Äänestys

Kumpi olisi sopivampi signaus Realin uudeksi kärkipelaajaksi?

Dybala
Mbappe

Kirjoittaja Aihe: Dybala vai Mbappe  (Luettu 842 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

maheinon

  • Viestejä: 844
Dybala vai Mbappe
« : 20.04.2017, 14.20.35 »
Kumpi olisi sopivampi signaus Realin uudeksi kärkipelaajaksi?
What do you think the next happen now.

sanaseppo

  • Viestejä: 404
Vs: Dybala vai Mbappe
« Vastaus #1 : 20.04.2017, 15.12.05 »
Muut foorumistit tuntuvat näin aluksi ainakin kääntyvän Mbappen kannalle, mutta itse olen vahvasti sitä mieltä, että hän olisi turha riski. Dybala on taas tasonsa todistanut jo pidemmän aikaa ja olisi varma hankinta, jolta tietäisi mitä odottaa.

Muutama fakta johon pohjaan tämän kaiken ja muutama muu nippelitieto jonka takia Dybala>Mbappe.

-Ikä. Dybalalla ikää 23, Mbappella 18, tämän voi nähdä ranskalaisen etuna, mutta itse en halua keskeneräistä hankintaa vaan varman suorittajan ja tässä tulee esiin iän tuoma kokemus.
-Hintalappu. Molemmilla suurin piirtein sama, vaikka Dybalalla paljon enemmän näyttöjä.
-Rooli. Dybala on peliä eteenpäinvievä complete-striker, kun taas Mbappe on puhdas poacher. Ronaldon ja Balen rinnalla kumpi sopii paremmin? Niimpä.
-Statsit. Dybalalla tuplasti keypasseja, tuplasti kuljetuksia, tuplasti enemmän rikottu, 10% parempi syöttöprosentti... maaleissa per minuutti taas Mbappe huomattavasti parempi, mutta siihen se jääkin.
-Koko. Dybalaa luullaan pieneksi ja eihän hän mikään jättiläinen ole, mutta samankokoinen kuin Mbappe, joten ranskalaisella ei tässäkään etulyöntiasemaa.
-Mbappe vaihtopelaajana. Mbappe avauksessa ollessaan 16 peliä 16 maalia, vaihdosta 14 peliä 1 maali... vaihdosta tullessaan ei saa siis mitään aikaan ja ikävä kyllä nuorelle ranskalaiselle ei Realissa olisi muuta tarjolla.
-Vahvuudet. Mbappe: maalinteko, maalinteko, maalinteko ja kuljettaminen. Dybala: kuljettaminen, pystysyötöt, maalipaikkojen luonti, "holding on to the ball".
-Heikkoudet. Mbappe: "holding on to the ball", syöttäminen, ilmataistelut ja laiska puolustamaan. Dybala: ilmataistelut.
-Pallonhallinta. Real perustaa pelinsä pääosin pallonhallintaan ja syöttelyyn. Dybalalla moninkertaisesti läpisyöttöjä, pitkiä syöttöjä ja keskityksiä verrattuna Mbappeen ja syöttöprosentti tosiaan sen 10% parempi.

Kumpi sitten sopisi paremmin Realiin? Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta en näe näiden kahden välillä edes järkeä vertailulle. Dybala on kuin Messin ja Benzeman yhdistelmä ja Mbappe on kuin RONALDON ja Nistelrooyn yhdistelmä. Kaksi aivan erityyppistä pelaajaa siis kyseessä. Mbappen hankinta tulisi kyseeseen, jos Ronaldo myytäisiin ja laidalle tulisi Coutinhon tai Hazardin tapainen pelintekijä, mutta tämän en näe tapahtuvan ainakaan pariin vuoteen. Parin vuoden päästä Mbappe on myös kokeneempi ja jos jatkaa samalla tasolla niin miksi ei silloin häntä voisi harkita.


Mutta tällä hetkellä on vain yksi vastaus

ja se on

Paulo Dybala
"With the greatest respect to women, football is the most beautiful thing in the world."- Slaven Bilic

Alpo

  • Yli-Valvoja
  • *
  • Viestejä: 5235
Vs: Dybala vai Mbappe
« Vastaus #2 : 20.04.2017, 16.30.57 »
Paulo Dybala
Tähän ja oikeastaan kaikkeen viestissä mainittuun sama.
Aina saa jännittää, vaikka kausi ohi. Tätä on Real Madrid <3 Hyvässä ja pahassa..

maheinon

  • Viestejä: 844
Vs: Dybala vai Mbappe
« Vastaus #3 : 20.04.2017, 17.39.17 »
Hyvää vertailua Sanasepolta. Itse kyllä yllätyin että Dybalan heikkouksista puuttui nopeus.

Molemmat todella kovan luokan maalintekijöitä. Erityisesti olen hämmästellyt nuoren Mbappen kykyä ajatuksella sijoittaa pallo maaliin.

Dybala on mielestäni ihan kuin Raul. Silmää pelinrakentamiseen ja huikean monipuolinen ja tappava viimeistelykyky. Ainoa vaan että tuolla tasolla koko joukkueen peli pitää rakentaa tietynlaiseksi, jos hyökkääjä on noin hidas.

Nopeus-ominaisuuksien vuoksi oma vaakani kallistui Mbappeen.
What do you think the next happen now.

sanaseppo

  • Viestejä: 404
Vs: Dybala vai Mbappe
« Vastaus #4 : 20.04.2017, 18.03.58 »
Mielenkiintoista että pidät Dybalaa hitaana pelaajana. Nopeus kun on niin paljon muutakin kuin 30m tai 100m huipputulos. Jalkapallossa maksimaalista nopeutta tärkeämpiä asioita ovat nimittäin muun muuassa rytminvaihdokset, spesifinen askeltiheys, liikemallit ja peliasennot joiden seurauksena pelaajat ohittavat toisia pelaajia tai reagoivat paremmin (huom. ei välttämättä nopeammin, mutta silti ovat ensin pallossa).
Tästä hyvinä esimerkkeinä vaikka Kroos joka ohittaa paljon vastustajia vaikka onkin etana. Toinen hyvä esimerkki on Messi, ei taida mahtua Barcan maksimaalisen nopeuden top 10, mutta silti pallon kanssa maailman nopein. Kuinka tämä on mahdollista? Siinäpä se, nopeus on niin paljon muutakin kuin se repivä spurtti, enkä todellakaan sano että Dybala olisi (max nopeus)hidas, hän on mielestäni huomattavasti nopeampi kuin esim. Benzema, Higuain, Zlatan, Rooney, Suarez, Torres, Costa, Lukaku, Cavani, Falcao jne jne.(jotka tehneet myös ihan ok urat) Max nopeus ei siis ole hyökkääjän kohdalla ratkaiseva tekijä paitsi jos hyökkääjällä ei ole muita hyviä ominaisuuksia kuten Auba tai Vardy.

Tämän (liiankin) pitkän vastauksen lisäksi korostaisin sitä että Dybalalla yli 2 kertaa enemmän kuljetuksia kuin Mbappella ja Dybala nimenomaan tunnettu siitä kuinka hyvin ohittaa pelaajia ei tökkäämällä palloa ohi ja juoksemalla vaan nimenomaan ohittamalla.

Tässä syy miksi nopeus ei ole hänellä heikkous.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2017, 18.06.03 kirjoittanut sanaseppo »
"With the greatest respect to women, football is the most beautiful thing in the world."- Slaven Bilic

maheinon

  • Viestejä: 844
Vs: Dybala vai Mbappe
« Vastaus #5 : 20.04.2017, 20.09.17 »
Valeri Popovitch oli hidas kuin saapas, mutta ohitti saman vastustajan 20 metrin matkalla 5 kertaa. Ohi pääseminen on yksi taito.

Tämän päivän futiksessa hyökkääjälle on ihan avain juttuja voittaa puolustaja juoksukilpailussa. Ei Dybala nyt mikään hidas ole ja ehkä lyhyillä matkoilla ihan nopeahkokin, mutta kyllä aika selvää on että Dybala häviää isolle osalle puolustajista suorassa juoksukilpailussa.

Toki jos on tarpeeksi hyvä kuten messi niin ei haittaa, mutta kyllä se rajoittaa isosti pelaajan käyttöä.

Dybala ja Mbappe voisivat olla toisiaan täydentävä kärkipari ja jos miettii Ronaldolle sopivaa kärkiparia niin vähän pelityylistä riippuen toinen näistä sopii siihen.
What do you think the next happen now.

sanaseppo

  • Viestejä: 404
Vs: Dybala vai Mbappe
« Vastaus #6 : 20.04.2017, 20.44.05 »
Dybala ja Mbappe voisivat olla toisiaan täydentävä kärkipari

Tämä! Kaksikkona voisivat olla todella kova. Nyky-Madridissa ei 2 kärkeä ikävä kyllä käytetä, mutta jos joskus käytetään niin ihan mahdollista olisi, että molemmat sieltä itsensä löytäisivät.

Todennäköisempää kuitenkin että Realissa jatketaan nykyisellä 4-3-3 tai jollain 4-2-3-1 vielä tovi. Näitä taktiikoita on käytetty siitä lähtien pysyvästi, kun Ronaldo tuli, poislukien sexo, ja tullaan käyttämään niin pitkään, kun Cristiano Realissa pelaa.
"With the greatest respect to women, football is the most beautiful thing in the world."- Slaven Bilic