Äänestys

Seuraava ottelu euroopan TOP5 kansallisissa sarjoissa tai UCL:ssä pelataan?

Huhtikuussa
0 (0%)
Toukokuussa
6 (54.5%)
Kesäkuussa
2 (18.2%)
Heinäkuussa
0 (0%)
Elokuussa
3 (27.3%)
Vielä myöhemmin
0 (0%)

Äänestäjiä yhteensä: 10

Äänestys päättynyt: 20.03.2020, 22.23.28

Kirjoittaja Aihe: Seuraava ottelu euroopan TOP5 kansallisissa sarjoissa tai UCL:ssä pelataan?  (Luettu 6950 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093
Monet seurajohtajat ovat tätä samaa mantraa sanoneet, että siirtosummat eivät enää samoihin huippuihin nousisi. Itse en usko tähän hetkeäkään. Korona jonkun loven jättänee väliaikaisesti, mutta paino sanalla väliaikaisesti. Onko se sitten rokote vai mikä joka tilanteen lopulta palauttaa ennalleen, mutta kyllä se ennemmin tai myöhemmin näin tulee tekemään. TV-rahat tulevat juoksemaan entiseen malliin, mijardööreiltä ei edelleenkään ole rahat loppumassa(Newcastlenkin taustalle on tulossa pohjaton kassa) ja Real, Barca, United ja muut ovat edelleen yhtä suosittuja kuin aina ennenkin.

Tulevaisuus näyttää, mikä totuus tämän suhteen on. Otinkin lähinnä kantaa siihen, miten uskon keskivertopelaajan ajattelevan asiasta laskiessaan, kuinka monta Porschen eri mallia autotallista löytyy.

Pienempiin tämä sattuu kovimmin. Niille, joille pelipäivän (lippu)tuotot edustavat valtaosaa tuloista. Mikäli tyhjillä katsomoilla pelataan esimerkiksi vielä ensi vuonnakin, voi se vaikuttaa globaalilla tasolla myös tv-katsojamääriin ja futiksen kiinnostavuuteen. Ehkä myös pelin tasoon? Ponnaahtaako kiinnostavuus sitten vanhalle tasolleen automaattisesti, kun yleisö sallitaan, on arvoitus. Löytävätkö isot massat futiksen hiljaiselon aikana muuta sisältöä elämäänsä ja oppivat elämään ilman isoa jokaviikkoista jalkapallo-annosta?

https://www.marca.com/en/football/spanish-football/2020/05/10/5eb7fe61268e3e53698b45ba.html

Espanjassa on todettu kahdella ylimmällä sarjatasolla (vain?) viisi koronatartuntaa. Kokonaisia joukkueita ei jouduta laittaa karanteeniin, ainoastaan nämä yksilöt. Liiga tarjoaa myös samassa taloudessa asuville koronatestit. Jos eristys muusta maailmasta toimii, niin sarjan loppuun viemisen luulisi siis onnistuvan näillä näkymin.

https://yle.fi/urheilu/3-11344569

Saksassa 2. Bundesliigan Dynamo Dresden on laitettu kokonaisuudessaan 2 vkon karanteeniin. Ensi viikon Hannover-peli jää siis haaveeksi tällä erää. Karanteenin aikana joukkue ei pääse harjoittelemaan yhdessä, joten tuon jälkeen suoraan liigakentille astelu on ihan mielenkiintoinen yhtälö. Kovin moneen vastaavaan tapaukseen ei ole varaa, muuten kauden loppuun vieminen kestää liian kauan ja ottelukalenterit sotkeutuu.

https://yle.fi/urheilu/3-11344838

Englannissa Brightonilla kolme koronatapausta. Koko joukkuetta ei ole kuitenkaan laitettu karanteeniin, koska joukkue on tehnyt ainoastaan yksilötreenejä, jotka voivat jatkua edelleen. Huomenna maanantaina 11.5. kokoustetaan jatkon suhteen.

 

Redondo

 • Vieras
Ei taida olla rahallisesti kovin hyvä juttu Ligue 1:selle, jos kaikki muut sarjat pystytään vetämään onnistuneestti maaliin. Ja voipi siellä muutama pelimieskin turhautua ja tehdä omat päätelmänsä.
Sieltähän alkoivat soraäänet tippua Lyonin suunnalta: "Ranskalaisseura pelkää, että pääsarja Ligue 1:n ero muihin Euroopan suursarjoihin kasvaa kauden ennenaikaisen lopettamisen takia. Lyonin mielestä lopettamisratkaisu pitäisi pyörtää."

https://yle.fi/urheilu/3-11345047

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093
https://twitter.com/rmadridinfo/status/1259247204415520772?s=21

AS’s Cover | “Cut in Sight: Madrid thinking of reducing the squad’s salaries by 30% for next year.”

Joko alkaa tilipussin suhteen jännittää? :)

Yläkulma

 • Viestejä: 315
Monet seurajohtajat ovat tätä samaa mantraa sanoneet, että siirtosummat eivät enää samoihin huippuihin nousisi. Itse en usko tähän hetkeäkään. Korona jonkun loven jättänee väliaikaisesti, mutta paino sanalla väliaikaisesti. Onko se sitten rokote vai mikä joka tilanteen lopulta palauttaa ennalleen, mutta kyllä se ennemmin tai myöhemmin näin tulee tekemään. TV-rahat tulevat juoksemaan entiseen malliin, mijardööreiltä ei edelleenkään ole rahat loppumassa(Newcastlenkin taustalle on tulossa pohjaton kassa) ja Real, Barca, United ja muut ovat edelleen yhtä suosittuja kuin aina ennenkin.

Juu, samaa mieltä.

Siirtosummat ovat suorassa suhteessa seurojen talouteen. Koronaviruksen tms. seurauksena seurojen talous voi tilapäisesti pienentyä ja on ihan mahdollista että kuluu aikaa ennen kuin päästään pandemiaa edeltäneelle tasolle.  Jalkapallon megatrendit viittaavat siihen että suuret seurat tulevat kuitenkin kasvamaan myös jatkossa. Tämän seurauksena myös siirtoennätykset tullaan kirjoittamaan uusiksi tasaisin väliajoin.

KPMG:n jalkapalloraportin ympärillä mainittiin seuraavaa:
”Suurista seuroista on tullut yhä enemmän media- ja viihdealan yhtiöitä, joilla on kansainvälistä näkyvyyttä. Entistä tasaisempi ja ennustettavampi kassavirta on myös pienentänyt seuroihin sijoittaneiden riskejä”, arvioi KPMG:n johtaja Andrea Sartori.
”Kansainvälinen jalkapallo kasvaa ja kannattavuus paranee parhaimpien seurojen osalta. Suurimpana tekijänä on televisioinnin ja muun näytettävyyden arvon nousu. FC Barcelona lähestyy jo miljardin liikevaihtoa. Verojen jälkeinen voitto tulee näkymään entistä kovempana kasvuna tulevaisuudessa. Voidaan sanoa, että urheiluliiketoiminta on hyvin kasvava toimiala maailmassa, jota jalkapallo vetää eteenpäin, toteaa Jyrki Louhi, KPMG Suomen Head of Sports.

Esimerkkejä seurojen taloutta kasvattavista trendeistä:
1.   Öljyraha eli valtiolliset toimijat. Esimerkkeinä Saudi-Arabian ja Qatarin kiinnostus seurojen hankintaan ja kasvattamiseen. Seuraavaksi näiden rinnalle tullee kiinalaisomisteiset seurat. 
2.   Kansainvälisten yritysbrändien esim. Red Bull, omistusosuuksien kasvu.
3.   Kasvavat monikäyttöstadionit
4.   Televisio-oikeuksien kasvu. ” Televisiointioikeuksien tulojen kasvun taustalla on tuottoisampi UEFA Mestareiden Liigan jakelusykli, joka aloitettiin kaudella 2018/2019. Kolmen vuoden sykli, jonka kokonaisarvo on yhteensä 1.976 miljardia euroa vuosittain (564 miljoonaa euroa vuosittain enemmän kuin aiemmassa syklissä), on ollut avaintekijä kaikkien kahdeksan mestarijoukkueen kasvussa.”
5.   Eurooppalainen Superliiga, jota on ajanut erityisesti Real https://yle.fi/urheilu/3-10491388
6.   Vapaaottelusta ja nyrkkeilystä tuttu Pay-Per-View (PPV) -hinnoittelumallin tuominen jalkapalloon.
7.   jne.

Itse en osaa arvottaa tuota kehitystä, mutta  uskon edelleen Mbappén olevan seuraava maailmanennätyssiirto jonka sitten tulevaisuudessa rikkoo joku tämän päivän ”poikkeuksellisen lupaava talentti”.

KPMG:n raportti:
https://www.footballbenchmark.com/documents/files/public/KPMG%20Football%20Benchmark%20-%20European%20Champions%20Report%202020_WEB.pdf

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093


En lähde noita megatrendejä kiistämään. Ne ovat totta ja varsinkin koronaa edeltäneellä ajalla päivänselviä suuntauksia. Nyt on kuitenkin muistettava, että linkkaamasi raportti on kirjattu päivämäärällä 15.1.2020. Toisin sanoen selvästi ennen koronaviruksen aikakautta. Mikä on sitten "uusi normaali" futiksen suhteen ja millä aikataululla, sitä ei tiedä edes foorumin viisaimmat. Kuten sanoit, todennäköisesti kuluu aikaa ennen kuin palataan pandemiaa edeltäneelle tasolle. Esimerkiksi herra Sartorin kommentti ennustettavasta kassavirrasta olisi mielenkiintoista kuulla päivitettynä tähän hetkeen. Tähän astihan mm. Barcelona on ottanut merkittäviä määriä lainaa, joka on vakuutettu tulevilla kassavirroilla.

Sen sijaan kun kerran KPMG:tä käytetään lähteenä ja puhutaan pelaajien markkina-arvosta, voisi otsikon "Player value not immune to pandemic" alta löytyä relevantimpaa tietoa aiheeseen liittyen. Päiväys 6.5.2020.

Mielenkiintoisia arvioita tässä topicisssa pohdittuihin kauden perumiseen liittyen tuolta löytyy. Oman tulkintani mukaan vahvistaa entisestään käsitystäni siitä, miten pelaajien omissa intresseissä on todennäköisemmin kauden jatkaminen kuin keskeyttäminen - koska raha.

Jos kausia ei pelattaisi loppuun, ottaisivat top 10 -liigojen pelaajien markkina-arvot peräti noin 26,5 % takapakkia. Vaikka kaudet pelattaisiin loppuun, olisi koronan vaikutus 17,7 %. Kausien jatkamisella siis tämän lähteen mukaan vajaan 10 prosenttiyksikön vaikutus pelaajien markkina-arvoon. (Sivu 9.)

Pelaajilla ja seuroilla ym. on jo nyt aihetta huoleen rahavirtojen merkittävän kaventumisen suhteen. Kausien peruuttaminen toisi negatiivisen kerrannaisvaikutuksen jo valmiiksi synkkään tilanteeseen.

Raportissa mainitaan myös, että vapaat agentit ovat entistä kuumempaa kamaa ja sopimuksia myös ostettaisiin entistä harvemmin ulos. Voisiko tästä kuitenkin pelaajat myös hyötyä sitä kautta, että siinä tapauksessa ostajat tappelisivat pelaajasta palkkapussin suuruudella. Toisaalta jos rahaa on ylipäätään vähemmän, niin ei tässä taida pelaajat marssia voittajana missään skenaariossa.

Sivulla 6 ennustetaan, että pelaajien palkoissa on odotettavissa laskusuhdanne myös pitemmällä aikavälillä. Toisaalta seuraavassa kappaleessa ennakoidaan tällä olevan kaikkiaan positiivinen vaikutus jalkapallon toimialan kestävyydelle. Kun pelaajien hankinta on entistä varovaisempaa ja kiinnitetään enemmän huomiota mm. palkkaehtoihin ja lääkärintarkastuksiin.

Offtopicina mainittakoon Kuninkaan koronatapaus, josta on tänään uutisoitu joka paikassa. Neljä viikkoa sairastelua ja pari viikkoa toipumista päälle, toivottavasti ei osu itselle tai kanssafoorumisteille tuollainen tauti. :peukku_alas:

Yläkulma

 • Viestejä: 315
En lähde noita megatrendejä kiistämään. Ne ovat totta ja varsinkin koronaa edeltäneellä ajalla päivänselviä suuntauksia. Nyt on kuitenkin muistettava, että linkkaamasi raportti on kirjattu päivämäärällä 15.1.2020. Toisin sanoen selvästi ennen koronaviruksen aikakautta. Mikä on sitten "uusi normaali" futiksen suhteen ja millä aikataululla, sitä ei tiedä edes foorumin viisaimmat. Kuten sanoit, todennäköisesti kuluu aikaa ennen kuin palataan pandemiaa edeltäneelle tasolle. Esimerkiksi herra Sartorin kommentti ennustettavasta kassavirrasta olisi mielenkiintoista kuulla päivitettynä tähän hetkeen. Tähän astihan mm. Barcelona on ottanut merkittäviä määriä lainaa, joka on vakuutettu tulevilla kassavirroilla.

Sen sijaan kun kerran KPMG:tä käytetään lähteenä ja puhutaan pelaajien markkina-arvosta, voisi otsikon "Player value not immune to pandemic" alta löytyä relevantimpaa tietoa aiheeseen liittyen. Päiväys 6.5.2020.

Mielenkiintoisia arvioita tässä topicisssa pohdittuihin kauden perumiseen liittyen tuolta löytyy. Oman tulkintani mukaan vahvistaa entisestään käsitystäni siitä, miten pelaajien omissa intresseissä on todennäköisemmin kauden jatkaminen kuin keskeyttäminen - koska raha.

Jos kausia ei pelattaisi loppuun, ottaisivat top 10 -liigojen pelaajien markkina-arvot peräti noin 26,5 % takapakkia. Vaikka kaudet pelattaisiin loppuun, olisi koronan vaikutus 17,7 %. Kausien jatkamisella siis tämän lähteen mukaan vajaan 10 prosenttiyksikön vaikutus pelaajien markkina-arvoon. (Sivu 9.)

Pelaajilla ja seuroilla ym. on jo nyt aihetta huoleen rahavirtojen merkittävän kaventumisen suhteen. Kausien peruuttaminen toisi negatiivisen kerrannaisvaikutuksen jo valmiiksi synkkään tilanteeseen.

Raportissa mainitaan myös, että vapaat agentit ovat entistä kuumempaa kamaa ja sopimuksia myös ostettaisiin entistä harvemmin ulos. Voisiko tästä kuitenkin pelaajat myös hyötyä sitä kautta, että siinä tapauksessa ostajat tappelisivat pelaajasta palkkapussin suuruudella. Toisaalta jos rahaa on ylipäätään vähemmän, niin ei tässä taida pelaajat marssia voittajana missään skenaariossa.

Sivulla 6 ennustetaan, että pelaajien palkoissa on odotettavissa laskusuhdanne myös pitemmällä aikavälillä. Toisaalta seuraavassa kappaleessa ennakoidaan tällä olevan kaikkiaan positiivinen vaikutus jalkapallon toimialan kestävyydelle. Kun pelaajien hankinta on entistä varovaisempaa ja kiinnitetään enemmän huomiota mm. palkkaehtoihin ja lääkärintarkastuksiin.

Offtopicina mainittakoon Kuninkaan koronatapaus, josta on tänään uutisoitu joka paikassa. Neljä viikkoa sairastelua ja pari viikkoa toipumista päälle, toivottavasti ei osu itselle tai kanssafoorumisteille tuollainen tauti. :peukku_alas:

Joo, tuo on kiinnostava dokumentti.

Mikäli joukkueiden liikevaihto pienenee, pienenee samalla myös pelaajien markkina-arvo. Kukaan ei tietysti nyt tiedä, nouseeko seurojen talous pandemiaa edeltäneelle tasolle tai kuinka pitkään se kestää.

Keskustelussa koronan vaikutuksista puhutaan jalkapalloseuroista usein yhdenmukaisina ja samojen lainalaisuuksien alla olevina organisaatioina. Käytännössähän erot ovat ihan valtavia.  Esim. omistajatahoista riippuen seurojen resilienssi, muutoskyvykkyys vaihtelee todella paljon. Man city, PSG, Juve, Real,  (ehkä lähivuosina jopa Newcastle) jne. voivat jatkossakin ostaa ihan kenet huvittaa, koska hinnat määrittyvät markkinoilla ja näiden seurojen taloudelliset mahdollisuudet ovat edelleen ylivertaiset. Lyhyellä aikavälillä koronan aiheuttama liikevaihdon pienentyminen voi lisätä seurojen välisiä eroja. Toisaalta käytäntö on myös osoittanut, että suurseurojen yksittäisillä ennätyssiirroilla on melko laajoja vaikutuksia koko siirtomarkkinoihin. Vrt. Neymar Barca -> PSG ja siitä seurannut huippupelaajien arvonnousu + eri joukkueiden tekemien ”korvaushankintojen” siirtosummien kasvu. Eli pidemmällä aikavälillä esim. PSG:n rahankäyttö nostaa useiden joukkueiden liikevaihtoa ja pelaajien arvoa/palkkoja. 

Sitten on kokonaan toinen juttu, pidetäänkö tuota kehitystä toivottavana vai ei. Jalkapallo ei kuitenkaan ole ainoa laji, jossa esim. palkat ovat huomattavan korkeita (vrt. NBA, NFL, NHL).

Että mutta joo. Yhteenvetona voisi todeta, että seurojen muutoskyvykkyys ja  taloudellinen perusta vaihtelee paljon, lisäksi vaikutukset ovat erilaisia eri aikaperspektiivissä (lähikuukaudet, 1-2 vuotta, +3 vuotta). Eurooppalaiset huippusarjat tai ainakin joukkueet ovat kuitenkin koko ajan hakeneet kasvua kansainvälisen ”urheiluviihteen” alueelta.  Se voi hetkeksi hidastua, mutta jos nuo ”megatrendit” tai edes osa niistä jatkuu, kasvavat suurimmat seurat ja pelaajien markkina-arvot myös tulevaisuudessa.Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 6742
Italian hallitus on anatanut luvan Seria A:n joukkueille aloittaa joukkueharjoitukset viikon päästä maanantaina. Eli siellä edetään aikataulussa.

https://yle.fi/urheilu/3-11346769
I left years ago but I never left. I'm also leaving today, but I'm actually staying.    -Joselu-

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093
Danny Roselta rajua tekstiä liittyen kauden jatkamiseen. Taitaa kuitenkin tosiaan edustaa vähemmistöä mielipiteensä kanssa. Tai sitten iso osa samalla tavalla ajattelijoista ei uskalla avata suutaan, mene ja tiedä.

Lainaus
"The government is saying we are bringing football back because it is going to boost the nation's morale," he said in an Instagram live session.

"I don't give a f*ck about the nation's morale. People's lives are at risk. Football shouldn't even be spoken about coming back until the numbers have dropped massively.

"It's b*llocks. We'll see. I'm supposed to be tested on Friday, so we will just have to wait and see.

"I didn't even listen to the announcement [on Sunday] - no football until June 1 or something. I don't even pay attention to any of that. I'm sad people are getting sick and being affected but football should be the last of things that needs to get sorted."

Briteissä on nyt Boriksen lausuntojen jälkeen paluu kentille aikaisintaan kesäkuussa. Häntäpään joukkueet ovat huolissaan siitä, että on puhuttu paljon neutraalilla kentällä pelaamisesta, jolloin kotietua ei olisi tärkeissä putoamiskamppailuissa. Tällä viikolla liigapomon johdolla on keskusteltu myös ensimmäistä kertaa kauden keskeyttämisen mahdollisuudesta, joskin kaikki mahdollinen tehtäneen, ettei siihen tarvitse mennä.
« Viimeksi muokattu: 12.05.2020, 00.45.59 kirjoittanut TAMI »

Redondo

 • Vieras
Saksassa näyttäisi olevan joukkueilla todella tiukat säännöt koronaan liittyen. Augsburgin koutsi Heiko Herrlich on rikkonut karanteenimääräyksiä poistumalla joukkueen hotellista ostamaan hammastahnaa. Seurauksena Herrlich on sivussa tämän päivän harjoituksista ja huomisesta Wolfsburg-matsista.

https://www.bbc.com/sport/football/52670775

Redondo

 • Vieras
Bundesliigan TV-lukuja: Saksassa Sky Sportsin maksullisesta palvelusta lauantain kierrosta katsoi 3,86 miljoonaa katselijaa, joka on yli kaksinkertainen määrä normaaliin lauantaikierrokseen verrattuna. Sen päälle ilmaiskanavalta tullutta 5 matsin yhteislähetystä katsoi 2,45 miljoonaa katselijaa.

https://www.thenational.ae/sport/football/record-viewership-for-bundesliga-restart-in-germany-1.1020668

Olisipa mielenkiintoista kuulla myös globaalilla tasolla katsojamäärät. Pitää odotella, josko joku media tekisi niistä selkoa.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093
Bundesliigan TV-lukuja: Saksassa Sky Sportsin maksullisesta palvelusta lauantain kierrosta katsoi 3,86 miljoonaa katselijaa, joka on yli kaksinkertainen määrä normaaliin lauantaikierrokseen verrattuna. Sen päälle ilmaiskanavalta tullutta 5 matsin yhteislähetystä katsoi 2,45 miljoonaa katselijaa.

https://www.thenational.ae/sport/football/record-viewership-for-bundesliga-restart-in-germany-1.1020668

Olisipa mielenkiintoista kuulla myös globaalilla tasolla katsojamäärät. Pitää odotella, josko joku media tekisi niistä selkoa.

Mielenkiintoista myös nähdä, miten katsojaluvut kehittyvät tästä 1-5 kierrosta eteenpäin. Kyllästytäänkö tyhjien katsomoiden matseihin vai jatkuuko suosio? Sehän oli selvää, että alun huuma on taattu.

Englannissa liigan paluuseen on ottanut nyt kantaa maan kovin auktoriteetti, Eva Carneiro:

https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-8329303/Ex-Chelsea-doctor-Eva-Carneiro-says-soon-English-football-return-amid-coronavirus.html

Eva-täti on huolissaan liian aikaisesta paluusta kentälle, jos homma vedetään futiksen ehdoilla muun maan kärsiessä hätää.

Briteissähän kuolemien määrä nousi jo Italian ohi USA:n taakse.

e. Marcassa juttua Bundesliigan loukkaantumisista koronan jälkeen. Vaikka vaihtoja sallitaan tällä hetkellä 5 per ottelu, loukkaantui peleissä jo 8 pelaajaa ekalla kierroksella. Jutussa haastateltu entinen Realin fysiikkavalmentaja ennakoi, että suunnitellulla ottelutahdilla loukkaantumisten määrä kasvaa eksponentiaalisesti. :peukku_alas:
« Viimeksi muokattu: 18.05.2020, 17.10.59 kirjoittanut TAMI »

Redondo

 • Vieras
Viaplayn lukemia avauskierrokselta koko pohjoismaiden tasolla: Ruhrin derbyn katsojamäärä nousi syksyn koitokseen verrattuna 400%. Samainen ottelu keräsi myös 75% enemmän katsojia kuin mikään muu tämän kauden bundesliiga-matseista.

https://www.suomifutis.com/2020/05/viaplay-takoi-hurjia-lukemia-bundesliigan-huippupelin-katsojamaara-nousi-pohjoismaissa-400-prosenttia-edellisesta/Bundesliigan loukkaantumisista koronan jälkeen. Vaikka vaihtoja sallitaan tällä hetkellä 5 per ottelu, loukkaantui peleissä jo 8 pelaajaa ekalla kierroksella. Jutussa haastateltu entinen Realin fysiikkavalmentaja ennakoi, että suunnitellulla ottelutahdilla loukkaantumisten määrä kasvaa eksponentiaalisesti. :peukku_alas:
Bundesliigassa sentään saatiin vähän väljyyttä otteluohjelmaan ja arkikierroksia joudutaan pelaamaan vain 2 ennenkuin kausi loppuu kesäkuun lopussa. Ei esim. Espanjassa tai Englannissa tule olemaan tällaista "luksusta" kun kaudet pyörähtävät myöhemmin taas käyntiin ja pelejäkin on jäljellä enemmän. Valtava haaste tämä tulee olemaan joukkueille ja vaikutukset tulevat näkymään pitkälle ensi kauteen, kun kesälomastakin joudutaan melko varmasti tinkimään.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093
https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/coronavirus-troy-deeney-project-restart-refuse-when-a9521381.html

Watfordin kulttipelaaja Troy Deeney kieltäytyy palaamasta treeneihin, koska hänen 5-kuukautisella lapsellaan on ollut hengitysvaikeuksia ja pelkää, että tälle tarttuu korona.

https://www.goal.com/en/news/premier-league-confirms-six-positive-covid-19-tests-from/1m9lwcqy1rnd219ji8ua7dg1r4

Valioliigan osalta 748 testatusta oli 6 positiivista. Karanteeniin mars.

TAMI

 • Yli-Valvoja
 • *
 • Viestejä: 5093
La Liga jatkumassa pääministerin mukaan 8.6.

Koska tuo 8. päivä on maanantai, todennäköisesti perjantaina 12.6. pelataan ekan kerran.

https://www.eurosport.co.uk/football/liga/2019-2020/football-news-la-liga-can-return-on-june-8-spanish-pm_sto7756307/story-amp.shtml

Redondo

 • Vieras
Jos jonkun La Liga -pelaajan olisi voinut veikata hölmöilen korona-rajoitusten kanssa, niin aika moni olisi "luottanut" Sevillan kauhukakaraan Ever Banegaan. Ja eihän argo olisi tietenkään pettänyt, vaan siellä ollaan pidetty terveysviranomaisten rajoitusten vastaisesti yli 10 hengen bileet. Ja tottakai on ollut pakko laittaa kuvat Instagramiin. Banegan ohella bileissä on ollut mukana Ocampos, Franco Vazquez ja Luuk de Jong.

https://www.marca.com/futbol/sevilla/2020/05/24/5eca844922601d5e248b4655.html

Alpo

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 6742
Marca saanut jostain tietää tulevat pelipäivät. Nyt pelataan myös maanantaisin ja perjantaisin.

https://www.marca.com/en/football/spanish-football/2020/05/27/5ece9f11268e3ee9568b45a0.html
I left years ago but I never left. I'm also leaving today, but I'm actually staying.    -Joselu-