Kirjoittaja Aihe: Ancelottin aikakausi  (Luettu 36383 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 6705
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #140 : 07.03.2022, 15.45.34 »
Taisi ottelutopickissa olla keskustelua, että Kroos - Modric -Casemiro kolmikon auki on ohi.
Mielestäni on ollut selvää jo ainakin viime kaudesta lähtien, ettei Modric ja Kroos ole fyysisesti sellaisella tasolla, millä Chämppäriä voitetaan. Se kuitenkin pitää olla Real Madridissa lähtötaso. Toisen mukana olon vielä kestää, muttei molempia.

Viime matsissa heräsi ajatus, että sen lähtijän pitäisi olla Toni Kroos. Tässä skenaariossa on vain sellainen ongelma, että Modric lopettanee viimeistään 2024 kesällä.

Ei tarvita 40 metrin syöttöjä, kun jalat vievät 30 metriä lähemmäksi.
Carlo Ancelotti: "Signing a superstar striker who scores 30 goals a season won't solve the goalscoring problem. To score goals you need a system. A tactical system that helps everyone in the team score goals."

Yläkulma

 • Viestejä: 315
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #141 : 07.03.2022, 20.28.27 »
Minulle CMK on ollut Realin sydän niin pitkään kuin muistan ja yksi suurimpia syitä koko joukkueen seuraamiseen. Tästä huolimatta objektiivisesti on selvää että aika on jo muutama kausi sitten ajanut tämän kovan ytimen ohi. Koska heidän erilaiset taidot täydentävät toisiaan, joukkue on tottunut pelaamaan tavalla joka hyödyntää heidän vahvuuksiaan, eikä Carlo suosi kierrättämistä, ovat he saaneet runsaasti peliaikaa.
Suurin syy siihen miksi he edelleen heiluvat pelistä toiseen kentällä on kuitenkin siinä, että ihan saatanan monta keskikenttäpelaajaa on käynyt Realissa kokeilemassa, mutta he eivät ole kyenneet taidoillaan syrjäyttämään ketään kolmikosta. Eli jos parhaat pelaavat niin se on edelleen CMK. Tämä on todella surullista ja kertoo paljon siitä, että aina on hankittu vain lupaavia junioreita, eikä koskaan valmiita pelimiehiä.

Jalkapallon evoluutio on mennyt eteenpäin tavalla, jossa useamman kuin yhden keskikenttäpelaajan pitäisi osallistua hyökkäyspään viimeisen kolmanneksen ratkaisuihin. Nyt siihen on tarjolla vain Modrić. Hyvänä päivänä Luka on edelleen maailmanluokkaa, mutta hän kärsii ehkä eniten muiden oikean puolen pelaajien paskuudesta. Kroos on avain hyökkäyksen käynnistämisessä, mutta hän ei murra busseja ja aina kun pallo pelataan Mendylle, on tulos 404. Vini, joka on siis pelannut koko uran aikana yhden hyvän puolikkaan kauden, voisi olla parempi, jos samalla laidalla pelaisi hyökkäävämpi keskikenttäpelaaja sen 6-vuotiaan tekniikan omaavan Mendyn sijaan. Kroos on maailman paras tarjoilemaan palloa toiselle laidalle, mutta hyökkäysalueella se myös hidastaa peliä ja siirtää vain murtautumisvaatimuksen toisille. Casemiron korvaajalla ei ole yhtä kiire, mutta olisihan se hyvä olla vaihtoehto vaikka pelkästään loukkaantumisten vuoksi. Oli miten oli. Ainoat jotka taitojen puolesta kuuluvat nykyavaukseen ovat Kurttu, Karim, Alaba ja CMK. Kaikki voidaan korvata, kunhan se perustuu kentällä heti näkyvään tekemiseen eikä johonkin ikuiseen tulevaisuuden toiveeseen.

maheinon

 • Viestejä: 1819
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #142 : 07.03.2022, 23.08.03 »
Itse olen ollut Toni Kroosia ulostamassa jo vuosia. Hidas ja peli on lähinnä jatkuvaa hieromista ilman peliä edistäviä syöttöjä. Tosin tällä kaudella Kroos on ollut pirteämpi. Kenties maajoukkuetauot ovat antaneet arvokasta lepoaikaa. Hän on myös tärkeä ja tunnollinen puolustuspelissään ollut tällä kaudella. Kroos tietysti tietää että kesällä todennäköisesti tehdään isoja ratkaisuja loppu-uran suhteen ja pelaa isolla motivaatolla nyt sen vuoksi. Paljon on kiinni siitä miten Kroosia halutaan käyttää. Kaukana ovat ne ajat kun hän hääri 16:ta rajalla ja upotti millintarkkoja palloja maalin kulmiin.

Mendyn hyökkäyspelin uskon olevan taktiikkaa koska se oli aivan erinäköistä kun Asensio pelasi vasemmalla laidalla. Pysyjuoksut kun jätetään Vinille niin Mendy ei tiedä miten päin olisi ja mihin menisi. Asension kanssa hänen roolinsa kun oli juosta pystyyn niin oli kuin ihan eri pelaaja.

What do you think the next happen now.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5042
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #143 : 08.03.2022, 08.27.44 »
Kenessäkään ikuisen kolmikon jäsenessä itsessään ei ole juurikaan vikaa. Pointti on nimenomaan, että kaikkia kolmea peluuttamalla jäädään kovimpia joukkueita vastaan jalkoihin. Erityisesti Modricia ja Kroosia ei pitäisi enää peluuttaa samaan aikaan kentällä. Casemiro pelaa kuitenkin alempana ja erilaista roolia.

Kroosista ja hänen ”saamattomuudesta” on hyvä muistaa, että tämän kauden liigapeleissä hänellä on joukkueen eniten avainsyöttöjä (ka 2.3).

Tämä kiveenhakattu kolmikko on nähty jo niin monen vuoden ajan, että olisi oikeastaan outoa, jos ei tätä vastustajat osaisi jo kontrata.

Haluan painaa jarrua näihin edellisiin pienimuotoisiin Kroos-dissauksiin. Jos vieressä on juoksuvoimaisia pelaajia, saadaan Tonista edelleen todella paljon irti. Twitterin puolella Kiyan Sobhani sanoi hyvin: ”Kroos on maailman paras monessa asiassa”. (https://twitter.com/kiyanso/status/1499407752577302531?s=21)

Paras pelin rytmittäjä sitten Xabi Alonson ja pelaaja, jollaisen jokainen valmentaja toivoisi omaan joukkueeseen.

RMadrid

 • Viestejä: 942
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #144 : 08.03.2022, 09.06.31 »
Minäkin haluan tulla puolustamaan Tonia. Sama mitä TAMI sanoi aikaisemmin, Toni & Modric näyttävät hitailta ja sitä ovatkin jos pelaavat yhdessä mutta jos toisen korvaisi juoksuvalmiilla pelaajalla voitaisiin Lukaa sekä Tonia hyödyntää vielä pitkään.

Juoksuvalmiilla en kuitenkaan tarkoita 17-vuotiasta brassia, vaan ihan kokenutta pelimiestä.

I drink wine and I know things

Yläkulma

 • Viestejä: 315
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #145 : 08.03.2022, 09.41.36 »
Minullehan Kroos on jalkapallojumala joka keksi puolenvaihdot ja syöttää millimetrin tarkasti kaverin jalkaan, jos esim. Carvajal on samassa kaupungissa. Ei tuollaisia enää valmisteta. Kuka ikinä korvaakin joskus Kroosin, hän voi olla taitava, mutta ei varmuudella ole yhtä taitava samoissa asioissa.

Jos Realin hyökkäyspelaajat eivät olisi Karimia lukuunottamatta pelkkiä yhden tempun hapentuhlaajia, niin CMK voisi vetää vielä 2030-luvulle asti. Mutta Pérez on jostain syystä päättänyt ajaa alas Realin hyökkäyspelaamisen sen jälkeen kun CR7 lähti.

tanu

 • Viestejä: 1135
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #146 : 21.03.2022, 00.07.36 »
Real tarvitsee lopuista sarjapeleistä 19 pistettä, jotta juhlii mestaruutta matemaattisesti väkisinkin. Tähän ehkä vielä yksi kierros chämppäriä ja sitten se on kiitos Carletolle kauden päätteeksi.

Mukavan oloinen nallekarhu, mutta Real kaipaa tuuletusta ja uutta energiaa myös penkin taakse.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5042
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #147 : 22.03.2022, 09.41.35 »
https://twitter.com/themadridzone/status/1506166342172483586?s=21

Guti sanoo äänen sen, mitä kaikki ajattelee:

“I’m Ancelotti, I look at bench and see Hazard, Bale, Isco, Jovic and you’re telling me I can’t get anything from any of them? What’s going on? I’m lost.”

Joukkueessa on järkyttävä määrä ”huipputason” ja korkean palkan pelaajia, joita ei käytetä ollenkaan.

Sen sijaan Ancelotti laittaa kentälle porukan, jolla ei ole mitään hajua, miten pitäisi pelata täysin uudenlaisella ryhmityksellä.

Tilannetta paikataan puoliajalla ja lopputuloksena on vastustajan läpiajo noin puoli minuuttia alkuvihellyksen jälkeen.

Nyt jotain tolkkua siihen touhuun, Carlo.

maheinon

 • Viestejä: 1819
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #148 : 22.03.2022, 16.02.07 »
Carlo tekee kiltisti mitä johtajat pyytävät. Ei tässä millään muotoa voi olla kyse pelaajien ja Carlon välisistä asioista.
What do you think the next happen now.

Mágico Madrid

 • Viestejä: 6603
 • La Saeta Rubia 1926–2014
  • Los Blancos
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #149 : 22.03.2022, 20.40.55 »
Hazardin poppoo ovat todella turhautuneita. Belgialainen kuulema hyvässä kunnossa ja odottivat minuutteja Klassikossa.

Vittu mikä hankinta. Kuka ikinä on koko jupakasta vastuussa, hänet pitää kenkiä ensimmäisenä. Aivan uskomatonta seurajohtamista, jos sulla on penkillä Isco, Bale, Hazard ja Jovic. Ketään näistä ei uskalleta laittaa kentälle. Todella surullista ja kaikki ei ole pelaajista taatusti kiinni. Lisätään vielä listaan Mariano ja Ceballos. Karmeeta katsottavaa.

Perez on tästä vastuussa, mutta hänestä ei taideta päästä eroon ennen kuin terveys romahtaa. Herra on siivonnut kannattajaryhmän ja taitaa AS ja Marca olla myös taskussa ainakin jossakin määrin. Kaikki vaan sanoo si si senor ja matka jatkuu.
" La Saeta Rubia es el Real Madrid"¡HalaMadrid!

maheinon

 • Viestejä: 1819
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #150 : 23.03.2022, 13.15.31 »
Balen viimeisin diili ja Hazardin hankkiminen ovat kyllä sen luokan puusilmäisyyttä ettei paremmasta väliä.

Bale sai sopparin luultavasti vain koska ei haluttu myöntää omaa epäonnistumista ja päästää ilmaiseksi miestä menemään. Noh, eihän se hyvin mennyt, noin 300 miljoonan moka.

Balea oltaisiin ilmeisesti haluttu peluuttaa El clasicossa, mutta mies feikkasi selkäkivut ettei tarvinnut pelata....

Hazardin asenne eli ns. läski-status oli hyvin tiedossa, mutta silti haluttiin ottaa riski, koska Zidane halusi pelaajan välttämättä. Pahimmat salaliittoteoriat kertovat että Zidane tuhosi Viniciuksen itseluottamuksen, jotta saisi Hazardin siirron hyväksyttyä. Kaikki me muistamme ettei Vini ollut loppukaudesta sama pelaaja kuin oli ollut Solarin aikana. Solarin aikana sai epäonnistua ja driblailla niin paljon kuin halusi, mutta Zidane kielsi tämän ja kertoi pressissäkin että halusi tehdä Vinistä eurooppalaisen pelaajan.
What do you think the next happen now.

Nathorr

 • Viestejä: 502
 • ¡Hala Madrid!
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #151 : 01.04.2022, 19.26.14 »
"They prayed for miracles and miracles arrived. Real Madrid, the team of dreams."

Mágico Madrid

 • Viestejä: 6603
 • La Saeta Rubia 1926–2014
  • Los Blancos
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #152 : 01.04.2022, 20.37.08 »
Poika luotsaa Celta-pelin
" La Saeta Rubia es el Real Madrid"¡HalaMadrid!

RONALDO

 • Viestejä: 2911
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #153 : 01.05.2022, 18.30.00 »


Viis liigaa, hei

tanu

 • Viestejä: 1135
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #154 : 16.05.2022, 09.03.36 »
Kirjoitellaans tänne, kun tuli viime viikolla kuunneltua portugalilaista jalkapalloprofessoria (Bruno Travassos), joka luennoi valmentamisesta ja pelaajien kehittämisestä.

Toi esiin, kuinka valmennuksessa ja tutkimuksessa trendi siirtynyt "from collective patterns to [player's] individual decision making" hyökkäyspelistä puhuttaessa. Puolustuksessa haetaan "collective stability" ja nimenomaisesti yksilön liikkuvuus ("individual mobility") aiheuttaa vastavuoroisesti "collective instability".

Väkisin tuli mieleen Vinicius & Benzema ja Realin hieman epäorganisoidulta näyttävä prässipeli sekä hyökkäyksien rakentelu. Täällä on tullut itsekin parjattua, ettei Ancelottilla ole "pelikirjaa" tai selkeää kollektiivista pelitapaa, mutta nyt mietin, että onko tämä enemmän seuratason ongelma kuin valmentajan huonoutta? Realissa ei ole yhtä selkeästi pelitapaa kuin esim. Barcelonalla, vaan seuraan on iskostunut "voittamisen kulttuuri", mikä seuralla itseisarvoisempi kuin tietty pelitapa.

Muistelen, että olisiko ollut Kroos, joka puhui jälkimmäisen City pelin jälkeen, että Ancelotti oli ohjeistanut pelaamaan kahdella pivotella, jotta Modric pääsisi liikumaan ylempänä vapaammin. Itselle ainakin hyvä opetus/muistutus, että taktiikkaa voi olla myös oikeiden työkalujen antamista yksilöille eikä aina vain kollektiivisuuden korostamista. Ehkä se Carlo kuitenkin osaa? ;)

RMadrid

 • Viestejä: 942
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #155 : 27.05.2022, 12.26.43 »
Huomenna sitten mennään. En löytänyt parempaa topicia niin tullaan tänne purkautumaan.

Kävin hieman läpi kulunutta CL-kautta enkä voi olla unelmoimatta täydellisestä lopusta.

 :peukku_ylos: Kaikki öljyseurat putkeen (PSG, Chelsea, City)
 :peukku_ylos: Jos voitto huomenna tulee, Real olisi voittanut kaikki kovat Valjuseurat (Chelsea, City, Liverpool)
 :peukku_ylos: Benzema, Ronaldon varjoista herännyt pelaaja voittaa maalipörssin.
 :peukku_ylos: Voitolla Real olisi pelannut kuluvalla CL-kaudella ehkäpä maailman top4 kovinta seuraa vastaan ja voittanut ne, jossittelulle ei jäisi varaa.
 :peukku_ylos: Ancelotti. Kaudella 2014 voitti La Deciman ja päätti pitkän kuvan kauden, nyt on tekemässä taas samaa ja herättämässä ilon Madridin kasvoille

Olisihan tämä nyt kaunista.
I drink wine and I know things

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5042
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #156 : 20.09.2022, 13.31.14 »
Rüdiger: “I was in our new house for few hours, until the door rang. I open & it’s Ancelotti. Wow, he sits at our table, ate & met my family. Very down to earth. For two hours, we talk everything. I never experienced anything like it, no coach has done that for me.”

Carletto <3.

RMadrid

 • Viestejä: 942
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #157 : 20.09.2022, 13.48.10 »
Rüdiger: “I was in our new house for few hours, until the door rang. I open & it’s Ancelotti. Wow, he sits at our table, ate & met my family. Very down to earth. For two hours, we talk everything. I never experienced anything like it, no coach has done that for me.”

Carletto <3.
Olisi kieltämättä hieno kokemus. Pyöräyttää Isä Carlettolle hernesopat tai kalakeitot pöytään.
I drink wine and I know things

maheinon

 • Viestejä: 1819
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #158 : 20.09.2022, 14.57.04 »
Rüdiger: “I was in our new house for few hours, until the door rang. I open & it’s Ancelotti. Wow, he sits at our table, ate & met my family. Very down to earth. For two hours, we talk everything. I never experienced anything like it, no coach has done that for me.”

Carletto <3.

Very special indeed! Yleensähän johtajia neuvotaan ottamaan etäisyyttä alaisiinsa, jottei emotionaaliset seikat vaikuttaisi bisnespääyöksiin. Carlo ymmärtää, että asia ei ole niin. Tiimiä voi johtaa vain jos ymmärtää sen jäseniä kokonaisvaltaisesti. #ihmisjohtaminen
What do you think the next happen now.

RONALDO

 • Viestejä: 2911
Vs: Ancelottin aikakausi
« Vastaus #159 : 20.09.2022, 17.26.50 »
Hieno mies. Viime kaudella Khedira kertoi Carlon olleen häneen yhteydessä melkein päivittäisellä tasolla kaudella 2013-2014, kun Samilla oli Espanjan ulkopuolella kuntoutumassa vakavasta vammastaan.

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2021/06/07/60b95e7622601d50078b462a.html

"Estaba solo allí, en la clínica con los médicos y los fisios. Pero también estaba Carlo. Desde que me lesioné hasta que volví a entrenarme en Madrid me llamó todos los días. Un día, otro, otro... Como cuando te llama tu padre, yo ya esperaba cada día la llamada del míster, porque nunca fallaba. Él tenía 23 jugadores, los mil problemas de un entrenador, la presión, su familia... y me llamaba cada día para charlar conmigo.

"Hän valmensi 23 pelaajaa, hänellä oli 1000 valmentajan ongelmaa, paineet, oma perhe ja silti hän soitteli minulle joka päivä jutellakseen kanssani. "