Kirjoittaja Aihe: Projektin herättely talvi-, kesä-, kevät- ja syksyhorroksesta  (Luettu 36174 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juhana

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1173
 • ¡Hala Madrid!
Mitäs meinaisitte siitä, jos rykäistäisiin viimein jonkinlaista toimintaa kasaan?

1. Ensiksi pitää väsätä yhdistykselle säännöt
2. Sitten pitää perustamiskokous
3. Sitten selvittää seuran vaatimukset yhdistyksen virallistamisesta seuran kirjoissa

Ajatuksia?
« Viimeksi muokattu: 15.03.2006, 21.45.57 kirjoittanut Juhana »
"Nosotros somos Real Madrid y no tememos miedo a nadie."

HannuTouru

 • Viestejä: 2160
Tietysti mukana. Jonkun pitäisi vaan alkaa johtaa hanketta, jotta todella päästäisiin eteenpäin. Juhana vai joku muu...?
"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Ehdottomasti mukana ollaan.
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

STRIKER

 • Viestejä: 1582
Juu, mukana ollaan.  :peukku_ylos:
"Maali on jalkapallon orgasmi." -Eduardo Galeano-

KesantoVesa

 • Viestejä: 1170
Mukana tietty. Jos sanonta, "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty," pitää paikkansa niin luulis meiän projektin olevan vähintään 9/10 valmis. Sen verran kauan on juttu leijaillut ilmassa.

Juhana

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1173
 • ¡Hala Madrid!
Ajattelin tässä juuri ruveta kirjoittelemaan sääntöluonnosta. Laitan sen nähtäville tuossa jahka saan valmiiksi.
"Nosotros somos Real Madrid y no tememos miedo a nadie."

Finale

 • Viestejä: 1947
Joo, ehdottomasti mukana. Jotain faktaa kun sais mitä asia vaatii, niin tietäis vähän minkälaisella panoksella sitä pystyy olemaan mukana :pallo:

e. Jaahas Juhana jo aloittikin ;)

Petri P

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 1113
Kappas, kappas. Mukana olisin, luonnollisesti kaikin tavoin auttaen :peukku_ylos:

Patentti- ja rekisterihallinnon sivuilta löytyy kivasti käytännön infoa yhdistyksen perustamisesta lomakkeineen päivineen:
http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/perustaminen.html


STRIKER

 • Viestejä: 1582
2. Sitten pitää perustamiskokous
Siinä onkin miettimistä, että missä tuon pitäisi. Tietääkseni Madridistat ovat levittäytyneet hyvin laajalle Suomen rajojen sisällä  ::) Ja ajankota on myös yksi, varmaan hyvin vaikea löytää ajankohtaa joka sopisi kaikille mukaan haluaville...
"Maali on jalkapallon orgasmi." -Eduardo Galeano-

Sami

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 290
 • ¡Hala Madrid!
Mukana.  :peukku_ylos:

Juhana

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1173
 • ¡Hala Madrid!
Tässä nyt jonkinlainen sääntöhahmotelma. Nimestä ja muista asioista mielellään keskustelua aikaiseksi.

Lainaus
1.   Yhdistyksen nimi

a.   Yhdistyksen nimi on Peña Madridista de Finlandia

2.   Yhdistyksen kotipaikkakunta

a.   Yhdistyksen kotipaikkakuntana toimii Helsinki.

3.   Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot

a.   Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda yhteen suomalaisia Real Madridin kannattajia ja edistää seuran kannatustoimintaa Suomessa.

b.   Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi julkaista lehteä ja järjestää keräyksiä. Yhdistys voi myös ottaa vastaa lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä, kalustoa ja laitteistoa.

c.   Toimintansa tukemiseksi seura voi myös järjestää huvi- ja tanssitilaisuuksia, keräyksiä ja arpajaisia, harjoittaa kustannustoimintaa sekä bingotoimintaa. Yhdistys voi myös harjoittaa varoillaan sijoitustoimintaa.

d.   Yhdistys järjestää jäsenistölleen tapaamisia, matkoja ja ylläpitää internetsivuja.

4.   Jäsenet

a.   Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.

b.   Yhdistyksen johtokunnalla on myös mahdollisuus nimetä kannattavia jäseniä, kunniajäseniä, kunniapuheenjohtajia.

c.   Kunniapuheenjohtajaksi voidaan johtokunnan päätöksellä kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut henkilö. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.

d.   Kunniajäseneksi voidaan johtokunnan esityksestä seuran kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen.

e.   Kannattavaksi jäseneksi voi seuran johtokunta hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee yhdistyksen toimintaa suorittamalla vuotuisen tai erikseen määrätyn kertaluontoisen kannattajajäsenmaksun. Kannattavalla jäsenellä tai sen edustajalla on puheoikeus, mutta ei äänioikeutta seuran kokouksissa.

f.   Juhana-jäseneksi johtokunta voi tarpeen vaatiessa valita kelvollisiksi katsomiaan Juhana-nimisiä herrasmiehiä.

g.   Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.

5.   Jäsenen eroaminen ja erottaminen

a.   Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

b.   Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

c.   Erotessa maksettuja jäsen- ja vuosimaksuja ei palauteta.

6.   Liittymis- ja jäsenmaksu

a.   Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.

b.   Kunniajäseniltä ja kunniapuheenjohtajalta ei peritä mitään maksuja.

7.   Hallitus

a.   Yhdistyksen asioita hoitaa johtokunta, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 3-8 muuta jäsentä.

b.   Yhdistyksen toimintaa ja taloutta hoitaa johtokunta, johon kuuluu kahdeksi toimintavuodeksi valittu puheenjohtaja ja kahdeksi toimintavuodeksi valitut 2-10 jäsentä. Johtokunnan jäsenistä puolet on erovuorossa vuosittain. Ensimmäisellä kerralla eroaa puolet arvan perusteella.

c.   Johtokunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

d.   Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet johtokunnan jäsenistä sitä vaatii.

e.   Johtokunta on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

8.   Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

a.   Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

9.   Tilikausi ja tilintarkastus

a.   Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.   

b.   Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.

c.   Yhdistys valitsee vuosikokouksessa keskuudestaan yhden tai kaksi tilintarkastajaa aina seuraavalle vuodelle. Ensimmäiselle vuodelle tilintarkastajat valitaan perustamiskokouksessa.

10.   Yhdistyksen kokoukset

a.   Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-toukokuussa.

b.   Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kolmasosa (1/3) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

c.   Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni.

d.   Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

e.   Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta. Koolle kutsuminen voidaan tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä, kirjekyyhkyllä, postitse tai nettisivuilmoituksella.

11.   Vuosikokous

a.   Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1.   Kokouksen avaus
2.   Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3.   Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4.   Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5.   Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
6.   Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7.   Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
8.   Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9.   Valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
10.   Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

b.   Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

12.   Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

a.   Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

13.   Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Siinä onkin miettimistä, että missä tuon pitäisi. Tietääkseni Madridistat ovat levittäytyneet hyvin laajalle Suomen rajojen sisällä  ::) Ja ajankota on myös yksi, varmaan hyvin vaikea löytää ajankohtaa joka sopisi kaikille mukaan haluaville...

Ei perustamiskokouksessa välttämättä tarvita kuin kolme osallistujaa. Tietysti olisi hienoa saada mahdollisimman paljon halukkaita mukaan, mutta juuri mainitsemiesi syitten takia kaikille kelpaavaa paikkaa saati ajankohtaa tuskin koskaan löytyy.

Edit: Ensimmäisiä virheitä korjailtu. Lisäyksiä.
« Viimeksi muokattu: 16.03.2006, 17.51.12 kirjoittanut Juhana »
"Nosotros somos Real Madrid y no tememos miedo a nadie."

ronaldo_90

 • Viestejä: 2050
 • ! Merci Zizou i
Itse olen kyllä mukana. Eihän se haittaa jos on 15v ? ;D
i Hala Madrid !

Petri P

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 1113
f.   Juhana-jäseneksi johtokunta voi tarpeen vaatiessa valita kelvollisiksi katsomiaan Juhana-nimisiä herrasmiehiä.

Mukahauskaa... ::)

e.   Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta. Koolle kutsuminen voidaan tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä, kirjekyyhkyllä, postitse tai nettisivuilmoituksella.

Kirjekyyhkyhän olisikin kätevää näin lintuinfluenssan aikoina :peukku_ylos:


3. Sitten selvittää seuran vaatimukset yhdistyksen virallistamisesta seuran kirjoissa

Eikös tuo ollut jotakuinkin niin, että yhdistyksessä pitäisi olla määrä x Real Madridin fanclubin virallisia jäseniä? Vai oliko se Real Madridin varsinaisia jäseniä..? Muistelisin, että jotain tuommoista tämän aiheen tiimoilta on joskus heitetty. Toki voihan olla, että säännöt ovat muuttuneet tai sitten muistan vaan väärin...

Perustamiskokoukseen olisin kyllä halukas tulemaan paikalle, mutta se vaatinee jotain muuta asiaa Helsingin suuntaan. Toki ainahan moinen voitaisiin pitää esim. maaottelupäivänä. Voisi jopa olla paikkakunnalla tuolloin...

Juhana

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1173
 • ¡Hala Madrid!
Kyllä, seura vaatii mielestäni jonkin tietyn määrän socioita tai carnet madridistan haltijoita. Lukuja en muista. Voi kuitenkin olla, että suostuvat näin aluksi tinkaamaan vaatimuksesta. Pitää selvittää.

Mutta ensimmäinen askelhan tässä on tuo perustamiskokouksen järkkääminen. Pitää kattoa, sano.
"Nosotros somos Real Madrid y no tememos miedo a nadie."

GameSpot

 • Vieras
Siis pitää maksaa vuosittainen maksu, että --- ??
Mitä hyötyä on osallistua tähän / tällä koko projektilla?

Aslakki

 • Valitut
 • Viestejä: 152
Jollainhan Juhanan kaltaisen köyhän opiskelijankin on kaljansa ostettava.  :tuoppi:

Juhana

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1173
 • ¡Hala Madrid!
Nimenomaan, ei tällä nuhasen pienellä opintotuella mitään oluita ostella.

Ei vaan, kyllähän tuon yhdistyksen olisi sitten mahdollista järjestää erimoisia tilaisuuksia, ihan kysynnän ja ideoitten mukaan. Ja tietysti sillointällöin käytäisiin Madridissa pyhiinvaelluksella otteluita katselemassa.

Mutta nyt aluksi ensisijainen tarkoitus olisikin lähinnä kerätä samanhenkistä porukkaa kokoon ja siitä lähteä sitten kehittelemään toimintaa eteenpäin. Mielessä siintää toki myös mahdollinen vihollisuusottelu Barcelonan kannattajayhdistyksen kanssa ;)
"Nosotros somos Real Madrid y no tememos miedo a nadie."

Finale

 • Viestejä: 1947
Mielessä siintää toki myös mahdollinen vihollisuusottelu Barcelonan kannattajayhdistyksen kanssa ;)

Kun tuo homma saadaan pyöriin niin tuo ottelu on must.

Itselläni on pyörinyt jo vaikka kuinka paljon ideoita tuosta yhdistyksestä, sen perustamisesta ja sen toiminnasta. Kun nyt saadaan tämä classico viikonloppu pois alta niin yritän alkuviikosta laittaa omia ideoitani tekstin muotoon, niin voitte sitten sotkea ne minun ajatukseni syvälle suohon ja keksiä itse parempia ;D. Saadanpahan vähän lisäkeskustelua aikaiseksi.

RONALDO

 • Viestejä: 2911
Mielessä siintää toki myös mahdollinen vihollisuusottelu Barcelonan kannattajayhdistyksen kanssa ;)

Tota noin ainakin Ipalla ja Tapparalla on lätkässä tollanen vastaavanlainen että Ilves Fan Club ja Tappara Fan Club pelaa toisiaan vastaan ottelun, tuosta voisi olla hyvä idea futismatsiin  ;) tuo siis vain ehdotus.

Juhana

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1173
 • ¡Hala Madrid!
No siis, tuollainen otteluhan olisi todellakin ehdoton, barcalaiset pelaavat käsittääkseni tässä keväällä ELK:iä (englannin liigan kannattajat) vastaan  :D

Nyt oikeastaan voisi jo ruveta miettimään perustamiskokouspaikkaa.

Asia on niin, ettei perustamiseen periaatteessa "tarvita" kokousta ollenkaan, mutta minusta olisi vaikka ihan kiva kerätä jo porukkaa hiukan kasaan vaikka vaan puhumaan paskaa samalla kun kirjotettaisiin nimet paperiin. Voitasiin sitten vaikka miettiä sitten yhdistyksen tulevaisuuttakin.

Kolmehan tuohon käytännössä tarvitsee, jotta sen saa perustettua, eli se ei ole ongelma. Mutta mun mielestä voisi olla ihan hienoa tehdä kaikki niinku kuuluukin.

Kaikkia halukkaita varmaan ei saa paikalle millään, oli se missä tahansa. Eli lähinnä pääkaupunkiseutu ja vaikka joku ravintola jossainpäin. Joku ehdotteli joskus jotain Helsingin espanjalaisravintolaa, mutten muista kuka. Enkä muista paikan nimeäkään. Pääseehän tänne "maailman napaan" helposti junilla ja autoilla mistä päin tahansa, eli kauempana asuvat halukkaat pääsisivät sitten retkeilemään.

Sitten kun yhdistys on kasassa, tarvitaan tietenkin joku yhteyshenkilöksi seuraanpäin, kun tahdomme toki virallistaa homman sielläkin päässä. Minun espanjantaidolla se ei kuitenkaan onnistu, mutta eiköhän hommaan joku löydetä. Tuo prosessi saattaa kestää jonkin aikaa, mutta sitten josku virallisena yhdistyksenä käsittääkseni saisimme sitten ottelulippuja melko helposti, esimerkiksi juuri näillä matkoilla.

Emmätie, kommentteja otetaan ilolla vastaan. Esimerkiksi Finale, estradi on mm. sinun:
« Viimeksi muokattu: 01.04.2006, 01.11.35 kirjoittanut Juhana »
"Nosotros somos Real Madrid y no tememos miedo a nadie."