Kirjoittaja Aihe: Álvaro Odriozola - Tyynen rauhallinen baski  (Luettu 425 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Siete

  • Viestejä: 3079
  • Teemu Pukki baby
Álvaro Odriozola - Tyynen rauhallinen baski
« : 19.07.2018, 15.42.24 »
Odriozolan ura on ollut räjähdysmäisessä nousussa, sillä hän nousi vain 491 päivässä Segunda B:ssä pelaavasta Real Sociedadin B-joukkueesta Espanjan MM-kisamiehistön ja Real Madridin pelaajaksi. Menestys ei ole kuitenkaan muuttanut kohteliaana, rauhallisena ja jopa hieman hiljaisena tunnettua pelaajaa. Seuraavaksi Odriozolan tehtävänä on kilpailla peliajasta yhden maailman parhaimman oikean laitapuolustajan, Dani Carvajalin, kanssa.

Álvaro Odriozola Arzallus syntyi 14. joulukuuta 1995 Gipuzkoan maakunnassa sijaitsevassa San Sebastiánin kaupungissa. Intohimo Real Sociedadia kohtaan syttyi hänen äitinsä, Amaya Arzallusin, sekä isänsä, Álvaro Pedro Odriozolan, ansiosta. Vanhempien lisäksi Odriozolan perheeseen kuuluu kaksi vuotta vanhempi Pablo-veli. Äitinsä mukaan Odriozola oli pienenä kuin liimattu kiinni palloon, sillä kaikki hänen tekemisensä liittyi aina tavalla tai toisella pelkästään jalkapalloon. Oman koulunsa jalkapallojoukkueessa harrastuksen aloittanut Odriozola liittyi Real Sociedadin junioriakatemiaan 10-vuotiaana vuonna 2006.


Aluksi Odriozola pelasi oikeana laitahyökkääjänä, kunnes eräs juniorivalmentaja näki parhaaksi sijoittaa hänet juoksuvoimansa takia laitapuolustajaksi. Odriozola palasi vielä uudelleen laitahyökkääjäksi ennen kuin myöhemmällä iällä hänestä tuli pysyvästi laitapuolustaja. Entisten valmentajiensa mukaan Odriozola ei ole pelkästään nopea juoksemaan, vaan myös lukemaan peliä. Taktisesti taitava Odriozola on aina ollut hyvä sijoittumaan sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Muita Odriozolan suurimpia vahvuuksia ovat kestävyys ja pallonkäsittelytaito.

Odriozola debytoi Real Sociedadin B-joukkueessa 1. syyskuuta 2013 pelatussa ottelussa, joka päättyi 0-3 tappioon Las Palmasin B-joukkuetta vastaan. Saman kuun aikana Odriozola pelasi myös ensimmäisen monista UEFA Youth Leaguen otteluistaan. Odriozola nousi pysyvästi B-joukkueeseen kaudelle 2014-15 ja teki ensimmäisen maalinsa 6. syyskuuta 2014 viimeistelemällä 3-0 voiton viimeisen osuman Real Uniónia vastaan.


Odriozola solmi Real Sociedadin kanssa vuoteen 2018 asti kestävän jatkosopimuksen 25. helmikuuta 2016.

Odriozola teki pääsarjadebyyttinsä 16. tammikuuta 2017 oikean laitapuolustajan paikkaa pelanneiden Carlos Martínezin ja Joseba Zaldúan oltua sivussa loukkaantumisten takia. Ottelu päättyi La Realin 0-2 vierasvoittoon, eikä Odriozola palannut enää ikinä B-joukkueen riveihin. Uusi tulokas vei oikean laitapuolustajan paikan nimiinsä ja syötti kauden jälkimmäisellä puoliskolla 5 maalia 16 ottelussa. Real Sociedad palkitsi kevään hyvät otteet vuoteen 2022 ulottuvalla jatkosopimuksella.


Saman kevään aikana Odriozola debytoi myös Albert Celadesin valmentamassa Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Odriozola syötti 2 maalia Tanskan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan pelatussa harjoitusottelussa 23. maaliskuuta 2017. Kesällä Celades kutsui Odriozolan mukaan alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin, joissa hän kuitenkin jäi Héctor Bellerínin taakse nokkimisjärjestyksessä ja pelasi vain yhden lohkovaiheen ottelun Serbiaa vastaan.

Kauden 2017-18 alussa Odriozola jatkoi siitä, mihin hän oli jäänyt keväällä. Julen Lopetegui kutsui Odriozolan mukaan Espanjan maajoukkueeseen 6. lokakuuta pelattavaan MM-karsintaotteluun Albaniaa vastaan, jossa hän debytoi alustamalla yhden maalin. Odriozola pelasi La Ligassa ja Eurooppa-liigassa yhteensä 41 ottelua, joissa hän teki yhden maalin ja syötti 4. Kauden jälkeen Lopetegui kutsui Odriozolan mukaan Espanjan MM-kisajoukkueeseen ennen Héctor Belleríniä ja Sergi Robertoa. Odriozola teki ensimmäisen maalinsa Espanjan paidassa 3. kesäkuuta 2018 Sveitsiä vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Lopetegui sai kuitenkin lähteä ennen kisojen alkua, eikä Odriozola lopulta pelannut kisoissa minuuttiakaan.


Espanja putosi kisoista 1. heinäkuuta, jonka jälkeen 5. heinäkuuta Real Madrid ja Real Sociedad ilmoittivat Odriozolan siirtyvän Madridiin kuusivuotisella sopimuksella. Lehdistössä arveltiin siirtosumman olevan 30+5 miljoonaa euroa. Odriozolan esittelytilaisuus Santiago Bernabéulla järjestettiin 18. heinäkuuta ja hänen pelinumerokseen tuli Borussia Dortmundiin lainatun Achrafin lähdön seurauksena vapaaksi jäänyt 19.


Lukuisten eri seurojen tarjouksista huolimatta Real Madridin valinnut Odriozola kertoi, että hänelle on suuri kunnia ja unelmien täyttymys päästä edustamaan Madridia. Odriozola sanoi myös ymmärtävänsä seuran peliasun mukana tulevan vastuun, antavansa kaikkensa menestyksen eteen ja muistavansa kyseisen päivän ikuisesti. Odriozola päätti puheensa vakuuttamalla, ettei hän aio hukata tätä tilaisuutta.


Odriozola harjoitteli ensimmäistä kertaa uuden joukkueensa kanssa jo samana iltana, vaikka hänellä olisi ollut jäljellä vielä kaksi viikkoa lomaa. Pelaajan osoittama vahva sitoutuminen keräsi ylistystä seuran sisällä. Odriozola sai tutustua uusiin joukkuetovereihin Valdebebasilla ja aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen reilusti etuajassa.


Jalkapallomaailman epäsäännöllisistä aikatauluista huolimatta Odriozola löytää aina aikaa yhdelle suurelle intohimolleen eli hevosille. Harrastus on peräisin kotoa, sillä Odriozolan perhe omistaa useita hevosia, joilla hän ratsasti jo pikkulapsena. Innokkaana hevosharrastajana Odriozola on ollut tuttu näky Madridissa sijaitsevalla Zarzuelan raviradalla. Noustuaan Real Sociedadin edustusjoukkueeseen Odriozola pystyi toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja ostamaan oman hevosen, jonka nimeksi tuli Royaume. Härkätaistelu ja härkäjuoksu ovat myös lähellä Odriozolan sydäntä.


Yksi Odriozolan suurimmista esikuvista on ollut Xabi Prieto, joka pelasi kaikki uransa yli 500 ottelua Real Sociedadin paidassa. Seuralegendaksi nousseen Prieton päätettyä uransa Odriozola jakoi seuraajilleen tämän kuvan, jota hän kuvaili kaikkein tärkeimmäksi pelipaitojen vaihdoksi.

★ 1956 ★ 1957 ★ 1958 ★ 1959 ★ 1960 ★ 1966 ★ 1998 ★ 2000 ★ 2002 ★ 2014 ★ 2016 ★ 2017 ★ 2018 ★

maheinon

  • Viestejä: 844
Vs: Álvaro Odriozola - Tyynen rauhallinen baski
« Vastaus #1 : 19.07.2018, 17.03.01 »
Kiitos tuhannesti Siete esittelystä!

Kuten kaikki tiedämme, niin Barca ja Real käyvän alinomaa taistelua samoista pelaajista ja välillä toinen on mukana vain nostamassa Siirtohintaa ja pelaajan palkkaa, jotta toinen ei saisi halpaa pelaajaa itselleen.

Jotenkin on Odriozolan kohdalla jäänyt fiilis, että tällä kertaa kävi vahinko ja pelaaja tarttui syöttiin vaikka Realin piti olla pelissä mukana vain nostamassa hintaa.

Aika näyttää mitä Alvarolle tapahtuu, lähtökohdat ovat ainakin haastavat.
What do you think the next happen now.