Kirjoittaja Aihe: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2  (Luettu 11201 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chris

 • Viestejä: 4432
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« : 11.03.2019, 18.52.45 »
Zinedine Zidane ilmoitti lähdöstään kesäkuussa 2018 - voitettuaan kahden ja puolen kauden aikana kolme peräkkäistä Mestarien liigaa, yhden La Ligan sekä kasan pienempiä pokaaleita. Zizoun lähtö suorastaan masensi madridistoja sekä ennen kaikkea pelaajistoa - niin pidetty persoona ranskalainen joukkueen peräsimessä oli ollut. Kun samaan kesään laitettiin seurahistorian kaikkien aikojen pelaajan, Cristiano Ronaldon siirtyminen Juventukseen, oli alamäen alkaminen väistämätön totuus. Epäonnistunut siirtokesä 2018 ja Julen Lopeteguin palkkaaminen vain muutama päivä ennen MM-kisojen alkua olivat kuin bensaa liekkeihin - Madrid oli ajautunut alaslaskun kierteeseen. Lopetegui ei kauaa ehtinyt olla Valkoisten peräsimessä, kun hänen aikakautensa oli Madridissa päättynyt. Heikosti sujunut alkukausi oli Perezille liikaa, eikä hän malttanut olla erottamatta Lopeteguita. Voidaan kysyä, saiko Lopetegui koskaan tarpeeksi aikaa tuomaan omaa pelitapaansa joukkueeseen ja saiko Lopetegui sellaisia pelaajia riveihinsä, kun hän halusi. Kesän 2018 jälkeen joukkue oli menettänyt aimo annoksen motivaatiotaan, osin kolmen peräkkäisen UCL-voiton myötä, mutta myös sen vuoksi, että Zidane oli poistunut ja kasa johtajuutta oli matkannut Torinoon. Osa pelaajista oli myös auttamatta liian väsyneitä MM-kilpailuiden jälkeen, mutta kuten joukkue-urheilussa aina, päävalmentajan ulospotkiminen on kaikkein helpoin ratkaisu.

Lopeteguin potkujen jälkeen, Perez yritti toistaa temppua, mitä joukkue oli tehnyt Zizoun kanssa; palkkaamalla uuden päävalmentajan Real Madrid Castillasta. Tehtävään valikoitui ex-pelaaja Santiago Solari, jonka aikakausi jäi noin puolen vuoden mittaiseksi. Tuloksellisesti ja pelillisesti muutamia nousuja lukuunottamatta tilanne ei koskaan edennyt toivottuun suuntaan, vaan Solarin alaisuudessa Madrid tippui katastrofaalisesti kolmesta kilpailusta ulos viikon aikana - ja vieläpä sen omassa linnoituksessaan, Santiago Bernabeulla. Solari menetti luottamuksensa ja otteensa pelaajistoon, joka aiheutti myös riitoja mm. Ramosin ja Perezin välillä. Santiago Solari oli seuraava kenkää saanut valmentaja, ansaitusti. Solarin piti olla valmentaja, joka estää joukkueen suuremmalta tuholta Lopeteguin ajanjakson jälkeen, mutta toisin kävi. Tilanne kärjistyi lopulta entistä pahemmaksi.

Maaliskuun 11.päivä tullaan kirjaamaan seuraavana uutena lukuna Los Blancosin historankirjoihin. Päivänä, jolloin seuralegenda ja kaikkien madridistojen rakastama Zinedine Zidane palaa Valkoisen joukkueen käskyttäjäksi.

Mitä Zidanen paluu tulee sitten tuomaan Bernabeulle? Se tulee tuomaan niin uhkakuvia, kuin myös mahdollisuuksia. Zidane on henkilöstöjohtajana vertaansa vailla. Zidane tietää mistä naruista repiä, saadakseen pelaajistosta kaiken mahdollisen irti. Onko Zidane sitten taktisesti paras ratkaisu, välttämättä ei. Huhut Zidanen lähdöstä vajaa vuosi sitten saivat jälleen uusia mielipiteitä tänä päivänä. Eikö Perez tarjonnut riittävästi valtaa, jotta ranskalainen olisi halunnut jäädä? Vai eikö ranskalainen kestänyt madridilaismedian painetta kriisijaksojen aikana? Arvailua kaikki tyynni, mutta nyt Zidane tulee saamaan poikkeuksellisen vallan. Vallan, jota päävalmentajalla ei ole ollut kenties koskaan seurahistorian aikana. Päätösvalta pelaajahankintojen suhteen tullaan sysäämään ranskalaisen harteille, Perezin toimiessa shekkienkirjoittajana. Taktisesti Zidane saattaa edelleen olla askeleen maailman huippua perässä, mutta toisaalta, emme ole nähneet häntä valmentajana silloin, kun päätös pelaajahankintojen suhteen on ollut miehellä itsellään.

Kesä 2019 tulee olemaan mielenkintoisin miesmuistiin. Zidane pääsee siirtomarkkinoille käytännössä rajattoman kassan kanssa, sillä edellinen ison luokan hankinta on kesältä 2014. Osa lähtee, osa jää, se on aivan selvä, sillä nyky-Madrid tarvitsee Zidanen lisäksi uusia tuulia. Joukkueen imago on väljähtänyt ja nyky-pelaajistolla se ei tule pysymään Euroopan absoluuttisella huipulla - eikä se ole absoluuttisella huipulla ollut oikeastaan sitten kauden 2016-2017, jolloin Zidane vei joukkueensa poikkeuksellisen laadukkaalla materiaalilla tuplamestaruuteen.

Zidanen paluun myötä Madridissa tullaan välttämään pahin alamäki, joka olisi saattanut alkaa muuan Mourinhon palkkaamisella. Toisaalta, mahdollisuus olisi ollut odottaa myös kesään ja katsoa kortit Allegri ja Pocchettino. Perez teki kuitenkin päätöksensä, halusi Mestarin takaisin ja antoi hänelle sen, mikä koko uuden sopimuksen myös mahdollisti: päätösvallan.

Mestari on palannut Madridiin ja uusi aikakausi on alkamassa.
Pelaajiston suhteen kesät tulee olemaan todennäköisesti värikkäin hetkeen. Ulospäin ovi käy ja ensimmäisenä liipaisimella ovat herrat Bale, Marcelo ja Asensio. Walesilaisen kohdalla aika on vääjämättä tulossa päätökseensä, sillä viimeistään kuluneen kauden piti olla hänen ikkunansa. Ronaldo oli lähtenyt ja oli vihdoin aika lunastaa 100 miljoonan siirtosumma. Toisin kävi, mikään ei muuttunut. Muutamia hyviä hetkiä on jopa vaikea muistaa, niin pimennossa Bale on koko kauden ollut. Marcelon kohdalla tilanne muuttuu rajusti Zidanen saapumisen myötä. Sydän sykkii edelleen madridismolle ja brassin rakastama luotsi palaa Madridiin. Toisaalta, Reguilon ajoi tällä kaudella ohi ja paras kaveri odottaa Torinossa. Marcelo on ollut yksi madridismon suurimpia kasvoja viimeiset reilut 10 vuotta, mutta onko aika päättää tämä aikakausi tähän kauteen? Nuoriso-osasto on tulossa takaa rinnalle ja ohi.  Kolmas mahdollinen lähtijä, jolla Madrid voisi rahastaa sievoisen summan, on Asensio. Hänenkin kohdallaan piti olla iso iskun paikka suuriin valoihin tällä kaudella Ronaldon lähdettyä, mutta kausi oli käytännöllisesti katasfrofi. Nuori Vinicius pyyhki mallorcalaisella lattiaa, joka totesi kauden aikana, ettei vastuunotto kuulu hänen tehtävänkuvaansa. Vastuunottoa olisi nimenomaan kaivattu ja kun mies ei pysty potentiaaliaan ulosmittaamaan nykyisin edes hetkeksikään, on aika rahastaa myös hänellä.

Sisäänpäin liikenne lienee yhtä lailla. Mikäli huhut pitävät paikkansa, Zidane haluaa Mbappen, ei Neymaria. Ja toivonmukaan näin on. Ranskalaisnuorukainen on ehdotonta timanttia nyky-jalkapallossa yli kymmeneksi vuodeksi eteenpäin ja Zidanen paluu Madridiin tuskin heikentää hänen mahdollista liittymistä Madridiin. Siirtosumma on posketon, mutta laadusta joutuu maksamaan. Toinen mielenkiintoinen nimi on Eden Hazard, joka on viimeiset vuodet flirttailut niin rajusti Bernabeun suuntaan, että miehen saapuminen lienee jo käytännössä varmaa - etenkin, Zidanen paluun myötä. Siirtosumma on melkein se, mitä Balen myynnistä saadaan ja belgi tuo ison aseen vasemmalle, Viniciuksen imiessä oppia taustalla.

Paljon, paljon on luvassa kesällä ja valmistautuminen alkaa jo nyt.
« Viimeksi muokattu: 11.03.2019, 18.54.17 kirjoittanut Chris »
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

#10

 • Viestejä: 975
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #1 : 11.03.2019, 19.21.29 »
Ajankohta Zidanen paluulle on kokolailla täydellinen, ZZ pääsee suht paineettomassa tilassa testaamaan miehistöllään eri variaatioita ja kevään mittaa tekemään päätökset ketkä saavat lähteä ja ketkä jäädä. Ainut suurempi tavoite on luotsata Valkoiset ensi vuoden Mestareiden liigaan. Myös siirtomarkkinoita ajatellen ajoitus on mainio, nyt on aikaa rauhassa keskustella tulevien vahvistusten kanssa eikä kesällä tarvitse tehdä hätäratkaisuja - luultavasti Real näyttäytyy Zidanen paluun myötä huomattavasti houkuttelevampana joukkueena kuin pari viikkoa aikaisemmin, Hazardin passiin leiman voisi lätkäistä vaikka samantien. :peukku_ylos:

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5517
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #2 : 11.03.2019, 21.58.27 »
Itse en Zidanen paluulle lämpene. Nyt oltaisiin tarvittu malttia ja kesällä joku vetämään uudistusta. Zidane ei tuo mitään uutta. Samaa muutamaan huippupelaajaan perustuvaa futista. Nyt olisi tarvittu joku ulkopuolelta vähän tuulettamaan pakkaa ja tekemään sitä pelillistä uudistusta.

Tai noh samapa kenen johdossa ne tarvittavat hankinnat (ja muutokset) tehdään. Ehtii se Pochettino tulla sitä projektia vetämään 2 kauden päästäkin, kun Zidanelta loppuvat taas keinot.
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #3 : 11.03.2019, 21.58.57 »
Itselle Zizoun valinta on aika iso pettymys. Pochettino oli oma suosikki ja Allegrikin olisi kelvannut.

Mitä Zidane on ilman tuota 11 tuttua avauksen pelaajaansa? Sen tärkein palanen on Torinossa. Luka, Sergio, Marcelo ja Karim ovat yli 30vuotiaita, joten he eivät voi pelata viikosta toiseen. Lisäksi Varane ja Isco lienevät ainoat joilla uran parhaat vuoden saattavat olla edessä päin(molemmat tosin ottaneet valtavia askelia taaksepäin viime aikoina). Eikä edes tämä tuttu XI toiminut viime kaudella kotimaan kentillä juuri lainkaan. Jotain muuta siis pitää keksiä. Sitä muuta Zidane ei keksinyt käytännössä koko edellisellä pestillään. Pariin hassuun matsiin keväällä 2017 Zizou kaivoi hatustaan "B-joukkueen", joka olikin täynnä aika poikkeuksellisia talentteja rotaatiopelaajiksi(Morata, Asensio, Lucas, Kovacic, James, Danilo, Nacho...). Se toimi. Viime kaudella kun tarvittiin jotain muuta niin sitä ei löytynyt.

Jos Zidane saa vapaat kädet siirtomarkkinoilla kuten on huhuttu niin rahaa palaa aika kasa. Mbappe lienee listan kärkipäässä. Ensimmäiset huhut Zizoun pestin varmistumisen jälkeen tuovat Kantea valkoisiin. Muutenkin hankinnat lienevät jo valmiiksi maailman eliittipelaajia. Nuoret lupaukset tuskin vieläkään Zizoun pelikirjaan kuuluvat. Ceballos, Llorente, Brahim, Vallejo & Mariano voivat huoletta pakata laukkunsa. Rodrygonkin kannattanee jäädä vielä Santosiin. Hankinnoista riippuen myös Reguilon ja Odriozola voivat pohtia omaa rooliaan.

Vaikea sanoa, että kuinka paljon Zidane sai vaikuttaa viime pestillään pelaajahankintoihin. Vaikea kuitenkaan uskoa, että Zizoulla ei mitään sanaa näissä ollut. Vihkoon ne kaikki kuitenkin hyvin pitkälti menivät. Kuten meni Markkasenkin hankinta Castillassa. Mikähän on se peli-idea mihin Zidane nyt hankkii pelaajia? Yritetäänkö vaan korvata lähteneet ja vanhentuneet pelaajat ja jatkaa samalla kaavalla?
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

tanu

 • Viestejä: 490
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #4 : 11.03.2019, 22.22.57 »
Ajauduin pieneen väittelyyn Foorumin puolella, mutta täällä tuntuu olevan enemmän samanhenkistä ajattelua.

Tärkeintä että Mourinho vältettiin, mutta Zidane ei ollut itsellekään se ykkösvaihtoehto vaan Pochettino. Myös Allegri olisi voinut olla pragmaattinen ratkaisu ja ennen kaikkea Alpon mainitsema ulkopuolinen muutos. Nyt pelkona että hetkellisen tuulahduksen jälkeen ollaan edelleen samassa pelillisessä umpikujassa kuin vuosi sitten.

Toivottavasti Zidane saa vapaat kädet peluuttaa ketä haluaa ja hankkia omannäköisiä täsmähankintoja. Ehkä sieltä se valmennusfilosofia ja -ideologia viimein löytyy jos palapelin palaset ovat sopivat. Tai sitten tuohon valmennustiimiin pitäisi löytää joku jolla on selkeämpi näkemys taktiikasta (erityisesti pelin sisäiset muutokset hallussa, kiitos).

Käy muuten sääliksi ennen kaikkea Ceballosia, joka päässyt hyvään formiin ja minuuteille viime kauden koirankoppiin verrattuna. Isco sen sijaan varmana melko fiiliksissä.

Chris

 • Viestejä: 4432
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #5 : 12.03.2019, 09.34.23 »
Yllättävänkin pessimistisiä ajatuksia siunaantunut topiciin, jotka osin voin toki itsekin allekirjoittaa.

Suurin huolenaihe on varmasti tuo, onko Zizou keksinyt mitään uutta. Jos sama 4-3-3 jatkuu, jossa ainoana hätävarana on Lucasin ottaminen sisään 70min kohdalla, ZZ:n signaaminen oli väärin. Jos sielä on taas mahdollisesti uutta formaatiota heittää ilmoille taktisten viilauksien kera ja rajattomalla pelaajabudjetilla, voi ratkaisua pitää hyvänä.

Zizou saa nyt noin 10 peliä luotsata joukkuetta melko paineettomasti, päättää kuka pelaajistosta lähtee ja alkaa tekemään puheluita mm. Lontooseen ja Pariisiin. Esimerkiksi Mbappe lienee jokaisen madridistan märkä päiväuni ja jos ZZ saisi hänet houkuteltua, en epäile, etteikö Perez aukaise rahasamponsa ja miljoonat vaihtavat omistajaa. Perez halusi Zidanen, joten herkkyys rahahanojen aukeamiselle on todennäköinen.

Olen toki samaa mieltä siitä, että Zidanen palkkaamisessa on omat riskinsä, nimenomaan hänen taktisen kyvykkyytensä - tai ainakin siihen kohdistuvien epäilyjen vuoksi. Toisaalta, mies on ollut sapattivapaalla lähes vuoden päivät, joten kunnianhimoisena kaverina, en usko hänen siemailleen pelkkää sangriaa Välimerellä, vaan opiskelua jalkapallon eteen on tosissaan tehty, sillä hän tiesi, että palaa jonain päivänä takaisin valmentajan tehtäviin.

Itse lähden erittäin positiivisin mielin Zizoun toiseen aikakauteen, mutta en sulje pois sitä mahdollisuutta, että  se aikakausi ei ole samaa ruusuilla tanssimista kuin edellinen. Ranskalaisen puheista kuitenkin eilen paistoi harmitus siitä, miten joukkue hävisi tietyt kilpailut ja tuo asia halutaan korjata. Niin kauan kun Perez pysyy suurimmalta osaltaan pelaajahankinnoista poissa ja ZZ saa tehdä oman hommansa sillä materiaalilla minkä hän haluaa, olen ainakin tässä vaiheessa luottavainen, että kaikki tulee menemään oikein päin.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5517
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #6 : 12.03.2019, 10.30.39 »
AS välittää tietoa, että Zidanen ensimmäinen vaatimus on, ettei Marceloa myydä. Tämä taas tarkoittaa käytännössä avauksen paikkaa. Se siitä uudistuksesta, jos tämä pitää paikkansa.

https://as.com/futbol/2019/03/12/primera/1552373486_302677.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=Mw%3D%3D&m4=bm9ybWFs
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #7 : 12.03.2019, 11.25.56 »
Voi jumalauta! Mistä sitä edes alottaisi, tämä koko karuselli kun pistää pyörryttämään ja on vaikea muodostaa minkäänlaista järkimielipidettä mihinkään asiaan.  :D

Täällä onkin nostettu esiin Zidanen taktinen kyvykkyys, sekä Chris tuossa edellä sivusi ranskalaislegendan pelinsisäistä vaihtopolitiikkaa. Nämä asiat tulevat päällimmäisenä mieleen, kuin myös se onko ranskalaisesta oikeasti luomaan uusi joukkue ja kehittää se toimivaksi kokonaisuudeksi. Toisella forkalla sohittiin aihetta, jonka mukaan Real Madridilla ei euromenestyksen aikana varsinaista peli-identiteettiä, vaan tulosta tehtiin pääosin raa'asti yksilöiden kautta. Tuohon edelliseen on mielestäni helppo yhtyä, mutta onko se kuitenkaan niin paha asia? Haluan tuoda esiin ehkä hieman toisenlaisen näkökulman tähän polemiikkiin. Real Madridin euromenestyksen aikana ei aina todistettu kaunista jalkapalloa ja välillä otteluja voitettiin osittain myös tuurilla, mutta myös hyvä joukkueet tarvitsevat tuuria voittaakseen. Yksi asia mikä kiteytyy Real Madridin menestyskausissa on voittamisen kulttuuri, pelaajilla oli tahtoa ja yksilöitä nousi esiin silloin kuin heitä todella tarvittiin. Esimerkiksi La Décima olisi ihan yhtä hyvin voinut jäädä saamatta, ellei koko jalkapallomaailman suurin roisto, Sergio Ramos, olisi päättänyt että nyt mä saatana juoksen tohon palloon ja teen maalin. Henkilökohtaisesti en niin välitä, että saako Zidane luotua jonkun kauniin jalkapallofilosofian, mutta olen todella tyytyväinen jos hän tuo sen voittamisen kulttuurin takaisin ja tekee sillä tulosta.

Yksi isoimpia huolenaiheita tässä koko skenaariossa on kuitenkin joukkueen uudistaminen. Nykyisellä joukkueella ei voi enää mennä ja se lienee kaikille selvää. Minua huolettaa ettei Zidane välttämättä uskalla tuulettaa tarpeeksi isolla volyymillä, jonka seurauksena joukkueeseen jää hidastavia tekijöitä projektin eteenpäin viemiseksi. Pelaajat joista itse luopuisin välittömästi: Bale, Asensio, Isco ja Marcelo. Joku varmasti ihmettelee, missä Karim Benzema, palataan häneen myöhemmin.

Kaikkien edellä mainittujen pelaajien kohdalla pätee sama fraasi: nämä on jo nähty. Bale on melko yksipuolinen pelaaja ja jatkuvasti loukkaantuneena. Asensiolta puuttuu härskiys ja hänestä ei tunnu kuoriutuvan odotettua pelaajaa. Iscosta voisin avautua sivutolkulla. Isco on viettänyt seurassa monta kautta, koskaan onnistumatta murtautumaan pysyväksi avauskokoonpanon pelaajaksi. Hyökkäysvoittoisena pelaajana tarjoaa kuitenkin todella vähän joukkueelle, eikä myöskään kykene ratkaisemaan otteluita yksilötasolla. Marcelosta en edes jaksa kirjoittaa mitään. Kaikki nämä pelaajat olisivat korvattavissa ja joskin aika helposti, lisäksi heistä saisi varmasti ihan järkevät siirtokorvaukset.

Sitten päästään ex-lainsuojattomaan eli monsieur Karim Benzemaan. Haluan uskoa Zidanen vetovoimaisuuteen ja Real Madridin ylitsevuotavaan rahakirstuun, Kyliania koko rahalla saatana. Niin uskomattomalta kuin tämä saattaa kuulostaa, Karim Benzema voisi toimia hyvänä rimana nuorelle Mbappelle. Semmoinen pieni maanmiesten kilpailu kärkipelaajan tontista, vanha ja kokenut vastaan nuori ja nälkäinen. En epäilisi Kylianin ammattimaisuutta, mutta nuorelle pelaajalle olisi silti suotava vähän kasvuvaraa ja en keksisi ketään parempaa miestä tuohon rinnalle kuin Karim Benzema. :D

Keskikenttää pitäisi myös uudistaa, mutta minulla ei ole tuohon osa-alueeseen tällä kertaa yhtään järkevää sanaa. En rehellisesti sanottuna tiedä mitä sille pitäisi tehdä. Liikaa tunteita Modricin ja Casemiron suhteen, Kroos pitäisi puolestaan pitää joukkueessa täysin loogisin perustein. Yksi asia mikä Zidanen paluussa harmittaa, Jamesin paluu kariutuu hyvin suurella todennäköisyydellä. Kolumbialaisfutarin suurena ihailijana tämä tietysti turhauttaa, tarjolla kun olisi ilmainen maailmanluokan pelaaja. Jamesista saa niin ikään ihan kelvollisen siirtokorvauksen, jonka voi sitten sijoittaa vaikka korvaavaan pelaajaan, mutta mielestäni tämä olisi silti täysin hukkaan heitetty mahdollisuus.

Pakistoa pitäisi vähän vahvistaa, mutta sillä saralla asiat ovat vielä ihan hyvällä mallilla, etenkin tulevaisuutta silmällä pitäen (mm. Hakimi). Toivottavasti Zidanen myötä myös Varane miehistyy ja palaa takaisin omalle tasolleen.

Tässä foorumin kiistanalaisen figuurin kaksi senttiä tällä hetkellä. Lisää pessimististä spekulointia myöhemmin.  :traktori:
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Chris

 • Viestejä: 4432
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #8 : 12.03.2019, 16.00.59 »
Lähtijöiden osalta samaa mieltä Tsisoun kanssa, ainoastaan Iscon kohdalla katsoisin, mutta voisin vaihtaa hänet päikseni esim Eriksenin kanssa.

Jotakuinkin kokoonpano voisi näyttää tältä:

Courtois, Navas
Carvajal, Odriozola - Varane, Nacho  - Ramos, Eder Militao - Reguilon, Hakimi
Casemiro, Llorente - Modric, Eriksen - Kroos, Ceballos - Valverde, Brahim
Hazard, Vinicius - Benzema, Mariano - Mbappe, Lucas, Rodrygo

Selkeät lähtijät omalla listalla Marcelo, Asensio ja Bale. Iscon kohdalla 50-50, mutta kuten jo totesin, vaihto Erikseniin voisi tehdä hyvää. CMK -keskikentästä en luopuisi ja vähän olen skeptinen, riittääkö Valverde, Ceballos, Llorente ja Brahim (+Eriksen) keskikentälle, sillä vaihtuvuutta ei tule ja samat naamat tahkoavat edelleen suurimmat minuutit. Mbappe ja Hazard kovettaisi ihan hulluna, Vinicius, Lucas ja Rodrygo back uppeina kahdelle supernimelle. Asension laittaisin ulos ehdottomasti. Kärkikaksikon kohdalla tilanne on auki, jos Mbappe tulee niin toisi aimo annoksen maalintekovoimaa, jolloin Benzema olisi monipuolisuutensa ansiosta edelleen pätevä ykköshyökkääjä. En vaan tiedä riittääkö Benz-Mariano enää, mutta nykytilanne markkinoilla on puhtaiden ysien suhteen melko hankala. Kane joo, mutta riittääkö pelimarkat? Icardi ei vitussa. Sen jälkeen mennään kategoriaan werner-piatek yms, joilla tuskin seisoo Madridissa.  Hazard ja Mbappe toki toisivat jo kahdestaan riittävästi laatua hyökkäykseen.

Paljon on spekuloitavaa, mihin niitä euroja sijoitetaan, mutta lähtökohtaisesti ensimmäisenä tulisi olla Hazardin ja Mbappen perässä, keskikentälle 1-2 nimeä joista toinen olkoot Eriksen. Puolustuksesta Vallejo ulos ja Eder Militao nyt lieneekin jo melkein done deal. Topparinelikko on siis kasassa, kuten myös RB:t ja maalivahdit. Theo tai Hakimi lainalta takaisin pikku-Sergion stuntiksi.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2019, 16.02.40 kirjoittanut Chris »
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

RMadrid

 • Viestejä: 592
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #9 : 12.03.2019, 16.16.21 »
Tsisoun kanssa täysin samaa mieltä!

Toisella forkalla sohittiin aihetta, jonka mukaan Real Madridilla ei euromenestyksen aikana varsinaista peli-identiteettiä, vaan tulosta tehtiin pääosin raa'asti yksilöiden kautta. Tuohon edelliseen on mielestäni helppo yhtyä, mutta onko se kuitenkaan niin paha asia?
Onko Real Madridilla koskaan ollut varsinaista identiteettiä?  Realissa on aina ollut heikko kärsivällisyys menestymisen suhteen ja tärkeintä on voitto, ei se miten se tulee ja mitä identiteettiä noudattaen. Voittamisen kulttuuri vallitsee aina Valkoisessa talossa ja se myönnettäköön heille.

Yksi isoimpia huolenaiheita tässä koko skenaariossa on kuitenkin joukkueen uudistaminen. Nykyisellä joukkueella ei voi enää mennä ja se lienee kaikille selvää. Minua huolettaa ettei Zidane välttämättä uskalla tuulettaa tarpeeksi isolla volyymillä, jonka seurauksena joukkueeseen jää hidastavia tekijöitä projektin eteenpäin viemiseksi. Pelaajat joista itse luopuisin välittömästi: Bale, Asensio, Isco ja Marcelo.
Totta. Zidane liian sinisilmäisesti uskoo, että vanha kaiken voittanut poikabändi saadaan vielä soittamaan kauniisti.

Sitten päästään ex-lainsuojattomaan eli monsieur Karim Benzemaan. Haluan uskoa Zidanen vetovoimaisuuteen ja Real Madridin ylitsevuotavaan rahakirstuun, Kyliania koko rahalla saatana. Niin uskomattomalta kuin tämä saattaa kuulostaa, Karim Benzema voisi toimia hyvänä rimana nuorelle Mbappelle. Semmoinen pieni maanmiesten kilpailu kärkipelaajan tontista, vanha ja kokenut vastaan nuori ja nälkäinen. En epäilisi Kylianin ammattimaisuutta, mutta nuorelle pelaajalle olisi silti suotava vähän kasvuvaraa ja en keksisi ketään parempaa miestä tuohon rinnalle kuin Karim Benzema. :D

https://talksport.com/football/509618/chelsea-eden-hazard-as-zinedine-zidane-reappointed-real-madrid-boss/
'BYE, BYE HAZARD' Edenin faija aikoinaan kertoi, että hänen poikansa olisi suunnannut Realiin, jos Zidane olisi pysynyt kapelimestarina. Nyt on hän palannut ja Chelseassa tämä uutinen otettiin kauhistellen vastaan.

Hazard, Eriksen ja Mbabbe olisi minun toivelistani  :-*

Ja ulos samat herrat: Marcelo, Bale, Asensio ja Isco.
I drink wine and I know things

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #10 : 12.03.2019, 18.18.58 »
Puolustuksesta Vallejo ulos ja Eder Militao nyt lieneekin jo melkein done deal. Topparinelikko on siis kasassa, kuten myös RB:t ja maalivahdit. Theo tai Hakimi lainalta takaisin pikku-Sergion stuntiksi.

Unohdin Militaon kokonaan, no mutta tämähän oli hyvä. Pakiston suhteen seuran ei siis tarvitse tehdä suurempia satsauksia, etenkin Theon ja Hakimin lainat huomioiden.

On muuten myös aika mielenkiintoista miten lainapelaajien käy ylipäätään. James tuli mainittua jo aikaisemmin, mutta siellä on vielä mm. Kovacic ja Odegaard. En jotenkin näe heidän kuuluvan Zidanen suunnitelmiin, joten olennaista on edellä mainittujen pelaajien markkina-arvot ja kuinka paljon seura saa heistä lypsettyä. Eli vaikka Real Madrid joutuisi satsaamaan kesän siirtoikkunassa isolla rahalla, on seuralla myös aika hyvin sukan varressa lainapelaajien myötä.
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Chris

 • Viestejä: 4432
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #11 : 12.03.2019, 18.43.23 »
On muuten myös aika mielenkiintoista miten lainapelaajien käy ylipäätään. James tuli mainittua jo aikaisemmin, mutta siellä on vielä mm. Kovacic ja Odegaard.

Kovacicin tarina sai todennäköisesti eilen loppunsa Madridissa ja varmaan ihan hyvä niin. Menee vähän tuohon Asensio -kastiin. Potentiaalia on, mutta ei saa sitä ulosmitattua. Siitä yksi kolmekymppinen. Ødegaardista on huhuiltu, että Ajax olisi tarjoamassa 20 milliä, mutta mieluiten laittaisin vielä lainalle ja pitäisin omistuksen seuralla, jolloin erektiovaiheessa voisi kutsua takaisin kotiin. Nuo 20 millin siirtosummat on kuitenkin niin "olemattomia" Realille, että periaatteessa laina Ajaxiin voisi olla ihan hyvä ratkaisu. Kovaan seuraan ja oppiin ja mahdollisuus kotiuttaa.

Brahim on kanssa yksi oma tapauksensa. Saa nähdä kuuluuko lainkaan Zidanen suunnitelmiin. IMO todella hätäinen ratkaisu oli ostaa nuorukainen, kun olisi voinut odottaa kesäänkin ja tehdä jonkinlaisen suullisen sopimuksen pelaajan kanssa. Peliaikaa pitäisi antaa, mutta Realissa se on edelleen kortilla. Etenkin, kun Valverde on vielä nokkimisjärjestyksessä edellä.

Muilta osin junnut lienee käsitelty, takaisin tuskin tulee ketään kesän aikana, ainoastaan Hakimi ja/tai Theo. Toisen kohdalla laittaisin lapun kylkeen, etenkin jos Marcelo lähtee, sillä kaikille ei käyttöä ole.

Bale 70milj, Kovacic 40, Asensio 70, Marcelo 40, James 40, Isco 60. Se olisi semmoinen 300 miljoonan läjä ja kun laitetaan sukanvarressa olevat, niin olen sitä mieltä, että taloudellisesti on varaa lähteä sekä Mbappen että Hazardin kimppuun, Erikseniinkin riittää jos tanskalaisesta ei tarvitse satasta enempää pulittaa - ja tuskinpa tarvitsee, sillä soppari loppuu 2020 ja jos CE päättää että siirron haluaa, niin mielummin sitten satasella kuin vuoden päästä ilmaiseksi.

Perkele, olen innoissani kesästä!
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #12 : 12.03.2019, 18.58.29 »
Muilta osin junnut lienee käsitelty, takaisin tuskin tulee ketään kesän aikana, ainoastaan Hakimi ja/tai Theo. Toisen kohdalla laittaisin lapun kylkeen, etenkin jos Marcelo lähtee, sillä kaikille ei käyttöä ole.

Tähän sama, itse ottaisin mielummin Hakimin ja lunastaisin eurot Theosta.

Lainaus
Bale 70milj, Kovacic 40, Asensio 70, Marcelo 40, James 40, Isco 60. Se olisi semmoinen 300 miljoonan läjä ja kun laitetaan sukanvarressa olevat, niin olen sitä mieltä, että taloudellisesti on varaa lähteä sekä Mbappen että Hazardin kimppuun, Erikseniinkin riittää jos tanskalaisesta ei tarvitse satasta enempää pulittaa - ja tuskinpa tarvitsee, sillä soppari loppuu 2020 ja jos CE päättää että siirron haluaa, niin mielummin sitten satasella kuin vuoden päästä ilmaiseksi.

Tuli itsekin avauduttua thsätissä mahdollisten lähtijöiden hypoteettisista siirtosummista. Erittäin nopealla ja hataralla matematiikalla sai helposti 250 miljoonaa euroa käteen ja sehän on selvästi alakanttiin. Vielä kun lisättäisiin toinen lainalla oleva laitapakki, tulot kasvaisi entisestään ja lopullinen rahapotti olisi vähintäänkin muhkea. Ei ole mitään tekosyitä olla "törsäämättä" kesän siirtoikkunassa, nyt on varaa ja nyt pitää myös vetää ranttaliksi.

Kesän lopulla tulikin avauduttua hyvin mahdollisesta välikaudesta ja painotin sitä, että seuran tulisi nyt välttää mahdolliset paniikkihankinnat ja olla maltillinen rahankäytön kanssa. Nyt kun tarkastellaan asiaa, niinhän siinä kävi ja vituiksi meni, mutta ainakaan rahaa ei mennyt ja osaksi sen takia on nyt varaa vetää melkein koko pakka uusiksi.  :peukku_ylos:
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Chris

 • Viestejä: 4432
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #13 : 12.03.2019, 19.18.33 »
Kesän lopulla tulikin avauduttua hyvin mahdollisesta välikaudesta ja painotin sitä, että seuran tulisi nyt välttää mahdolliset paniikkihankinnat ja olla maltillinen rahankäytön kanssa. Nyt kun tarkastellaan asiaa, niinhän siinä kävi ja vituiksi meni, mutta ainakaan rahaa ei mennyt ja osaksi sen takia on nyt varaa vetää melkein koko pakka uusiksi.  :peukku_ylos:

Nyt on millä törsätä, kunhan muutamasta kaverista päästään eroon ja lunastetaan pari satkua, mutta olisin silti järkevä siirtomarkkinoilla. Ei sieltä kannata mitään Lewandowskia ostaa 200 ja Thiagoa 300 millillä sen takia, että on varaa vaan ostetaan ketä tarvitaan ja ketkä sopivat tulevien kausien suunnitelmiin. Joistain pelaajista hyväksyn, jos menee vähän ylihinnan puolelle, mutta järki päässä jne.

Vaikka rahaa onkin, kannattaa silti olla fiksu.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

tanu

 • Viestejä: 490
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #14 : 12.03.2019, 21.40.49 »
Eikös Hakimilla ole kahden vuoden laina Dortmundiin? Toki varmaan jollain pääsee irti, mutta Theo todennäköisempi.

maheinon

 • Viestejä: 1018
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #15 : 12.03.2019, 23.00.29 »
Möisin kohta 30 vuotiaan Kroosin ja pitäisin Kovacicin. Se on kuin metsänhoitoa, kaadetaan vanhat puut polttopuiksi ja jätetään nuoret kasvamaan ja odottamaan kaatoa.
What do you think the next happen now.

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #16 : 02.04.2019, 10.50.14 »
Chrisin kirjoitusta fantasia-topikista lueskelin ja mielessäni pohdin että onkohan Zidanen aikakautena tuo Bernabeun meno ollut sittenkään kiinni pelaajamateriaalista, jos siis pelkästä Primerasta puhutaan. Tuo Zidanen mestaruuskauden rosteri oli tasoltaan ja laajuudeltaan varmaan Real Madridin historian yksi kovimmista ellei kovin. Sillä kaudella Real Madrid voitti mestaruuden ja tykitti Primera-otteluissa Bernabeulla 48 maalia.

"Hauskaksi" asian tekee se, että tuo 48 maalia on tätä kautta lukuunottamatta koko vuosikymmenen surkein saldo.

Zidanen jälkimmäisen kokonaisen kauden maalimäärä oli 54. Se on seuraavaksi pienin määrä.

Muiden koutsien maalimääriä:
Pellegrini: 60
Mourinho: 61, 70 & 67
Ancelotti: 63 & 65
Benitez & Zidane: 70

Nämä kaudet ovat siis "Cristiano Ronaldon" -aikakauden maalimäärät. Uudistautumiskyvyn(joukkue/taktiika) ohella tämä on Zidanessa se toinen asia mikä huolestuttaa. Miten Zidanen poppoo pelaa näitä La Ligan kääpiöitä vastaan. Myös mestaruuskaudella se meno oli suurimmaksi osaksi kaukana vakuuttavasta. Silloin Zidanen apuun riensivät huippuvireiset yksilöt (CR7, Ramos, Morata jne...).
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 5517
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #17 : 02.04.2019, 15.23.22 »
Reisille tämä menee, mutta annetaan Zizoun se reilu 2 kautta taas todistaa, ettei hyvistä pelaajista tule välttämättä hyviä valmentajia.

2 kauden päästä mikäli Ramos lopettaa niin siinä helpompi tulla jonkun ei perseitä nuoleskelevan taktiikkavelhon sisään.
« Viimeksi muokattu: 02.04.2019, 15.44.12 kirjoittanut Alpo »
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

Figuuri

 • Viestejä: 3169
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #18 : 04.04.2019, 10.49.54 »
Lainaus
Redondo [04|Apr 09:33 AM]: Tiedättekö muuten mikä "hauskaa"? No minäpä kerron: Kun tämä porukka pelasi paskasti Lopeteguin alaisuudessa -> Lopeteguille kenkää. Kun tämä porukka pelasi paskasti Solarin alaisuudessa -> Solarille kenkää. Kun tämä porukka pelaa paskasti Zidanen alaisuudessa -> Tarvitaan uusia pelaajia...

Thsätin viestit tänne, niin ei mene vihaiselta Tamilta ohi tjsp. :D

Jos tässä ollaan rehellisiä, niin uskoisin foorumisteista suurimman osan olevan skeptinen Zidanen toisten tulemisen suhteen. Tuskin kukaan pitää häntä taktisesti valveutuneempana mm. Lopeteguihin verrattuna, tai uskoo hänen tuovan jotain selkeästi uutta vanhaan nähden. Redondon esiin tuomat maalitilastot ovat hälyttäviä. On nimenomaan hyvä huomioida tuo tuplakauden joukkue, mestaruus kyllä tuli, mutta todennäköisesti joku toinen pukumies olisi piiskannut sen huolettomammin ja huomattavasti paremmalla menestyksellä.

Tosiaan Zidanen tulisi nyt myös rakentaa joukkue ja pystyä luomaan jotain uutta. Toistaiseksi seuralegenda on vetänyt vain valmiilla joukkueella ja kaikella kunnoituksella häntä kohtaan, Ancelotti teki aika saatanan hyvän pohjatyön (kaikkien aikojen joukkue). Puolustukseksi täytyy taas todeta, että Zidanen kyvystä luoda jotain uutta, ei ole vielä minkäänlaista näyttöä. Eli tällä saralla hän on vielä katsomaton kortti, mistä sen tietää jos ranskalaisella on joku ässä hihassa. Edellinen sillä nojalla, että Castillan touhut sivuutetaan täysin.
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Redondo

 • Viestejä: 4198
Vs: El Regreso del Maestro - Zidane Era #2
« Vastaus #19 : 04.04.2019, 11.51.35 »
Toki melko provosoivasti kirjoitin tuon viestini ja en itseäni pyhimykseksi nosta vaan samanlailla menetin uskoni Lopeteguihin ja Solariin, kuten lähes kaikki muutkin. Ja huomioni keskittyy ylipäätään kaikkiin alustoihin(tämä foorumi, some, media) missä Real Madridista kirjoitetaan.

Jälkikäteen ajateltuna olisi ollut hienoa nähdä Lopeteguin saavan vallan rakentaan itselleen sopiva rosteri, josta olisi purettu nykyisen rosterin "valtarakenteet". Edelleen olen sitä mieltä, että Lopetegui heitti oman pelityylinsä roskiin, jotta sai joukkueen tähtisikermän avaukseen. Se oli meikäläisen mielestä Lopeteguin suurin virhe ja luultavasti kaikkia tähän päätökseen johtaneita syitä emme saa ikinä selville...
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson