Kirjoittaja Aihe: Vaalit 2019  (Luettu 1124 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Alpo

  • Ylläpitäjä
  • *
  • Viestejä: 6436
Vaalit 2019
« : 15.04.2019, 17.51.32 »
No niin Vaalit pidettiin eilen ja suurimman puolueeksi nousi SDP 40 kansanedustajalla. Persut sai 39 paikkaa, Kokoomus 38, Keskusta 31, Vihreät 20 ja Vasemmistoliitto 16, RKP 9, Kristillisdemokraatit 5, muut 2. Muissa on siis Harry Harkimo ja Ahvenamaan edustaja.

Varsinkin Keskusta saattaa menettää Vihreille yhden paikan tarkistuslaskennassa, joka valmistuu keskiviikoksi, joten ihan ei vielä voida olla varmoja.

Lehdistössä on pyöritetty SDP-johtoista hallitusta, jossa olisi Vihreiden ja Vasemmistoliiton lisäksi joko Kokoomus tai Keskusta ja mahdollisesti RKP ja KD. Tämä lieneekin kaikkein todennäköisin vaihtoehto.

Silti en malta olla spekuloimatta. On yhä mahdollista, että nähdään oikeistohallitus, jossa ei varsinaisia vasemmistopuolueita. PS-KOK-KESK kolmikko sai yhteensä 109 ja tämä riittäisi jo enemmistöön Eduskunnassa. Tähän voisi ottaa vielä mukaan KD:n ja jopa RKP:n. Tällöin paikkoja olisi 114 tai 123. Tämä olisi jo vanha hallitus.

Kokoomukselle tuo oikeistohallitus ja työskentely Persujen kanssa sopisi hyvin. Kokoomuksen riveissä on hyvin paljon humanitäärisen maahanmuuton vastustajia ja Persut ovat hyvin yrittäjämyönteinen puolue. Ongelma tässä on vaan Keskustan saaminen samaan kelkkaan ja sen hinta (maakunnat). Keskustalle kun olisi tarjolla paikka myös SDP-johtoisessa hallituksessa ja Kokoomus ei missään nimessä halua Persujen kanssa oppositioon.

Kokoomukselle olisi myös hankalaa olla vasemmiston (SDP, Vas ja Vihreät) kanssa samassa hallituksessa, varsinkaan jos vasemmisto ei suostuisi joustamaan verojen korotuksesta. Se myös saattaisi aiheuttaa äänestäjien siirtymistä, mitä enemmissä määrin Persujen kannattajaksi.

Jänniä aikoja elellään. Oikein mitään vaihtoehtoa ei voi laskea ulos.


« Viimeksi muokattu: 15.04.2019, 18.04.30 kirjoittanut Alpo »
Carlo Ancelotti: "Signing a superstar striker who scores 30 goals a season won't solve the goalscoring problem. To score goals you need a system. A tactical system that helps everyone in the team score goals."