Kirjoittaja Aihe: Pallo on pyöreä  (Luettu 17686 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Puskas

 • Viestejä: 1835
 • Oma teksti
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #40 : 05.03.2007, 21.52.35 »
Niin, tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta olisi oivallista antaa pienemmille seuroille paremmat mahdollisuudet, mutta toisaalta CL tulisi säilyttää elitistisenä Euroopan cupina, jossa esiintyy suurten maitten megaseurat.

Ja toisaalta ja toisaalta ja toisaalta... niin, toisaalta taasen päästään siihen asiaan, kuinka G-14 ajoi vain omia etujaan Johanssonin pitkällä valtakaudella - nyt olisi mahdollisuus erojen kaventumiseen ja tasavertaisempiin mahdollisuuksiin. Ehkä eurooppalainen seurajalkapalloilukilpailu tarvitsee hieman muutoksia alleen. Ei kaikkea voi säännöstellä ökyseurojen tahdon mukaan, vaikka tietynlainen etuoikeus jättiläisillä tulee jo ihan historiankin valossa olla.

Juttu vain on niin, että nämä suurseurat tuovat ne rahat pääasiassa UEFAlle. Siitä niitä korkeita tv-maksujakin Champions Leaguen osalta maksetaan, että nähdään Real Madrid vastaan AC Milan, eikä Real Madridin juniorit vastaan HJK. Ja onko oikein, että tiettyjä liigoja rankaistaan siitä, että ne ovat kovia sen takia, että Platini on katkera kun ranskalaiset eivät pärjää eurocupeissa. Jos Platini ajaa läpi tämän uudistuksensa voi UEFA suoraan unohtaa Champions Leaguen maailman kovimpana kilpailuna. Huippujoukkueiden vähentäminen tulee tarkoittamaan myös sitä, että mukana olevat suurseurat panostavat entistä vähemmän Champions Leagueen. Jos niitä paikkoja joltakin pitää vähentää, niin kyseessä ovat Saksa ja Platinin Ranska.

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #41 : 05.03.2007, 21.56.40 »
Tää nyt ei suoranaisesti UEFAan liity, mut aika jännää, että Euroopalta ja Etelä-Amerikalta viedään MM-paikkoja pois jatkuvasti, vaikka kyseessä on kaksi aivan kiistatta johtavaa futismannerta, jotka kisat toistensa jälkeen ratkovat mestaruuden keskenään.  ::)
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #42 : 05.03.2007, 21.59.54 »
Hyviä ajatuksia toitte esille ja valaisitte siinä samalla myös allekirjoittanutta, joka ei oikeastaan koskaan ole tutkinut taloudellisia näkökohtia näihin asioihin liittyen. Platinin valtakaudesta todennäköisesti tulee mielenkiintoinen ja joitakin muutoksia on varmasti luvassa... aika näyttää minkälaisia.

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #43 : 05.03.2007, 22.04.23 »
Hyviä ajatuksia toitte esille ja valaisitte siinä samalla myös allekirjoittanutta, joka ei oikeastaan koskaan ole tutkinut taloudellisia näkökohtia näihin asioihin liittyen.
No välillä näinkin päin.  :)
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #44 : 13.03.2007, 21.49.28 »

"Se oli Jumalan käsi."
Diego, nerokkuutesi oli hämmästyttävää...


1994, Kreikka ja Bubin "taikasauvavasuri"... huom. tihkuinen sade...


Sen piti olla varma maali, mutta Banks syöksyi uskomattomaan paraatipelastukseen.


Rituaali, Fabien ja Laurent.


Miksi? Käsi, joka asetta piteli... miksi? Mies, joka huusi 12 kertaa, joka laukauksella, "maali". Miksi?

#17

 • Viestejä: 292
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #45 : 14.03.2007, 13.06.24 »

Miksi? Käsi, joka asetta piteli... miksi? Mies, joka huusi 12 kertaa, joka laukauksella, "maali". Miksi?

Joo, tuo tosiaan oli todella surullinen tapaus. Yksi tilanne, huonoa tuuria ja mies joutuu maksamaan hengellään.
« Viimeksi muokattu: 05.06.2007, 18.16.21 kirjoittanut #17 »
Keep the Red Flag Flyin' !

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #46 : 17.03.2007, 22.39.45 »
Helteinen Pasadena, meillä äänessä Mertaranta, myöhäisen illan tunnit - elettiin heinäkuuta...


"Lähteekö tukka, lähteekö poninhäntä...?"


"... vai eikö lähde?"

.
.
.... kuin F. Baresi oli tehnyt ensimmäisellään, sukat alhaalla reisiään heilutellen. Palasit neljä vuotta myöhemmin Chileä vastaan - hankit pilkun itse ja teit maalin... ja onnistuit rp-kisassa puolivälierissä Ranskaa vastaan. Ja vaikka olisit onnistunut Pasadenassa, olisi todennäköisesti Bebeto ratkaissut voiton brasseille. Roby, palkkasoturi, jumalainen poninhäntä - myytti jostain sellaisesta, joka ei koskaan saavuttanut kliimaksiaan.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #47 : 26.03.2007, 17.20.16 »
Oppitunti futiksesta

Opettaja asteli luokkansa eteen, haroi harmaantuneita hiuksiaan, nosti silmälasejaan nenänsä varrella, huokasi ja lopulta kysyi oppilailtaan: "Tiedättekö yhtään suurta jalkapalloilijaa?"

Luokka oli hiljaa, vaiti kuin hauta. Tunnelma oli yhtä kuollut kuin se hetki, jolloin Uruguay oli tehnyt toisen maalinsa Brasiliaa vastaan Maracanãn MM-finaalissa vuonna 1950.
 
"Mainitkaa edes yksi nimi", opettaja sanoi yrittäen hymähdellä.

Yksi oppilaista nosti kätensä pystyyn luokan perältä ja opettaja antoi hänelle luvan vastata. Poika empi hetken ja sanoi: "Johan Cruijff."

Opettaja nyökkäsi hyväksyvästi ja sanoi: "Kuka osaisi pistää paremmaksi?"

Eturivissä istunut kultakutrinen tyttö viittasi ja vastasi: "Pelé."

Jälleen opettaja nyökkäsi hyväksyvästi ja sanoi: "Kuka tietäisi vielä?"

Nyt luokan keskeltä nousi pystyyn käsi, jonka omistaja vastasi: "Maradona."

Ja jälleen opettaja nyökkäsi ja pian koko oppilasjoukko kaiveli mielensä syövereistä nimiä nimien perään: Ademir, di Stéfano, Puskás, Zamora, Jashin, Garrincha, Kempes, van Basten, Best, Banks, Baggio, Maldini, Matthäus, Batistuta, Zidane...

Lopulta opettaja asteli hitain askelin luokkansa keskelle ja katseli jokaista oppilastaan ylpeänä - oppi oli mennyt perille, vaikka alku oli ollut hieman hankala. Hän availi suutaan kuin valmistautuen mahtipontiseen puheeseen. Hän kertoi tähän tapaan: "Nuo kaikki teidän mainitsemat pelaajat ovat toki suuria ja hienoja pelimiehiä, mutta yksi on ylitse muiden ja se asia meidän tulee aina pitää mielessämme, tapahtui mitä tahansa. Pelaaja, josta nyt teille kerroon on kaikista suurin ja hän on koskematon. Hänen nimensä on pyhä, joten älkää kuluttako sitä lausumillanne puhki, mutta muistakaa silti hokea hänen nimeään, sillä tämän paradoksin kautta hän nousee ajatuksissamme yhä korkeammalle tasolle ja säilyy ykköspallilla ikuisesti."

"Kuka hän sitten on?" kysyi eräs oppilas kärsimättömänä.

"Olette varmasti joskus kuulleet hänen nimensä ja nyt vihdoin minun on aika kertoa teille totuus hänestä ja hänen urhoollisista teoistaan. Näen vieläkin sieluni verkkokalvoilla hänen ainutvertaisen liikehdintänsä ja pehmeän kosketuksensa palloon. Näen hänen ilmiömäisen syöttö- ja potkutaitonsa. Näen hänen rauhallisuutensa ja määrätietoisen kunnianhimonsa. Näen mielessäni yhä edelleen sen hetken, kun näin hänet ensimmäisen kerran elävänä edessäni ja pystyin aistimaan näkymättömän kruunun hänen päänsä yläpuolella."

"Mutta mikä hänen nimensä on?" kysyi luokka melkein yhteen ääneen. He halusivat palavasti tietää, kenestä opettaja oikeasti puhui.

"Hänen nimensä on..."

http://youtube.com/watch?v=Un8He2C0gqM

Puuportti

 • Viestejä: 360
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #48 : 26.03.2007, 20.58.48 »
Erittäin hieno teksti vieläkin hienommasta pelaajasta  :sydän:

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #49 : 28.03.2007, 23.03.16 »
Me olemme pelanneet UEFA Champions Leaguen lohkovaiheessa, se tapahtui vuonna 1998. Tuolloin helsinkiläisestä jalkapalloklubista nousi kaikkien suomalaisten sinivalkoinen seura, jolle pidettiin peukkuja aina Hangosta Nuorgamiin.

... mutta maajoukkueemme ei ole vielä kertaakaan pelannut arvokisojen lopputurnauksessa. Tänään koettiin suuri kolhu haaveille, kun Aasian-matkan kaikki pisteet jäivät Bakuun. Sinivalkoinen turhautuminen on jälleen täyttänyt kannattajien mielet, suomalaisten odotukset. Suomi ei sittenkään vielä näytä olevan sellainen jalkapallomaa, joka rutiinilla ja tyylikkyydellä käy vieraspeleistä pieniä maita vastaan hakemassa täydet pisteet vaikka hieman heikommallakin pelillisellä esityksellä.

Vaan milloin koittaa se hetki, jolloin ensimmäinen kisapaikka on selviö? Olisiko se sittenkin kesän 2008 EM-kisoissa? Vai eikö tälläkään kertaa taistelu kestä, virheet kasautuvat kohtalokkaiksi? Etelä-Afrikka vuonna 2010? Milloin? Milloin? Milloin? Ruotsi, Tanska ja Norja ovat hienoja jalkapallomaita, Ruotsi kultuuriltaan ja perinteiltään jopa yksi Euroopan suurimmista. Latviakin on esiintynyt lopputurnauksessa, mutta ei Suomi; miten kauan jaksamme odottaa? Ikuisuuksiin? Joskus unelman täytyy toteutua!

... ja minä odotan sitä hetkeä,
jolloin Stadika räjähtää, Finlandia kiljuu
itkuun riemusta
hetkenä, jolloin
Suomi selvittää tiensä läpi karsintojen kaipeitten polkujen.
Haluan uskoa yhä. Näen siitä unia. Se tapahtuu kotona.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #50 : 02.04.2007, 16.10.03 »


Kevään tuoksu
ja se,
että on nurmella
taasen juostu
kertoo mulle
asioita,
joita
odotellut olen
niin kuin pallokin
varastossa ummehtuneessa,
haisevassa laatikossa
ilman valoa ja toivoa
hengittäen katkonaisesti
unelmoiden taivaasta,
palloilijoista.

Ja tuo pallo,
se haluaa tulla pelastetuksi,
pelatuksi,
maaliin potkaistuksi.
Se haluaa vieriä,
kieriä,
pomppia ja hyppiä.
Se haluaa,
että jalkamme rakastelevat sitä.
Se tahtoo, että pelaamme sillä
ja että satutamme sitä.
Kaikkien pallojen luonteeseen kuuluu
järkähtämätön masokismi
ja nukkuessaan pallot ovat pelottavia,
kuin vaanivia vamppeja, jotka anovat:
”Pelaa minulla! Potki minua!”

Pallo – se on se pyöreä, keväisinkin.

***************

Kevään ja pallon väliset ensikosketukset V-liigan osalta 21.4.; ottelut: Vaasa – Tampere, Kotka – Helsinki, Oulu – Vuosaari.Jätän tämän kommentoimatta. Ei vaan pysty, liian hapokasta etc. Tietysti toivon AC Oululle KooTeePeen ohella kaikkea mahdollista epäonnea. Minäkö vihamielinen? Kyllä!

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #51 : 09.05.2007, 20.36.23 »


Tämän kentän yllä
leijuu vanha huuto,
joka on nähnyt otteluja
enemmän kuin minä koskaan tulen näkemään.
Otteluja,
jolloin pallo omisti elämän ja kaikki sen kertomattomat tarinat.

Nyt kun vuodet ovat kuluneet pois, taskuistamme kadonneet,
on kenttäkin kulunut.
Se toki vielä hengittää,
mutta enää vain vähän.
Älä kuole pois, kenttäni, älä!
Sillä minä haluan tuoda sinulle onnen,
ja minä haluan elää sinun laitumillasi…
… tänään, huomenna, ensi vuonna – aina!


el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #52 : 24.05.2007, 18.22.58 »


Sait sinä voimasi sitten Jumalasta,
tai mistä tahansa.
Niin sinä olet ylivertainen, Ricardo.
Yksi parhaista brassien valkoihoisista,
Zicoa ei enää muistella,
koska on vain pelaaja,
joka tuntee nimen: Kaká.

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #53 : 24.05.2007, 18.32.40 »
Hienoa juttua hienosta pelaajasta. Tällä hetkellä tosin futiskentillä lienee yksi ylivoimaisesti yli muiden, Paolo Maldini.
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

Raul # 7

 • Viestejä: 1459
 • El Capitan
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #54 : 25.05.2007, 10.28.08 »
Hienoa juttua hienosta pelaajasta. Tällä hetkellä tosin futiskentillä lienee yksi ylivoimaisesti yli muiden, Paolo Maldini.

No jos nyt CL finaalia miettii niin Maldini oli ainakin asivan yössä. Aivan älyttömästi syöttö virheitä ja noinkin kokeneelle kaverille yllättävä määrä hätäisiä ratkaisuja ja turhia pallon menetyksiä. Ne eivät, onneksi, kuitenkaan kostautuneet kun kärjessä hääräsi joku Kuyt ja siinä alempana Gerrard jotka nyt eivät niitä maailman parhaita hyökkäjä pelaajia allekirjoittaneen mielestä ole.

E-spel

 • Viestejä: 2699
 • Pää Lontoossa, lompakko Manchesterissa
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #55 : 28.05.2007, 14.32.59 »
No jos nyt CL finaalia miettii niin Maldini oli ainakin asivan yössä. Aivan älyttömästi syöttö virheitä ja noinkin kokeneelle kaverille yllättävä määrä hätäisiä ratkaisuja ja turhia pallon menetyksiä.
Maldinin pitkälle uralle mahtuu jos jonkin näköistä ottelua.
\\\"Atacan dos y defienden nueve.\\\" - Don Fabio

STRIKER

 • Viestejä: 1582
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #56 : 28.05.2007, 14.55.36 »
No jos nyt CL finaalia miettii niin Maldini oli ainakin asivan yössä. Aivan älyttömästi syöttö virheitä ja noinkin kokeneelle kaverille yllättävä määrä hätäisiä ratkaisuja ja turhia pallon menetyksiä.
Maldinin pitkälle uralle mahtuu jos jonkin näköistä ottelua.
Aivan. Eikä se Maldini nyt mitenkään "yössä" ollut. Nollapeli Mestareiden liigan finaalissa, niin puolustajat voivat silloin olla ihan tyytyväisiä suoritukseen. Ja mielenkiintoinen fakta: Ac Milan on voittanut Mestareiden liigan 7 kertaa. Kuudessa niistä on ollut Maldinit mukana hommissa. Isä Cesare nosti pystin ensimmäisen kerran ja Paolo viisi viimeistä kertaa...  :pallo:
"Maali on jalkapallon orgasmi." -Eduardo Galeano-

Puskas

 • Viestejä: 1835
 • Oma teksti
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #57 : 28.05.2007, 18.48.03 »
No jos nyt CL finaalia miettii niin Maldini oli ainakin asivan yössä. Aivan älyttömästi syöttö virheitä ja noinkin kokeneelle kaverille yllättävä määrä hätäisiä ratkaisuja ja turhia pallon menetyksiä. Ne eivät, onneksi, kuitenkaan kostautuneet kun kärjessä hääräsi joku Kuyt ja siinä alempana Gerrard jotka nyt eivät niitä maailman parhaita hyökkäjä pelaajia allekirjoittaneen mielestä ole.

Enemmänhän Nesta ja Gattuso niitä harhasyöttöjä antoivat.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #58 : 02.06.2007, 00.26.27 »
Ah, yö... silloin kirjoitus vasta sujuukin.

Ah, olisipa minulla brasilialaisen taidot,
espanjalaisen tahto ja raivo,
englantilaisen asenne,
saksalaisen konemaisuus,
italialaisen taktisuus,
ruotsalaisen itsetunto,
suomalaisen innostus,
venäläisen temperamentti,
turkkilaisen kuumuus,
kreikkalaisen uskollisuus,
ranskalaisen monikulttuurisuus,
hollantilaisen monipuolisuus,
belgialaisen raastavuus,
afrikkalaisen lapsellisuus,
japanilaisen yllätyksellisyys,
meksikolaisen aaltoilu,
argentiinalaisen tangoilu,
chileläisen vapautunut tuuletus,
portugalilaisen hurmos.Minä haluan haalia itselleni kaiken ja kuljettaa pallon maaliin saakka. Minä haluan saattaa vastustajan häpeään, tallata heidän kunniansa päällä ja myöhemmin pyytää anteeksi. Minä haluan nähdä tuhannet ihmiset itkevin kasvoin huutamassa nimeäni.

... ja ne jotka ovat hiponeet täydellisyyttä, ovat jääneet Legendoiksi. Kukaan ei kuitenkaan ole ollut täydellinen, sillä täydellisyys rikkoisi kaikki kaavat niin fysiikassa, matematiikassa, historiassa kuin todellisuudessakin. Täydellinen pelaaja ei noudattaisi suhteellisuusteoriaa, ei sijoittuisi jumalaisiin näytelmiin, ei ulottuisi Poen ahdistukseen, ei Dickensin vekkuliuteen, ei Cervantesin ironiaan, ei Hemingwayn maskuliiniseen universumiin. Täydellinen pelaaja olisi sukupuoleton, neitseellisesti syntynyt, molempijalkainen, nopea kuin gepardi, vahva kuin tiikeri, viekas kuin kettu ja näkymätön kuin on näkyvä. Häntä ei pystyisi kuvailemaan kukaan; häntä ei pystyisi maalaamaan da Vinci, ei talttaamaan Michelangelo, ei kuvaamaan Spielberg tai Tarantino - Almadóvarkaan ei ulottuisi häneen transseksuaaleillaan. Häntä ei pystyisi haastattelemaan Porttila, ei Suominen, ei kukaan eikä hänen kasvojaan voisi ikinä nähdä Marcan tai vaaleanpunaisen Gazzettan etusivulla. Kaikki tuntisivat hänet, mutta silti kukaan ei tietäisi hänestä mitään kuin vain hiljaisen kuiskauksen utopistisesta täydellisyydestä, joka muodostuu vain ihmisten mielessä. Koko kenttä voi mahtua hänen jalkoihinsa. Hän voi tehdä maalin soolosuorituksen jälkeen. Hän saattaa iskeä tuhannennen osumansa rangaistuspotkusta tai hän voi saavuttaa aplodit vihollisen kannattajilta. Hän voi olla kymppi, ysi tai mikä tahansa. Ei ole väliä, sillä mikään ei ole täydellistä... kuin vain jonkun mielessä.

el Blanco

 • Viestejä: 3858
Re: Pallo on pyöreä
« Vastaus #59 : 19.06.2007, 21.49.56 »
Rikotaan kaavaa, koska ei tämänkään otsikon alla jaksa olla vakava jauhaen mutkikkaita asioita. Real Madrid voitti, mutta muutamat pelaajat paljastuivat suomalaisiksi:

Iker Casillas = Iikka Kassilainen
Míchel Salgado = Mika Salonen
Raúl Bravo = Rauli Hyvä
Iván Helguera = Iivari Helkora
José María Gutiérrez (Guti) = Jussi Marko Kuitunen (Kuitu)
José Antonio Reyes = Jussi Toni Kuninkaat
David Beckham = Taavetti Pekkikinkku
Raúl González = Rauli Konttinen
Ruud van Nistelrooy = Reijo von Liisteroija
Antonio Cassano = Toni Kaasonen
Miguel Torres = Mikko Torni