliset highlightit uudestaan. Samalla voi miettiä eroja miten joukkueet niitä maalipaikkoja luovat. Realinhan olisi tämä peli kuulunut hävitä enemmän kuin 1-2.
https://www.goalsarena.co/en/video/champions-league/26-02-2020-real-madrid-1-2-manchester-city.html
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 3628
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #107 : 27.02.2020, 22.19.14 »
Ihan asiaa Redondo yllä puhuu.

Itse kuitenkin näen joukkueen yksilöiden alisuorittavan myös siinä tapauksessa, että valmentajaa ei olisi ollenkaan ja taktiikkana on ainoastaan ”let the boys play”. Yksilön vastuulla on pyrkiä tuomaan oma maksimaalinen panos, jotta joukkue voittaa jalkapallo-ottelun. Sellainen mentaliteetti loistaa poissaolollaan.

Enemmänkin näyttää siltä, että varotaan ottamasta riskejä, arkaillaan ja katsotaan mihin se riittää. Tappiokaan ei hirveästi harmita, matsin jälkeisessä haastattelussa voi sitten uhota, kuinka tämä on kuninkaallinen Real Madrid, joka ei ikinä luovuta ja muuta skeidaa.

Joukkue ei muuttunut kesän hankintojen myötä ja kulahtaneella perusrungolla on tällä kaudella suoritettu lähes maksimaalisella tasolla. Mendy on ihan kiva lisä Marcelon nukkuessa, mutta Jovic on totaalinen floppi esityksiltään, sopivuudeltaan joukkueeseen ja hintansa puolesta. Hazardin kohdalla olisi kiva nähdä vaihtoehtoistodellisuudessa nykymeno ilman PSG-loukkia. Oma mututuntuma sanoo, että koko joukkue olisi eri tilanteessa tällä hetkellä. Nyt isoin tähti on sivussa ja toista todellista maailmanluokan hyökkäävää pelaajaa ei ole.

Maaliolettamat eivät taaskaan laske esim. Viniciuksen kompurointia tyhjän maalin edessä tai sitä juoksua boksiin, jossa olisi pitänyt olla kaikki avaimet maalintekoon. Toisaalta kun Vinicius ei osuisi tällä hetkellä Viking Linen kannelta Itämereen, niin voitaneen ne laskea nolliksi muutenkin. Pelien sisällä tulee aika paljon tilanteita, joissa käytännön maaliolettama voi olla hyvinkin korkea, mutta sitä ei lasketa tilastoihin, koska itse vetoa ei saada syystä tai toisesta aikaiseksi. Taitaa myös blokatut vedot jäädä laskematta noissa?

Olen henkilökohtaisesti eilisen osalta pettynyt sekä pelaajiin että valmentajaan. Jos pitäisi valita, niin aavistuksen enemmän pelaajiin. Casemiron muutamat todella naiivit syöttöhassit, Carvajalin umpityperä liuku Sterlingiin ja puolustuksen sekoilu Cityn ekassa maailmassa päällimmäisinä.

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #108 : 27.02.2020, 23.27.51 »
Hieman metsää puilta näkökulma tähän väliin. Millaisilla tehoilla nykyisen joukkueen pelaajat ovat teidän mielestänne pelanneet ja minkälaisia tehoja heiltä voi odottaa? Karim ja Bale pois lukien, suurin osa joukkueen pelaajista tekee just ja just sen muutaman maalin per kausi. Uusien pelaajien puolesta ennusteet ja odotukset on vaikeampi perustella, mutta kautta on takana jo ihan tarpeeksi todellisuuden toteamiseksi. Kuinka paljon pelaajia voi siis syyttää tehottomuudesta? :D

Yksilön vastuulla on pyrkiä tuomaan oma maksimaalinen panos, jotta joukkue voittaa jalkapallo-ottelun. Sellainen mentaliteetti loistaa poissaolollaan.

Moderni jalkapallon on vähän muutakin kuin joukkuelaji. Euroopassa menestynyt Real Madrid oli vuosien saatossa hyvin rakennettu joukkue ja kypsynyt joukkue, jonka hyökkäystä johti Cristiano Ronaldo. Joukkueessa ei ollut ketään portugalilaisen veroista pelaajaa, eikä ole vieläkään. Real Madridissa voi olla huippuyksilöitä, mutta kukaan heistä ei johda hyökkäystä eikä pysty ratkomaan otteluita yksin. Se on sikäli aivan samantekevää tuovatko nämä pelaajat parhaimman panoksensa otteluun, heistä kun ei todistettavasti ole ratkomaan otteluja. Sen sijaan sitä on nähty aivan tarpeeksi kauan, että pelaajat sooloilevat minkä kerkeävät ja koittavat väkisin yksin (Isco hyvänä esimerkkinä). Eikö ole päivänselvä asia, että joukkueen mahdollisuudet kasvaisivat huomattavasti jos se toimisi johdonmukaisesti kunnollisen organisoinnin pohjalta?

Ei nämä asiat niin monimutkaisia ole, mutta ei myöskään niin yksinkertaisia että esitykset ja tulokset olisi selitettävissä huonolla tuurilla ja pelaajien "paskuudella". Nämä on juuri näitä asioita joita sanoin Losblancosille. Kanssa osoitettu ja mielensä pahoittanut foorumisti ei suostunut hyväksymään tosiasioita ja tarkastelemaan kokonaistilannetta eri valossa. Tuosta ajasta Real Madrid on mennyt vielä enemmän alaspäin. Samankaltaiset selitykset ovat tässä vaiheessa vielä enemmän diibadaaba tason pää pensaaseen menoa. Tässä vaiheessa voi varmaan muistuttaa viime kevään kriittisemmistä kirjoituksista, sekä vielä elokuussa mainituista mahdollisista ongelmakohdista niin valmentajan, pelaajien kuin koko joukkueen osalta.

Tiivistetään vielä joitain asioita. Zidane tuli takaisin viime keväänä, saaden noin 6kk aikaa valmistautua seuraavaan kauteen. Huhupuheiden mukaan Zidanella oli enemmän päätösvaltaa pelaajahankintoihin. Joukkue oli Zidanelle entuudestaan tuttu ja pelaajat tuntuivat kunnioittavan valmentajaa. Joukkueen runko saattaa olla ikääntymään päin, mutta ei voi väittää ettei joukkuetta uudistettu. Joukkueeseen jäi vielä bonukseksi laadukas keskikenttäpelaaja. Materiaali on kokonaisuudessaan monipuolinen ja laadukas.

Miksi ei seiso? Koska pelaajia ei kiinnosta ja huono tuuri? Nyt vittu herätys.

Disclaimer! Kenenkään ei tulisi ottaa mitään henkilökohtaisesti. Kyse on täysin Real Madridista ja sen toiminnasta, kellään meillä ei ole päätösvaltaa seuran minkään toiminnan puolesta. Seuraa pitää ja tulee saada kritisoida, eikä siinä ole mitään epäoikeudenmukaista tai väärää.
« Viimeksi muokattu: 27.02.2020, 23.30.33 kirjoittanut Figuuri »
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #109 : 28.02.2020, 11.49.29 »
Maaliolettamat eivät taaskaan laske esim. Viniciuksen kompurointia tyhjän maalin edessä tai sitä juoksua boksiin, jossa olisi pitänyt olla kaikki avaimet maalintekoon. Toisaalta kun Vinicius ei osuisi tällä hetkellä Viking Linen kannelta Itämereen, niin voitaneen ne laskea nolliksi muutenkin. Pelien sisällä tulee aika paljon tilanteita, joissa käytännön maaliolettama voi olla hyvinkin korkea, mutta sitä ei lasketa tilastoihin, koska itse vetoa ei saada syystä tai toisesta aikaiseksi. Taitaa myös blokatut vedot jäädä laskematta noissa?
xG:ssä on omat ongelmansa ja niistä on aiemminkin täällä turinoitu. Pitkässä juoksussa xG on kuitenkin se tilasto joka joukkueen tilasta eniten kertoo. Tuosta Viniciuksen boxiin juoksusta ei kuitenkaan millään saa maaliodottamaa edes 0,2 -tasolle vaikka vedon olisikin saanut aikaan. Ja lopulta tilanne kuivui pallon karkaamiseen ja kompurointi tuli vasta sen jälkeen kun tilanne oli jo menetetty.

Kuitenkin oman viestini tärkein pointti oli siinä, että miten Real yrittää rakentaa maalipaikkoja? Mikä on se joukkuetaktinen elementti?
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 3628
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #110 : 28.02.2020, 12.11.46 »

Kuitenkin oman viestini tärkein pointti oli siinä, että miten Real yrittää rakentaa maalipaikkoja? Mikä on se joukkuetaktinen elementti?

Tähän liittyen kaipaisin itse enemmän linjan taakse pelaamista ja juoksuja. Esim. Iscon syötöistä saatiin viikonloppuna monta hyvää paikkaa, kun Karim viitsi näitä juoksuja tehdä.

Cityllä puolustuslinja oli usein sen verran alhaalla, että linjan taakse oli vaikea pelata. Realin hyökkäävät pelaajat eivät olleet lähelläkään Cityn puolustuslinjan tasoa syvyyssuunnassa, jolloin ajauduttiin hitaampaan rakenteluun. Esim. Vinicius lähti liikenteeseen yleensä niin, että syötön saadessaan edessä oli 2-3 pelaajaa ohitettavana, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #111 : 28.02.2020, 13.48.31 »
Cityllä puolustuslinja oli usein sen verran alhaalla, että linjan taakse oli vaikea pelata. Realin hyökkäävät pelaajat eivät olleet lähelläkään Cityn puolustuslinjan tasoa syvyyssuunnassa, jolloin ajauduttiin hitaampaan rakenteluun. Esim. Vinicius lähti liikenteeseen yleensä niin, että syötön saadessaan edessä oli 2-3 pelaajaa ohitettavana, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
Nyt ollaan aika tarkkaan asian ytimessä. Miten itse näen, että mitä taktiikalla on tarkoitus saada aikaan: Tietylle kentän osa-alueelle joko määrällinen etu(2vs1, 3vs1, 3vs2) tai laadullinen etu(eilen Jesus vs Varane, Sterling vs. Carvaja jne). Laadullisella edulla en tarkoita sitä, että Jesus olisi parempi futaaja kuin Varane tai Sterling parempi kuin Carvajal, vaan sitä että 1vs1 -tilanteissa hyville pelaajille luodaan kentällä systemaattisesti tilanteita, missä nämä pääsevät käyttämään erikoisosaamistaan.

Realilla ei ole taktiikkaa, jolla tällaista etua saadaan aikaan. Ja nyt kun puhun, että ei ole taktiikkaa, niin tarkoitan nimenomaan että ei ole käytännössä toimivaa taktiikka. Tottakai Zizoun staffeineen näitä asioita pohtii jatkuvasti, mutta ei siellä tunnu olevan työkaluja saada näitä ideoita käytännössä toimiviksi. Tästä aiheutuu se, että Viniciukset, Benzemat, Jovicit ja muut joutuvat useimmiten määrällisesti tai laadullisesti huonoihin tilanteisiin kuten nuo Viniciuksen 1vs2 tai 1vs3 -tilanteet, jolloin tilanteiden luominen on erittäin vaikeaa. Ja se mikä näkyy "tuskaisuutena" tai "haluttomuutena" on omasta mielestä suurimmaksi osaksi sitä, että pelaajille ei synny tilanteita, joissa he ovat parhaimmillaan.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2020, 13.54.15 kirjoittanut Redondo »
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #112 : 28.02.2020, 13.59.53 »
Ja se mikä näkyy "tuskaisuutena" tai "haluttomuutena" on omasta mielestä suurimmaksi osaksi sitä, että pelaajille ei synny tilanteita, joissa he ovat parhaimmillaan.

Moni varmasti muistaa Cristiano Ronaldon lukuisat hetket, joissa mies selkeästi ilmaisi turhautuneisuutensa ja pettymyksensä. Portugalilainen on yksilötasolla yksi kaikkien aikojen parhaimmista ja kokonaisvaltaisimmista hyökkääjistä. Hänen tasoinen pelaaja kun tekee ja yrittää paljon yksin, mutta siitä huolimatta tulee usein seinä vastaan ja mikään ei tunnu onnistuvan, voi hyvin olettaa ja odottaa ettei muut Real Madridin pelaajat tule pääsemään edes lähelle samanlaista suorittamista statistiikasta puhumattakaan. Näin ollen juuri tuo yksilötasolla suorittaminen ei yksinkertaisesti toimi. Olen täysin samaa mieltä Redondon kanssa joukkueen taktisista puutoksista, tällä hetkellä tekeminen ei ole tarpeeksi johdonmukaista ja tilanteet että tulokset ovat sen mukaisia.
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5517
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #113 : 09.03.2020, 00.10.04 »
Nyt alkaa taas tuntua, ettei Zidane ole oikea mies Real Madridia valmentamaan. Hyökkäyspelaamisessa ei ole mitään tolkkua. Kaikki eteenpäin menevä tuntuu lähtevän Casemiron jalasta tai syötönkatkosta vastustajan puolella. Muuten seisoskellaan ja odotetaan, että Kroos ohittaa vähintään yhden vastustajan ja joku muu tekee sen pystyjuoksun tai menee tukemaan. Boksiin ei osaa Casemiron ja Ramosin lisäksi juosta kuin Isco.

Zidane ottaa vastuuta, mutta ei tämän päivän ottelu ollut edes huonoin matsi tällä kaudella niinku Zizou väittää. Oikeastaan lähes perus tasoa. Jonkin on muututtavan.

https://as.com/futbol/2020/03/08/primera/1583706183_706558.html
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 00.37.13 kirjoittanut Alpo »
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 3628
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #114 : 09.03.2020, 09.28.51 »
Twitterissä Real Madrid Analysis kiteytti ihan hyvin:

”The team should have never entered a phase where Benzema is the only player that can be relied on to score.”

Pitihän sieltä tulla Bale uuteen loistoon, Hazard pelastamaan ynnä muuta, mutta metsään tuntuu menevän kaikki.

Clasico-voitto on ainoa positiivinen asia viime ajoilta, muutoin menee ihan päin persettä juuri nyt.

Zidanen kokoonpanovalinnat ehkä suurimpana yksittäisenä vitutuksen aiheena. Ei Valverdea voi jättää ulos näistä peleistä, eikä sekä Kroosia että Modricia ottaa pois keskikentältä. Lisäksi Lucas oli eilen sysipaska, mutta pelasi täydet minuutit.

Olisi ihan kiva, jos Bale ja James olisivat joukkueen käytettävissä, mutta eivät näköjään ole.

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #115 : 09.03.2020, 11.48.57 »
Zidanen kokoonpanovalinnat ehkä suurimpana yksittäisenä vitutuksen aiheena. Ei Valverdea voi jättää ulos näistä peleistä, eikä sekä Kroosia että Modricia ottaa pois keskikentältä. Lisäksi Lucas oli eilen sysipaska, mutta pelasi täydet minuutit.

Olisi ihan kiva, jos Bale ja James olisivat joukkueen käytettävissä, mutta eivät näköjään ole.

Olin positiivisilla fiiliksillä Balen ja Jamesin jäämisestä seuraan. Heidän kautta hyökkäyspelaamisen monipuolisuus kasvaa ja samalla valmentaja voi toteuttaa erilaisia taktiikoita eri yhteyksissä. Jamesilla oli pidempi loukkaantuminen ja hänen näkymättömyys on osittain ymmärrettävissä. Loukkaantumisista huolimatta hyvin vähän Bale ja James ovat saaneet vastuuta.

Ymmärtäisin Zidanea paremmin jos Real Madridin hyökkäyspelaaminen olisi oikeasti eri tasolla mitä se nyt on. Maalinteossa on suuria ongelmia, mutta tämän eteen ei tapahdu oikeastaan minkäänlaisia muutoksia. Huvittaa on myös golden boyn vähäinen vastuu. Olen parjannut Iscoa monesti, mutta onhan hänelläkin ollut hyviä jaksoja Zidanen alaisuudessa ja tuonut hyökkäyspelaamiseen hieman erilaista vivahdetta.

Kokonaisuudessaan Zidanen kokoonpanot ja vaihdot menevät mielestäni miinuksen puolelle.
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

maheinon

 • Viestejä: 1018
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #116 : 09.03.2020, 12.19.08 »
Nyt on sekä hyökkäyspelaaminen että puolustuspelaaminen rikki. Loppuvuodesta oli sentään vain hyökkäyspelaaminen...hyökkäyspelaamisessa on aina luotettu pelaajien omaan luovuuteen ja nyt se ei enää riitä...
What do you think the next happen now.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 3628
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #117 : 10.03.2020, 12.46.34 »
https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/03/10/5e66ee3322601d8c318b4594.html

Herra Pochettino ilmestynyt Marcan etusivulle.

Juuri tällä hetkellä en olisi tätä ajatusta vastaan, JOS Zidane aikoo pitää kiinni saunakavereistaan ja kokoonpanot sekä vaihdot ovat loppukaudenkin ajan yhtä perseestä, kuin ne ovat viime aikoina olleet.

Haluaisin myös vakuuttua sitä, että Pochettino tässä tapauksessa tulisi seuraan isot muutokset mielessään, mielistelemättä ketään. On eri asia puhua näistä jutuista pressitilaisuudessa kuin viedä ne käytännön tasolle ja uskaltaa asettua tarvittaessa seurapresidenttiäkin vastaan.

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #118 : 10.03.2020, 16.04.00 »
Paras mahdollinen skenaario olisi mennä tsämppiksessä jollain tuurilla päätyyn asti ja pokata isokorva, Zidane poistuu voittajana stressilomalle ja Pochettino tulee jatkamaan. #WinWin

Päävalmentajan vaihtuessa olisi toisaalta ihan hyvä nähdä aikainen vaihto ja startti seuraavaan kauteen, vähän kuten Zidane sai valmistautua nykyiseen. Nykyjoukkueessa riittää sen verran työsarkaa, että uudella valmentajalla tuskin tulisi olemaan helppoa. Olen jotenkin sitä mieltä ettei nykyisiä pelaajia voi syyttää liiaksi ja sanoa ettei kukaan toinenkaan valmentaja saisi välttämättä enempää irti nykyisestä joukkueesta. Ymmärtäisin jos Zidane olisi suorittanut enemmän erilaisia kokeiluja, erityisesti staattisemman hyökkäyspelaamisen osalta. Itse toivoisi näkevänsä jotain vähän erilaista ja uutta. Se mikä Zidanen jatkossa pelottaa on nimenomaan se, että tapahtui ensi kesän siirtoikkunassa mitä tahansa, hän tulisi pitämään joistakin asioista liian tiukasti kiinni ja mikään ei muuttuisi.
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 3628
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #119 : 24.06.2020, 22.26.19 »
Mielenkiintoista faktaa kaivettu Marcan toimesta Zidanen käyttämistä avauskokoonpanoista: https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020/06/24/5ef2618ee2704ec7658b4577.html

202 pelissä ollut peräti 178 eri viritelmää avaukseen.

Ja sitten se suurin yllätys: legendaarista Milano XI:tä on käytetty sellaisenaan Marcan mukaan vain 7 kertaa :D.

Toki Milano XI:stä puhuttaessa annetaan yleensä 1-2 vaihtoa "anteeksi" ja onhan näissä suosikkikokoonpanoissa pitkälti samoja miehiä kehissä: