Kirjoittaja Aihe: Pallo on pyöreä  (Luettu 17700 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pälle

 • Viestejä: 2359
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #20 : 31.03.2006, 20.50.42 »
Noihin suurin otteluihin täytyy lisätä eräs ottelu Hollannista.. 
"Eredivien klassikkojen klassikkoon, Ajax Amsterdamin ja Feyenoord Rotterdamin kohtaaminen.
Vuosien saatossa näiden toisiaan (lievästi sanottuna) helvetisti vihaavien kannattajien välisissä tansseissa on kuollut pienen suomalaisen kylän verran ihmisiä, estääkseen viime kohtaamisen kaltaisen kivisodan oli Hollannin jalkapalloliitto antanut joukkueille oman ukaasinsa: Seuraavan rähinän syttyessä ei Ajaxin kannattajilla ole asiaa Rotterdamiin viiteen vuoteen, kuin ei myöskään Feyenoord kannattajilla Amsterdamiin."
tuo on lainattu yhdeltä sivulta
"Kun synnyin, taivaalta osoitettiin minua ja sanottiin: Tuo on se kaveri." - Romario

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #21 : 03.04.2006, 14.55.54 »
Jalkapallo on urbaania


Jalkapallo on melkoisen urbaani laji ja sitä se on oikeastaan aina ollutkin. Brittein saarilla nykyiseen muotoonsa vähitellen muovautunut peli on kehittynyt muun muassa siitä, kun naapurikylät ja niiden asukkaat mittelivät voimiaan toisiaan vastaan älyttömässä ja säännöttömässä lajissa, jossa pyrittiin suurella väkijoukolla viemään pallo sovittuun kohteeseen eli maaliin. Ihmiset ryntäilivät kaduilla ja taistelivat toisiaan vastaan. Myöhemmin, kun laji alkoi kehittyä nykyisiin uomiinsa, lähti suurin innostus peliä kohtaan työläiskortteleista, luokkayhteiskunnan talonpojista, ja siitä muodostui kansan huvi.

Jalkapallo asettui kaupunkeihin jo hyvissä ajoin, sillä seurat perustettiin kaupunkeihin ja yhä parhaat ja suurimmat seurat ovat kotoisin maitten suurista kaupungeista. Oman kaupungin identiteetti on historian saatossa ollut seuroille tärkeä, mutta monissa maissa myös muulla kuin omalla kaupungilla on merkitystä - esimerkiksi FC Barcelona ei symboloi vain kotikaupunkiaan, vaan koko Katalonian maakuntaa. Rovaniemen Palloseura ei ehkä niinkään edusta nimen omaan Rovaniemeä, vaan sitä, että Lapissakin osataan, ainakin jonkin verran, pelata jalkapalloa, vaikka ollankin pohjoisella napapiirillä ja jääkarhut hengittävät niskaan.

Kotikaupungin (ja maakunnan tms.) vaikutus on syvästi vaikuttanut suurten seurojen identiteettiin. Ottakaamme esille muutamia valaisevia esimerkkejä: Atlético Madridin logossa on esitettynä karhu, joka symboloi Madridin kaupunkia; AS Roman värit (keltainen ja punainen) ovat myös Rooman kaupungin värit. Real Betis pelaa yllään Andalusian maakunnan värit (valkoinen ja vihreä). Kuopion Palloseuralla on käytössään kotimaakuntansa, Pohjois-Savon, värit (keltainen ja musta). Listausta voisi jatkaa vaikka kuinka paljon, mutta on tietysti luonnollista, että seurat ovat halunneet kiinittyä kotipaikkaansa, sillä ilman omaleimaista nationalismia kaikki olisi väritöntä, hajutonta ja varsin mautonta.

Jalkapallon pelaajilliset alkulähteet löytyvät myös usein juuri kaupungeista. Otetaan esimerkiksi maailman suurin jalkapalloilijoiden tuottaja Brasilia. Yhä useampi ja useampi brassifutari on kotoisin kaupungista ja vielä useammin kaupungin slummista, jossa on ollut aikaa pelata jalkapalloa ja harjoittaa taitoja ahtailla kujilla ja lähiöiden pienillä kentillä. Sen sijaan köyhään maanviljelijäperheeseen kuuluvalla lapsella ei välttämättä ole mahdollisuutta tai aikaa harjoittaa jalkapalloa. Tämä seikka pätee toki myös muissa maissa kuin vain Brasiliassa.

Kaiken kaikkiaan jalkapalloilullinen vastakkainasettelu on pohjimmiltaan lähtöisin siitä, että halutaan näyttää naapurikaupungille niin sanotusti taivaan merkit ja paikka, missä kaappi todella seisoo. Ihmisen luonne ja mentaliteetti pyrkii olemaan naapuriaan parempi, mutta samalla se pyrkii myös sisäiseen valtataisteluun ja voittoon pyrkimiseen ja silloin ei ole tärkeintä enää oma kaupunki, vaan oma seura, koska eihän kukaan roomalainen voi kannustaa yhtä aikaa AS Romaa ja Laziota, eikä kukaan livepoolilainen Liverpoolia ja Evertonia ja niin edespäin.

Näin ollen jalkapallo on kaupunkien ja maakuntien/provinssien/osavaltioiden välistä urheilullista sotaa, joka ilmenee kaikista parhaiten nimen omaan katsomossa ja kentän ulkopuolella, sillä itse pelissä pelaajat ajattelevat lähtökohtaisesti vain ottelun voittamista ja sitä, mitä kentällä jalkapalloilullisesti tapahtuu. Loppujen lopuksi kaikki kietoutuu juuri siihen, että kumpikin haluaa näyttää toiselleen olevansa parempi ja saattaa toisen häviön partaalle. Viestissä ennen tätä tuli hyvä pointti Hollannista, jossa eivät pelkästään Ajax ja Feyenoord ole vihollisia, vaan myöskin niiden kaupungit keskenään, sillä amsterdamilaiset pitävät rotterdamilaisia typerinä maalaisina ja rotterdamilaiset amsterdamilaisia huonokäytöksisinä snobeina.

Mágico Madrid

 • Viestejä: 6090
 • La Saeta Rubia 1926–2014
  • Los Blancos
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #22 : 09.06.2006, 01.06.17 »
"Jalkapallo on peli, jossa 22 miestä juoksee 90 minuuttia pallon perässä ja lopulta Saksa voittaa."

kuolematon letkautus Gary Linekerilta.. noinhan se oli tuolloin..

"Jokainen lapsi maailmassa joka pelaa jalkapalloa haluaa tulla Peléksi. Minulla on suuri vastuu näyttää heille, ei vain sitä että miten tulla jalkapallopelaajaksi vaan miten tulla mieheksi."- Pelé

"Nací para el fútbol como Beethoven para la música".- Pelé

" La Saeta Rubia es el Real Madrid"¡HalaMadrid!

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #23 : 21.10.2006, 20.49.54 »
Eäääh... niinh; kun on ollut vain yksi Michelangelo ja vain yksi Beethoven... niin, kas, on vain yksi Pelé ja jokainen suurpelaaja on omalla tavallaan aina ainutlaatuinen ja jättävä jälkensä jalkapallon historiaan. Siksi onkin melko naiivia puhua aina uusista peléistä ja maradonista, sillä vaikka jostakusta pelaajasta tulisi taidoiltaan ja saavutuksiltaan jopa suurempi kuin Pelé tahi Maradona, niin silti on aina vain yksi Pelé ja yksi Maradona.

Maradonaan on lisättävä tietynomainen myyttilegendaarisuus, ristiriitaisuudet miehen koko peliurasta, sekä asiat, jotka tekevät hänestä yhä kiehtovamman omalla tavallaan piti niistä asioista eli ei. Jumalan Käsi, huumekäry, vaikeudet siviilielämässä, rohkeat lausunnot ja Che-tatuointi ovat asioita, jotka tekevät Diegosta persoonallisesti mielenkiintoisemman kuin Pelé, joka lähinnä on onnistunut ryssimään vain raha-asioissaan... noh, onpa tilillä yksi avioero ja pojan sekoilut, mutta Pelé on tietyllä tavalla "puhtaampi" kuin Maradona - ei välttämättä kokonaisuutena aivan yhtä mielenkiintoinen kaikissa ristiriidoissaan mielipiteitten jakajana.

Henkilökohtaisesti olen väsynyt jahkailemaan siitä, kumpi on parempi: Pelé eller Maradona. Heitä on keskenään vaikea arvioida, sillä he pelasivat eri vuosikymmeninä eri tasoilla. Jos minulta kysyttäisiin koko maailman edessä "Pelé vai Maradona?", vastaisin yksinkertaisesti "di Stéfano".

Niin, ja loppuun tietysti nykyajan maradonat; heitä Argentiina on maailmalle antanut jo yllinkyllin: Saviola, Messi, Tévez, Agüero, d'Alessandro, Ortega...

* * *

PS.

... onhan niitä peléjäkin, mutta on vain sellainen fiilis, että Brasiliassa Pelé on "koskemattomampi" kuin Maradona Argentiinassa. On taasen sitten eri asia, haluaako puhua lainkaan mistään Peléstä, sillä kaikkien aikojen romanttisin brassipeluri on rullaava Mane Garrincha; pikkulintu, joka kuoli yksin, sairaana ja juovuksissa... vähän niin kuin eräs Cristofo Columbo aikoinaan Valladolidin kaupungissa luullen yhä, että oli löytänyt meritien tarumaiseen Intiaan.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #24 : 02.12.2006, 15.34.54 »
<< Jalkapallo... >> ... runoutta... (pieniä hajatelmia. Minä en ota vastuuta, pallo tehköön työn, vaikka ilman kosketusta ei sekään maaliin yleensä mene. Vähän niin kuin legenda Kiovan Dynamon kunniasta: Me nyt vain satumme olemaan niin hyviä, ettemme suostu häviämään edes kuoleman uhalla. Voiko olla romanttisempaa?) ::)

---

Kalpeana vaihtopenkillä,
hikisenä tuomarin edessä,
vimmastuneena vihellyksestä,
kannattajat naamioituneena väreihin.
Keinovaloissa illalla,
auringon poltteessa päivällä,
kuivana sateessa,
märkänä juhlinnasta.
Tuttu haju käytävässä,
juuri ennen kävelyä.
Kaikkialla vain huutoa, laulua...
savua ilmassa, emme saa tukehtua!
Maalin jälkeen me kaikki räjähdämme ja tuntuu kuin maailma olisi polvillaan.


---

Ilman valmentajaa,
ilman pelaajia.
Niitä ilman meillä ei ole joukkeita,
mutta meillä voi olla seura; sen värit, sen tunnus.
Ja kun meillä on joukkue, meillä on intohimo ja luovuus.


---

Pelaaja uskomaton;
pallo pysyi kentällä!
Yleisö osoittaa suosiotaan,
mutta sitten avustava liputtaa.
Loputtomalta tuntuva vihellyskonsertti,
kädet nousevat ilmaan, hyökkääjä kiroaa.
Puoliajan loputtua joku miltei osui kolikolla;
tätä ei hevillä unohdeta.


---

... ja minä kyllä olisin seurannut sinua, jos vain olisit odottanut.
Seurannut Pariisiin, Madridiin, Barcelonaan... jopa Istanbuliin.
Olisin tullut Manchesteriin, Berliiniin, Kööpenhaminaan ja Helsinkiin.
Minä olisin ollut mukanasi stadioneiden kaiuissa. Savun katveessa, lippujen alla laulujen rajamailla.
Olisin kaatunut mukanasi ja seurannut.
Mutta jäin, koska et antanut minun tulla mukaasi...
... ja kadun sitä vieläkin.


---

Ja edelleen pallo on pyöreä ja totuus on, että jalkapallo on omalla tavallaan runoutta ja jalkapalloilusta voi kirjoittaa runoutta niin kuin taikinasta voi tehdä pullia. Mutta pelkkä runous olisi kohtuuttoman pientä jos halutaan kuvata ylitaiteellisesti jalkapalloa, sillä siihen tarvitaan myös proosaa, jota kuitenkaan en ala tässä tarjota, koska ketä kiinnostaa liialliset hajatelmat ja pyrkimykset osoittaa jotain sellaista, josta pystyy tarjoamaan murto-osin runomuodossa - tyylikkäästi ja nykyaikaisesti; nopeasti ja helposti.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #25 : 23.01.2007, 17.19.51 »… vaikka minä kuinka kiertelisin planeettaamme, löytäisin vain muutaman harvan ja säälittävän paikan, jossa Sinä et ole läsnä. Niissä paikoissa en viihdy tai jos viihdyn, niin voinen kai nauttia täysin erilaisesta kulttuurista – tosin sellaisesta, missä Sinua hyljeksitään, niin kuin siinä eräässä maassa, jossa Sinä selvästi häviät lajille, joka kantaa Sinun nimeäsi ollen kuitenkaan missään tekemisissä Sinun kanssasi.

Sinä poistat suruni, lisäät tuskaa, kohotat riemua ja annat sydämeni pakahtua jännityksestä. Sinä pistät minut sanomaan asioita, joita en kuvittelisi sanovani muuten ja Sinä pistät minut haaveilemaan, kuvittelemaan, muistelemaan ja suunnittelemaan. Sinä pistät minut miettimään, kiistelemään, muttet koskaan unohtamaan – et varsinkaan katkerimpia hetkiä.

Vaan kun vihreällä veralla Sinä uljaasti pompit, jonkun kesyttämänä, nautit asemastasi – Sinä, la vieja – ja kun saat taas hyväillä maalin valkoista verkkoa, tuntuu kuin koko ympäröivä maailma saisi orgasmin. Sinä kuitenkin pystyt myös hiljentämään, niin teit eräänä vuonna eräällä suuren suurella stadionilla, ja vaikka paikalla oli miltei kaksisataatuhatta ihmistä, olisi voinut nuppineulankin kuulla putoavan.

… ja Sinä olet minun. Minun! Ahneudella ei ole rajoja – vanha porttoni, ikuinen ystäväni, veljeni, sisareni. Sinä joka olet aina tyylikäs huolimatta kaikesta siitä negatiivisesta, jota olet historiasi saatossa aiheuttanut. Tämän kirjoituksen omistan kaikille niille, jotka ovat joskus kohdanneet kuoleman Sinun vuoksesi, sillä Sinä olet ennen kaikkea tavattoman epäreilu, mutta niin on Maailmakin ja Elämä.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #26 : 30.01.2007, 23.08.08 »
Niin kuin Uruguayn kaikkien aikojen unijalkapalloilija Eduardo Galeano on hienosti kirjoittanut: "Mikään ei ole yhtä tyhjä kuin tyhjä stadion."
... eikä mikään ole yhtä äänetön kuin tyhjä stadion; niin äännetön, että tyhjän stadionin kentällä seisoessaan saattaa jopa kuulla tuhansien ihmisten huutomyrskyn.

Stadion, areena, on se paikka, jossa ihmiset kokoontuvat katsomaan, kannustamaan ja hurraamaan. Maailman ensimmäisenä kunnollisena stadionina voitaneen pitää Rooman valtakunnan Colosseumia. Noin 50 000 -paikkainen ulkoilmateatteri todisti aikoinaan teloituksia, kilpa-ajoja ja tietenkin gladiaattoritaisteluita.


Colosseum à Roma

... vaan millainen sitten on täysi stadion? Huutava, kiljuva, vaativa stadion? Suurimmat stadionit ovat kuin kaupunkeja (Chamartín, Nou, 'cana, Azteca, 'falen, Meazza...): kaupungilla on kaupunginosansa, stadioneilla katsomonosansa. Kaupungeilla on katunsa ja talonsa, stadioneilla on rivinsä ja tuolinsa. Kaupungissa asuu monenlaisia ihmisiä, stadioneilla on monenlaisia ihmisiä - katkarapukatsomo, peruskausikorttilainen, turisti, äärikannattajat, vieraskannattajat ja ne, jotka ovat paikan päällä vain näön vuoksi. Näin ei tietenkään ole pelkästään jalkapalloilussa, vaan jokaisessa urheilussa.

... mutta kuinka käy tuomitun? Mitä tekee César? Hän nostaa kätensä, hän nostaa peukalonsa... ja laskee sen :peukku_alas:. Ja kun veri purskahtaa kuolleen kaulasta, yleisö hurraa oikealle päätökselle ja oikealle teolle; nykyajankin stadioneilla taistellaan elämästä ja kuolemasta, kunniasta ja häpeästä. Stadion on oma maailmansa, oli se kuinka pieni tai suuri tahansa.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #27 : 03.02.2007, 01.04.16 »
Tämän kirjoituksen omistan kaikille niille, jotka ovat joskus kohdanneet kuoleman Sinun vuoksesi, sillä Sinä olet ennen kaikkea tavattoman epäreilu, mutta niin on Maailmakin ja Elämä.

... ja niin olit epäreilu myös sille poliisille, joka kohtasi kuolemansa Catania-Palermo-ottelussa eilisen päivän puolella. Uusi järkyttävä, kerrassaan epämiellyttävä tapaus jalkapalloilun historiassa. Rauha hänen sielulleen, kuolit täysin turhaan... :-[Kyynelkaasun vaikutuksen saivat kokea myös tavalliset katsojat ja pelaajat. Onko tämä nyt kivaa? Onko poliisin ylipäätään oikein käyttää kyynelkaasua tällaisissa tapahtumissa? Palermon ultrat eivät kuitenkaan tulleet Cataniaan kannustamaan omiaan, ei, he tulivat sotimaan ja sota sai yhden kaatuneen - yleisen järjestyksen edustajan.

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #28 : 03.02.2007, 12.29.15 »
Kaikki on mahdollista mafian ohjailemassa ja naurettavassa Serei A:ssa. Tästä todisteena tuo yllä oleva juttu, sekä Serie B:tä pelaava Juventus.
« Viimeksi muokattu: 05.03.2007, 21.23.16 kirjoittanut E-spel »
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

Puskas

 • Viestejä: 1835
 • Oma teksti
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #29 : 03.02.2007, 12.37.43 »
Kyynelkaasun vaikutuksen saivat kokea myös tavalliset katsojat ja pelaajat. Onko tämä nyt kivaa? Onko poliisin ylipäätään oikein käyttää kyynelkaasua tällaisissa tapahtumissa? Palermon ultrat eivät kuitenkaan tulleet Cataniaan kannustamaan omiaan, ei, he tulivat sotimaan ja sota sai yhden kaatuneen - yleisen järjestyksen edustajan.

Se, että pelaajat tai katsojat saavat vähän kyynelkaasua silmilleen on helvetin pientä siihen verrattuna, että joku kuolee fanien sikailun seurauksena. Omasta puolestani tällaista paskasakkia kuten Palermon ultrat kohti voisi vaikka suoraan ampua haulikolla, kun ottelun seuraamisella ei todellakaan ole mitään tekemistä näiden kavereiden toiminnan kanssa.

HannuTouru

 • Viestejä: 2160
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #30 : 03.02.2007, 14.55.14 »
Palermon ultrille lähtee kyllä taas varaukseton  :keskari:
"Ganar queremos todos, pero sólo los mediocres no aspiran a la belleza."

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #31 : 14.02.2007, 00.48.06 »
"Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin jalkapallo."

"Onko todella?"

"Se oli pelkkä vitsi."
No uuh Casalle ja Kezallekin... BTW, Antoniota kehiin, mjataah don Fabio!!! :o :traktori:

Muutama loistelias filminpätkä...

http://youtube.com/watch?v=yoZaACX94Fc
Il Derby della Capitale :pallo:

http://youtube.com/watch?v=duWQqbAWk1Q
Morientes ilveilee :tuoppi:

http://youtube.com/watch?v=eUSkmPeZAvg
Roby määrää :o

http://youtube.com/watch?v=fwfme-nHohw
Vespa niskaan :peukku_alas: ???

http://youtube.com/watch?v=pJe9nHR9r20
Figo Juudaksena. Hyvä ettei kukaan osunut :-\


... la historia continua...

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #32 : 27.02.2007, 11.36.10 »


 :pallo:

Kuin narusta vetäen[/b]

Jos tiedät erään ottelun vuoden 1982 Espanjan MM-kisoista, niin voinet arvata, miltä tämän pienen keromuksen tapahtumat suurin piirtein näyttävät. Niin, Unkari oli tuolloin, vuonna 1982, Vetäjä ja El Salvador oli Raahattava. Jos taasen et tiedä kyseistä ottelua, niin voin vain sanoa ottavani osaa tietämättömyydellesi.

 :pallo: pysyy numero kympin jalassa kuin liimattuna. Hän kuljettaa pelivälinettä määrätietoisesti halki keskialueen. Vastaan asettuu kolme puolustajaa. Tuntuu hassulta, että niin monen miehen ei onnistu ottamaan palloa pois.

Numero kymppi harhauttaa kerran, toisen, kolmannenkin, kunnes kaikki onnettomat puujalat ovat pää pyörällä ihmettelemässä maalin syntymistä; maalivahtikin on kuin pahin puulaakipelaaja. Tulostaulu kertoo korutonta kieltään: 6-0.

Maaleja syntyy kuin liukuhihnalta, kuin narusta vetäen. Pelillinen ero on valtava. Joukkueiden välillä on pimeä kuilu. 7-0, 8-0, 9-0... tappiolla oleva ei vaivaudu enää turhautumaankaan.

Lopulta soi loppuvihellys. Tuomari päättää lopettaa moisen pelleilyn minuuttia ennen täyttä aikaa. Lopputulos: 12-0. Goljat näytti, ettei Daavid omaa mitään mahdollisuuksia. Isompi syö pienempänsä aina milloin tahtoo. Totuus oli kuitenkin toinen: Goljatin talous oli surkealla pohjalla, murskavoitto ei auttanut, vaan seura tuhoutui. Daavid pelaa tänäkin päivänä korkeimmalla sarjatasolla, tosin jumbosijoilla.

-------------

WC '82: Unkari - El Salvador: 10-1

-------------

... vaikka olihan tuo kyseinen ottelu melkoinen vitsi, toisin kuin germaanien tuhoaminen Chamartínilla ja maailman paras tuuletus... he ovat kuin kaksi marjaa:... maolainen toki teki vielä kavennuksen, muttei vaivautunut edes tuulettamaan:

... on se afro ollut niin vallankumouksellinen, oijoi.

------------

Tai sitten yksi ikimuistoisimmista otteluista; ahtaalla Sàrrialla enkelinkasvoinen sopupelaaja vastaan kiihottavat sambarytmit...


Mágico Madrid

 • Viestejä: 6090
 • La Saeta Rubia 1926–2014
  • Los Blancos
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #33 : 27.02.2007, 11.40.50 »
onko toi n.11 Zico?
" La Saeta Rubia es el Real Madrid"¡HalaMadrid!

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #34 : 27.02.2007, 16.40.39 »
onko toi n.11 Zico?

Ei, vaan Éder. Kukonpoika pelasi numerolla 10, luonnollisesti.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #35 : 02.03.2007, 22.20.11 »
"Tuokaa kentälle pallo."
*pallo tuodaan kentälle*
"Tuokaa kentälle Litti."
*Litti astelee nurmelle*
"Kirjoittakaa minulle tästä kauneudesta."
*Pakkanen kirjoittaa*
"Valokuvatkaa minulle tämä hieno hetki."
*Tamminen valokuvaa*

... ja Pakkanen kertoo suhteestaan italialaiseen futikseen, romantisoi Bolliksen kupeessa. Ja Tamminen kertoo matkoistaan ja valokuvistaan eteläamerikkalaisesta jalkapallosta. Kynä on Pakkanen, filmi on Tamminen - he ovat älykköjä, jalkapalloilullisen taidevirran esilletuojia ja heitä tulee ylistää.

... tai tuokaa minulle Galeanon kynä, mieli ja nokkeluus. Ballin historiantuntemus San Sebastiánin kaduilta, Bellosin fiilikset Rion karnevaaleista... Kuperin ajatusmaailma Ajaxista... Ismailin muistelot pelaajaurasta. Tuokaa ilmaisuvoima ja asiantuntemus.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #36 : 05.03.2007, 18.48.19 »
<BtW>. Michel Platini on täysin oikea henkilö UEFA:n johtajaksi.

Lainaus
uefa.com: You have always been a football romantic. Will your attitude towards football inspire you for your future tasks?

Mr Platini: Fortunately I am a romantic. We are living in a civilised world; football is a great sport, a treasure, a piece of jewelry. It's good that there are still romantics, 99.99 per cent of the people are romantics who love the artists, the players and football. There is not only politics, business, violence, hooliganism and corruption in football. There are also very nice things in football, and I belong to those people who defend these things. Football is also a game, we should not forget that.

... vaikkakin se romantiikka, mitä allekirjoittanut koettaa tuoda esille tämän otsikon alla sekä objektiivisesti että subjektiivisesti, pitää sisällään myös jalkapalloon liittyvät lieveilmiöt - romantiikka on osa kaunistelematonta todellisuutta, se ei ole mitään kelluntaa utopistisessa kukkaismaailmassa ja sokeudessa, kun ei haluta kohdata oikeaa maailmaa eikä oikeaa jalkapalloa.

Platini itsessään on tietysti tavattoman romanttinen pelaaja jalkapallohistoriallisesti: hän pelasi Heyselissä kuolleitten jälkeen, hän teki maalin kalmiston hajuisessa ympäristössä. Ja kesällä '86 hän pelasi ikimuistoisessa ottelussa Brasiliaa vastaan... ja epäonnistui pilkkukisassa vastapuolen ykkösen, Zicon, kanssa.


E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #37 : 05.03.2007, 21.28.33 »
Kyllä, Platini oli loistava pelimies, mutta onko hän oikea ihminen UEFAn johtoon? - No ei todellakaan. Itselle riittää perusteeksi jo se UEFAn ehdottoman helmen, eli Champions Leaguen tarkoituksellinen heikentäminen, tai siis tarkemmin sen yritys. Uskon, että suuri yleisö ei todellakaan halua, että Valenciat, Arsenalit ja Romat korvataan kaiken maailman Haaremhaaremeilla ja St. Etienneillä.  :keskari:

Edit. Itseasiassa Platini UEFAn johtoon on yhtä oikea ihminen hommaansa kuin Eero Heinäluoma, joka ylioppilastutkinnolla istuu valtion rahakirstun päällä.
« Viimeksi muokattu: 05.03.2007, 21.34.30 kirjoittanut E-spel »
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #38 : 05.03.2007, 21.36.58 »
Kyllä, Platini oli loistava pelimies, mutta onko hän oikea ihminen UEFAn johtoon? - No ei todellakaan. Itselle riittää perusteeksi jo se UEFAn ehdottoman helmen, eli Champions Leaguen tarkoituksellinen heikentäminen, tai siis tarkemmin sen yritys. Uskon, että suuri yleisö ei todellakaan halua, että Valenciat, Arsenalit ja Romat korvataan kaiken maailman Haaremhaaremeilla ja St. Etienneillä.  :keskari:

Niin, tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta olisi oivallista antaa pienemmille seuroille paremmat mahdollisuudet, mutta toisaalta CL tulisi säilyttää elitistisenä Euroopan cupina, jossa esiintyy suurten maitten megaseurat.

Ja toisaalta ja toisaalta ja toisaalta... niin, toisaalta taasen päästään siihen asiaan, kuinka G-14 ajoi vain omia etujaan Johanssonin pitkällä valtakaudella - nyt olisi mahdollisuus erojen kaventumiseen ja tasavertaisempiin mahdollisuuksiin. Ehkä eurooppalainen seurajalkapalloilukilpailu tarvitsee hieman muutoksia alleen. Ei kaikkea voi säännöstellä ökyseurojen tahdon mukaan, vaikka tietynlainen etuoikeus jättiläisillä tulee jo ihan historiankin valossa olla.

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #39 : 05.03.2007, 21.50.01 »
G14 ajaa omia etujaan vain ja ainoastaan sen takia, että UEFA sitä ei todellakaan tee. UEFA suoraan sanottuna kusee suurilta seuroilta puhdasta pähkinää jokaisesta kaudesta. Kyllä, se jakaa bonuksia, mutta ottaa itselleen puhdasta voittoa rahasumman, joka lasketaan kymmenissä miljoonissa euroissa. Huom. joka ikinen kausi. UEFAhan ei varmaan voisi tyytyä vain tuollaiseen 5-10 miljoonan euron "taskurahaan" kausittain ja jakaisi sitten reilummin bonuksia seuroille, jotka sen turnauksissa menestyvät. Nämä seurat ovat kuitenkin niitä, jotka tuovat perseitä stadioneiden penkeille sekä saavat tv-yhtiöt kiinnostumaan UEFAn kilpailuista keräten tätä kautta UEFA:lle ne rahat.

Tilanne on kyllä loppujen lopuksi kiperä, koska faktahan tässä on se, että UEFA tarvitsee jättiläisseuroja ja jättiläiset UEFAa (ainakin toistaiseksi).

Huoh, tulipahan persavautumista. Siinäpä tän kertaset ajatukset.
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio