Kirjoittaja Aihe: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco  (Luettu 9338 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chris

 • Viestejä: 4231
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #80 : 08.12.2017, 13.24.28 »
Dani Carvajal sai ihan ansaitusti kahden ottelun pelikiellon tuosta APOEL-pelin pelleilystään. Täysin typerällä tavalla se korttitili nollattiin ja näin ollen mies missaa 1.neljännesvälieräottelun helmikuussa.  :peukku_alas:
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Chris

 • Viestejä: 4231
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #81 : 10.12.2017, 00.24.27 »
Otetaan tänne topiciin kantaa Losblancosin erinomaiseen viestiin ottelutopicista

Matsi katottu jälkijunassa. Päällimmäinen ajatus joka jäi kummittelemaan mieleen: onko 4-4-2 vastaus? Toki tämä oli vain yksi peli ja onhan tuolla taidettu aikaisemminkin pelata ainakin ajoittain. Mutta silti, eihän sitä nyt voi ignoorata että peli kulki näin uskomattoman hyvin tällä taktiikalla.

Ehdottomasti, kyllä. Toisaalta, vastaus ei ihan noin yksinkertainen ole, sillä tänään oltiin melkein pakon sanelemana menemään 4-4-2 (Joo, Kovacic, I know) kun Casemiro oli poissa. Lisäksi vastustaja määrittää paljon sitä, millä taktiikalla kulloinkin mennään. Tottakai tänään oli vastassa Sevilla, mutta mikäli Casemiro olisi ollut käytettävissä, olisi hän avannut 100-prosenttisella varmuudella. Mikäli kenttäpelaajia saisi olla 11, niin 4-5-2 olisi erinomainen Realille tällä hetkellä :D 

Joka tapauksessa tämänpäiväistä esitystä ei Zizou voi sivuuttaa tulevaisuudessa, mutta toisaalta miten tämä formaatti pärjäisi ns. isoissa peleissä?  En tiedä, uskaltaisinko esim lähteä Cityä tai Barcaa vastaan 4-4-2, jossa vain Kroos ja Modric ovat keskikentällä. Toisaalta, Casemiron kausi ei ole ollut läheskään yhtä säkenöivä kuin esim viime kaudella, joten ei brassin paikka avauksessa ole mielestäni kiveenhakattu. Kuitenkin kauden aikana on paljon näitä ns ennalta heikompia joukkueita, joita vastaan voisi aivan hyvin lähteä tällä 4-4-2. Kaikki kunnia Lucasille, joka on pelannut hyviä otteluita viime aikoina, mutta olisihan se melkoista sexiä, kun Asensio ja Bale viilettävät laitaa, Kroos & Modric keskellä ja CR & Benzo kärjessä.. Tulisi Betiseille ja Eibareille hieman kiireempiä iltoja, mitä alkukaudesta nähtiin..

En sano, että Casemiro on tällä hetkellä "ongelma" mutta tämän illan perusteella miestä on myös aika vaikea joka peliin sovittaa. Sama pätee myös Iscoon. Niin fantastinen kun kaveri parhaimmillaan onkin, niin ajoittain menee näkymättömäksi näpräilyksi, joka ei johda yhtään mihinkään. Asensio on kuitenkin suoraviivaisempi ja Sevilla-pelin perusteella huomattavasti enemmän gutimaisuutta, mitä Iscolta on nähty moneen viikkoon.

La Ligassa kaikki on vielä auki ja mestaruuden kannalta erittäin kriittinen peli pelataan kahden viikon päästä. Silloin todennäköisesti on kaikki miehet käytössä, ellei Abu Dhabissa tule taas kerran loukkaantumisia. Zizoulla onkin melkoinen työ päättää, minkä formaatin silloin Bernabeulle marssittaa. Lähteäkö rohkeasti tällä 4-4-2 ja luottaa siihen, että Kroos & Modric riittää Messiä vastaan vai luottaa varman päälle 4-3-3, jossa Casemiro avustaa. Veikkaan, että 4-3-3, mutta en panisi pahakseni, mikäli mentäisiin jopa pienellä riskillä ja hakemaan upporikasta ja rutilköyhää 4-4-2. Täytyy muistaa, että Clasicossa Barcalla on alakerrassa Umtitin kokoinen aukko, josta saatettaisiin saada selkeästi suurempi hyöty, kun pelataan tällä 4-4-2 ja varsinkin, jos pelaajat ovat samalla tasolla kuin Sevillaa vastaan...

Tällä hetkellä Zizoulla on jälleen kerran mietittävää - nyt ehkä enempi positiivisessa mielessä - tulevan suhteen. Kaikki taito tuossa joukkueessa on edelleen tallella, mutta se, että roolitus ja formaatti saadaan järkevään muotoon, aiheuttanee ranskalaisluotsille pientä päänvaivaa..
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Chris

 • Viestejä: 4231
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #82 : 08.01.2018, 14.40.21 »
4.1.2016. Rafa Benitez oli puolessa vuodessa rumasti ilmaistuna tuhonnut kaiken sen, minkä Carlo Ancelotti oli saavuttanut. Murskatappio syksyn ensimmäisessä koti-Clasicossa ja mestaruusunelma – silloinkin – oli haihtunut ilmaan ennen joulua. Florentino Perez sai mittansa täyteen ja Benitez sai väistyä. Samana iltana seura tiedotti palkanneensa päävalmentajaksi seuralegenda Zinedine Zidanen. Mies joka oli pelaajana Jumalan asemassa madridistojen keskuudessa, mutta päävalmentajana täysi raakile. Zizou oli vain loppukauden hätävara ja kesällä 2016 tilalle palkattaisiin jälleen uusi päävalmentaja. Benitezin aikana ilmapiiri joukkueessa oli ahdistunut ja huhujen mukaan Benitez oli vain pelaajien keskuudessa naurunaihe. Ylipainoinen mies, joka oli täysin väärässä paikassa glamouria hohtavassa Madridissa. Tuo muuttui, kun tilalle tuli Zidane. Pelaajat rentoutuivat ja Zizou sai välittömästi ryhmänsä luottamuksen. Joukkue alkoi voittaa myös pelejä ja hiipi mestaruustaistoon kuin varkain mukaan. Lopulta mestaruus jäi yhden voiton päähän. Zidane oli silti vain hätävara. Mestarien liigassa Real marssi joidenkin mielestä jopa hieman likaiseen, onnekkaaseen mestaruuteen. Yksi onnekas maali riitti välierässä, finaalissa todennäköisesti mikä tahansa muu joukkue kuin Atletico, olisi syönyt väsyneen ja repaleisen Realin hengiltä. Mutta Madrid voitti seurahistoriansa 11. europokaalin ja Zizou oli – ansaitusti – juhlittu sankari. Hätävaravalmentajasta olikin tullut seuran selkeä suunnitelma seuraavan tai seuraavien kausien ajaksi. Jos huhut pitävät paikkansa, ZZ olisi saanut lähteä, mikäli Milanossa olisi tullut tukkaan. Ei tullut ja Zizou sai jäädä.

Seuraavalla kaudella Zizoulla oli käsissään yksi laajimmista ja monipuolisimmista materiaaleista, mitä olla ja voi. Yksi ongelma oli kuitenkin edelleen: jääräpäinen luotto samaan avausmiehistöön, joka pelasi käytännössä koko kevätkauden 2016. Voisi sanoa, että Realin materiaali oli täysin ylivertainen esimerkiksi Barcelonaan nähden, jonka ansiosta se selvitti kaudella 2017 kevään otteluruuhkat. Oli kuitenkin selvää, että James, Morata, Pepe ja kumppanit eivät tyydy istumaan ns. isoja pelejä penkillä ja ratkomaan puolivaloilla otteluita eibareja ja osasunia vastaan. Kesällä Madrid menetti kaikki ns. ”kakkoskorin” avainpelaajansa muualle. Ja jäljellä oli edelleen samat miehet, joista oli tullut Zizoulle korvaamattomia. Miehet, joiden kanssa Zizou menisi mihin tahansa taisteluun, ilman jossitteluita. 16/17 -kausi toi likipitäen kaiken mahdollisen. Se toi seurahistorian 33. pokaalin kotimaassa monen vuoden tauon jälkeen ja se toi suvereenin esityksen jälkeen seurahistorian 12.pokaalin Cardiffissa. Kiitos, pitkälti ylivertaisen materiaalin. Siinä missä Juventus oli täysin poikki avausjakson jälkeen, Real olisi todennäköisesti jaksanut pelata vaikka kolme ottelua putkeen. Ja kyse ei ole vain materiaalin laajuudesta, vaan Madrid oli myös viime kauden ylivoimaisesti paras seura Euroopassa. Ja se oli sitä vielä elokuussa 2017. Kunnes…

Madridissa on viime vuodet tehty ihailtavaa työtä pelaajapolitiikan kanssa. Galactico -hankinnat ovat jääneet unholaan ja on keskitytty naaraamaan nuoria, pääasiassa espanjalaisia pelaajia joukkueeseen. Omien kasvattien kanssa on menty myös selkeästi eteenpäin. Jos taso ei ole riittänyt, vuoden tai kahden lainapestin jälkeen on. Viime kesä toi seuraan Jesus Vallejon, Dani Ceballosin ja Marcos Llorenten. Marco Asensio on vuoden vanhempi. Siitä huolimatta tämä nuorisokatras on jäänyt pelottavan pienelle vastuulle, sillä kuten jo 2016 oli selvää, Zidane luotaa tiukan paikan tullen ykkösmiehiinsä. Siitä huolimatta, että pelaajarekrytointi on mennyt täysin päinvastaiseen suuntaan kuin oikeastaan koko Madrid-historian aikana, nuoret eivät ole a) saaneet vastuuta b) pystyneet sen takia nousemaan lähellekkään avainpelaajien joukkoon. Pysyäkseen Euroopan aivan absoluuttisella huipulla, on melkein mahdotonta pärjätä, ellei joukkueessa ole neymareja, dybaloita tai kumppaneita. Real on tällä hetkellä ajamassa itseään tietynlaiseen umpikujaan pelaajapolitiikkansa takia; luottaako se, että nuoret kasvavat muutaman kauden sisällä maailman ehdottomaan eliittiin, joiden varaan rakennetaan seuraavaa sukupolvea vai ryntääkö se jos ei Tammikuussa, niin viimeistään kesällä markkinoille ison rahatukon kanssa. Paniikkinappula on kaivettu Perezin toimistossa jo esille, mutta painetaanko sitä nappia koskaan, nähtäneen kesällä. Jos Madrid aikoo rakentaa tulevaisuuttaan nuorien ja lupaavien varaan, 17/18 ei ole ainoa lähivuosien välikausi.

Samalla kun nuoriso-osasto on kuluttanut sohvaa Bernabeun nurmella, on Zidane luottanut edelleen sinisilmäisesti omaan sapluunaan. Nyky-joukkue on voittanut viimeisten muutaman kauden aikana kaiken mahdollisen ja vieläpä useampaan otteeseen. Kylläisyys, aneemisuus ja haluttomuus ovat paistaneet järkyttävällä tavalla syyskuusta alkaen läpi. Kuin joukkue kuvittelisi, että se voittaa koska tahansa kenet tahansa, tekemällä vain tarvittavan. Zizou on muuttanut formaattiaan tasaisesti, mutta selkeää vastausta ei ole tullut vieläkään. Juonikkuus ja monipuolisuus on loistanut poissaolollaan, vaikka joukkueessa on edelleen riittävästi juonikkaita pelaajia. Ajoittain osa vastustajista on voinut vain nauttia, kuin milloin Lucas, Marcelo tai Dani Carvajal laittavat palloa boxiin ja neljän-viiden miehen joukossa on tasan yksi valkopaita. Siinä missä muut Euroopan huippujoukkueet ovat vieneet peliä eteenpäin, on Madridin kone yskinyt ja sakannut todella pahasti.  Jos esimerkiksi otetaan viime kauden Euroopan kovin keskikenttätridente Modric-Casemiro-Kroos, on heidänkin pelaamisensa ollut lähes katastrofaalisen huonoa. Haluttomuus ja nälkä poistaa ja Luka & Toni ovat pelanneet kenties Madrid-uransa heikointa jalkapalloa viimeiset neljä kuukautta. Karim Benzema kaksi maalia, Ronaldo neljä ja Gareth Bale jatkuvasti loukkaantuneena.

Jos palataan elokuuhun 2017, Real oli lähes ylivoimaisella tavalla kaatanut kahdesti Barcelonan ja kertaalleen Man Unitedin. Jokainen mietti, kuka voisi pysäyttää tämän Valkoisen baletin. Myönnän, kuuluin itsekin vahvasti siihen ryhmään. Jotain tapahtui kuitenkin syyskuussa. Peli muuttui laiskaksi, haluttomaksi ja edelleen täysin juonittomaksi. Kausi alkoi La Corunassa, jossa Madrd haki silloinkin vielä selkeän voiton dominoivan esityksen jälkeen. Siitä lähti kuin yskähdellen surullinen vaihe käyntiin. Kotona tuli tasureita ja Bernabeu alkoi viheltää omilleen. Voittamattomasta Realista oli tullut haavoittuvainen eläin, joka oli täysin hukassa kentällä. Se ahdistui, mikäli se ei saanut tapettua peliä ensimmäisen vartin aikana – puhumattakaan siitä, että vastustaja siirtyi johtoon. Ero sarjakärkeen kasvoi kierros kierrokselta ja on loppiaisen jälkeen käsittämättömät 16 pistettä. Merkityksellistä ei ole puhua enää mestaruudesta tai edes siitä, tuleeko pokaaleja kauden aikana ainuttakaan. Suurempaa on nyt se, että jälleen kerran pääkaupungin Valkoisella puolella ollaan isojen päätösten äärellä. Kuka luotsaa joukkoja ensi kaudella, kuka ja ketkä lähtevät, ketkä saapuvat.

Entä jos Madrid voittaisi jälleen ”onnekkaan ja likaisen” mestaruuden esimerkiksi UCL:ssa? Se tiputtaisi PSG:n ja Man Cityn ja voittaisi finaalissa 117 minuutilla tulleella paitsiomaalilla Barcelonan, oltuaan pelillisesti kuitenkin täysin köysissä. Olisiko kausi onnistunut? Jatkettaisiinko ensi kauteen edelleen samalla sapluunalla? Tällä hetkellä tilanne on jopa se, että mitä heikommin Real tällä kaudella menestyy, sen suurempia muutoksia on tulossa. Yksi cup-pokaali tottakai jättäisi kaudesta hieman paremman kuvan, mutta ei poista niitä ongelmia, jota tällä hetkellä joukkueessa on.

En lähde ottamaan kantaa, ketä kesällä tulisi joukkueeseen hommata. Nimien osalta. Mutta uusia tuulia on tultava Bernabeulle, se on väistämätön fakta. Tällä hetkellä joukkueessa on useita pelaajia, jotka taitojensa puolesta kuuluvat ehdottomasti joukkueeseen jatkossakin, mutta mikäli olet kylläinen, voit siirtyä seuraavaan pöytään.

Kevätkausi tulee olemaan pitkälti pelailua, sillä kotimaan kenttien ainoa tavoite on clinchata paikka myös ensi kaudelle Mestarien liigaan. Tällä hetkellä Madrid on vain kahden pisteen päässä tippumisesta Eurooppa liigaan. Mestaruuteen matkaa on 16. Ja sarjakierroksia on pelattuna vaivaiset 17. Mestarien liiga ja Copa ovat ainoat kilpailut, jossa on panosta, mutta nykymenolla maaliskuun jälkeen se on todennäköisesti enää vain Copa del Rey. Kuten sanoin jo yllä, merkittävämpää kuin yksi pokaali, on tehdä selkeät suuntaviivat tulevaisuuteen. Muutoin myös 18/19 kaudesta tulee välikausi ja sen jälkeen Madridissa saattaa olla käsillä kaaos, jonka sotkuja siivotaan vielä pitkään.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Alpo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5193
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #83 : 09.01.2018, 08.26.01 »
Yllä olevalle kirjoitukselle  :traktori: :peukku_ylos:

Marcan mukaan 40% Realia vastaan tehdyistä maaleista tulee Marcelon tontilta. Eli ei siis vain mutua, kun me krisoidaan.
http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/01/08/5a53b4c2e5fdeac1318b4696.html
« Viimeksi muokattu: 09.01.2018, 08.27.38 kirjoittanut Alpo »
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

RMadrid

 • Viestejä: 532
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #84 : 09.01.2018, 10.34.55 »
Asiateksti Chrisiltä  :peukku_ylos:

''mutta mikäli olet kylläinen, voit siirtyä seuraavaan pöytään. ''

Tähän täysin sama. Koskee mielestäni todella montaa herraa nykyisessä avauskokoonpanossa.

Pelkoa pelipaikan menetyksestä ei ole ja nämä herrat tietävät sen.
I drink wine and I know things

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4091
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #85 : 11.01.2018, 09.46.50 »
Jatkan ottelutopikissa alkanutta Ceballos & Llorente & B-jengi -keskustelua tänne:

Ceballosia ja Llorentea ylistettiin koko viime kausi vanhoissa seuroissaan La Ligassa ja olivat koko kauden joukkueidensa parhaimmistoa ja dominoivat myös Espanjan kivikovassa U21 -jengissä. Nyt puolessa vuodessa ovat yhtäkkiä unohtaneet miten futista pelataan, eivätkä kaverit enää pärjää Segunda-jenkiäkään vastaan?

Kyllä tässä nyt on vaan kyse siitä, että Zizou on nämä jätkät tuhonnut istuttamalla katsomossa ja vaihtopenkeillä. Treeneistä ei tietenkään kenelläkään ole varmaa tietoa, mutta uusimmat huhut kertovat, että niillä ei ole merkitystä pelaajavalintoihin.

Samaan aikaan on myös hämmentävää, että "A-joukkueen" pelatessa aivan hirveää jalkapalloa pelistä toiseen, tuomitaan nämä jätkät jämäminuuteista. Mikä voisi ihan oikeasti mennä huonommin jos nämä jätkät saisivat enemmän vastuuta myös oikeissa peleissä?
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

TAMI

 • Viestejä: 3056
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #86 : 11.01.2018, 12.55.13 »
Ceballosia ja Llorentea ylistettiin koko viime kausi vanhoissa seuroissaan La Ligassa ja olivat koko kauden joukkueidensa parhaimmistoa ja dominoivat myös Espanjan kivikovassa U21 -jengissä. Nyt puolessa vuodessa ovat yhtäkkiä unohtaneet miten futista pelataan, eivätkä kaverit enää pärjää Segunda-jenkiäkään vastaan?

Noissa joukkueissa menestyminen nyt ei vain yksinkertaisesti takaa mitään Real Madridin suhteen. Alituista voittamisen painetta tai painetta ylipäätään ei ole betiseissä ja alaveseissa nimeksikään Realiin verrattuna. Junnujoukkuekin on aina kuitenkin vain junnujoukkue.

Huolestuttavinta tässä on, että Zidanelle tuntuu tulleen näiden pelaajien taso täydellisenä yllätyksenä. Oman käsitykseni mukaan jokainen kolmikosta Theo, Ceballos & Llorente olivat Zidanen kesällä haluamia pelaajia (toki myös Perezin espanjalaistamispolitiikka nostaa päätään). Tällöin kyseessä on äärimmäisen huonoa siirtopolitiikkaa päävalmentajalta, jos pelaajiksi hankitaan (sokeasti?) kavereita, jotka eivät tasoltaan riitä vielä näihin ympyröihin. Lopputuloksena kaikkein huonoin, eli ykköset pelaa käytännössä aina ja pojat istuvat koirankopissa, koska heidät nyt vain hankittiin.

Samaan aikaan on myös hämmentävää, että "A-joukkueen" pelatessa aivan hirveää jalkapalloa pelistä toiseen, tuomitaan nämä jätkät jämäminuuteista. Mikä voisi ihan oikeasti mennä huonommin jos nämä jätkät saisivat enemmän vastuuta myös oikeissa peleissä?

Tämän superkatastrofinkin keskellä syksyltä käteen jäivät ykkösmiesten ansiosta Supercupit ja seurajoukkueiden MM-pytty. Lisäksi sekä CL:ssä että Copassa ollaan mukana edelleen. Liigassa voidaan periaatteessa CL-paikka vielä pupeltaa, mutta kyllä siinä omasta mielestäni ollaan aika vahvasti edelleen kiinni.

Jos kentällä olisi tasaisin väliajoin ollut Ceballos, Llorente ja Theo, en välttämättä pitäisi tätäkään saavutusten tasoa itsestäänselvyytenä. On se ykkösjoukkue kuitenkin niitä pisteitä raapinut, vaikka ei läheskään sillä tahdilla kuin pitäisi.

Redondo

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 4091
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #87 : 11.01.2018, 15.14.08 »
Noissa joukkueissa menestyminen nyt ei vain yksinkertaisesti takaa mitään Real Madridin suhteen. Alituista voittamisen painetta tai painetta ylipäätään ei ole betiseissä ja alaveseissa nimeksikään Realiin verrattuna. Junnujoukkuekin on aina kuitenkin vain junnujoukkue.

Huolestuttavinta tässä on, että Zidanelle tuntuu tulleen näiden pelaajien taso täydellisenä yllätyksenä. Oman käsitykseni mukaan jokainen kolmikosta Theo, Ceballos & Llorente olivat Zidanen kesällä haluamia pelaajia (toki myös Perezin espanjalaistamispolitiikka nostaa päätään). Tällöin kyseessä on äärimmäisen huonoa siirtopolitiikkaa päävalmentajalta, jos pelaajiksi hankitaan (sokeasti?) kavereita, jotka eivät tasoltaan riitä vielä näihin ympyröihin. Lopputuloksena kaikkein huonoin, eli ykköset pelaa käytännössä aina ja pojat istuvat koirankopissa, koska heidät nyt vain hankittiin.
Itse en mitenkään pysty uskomaan siihen, että esimerkiksi tämä mainittu kolmikko on yhtäkkiä muuttunut huonommiksi pelaajiksi vain koska heidän pää ei ole kestänyt Real Madridin paitaa.


Tämän superkatastrofinkin keskellä syksyltä käteen jäivät ykkösmiesten ansiosta Supercupit ja seurajoukkueiden MM-pytty. Lisäksi sekä CL:ssä että Copassa ollaan mukana edelleen. Liigassa voidaan periaatteessa CL-paikka vielä pupeltaa, mutta kyllä siinä omasta mielestäni ollaan aika vahvasti edelleen kiinni.
Supercupit olivat fantastista futista Realilta, mutta CL:n jatkopaikka ja La Ligan 4. sija ei voi olla meriitti joukkueelle, joka on saavuttanut ne yli 20 vuotta putkeen ja jonka pelaajien markkiarvo on maailman 2. korkein. CWC:kään ei nyt ihan hirveän arvostettu tai vaikeasti voitettava pysti ole. Copan jatkopaikan toivat nämä kritisoimasi junnut.


Ja en nyt tarkoita, että isot tykit pitäisi kaikki heivata Bernabeun lehtereille ja nämä veijarit kentälle, vaan että näitä nuoria olisi viisaasti 1-2 kaveria kerrallaan käytetty avauksessa, siten että siinä on kokeneempaa kaveria rinnalla opastamassa. Siten pelaajia ajetaan sisään, eikä siten että nämä veijarit istuvat kaksi viikkoa katsomossa ja pelaavat sitten kaikki kerralla yhden pelin jotain ö-luokan joukkuetta vastaan.

La Ligassa, kun pojat ovat olleet avauksessa: (UCL:ssä ja CWC:ssä näiden poikien vastuu on ollut minimaalista)
- Ceballos on ollut kaksi kertaa avauksessa ja iskenyt kaksi maalia ja Real on voittanut molemmat pelit.
- Llorente on ollut kaksi kartaa avauksessa ja Real on ottanut niistä peleistä 4 pistettä.
- Theo on ollut 3 kertaa avauksessa ja Real on ottanut niistä peleistä 7 pistettä.

Kahden jälkimmäisen ainoa pistemenetys oli kotiottelu Levantea vastaan. Yhteensä yksi tai useampi näistä pojista on ollut avauksessa 5 eri pelissä ja Real on näistä peleistä voittanut 4 ja pelannut yhden tasurin eli ottanut 13 pistettä. Lopuista 12 pelistä Real on ottanut 19 pistettä(5-4-3).

Vallejon jätin tästä vertailusta pois. Ilman toppareiden pelikieltoja ja loukkaantumisia hän olisi ollut samassa koirankopissa(Tavallaan on toki ollut nytkin). Jos hänen statsinsa olisi mukana, niin tulos olisi vielä vakuuttavampi, nimittäin Vallejon saldo La Ligasta on 3/3 eli 9 pistettä.

Aina kun nämä pojat ovat kentälle päässeet, niin Real on raapinut isolla keskiarvolla pisteitä, todella paljon isommalla kuin silloin kun on menty tähtikaartilla. Miten paljon huonommin asiat olisivat voineet mennä, jos nämä kaverit olisivat useammin päässeet avaukseen kokeilemaan?
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 15.20.33 kirjoittanut Redondo »
"Give me Zidane and 10 pieces of wood, and I will win you the champions league" - Sir Alex Ferguson

TAMI

 • Viestejä: 3056
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #88 : 11.01.2018, 17.59.16 »
Itse en mitenkään pysty uskomaan siihen, että esimerkiksi tämä mainittu kolmikko on yhtäkkiä muuttunut huonommiksi pelaajiksi vain koska heidän pää ei ole kestänyt Real Madridin paitaa.

Kysymys onkin ehkä enemmän siitä, onko ko. pelaajat koskaan olleetkaan Real Madridin tasoisia pelaajia, eikä että he olisivat muuttuneet huonommiksi. Alaves pelasi hienon kauden viime kaudella ollen lopulta yhdeksäs, Betis sen sijaan 15. Mestaruuteen tähtäävän joukkueen pelaajan keskimääräinen suoritustaso on oltava huomattavasti korkeammalla kuin keskikastiin tai sen alapuolelle sijoittuvan joukkueen pelaajan. Harppaus Real Madridiin tarkoittaa, että enää ei riitä säkenöinti joka viidennessä-kuudennessa pelissä, vaan lähes joka pelissä olisi annettava voittoon tarvittava oma positiivinen myötävaikutus - jokaiselta pelaajalta, jokaisella pelipaikalla.

Supercupit olivat fantastista futista Realilta, mutta CL:n jatkopaikka ja La Ligan 4. sija ei voi olla meriitti joukkueelle, joka on saavuttanut ne yli 20 vuotta putkeen ja jonka pelaajien markkiarvo on maailman 2. korkein. CWC:kään ei nyt ihan hirveän arvostettu tai vaikeasti voitettava pysti ole. Copan jatkopaikan toivat nämä kritisoimasi junnut.

En tietenkään puhunut mistään meriiteistä, joita mentäisiin juhlimaan Cibelesille joulukuussa. Pelilliseen katastrofiin suhteutettuna saavutukset olivat kuitenkin syksyltä kelvolliset, liigan puolella ainoastaan super-synkkää, jossa sielläkin tosiaan CL-paikassa kiinni - kaikesta huolimatta.

Koko syksyn olen puhunut kollektiivisesta alisuorittamisesta ja todellakin olen sitä mieltä edelleen.

La Ligassa, kun pojat ovat olleet avauksessa: (UCL:ssä ja CWC:ssä näiden poikien vastuu on ollut minimaalista)
- Ceballos on ollut kaksi kertaa avauksessa ja iskenyt kaksi maalia ja Real on voittanut molemmat pelit.
- Llorente on ollut kaksi kartaa avauksessa ja Real on ottanut niistä peleistä 4 pistettä.
- Theo on ollut 3 kertaa avauksessa ja Real on ottanut niistä peleistä 7 pistettä.

Kahden jälkimmäisen ainoa pistemenetys oli kotiottelu Levantea vastaan. Yhteensä yksi tai useampi näistä pojista on ollut avauksessa 5 eri pelissä ja Real on näistä peleistä voittanut 4 ja pelannut yhden tasurin eli ottanut 13 pistettä. Lopuista 12 pelistä Real on ottanut 19 pistettä(5-4-3).

Aina kun nämä pojat ovat kentälle päässeet, niin Real on raapinut isolla keskiarvolla pisteitä, todella paljon isommalla kuin silloin kun on menty tähtikaartilla. Miten paljon huonommin asiat olisivat voineet mennä, jos nämä kaverit olisivat useammin päässeet avaukseen kokeilemaan?

Otanta on pieni tehdäksemme mitään suuria johtopäätöksiä. Tuomion antaminen olisi helpompaa, jos Zidane olisi harjoittanut ehdottamaasi poliitiikkaa "1-2 kaveria kerrallaan käytetty avauksessa". Nyt kun näin ei ole, niin teen arvioni pelaajistani ennemmin kentällä nähtyjen esitysten, kuin saatujen pisteiden perusteella. Esitysten perusteella en ole nähnyt Ceballosin, Theon ja Llorenten tuovan tarpeeksi positiivista vaikutusta joukkueen peliin. Se on ennemminkin ollut arkaa, virheitä välttelevää ja hutiloivaa.

Itse olen sitä mieltä, että asiat olisivat voineet mennä esim. La Ligan pistemäärän osalta vieläkin huonommin. Nykyisellään sieltä löytyy kuitenkin 16 joukkuetta Realin alapuoleltakin.

Chris

 • Viestejä: 4231
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #89 : 11.01.2018, 19.42.00 »
Hyvää settiä yllä.  :peukku_ylos:

Itse ainakin kuuluin vahvasti nuorten poikien faniryhmään ja kuulun siihen kyllä edelleen. Kylmä tosiasia on myös se, että ei Ceballos tai Llorente ole läheskään sille tasolle noussut, jota odotettiin. Tuohon näen kaksi selkeää "syytä."

* Yksinkertaisesti taso ei riitä siihen, mitä se oli viime kaudella Betisissä tai Alavesissa. Vaikka vastustajat ovat tällä kaudella samat, niin myös vaatimustaso ja paineet ovat nousseet merkittävästi.
* Itseluottamuksen ja pelituntuman puute. Jo kauden alusta asti oli selvää, että minuutteja ei taida olla hirveästi olla tulossa, joka eittämättä laskee a) pelituntumaa ja sen jälkeen b) itseluottamusta. Jos saat yhden näyttöpaikan noin kerran 1,5kk aikana, on lähes mahdoton odottaa ihmeitä - etenkin, kun kyse on pojista, jolla hädin tuskin parta kasvaa. Tästä päästänkin aasinsiltana tähän:


Esitysten perusteella en ole nähnyt Ceballosin, Theon ja Llorenten tuovan tarpeeksi positiivista vaikutusta joukkueen peliin. Se on ennemminkin ollut arkaa, virheitä välttelevää ja hutiloivaa.

Kun itseluottamus, pelituntuma eikä päävalmentajan luotto ole satakympissä, meno on juuri sennäköistä kuin pikkutyttö ensimmäistä kertaa autonratissa liukkaalla jäällä.

Kolmanneksi voisi toki mainita sen, että La Liga lähti alusta alkaen menemään perseelleen, joten Zizou oli "pakotettu" luottamaan ykkösnyrkkiinsä. Tulokset on nähty mitä ykkösnyrkki on tarjonnut, mutta voi sitä riemua manolomediassa, jos nämä kakkosmiehet olisivat sössineet pisteet eibareja vastaan Zizoun fair play-tyyliin takia. Jälkeenpäin on toki helppo sanoa, ettei se nyt miljoonamiehilläkään putkeen mennyt, joten on vain pelkkää arvailua, miten pojat olisivat pärjänneet.

Ero on tällä kaudella todella merkittävä ykkös- ja kakkoskokoonpanon välillä. Viime kaudella oli oikeasti maailmanluokan pelaajia penkillä, nyt sielä on uransa alkuvaiheessa olevia rookieta, jotka pelaavat ensimmäistä kauttaan ison valokeilan alla.

Jesus Vallejo on näistä neljästä ainoa, kuka ansaitsee täysin rehdisti puhtaat paperit ja ansaitsisi esitysten puolesta enemmän peliaikaa. Valmiinoloinen kaveri. Theo, Marcos ja Dani sen sijaan ovat sukeltaneet melko pahasti. Olen useasti todennut, mutta etenkin Danin saapuminen Madridiin jo täksi kaudeksi oli hätiköity päätös. Oli viime kausi sitten miten säkenöivä tahansa, ylimääräinen kausi Betisissä isolla vastuulla olisi kasvattanut huomattavasti enemmän kuin jämäminuutit Madridissa. Toki olihan se kiva päästä samaan joukkueeseen, jossa pelaa koko u21-kaveriporukka.

La Ligassa ei panoksia sen koommin loppukaudesta ole, vaikka tuo UCL-paikka täytyykin vielä varmistaa. Toki uskon, että jäljellä olevassa noin 20 pelissä Sevilla ja Valencia tulevat menettämään enemmän pisteitä, joten en sen suhteen nyt niin huolissani ole. Oli poikien esitykset nyt mitä tahansa, niin kevätkaudella vastuuta on annettava enemmän tai sitten laitettava kaverit lainalle jo tammikuussa - etenkin Llorente ja Ceballos. Theo etenkin ansaitsee rehdin mahdollisuuden, sillä yritystä kuitenkin on, toisin kuin brasilialaisella ykkösvaihtoehdolla vasemman pakin tontilla.
¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

Los Blancos33

 • Viestejä: 410
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #90 : 11.01.2018, 23.40.18 »
Nyt ollaan myös tilanteessa, jossa peli kulkee huonosti ja Ronaldo ei paukuta maaleja liukuhihnalta. Menneinä vuosina Ronaldon huima vire on myös peittänyt mahdolliset ongelmat.

TAMI

 • Viestejä: 3056
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #91 : 15.01.2018, 13.33.32 »
Nyt ollaan myös tilanteessa, jossa peli kulkee huonosti ja Ronaldo ei paukuta maaleja liukuhihnalta. Menneinä vuosina Ronaldon huima vire on myös peittänyt mahdolliset ongelmat.

Tähän liittyen tuli törmättyä internetin syövereissä jo tutuksi tulleeseen expected goals -tilastointiin. Tällä kertaa kyseessä pelaajakohtaiset tilastot.

Ronaldon kohdalla homma on kääntynyt tällä kaudella tässäkin tilastossa murheellisen näköiseksi (https://understat.com/player/2371):

14-15: 48 maalia, xG (expected goals) 39,31
15-16: 35 maalia, xG 35,59
16-17: 25 maalia, xG 25,41
17-18: 4 maalia, xG  11,84

Kaudella 14-15 CR vielä "ylitti odotukset" ja tehtaili yhdeksän maalia odotusarvoa enemmän. Sen jälkeen pari kautta hyvin tasoissa odotusarvon kanssa. Tällä kaudella sitten todellinen dippaus, kun maaleja on syntynyt vain neljä, vaikka tämän tilastoinnin mukaan realistinen määrä voisi olla 12. Ja vähintään sen verran se myös oman mututuntuman mukaan on, kun miettii millaisista paikoista CR on jättänyt tällä kaudella maalin tekemättä. Oli se sitten huonoa tuuria, huolimattomuutta tai vanhenemista, niin huolestuttavaan suuntaan mennään.

Karim sen sijaan on tehnyt tällä kaudella 2 maalia, xG:n ollessa 6,27.

Selvää on, että tällä viimeistelyllä jää paljon pisteitä saamatta pitkässä sarjassa. Vielä kun lisätään soppaan sekä puolustuksen että keskikentän alisuorittaminen, on tilanne tämä. Neutraalin seuraajan näkökulmasta Real Madridin tulevat ~kahdeksan kuukautta ovat varmasti mitä parasta viihdettä, koska mitä tahansa voi tapahtua. Itseä lähinnä pelottaa.

TAMI

 • Viestejä: 3056
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #92 : 29.01.2018, 18.28.26 »
Ottelutopicista tänne.

Hommahan kulminoituu Morataan jonka Zidane olisi kyllä kernaasti pitänyt joukkueessa mutta oli nähdäkseni vähän puun ja kuoren välissä kun Ronaldo oli Benzeman kannalla. Ja Ronaldon kevään otteet huomioon ottaen oli Zidanen miestä kuunneltava ja päästettävä Morata menemään koska ei olisi enää vaihtomieheksi suostunut.

Olen edelleen sitä mieltä, että Morata ei ole tarpeeksi hyvä pelaaja ollakseen ehdottoman huippujoukkueen ykköskärki. Tosiaan hän ei ymmärrettävästi halunnut enää jäädä istumaan Realin penkille, joten oikea ratkaisu oli myydä ja vieläpä oikein hyvällä hinnalla. Tähän homma ei vielä millään tavalla kaatunut.

Homma kulminoituu siihen, että Zidane korvasi Moratan Mayoralilla. Miehellä, joka Wolfsburgin riveissäkin jäi puhtaille jämäminuuteille Bundesissa. Sen lisäksi että Borjan taso tuskin riittää alkuunkaan, ei Zidane ole antanut sen näyttämiseen kunnon mahdollisuuttakaan, eli ei luota mieheen nähdyn perusteella tippaakaan. Esimerkiksi Chicharito tai Mariano hoitaisi tuon tontin paremmalla tasolla kuin Mayoral. Valitettavasti.

Pidin erityisesti siitä, miten Real ei tällä kertaa yrittänyt pelkästään hallita peliä näennäisesti. Jatkuvan ja tuloksettoman pallonhallinnan sijaan madridilaiset hieman vetäytyivät ajoittain, mikä toimi mainiosti Valenciaa vastaan. Lepakot aloittivat ottelun korkealla intensiteetillä ja hyökkäsivät oman puolustuspelinsä kustannuksella. Real nollasi isäntien maalintekoyritykset ja iski vastaan tilaisuuden tullen, mikä johti heti rangaistuspotkuun Montoyan kaadettua Cristianon.

Erityisesti tummennettu kohta on erinomaista pohdintaa koko kuluvaan kauteen liittyen. Real on pelannut "niinkuin sen paremman joukkueen kuuluu pelata" useimmissa peleissä, eli hallitsemalla palloa. Tämä on johtanut keskikentän tukkoisuuteen, kun ainoa pyrkimys on saada pallo uudestaan omalle vältellen riskejä ja epäonnistuen ratkaisevissa syötöissä, kun niitä joskus on yritetty. Valencia-pelissä päästiin ihan eri tavalla murtautumaan hyökkkäyskolmannekselle, kun vastustajalla ei ollutkaan aina yhdeksää miestä pallon alla.

Chris

 • Viestejä: 4231
 • 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #93 : 16.04.2018, 20.15.43 »
Kautta jäljellä suunnilleen kuusi viikkoa ja tämän kauden maalintekijä tilasto sisäisessä pörssissä näyttää tältä:

[41] Cristiano
[14] Bale
[10] Asensio
[9] Benzema
[8] Vazquez, Isco
[7] Casemiro
[5] Mayoral
[4] Kroos, Marcelo, Ramos, Nacho
[2] Modric, Ceballos
[1] Achraf

Karmea ero Ronaldon ja muun joukkueen välillä. Ronaldo on paukuttanut yksinään enemmän osumia, kuin Bale-Asensio-Benzema kolmikko. Tuohon kun lisätään vielä Lucas, niin päästään samaiseen 41 osumaan.

Twitterissä yli 40k seuraajaa olevalla Real Madrid Stats tilillä kysely

Mielenkiintoinen näkemys, sillä tällä hetkellä yli 500 vastaajasta peräti 80% on sitä mieltä, että suurin ero La Ligassa kompurointiin on ollut tuo jäätävä ero Ronaldon ja muun joukkuen maalimäärien välillä.

La Liga menetettiin jo syksyllä, viimeistään Clasicossa, jolloin myös Ronaldolla oli jotain max 10 osumaa (laiskana en jaksa tarkistaa tarkkaa määrää..) Eli ei mestaruus siihen ratkennut, että Ronaldo olisi ollut jotenkin ylivertainen syksyllä, vaan kyllä sielä koko joukkue konttasi syksyllä ja konttasi nin paljon, ettei kevätkaudelle jäänyt mitään pelattavaa mestaruuden suhteen.

Joka tapauksessa ihan järjetön ero joukkueen parhaan ja toiseksi parhaan maalintekijän välillä ja vaikka tuollaiseen eroihin ollaankin Madridissa viime vuosina totuttu Ronaldon ollessa täysin ylivertainen maalintekijä, niin silti melko huolestuttavaa, että ratkaisijoita ei joukkueessa juurikaan ole. Toki siltähän se on myös kentällä näyttänyt, kun vuoron perään Balet, Benzemat ja kumppanit ovat paukuttaneet tolppiin tai päätykatsomoon.


Laitetaan vielä maalintekijätilaston lisäksi syöttöpörssiä:

[11] Vazquez
[9] Benzema
[8] Cristiano, Isco
[7] Marcelo, Kroos, Bale
[6] Modric, Carvajal
[5] Asensio
[3] Casemiro
[2] Mayoral, Varane, Theo, Kovacic
[1] Ramos, Achraf

Jos ennen kautta olisi todettu Lucasin johtaneen tuota tilastoa 11 syötöllä, niin olisin kysellyt jo lääkitykseen perään. Kaikki kunnia toki Lucasille, keskinkertaisesta rotaatiopelaajasta on kasvanut kuin varkain mies, joka voidaan heittää kovankin paikan tullen avaukseen.  :peukku_ylos:

Huomioitavaa toki myös Benzeman yhdeksän syöttöä, eli vaikka se maalinteko on hiipunut pahasti, niin tilanteidenrakentelu kuitenkin toimii.

¡Hala Madrid y Nada Mas!

"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapallojoukkuetta"

TAMI

 • Viestejä: 3056
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #94 : 17.04.2018, 14.57.09 »
Maalintekijät ja syöttäjät...

Hyvä ja relevantti nosto. :peukku_ylos:

On jopa koomista, miten kovaa yksi maailman suurimmista jalkapallojoukkueista nojaa yksittäiseen pelaajaan, mitä maalintekoon tulee.

Tarkastellaan vaikka pelkkiä CL-jatkopelejä, jotka voidaan lähes aina luokitella "isoksi otteluksi". Tiputtuaan Juventukselle keväällä 2015 semeissä, Real on nyt porskuttanut yhteensä kahdeksasta ( 8 ) otteluparista jatkoon. Vastustajina ovat olleet Roma, Wolfsburg, City, Napoli, Bayern, Atletico, PSG ja Juventus.

Näistä ottelupareissa Ronaldo on ollut maalinteossa kuudessa. Ainoastaan City-semeissä (1-0 kokonaistulos Fernando og.) ja Napoli otteluparissa (0+2 tehot) lusitaani jäi ilman maaleja.

Real on näissä peleissä tehnyt yhteensä 33 maalia, joista CR 19 (58 %).

Isossa kuvassa pelin henki on ollut siis; Ronaldo tekee maalit ja joku Marcelo tekee välillä yhden.

Trendi on siinä mielessä huolestuttava, että Cristiano-depencia (mitä maalintekoon tulee) näyttäisi vain kasvavan - samalla kuin miehelle tulee ikävuosia koko ajan lisää. Mikä taas ei ole huolestuttavaa on se, että Isokorvainen on noussut kahtena viime vuonna ja tänä vuonnakin ollaan realistisesti ajateltuna jo lähellä. Muutosta voisi kuitenkin lähivuosina kuvitella haluttavan ja ratkaisijoita löytyvän laajemmalta rintamalta.

Joka tapauksessa ihan järjetön ero joukkueen parhaan ja toiseksi parhaan maalintekijän välillä ja vaikka tuollaiseen eroihin ollaankin Madridissa viime vuosina totuttu Ronaldon ollessa täysin ylivertainen maalintekijä, niin silti melko huolestuttavaa, että ratkaisijoita ei joukkueessa juurikaan ole. Toki siltähän se on myös kentällä näyttänyt, kun vuoron perään Balet, Benzemat ja kumppanit ovat paukuttaneet tolppiin tai päätykatsomoon.

Ero on järjetön varsinkin kotimaan liigaa ajatellen, missä tehoja pitäisi löytyä yhdeksän kuukauden ajan laajalta rintamalta. Se, että muilla tekee tiukkaa murtautua edes 10 maalin kerhoon, tekee pitkästä sarjasta melkoisen hankalan ja pisteitä menetetään väkisinkin pitkin kautta.

Kesällä Perezin toimistossa kissaa pöydälle ja ratkaisijoita lisää joukkueeseen siirtomarkkinoilta, jos omista ei siihen ole.

Siete

 • Viestejä: 3059
 • Teemu Pukki baby
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #95 : 05.05.2018, 19.13.05 »
Näköjään Lucasilla oli tänään huono päivä tai ainakaan Ramosin heittämä läppä ei naurattanut. Video
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Figuuri

 • Viestejä: 3101
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #96 : 16.05.2018, 05.18.40 »
Viimeistä viedään. Oli muuten aika nappi kausi primerassa. Tasokkaat vaihtomiehet, helvetin hyvät taktiikat yms. Kuulen mielelläni lisää pelaajien motivaatiosta ja maha täynnä diiba daabasta. On se saatana kumma juttu kun toiset tiesi jo lähemmäs vuosi sitten sanoa, että kausi tulee menemään primeran osalta päin vittua ja näinhän siinä perkele pääsi käymään. " :peukku_ylos: "

Ps. 1+1=3
snooker [02|Dec 10:57 PM]: Realin peli on vaan nykyään sellaista esileikeillä höystettyä nautiskelu seksiä verrattuna Mourinho-aikojen kylmään housut pois ja huora nelinkontin suorittamiseen, että ei siihen tuollainen Balen tyylinen munaravaaja tahdo erityisen hyvin istua.

Siete

 • Viestejä: 3059
 • Teemu Pukki baby
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #97 : 29.05.2018, 01.38.57 »
Santiago Bernabéun palkintokaappi on jäänyt liian pieneksi La Decimoterceran myötä. Vuonna 2014 valmistettu lasivitriini teetettiin niin, että yhdeksän jo voitetun mestaruuspytyn lisäksi siinä riittäisi tilaa kolmelle uudelle isokorvaiselle. Lissabonista, Milanosta ja Cardiffista tuodut pystit mahtuivat vielä muiden viereen, mutta viime lauantain jälkeen tuli jo raja vastaan. Toimistolla pitää siis laittaa hieman isompi versio tilaukseen. :peukku_ylos:

http://www.marca.com/futbol/real-madrid/2018/05/28/5b0c452de2704eca2c8b45a8.html
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

Siete

 • Viestejä: 3059
 • Teemu Pukki baby
Vs: Real Madrid C.F 2017/2018 - Dinastía de Blanco
« Vastaus #98 : 23.06.2018, 17.51.06 »
Real Madrid voitti Espanjan jalkapalloliiton reilun pelin palkinnon toista kertaa peräkkäin. Pisteytys menee niin, että pienimmän saldon kerännyt seura kruunataan mestariksi. Keltaisesta kortista kertyy 1 piste, kahden keltaisen ulosajosta 2 pistettä, suorasta punaisesta 3 pistettä, pidemmistä pelikielloista saman verran pisteitä kuin otteluita, seuran työntekijän ulosajosta 5 pistettä, yleisön sääntörikkomuksista 5-7 pistettä ja koko katsomon sulkemisesta 10 pistettä.

1. Real Madrid – 76 pistettä
2. Real Sociedad – 77 pistettä
3. Barcelona – 90 pistettä
4. Eibar – 92 pistettä
5. Athletic – 93 pistettä
6. Espanyol – 97 pistettä
7. Las Palmas – 100 pistettä
8. Girona – 103 pistettä
9. Sevilla – 109 pistettä
10. Deportivo – 114 pistettä
11. Valencia – 118 pistettä
12. Atlético Madrid – 123 pistettä
13. Celta Vigo – 129 pistettä
14. Málaga – 134 pistettä
14. Levante – 134 pistettä
14. Leganés – 134 pistettä
17. Alavés – 135 pistettä
18. Getafe – 138 pistettä
19. Villarreal – 144 pistettä
20. Real Betis – 146 pistettä
★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★