Kirjoittaja Aihe: Maaliviivateknologia käyttöön  (Luettu 1162 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Cicinho

  • Viestejä: 1071
Maaliviivateknologia käyttöön
« : 27.11.2006, 16.03.17 »
Fifa ottaa käyttöön maaliviivateknologian
27.11.2006 13:10
Sepp Blatter, kuva: Clive Mason/Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ottaa käyttöön maalitilanteiden varmistamiseen kehitetyn teknologian ensi vuonna Tokiossa pelattavassa seurajoukkueiden MM-turnauksessa.

Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter kertoi maanantaina, että Fifa arvioi vielä erilaisia keinoja. Niihin kuuluvat ainakin maalikameraan perustuva ratkaisu ja ns. älypallo, jonka sisällä olevan mikrosirun avulla voi varmistaa, ylittääkö pallo maaliviivan.

Älypallo oli koekäytössä viime vuonna alle 17-vuotiaiden MM-turnauksessa Perussa. Pallo lähettää erotuomarin korvakuulokkeeseen signaalin, jos peliväline menee maaliin.

- Myös ensi vuonna teemme kokeita nuorten kilpailuissa. Olen vakuuttunut, että joulukuuhun 2007 mennessä voimme ottaa jonkin näistä käyttöön, Blatter sanoi.

Blatter korosti, että maaliviivaa valvova teknologia on ainoa, mitä Fifa aikoo käyttää.

Videouusintoja Blatter ja Fifa eivät koe tarpeellisiksi jalkapalloilun kehitykselle.

- Videouusinnat veisivät lajilta kaiken spontaanisuuden. Juuri se on fantastista jalkapallossa. Haluamme pitää inhimillisen elementin mukana, Blatter selvitti.

(MTV3-STT-Reuters)
"Minun joukkueeni ei ole ikinä ollut tuollaisessa narussa." KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen ottelusta VPS:ää vastaan.

El Real

  • Viestejä: 239
  • Sergio
Re: Maaliviivateknologia käyttöön
« Vastaus #1 : 27.11.2006, 17.48.28 »
No en tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Onhan se hyvä että saadaan varma tieto menikö pallo viivan yli vai ei, mutta esim. Geoff Hurstin maali vuoden 1966 kisojen finaalissa on pohdinnan alla edelleen. Se juuri on jalkapallon suola.