Kirjoittaja Aihe: Moden vaihto  (Luettu 1486 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Redondo

  • Vieras
Moden vaihto
« : 10.08.2020, 13.16.41 »
Tässä jo pitempään asian kanssa kipuilleena olen tullut tulokseen, että meikäläisen osalta moden hommat tällä foorumilla on tulleet päätökseen. Olen laittanut Juhanalle viestiä, että mode-oikeuteni voi poistaa.

Kokonaisuudessaan turhautumiseni tähän seuraan on tullut siihen pisteeseen, että se alkaa jo vaikuttaa foorumikäytökseeni. Provojen ja trollailun sieto on myöskin painunut minimiin.

Realia sen 20 vuotta seuranneena ja yli 10 vuotta suurimman osan kauden peleistä katsoneena en voi millään hyväksyä sitä millaiseksi seura on muuttunut. Minulle vakuutettiin vuosikaudet kauniin pelin merkitystä sekä oman akatemia arvostusta. Pääsipä se akatemia jopa joskus seuran strategiaan: Zidanes y Pavones. Vaikkakin tuo strategia ei koskaan toiminut, niin se kuitenkin kertoi oman akatemian arvostuksesta.

Sen mitä seuramme on nykyään: En ole koskaan nukahtanut niin usein kesken Realin jalkapallo-ottelua kuin tällä kaudella. 90% peleistä on täysin mitäänsanomatonta pelailua, jonka Real voittaa joidenkin vähäisten yksittäisten tilanteiden ansiosta maailla tai parilla. Samaan aikaan ne loistavaa futista pelaavat omat kasvatit tai muut nuoret pelaajat ovat muilla mailla. Ja ne omassa seurassa olevat timantit istuvat penkille Brahim Diazin johdolla. Ja kaikki tämä on yleisesti hyväksyttyä, koska Zidane. Zidanea kohtaan esitetty kritiikki kuitataan aina pokaaleille. Ja muita valmentajia kritisoidaan samalla asialla: pokaalit. Millään muulla ei tunnu tässä seurassa olevan enää merkitystä.

Olenkin tässä pohtinut jo pitkään, että saa ihmisen pitämään seurasta. Onko kyse siitä, että kauden lopuksi voi nähdä kentällä iloisia pelaajia mitalit kaulassa hyppimässä Campeones-laulun tahdissa? Vai onko se sittenkin se marraskuinen arki-ilta jossain toisella puolella Espanjaa, josta kaunista jalkapalloa pelaava seura käy nappaamassa viihdyttävällä pelillä voiton? Jotku viisaammat ovat joskus sanoneet: "Ei se päämäärä vaan se matka.". Olenkin tullut tulokseen, että olen valmis hyväksymään pokaalittomat kaudet, jos saan takaisin sen fiiliksen kun koko päivän odotat peliä ja viinilasi kädessä saat nähdä oman joukkueesi pelaavan futista joka saa käsikarvat nousemaan.

Ongelma ei tietenkään ole ratkaistavissa yksillä potkuilla eli valmentajan vaihdolla. Tarvittaisiin koko organisaation tuuletus Perezistä lähtien. Perez ja Zidane jääkööt historiaan seuralegendoina läjäpäin menestystä tuoneena. Futis on muuttunut radikaalisti reilun 10 vuoden aikana. Yltiörikkaat rahoittajat ovat tehneet sen, että Real Madrid ei ole enää se seura joka napsii parhaat pelaajat markkinoilta. City ja PSG ovat rahallisesti täysin eri kastissa kuin Real ja se ei tule muuttumaan enää entiselleen. Realin on siis tehtävä asioita viisaammin. Tästä voidaan ottaa esimerkkiä Liverpoolista: Loistava valinta päävalmentajaksi ja koko organisaatio tätä tukemaan. Liverpool lienee parhaiten analytiikkaa hyödyntävä jengi tällä kaudella ja se näkyy kaikessa. Seura pelaa loistavaa futista ja pelaajahankinnat osuvat järjetäen nappiin. Ei Liverpool osta summanmutikassa 40M€ tai 50M€ pelaajaa ja toivo, että jos hän sopisi pelityyliin. Ei Liverpoolilla ole myöskään pohjatonta kassaa, mutta resursseja siellä hyödynnetään ihan eri tavalla. Realilla on Poolia paremmat resurssit, mutta nyt niitä rahoja lyödään sen enempää miettimättä sinne sun tänne. Viime kesä oli täysi katastrofi: yli 300M€, jolla saatiin: Ylipainoinen laituri, jämäminuutteja pelaava kärki. 50-50 pelaava laitapakki, jämäminuutteja pelaava 3. toppari ja pari nuorta joita tuskin pystytään kehittämään. Ja tragikoomiseksi tämän tekee, että se ainoa jollain tavalla onnistunut oli Ferland Mendy, mutta samaan aikaan kauden paras vasen La Liga -puolustaja oli Realin omistama ja kasvattama Sevillassa tahkonnut Sergio Reguilon.

Realin nykyrunko on rakennettu vuosien saatossa usean eri valmentajan aikakausilla. Zidanen aikana tämä materiaali natsasi kohdilleen ja Zidanelle kunnia siitä, että on tuloksellisesti repinyt tästä materiaalista kaiken mahdollisen irti. Tämän kauden mestaruus oli kuitenkin tämän rungon viimeisiä hönkäyksiä. Siinäkin tarvittiin suuri apu sekä Kataloniasta, että Atleticolta. Nyt samalla rungolla yritetään vielä kerran pojat mentaliteetilla ensi kaudella ja ties kuinka pitkään. Ehkä se mestaruuden voi Espanjassa tuottaa, riippuen siitä kuinka syvällä Barca ja Atletico uivat, mutta uskooko joku oikeasti että tämä porukka alkaa yhtäkkiä pelaamaan jotain viihdyttävää futista?

Se mitä näillä viimeisillä henkäyksillä saadaan aikaan: Nuoret pelaajat, muualta hankitut tai akatemiassa kasvaneet, ovat pikkuhiljaa siirtyneet muualle tai ovat Realissa penkillä ilman pienintäkään kehitystä. Alkaa olla jo paljon esimerkkejä, kun nuoret eivät enää halua takaisin Realiin. Hakimi ei halunnut, Reguilon ei halua, Ceballos ei halua. Eipä ole Odegaardkaan hihkuen tulossa takaisin, Kubo siirtyy lainalta toiseen. Eiköhän tuosta ainakin Brahim lähetetä pois ja Zidanen aikakautena mies ei varmasti takaisin ole tulossa.

Omassa seurassa pelanneista jokaisen nuoren pelaajan kehitys junnaa paikoillaan. Asensio, Vinicius, Militao, Jovic, Rodrygo, Varane. Jopa Fede Valverde on onnistuttu saamaan kiistattomasta avauksen pelaajasta pelkäksi rotaatiomieheksi.


Lienee allekirjoittaneen parempi ottaa pieni breikki foorumilta. Tuleva kausi näyttäköön jaksaako sitä enää itseään kiusata Realin otteilla. Vai laitanko sittenkin pyörimään Kloppon Gegenpressingiä, Pepin positional playtä, Gasperinin uskomattoman viihdyttävää futista, Favren vauhtifutista, Lopeteguin pallonhallintaa ja vastaprässiä, PSG:n taitureita vai mitä.

Tätä viestiä ei saa tulkita keskustelunavaukseksi vaan se on rehellinen tilitys siitä miten olen tähän päätynyt. En aio tässä topikissa keskustelua enää jatkaa. Ehkä jotain jäi sanomatta, mutta olkoot.

P.S. Ettei jää epäselväksi: En pidä Mauricio Pochettinoa maailman parhaana valmentajana tällä hetkellä. Se kunnia menee jaettuna Liverpooliin ja Manchesterin siniselle puolelle. Näiden kahden jälkeen onkin sitten makuasia missä järjesteyksessä seuraavat valmentaja tulevat, muuta Pochettino on näissä keskusteluissa mukana. Pochettino kuitenkin ylisuoritti resursseihin nähden Spursissa vuosia. Minä katson sitä ja peluuttamaansa futista, enkä Wikipedian honors-kohtaa. Spurs on Englanin 6. suurin seura. Vastaavat TOP6-liigoista ovat Villarreal, Lazio, Schalke ja ST. etienne. En ole muistaakseni nähnyt näitä seuroja säännöllisesti mestaruustaisteluissa tai UCL-finaaleissa

P.S.S. Enkä myöskään pidä Ceballosia maailman parhaana keskikenttämiehenä. Realin osalta näen miehen olevan "Missed opportunity". Olen onnellinen siitä että mies on nyt päässyt Mikel Artetan siipien suojaan ja pelaa Arsenalissa isoja minuutteja.

Kiitos ja anteeksi...