Kirjoittaja Aihe: Hiddink sai ehdonalaisen tuomion veropetoksesta  (Luettu 826 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Cicinho

  • Viestejä: 1071
Hiddink sai ehdonalaisen tuomion veropetoksesta
27.02.2007 13:24

Hollantilainen jalkapallovalmentaja Guus Hiddink on saanut puolen vuoden ehdonalaisen tuomion ja 45 000 euron sakon veropetoksesta. Hiddinkiä syytettiin veronkierrosta vuosina 2002 ja 2003, jolloin hän väitti asuneensa Belgiassa mutta ei asunut siellä päinkään.

Hiddinkin syytettiin välttäneen lähes 1,4 miljoonan verot. Oikeuden määräämä sakko on maksimirangaistus tämänkaltaisesta rikoksesta. Nykyisin Hiddink valmentaa Venäjän maajoukkuetta.

Syyttäjä vaatii alun perin Hiddinkille 10 kuukauden vankeustuomiota. Oikeuden mielestä Hiddinkin selitys maksamattomille veroille oli vitsi. Hiddink väitti asuneensa Belgiassa, jossa verotus on matalampaa kuin Hollannissa.

Hiddink valmensi Etelä-Korean maajoukkuetta vuodet 2000-2002. Korea selviytyi MM-kisoissa neljänneksi. Sen jälkeen hän palasi Hollantiin ja PSV Eindhoveniin. Veroepäselvyydet ovat osittain peräisin Korean-ajalta, jolloin Hiddinkille maksettiin hyvä korvaus maan menestyksestä omissa MM-kisoissa.

Hiddink jäi kiinni verotutkijoiden puhelinkuuntelussa, kun he tutkivat PSV:n johtajiin liittyneitä rikosepäilyjä. Oikeudessa Hiddink tunnusti, ettei ole yöpynyt kertaakaan talossaan Belgiassa. Samalla hän kuitenkin kielsi asuneensa naisystävänsä kanssa Amsterdamissa.

Hiddink oli Hollannin päävalmentaja 1995-98 ja oli sen jälkeen valmentamassa Real Madridia ja Real Betisiä ennen Aasian-aikaa.

Edellisissä MM-kisoissa 2006 hän oli Australian maajoukkueen valmentaja. Australia selviytyi toiselle kierrokselle.

(MTV3-STT-DPA)
"Minun joukkueeni ei ole ikinä ollut tuollaisessa narussa." KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen ottelusta VPS:ää vastaan.